00:05 - Trump’ın Başkanlığı ve Finansal Piyasalar ile Ekonomik Politikalar Üzerindeki Potansiyel Etkileri 01:28 - Amerika’nın Vergi Politikaları ve Küreselleşmenin Etkileri 03:55 - Merkel Sonrası Almanya’nın Ekonomik Başarısının Sürdürülemezliği 05:08 - Almanya’nın Ekonomik Zorlukları ve Küresel Güçlerle Rekabeti 07:39 - Küresel Ekonomik Kaymaların Doğu Ülkelerini Batıya Karşı Avantajlı Hale Getirmesi 09:01 - Japonya’nın Ekonomik Duraklaması ve Çin’in Zorlukları 11:43 - Küresel Tedarik Zinciri Karmaşıklıkları ve Çin’i Dışlama Riskleri 13:00 - Türkiye’nin Yerli Üretim Potansiyeli ve Teknoloji Bağımlılığı 15:39 - Trump Sonrası Yerli Teknoloji Üretiminin Ekonomik Zorlukları 16:55 - Trump’ın Politikalarının Küresel Pazarlar ve Rekabet Üzerindeki Ekonomik Sonuçları 19:11 - Batı’nın Ekonomik Yaptırımları ve Rusya’ya Olan Bağımlılık Sorunları 20:29 - Küreselleşmenin Yerel Ekonomilere ve Üretim Stratejilerine Etkisi 22:47 - Pandemi Sonrası Çin’e Bağımlılığı Azaltma Stratejilerinin Yeniden Gözden Geçirilmesi 24:04 - Çalışan Ücretleri, Asgari Ücret ve Toplumsal Sorunlar 26:40 - Trump Sonrası Ekonomik Tahminler ve Enflasyon Kontrol Stratejileri 27:56 - Küresel Politikalar ve Sınırlamalar Karşısında Ekonomik Teorilerin Zorluğu 30:39 - Türkiye’nin Bütçe Açığı ve Ekonomik Krizleri 31:56 - Sıkı Para Politikalarının Amerikan Ekonomisi Üzerindeki Etkileri 34:12 - Banka Sahipliğinin Krediye Erişim ve Düzenlemeler Üzerindeki Etkileri 35:23 - Çin’in Türkiye’nin Otomotiv Pazarına Yatırımları ve Düzenleyici Zorluklar 37:44 - Teknolojiye Adaptasyonun Türkiye’nin Ekonomik Dayanıklılığı İçin Önemi 38:59 - Trump Sonrası Hipotetik Ekonomik Senaryolar
İnşaatlarda kullanılan kule vinçleri yakın zamana kadar üretemiyorduk. Konstruksiyon olarak zaten her şey ortada ama elimizdeki çelik kalitesi bunu yapmaya yetmiyordu, çeliği de bize satmıyorlardı. Motor konusunda da en uygun malzemeye sahip ddeğilsin, o en sağlam malzemeye ulaşabilirsen onu işleyecek takım da gerekiyor. O en iyi çeliği delecek matkap ucun yok gibi düşünün. Mıknatıs ve lityumda Çine bağlısın, işleme aparatlarında Japonya, Amerika ve Almanya'ya bağlısın. Bunları sana satabiliyorlar ama o zaman da üretimin fizibil olmuyor.
çine kotaların artması savaşa dönüşmediği sürece bizim işimize gelecek bir gelişme. daha az teknoloji gerektiren sektörlerde avantaj yaratacaktır. ancak burada en önemli sorun türkiyenin enerji maliyetlerini makul seviyeye indirmesi gerekir, işçilik türkiyede pahalı değil. avrupaya göre ucuz kuzey afrikaya göre pahalı. videoda da bahsedildiği gibi buradaki önemli nokta işçiliğin pahalı/ucuz olması değil, işçilik ücretlerinin insanların barınmaya, gıdaya, eğitime ve sağlığa insani seviyelerde ulaşabilmesini engellemesi. insanların temel ihtiyaçları konusunda endişe duymayacak seviyede gelir elde etmeleri ucuzluk veya pahalılıkla açıklanamaz. bu 3 kritik ihtiyacın kesintisiz, ucuz ve kaliteli şekilde temin edilmesi sadece ve sadece otoritenin bunu istemesi ile sağlanabilir, bu alanlarda kar maksimizasyonu düşünülemez. yazılım, turizm vs gibi hammadde bağımsız sektörlerde gelişme ise bundan daha büyük planlar gerektirir. eğer ilk aşamada bir imalat ülkesi olmayı hedefliyorsak işçilik maliyetinden daha çok işçilerin temel yaşam standartlarına daha kolay ulaşmasını hedeflemeliyiz. bir gömlekte 10 cent kar etmeyi işçilik maliyetinden kısarak çözmek bunların çözümü olamaz.
1 numaralı maliyet işçilik değil aslında. üzerinde oynanması en kolay ve hızlı maliyet işçilik. hammadde, enerji ve makina (amortisman) maliyetleri genel olarak uluslararası borsalarda belirlenen ve üzerinden oynanması çok zor olan maliyetler. (devletlerin enerji maliyetlerinde verdiği teşvikler bunu yapabilecek devletler için geçerli)
Bor içeren el dezenfektanları, çamaşır ve bulaşık deterjanları bir süredir marketlerde dikkatimi çekiyor. Aranan bor madenleri bulundu sanırım. 😄 Çok keyifli bir sohbetti. Teşekkürler. 🎉
Hocam, japonya ihracat 90 yılından itibaren büyümesine devam etti, özellikle büyük firmalar nezdinde, verilerden gördüğümüz iç pazar doygunluğu ve eşgüdüm küçük girişimci startup azlığı, üstüne sübvanse edilen esnaf ve küçük orta işletmelerin verimsizliği....
İlker hocam ülke nasıl ayakta duruyor gibi sorduğu şey büyük oranda turizm bu yıl sonu cari açık 75 milyar $ ı aşabilir bunun yaklaşık 60 milyar$ ını turizm kapatacak gerisi merkez bankası rezervleri borsa, tahvil, swap (yabancı yatırımcı yüksek faiz kazançları için) girişleriyle ancak kapanabilir.
Dünya Çin'e mecbur. Adamlar bir çok önemli madenin sahibi. Öyle çokta delikanlılık yemez. Halka öyle gösterip en kötü hammadde almak zorundalar arkaplanda. (Oscar'a gerek yok) Ayrıca teknolojide şöyle bir örnek verelim Ekran kartlarında AMD, nVidia'yı hiç geçemedi. Yıllardır yakalamaya çalışıyorlar ama olmuyor. Bazen tecrübede yetmiyor. Bizim yapacağımız en güzel şey tarım ve hayvancılıkta iyi konuma gelmek. Üretebileceğimiz tüm teknolojileride olabildiğince geliştirip yılmadan üretmek. Kendi kendimize yetecek konuma geldiğimizde gerçekten inanılmaz güçlü bir ülke oluruz.
çin meselesine tersten de bakmanız gerekir. çin kendi topraklarında üretilmeyen her şeyi yasaklıyor. hatta kendi ülkesinde üretilen bazı şeyleri dahi kısıtlaıyor, yurtdışına satışı için üretimine izin veriyor. telif zaten çinde geçersiz bir durum, yazılım konusunda da tümüyle batıyı yasaklıyorlar. yani çin ek vergi falan getirmeyi bırak, direkt yurtdışından ürün/hizmet alımını yasaklıyor.
Hakan hoca senede bir köye dönen paçayı kurtarmış aile büyüğü gibi… Köyde kalmışlar olarak ağzının içine bakıyoruz bi çıkış yolu gösterir mi diye ama cığğğğk…
Geçenki seküler milliyetçilik videosu geç yayınlanmıştı bu da öyle olmuş kış geldi bu ne yavaşlık daha canlanamadınız mı flutv çalışanları. Hayatta zamanlama herşeydir bunu ne zaman öğreneceksiniz.
Hocam Çin eğer teknolojide ilerleyecek ve yüksek refaha ulasacaksa Batı yerine Çin'e gitmeyecek miyiz diyorsunuz 8:10 ama Çin'de TH-cam yok, napacaksiniz 😂 Çin TH-cam una mi saracagiz hepimiz yani adamlarda teknoloji var diye?
Şöyle bir şey var. Şuanda pil teknolojisinde yüzde 90ların üzerinde Çine bağlı tüm ülkeler. Bu konuda bilgili olmak lazım. Bir de TOGGu şu yüzden desteklemeliyiz bizim şirketlerimiz de gelişebilmesi için. Sermaye ve insan gücü biriktikçe yeni teknolojilere yönelinebilir.
Bir halt yapamayacak bu Trump zaten. Adamların bütün endüstrisi göbekten bağlı. Bunların asıl derdi dünyayı kutuplaştırıp kendilerinin batı bloğu üzerindeki tahakkümünü meşru tutmaya çalışmak. Yoksa Amerkan halkının dahi çıkarına değil bu, çöken liberalizmi zorbalıkla ayakta tutmaya çalışıyorlar
8:08 Hocanin dedikleri SADECE elektrikli arabalar konusunda, bunu atlamayalim. Hbyrid ve convensiyonel modellerde Çinli markalar daha iyi degil. 8:46 Neo liberal duzenin artik Batinin isine gelmemesi acaba Cin in bu oyunu kurallarina gore oynamayip, one gecmesi olabilir mi? Bugun batidaki isci, haklari, dogaya ve sosyal konulara hassasiyet yuzunden de maliyetler yukseliyor. Cin onlarca yil boyunca haftada 70 saat adam calistirdiysa, bu sistem yillar once rafa kaldirilmaliydi.
bence tüm belediye hayvan barınaklarının işletimini çinlilere satalım... hem para kazanırız hem de sokak hayvanları sorununa çözüm getiririz... çok dahiyane... çookkkkkkk...
Gelecek haftanın videosunu açıklıyorum; “Murat kurum kazanırsa İbb’de neler olur”
Çok geç yayına girmiş seçimden önce yayınlansaydı keşke
Ya da hatta seçimden sonra çekilseydi.
Önceden yayına girsin de hocanın lafıyla borsadan kağıt alın di mi?
Bunu yazmaya geldim başkası yapsa abiiğğğğ Fransız youtuberlar böyle değil ya Türkler yapamaz yağğğğ derler
Hiçbir ekonomi programı bu kadar eğlenceli ve açıklayıcı olamaz herhalde. Teşekkürler hocam, teşekkürler flutv
Hakan beyi Dayı şovdaki dayıya benzetiyorum😂 kendisini dinlemek çok keyifli. Teşekkürler !
00:05 - Trump’ın Başkanlığı ve Finansal Piyasalar ile Ekonomik Politikalar Üzerindeki Potansiyel Etkileri
01:28 - Amerika’nın Vergi Politikaları ve Küreselleşmenin Etkileri
03:55 - Merkel Sonrası Almanya’nın Ekonomik Başarısının Sürdürülemezliği
05:08 - Almanya’nın Ekonomik Zorlukları ve Küresel Güçlerle Rekabeti
07:39 - Küresel Ekonomik Kaymaların Doğu Ülkelerini Batıya Karşı Avantajlı Hale Getirmesi
09:01 - Japonya’nın Ekonomik Duraklaması ve Çin’in Zorlukları
11:43 - Küresel Tedarik Zinciri Karmaşıklıkları ve Çin’i Dışlama Riskleri
13:00 - Türkiye’nin Yerli Üretim Potansiyeli ve Teknoloji Bağımlılığı
15:39 - Trump Sonrası Yerli Teknoloji Üretiminin Ekonomik Zorlukları
16:55 - Trump’ın Politikalarının Küresel Pazarlar ve Rekabet Üzerindeki Ekonomik Sonuçları
19:11 - Batı’nın Ekonomik Yaptırımları ve Rusya’ya Olan Bağımlılık Sorunları
20:29 - Küreselleşmenin Yerel Ekonomilere ve Üretim Stratejilerine Etkisi
22:47 - Pandemi Sonrası Çin’e Bağımlılığı Azaltma Stratejilerinin Yeniden Gözden Geçirilmesi
24:04 - Çalışan Ücretleri, Asgari Ücret ve Toplumsal Sorunlar
26:40 - Trump Sonrası Ekonomik Tahminler ve Enflasyon Kontrol Stratejileri
27:56 - Küresel Politikalar ve Sınırlamalar Karşısında Ekonomik Teorilerin Zorluğu
30:39 - Türkiye’nin Bütçe Açığı ve Ekonomik Krizleri
31:56 - Sıkı Para Politikalarının Amerikan Ekonomisi Üzerindeki Etkileri
34:12 - Banka Sahipliğinin Krediye Erişim ve Düzenlemeler Üzerindeki Etkileri
35:23 - Çin’in Türkiye’nin Otomotiv Pazarına Yatırımları ve Düzenleyici Zorluklar
37:44 - Teknolojiye Adaptasyonun Türkiye’nin Ekonomik Dayanıklılığı İçin Önemi
38:59 - Trump Sonrası Hipotetik Ekonomik Senaryolar
🤣 ne gerek var buna reis.
Bu programın yeni bölümünü ne zaman görsem mutlu oluyorum ❤
Videoların sonunda verdiğiniz tüyolar çok işime yarıyor🤪
1 ay önceki hijayeleri şimdimi yayınlıyorsunuz :)
abi siz içeride ne yapıyorsunuz? Biraz daha erken paylaşsaydınız videoyu Trump'dan sonra ne olacak başlığıyla yayınlardınız artık.
Haksız olduğunuz tek nokta yok.
Şurada trump'ın gitmesine birkaç yıl kaldı. Az daha bekleseydiniz ya.
Eeeeeeeen az ayda bir görmek istiyoruz hocamızı 🎉
Evergreen content cekin abi ekonomi nedir falan diye 6 ay sonra yayinlarsiniz
İnşaatlarda kullanılan kule vinçleri yakın zamana kadar üretemiyorduk. Konstruksiyon olarak zaten her şey ortada ama elimizdeki çelik kalitesi bunu yapmaya yetmiyordu, çeliği de bize satmıyorlardı. Motor konusunda da en uygun malzemeye sahip ddeğilsin, o en sağlam malzemeye ulaşabilirsen onu işleyecek takım da gerekiyor. O en iyi çeliği delecek matkap ucun yok gibi düşünün. Mıknatıs ve lityumda Çine bağlısın, işleme aparatlarında Japonya, Amerika ve Almanya'ya bağlısın. Bunları sana satabiliyorlar ama o zaman da üretimin fizibil olmuyor.
ADAM GELDİ ADAM
İlker hocam,aynen böyle devam :)
İşte TH-cam'u açınca karşımda görmek istediğim video
cok geeeec izleyesim kacti resmen :D
Sonunda geldi yeni video yaa, İlker beeeey stajyerleri biraz daha sıkıştıralım lütfen😂
Like’layıp izlemeye başlayalım King Özerol hocamızı 🫶
29:31 Engin Arık, Toryum. Sayın Erkcan Özcan Hocamızla bir bölüm gelse güzel olur aslında...
Çok iyi seri. Sağol flu
Abi atı alan üsküdarı geçti yazık olmuş videoya gerçekten üzüldüm
Teşekkürler.
hemen geldik her zamanki gibi süpersinizzzz
Tek 1.0 X te izlediğim seri.
İyi yayınlar.
sonunda ya hakan hocamız daha çok gelsin +1
çine kotaların artması savaşa dönüşmediği sürece bizim işimize gelecek bir gelişme. daha az teknoloji gerektiren sektörlerde avantaj yaratacaktır. ancak burada en önemli sorun türkiyenin enerji maliyetlerini makul seviyeye indirmesi gerekir, işçilik türkiyede pahalı değil. avrupaya göre ucuz kuzey afrikaya göre pahalı. videoda da bahsedildiği gibi buradaki önemli nokta işçiliğin pahalı/ucuz olması değil, işçilik ücretlerinin insanların barınmaya, gıdaya, eğitime ve sağlığa insani seviyelerde ulaşabilmesini engellemesi. insanların temel ihtiyaçları konusunda endişe duymayacak seviyede gelir elde etmeleri ucuzluk veya pahalılıkla açıklanamaz. bu 3 kritik ihtiyacın kesintisiz, ucuz ve kaliteli şekilde temin edilmesi sadece ve sadece otoritenin bunu istemesi ile sağlanabilir, bu alanlarda kar maksimizasyonu düşünülemez. yazılım, turizm vs gibi hammadde bağımsız sektörlerde gelişme ise bundan daha büyük planlar gerektirir. eğer ilk aşamada bir imalat ülkesi olmayı hedefliyorsak işçilik maliyetinden daha çok işçilerin temel yaşam standartlarına daha kolay ulaşmasını hedeflemeliyiz. bir gömlekte 10 cent kar etmeyi işçilik maliyetinden kısarak çözmek bunların çözümü olamaz.
Özlenen içeriklerden
Abi az uzun yapın şunu ya
Sonraki video : Internet Explorer bitiyor mu? Ya da TH-cam para mı kazandıracak?
Kolay gelsin.
yahu hocam olacak is mi bu kadar bekletmek videoyu.....
1 numaralı maliyet işçilik değil aslında. üzerinde oynanması en kolay ve hızlı maliyet işçilik. hammadde, enerji ve makina (amortisman) maliyetleri genel olarak uluslararası borsalarda belirlenen ve üzerinden oynanması çok zor olan maliyetler. (devletlerin enerji maliyetlerinde verdiği teşvikler bunu yapabilecek devletler için geçerli)
çok geç kalmış. güncel video yapın.
hakan hocayı daha sık bekliyoruz...
Bor içeren el dezenfektanları, çamaşır ve bulaşık deterjanları bir süredir marketlerde dikkatimi çekiyor. Aranan bor madenleri bulundu sanırım. 😄 Çok keyifli bir sohbetti. Teşekkürler. 🎉
18:36 çok iyi bir özet 😄
Ooo hocam bayağı bekledik nerelerdesiniz
Flutv: Bir video buldum sankiii, dur yayınlayayım:)
mükemmel!!
Sonraki seçimde yayinlasaydiniz niye acele ettiniz
Hocam, japonya ihracat 90 yılından itibaren büyümesine devam etti, özellikle büyük firmalar nezdinde, verilerden gördüğümüz iç pazar doygunluğu ve eşgüdüm küçük girişimci startup azlığı, üstüne sübvanse edilen esnaf ve küçük orta işletmelerin verimsizliği....
Çok bekledik
Hocam çok açmayın arayı sizi görmeyi dinlemeyi çok istiyoruz🤍
21:59 "Tanganika diye bir ülke çıktı"
Tanginaka diye bir ülke var zaten, Tanzanya'nın eski ismi
Hocam nerelerdesiniz ya , çok özledik.
Oh yes , sonunda !
Hocam, özlettiniz her zamanki gibi 😂
İlker hocam ülke nasıl ayakta duruyor gibi sorduğu şey büyük oranda turizm bu yıl sonu cari açık 75 milyar $ ı aşabilir bunun yaklaşık 60 milyar$ ını turizm kapatacak gerisi merkez bankası rezervleri borsa, tahvil, swap (yabancı yatırımcı yüksek faiz kazançları için) girişleriyle ancak kapanabilir.
Turizm gelirleri olmasa bu denli cari açığı her yıl finanse etmek mümkün değil.
ilkeri hiç sevmem ama konukları on numara. mustafa sana da selamlar.
Bu bölüm çok önemli
Geç gelmek deriz biz.
TH-cam açtım izleyecek bir şey arıyordum video yüklendiğinde gördüm, izleyim bari bu bir işaret izleyim bari.
Çok acele ettiniz yayınlamak için
-Senelerdir bu ülkeyi batıramadınız, bize mi kaldı bu ya? İlker Canikligil
Dünya Çin'e mecbur. Adamlar bir çok önemli madenin sahibi. Öyle çokta delikanlılık yemez. Halka öyle gösterip en kötü hammadde almak zorundalar arkaplanda. (Oscar'a gerek yok) Ayrıca teknolojide şöyle bir örnek verelim Ekran kartlarında AMD, nVidia'yı hiç geçemedi. Yıllardır yakalamaya çalışıyorlar ama olmuyor. Bazen tecrübede yetmiyor. Bizim yapacağımız en güzel şey tarım ve hayvancılıkta iyi konuma gelmek. Üretebileceğimiz tüm teknolojileride olabildiğince geliştirip yılmadan üretmek. Kendi kendimize yetecek konuma geldiğimizde gerçekten inanılmaz güçlü bir ülke oluruz.
Hocalar yayından evvel çokça ayran içmiş gibi 🥸🥛
dudak okuyan biri varsa şu son bölüme bi el atsın... o kel ne dedi ülleeeeennnnnnnn...
Bu nasıl tayming hocam?
Oley be ekonomi başbakanımız.
adam ya geldi adam
Oooo kral hocam gelmis 😂😂
aceleye ne gerek vardı. sevdiğimiz de vasatlaşıyor.
abicim olan oldu artik piyasalar herseyi fiyatladi ben napim bu saatten sonra bu videoyu
çin meselesine tersten de bakmanız gerekir. çin kendi topraklarında üretilmeyen her şeyi yasaklıyor. hatta kendi ülkesinde üretilen bazı şeyleri dahi kısıtlaıyor, yurtdışına satışı için üretimine izin veriyor. telif zaten çinde geçersiz bir durum, yazılım konusunda da tümüyle batıyı yasaklıyorlar. yani çin ek vergi falan getirmeyi bırak, direkt yurtdışından ürün/hizmet alımını yasaklıyor.
Tanganica vatandaşlığına başvurunun ilk şartını söylemem gerek var mı?
Hocam meraba.
Kurumlar yerine insanlar koyarsanız ben Nobel alırım heralde 😂
Olmaz öyle saçma etimoloji diye bir program yaparsanız ben izlerim.
en mühim kısımlarda microhonun gitmesi flu tv gibi bir kanala yakışmadı . :)
Valla ya seve seve ya öteki türlü çin ekonomisinin dünyadan karantinaya alınması lazım.Yoksa hepimizi aşağı çekecekler
Hakan hoca senede bir köye dönen paçayı kurtarmış aile büyüğü gibi… Köyde kalmışlar olarak ağzının içine bakıyoruz bi çıkış yolu gösterir mi diye ama cığğğğk…
Gelecek ay "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olursa Türkiye ekonomisi" diye video gelir mi?
internet explorer mı kullanıyosunuz bu ne hız böyle
börgırkinkten sonra bu iyi geldi
29:31 uranyum
Kılıçdaroğlu mu Erdoğan mı kazanır videosu ne zaman gelir?
Eski videoyu neden şimdi yayınlıyorsunuz? Bu ne kadar saçma
Geçenki seküler milliyetçilik videosu geç yayınlanmıştı bu da öyle olmuş kış geldi bu ne yavaşlık daha canlanamadınız mı flutv çalışanları. Hayatta zamanlama herşeydir bunu ne zaman öğreneceksiniz.
aşırı iyi ya
Hocam her bayatlayan yemek yenmez.
İlk defa kahvehane muhabbeti tadı aldım, seviye düşüyor.
4:32 japonyanın kalkınması da bununla alakalı
Hocam Çin eğer teknolojide ilerleyecek ve yüksek refaha ulasacaksa Batı yerine Çin'e gitmeyecek miyiz diyorsunuz 8:10 ama Çin'de TH-cam yok, napacaksiniz 😂 Çin TH-cam una mi saracagiz hepimiz yani adamlarda teknoloji var diye?
30:52 re-edit :p
Dış MİNNAKLAR sesi kesmiş :D
2 dk kaçırdım
Bi hakan hoca bi erdal bey
Adam gelmiş
Şöyle bir şey var. Şuanda pil teknolojisinde yüzde 90ların üzerinde Çine bağlı tüm ülkeler. Bu konuda bilgili olmak lazım. Bir de TOGGu şu yüzden desteklemeliyiz bizim şirketlerimiz de gelişebilmesi için. Sermaye ve insan gücü biriktikçe yeni teknolojilere yönelinebilir.
Bir halt yapamayacak bu Trump zaten. Adamların bütün endüstrisi göbekten bağlı. Bunların asıl derdi dünyayı kutuplaştırıp kendilerinin batı bloğu üzerindeki tahakkümünü meşru tutmaya çalışmak.
Yoksa Amerkan halkının dahi çıkarına değil bu, çöken liberalizmi zorbalıkla ayakta tutmaya çalışıyorlar
Neredesin be adam!
8:08 Hocanin dedikleri SADECE elektrikli arabalar konusunda, bunu atlamayalim. Hbyrid ve convensiyonel modellerde Çinli markalar daha iyi degil.
8:46 Neo liberal duzenin artik Batinin isine gelmemesi acaba Cin in bu oyunu kurallarina gore oynamayip, one gecmesi olabilir mi? Bugun batidaki isci, haklari, dogaya ve sosyal konulara hassasiyet yuzunden de maliyetler yukseliyor. Cin onlarca yil boyunca haftada 70 saat adam calistirdiysa, bu sistem yillar once rafa kaldirilmaliydi.
Elektrikli arabalar otomotiv sektörünün geleceği ve batı dünyasının da hedefi olduğu için sanki bu önemsiz gibi
Uzun zaman sonra flu izleme sebebi
sonuna kadar Tesla'cıyız. Kral ELON^^
Dünyaya Batı penceresinden bakmayı bırakın artık. Doğu ve Güney de daha büyük pazar ve müşteri var.
bence tüm belediye hayvan barınaklarının işletimini çinlilere satalım... hem para kazanırız hem de sokak hayvanları sorununa çözüm getiririz... çok dahiyane... çookkkkkkk...
çin usulu kent lokantası
Kriz yoh 😂
yanlış zamanda yayınlanmış video. içeriği şuan için anlamsız kaldığından izlemenin anlamı yok
aha benim adam girdi