ar fi fain sa faci un top al moroarelor/masinilor dupa usurinta si nevoile service pe care le prezinta pe anumite clase gen suv, berline 1/3/5/7 ... Adica cea mai cinstita masina mica, mijlocie, mare, suv, limuzina etc. Sunt multi care care iubesc o marca anume dar nu e cea mai fiabila masina din clasa sau nu e motorul potrivit etc. Nu cred ca mai e nevoie sa spun si eu asta dar faci o treaba super. (Cred ca) Ati putea ajuta mult cu sfaturi separate despre diferite teme legate de industria auto, de la cum sa intretii corect o masina pana la cum sa cumperi/conduci corect o masina. E o lume atat de vasta cu zeci de episoade pe care ar trebui sa o explorati. Chiar si cum sa faci o pana banala e o chestie mai complexa decat pare daca e vb de siguranta in trafic. plus ca de detailing sunt atatea produse si intrebari....Cine vrea mai mult sa dea like.
2.0 biTDI a fost un exercitiu interesant al grupului, dar unul care nu prea a reusit pe termen lung. Cumva imi aduce aminte de inceputul anilor 2000 cand Vag incerca sa puna diesel pe mai multe modele (Fabia RS cu TDI) si sa faca V10 si V12 TDI. In rest, despre masina nu pot spune decat ca este practica si ca orice Vag este usor de folosit. Pana la urma cam asta doresc peste 90% din clienti, nu performante si alte chestii de pasionati. Dar, la cifrele care le are, daca nu faci km multi nu prea renteaza fata de un 2.0 TSI. Plus ca s-ar putea sa fie mai fiabil motorul pe benzina in timp.
Tinand cont ca pe alocuri prezentarea masinii si titlul duc mult inspre o pledoarie anti-diesel (si nu inteleg de ce, in conditiile in care vorbim totusi de o masina noua, cu ultimele norme de poluare satisfacute), imi permit si eu niste comentarii. In primul rand, problemele de poluare la diesel sunt cauzate de motoarele fara DPF sau cu DPF anulat, deci problema in mare e la proprietari si nu la masini. In al doilea rand rand, un TSI de 220-230 cp consuma in oras cu cel putin 3 litri mai mult (din proprie experienta), iar in afara diferenta poate deveni chiar mai mare, in functie de modul de exploatare. In al treilea rand, apropo de de lipsa de fiabilitate si complexitatea mare a motoarelor TDI sau BiTDI, am facut un exercitiu simplu - pe site-ul mobile punct de, am pus filtrele: Producator :VW, An > 2014, Putere intre 200 - 300cp, separat pe benzina si motorina. Pe benzina sunt doar 2 masini ce au peste 250.000 km, pe motorina sunt 62, dintre care vreo 15 au peste 300.000 km - trageti voi o concluzie legata de fiabilitate raportata la nr de km parcursi. Am avut benzina aspirat, e placut cum trage in turatii insa am trecut de varsta la care forjam masina, plus ca la drum lung, viteza de autostrada, un aspirat e foarte zgomotos si rupe la consum, am avut benzina turbo si pot reclama aceeasi complexitate ca si la turbo diesel, doar ca acolo sunt ceva mai multe probleme decat la diesel pe turbine, consum de ulei, simeringuri etc (am avut turbina schimbata la un Ecobost de 1.5, scurgeri la un TSI 2.0 si posibil si consum de ulei). Eu prefer diesel-ul la mers la drum lung pentru ca merge mai relaxat si va consuma si mai putin. Iar referitor la reprize, cred ca depinde de varsta si de responsabilitatile proprietarilor, eu personal nu-mi permit sa ma joc de-a Schumacher pe timpi 100-200 cu copilul in scaunul din spate asa ca nu ma intereseaza sa compar timpii de la masina x cu timpii de la masina y. In schimb ma intereseaza o autonomie buna, un mers relaxat la o viteza rezonabila pe autostrada, putere la urcari in panta si, bineinteles, o masina care sa ma scoata fara emotii din orice depasire. BiTdi 240cp e un motor care (momentan) bifeaza tot ce am scris mai sus.
Pai mașina chiar e mișto, mie mi-a plăcut cum merge, eu țin pledoarie anti diesel pentru cei care le aleg în stare tehnica proasta si care merg doar in oraș. Tu ai ales masina foarte bine pentru situatia ta. Făceam comparație cu un tsi de interval putere 190 310 cp, cu care am scos consumuri cu foarte puțin mai mari.
1. Benzinarele EFICIENTE (ca sunt și ineficiente) din ultimii 5-7 ani consuma exact cat dieselurile, atât inafara cat și urban, daca sunt puse in condiții egale. Exemplele reale curg gârlă de la proprietarii acestora. Asta se poate confirma atat practic cat și teoretic, daca te uiti pe caracteristica complexa a motoarelor cu ardere interna de ultima generatie (diagrama BSFC, dacă cunoști ce e asta). 2. Existența anunțurilor de masini cu 300 000km nu inseamna si fiabilitate atata timp cat tu n-ai luat in calcul stilul de condus (aș avea pretenția sa vad ce fiabilitate demonstreaza dieselul ala cand parcurge 200 000km in 10 ani, 10 ierni/veri, cu condus atat urban cat și extraurban, cu multe cicluri de oprire/pornire ș.a.m.d., dar nu in 3 ani, lejer pe extraurban pe cruise control si toata asta in 3 ani) și toate lucrarile facute la mașini. Pun pariu ca sunt masini diesel cu 700 000km si cu motoru schimbat de 2 ori, sau dacă motorul in sine nu se strica, se strica o tona de-a componente din jurul lui care-i asigura buna funcționare. 3. Prețul motorinei care iarași te trimite direct la benzinar. 4. Motoarele turbo pe benzina niciodata nu ajung la eficiența celor aspirate (nu mă crezi, consulta literatura de specialitate). Și niciodata dieselurile n-au fost campioane la zgomot redus. 5. Motorizarile diesel sunt mai complexe decat cele pe benzina turbo. E destul sa analizam instalatia de alimentare și sistemele post-tratare și aici ne putem opri (deși lista continua). 6. Dieselul nu are niciun avantaj la urcatul in panta si depasiri. Dacă tu tot ești de ăla care aduce in discuție cuplul, atunci nu cunoști cum se transmite cuplul de la motor la roțile motrice. Mai ales ca ziceai ca nu te intereseaza 100-200.
@@Eugen-E 1. Tiguan faceift 245 cp TSI consuma pe cifre oficiale cu 2 litri in plus urban si 1 litru extra-urban fata de diesel 240cp. 2. Nu iau in calcul stilul de condus pt ca nu am cum sa il cunosc, voiam sa subliniez faptul ca exista mult mai multe exemplare care duc multi km pe motorina decat pe benzina, iar statistica respectiva imi sustine afirmatia. Am luat anul 2014 ca pornire pt ca de atunci exista BiTurbo 240cp pt ca pana la urma o astfel de masina e prezentata aici, si, din anul respectiv, majoritatea motoarelor VW erau E6. Si sunt totusi 8 ierni / 8 veri, deci cred ca e relevant. 3. Preturile motorinei si benzinei au oscilat mereu, au fost perioade cand motorina era mult mai ieftina, iar diferenta de 1 leu / litru nu mi se pare un motiv suficient sa dai foc la diesel si sa te grabesti sa cumperi benzina. 4. Apropo de aspirat, atunci cand mergi in 4500-5000 de ture toata autostrada nu e placut fonic iar cand faci o depasire in care esti nevoit sa duci masina in 6000 de ture si ai passgeri, acestia intra in panica. Trebuie sa tii cont ca nu ma intereseaza senzatiile tari cu familia in masina. 5. Nu tin masinile mai mult de 40-50.000 km si nici nu le cumpar la mai mult de 100.000 km (in general pe la 40-50.000, max 3 ani), deci din nou complexitatea nu ma afecteaza, dar cu benzinarele totusi am avut probleme pana la 80-100.000, cu diesel niciodata. 6. Masinile de care am amintit la punctul 1 au acceleratie aproape identica pana la 150-160km/h, adica viteza maxima cu care as merge in mod normal ca sa nu raman pieton. Compar masini de la acelasi producator, nu Mazda, Ford sau Toyota cu VW.
@@calinvlad4343 1. Prima dată aud de Tiguan TSI de 245 cai )))) Eu cunosc alta experiența și anume cum Kodiaq 2.0TSI de 180cp are ACELAȘI consum extraurban ca un Kodiaq 2.0tdi de 150cp, pe exact același traseu mers lejer cu ambele. La fel cum un 530i G30 xDrive consuma în același oraș exact cat un 530d G30 xDrive. 2. Te conduci după consumul dat de broșură sau de cel din realitate? Cunosc destule exemple in care masini similare cu puteri similare in conditii similare, diesel vs benzina, consuma identic. Dupa cum spuneam, nu toate motoarele pe benzină sunt eficiente, insa cele eficiente le egaleaza pe cele Diesel. Poți consulta diagramele BSFC ale motorizarilor, daca nu știi ce e aia - informeaza-te. Raspunsul tău este exact ce ai scris în primul comentariu pe care eu ți l-am contrazis: am spus ca pana nu ai informația despre ce s-a inlocuit la acele masini, nu te poti da cu parerea. Ce folos ca sta anuntul cu masina cu 300 000km daca poate la ea s-a stricat de 2 ori turbina, s-au schimbat injectoarele si multe altele??? Nu exista nicio statistica care ar arăta ca un motor diesel "duce mai multi kilometri". Asta e mitul in care crede fanul diesel. Asta e sindromul motorului european, doar ca nu numai europenii fac motoare. Sunt o sumedenie de benzinare care "duc" mai multi kilometri decat alta sumedenie de dieseluri. Și mai repet a doua oară: poate motorul sa nu se strice, dar sa se strice sistemele auxiliare, aia e la fel de nașpa. Iar noi știm ca dieselurile au probleme multe cu auxiliarele. Ce ține de "statistica" ta, ea din start e greșita pentru ca tu nu raportezi numărul de mașini gasite la numarul de mașini cumparate de noi, mai mult ca atat, te rezumi doar la un singur producator - VW, iar VW nu inseamna nici de departe toata industria auto mondială. Așa ca aici am încheiat subiectul, pentru ca iți pot da zeci de exemple de motoare pe benzina de nșpe ori mai fiabile decat alte zeci de motoare diesel. 3. Vorbim de prezent nu de ce a fost cu 20 ani in urma. De foarte mult timp benzina e mai ieftina, iar diferența de peste 1 leu per litru (asa cum e situatia la zi) e suficienta pentru ca dieselul sa nu aiba niciun sens, mai ales in contextul in care pe benzinar scoti acelasi consum si sunt mai putine batai de cap (Ad-Blue, șamd). Și chiar daca ai un benzinar mai ineficient trebuie sa știi ca astazi 6.5 litri de motorina standard sunt echivalenti cu 7.6 litri de benzină standard. Inteleg ca încerci sa-ți justifici alegerea, dar e mai simplu sa spui ca mergi pe diesel pentru ca asa iti place, decat sa incerci sa-i explici relevanța pe care de multi ani și-a pierdut-o definitiv fata de motorizarile pe benzină. Cauta pe canalul Daily Motor testul de consum pe autostrada cu un Mercedes E450 4Matic, sa vezi cum pe o distanța de 100 mile pe highway omu scoate la pompa și pe bord 6.5 litri la 100km mergand pe cruise control la 120km/h, pe un sedan de 2+ tone cu motorizare de 3.0 litri turbo benzina de aproape 400 cai, cutie automată și 4x4. Cauta testul de consum cu Corvette C8 de 6.2L V8 de 500 cai, cum pe acelasi traseu coate vreo 7.5 litri la suta mergand pe cruise la 120km/h. Despre ce diesel mai discutam?? 4. Cum turezi benzinarul la 6000rpm, tot asa turezi "dizalu" la 4500rpm. Doar ca benzinarul la 6500 se aude mai ok decat hârcâitul de "dizal" dupa 3500rpm. Nu știu despre care 4500-5000rpm vorbești, mai ales in contextul actual in care toata lumea e cu cutii automate si mergi cu 140 la ora si ai 2000-2500 de ture si pe benzinare aspirate... 5. Ma rog, sunt destui oameni care pe diesel au avut doar probleme iar pe benzinare 0. Aici sunt mulți factori de luat in calcul și conteaza experiența colectiva, nu cea personala. 6. Cum și ziceam, dieselul n-are absolut niciun avantaj la demaraj.
AutoTopNL a măsurat pe Dragy un Kodiaq RS cu acest motor. 6.93s și 7.20 0-100 (folosind launch controlul. Fără launch - ~8 sec) și 26.90 și 30.06sec de la 100 la 200 km/h. Adică are un 100-200 cam de passat b8 2.0tdi dsg de 190cp 🙂 sau de Golf 8 2.0tdi dsg de 150cp.
Nenea ala sa-si cam puna pofta-n cui,ca nu pricepe nici un sfert din informatiile de-aici ... doar la provenienta centurilor se pricepe si la amortizoarele capotelor...Sorry Mihai...😋
2:53 şi kodiaq V/RS .Motori-zearea 2.0 BITDI a fost in 2018 sau 2019 scoasă din producție din cauză noxelor,după care a revenit in producției încă un an
Salut, urmaresc canalul de youtube inainte sa te apuci de de prezentari (Vlad), imi plac povestile tale, ma uit cu placere , dar cred ca insisti prea mult pe discutia asta vesnica "diesel vs benzina", cred ca ideea s-a inteles , repetand acest lucru aproape la fiecare prezentare. Nu vreau sa deranjez pe nimeni, este doar o parere. De multe ori , cred ca lumea in general , nu isi gaseste configuratia dorita, motiv pentru care opteaza pentru diesel de multe ori fata de benzina, deoarece sunt mult mai comune ca si achizitii second hand. Spor la prezentari !
@@Gabriel_0701 Nu e chiar așa. Majoritatea motorizarilor pe benzina la 2000rpm aveau 80-90% din cuplul lor maxim (1) și (2) cutia de viteze la benzinare e mai scurta decat la diesel ceea ce inseamna ca cuplul ala de diesel este mai putin multiplicat de transmisie pana ajunge la roți, comparativ cu transmisia de benzinar. Fie ca mergi cu un 1.9tdi de 100 cai, fie ca e un 1.4 de 100 cai, amandoua sunt la fel de lente. Ca sa faci o depasire cu 1.9tdi de 100 cai tot trebuie sa-i dai 4000+ ture si acolo si dieselul consumă nu puțin. Plus la asta, inca din 2004 au aparut motoarele pe benzina din seria GR de la toyota/lexus care aveau eficiența de diesel din anii ăia.
@@Gabriel_0701 În primul rând tu n-ai citit atent ceea ce ți-am răspuns (revin mai jos la precizări). În al doilea rând, ca de obicei susținatorii motorizarilor diesel care ridica in slăvi cuplul la turatii mici nu au cunoștințe de bază de dinamică auto - și anume cum se transmite forța de tracțiune de la motor la ROȚI: când ai un motor de doar 100cp (adica o motorizare slabă și lentă indiferent că e diesel/benzină) și vrei sa depașești vrei s-o faci în cel mai scurt timp, corect? Corect. Cel mai scurt timp îl ai atunci când ai cea mai mare forță aplicată LA ROȚI. Cea mai mare forță aplicată LA ROȚI este atunci când ai valori maxime de cuplu (adică Nm) LA ROȚI. Cel mai mare CUPLU pe care il poți avea LA ROȚI la o viteză dată (sa zicem ca ai 70km/h și vrei sa depașești) este dictat de zona în care motorul dezvoltă PUTERE maximă (și nu cuplu maxim) din cauza că intră in joc cutia de viteze. În treapta a 2-a la 4000 ture o sa ai cuplu LA ROȚI mai MARE decat in treapta a 4-a la 2000rpm (acolo unde ai tu cuplul MOTOR maxim). Cuplul LA ROȚI este produsul dintre Cuplu motor, raportul de transmitere a treptei de viteze și raportul de transmitere din transmisia principală (diferențial). Adică ai Cuplu Motor x Raport treaptă x Raport principal. Dacă ai cuplu maxim de 300Nm la 2000rpm și 100cp la 4000rpm și ești in treapta a 4-a cu un raport de 1:1 și sa zicem ca ai un raport final de 3.15:1 atunci la roți vei avea: 300Nm x 1 x 3.15 = 945Nm. Iar daca schimbi in treapta a 2-a care sa zicem ca are un raport de transmitere de 2.5:1 și motorul se tureaza-n 4000 ture unde am zis ca dezvoltă 100cp, se calculeaza cuplul prin formulă (sau te uiți pe grafic) și o sa ai undeva in jur 175Nm la 4000 ture, atunci cuplul la ROȚI va fi 175 x 2.5 x 3.15 = 1378Nm. Cine e mai mare 1378Nm sau 945Nm ?? Așa că, daca vrei sa faci depasirea in cel mai rapid mod, ții "dizalu" între 3000 si 4000rpm sau 3500 si 4500 (in dependența de fiecare motor si caracteristica sa de forța). Și da, 1.9tdi de 100 cai tot e mort ca si oricare benzinar 1.4 de 100 cai. Și ca sa nu-mi vii cu replici ca asta e doar teorie si bla bla iti spun ca am mers pe ambele tipuri de motorizari si stiu cum îs. Trebuie sa faci o diferența între "motor care trage" și "motor care doar dă senzația ca trage". Omul e un aparat prost de măsură 🙂 Revin la ce ziceam mai sus. Îți repet a 2-a oară: benzinarele au 80-90% din cuplul lor maxim la 2000 ture. Sper că ai inteles acum mesajul. Și iarași iti repet a 2-a oară: un 3GR-FSE din 2005 era la fel de eficient ca un M57 🙂. Eu cand spun "la fel de eficient" ma refer la diagrama BSFC care afișeaza eficiența unui motor la orice regim de lucru, fie că e la "capacitati" maxime/medii/mici.
@@Gabriel_0701 Eu am spus că DEPINDE de fiecare motor și caracteristica sa proprie de forța. Un diesel poate sa faca 100cp la 3600rpm, dar altul poate sa faca aceiași 100cp la 4400rpm. Nu! Pentru acceleratie maxima motorul trebuie turat PESTE turația la care are PUTEREA maximă din cauza că motorul dezvoltă putere mai mică atat la turații mai mici cât și la cele mai mari. Tu când accelerezi și ai 4000rpm (putere maximă) și schimbi treapta, motorul o sa "cadă" la 3000rpm (să zicem), iar la 3000rpm motorul poate sa dezvolte putere mai mică decat la 4100-4200-4300rpm ))))) Vrei acceleratie maxima = schimbi treptele la turația la care puterea la motor este egală cu puterea la motor la turația în treapta superioară. Păcat ca nu pot insera imagini in comentarii pe YT ca era mai usor de explicat )))
Imi place Opelul Vectra A din cadru, parca sta la colț. Oare vedem si un review la o mașină care la propriu e o rablă (din punct de vedere al stării în care se află)?
Nu e de ajuns doar să-l conduci ci trebuie să-l ai, să fii proprietar de așa ceva. Ce îmi place maxim la astea 2 motoare e că cuplul motor e direct proporțional cu costurile de întreținere 😅
Sper ca motorizarea asta nu are probleme cu consumul de ulei , tatal meu are un caravelle 2.0 tdi biturbo de 204 cp , are 200k km reali , consuma 1 litru de ulei la 500-1000 de km , cel mai probabil din cauza unei turbine sau din cauza ambelor turbine
Mi-aș dori foarte mult un rewiew pentru LR defender 110 2.0d sunt curios despre ce poți spune despre ea. P.s. Vorbesc in numele tuturor- faci o treaba excepțională ! Keep it going, itsworthit👍
@@vladdutz20 ția dat scris cineva în comentarii că are un Renault 12 ? sau ția dat cineva pentru prezentare un Renault 12 ? că eu n-am nici un Renault 12 ?
@@vladdutz20 vizionat canalul lui fiare de plastic să vezi că a filmat pe you tube niște Renault 12? despre care ai tot pomenit atunci când ai filmat Dacia 1300 ? Doar te întreb lucrurile astea
Salutare! Vreau să cumpăr un Volkswagen Tiguan 1.4 TSI din 2008 BI-Turbo de 149 cp cu 4x4 și cutie manuală. Ce părere aveți despre motorizarea aia? 🤔 Unii spun că-i crapă blocul, se sparg pistoane, se strică turbo, etc... 😅 Ceva păreri vă rog!? 😬😄
Termenii de twin turbo si bi turbo sunt folosiți interschimabili de multe ori (vezi Mercedes) bi turbo însemnă două turbine fie ele de dimensiuni diferite sau la fel . Twin turbo este strict două turbine identice.
Conteaza mai mult explicația tehnica a sistemelor decat semantica asta bi sau twin. De exemplu un 335i cu 2 turbine funcționează total diferit fata de o supra cu 2 turbine. La fel , om651 de mercedes versus acest bitdi
Multumesc frumos pentru review !Un motor frumos Dar care prin complexitatea sa si intretinerea la 30 de mii de km pe care o vor face primii proprietari va crea nenumarate probleme in cativa ani. Pe cand un B47 2.0 diesel de la bmw ?
@@Alexandru-T. la mana a doua, da - daca intereseaza pe cineva aspectul asta. Din cele 95k masini noi luate pana in sept, doar 12k au fost vw+skoda. Terminati cu fanteziile astea ca vw e cea mai bine vanduta masina.
Asta i masina d aia din seria de masini pe care și le ia romanul la 150000 de km "reali" și pe urma ne îneacă pe toți de fum când stam în spatele lui în aglomerație. Cel puțin în București când dai de unu d asta îți vine să l bagi cu nasu în eșapamentul mașinii. Evident ca nu masina e vinovata ci romanu care vrea neapărat diesel desi el merge 80% in oras si trece itp ul pe nașpa ca n are bani s o întrețină corespunzător.
Tot VW și ăia dar cu altă geacă. Oricum într-o vreme am fost mare fan până m-am săturat de bidoane de ulei prin portbagaj și au început să aibă prețuri premium la produse banale.
Romanii sunt profesionisti sa critice masinile din vest ,dar uita ca nu am fost in stare sa cream si sa dezvoltam o marca autohtona. Ce se producea inainte de al doilea razboi mondial erau uzine straine adica conceptie ( inteligenta) si tehnologie straine. In perioada comunista am copiat din vest,am cumparat patentul. Cand am inceput noi sa le " amelioram" calitatea a scazut. A revenit democratia si producem Dacia si Ford. 2 branduri de succes datorita faptului ca sunt sub patronat strain. In spatele acestor autovehicule sunt catedre intregi de politehnica. Desi spunem ca nu se mai face calitate ca inainte daca compari mersul cu o masina 2022 cu una 1952 nu e nici o legatura.
Am avut uzine si inainte iar in prezent dezvoltam tehnica auto pentru tot globul, este ireal cat de multe componente și tehnologie se fac in romania de la a la z
@@vladdutz20 @Type 3 66' vrea să te duci să faci rost de un opel vectra A sedan știi tu un Opel Vectra A vechi de la cine la restaurat ? Type 3 66 Vrea să faci o prezentare despre vechi Opel Vectra original dar să fie berlină ok
Motorizarea asta nu prea are sens sincer . Adică da , are cifre demne de o motorizare de 3.0 diesel dar si consumul tot pe acolo este , sau un 2.0 benzină turbo .
Are sens daca te gândești și puțin mai departe la costul cu asigurarea și impozitul la un motor 3.0 (mai ales în ultima perioada când prețurile la asigurari au luat-o razna și nu pare să se opreasca).
Si cum e posibil acest aspect? Mai degraba toate copturile ar trebui sa dispara de pe sosele. Faptul ca unii nu isi permit sau nu vreau sa utilizeze masini in stare optima, nu ar trebui sa fie o scuza pt a ne sufoca pe toti.
Eu sunt la fel de pasionat de condus masini pe benzina dar ura asta anti Diesel.. E o copilarie. Planeta asta moare in 1 săptămână daca dispare tot ce e Diesel. Este motorul care a construit civilizația in care traim azi. Și cum spune Vlad, pentru transport de persoane si/sau marfa e cea mai buna soluție. Pentru ca termodinamica nu tine cont de politica sau pasiune. Si zic asta visand la un Carrera GT V10, sa nu fiu acuzat de lipsa de pasiune :)
Te ador omule ,ma realaxeaza maxim sa te ascult , Toate cele bune!!!
ar fi fain sa faci un top al moroarelor/masinilor dupa usurinta si nevoile service pe care le prezinta pe anumite clase gen suv, berline 1/3/5/7 ... Adica cea mai cinstita masina mica, mijlocie, mare, suv, limuzina etc. Sunt multi care care iubesc o marca anume dar nu e cea mai fiabila masina din clasa sau nu e motorul potrivit etc. Nu cred ca mai e nevoie sa spun si eu asta dar faci o treaba super. (Cred ca) Ati putea ajuta mult cu sfaturi separate despre diferite teme legate de industria auto, de la cum sa intretii corect o masina pana la cum sa cumperi/conduci corect o masina. E o lume atat de vasta cu zeci de episoade pe care ar trebui sa o explorati. Chiar si cum sa faci o pana banala e o chestie mai complexa decat pare daca e vb de siguranta in trafic. plus ca de detailing sunt atatea produse si intrebari....Cine vrea mai mult sa dea like.
2.0 biTDI a fost un exercitiu interesant al grupului, dar unul care nu prea a reusit pe termen lung. Cumva imi aduce aminte de inceputul anilor 2000 cand Vag incerca sa puna diesel pe mai multe modele (Fabia RS cu TDI) si sa faca V10 si V12 TDI.
In rest, despre masina nu pot spune decat ca este practica si ca orice Vag este usor de folosit. Pana la urma cam asta doresc peste 90% din clienti, nu performante si alte chestii de pasionati. Dar, la cifrele care le are, daca nu faci km multi nu prea renteaza fata de un 2.0 TSI. Plus ca s-ar putea sa fie mai fiabil motorul pe benzina in timp.
Da, e de apreciat ca au încercat tot felul de configurații, macar asta a fost mai fiabila decat 5.0 tdi
Tinand cont ca pe alocuri prezentarea masinii si titlul duc mult inspre o pledoarie anti-diesel (si nu inteleg de ce, in conditiile in care vorbim totusi de o masina noua, cu ultimele norme de poluare satisfacute), imi permit si eu niste comentarii.
In primul rand, problemele de poluare la diesel sunt cauzate de motoarele fara DPF sau cu DPF anulat, deci problema in mare e la proprietari si nu la masini.
In al doilea rand rand, un TSI de 220-230 cp consuma in oras cu cel putin 3 litri mai mult (din proprie experienta), iar in afara diferenta poate deveni chiar mai mare, in functie de modul de exploatare.
In al treilea rand, apropo de de lipsa de fiabilitate si complexitatea mare a motoarelor TDI sau BiTDI, am facut un exercitiu simplu - pe site-ul mobile punct de, am pus filtrele: Producator :VW, An > 2014, Putere intre 200 - 300cp, separat pe benzina si motorina. Pe benzina sunt doar 2 masini ce au peste 250.000 km, pe motorina sunt 62, dintre care vreo 15 au peste 300.000 km - trageti voi o concluzie legata de fiabilitate raportata la nr de km parcursi.
Am avut benzina aspirat, e placut cum trage in turatii insa am trecut de varsta la care forjam masina, plus ca la drum lung, viteza de autostrada, un aspirat e foarte zgomotos si rupe la consum, am avut benzina turbo si pot reclama aceeasi complexitate ca si la turbo diesel, doar ca acolo sunt ceva mai multe probleme decat la diesel pe turbine, consum de ulei, simeringuri etc (am avut turbina schimbata la un Ecobost de 1.5, scurgeri la un TSI 2.0 si posibil si consum de ulei). Eu prefer diesel-ul la mers la drum lung pentru ca merge mai relaxat si va consuma si mai putin.
Iar referitor la reprize, cred ca depinde de varsta si de responsabilitatile proprietarilor, eu personal nu-mi permit sa ma joc de-a Schumacher pe timpi 100-200 cu copilul in scaunul din spate asa ca nu ma intereseaza sa compar timpii de la masina x cu timpii de la masina y. In schimb ma intereseaza o autonomie buna, un mers relaxat la o viteza rezonabila pe autostrada, putere la urcari in panta si, bineinteles, o masina care sa ma scoata fara emotii din orice depasire. BiTdi 240cp e un motor care (momentan) bifeaza tot ce am scris mai sus.
Pai mașina chiar e mișto, mie mi-a plăcut cum merge, eu țin pledoarie anti diesel pentru cei care le aleg în stare tehnica proasta si care merg doar in oraș.
Tu ai ales masina foarte bine pentru situatia ta.
Făceam comparație cu un tsi de interval putere 190 310 cp, cu care am scos consumuri cu foarte puțin mai mari.
1. Benzinarele EFICIENTE (ca sunt și ineficiente) din ultimii 5-7 ani consuma exact cat dieselurile, atât inafara cat și urban, daca sunt puse in condiții egale. Exemplele reale curg gârlă de la proprietarii acestora. Asta se poate confirma atat practic cat și teoretic, daca te uiti pe caracteristica complexa a motoarelor cu ardere interna de ultima generatie (diagrama BSFC, dacă cunoști ce e asta).
2. Existența anunțurilor de masini cu 300 000km nu inseamna si fiabilitate atata timp cat tu n-ai luat in calcul stilul de condus (aș avea pretenția sa vad ce fiabilitate demonstreaza dieselul ala cand parcurge 200 000km in 10 ani, 10 ierni/veri, cu condus atat urban cat și extraurban, cu multe cicluri de oprire/pornire ș.a.m.d., dar nu in 3 ani, lejer pe extraurban pe cruise control si toata asta in 3 ani) și toate lucrarile facute la mașini. Pun pariu ca sunt masini diesel cu 700 000km si cu motoru schimbat de 2 ori, sau dacă motorul in sine nu se strica, se strica o tona de-a componente din jurul lui care-i asigura buna funcționare.
3. Prețul motorinei care iarași te trimite direct la benzinar.
4. Motoarele turbo pe benzina niciodata nu ajung la eficiența celor aspirate (nu mă crezi, consulta literatura de specialitate). Și niciodata dieselurile n-au fost campioane la zgomot redus.
5. Motorizarile diesel sunt mai complexe decat cele pe benzina turbo. E destul sa analizam instalatia de alimentare și sistemele post-tratare și aici ne putem opri (deși lista continua).
6. Dieselul nu are niciun avantaj la urcatul in panta si depasiri. Dacă tu tot ești de ăla care aduce in discuție cuplul, atunci nu cunoști cum se transmite cuplul de la motor la roțile motrice. Mai ales ca ziceai ca nu te intereseaza 100-200.
@@Eugen-E 1. Tiguan faceift 245 cp TSI consuma pe cifre oficiale cu 2 litri in plus urban si 1 litru extra-urban fata de diesel 240cp. 2. Nu iau in calcul stilul de condus pt ca nu am cum sa il cunosc, voiam sa subliniez faptul ca exista mult mai multe exemplare care duc multi km pe motorina decat pe benzina, iar statistica respectiva imi sustine afirmatia. Am luat anul 2014 ca pornire pt ca de atunci exista BiTurbo 240cp pt ca pana la urma o astfel de masina e prezentata aici, si, din anul respectiv, majoritatea motoarelor VW erau E6. Si sunt totusi 8 ierni / 8 veri, deci cred ca e relevant. 3. Preturile motorinei si benzinei au oscilat mereu, au fost perioade cand motorina era mult mai ieftina, iar diferenta de 1 leu / litru nu mi se pare un motiv suficient sa dai foc la diesel si sa te grabesti sa cumperi benzina. 4. Apropo de aspirat, atunci cand mergi in 4500-5000 de ture toata autostrada nu e placut fonic iar cand faci o depasire in care esti nevoit sa duci masina in 6000 de ture si ai passgeri, acestia intra in panica. Trebuie sa tii cont ca nu ma intereseaza senzatiile tari cu familia in masina. 5. Nu tin masinile mai mult de 40-50.000 km si nici nu le cumpar la mai mult de 100.000 km (in general pe la 40-50.000, max 3 ani), deci din nou complexitatea nu ma afecteaza, dar cu benzinarele totusi am avut probleme pana la 80-100.000, cu diesel niciodata. 6. Masinile de care am amintit la punctul 1 au acceleratie aproape identica pana la 150-160km/h, adica viteza maxima cu care as merge in mod normal ca sa nu raman pieton. Compar masini de la acelasi producator, nu Mazda, Ford sau Toyota cu VW.
@@calinvlad4343 1. Prima dată aud de Tiguan TSI de 245 cai )))) Eu cunosc alta experiența și anume cum Kodiaq 2.0TSI de 180cp are ACELAȘI consum extraurban ca un Kodiaq 2.0tdi de 150cp, pe exact același traseu mers lejer cu ambele. La fel cum un 530i G30 xDrive consuma în același oraș exact cat un 530d G30 xDrive.
2. Te conduci după consumul dat de broșură sau de cel din realitate? Cunosc destule exemple in care masini similare cu puteri similare in conditii similare, diesel vs benzina, consuma identic. Dupa cum spuneam, nu toate motoarele pe benzină sunt eficiente, insa cele eficiente le egaleaza pe cele Diesel. Poți consulta diagramele BSFC ale motorizarilor, daca nu știi ce e aia - informeaza-te.
Raspunsul tău este exact ce ai scris în primul comentariu pe care eu ți l-am contrazis: am spus ca pana nu ai informația despre ce s-a inlocuit la acele masini, nu te poti da cu parerea. Ce folos ca sta anuntul cu masina cu 300 000km daca poate la ea s-a stricat de 2 ori turbina, s-au schimbat injectoarele si multe altele??? Nu exista nicio statistica care ar arăta ca un motor diesel "duce mai multi kilometri". Asta e mitul in care crede fanul diesel. Asta e sindromul motorului european, doar ca nu numai europenii fac motoare. Sunt o sumedenie de benzinare care "duc" mai multi kilometri decat alta sumedenie de dieseluri. Și mai repet a doua oară: poate motorul sa nu se strice, dar sa se strice sistemele auxiliare, aia e la fel de nașpa. Iar noi știm ca dieselurile au probleme multe cu auxiliarele.
Ce ține de "statistica" ta, ea din start e greșita pentru ca tu nu raportezi numărul de mașini gasite la numarul de mașini cumparate de noi, mai mult ca atat, te rezumi doar la un singur producator - VW, iar VW nu inseamna nici de departe toata industria auto mondială. Așa ca aici am încheiat subiectul, pentru ca iți pot da zeci de exemple de motoare pe benzina de nșpe ori mai fiabile decat alte zeci de motoare diesel.
3. Vorbim de prezent nu de ce a fost cu 20 ani in urma. De foarte mult timp benzina e mai ieftina, iar diferența de peste 1 leu per litru (asa cum e situatia la zi) e suficienta pentru ca dieselul sa nu aiba niciun sens, mai ales in contextul in care pe benzinar scoti acelasi consum si sunt mai putine batai de cap (Ad-Blue, șamd). Și chiar daca ai un benzinar mai ineficient trebuie sa știi ca astazi 6.5 litri de motorina standard sunt echivalenti cu 7.6 litri de benzină standard.
Inteleg ca încerci sa-ți justifici alegerea, dar e mai simplu sa spui ca mergi pe diesel pentru ca asa iti place, decat sa incerci sa-i explici relevanța pe care de multi ani și-a pierdut-o definitiv fata de motorizarile pe benzină. Cauta pe canalul Daily Motor testul de consum pe autostrada cu un Mercedes E450 4Matic, sa vezi cum pe o distanța de 100 mile pe highway omu scoate la pompa și pe bord 6.5 litri la 100km mergand pe cruise control la 120km/h, pe un sedan de 2+ tone cu motorizare de 3.0 litri turbo benzina de aproape 400 cai, cutie automată și 4x4. Cauta testul de consum cu Corvette C8 de 6.2L V8 de 500 cai, cum pe acelasi traseu coate vreo 7.5 litri la suta mergand pe cruise la 120km/h. Despre ce diesel mai discutam??
4. Cum turezi benzinarul la 6000rpm, tot asa turezi "dizalu" la 4500rpm. Doar ca benzinarul la 6500 se aude mai ok decat hârcâitul de "dizal" dupa 3500rpm. Nu știu despre care 4500-5000rpm vorbești, mai ales in contextul actual in care toata lumea e cu cutii automate si mergi cu 140 la ora si ai 2000-2500 de ture si pe benzinare aspirate...
5. Ma rog, sunt destui oameni care pe diesel au avut doar probleme iar pe benzinare 0. Aici sunt mulți factori de luat in calcul și conteaza experiența colectiva, nu cea personala.
6. Cum și ziceam, dieselul n-are absolut niciun avantaj la demaraj.
@@Eugen-E ok :)
AutoTopNL a măsurat pe Dragy un Kodiaq RS cu acest motor. 6.93s și 7.20 0-100 (folosind launch controlul. Fără launch - ~8 sec) și 26.90 și 30.06sec de la 100 la 200 km/h. Adică are un 100-200 cam de passat b8 2.0tdi dsg de 190cp 🙂 sau de Golf 8 2.0tdi dsg de 150cp.
Nenea bucataru'auto o sa urmărească foarte atent acest review 😅(marca lui de suflet)
🤭😂😂😂👍
@@Kayvoyagerbucatarul șef are pretenții sa-i zică lumea ,,masterchef "😅👍
Daa....sigur lucrează la o tocăniță de injectoare cu garnitură de chiulasa 😅
@@trawauto9565 spune-i lui Vlad Micsunescu că @Type 3 66' vrea să fie prezentat o Vectra A Sedan știi tu e vorba de opel vectra A sedan .ok
Nenea ala sa-si cam puna pofta-n cui,ca nu pricepe nici un sfert din informatiile de-aici ... doar la provenienta centurilor se pricepe si la amortizoarele capotelor...Sorry Mihai...😋
Super mașina, am văzut și care au făcut stage 1 și au ajuns la 300-310 cai pe bitdi în continuare cu un consum bunicel pentru masă/putere
Vlad, imi place foarte mult cum pronunti de corect in germana numele marcii !!
Pai așa am auzit ca se spune corect 😁
Am un Passat BiTdi stage 1 si e genial ! 0-100 km/h în 5,5 sec
2:53 şi kodiaq V/RS .Motori-zearea 2.0 BITDI a fost in 2018 sau 2019 scoasă din producție din cauză noxelor,după care a revenit in producției încă un an
In prezent nu se mai vinde si a fost înlocuită de motorizari mai performante pe benzina
@@vladdutz20 correct,precum modeluri de la audi S,care au fost TDI,acuma înlocuite cu benzină
@@dubaieviatamea2123 s6 2022 e 3.0BiTDI.
@@alexandruconstantinescu7468 probabil sa reintors la tdi unele modele.. de exemplu sq5 2018 a fost TFSI,iar cel din 2015 fusese-ra BITDI
34:27 Astra-ul ala ar merge la review :)) cu Astra F nu ai prezentare si cu Vectra A
@Type 3 66' asta să îl întrebi pe @Vlad Micsunescu spunândui că vrei să facă o prezentare la o berlină Opel Vectra A
Salut, urmaresc canalul de youtube inainte sa te apuci de de prezentari (Vlad), imi plac povestile tale, ma uit cu placere , dar cred ca insisti prea mult pe discutia asta vesnica "diesel vs benzina", cred ca ideea s-a inteles , repetand acest lucru aproape la fiecare prezentare. Nu vreau sa deranjez pe nimeni, este doar o parere. De multe ori , cred ca lumea in general , nu isi gaseste configuratia dorita, motiv pentru care opteaza pentru diesel de multe ori fata de benzina, deoarece sunt mult mai comune ca si achizitii second hand. Spor la prezentari !
Pai am si explicat acest context in care a crescut diesel,insa asta era acum 20 de ani, s.au schimbat multe de atunci.
@@vladdutz20 multi romani au ramas acum 20 de ani din nefericire...
@@Gabriel_0701 Nu e chiar așa. Majoritatea motorizarilor pe benzina la 2000rpm aveau 80-90% din cuplul lor maxim (1) și (2) cutia de viteze la benzinare e mai scurta decat la diesel ceea ce inseamna ca cuplul ala de diesel este mai putin multiplicat de transmisie pana ajunge la roți, comparativ cu transmisia de benzinar. Fie ca mergi cu un 1.9tdi de 100 cai, fie ca e un 1.4 de 100 cai, amandoua sunt la fel de lente. Ca sa faci o depasire cu 1.9tdi de 100 cai tot trebuie sa-i dai 4000+ ture si acolo si dieselul consumă nu puțin.
Plus la asta, inca din 2004 au aparut motoarele pe benzina din seria GR de la toyota/lexus care aveau eficiența de diesel din anii ăia.
@@Gabriel_0701 În primul rând tu n-ai citit atent ceea ce ți-am răspuns (revin mai jos la precizări).
În al doilea rând, ca de obicei susținatorii motorizarilor diesel care ridica in slăvi cuplul la turatii mici nu au cunoștințe de bază de dinamică auto - și anume cum se transmite forța de tracțiune de la motor la ROȚI: când ai un motor de doar 100cp (adica o motorizare slabă și lentă indiferent că e diesel/benzină) și vrei sa depașești vrei s-o faci în cel mai scurt timp, corect? Corect. Cel mai scurt timp îl ai atunci când ai cea mai mare forță aplicată LA ROȚI. Cea mai mare forță aplicată LA ROȚI este atunci când ai valori maxime de cuplu (adică Nm) LA ROȚI. Cel mai mare CUPLU pe care il poți avea LA ROȚI la o viteză dată (sa zicem ca ai 70km/h și vrei sa depașești) este dictat de zona în care motorul dezvoltă PUTERE maximă (și nu cuplu maxim) din cauza că intră in joc cutia de viteze. În treapta a 2-a la 4000 ture o sa ai cuplu LA ROȚI mai MARE decat in treapta a 4-a la 2000rpm (acolo unde ai tu cuplul MOTOR maxim). Cuplul LA ROȚI este produsul dintre Cuplu motor, raportul de transmitere a treptei de viteze și raportul de transmitere din transmisia principală (diferențial). Adică ai Cuplu Motor x Raport treaptă x Raport principal. Dacă ai cuplu maxim de 300Nm la 2000rpm și 100cp la 4000rpm și ești in treapta a 4-a cu un raport de 1:1 și sa zicem ca ai un raport final de 3.15:1 atunci la roți vei avea: 300Nm x 1 x 3.15 = 945Nm. Iar daca schimbi in treapta a 2-a care sa zicem ca are un raport de transmitere de 2.5:1 și motorul se tureaza-n 4000 ture unde am zis ca dezvoltă 100cp, se calculeaza cuplul prin formulă (sau te uiți pe grafic) și o sa ai undeva in jur 175Nm la 4000 ture, atunci cuplul la ROȚI va fi 175 x 2.5 x 3.15 = 1378Nm. Cine e mai mare 1378Nm sau 945Nm ??
Așa că, daca vrei sa faci depasirea in cel mai rapid mod, ții "dizalu" între 3000 si 4000rpm sau 3500 si 4500 (in dependența de fiecare motor si caracteristica sa de forța). Și da, 1.9tdi de 100 cai tot e mort ca si oricare benzinar 1.4 de 100 cai. Și ca sa nu-mi vii cu replici ca asta e doar teorie si bla bla iti spun ca am mers pe ambele tipuri de motorizari si stiu cum îs. Trebuie sa faci o diferența între "motor care trage" și "motor care doar dă senzația ca trage". Omul e un aparat prost de măsură 🙂
Revin la ce ziceam mai sus. Îți repet a 2-a oară: benzinarele au 80-90% din cuplul lor maxim la 2000 ture. Sper că ai inteles acum mesajul.
Și iarași iti repet a 2-a oară: un 3GR-FSE din 2005 era la fel de eficient ca un M57 🙂. Eu cand spun "la fel de eficient" ma refer la diagrama BSFC care afișeaza eficiența unui motor la orice regim de lucru, fie că e la "capacitati" maxime/medii/mici.
@@Gabriel_0701 Eu am spus că DEPINDE de fiecare motor și caracteristica sa proprie de forța. Un diesel poate sa faca 100cp la 3600rpm, dar altul poate sa faca aceiași 100cp la 4400rpm.
Nu! Pentru acceleratie maxima motorul trebuie turat PESTE turația la care are PUTEREA maximă din cauza că motorul dezvoltă putere mai mică atat la turații mai mici cât și la cele mai mari. Tu când accelerezi și ai 4000rpm (putere maximă) și schimbi treapta, motorul o sa "cadă" la 3000rpm (să zicem), iar la 3000rpm motorul poate sa dezvolte putere mai mică decat la 4100-4200-4300rpm )))))
Vrei acceleratie maxima = schimbi treptele la turația la care puterea la motor este egală cu puterea la motor la turația în treapta superioară.
Păcat ca nu pot insera imagini in comentarii pe YT ca era mai usor de explicat )))
Imi place Opelul Vectra A din cadru, parca sta la colț. Oare vedem si un review la o mașină care la propriu e o rablă (din punct de vedere al stării în care se află)?
Ar fi atat de tare daca ar putea face un review pt vectra a... Dar au ramas prea putine in romania in stare ok
Atât doar ca acela este un Opel Astra F Caravan :)) nu vectra
@@Swedu89 sorry, par foarte asemanatoare.
@@Swedu89 E si o vectra mai in spate
@@andreizaharia2733 de ce nu-i ceri lui Vlad Micsunescu o prezentare cu Opel Vectra A în varianta Sedan
51:40 "Nu conteaza cuplul." Aceste cuvinte provoaca durere.🤣
And I took that personally 🤣🤣
Chiar si eu fan benzina as fii tare curios sa conduc un V10 TDI pe un Touareg sau un Q7 V12 TDI ✌😁
Are cuplu de locomotiva
Nu e de ajuns doar să-l conduci ci trebuie să-l ai, să fii proprietar de așa ceva. Ce îmi place maxim la astea 2 motoare e că cuplul motor e direct proporțional cu costurile de întreținere 😅
Actualul SQ7 cu 4.0TDI la demaraj rupe vechiul Q7 V12 TDI.
@@cristi3549 Nu te prea ajută cuplu ala la viteză . Un Audi Rs5 2.9 Tfsi cu 600 nm cuplu si 470 cp te lasă în urmă mult .
Sper ca motorizarea asta nu are probleme cu consumul de ulei , tatal meu are un caravelle 2.0 tdi biturbo de 204 cp , are 200k km reali , consuma 1 litru de ulei la 500-1000 de km , cel mai probabil din cauza unei turbine sau din cauza ambelor turbine
Acel motor e cunoscut ca fiind problematic. Dar e alt motor fața de cel de pe masina din video.
Mi-aș dori foarte mult un rewiew pentru LR defender 110 2.0d sunt curios despre ce poți spune despre ea. P.s. Vorbesc in numele tuturor- faci o treaba excepțională ! Keep it going, itsworthit👍
Mulțumesc, o sa apara niste land rover curând
@@vladdutz20 ția dat scris cineva în comentarii că are un Renault 12 ? sau ția dat cineva pentru prezentare un Renault 12 ? că eu n-am nici un Renault 12 ?
@@vladdutz20 vizionat canalul lui fiare de plastic să vezi că a filmat pe you tube niște Renault 12? despre care ai tot pomenit atunci când ai filmat Dacia 1300 ? Doar te întreb lucrurile astea
Salutare! Vreau să cumpăr un Volkswagen Tiguan 1.4 TSI din 2008 BI-Turbo de 149 cp cu 4x4 și cutie manuală. Ce părere aveți despre motorizarea aia? 🤔
Unii spun că-i crapă blocul, se sparg pistoane, se strică turbo, etc... 😅
Ceva păreri vă rog!? 😬😄
Nu e twin-turbo daca turbinele functioneaza secvential?Ai spus ca la mers de autostrada merge doar turbina mare.
Twin turbo este cand ai 2 tubine de aceeasi dimensiune.
Termenii de twin turbo si bi turbo sunt folosiți interschimabili de multe ori (vezi Mercedes) bi turbo însemnă două turbine fie ele de dimensiuni diferite sau la fel . Twin turbo este strict două turbine identice.
Nu știu ce nu se înțelege. Twin = gemeni, twin turbo =.....!!? Oare ce-o fii!? 🤔
Conteaza mai mult explicația tehnica a sistemelor decat semantica asta bi sau twin.
De exemplu un 335i cu 2 turbine funcționează total diferit fata de o supra cu 2 turbine.
La fel , om651 de mercedes versus acest bitdi
@@vladdutz20 o prezentare cu un Opel Vectra A Sedan vechi când faci
Un mare like
Nu uita ca 9 benzina costa cam cat 8 diesel, mai nou, si cred ca asa ramane....usor usor ne duc unde vreau ei (si nu e gresit, dpdv al sanatatii)
De unde faci rost de acele manuale ale motoarelor? Mult spor in continuare :D
Cauti pe procarmanuals fisiere SSP
Multumesc frumos pentru review !Un motor frumos Dar care prin complexitatea sa si intretinerea la 30 de mii de km pe care o vor face primii proprietari va crea nenumarate probleme in cativa ani. Pe cand un B47 2.0 diesel de la bmw ?
Pai am tot filmat b47 pe diverse bmw recent, 520d g30, 220d g42
@@vladdutz20 ,multumesc , o sa urmaresc acele episoade :)
Nu e visul meu doar daca ar fi o duba ,masina mea are un 2.0 benzina 192 re cai
Ai tu ce ai cu motorina:)) da spune sincer . duce un benzinar cat duce un diesel ma refer la durata de viata si putere??
trebuie sa faci un video cu un bmw m5 e60
Ai unul să-l aduci la prezentat?
Vlad nu ai prezentat si amaratu ala de opel din spate!!!!??? 🤣
Folkswagân....marca nr1 la noi în dezmembrări. Sau e bmw...🤔... Nu mai știu 🤷♂️
Asta inseamna ca se vinde mai bine sau...?
Am avut Volkscazanan si pot sa confirm ca a ajuns la fiare vechi.
@@Alexandru-T. la mana a doua, da - daca intereseaza pe cineva aspectul asta.
Din cele 95k masini noi luate pana in sept, doar 12k au fost vw+skoda. Terminati cu fanteziile astea ca vw e cea mai bine vanduta masina.
Pai dacă vin multe căzături de afara cu +500k km normal ca ajung foarte repede la dezmembrări 😅👍
@@Alexandru-T. Teoretic da. Cu cât se vinde mai mult cu atât mai multe ajung la dezmembrări la un moment dat.
Asta i masina d aia din seria de masini pe care și le ia romanul la 150000 de km "reali" și pe urma ne îneacă pe toți de fum când stam în spatele lui în aglomerație. Cel puțin în București când dai de unu d asta îți vine să l bagi cu nasu în eșapamentul mașinii. Evident ca nu masina e vinovata ci romanu care vrea neapărat diesel desi el merge 80% in oras si trece itp ul pe nașpa ca n are bani s o întrețină corespunzător.
Macar mașina din filmare e tipla :))
Era CUAA?
Da
Ultra TDI :)))
Nu se zice mă dizelisti, ci tractoristi...corectati titlul! 👍👍👍
Verifica ceva când începe să fiarbă 😂😂
Astia de la VW fac cele mai plictisitoare masini. Ii intrec poate doar aia de la Skoda.
Tot VW și ăia dar cu altă geacă. Oricum într-o vreme am fost mare fan până m-am săturat de bidoane de ulei prin portbagaj și au început să aibă prețuri premium la produse banale.
Si totusi e plina europa de ele...
Incearca un golf r Sau gti, Volkswagen DAS AUTO 😍😍😍
Am filmat azi un passat interesant :)
@@vladdutz20 W8 este interesant. Asta este?
Exista una și mai buna, T-Roc, este mai ușor 😂😂
Slab 7,2 sec 0-100. Skoda Superb face 2.0 Tsi de 280 cp si cuplu de 400 nm face 0-100 in 5,1 sec . Cred că Skoda este mai grea.
Romanii sunt profesionisti sa critice masinile din vest ,dar uita ca nu am fost in stare sa cream si sa dezvoltam o marca autohtona.
Ce se producea inainte de al doilea razboi mondial erau uzine straine adica conceptie ( inteligenta) si tehnologie straine.
In perioada comunista am copiat din vest,am cumparat patentul. Cand am inceput noi sa le " amelioram" calitatea a scazut.
A revenit democratia si producem Dacia si Ford. 2 branduri de succes datorita faptului ca sunt sub patronat strain.
In spatele acestor autovehicule sunt catedre intregi de politehnica.
Desi spunem ca nu se mai face calitate ca inainte daca compari mersul cu o masina 2022 cu una 1952 nu e nici o legatura.
Am avut uzine si inainte iar in prezent dezvoltam tehnica auto pentru tot globul, este ireal cat de multe componente și tehnologie se fac in romania de la a la z
Asta e un lucru bun,locuri de muncă din ce am înțeles plătite binișor,din păcate aceste lucruri pozitive nu prea ies în evidență 👍
@@vladdutz20 @Type 3 66' vrea să te duci să faci rost de un opel vectra A sedan știi tu un Opel Vectra A vechi de la cine la restaurat ? Type 3 66 Vrea să faci o prezentare despre vechi Opel Vectra original dar să fie berlină ok
Like pentru prezentare...
Motorizarea asta nu prea are sens sincer . Adică da , are cifre demne de o motorizare de 3.0 diesel dar si consumul tot pe acolo este , sau un 2.0 benzină turbo .
Exact :)
Actualele 3.0 diesel sunt mai potente decat acest 2.0 bi-TDI.
@@Eugen-E tot de pe la valorile astea pleacă
@@cosmins3268 Cele "low power" au puterea la 2.0bi-TDI ăsta.
Are sens daca te gândești și puțin mai departe la costul cu asigurarea și impozitul la un motor 3.0 (mai ales în ultima perioada când prețurile la asigurari au luat-o razna și nu pare să se opreasca).
Dieselul ar trebui sa dispara din orase.
Si cum e posibil acest aspect? Mai degraba toate copturile ar trebui sa dispara de pe sosele. Faptul ca unii nu isi permit sau nu vreau sa utilizeze masini in stare optima, nu ar trebui sa fie o scuza pt a ne sufoca pe toti.
Bine zis ca este visul romanilor, ca doar vis ramane, nu o sa le placa, pentru ca nu consuma 5l, hai 6 maxim daca e alergata cu 5 persoane la bord.
#interzicetidieselul #tractor #hârrrrrrrrrr
Eu sunt la fel de pasionat de condus masini pe benzina dar ura asta anti Diesel.. E o copilarie. Planeta asta moare in 1 săptămână daca dispare tot ce e Diesel. Este motorul care a construit civilizația in care traim azi. Și cum spune Vlad, pentru transport de persoane si/sau marfa e cea mai buna soluție. Pentru ca termodinamica nu tine cont de politica sau pasiune. Si zic asta visand la un Carrera GT V10, sa nu fiu acuzat de lipsa de pasiune :)