بحثی دربارهی کتاب مرگهای ناامیدی: و آیندهی کاپیتالیسم؛ نوشته آن کِیس و همسرش انگس دیتون
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 31 ธ.ค. 2024
- ------------ توضیحات -----------
معرفی کتاب-"مرگهای ناامیدی" یک اثر خواندنی و روشنگر نوشته ان کِیس و همسرش انگس دیتون، هردو از استادان اقتصاد دانشگاه پرینتستون، است. دیتون همچنین برنده جایزه نوبل اقتصاد است.
نگارندگان در کاری پژوهشی به بررسی روند سه نوع مرگ در امریکا که نام مرگهای ناامیدی بر آنها نهاده اند، می پردازند. مرگ بر اثر خودکشی، مسمومیت با مواد مخدر یا به اصطلاح اُوردوز و مرگ بر اثر نارسایی کبدی بواسطه الکلیسم. به طرز مرموزی این سه نوع مرگ در جمعیت سفیدپوست میانسال آمریکایی از حدود سی سال پیش روند افزایشی داشته است به گونه ایی که طول عمر سفیدپوستان را تحت تاثیر قرار داده است.
نکته جالبی که نگارندگان از همان ابتدا بدان اشاره دارند و محور کتاب را تشکیل می دهد این است که روند افزایشی مختص سفیدپوستانی است که فاقد تحصیلات دانشگاهی بوده و در لایه های پایین تر اقتصادی-اجتماعی قرار دارند. ظاهراً داشتن مدرک کارشناسی یا بالاتر ایشان را نسبت به این روند مرگ بار مصون می سازد!
ادامه کتاب تحلیل عمیق و جذابی از تعامل درآمد، سطح اجتماعی، نابرابری با احساس سرخوردگی و ناامیدی و اعتیاد است. او نشان می دهد که مصرف داروهای مخدر در طبقات بالنده که به آینده امیدوارند و امکان تحرک طبقاتی دارند کمتر به اعتیاد و مرگ منجر می شود در حالیکه همان داروها در افرادی که سطح اجتماعی و فرصت های شغلی خود را رو به نقصان می بینند یعنی سفید پوستان میانسال مرکز و جنوب آمریکا، به طرز عجیبی مشکل ساز می شوند.
دیتون منتقد دیدگاه های افرادی چون چارلز مورِی و سناتور پاتریک موینیهان است که باور دارند صفات شخصیتی و سرشتی طبقات محروم تر مسئول و زمینه ساز رفتارهای مخرب ایشان است.
دیتون پیش تر رفته و نگران نوعی انشقاق در طبقات اجتماعی است: عده ایی از تحولات کلان و بحران های اخیر بدون آسیب به ترقی خود ادامه می دهند ولی بخشی افول کرده اند. این انشقاق منجر به شکل گیری ویژگی ها و یا آسیب های مهمی در دو طبقه شده است.
در مجموع کتاب حاضر، بحث جالبی است که چگونه طبقه اجتماعی و سیر تحول آن بر آسیب شناسی روانی اثر می گذارد و چگونه نگریستن از این منظر بسیاری از معماهای روانپزشکی از جمله فرایند اعتیاد یا خودکشی و رفتارهای آسیب به خود را قابل فهم تر می سازد.
این کتاب توسط خانم پرناز طالبی به فارسی ترجمه شده است.
------------ منابع تکمیلی -----------
من تغییر کردهام یا جهان
• من تغییر کرده ام یا جه...
شبح سرگردان آرتور ینسن:
• شبح آرتور ینسن (جنسن)؛...
آیا بشر پیروز خواهد شد:
• امید به آینده توهم یا ...
حسادت به بالادستی و تمسخر به پایین دستی
• بحثی درباره حسادت؛ با ...
تناقض قدرت
• بحثی دربارهی کتاب تنا...
دکتر آذرخش مکری
#دکتر_آذرخش_مکری
بی نهایت خوشحالم از پیدا کردن این کانال و اشنایی با اقای دکتر با بحث واقعا جذاب و مهمی که پیش کشیدن
درود و خداقوت به استاد عزیز و تمامی دنبال کننده های فرهیخته شما،
چطوری میشه از شما تشکر کرد
خیلی وقت بود اینقدر کتاب خوب نخونده ه بودم
درود بر شما
عالی بود آقای دکتر
ممنونم
درود و عرض ادب.مطلب فوق العاده بود مثل همیشه..ممنونم دکتر عزیز و باسواد و با اخلاق🙏🙏
علمی ترین و واقع بین ترین شخص آکادمیک ایران
فکر نکنم خود آقای دکتر هم با "ترین" موافق باشند
@@mehrabo_o من صرفا حس و احساس خودم رو گفتم
دکتر هم نظر خودشون رو دارن
دوست خوبم منظور من این است که ایده های خدا محور برای انسان که یک نفر "ترین" و بقیه "بنده" تخریب کننده است هم برای فرد هم برای بقیه( شاید همین است که ایران هنوز طعم دموکراسی به چشم ندیده حتی با اسم جمهوریت)
موفق باشید
@@mehrabo_o ممنون از حسن نیت شما ولی برادر عزیز بنده با اینکه با افراد آکادمیک بسیاری با توجه به شغلم برخورد کردم هیچ کدوم از اون افراد اصلا قابل مقایسه با دکتر نبودن اینجا هم من یک نظر کاملا شخصی رو ارائه دادم نه یک گزاره ی علمی رو که مطلقا من رو مجاب نمیکنه که اثباتش کنم یا عذرخواهی کنم بابت اون
عالی بود آقای دکتر ، ممنون از شما🙏🙏🌹🌹
درود بر شما و تشکر از وقت و کارهاتون، موفق و پر توان باشید..⚘⚘⚘
مرسی دکتر جان💥💥💥
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما آقای دکتر، نمی دونم چطور، بخاطر تمام روشنگری هایی که در معرفی کتاب ها و تحقیق ها، که منجر به شناخت بیشتر و بهتر ازخودمون شده، از شما تشکر کنم. خدا خیرتون بده، آرزوی سلامتی دارم براتون.
عالی بوددکترگرامی ودلسوزچقدرزیباکتابهایی راکه مانمیتونیم بخونیم بابیانی شیوا وموشکافانه ودقیق برامون خلاصه میکنیدبه امیداینکه ماهم درست بیندیشیم
پیچش مو یعنی همین. بعد از هر نقد کتاب هنگ و در شوک هستم. ممنون برای این موهبت حیرت که سخاوتمندانه زحمت می کشین و به اشتراک میگذارین.
خیلی خیلی تشکر از شما دکتر که واقعا حوصله به خرج میدهید و منابع خوبی رو کامل با بیان شیوا و نظرات خودتون رو به اشتراک میگذارید ❤
سپاسگزار مهرتان هستیم ❤🙏
عالي و پر محتوا ، مثل هميشه! سپاس
جناب دکتر مکری گرانقدر و گرامی درود و سپاس فراوان و آرزوی تندرستی و شادکامی همیشگی برای شما
Mamnon Az shoma Dr Azarakhsh e gerami 🙏🥰
Great video as before
Thank you so much 🙏🙏
بسیار ممنونم دکتر مکری عزیز..... با این مباحث باعث میشه در باورهامون تجدید نظر کنیم یعنی دوباره فکر کردن .
درود سپاس فراوان 🙌🏼❤️
بسیار آموزنده و مفید بود،تشکر
awli mesle hamishe
عالی بود جناب دکتر
درود بر شما استاد گرانمایه
👏👏👏👏👏👌👌👌👌👌
عرض سلام و ادب و احترام محضر جناب دکتر مکری گرانقدر از اینکه اطلاعات و مطالعات سودمند و اثربخش و آگاهی بخش خودررا درداختیار عموم قرار می دهید آن هم با لحن کلام و طرز بیان موثر به زبان شیوا و ساده از صمیم قلب و با تمام وجود سپاسگزارم و بهترین ها خصوصا سلامتی و زندگانی دراز همراه سلامتی و آرامش را برای شما استاد بزرگوار آرزومندم.🙏🙏🙏🙏👌👌👌🤲🤲🤲🤲💙💙💙🧡🧡🧡💛💜💛💜💝💖💚💚💚💥💥💥💥💥💥
مثل همیشه عالی،من دانشجوی روانشناسی نیستم ولی بیشتر پستهای شما را دنبال میکنم
Great
Dear dr. Mokri actually your channel is the best , sooo affective, awaring, knowledeable🙏🙏🙏🙏👌👌👌💙💙💙🧡🧡🧡💜💛💜💚💚💚💝💖💝💎💎💎💥💥💥💥😍😍😍🤩🤩🤩
دکتر گرامی فوق العاده بود کلی سوالهایی که توی ذهنم بود و خیلی مواقع با دیگران به بحثمیگذاشتیم خصوصا در مورد عامل افتراق نژادها و رفتار سیاهپوستان را پاسخ دادید بسیار سپاسگزارم 🙏
بسیار عالی
DECENT CONTENT🙌
I'm watching most of your episodes Dr.
ممنون از شما
خیلی کنجکاو بودم نظر شما رو در مورد کتاب بیشعوری بدونم و این که جزو کدام جریان شناسی قرار میگیره شاید بد نباشه یه تحلیل در مورد این کتاب ها هم بگذارین
ممنون
به شمس تبریزی نسبت دادن این روایت رو که،ازش پرسیدن،حکم شراب نوشیدن چیه؟
گفت:" تا که نوشد"
متشکرم.
❤️❤️❤️❤️
استاد تشکر
Thanks
شاید " ناکار شدن " / " از پس . . . برنیامدن " بتونه گزینۀ ترجمه باشه برای loosing grip
خیلی آموزنده بود🌹🙏
😍👌
❤️
جالبه كه به حوادث جاده اي اشاره اي نكرده
دقیقۀ یکساعت وشش دقیقه و بیست و شش ثانیه : اصطلاحا می گن طرف "داره می بُره" 😉 شاید یکی از این ترکیبها بتونه ترجمۀ مناسبی برای "دی مرالیزیشن" باشه: " آستانۀ بریدن "/ "روحیه باختگی"/ "یأس زدگی" / "غلبۀ یأس "
سلام جناب آقای دکتر. به نظر شما متفکرانی نظیر جوردن پترسن آیا این شکاف بین دو طبقه رو مورد نقد قرار میدهند؟
بینظرید دکتر.
در باب حوزه سلامت و درمان و اقتصاد سرمایه داری وسوسیال پیشنهاد میکنم سیستمدرمان در آمریکا و کانادا رو مقایسه کنید. بیشتر اکتشافات پزشکی در نظام سرمایه داری آمریکا به وجود میاد و کیفیت خدمات بالاست در حالی که نظام درمان و پزشکی در کانادای سوسیالیست شاید بارها از ایران هم ضعیفتر و ناکارامدتر باشه.
Everybody hates Chris was somehow like Ghesehauyeh Majid
به نظر من نام مردن از ناامیدی گویا تره.
❤❤❤
❤❤❤❤❤
❤❤❤