Bir Genç Kuşak Nasıl Heba Edilir?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 3 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น • 120

  • @esrakanmaz3423
    @esrakanmaz3423 4 ปีที่แล้ว +36

    Hocam, herkes “ Videoyu beğenin!” der, siz “İtiraz edin!” diyorsunuz. Ne kadar muazzam bir detay! İşte zengin ve aydınlık bir belleğin gençlere en önemli armağanı. Sanırım gelişim, itiraz edebilmenin erdemini idrak etmekte başlayacak! Umarım nice bellek , Sokrates’ten ödünçleyerek, “at sineği” misali dürter, itiraz eder... Saygılarımla.

    •  4 ปีที่แล้ว +5

      Esra Kanmaz teşekkürler farkettiğiniz için.

    • @esrakanmaz3423
      @esrakanmaz3423 4 ปีที่แล้ว +3

      Ben teşekkür ederim Hocam, nitelikli paylaşımınız için👏

  • @fighter3473
    @fighter3473 4 ปีที่แล้ว +1

    Ülke olarak sizin gibi değerli insanlara sahip olduğumuz için çok şanslı olarak görüyorum, iyi ki varsınız. SELÇUK ŞİRİN-DOĞAN CÜCELOĞLU-ADEM GÜNEŞ Bu ülke kendi ayakları üstünde duracaksa sizlerin sayesinde duracak.Sizleri okumak, dinlemek takip etmek ne güzel şey.

  • @havva8177
    @havva8177 4 ปีที่แล้ว +17

    Üniversite mezunu ev hanımı olarak sizi dinlerken çok ağladım. koşullar ,imkanlar çok canımı acıtıyor hikayemi yazmak istiyorum kendimce ,anlattiklariniza hepsine katılıyorum

    • @Yzbnir
      @Yzbnir 3 ปีที่แล้ว

      Ah ah çok üzülüyorum halimize ben de üni sınavına hazirlanan biriyim...

  • @dudupank16
    @dudupank16 4 ปีที่แล้ว +1

    Gençler için herkesin kaygılanması ve gençlerin üretime dahil edilmesi için cözüm üretmesi gerekir. Adalet özgürlük ve eğitim... Çok teşekkürler hocam.

  • @rukiyebaltaci85
    @rukiyebaltaci85 4 ปีที่แล้ว +4

    Merhabalar
    Oldukça ufuk açıcı bir video olmuş. 12 yıllık bir öğretmen olarak ben de görmüştüm ki artık devlet memurluğu bitti. 12 yıl önce bile ne zorluklarla atanmıştım, halen de tayin sıkıntıları yaşamaktayım. Düşüncelerimi istatistiksel verilerle açıkladınız, kendimi onaylanmış hissettim. Yeni videolarınızı dört gözle bekliyoruz.
    Saygılar

  • @ismailkudretguven3756
    @ismailkudretguven3756 4 ปีที่แล้ว +1

    Sizin adınızı ilk bir TEDX videosunda duymuş ve internette hakkınızda biraz araştırma yapmıştım. Sizin gibi değerli insanların bilgi birikimlerini toplumla ve özellikle biz gençlerle paylaşması mutluluk verici bir olay. Teşekkür ve saygılarımla.

  • @varolmak9692
    @varolmak9692 4 ปีที่แล้ว +1

    Selçuk hocam sizi görmek çok güzel. Sizi ilk çevre bilincini arttırmak için yaptığınız güzel etkinlikle tanıdım. Bizlere vizyon kattığınız için size minnettarım Allah yolunuzu açık etsin ☺️

  •  4 ปีที่แล้ว +13

    Hocam sizinle tanışmam şans eseri oldu ve bunu anlatmak istiyorum. Twitterda DK yayınları çekiliş yapıyordu ve ben de katıldım. Daha sonra kazandım ve hayaller kurmaya başladım. Livaneli'nin kitabını yollarlar ya da Acemoğlu'nun kitabını yollarlar gibi... Sonra hediye bir geldi Yol Ayrımındaki Türkiye diye bir kitap. Başta bu kitap da neyin nesi dedim. Hiç bilmediğim, tanımadığım birisiydi. Her neyse, ben önyargısız bir şekilde kitabı okumaya başladım ve hayran kaldım. 2 yıl önce olmuştu bu olay ve o gün, o ilk sayfayı okumaya başladığımdan beri sizi severek takip ediyorum. Hayat beni sizinle tesadüf eseri tanıştırdı ama iyi ki de tanımışım sizi. Selçuk Hocam sizi seviyorum. Var olun!

    •  4 ปีที่แล้ว +3

      Metis Okur çok güzel bir hikaye olmuş gerçekten de tanışmamız.

  • @nalanyardmc3350
    @nalanyardmc3350 4 ปีที่แล้ว +2

    Böylesine aydınlatıcı konuları tüm gençlerimizin izlemesini ve abone olmalarını dilerim.Sevgi ve SAYGILARIMLA

  • @cenktt
    @cenktt 4 ปีที่แล้ว +2

    Çağırdın , geldik Hocam :) İyi yayınlar ...

  • @zekiafacan8482
    @zekiafacan8482 4 ปีที่แล้ว +3

    Selçuk hocam sen benim en sevdiğim dostlarımdan birisin bu yüzden seni yakından takip ediyorum. Dost hem acı söyler hem tatlı fakat acıyı yüzyüze ve yalnızken söylemeli, tatlıyı uluorta.
    Sen ülkeni çok seviyorsun. "sevginin tek kıstası sorumluluk taşımak" Dünyanın neresinde olursan ol, yüreğin Türkiyede atıyor.
    Bu yüzden bu ülkenin çocuklarına gençlerine karşı sorumluluk taşıyorsun.
    Bu yüzden üreten,yaratan mutlu bir ülke istiyorsun.
    Bu videoda herkesi gençler için sorumluluk almaya davet ediyorsun fakat sanırım bu işte esas özne gençler. Gençlerin kendilerini sorumluluk almaya davet etmek gerekir. Sen onlar için bir idolsun bu yüzden seni dinlerler. Bu çaresiz durumda olan gençlerin önce biraraya gelip sorunlarının ne olduğunu tesbit etmeleri ve o sorunu çözmek içinde gerekli araç ve yöntemleri kendilerinin bulması gerekir. 🙂

    • @prof.dr.ayselkoksalakyol3691
      @prof.dr.ayselkoksalakyol3691 4 ปีที่แล้ว

      Zeki, sen hocaya sormuşsun. Ama benim de yazasım geldi. Aslında Selçuk Hocam, Zeki'ye yazarken size söylemek istediklerimi de yazmış oluyorum. Bizim üniversitede olduğumuz zamanlara göre gençlik çok farklı bir yerde. İşsizlik sorununun farkındalar... Ama diğer sorunlar, bizim sorun olarak gördüklerimiz... Onlar için bir çoğu sorun bile değil... Tabi ki bir genelleme yapmak doğru değil... Ama okulöncesinden itibaren eğitimdeki kalitenin düşmesinin bunda çok büyük etkisi var. Soru sorma becerisi elinden alınmış, sadece kendilerine sorulan soruları yanıtlayan bir gençlik geliyor üniversitelere. Kendilerine sorulan sorular da test olarak sorulursa yanıtlamayı seven bir gençlik. Tek başına eğitim mi, daha çok şey var giderek sorgulamayan bir gençliğe doğru gidişimizde. Işık saçan gençler yok mu, var tabi ki... Ama kendi üniversite yıllarımızdaki ile karşılaştırdığımda ya da 20 sene, 10 sene önce bize gelen öğrencilerimizle karşılaştırdığımda.... Söylenecek çok şey var...

  • @AHMETDOLMACI
    @AHMETDOLMACI 4 ปีที่แล้ว +6

    O kadar haklısınız ki kelimelerle anlatılmaz, iyi ki varsınız 😍

  • @MrLapaciii
    @MrLapaciii 4 ปีที่แล้ว +3

    Değerli insanların değerli katkıları:) Ağzınıza sağlık. Türkiye’de daha fazla etki yaratan noktalarda sizleri görebilmek dileğiyle.

  • @nulliusinverrba
    @nulliusinverrba 4 ปีที่แล้ว +31

    Üniversiteye hazırlanan 19 yaşında bir genç olarak söz veriyorum kendimi heba ettirmeyeceğim!

  • @Kadir_Altan
    @Kadir_Altan 4 ปีที่แล้ว +4

    Hocam sizin şu anlattiklarinizi dinleyip yüreği sızlamayan birisinin vatanseverliğinden şüphe duymak gerek, sağolun. İnşallah treni kaçırmayız.

  • @gizemtopuz2495
    @gizemtopuz2495 4 ปีที่แล้ว +3

    Duygularimiza tercuman oluyordunuz, teşekkürler hocam.. ☺️☺️🙏

  • @betulolmez8619
    @betulolmez8619 4 ปีที่แล้ว +7

    Üniversite sınavına hazırlanan bir genç olarak sonraki videoları sabırsızlıkla bekliyorum. Çok iyi video teşekkürler.

    • @rabcobanimdireksigimolmaz4633
      @rabcobanimdireksigimolmaz4633 4 ปีที่แล้ว

      Sinava degil meslege odaklan yegenim
      Muhendisler bizim santiyede asgari ucrete calisiyolar
      Utandim yeminle

  • @veyselozdemircioglu8440
    @veyselozdemircioglu8440 4 ปีที่แล้ว +1

    Emeğinize sağlık sağlık başarı diliyorum

  • @semanurkuyucu7038
    @semanurkuyucu7038 4 ปีที่แล้ว +1

    Gençleri bu kadar dert ettiğiniz için minnettarız...

  • @LS-wr7zm
    @LS-wr7zm 4 ปีที่แล้ว +2

    Bilinçli dediğimiz, hep ders çalışan gençleri kaygı ve stres ile bilinçsiz dediğimiz okumayan gençleri de sorumsuzluk ve eğitimsizlik ile her halükarda harcıyoruz.

  • @emre4rslan
    @emre4rslan 4 ปีที่แล้ว

    Sizler gibi değerli büyüklerimizin açtığı yollardan emin adımlar ile ilerleyeceğiz. Takipteyiz hocam 🤘🏽

  • @elmasyazici329
    @elmasyazici329 4 ปีที่แล้ว

    Selçuk Bey merhaba bilginize ve yorumlarınıza hayran kaldım. İyi ki bu kanalı kurmuşsunuz. İki ergen kızı olan ve bütün birikimimi eğitime yatıran bir anne olarak konuşuyorum. Bizi KOBİ ler kurtarır diyorsunuz ama ülkemizdeki değişken ekonomi ve siyaset yüzünden ülkemizde ticaret yapmak çok zor. Açılan firmaların çoğu kısa süre içinde kapanıyor. Tekrar teşekkürler.

  • @bilalkarhan9617
    @bilalkarhan9617 4 ปีที่แล้ว +2

    Hocam bilgilerinizi olabildiğince geniş mecralarda olaldiğince fazla kişiye ulaştırma gayretiniz taktire şayan.. Bizede istifade etmek düşüyor. Ancak 'bu bilgiler gerçek hayatta ne işimize yarayacak' sorusunun en çok sorulduğu Bi dönemdeyiz sizinde belirttiğiniz gbi eğitim seviyesi arttıkça işsizlik ve bilimum olumsuzluklarda atıyo. Hep buruk Bi öğrenme isteği var anlaycağınız. Öğrenmenin heyecanı ve mutluluğuda olmasa gerçek hayatta 'bilmek' çokta Bi artı sağlamıyor gbi. Saygılar...

  • @sigma_nurullah678
    @sigma_nurullah678 4 ปีที่แล้ว +2

    Ağzınıza sağlık, ilgiyle takip ediyoruz..

  • @sibelbaldil8203
    @sibelbaldil8203 4 ปีที่แล้ว +2

    Her paylaşımınızı keyifle takip ediyorum... Agzınıza emeğinize saglık hocam...

  • @dilekkaradag6232
    @dilekkaradag6232 4 ปีที่แล้ว +5

    Siz varolun,,bu sadelikte ve samiyetle devam etmenizi diliyorum,
    Gençleri, çocukları dert etmeliyiz ,son dönemlerde gençlerde "hikikomori" Türkçede inzivaya çekilme, münzevi yaşam, diyebileceğimiz durumlar artıyor,,bu konuda bir program ele almanızı , dikkatlerinize sunmak istiyorum,, teşekkürlerimle..🙏

  •  4 ปีที่แล้ว

    Hocam dertlerimizi o kadar güzel anlatmışsınız ki. Gözümden kaçmış olabilir belki söylemişsinizdir ancak, çalışanların birçoğu da sevdiği işte çalışmıyor bildiğim kadarıyla. Üniversiteden mezun olalı 2 sene geçti ve işsizlikten sonra en çok korktuğum şey sevmediğim hayatımı boşa harcayacağım, hayallerime gitmemde önüme engel olan bir işte çalışmak. Ancak artık o kadar yoruluyorum ki yakında en son isteyeceğim işte bile çalışmayı mecburen kabul edeceğim herhalde.

  • @cennetkeskin7120
    @cennetkeskin7120 4 ปีที่แล้ว +1

    Olmuş hocam, çok güzel olmuş. Duygularımıza tercüman olmuş. Üç çocuğum var. Bu konuda çok endişeliyim. Kanalınız hayırlı olsun. Umarım sesiniz duyulur.

  • @azizesahin6455
    @azizesahin6455 4 ปีที่แล้ว +1

    Hocam kanalınız hayırlı olsun, sizden daha önce eğitim almıştım. TH-cam düşünceniz harika olmuş sizin gibi değerli hocalarımızın bu platformda paylaşımlarda bulunması çok yararlı olacaktır. Saygılar...

  • @safiyeozdemir4015
    @safiyeozdemir4015 4 ปีที่แล้ว +3

    Sayın hocam, sizi ilgiyle takip ediyorum çünkü gelişimime katkınız büyük. Bu ülkenin çocuklarını ve gençlerini gerçekten dert etmesi gerekiyor. Ebeveynler olarak fazlasıyla dert ediyoruz bu nedenle de onların yerine hep biz karar veriyoruz. Lütfen bu konu ile ilgili de videolar yayınlar mısınız? Çocuklarımızın okuyacağı üniversiteyi, mesleğini neden biz ebeveynler SEÇMEMELİYİZ? Başarılarınızın daim olmasını diliyorum. Sevgiler-saygılar.

  • @songulolcer6793
    @songulolcer6793 4 ปีที่แล้ว

    Çok doğru konula değindiniz güzel bir çalışma emeklerinize sağlık

  • @dilekkaradag6232
    @dilekkaradag6232 4 ปีที่แล้ว +2

    Değerli hocam,Sayın Selçuk Şirin,sizin kıymetli bilgilerinize youtube dan erişebilmek beni çok mutlu etti,, fikirlerinizin, önerilerinizin daha çok insana ulaşması önemli ...sevgiler, saygılar.👏💓

  • @barisavci1907
    @barisavci1907 4 ปีที่แล้ว

    Çok değerli bilgiler Selçuk Hocam.Siz bilgileri paylaşmaya biz de izlemeye ve bilgi edienmeye devam.Teşekkürler

  • @tubapolat1476
    @tubapolat1476 4 ปีที่แล้ว

    O kadar haklısınız ki hocam bizzat kendim dediklerinizi yaşıyorum. Öyle bir durumdayım ki şuan 10-15 yaş yaşlı olmayı isterdim. Düşünebiliyomusunuz herkes genç olmak isterken biz bu zamanda yaşlı olmak istiyoruz diyoruz. Böyle bir zamanda gençligimizi yaşamak pardon yaşayamamak!

  • @canbakr5602
    @canbakr5602 4 ปีที่แล้ว

    Hocam cok degerlisiniz. Tesekkur ediyorum videolarin devamini diliyorum.

  • @ercumenttaskiran2167
    @ercumenttaskiran2167 4 ปีที่แล้ว

    Hocam keşke bütün gençler sizi dinleyebilse.

  • @belkisunal9026
    @belkisunal9026 4 ปีที่แล้ว

    Hocam emeğinize sağlık. Şuanda ülkemizde belirli kademelerde ve bu işlerin başında olan herkesten daha çok dert edindiğiniz ve elinizde bulunan imkanlarla ülke insanını özellikle gençlerini aydınlatmaya çalıştığınız için teşekkür ediyorum size. 🙏🙏👏👏

  • @emelnadar983
    @emelnadar983 4 ปีที่แล้ว +1

    Hocam hayırlı oldun abone olduk🤙🏻

  • @songulalc1437
    @songulalc1437 4 ปีที่แล้ว +3

    Cannnnnn hocam ♥️

  • @ilkyazozen8489
    @ilkyazozen8489 4 ปีที่แล้ว

    gençlerimizin öğrenmeyi sevmesi aşılamamız gereken en önemli şey bence hocam bunu Tink Okulları öğrencilerine çok güzel bir biçimde veriyor öğrencileri olan çocuğumdan görebiliyorum ve girişimcilik eğitimleri bir harika !

  • @droneartpix
    @droneartpix 4 ปีที่แล้ว

    Hocam kanaliniz hayirli olsun, tebrik ederim. Yeni videolarinizi merakla bekliyorum. Uc ve bes yasinda cocuklarimiz var. Geleceklerini dogru planlamak ve onlari dogru yonlendirmek adina sizin gibi degerli bilim insanlarinindan ogrendigimiz her yeni bilgi ve bakis acisi bizler icin cok degerli. Sevgi ve saygilarimla.

  • @ibrahimacar3128
    @ibrahimacar3128 4 ปีที่แล้ว +1

    cok tesekkurler ederim

  • @kilicarslan5976
    @kilicarslan5976 4 ปีที่แล้ว

    Şirin Bros, ses kalitenizi arttırmanızı rica ediyorum. ayrıca verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler, saygılar

  • @cetinzeytin9908
    @cetinzeytin9908 4 ปีที่แล้ว

    Tespitler harika. Reçete de harika.

  • @gokcegurun5947
    @gokcegurun5947 3 ปีที่แล้ว

    Hocam teşekkürler 🙏🏻🍀

  • @caferaslan454
    @caferaslan454 4 ปีที่แล้ว +6

    Cumhurbaşkanı bile "Her Mezun Olan İş Bulacak Diye Bir Şey Yok" diyen birisi bu gençliğe ne kadar önem verir.Sorgulamak lazım bunu.Sıkıntımız sorgulamamak.Lakin bu genç nesil sorgulamayı yavaş da olsa öğreniyor.

  • @sewesidooztarhan4164
    @sewesidooztarhan4164 4 ปีที่แล้ว

    Hocam nasıl olmamış yazalım gayet tabi şık olmuş. Net ve aytınlatıcı, kıymetli bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Ne iyi yaptınız kanalı açmakla 🙏👏👏

  • @ayferylmaz1234
    @ayferylmaz1234 4 ปีที่แล้ว

    Biz tsk ediyoruz oglum sayesinde sizi tanidim videolarinizi takip ediyorum

  • @eminekaptanoglu9711
    @eminekaptanoglu9711 4 ปีที่แล้ว +1

    Üniversite okuyup diplomalı ev hanımı oluyoruz kpss kazanamayınca özel sektörün verdiği ücret ortada(asgari ücretin 100-150 fazlası)bakıcı parası, yol parası nefes almak için yaşanılacak bir hayat sunuyorlar bize yaş 27.

  • @yusufgulbaharsaatciyusuf4412
    @yusufgulbaharsaatciyusuf4412 4 ปีที่แล้ว +9

    Selamlar hocam sizi ilk olarak bir tedx konuşmanızda tanıdım ve sizi tanıdığıma çok memnun oldum katkısı olurmu bilemiyorum ama yıllar önce bir söz duymuştum sanırım Mustafa yada Rahmi Koç un bir sözü idi (meslek lisesi memleket meselesi) sözü ben çıraklık dahil 31 yıldır saat tamir işi yapıyorum son 3 yıldır kendi küçük bir iş yerim var gençlerin hiç biri bir meslek öğreneyim demiyor herkes avukat doktor mühendis vs olmaya çalışıyor ama sonuç ortada sonunda işsiz mesleksiz kalıyorlar aslında bunun bir devlet politikası olması gerek fakat durumlar malum bu konuya dikkat çekmek istedim selamlar teşekkürler.

  • @cembicer5205
    @cembicer5205 4 ปีที่แล้ว

    Hocam merhaba, çok faydalı bir video olmuş teşekkür ederim. Gelecek videolarda girişimcilik ve özellikle genç kuşak üzerinde girişimcilik üzerinde bir içerik çıkartmanızı çok isterim. İyi günler.

  • @gokcesonsayar
    @gokcesonsayar 4 ปีที่แล้ว +1

    Hocam bu videodaki görüşlerinize katılıyorum ancak gençler olarak var olan düzeni değiştirecek siyasi ya da maddi nüfuza sahip değiliz. Ülkedeki sosyal politikalar ve eğitim politikalarının değiştirilmesi haricinde, gençlerin kendileri için bireysel olarak neler yapabileceğine değindiğiniz bir videoyu dört gözle bekliyorum.

  • @hulyaaslan5028
    @hulyaaslan5028 4 ปีที่แล้ว +5

    Mutsuzum hocam 2 lisans mezunu olarak issizim 3.yu okuyorum suan alan degistirdim is bulabilirim umuduyla...duygularimizi cok guzel dile getirdiniz fakat artik cok umutsuzum beklentim kalmadi.kendimi ozgur hissetmiyorum ulkede maalesef.sosyal medya hesaplarimida kapatmayi dusunuyorum cogunuda kullanmiyorum biseyler yazip paylasmayada korkuyorum heran herseyle suclanma durumunuz var cunku...kendi sorunlarim yetmiyormus gibi unv bitirdin de noldu diyen cevre baskisi da cabasi.neyse tsk ediyorum video icin sizi keyifle takip ediyorum 2 sene sonra anasinifi ogretmeni olarak mezun olacagim sizden cok sey ogreniyorum tsk.ler tekrar

  • @MeteInancli
    @MeteInancli 4 ปีที่แล้ว +8

    Durumun bilimsel fotoğrafını çekmeniz gençlerin bulundukları durumu idrak etmelerine faydası olacağını düşünüyorum. Fakat bir faktör daha var bizim gençlerin yüksek okul mezunu olarak evde oturuyor olmalarının. Ebeveyn faktörü. Hala çocuk olarak gördükleri işsiz evlatlarına harçlık vermeye devam ediyorlar. Bu kültürel bir durum. Yurt dışında genç iş sahibi olmasını teşvik için ya evden gönderilir yada evde kalmaya devam ettiği süre için kira talep edilir. Bu belki bir motivasyondur ekonomiye kayıtlımla için. Evde boş oturan bit yüksek okul mezununun günümüz internet dünyasında web üzerinden kendine katabileceği binlerce ek eğitim imkanı var. Fakat alınan orta kalitedeki yüksek eğitimin profesyonel temsilcisi olduğu yanılgısı ile mezunu olduğu branş dışında hiç bit işi ve çalışma pozisyonunu beğenmeyen büyük bir grup var. Bulunan işi beğenmeme, aşağı görme ve girebilse bile iş yerinde sürekli kendisine layık bir işte olmadığı, maaşının düşük olduğu gerekçesiyle işten kaytarma meyili içinde olacaktır. Sosyal mobilite kaybı, adaletsizlik sonucu oluşan motivasyonu kıran bir durum. Yurt dışına kaçan eğitimli gençlerin en büyük derdi ekonomik, akademik ve sosyal olarak emeklerinin karşılığını kendi ülkelerinde alamayacaklarını bilmeleridir. İş yerinde taciz ve baskı kadınlar üzerinde yüksek olduğu, yetersiz yöneticilerin çalışanları baskı altında tutarak pozisyonunu garantilemeye çalıştığı, her fırsatta rakip görüp çalışanların birbirlerini yerinden etmeye çalıştığı hastalıklı bir çalışma ortamı örgüsü maalesef memleketin kamu, özel sektör büyük küçük her kurumuna yayılmıştır. Verimliliği doğrudan etkileyen bu durumun düzeltilebilmesi inovasyonu ve yüksek verimliliği getirebilecektir.

    • @murataslanoglu6910
      @murataslanoglu6910 4 ปีที่แล้ว +1

      Hocam kültür nasıl değişir?

    • @tugrulpekdemir2377
      @tugrulpekdemir2377 4 ปีที่แล้ว

      web üzerinden kendine katabileceği binlerce ek eğitim imkanı var. Birkaç adres verebilir misiniz?

    • @tugrulpekdemir2377
      @tugrulpekdemir2377 4 ปีที่แล้ว

      İnvasyon ve yüksek verimlilikle ilgili hangileri

  • @kardelenlives
    @kardelenlives 4 ปีที่แล้ว

    Hocam çok teşekkür ederiz. Bir de bu genç nesli değerlendirmek için ilk elden ne yapılması gerektiğiyle ilgili bir video çekerseniz çok mutlu oluruz. Özellikle merak ettiğim konu apartman dairelerinde açılan üniversiteler ve sizin eğitimin özelleşmesine bakış açınız.

  • @bahattinkaradag256
    @bahattinkaradag256 4 ปีที่แล้ว +1

    Selamlar sevgiler hocam

  • @gunergok
    @gunergok 4 ปีที่แล้ว

    Kanalınız hayırlı olsun hocam. Takipte olacağım. Bir öğretim üyesi olarak bizlerin gençleri anlamaları ve gençlerin de iyi bir öğretim sürecinden geçebilmesi için nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında içerikler görmeyi çok isterim. Selam ve saygılarımla.

  • @516cetin
    @516cetin 4 ปีที่แล้ว +2

    altarnatif eğitim metotlarıyla ilgili konu acar mısınız?

  • @imdataliardemir717
    @imdataliardemir717 4 ปีที่แล้ว

    Teşekkürler hocam

  • @yokyok636
    @yokyok636 4 ปีที่แล้ว

    hocam, kızımı sizin kitabınızla büyütüyorum..yöntemlerinize yakınlarım itiraz etse de ben sizin dediğinizi yapıyorum..Lütfen yanılmamış olun..hemşehriniz olarak sizi örnek alıyoruz ..selamlar

  • @fehimeozkan8906
    @fehimeozkan8906 4 ปีที่แล้ว

    Ah hocam ah ne olacak bu ülkemizin vahim hali, içimiz kan ağlıyor 😢

  • @tugbacolak998
    @tugbacolak998 4 ปีที่แล้ว

    Hocam bilginize sağlık..Haklısınız biz tek çocuk sahibiyiz.8 yaşında.Daha yolun başında ama eğitim sistemimizle nasıl önü açılıp,yaratıcı bir birey olacak , bunalıyorlar sınavlardan şimdiden..Ben isterim ki hep hayallerini çizsin,istediğini seçip okusun,zorla değil severek öğrensin...

  • @gunayyavuz8329
    @gunayyavuz8329 4 ปีที่แล้ว

    Biz teşekkür ederiz🙏🙏çok beğendik ben şu konudada konuşmanızı isterim çocuklardaki oyun bağımlılığı beni çok korkutuyor ???siz ne düşünürsünüz

  • @dilekkaradag6232
    @dilekkaradag6232 4 ปีที่แล้ว

    Lütfen Instagram' daki sohbetlerinizi TH-cam kanalinizdan da izleyebilelim,bunu rica ediyorum.saygilarimla.

  • @hakankrca2626
    @hakankrca2626 4 ปีที่แล้ว +1

    Tele 1 yayında dinledikten sonra takip etmem abone olmam gerektiği kanaatine vardım diyelim👍👍

  • @sumeyrab3844
    @sumeyrab3844 4 ปีที่แล้ว

    Videoların postcast halı var mı acaba Baska platformlarda @selçukşirin

  • @elifokutan826
    @elifokutan826 2 ปีที่แล้ว

    Hocam öncelikle bu değerli bilgileri bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Ben 35 yaşında, tıp fakültesinde çalısan, 2 çocuklu bir anneyim. Çocuklarım 11 ve 9 yasında. Biz ebeveynlere ileriye dönük tavsiyeleriniz nelerdir, hangi kitabınızla başlamalıyım?

  • @songulkoyuncu-cr8nn
    @songulkoyuncu-cr8nn ปีที่แล้ว

    👍👏

  • @ibrahimacar3128
    @ibrahimacar3128 4 ปีที่แล้ว

    Hocam bu minvalde videoyo lazım gene nasıl nasıl bu ulke yukselir

  • @__esrakorkmaz__
    @__esrakorkmaz__ 4 ปีที่แล้ว +4

    Hocam Türkiye akademik ortamının içinin çürümüş olmasına değinmemenize biraz şaşırdım. 1 yıl Avrupa'da kalmış diye baş tacı edilen hocalar var üniversitelerde. Doktorasını 10 yılda bitirmiş insanlar bizi çalışkan olmamakla suçluyor. Bu bahsettiklerim yine iyi bir de slaytçılar var onlara hiç değinmiyorum.

    • @furkanacar8404
      @furkanacar8404 4 ปีที่แล้ว +1

      Parayla tez, makale yazdiranlar; ocu, bucu olup biryerlere gelen ve getirenler; bakkala çırak alır gibi eşini dostunu üniversiteye dolduranlar; bunlar dışında kimsenin üniversiteye girmemesini isteyen, bunun için didinenler; kendi kitabını zorla öğrencilere aldıranlar; öğrencisine başka gözle bakanlar, tacizciler...

    • @__esrakorkmaz__
      @__esrakorkmaz__ 4 ปีที่แล้ว +1

      @@furkanacar8404 Biz de sistemin içinde kaybolup gidiyoruz. Kimse görmüyor bizi. Meseleyi şahsileştirmek niyetinde değilim ama ben zamanında ismi YGS olan sınavda 17 bin küsür sıralama yapmıştım. Bu benim görece zeki bir genç olduğumu gösterir ama ben kaybolduğum hissindeyim. Tek sebebi de bu çarkın içindeki 'güya' zor bir okulda okumam. Zorluğu da hocaların egosundan ileri geliyor yani ağzımızla kuş tutsak CC alıyoruz. Neden? Çünkü bu okul zor. Hayır ben zoru da öğrenecek ve uygulayacak kapasitedeyim yani bu işte bir terslik var.

    • @furkanacar8404
      @furkanacar8404 4 ปีที่แล้ว

      @@__esrakorkmaz__ keşke gerçekten zor olsa da hak eden hak ettiği yere gelse. Benim lisanstaki bazı hocalarım yıllar önce öğrencilerin derste tuttuğu notlarla ders anlatıyordu bize. Bı tanesi yılları hatırlayamadığı için notlarla geliyordu. Bir arkadaş sınavda bir savaşın yılını doğru yazdığı için, ben bilmiyorum sen nereden bileceksin deyip kopya çekmişsin demişti. Terslik maalesef işin her alanında. Ve dediğiniz gibi maalesef biz arada kayboluyoruz. Asistanların yüksek lisans, doktora tezlerine baktık bir gün. Hepsi saçma sapan şeyler. İnanın benim lisans tezim daha özgündü onlardan. Ama neredeyse hepsinin akrabası olduğu bir hoca da vardı üniversitede. Şu şunun yeğeni, şu şunun yeğeni diye eşleştirme yapabiliyorduk. Akraba olmayan da o ocaktan bu bilmem necilerden vs. Torpil ekmek gibi, su gibi yaygın halde. İşin kötü tarafı, çoğu insan önce torpillilere ağzına ne gelirse söylüyor, sonra torpil sırası kendine geldiğinde ben zaten hak ediyorum, bu torpil sayılmaz ya da ülkenin gerçeği bu gibi saçmalıklarla kendini haklı görüyor. Farklı birşey yapmak isteyenin, gerçekten işini düzgün yapmak isteyenin imkan bulamadığı bir ortam burası. Ben her zaman "ben sizin gibi olmayacağım!" diyerek bugünlere geldim. Yüksek lisanstan yeni mezun oldum. Şuan ben de büyük bir boşluktayım. Onlar gibi olmadim çok şükür ama yıllardır işsizim. :) Tek başına insana dokunmuyor ama evli ve çocuklu olunca insan iki misli eziliyor. Neyse inşallah biz bu kötü örneklere bakarak kendini düzelten iyi örnekler oluruz sonraki nesillere.

    • @__esrakorkmaz__
      @__esrakorkmaz__ 4 ปีที่แล้ว

      @@furkanacar8404 Görülüyor ki bu ülke bize emeğimizin karşılığını veremiyor ve bu durum bizim ülkeye borçlu olduğumuzu değil ülkenin bize insanca bir hayat borçlu olduğunu gösterir. Umarım en kısa zamanda iş bulursunuz. Sabırlar diliyorum.

    • @furkanacar8404
      @furkanacar8404 4 ปีที่แล้ว

      @@__esrakorkmaz__ hepimiz bu ülkenin bı parçasıyız. Teşekkürler, hocalar karşısında sabırlar ve başarılar. :)

  • @sutlas28
    @sutlas28 4 ปีที่แล้ว +1

    hocam daha net çözümler neler olabilir? Bu arada hızla dünyadan kopuyoruz ve içe kapanıyoruz. Siz nasıl değerlendirirsiniz ?

  • @cemilcalikiran8206
    @cemilcalikiran8206 4 ปีที่แล้ว

    Okumadım .... neden okumadın çok güzeldiiii

  • @lotuso2996
    @lotuso2996 4 ปีที่แล้ว +1

    Hocam merhaba, kanalınızın yolu açık olsun.
    Tam olmasa da biraz konu dışı bir şey soracağım; 7. sınıfa geçen ve okuma alışkanlığı fena olmayan çocuğum için Hasan Ali Yücel serisi benzeri bir okuma listesi aramaktayım. Biraz araştırdım ama bu yaştaki çocuk için İş Kültür Yayınlarındaki Çocuk Klasikleri dışında pek bir şey bulamadım. Bu Çocuk Klasikleri'nin LGS'ye girecek bir çocuk için biraz hafif mi kaçacağı endişem var. Bu konuda yardımcı olma imkanınız olursa çok sevindirirsiniz..

  • @orhanfergan9608
    @orhanfergan9608 4 ปีที่แล้ว

    Hocam selamlar
    Veli olarak bizler gençlerimizin daha nitelikli eğitim almasında nasıl katkıda bulunabiliriz ? Oluşturulan eğitim politikalarından nasıl haberdar edilebiliriz ?

  • @yunus.karaman
    @yunus.karaman 4 ปีที่แล้ว +1

    hocam Cüneyt özdemirden geliyorum selamün aleyküm ✌

  • @unverozkol
    @unverozkol 4 ปีที่แล้ว

    Selçuk hocam subscribe için zil çalmaya hiç gerek yok. Video sonunda söylemeniz yeterli olur. Fakat o kadar küçük bir grubuz ki ümidimiz neredeyse hiç yok. Geçenlerde KPSS’de derece yapmış bir gencin nasıl mülakatlarda elendiğini içim kan ağlayarak izledim . Politik kadrolaşma had safada. Bunun yanında kalifiye ara eleman hiç yok. Sorunlar çok büyük çok.

  • @kartallarucar671
    @kartallarucar671 4 ปีที่แล้ว +1

    O trende bizim gencligimizde olmak zorunda

  • @suleyalcn1955
    @suleyalcn1955 4 ปีที่แล้ว

    Hocam merak ediyorum.sizin fikirlerinizi dinlemek için ülkeyi yönetenlerden bir davet aldınız mı.onlarda gençleri sizin kadar dert ediyorlarmı. Tek dileğim gençlerin geleceğini dert eden bir devlet anlayışı

  • @oyakoralay1552
    @oyakoralay1552 4 ปีที่แล้ว

    Hocam kadin calisan olarak sunu eklemek isterim. Kadin istihdaminin iki temel sebeple az oldugunu dusunuyorum. Birincisi isveren kaynakli. Cunku ozellikle evli kadinlarin hele de cocugu varsa mesaiye kalmasi, gece calismasi/uzun saatler calismasi, seyahat etmesi erkeklere gore daha zor. Hamilelik vb. durumlar sebebi ile de erkeklere kiyasla daha fazla izin kullaniyorlar. Kadinin es sebebi ile de sık is degistirme durumlari olabiliyor. Bu sebeplerle isveren kadin calistirma yanlisi degil.
    Diger kaynak kadinlarin kendi yasam sartlari (buna istekleri diyemiyorum). Ulkemizde ozel sektorde kadinlarin calisma sartlari cok agir. Ozellikle buyuk sehirlerde yasayan kadinlar sabah 6'da evden cikip aksam 8'de evlerine variyorlar. Haftada da bu sekilde 5-6 gun calisma yapiyorlar. Calisan kadinlarin eve gelip yemek yapmalari ile saat 9-9 bucugu buluyor. Peki bu kadinlar ne zaman cocuklarina vakit ayirip "iyi cocuklar" yetistirecekler? Calisan annelerin cocuklari anne ve babayi neredeyse tanimadan buyuyorlar. Cocuklari ile uzun sure sonra pandemide yemek yiyenler var. Iste bu sebeple de cocuklarina vakit ayirmak, onlari kendileri yetiştirmek isteyen kadinlar calismayi tercih etmiyorlar. (Bu tercih ozellikle bahsettiginiz okuma orani yuksek kadinlar icin; okuma orani daha dusuk olan kadinlarimiz maalesef esinin maddi durumunun iyi olmamasi durumunda calismak zorunda kaliyor).
    Ulkemizin gelecegi icin "iyi cocuklar" yetistirilmek isteniyorsa cocugu annesinin yetistirmesi gerekli. Anne sevgisi ve ilgisi tipki anne sutu gibi taklit edilemez. Anne sutunun yetersiz oldugu ya da sutun olmadigi durumlarda "formul mama" denilen devam sutu kullanilir. Ama gunumuz teknolojisi bile bu sutlerin formulunu anne sutune benzetememistir. Anne sevgisi ve ilgisi de boyledir. Cocugu kim yetistirirse yetistirsin hickimse annenin yerini tutamaz.
    Dolayisi ile burada gorev ulkesinin gelecegini dusunen devletlere duser. Kadinlarin calisma kosullari iyilestirilmelidir. Belki yarim gun calisma olabilir, belki de bazi ulkelerde oldugu gibi cocuk 6 yasina gelene kadar esnek calisma olabilir, mumkunse evden calisma olabilir gibi gibi. Ulkemiz cocuklari icin Aile Bakanliginin uzerinde calismasi gereken bir konudur diye dusunuyorum.

  • @yelizduskun5502
    @yelizduskun5502 4 ปีที่แล้ว

    Genç işsizliğine cinsiyet boyutuyla bakmak çok kritik görünüyor. Göstergelerde kadın-erkek uçurumu çok belirgin. İstihdama katılım, işsizlik, NEET (ne işte ne eğitimde) hepsinde cinsiyet farkı büyük. Bunlarla ilişkili olan genç yaşta evlilik ve yeterli erken çocukluk bakım ve eğitim hizmetlerinin olmaması ve çocuk bakımının kadının işi görülmesi vs. üzerinde de ayrıca durmak gerekebilir. (Tabii iş aramayanlar işsiz olarak sayılmıyor ama tüm resmi görmek için dikkate alabiliriz).

  • @elifsultantimucin6997
    @elifsultantimucin6997 4 ปีที่แล้ว

    Kesinlikle yurtdışını tercih etmemizin sebebi özgürlük, özgürce düşüncelerimizi ifade edememe, yeni fikirlere çokta açık olmayışı, yanlış eğitim sistemi, ekonomik sebepler, görünmeyen baskı ve sanat ve edebiyattan çokça uzak olunuşu, vb. Daha gençliğimizi yaşayamadım saçma siyasi ucuz gündelik konularla uğraşırken tren, araba, uçak, otobüs ne varsa kaçıyor. Ne zaman eldekidofal kaynakları değerlendirmeye başlayacaklar ki? Bunları yazarken bile insan düşünüyor yazsam mi yazmasam mi?

  • @tartarostart6167
    @tartarostart6167 4 ปีที่แล้ว +1

    sizin bu tespitinizi biz mahalle kahvesinde de yapıyoruz.Ama üst makamlara iletemiyoruz.Bunları biz halka değil de yetkili mecralara bizden daha iyi iletebilme şansınız var. adalet ve özgürlükleri bizi yönetenler oluşturur.halk olarak sokağa çıkacak değiliz. gelen her yönetim de bunları vermeyi bırak elimizdekileri alıyorlar.

    • @hacer9230
      @hacer9230 4 ปีที่แล้ว

      Adalet ve özgürlükleri bizi yönetenler oluşturur cümlenize katılmıyorum. Bence sistemden çok toplumdaki bilinçle alakalı adalet ve özgürlük kavramı. Yoksa günlük hayatımızda karşılaştığımız sorunlarla devlet erkanından karşılaştığımız sorunlar birbirinin yansıması. Biz bilinçliler olarak ne kadar itiraz edersek, ne kadar adaletsizlikten oluşan durumları engellersek o kadar gelişiriz. Şüphesiz ki bu hiç kolay olmayacak

  • @sealight1870
    @sealight1870 4 ปีที่แล้ว

    Cuneyt Özdemirden geldik😁

  • @ibrahimacar3128
    @ibrahimacar3128 4 ปีที่แล้ว

    Medeniyetler arasında neden cok fark var acaba

  • @aysebahadir9085
    @aysebahadir9085 4 ปีที่แล้ว

    Milliyonluk cünneyt beyden geldik...

  • @koraybenas6975
    @koraybenas6975 4 ปีที่แล้ว

    Okuduğu bölümün mesleğini yapan çok az. Üniversite mezunu gençler AVM'de t-shirt katlıyor, cafelerde garsonluk yapıyor. Üniversite mezunu buralarda çalışan mutsuz gençlerde çok. Sömürü düzeni içinde patronların hırsları için zamanını harcayan gençlerde umutsuz.

  • @omergunsili5792
    @omergunsili5792 4 ปีที่แล้ว +1

    Cüneyt özdemir'den geldim

  • @mErdiozen
    @mErdiozen 4 ปีที่แล้ว +1

    ben küfrediyorum şahsen

  • @uzayli9611
    @uzayli9611 4 ปีที่แล้ว

    cüneyt özdemirden geldim benim için küçük insanlık büyük adım :D

  • @serdarkarabulut5481
    @serdarkarabulut5481 4 ปีที่แล้ว

    Cüneyt Özdemir'den gelenler toplanın

  • @ahmetcelik2819
    @ahmetcelik2819 4 ปีที่แล้ว +1

    'Yol Ayrımındaki Türkiye ' adlı kitabınız stoklarda tükenmiş hocam.Bulamıyoruz.

  • @serapak4478
    @serapak4478 4 ปีที่แล้ว

    Selçuk hocam çok fazla boş bölüm var