Dag John. Mooie video's. Welk type warmtebeeldcamera zou je aanraden en waarom? Dit voor als hobbyist leidingisolatie te kunnen nakijken bij een verbouwing.
Ik gebruik zelf Testo.. maar die is rond de €5000-, Je kunt ook een losse op je telefoon zetten.. hoe meer pixels hoe scherper het beeld. Hieronder de link naar een flir warmtebeeldcamera voor op je telefoon.. partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1248681&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2Fp%2Fflir-one-pro-next-gen-warmtemeter-voor-android-apparaten-zwart%2F9200000078946133%2F&name=FLIR%20ONE%20PRO%20Next%20Gen%20-%20Warmtemeter%20-%20Voor%20And...
Geldt isoleren ook voor flexibele cv leidingen, de stalen 22mm cv leiding kan je niet vasthouden bij 60 graden terwijl de zelfde leiding in flexibel wel, zal dit bij de flexibele ook schelen?
Hey John, ik ben mijn huis aan het verbouwen en twijfel hoe ik best isolatie voorzie rond de nieuwe buizen (of neem ik voorgeïsoleerde alpex buizen?): buisisolatie zoals hier in de video voor buizen die bloot lopen en de 'goten' in de muur (binnenmuur, maar lijkt me dat er warmte verloren kan gaan via spouw) volspuiten met pur schuim na plaatsing? Sanitair warm water hoor ik her en der best geen isolatie om legionella te vermijden. Klopt dat? Alvast bedankt! Groeten, Julian.
@@willemjanwithaar Als ik nu een nieuwe kabel zou aanleggen dan zou ik 1fase 4mm2 of 3 fase 2,5mm2 aanleggen.. Dan heb je minder warmteverliezen.. hetzelfde geld voor zonnepanelen.. beter een te dikke kabel dan te dun..👍🏻
@@JohnVissercvoptimalisatie Die leiding in je slaapkamer vlak bij de vloer doet helemaal geen kwaad als ie warmte afgeeft. De leidingen boven in de kamer, tja, da's een beetje zonde. Maar dat is stoken met een raam open ook.
Er is ook dikkere (2 centimeter) PR buisisolatie te koop, voor o.a. 22 millimeter CV-buis met een aluminium buitenlaag. Volgens mijn FLIR-camera EN gemeten met een contactthermometer, isoleert deze PR buisisolatie iets beter dan de standaard "grijze" buisisloatie. (Voor alle techneuten onder ons: Ja ik weet dat een FLIR camera moeilijk speigelende opervlaktes goed kan meten, maar het resultaat is EXACT hetzelfde als ik meet met een contactthermometer). Volgens Tonzon werkt hun "aluminium bandagefolie" ook extra isolerend. Even de lege ruimtes opvullen in de onderstaande link, want YouTubu wis al mijn berichten met actieve links(?) https :// www. buisisolatie. nl/42-pir-alu-met-plakstrip
Hallo John, mijn cv ketel bevindt zich op de begaande grond, en alle leidingen lopen vrijwel meteen de grond in. Ook hebben wij geen kruipruimte in huis. Dus ik heb geen idee waar mijn leidingen zitten. Die 1,5 meter buis die nog wel te zien was heb ik kunnen isoleren. Maar ik vraag me af of dit echt loont aangezien de rest onder een koude grond zonder verdere vloer isolatie zit.
Alles wat je kan isoleren is mooi meegenomen.. Je kan de installatie waterzijdig inregelen en beter isoleren.. dan hoeft het water niet zo heet te worden en dan is het verlies niet zo groot..
@@JohnVissercvoptimalisatie Ik lees idd ook veel dat de retour temperatuur het best zo laag mogelijk moet zijn. Dan is het toch beter om die niet te isoleren? Ik was zelf van plan om alleen de aanvoer buizen te isoleren. Is het de bedoeling dat de retour temperatuur gelijk moet zijn aan de ruimte temperatuur?
Mij is ook geleerd om niet de retour leidingen te isoleren. Dit in verband met de retour temperatuur en de rendement van de ketel. Ik zit nu namelijk met een redelijke retour temperatuur waardoor mijn Extreme 36 ketel zeer zuinig en efficiënt werkt.
@@F1WilliamsJeff Energieverlies, in dit geval warmte, verlies je ook op een niet geïsoleerde CV-retourleiding. Hoe lager de aanvoer-temperatuur / retour-temperatuur, hoe hoger het CV-rendement. Misschien een grotere radiator, of radiator-ventilatoren gebruiken, zodat de CV beter/sneller de opgewekte warmte kan afgeven?
Ik heb geen vloerverwarming maar gewoon radiatoren. Hoeveel graden moeten de retourleidingen ongeveer zijn? Pas wanneer is het nodig om ook de retourleiding te isoleren?
Het ziet er mooi uit, maar brengt het echt zoveel meer isolatie dan wanneer je het goedkoper uitvoert door gewoon met tape te pakken? Mij lijkt het alsof je dan al ver achter de comma aan het rekenen bent. Ik heb het idee dat je de energiewinst van het aan elkaar lijmen van de isolatie al kwijt bent als je in de winter één keer de deur open doet om naar buiten te lopen.
Regnerus zei iets heel belangrijks: "Ik heb ooit bij een klant op de gehele zolder alle buizen geïsoleerd, paar maanden later wou de klant een radiator op zolder omdat het er in de winter niet meer aangenaam warm was." Dat "verwarmen" van de zolder met niet geïsoleerde CV-buizen heeft (jarenlang) veel geld gekost, zeker als dit nu ook nog door zou gaan, met deze gasprijzen. Het is altijd en, en, waardoor je je energieverbruik drastisch omlaag kan brengen.
Isolatie heeft een veel snellere terugverdientijd dan zonnepanelen. Met name spouw en dakisolatie. Heb je vloerverwarming dan zal je terugverdientijd met vloerisolatie ook veel sneller zijn. Vooral voor woningen die op gas stoken. Des te duurder het gas wordt, des te sneller je je investering terug verdiend. Naast een snelle terugverdientijd zal isolatie er ook voor zorgen dat de energiebehoefte veel lager is. Dat is niet alleen gunstig voor woningen die op gas stoken maar is ook gunstig voor woningen met een warmtepomp en zonnepanelen mits je elektriciteit gebruikt om de woning te verwarmen. Leidingen isoleren is zeker goed maar de gordingen van je dak zijn nog zichtbaar dus neem aan dat je dakisolatie minimaal is? Dan ben je dus eigenlijk bezig met de puntjes op i te zetten terwijl je basis nog beperkt is.
Terugverdientijd isolatie is tussen de 5 a 10 jaar.. en dan is het nog een wassen neus.. aangezien iederen een verschillende ruimtetemperatuur aanhoud. Zonnepanelen is onder de 5 jaar.. en daar kan je werkelijk zien wat de besparing is. Isoleren is net als waterzijdig inregelen.. je kan nooit je werkelijk besparing goed inschatten.
heb je de leiding n expansievat bewust niet verder geisoleerd? welke isolatie gebruik je, zo te zien standaard gamma, is een gesloten dampdichte cellen versie te overwegen?, je zegt niets over warmwaterleiding isoleren, misschien een goede toevoeging om dat in de regel niet te doen.
John zal misschien wel later reageren. Ik zeg alvast iets: Een (drinkwater en b.v. douche) warmwaterleiding / tapwaterleidingen mag je NOOIT isoleren, hierdoor ontstaat een extra kans Legionella gevaar! Tenzij je een duur en professioneel UV-waterbehandelings-apparaat in je wateraanvoer-leiding hebt geïnstalleerd, dat het water 100% biologisch en viraal kan reinigen. Google ook maar eens.
Hoi John, prima filmpje. Vraagje: de tape van de Gamma voor de isolatie laat heel snel weer los. wat was de naam van goede tape? is die van de Praxis ook goed? jij haalt je spullen bij Warmteservice begrijp ik en gebruikt isolatiemateriaal met plakstrip begrijp ik. Tenslotte: gisteren al 25 meter iso materiaal op gang en slaapkamer aangelegd. ook in de huiskamer doen waar de thermostaat is? is immers ook sprake van warmteverlies met zeker 15 meter aan leidingen. bedankt voor je mooie filmpjes!😀👍
Ik heb Armacell buisisolatie toegepast.. kan je inderdaad bij Warmteservice halen.. Goed bezig.. ben benieuwd naar de besparing. Je kan het in de woonkamer isoleren.. zolang het er maar niet in het zicht zit.. tenzij je het niet erg vind..
@@JohnVissercvoptimalisatie hi John, bedankt voor je antwoord. nu in totaal 70 meter aangelegd door het huis, dwz eigenlijk alles. in de huiskamer de grijze buisisolatie van gamma wit geschilderd met latex op de opvallende plekken. dat is niet ideaal maar wel beter dan de grijze buizen. en op zich wel netjes. moest er wel twee keer overheen wat logisch is. ook de tie raps hier en daar al toegepast. ben ook benieuwd naar de besparing. nogmaals dank voor de inspiratie.
@@GistGappie ja het is niet ideaal maar beter dan dat grijs. als je er tegen aan komt met de stofzuiger bijvoorbeeld bladdert het af. maar dat is maar bij een paar plekjes bij mij gebeurd. heb ik dus opnieuw moeten doen. volgens mij heb ik er in de huiskamer nog een (radiator) lak overheen gedaan in die gebroken witte kleur omdat me dat steviger leek. Succes !!
Ik ben ook voor isoleren. Maar het snelst kom je van je gas af door anders te gaan verwarmen. Met mijn airco's bespaar ik nu al 80% op mijn gasverbruik. Daar kan geen isolatie tegenop.
Dat is zeker waar.. alleen niet iedereen kan een airco kwijt.. of het ziet er niet uit met zo'n buitenunit..(ook met warmtepomp) Nadeel van airco is ook.. zeer snel warm en snel koud en luchtvochtigheid is zeer laag..
@@instappenvanhetgasaf.4374 Dat komt door het type van verwarmen.. net als met een convectorput of convector radiatoren.. meestal heb je dan een luchtvochtigheid van rond de 35%
@@JohnVissercvoptimalisatie Dank je voor je antwoord. Zelf heb ik contactlenzen en super snel last van droge lucht bv bij kantoorgebouwen. Thuis heb ik hier nog geen moment last van gehad. Ik hoor ook op mijn kanaal niemand hierover klagen. Ik zal het aankomende winter eens gaan meten.
Het deel wat je niet hebt isoleren kun je met Tonzon folie isoleren, nee ik heb geen aandelen daarin maar de geisoleerde buizen kun je ook nog omwikkelen met tonzonfolie. En de achterzijde van de radiatoren ook natuurlijk.
Tonzon folie is een placebo, ze verkopen het met leuke filmpjes dat warmtebeeld cameras laten zien dat het een stuk koeler is, nog al logisch want de infrarood word gereflecteerd op hun mooie spiegelende folie, het doet niks kwa isolatie, in theorie stralingswarmte kan gereflecteerd worden maar daar heb je niets aan.
Ik heb ooit bij een klant op de gehele zolder alle buizen geisoleerd, paar maanden later wou de klant een radiator op zolder omdat het er in de winter niet meer aangenaam warm was.
Ja, dat is hoe het energielabel werkt, het zit in je huis dus geen verlies. Je zet toch niet de kraan aan om je zolder, bovenverdieping of kruipruimte te verwarmen? En dan in de zomer de airconditioning weer een graadje koeler omdat je huis warm is (beetje overdreven maar toch). Toch zo simpel als wat dat als je de kraan beneden aan zet je zo snel mogelijk en heet mogelijk water wil voor zo min mogelijk kosten?
Met verlies in de buis moet de aanvoer heter vertrekken bij gelijk vermogen afgifte, relevant bij radiatoren. Bij een ( hybride) warmtepomp is dat rendements verlies over gehele levensduur leiding....
Ik ben ook voor isoleren. Deze week worden hier 3 kozijnen vervangen voor kunststof met 3 dubbel glas. Bijna 10K lichter na dit project. Het is voor een normale sterveling bijna niet meer bij elkaar te werken. Isoleren is tegenwoordig geen noodzaak meer maar een luxe.
Super.. goed bezig.. is het allemaal goed gegaan? Het is inderdaad alleen voor de rijken.. je krijgt alleen subsidie bij een aantal m2. De mensen onder een modaal inkomen doen elke keer een raam maar die hebben dan geen recht op subsidie🙄
@@JohnVissercvoptimalisatie alles is gelukt. Hele verbetering na die ouwe meuk. Zodra het stookseizoen weer begint kan ik m’n cv ketel gaan tweaken voor de beste rendement.
Bijna de 10k volgers John! We wachten af voor je wtw filmpje voor de keuken boiler 👌🏻
Dat gaat zeker goedkomen..😉
Het is duidelijker met fotos voor en na kwa warmtebeeld
Ik was het van tevoren vergeten..😁
Dag John. Mooie video's. Welk type warmtebeeldcamera zou je aanraden en waarom? Dit voor als hobbyist leidingisolatie te kunnen nakijken bij een verbouwing.
Ik gebruik zelf Testo.. maar die is rond de €5000-,
Je kunt ook een losse op je telefoon zetten.. hoe meer pixels hoe scherper het beeld.
Hieronder de link naar een flir warmtebeeldcamera voor op je telefoon..
partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1248681&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2Fp%2Fflir-one-pro-next-gen-warmtemeter-voor-android-apparaten-zwart%2F9200000078946133%2F&name=FLIR%20ONE%20PRO%20Next%20Gen%20-%20Warmtemeter%20-%20Voor%20And...
Ziet er mooi uit, met tonzon bandagefolie kan je ook extra de leidingen isoleren
Dat voegt iets toe.. maar niet heel veel..
@@JohnVissercvoptimalisatie oh dat had ik niet verwacht.
Geldt isoleren ook voor flexibele cv leidingen, de stalen 22mm cv leiding kan je niet vasthouden bij 60 graden terwijl de zelfde leiding in flexibel wel, zal dit bij de flexibele ook schelen?
Hey John, ik ben mijn huis aan het verbouwen en twijfel hoe ik best isolatie voorzie rond de nieuwe buizen (of neem ik voorgeïsoleerde alpex buizen?): buisisolatie zoals hier in de video voor buizen die bloot lopen en de 'goten' in de muur (binnenmuur, maar lijkt me dat er warmte verloren kan gaan via spouw) volspuiten met pur schuim na plaatsing? Sanitair warm water hoor ik her en der best geen isolatie om legionella te vermijden. Klopt dat? Alvast bedankt! Groeten, Julian.
Hoe is de werkzaamheid van isolatie folie? Die heb je ook in tape vorm in de buizen te beplakken ipv de dikke isolatie foam.
Ik geloof daar niet zo in.. het moet wel 100% luchtdicht zijn..
Die tie-raps zien er best chique uit zo 👍
Dat vond ik ook..😉
Isoleren van de magneetfilter en microbel ontluchter zijn stevig aan de prijs ik verschoot er van BVD
John, je mag de installatiekabel ook wel isoleren, deze komt ook aardig op temperatuur 🤣
Ik geloof dat dit elektra is en dus zijn warmte aan de omgeving moet kunnen kwijtraken.
Haha.. ik was al bang voor die opmerking..😂
Inderdaad. Die word ook warm, maar John zal hem voor de video wel even opgestookt hebben.😄
Nog ff en hij isoleert de radiatoren ook nog. 😂 Sorry ik las de titel verkeerd, ik las isoleer de CV ketel ook🤫
@@willemjanwithaar
Als ik nu een nieuwe kabel zou aanleggen dan zou ik 1fase 4mm2 of 3 fase 2,5mm2 aanleggen..
Dan heb je minder warmteverliezen.. hetzelfde geld voor zonnepanelen.. beter een te dikke kabel dan te dun..👍🏻
Cv leiding geven toch ook warmte af.waarom dan isolatie erom
Ze zijn niet gemaakt om warmte af te geven.. radiatoren wel.
@@JohnVissercvoptimalisatie Als ze niet gemaakt zijn om warmte af te geven, waarom doen ze het dan toch? ;)
@@gfsdgfabfsdafjsavbdfs1253
Omdat ze niet geïsoleerd zijn..😉
@@JohnVissercvoptimalisatie Die leiding in je slaapkamer vlak bij de vloer doet helemaal geen kwaad als ie warmte afgeeft.
De leidingen boven in de kamer, tja, da's een beetje zonde. Maar dat is stoken met een raam open ook.
Waar koop je die isolatie? Bij Praxis is het te koop, maar daar is de isolatie niet heel dik
Er is ook dikkere (2 centimeter) PR buisisolatie te koop, voor o.a. 22 millimeter CV-buis met een aluminium buitenlaag.
Volgens mijn FLIR-camera EN gemeten met een contactthermometer, isoleert deze PR buisisolatie iets beter dan de standaard "grijze" buisisloatie.
(Voor alle techneuten onder ons: Ja ik weet dat een FLIR camera moeilijk speigelende opervlaktes goed kan meten, maar het resultaat is EXACT hetzelfde als ik meet met een contactthermometer).
Volgens Tonzon werkt hun "aluminium bandagefolie" ook extra isolerend.
Even de lege ruimtes opvullen in de onderstaande link, want YouTubu wis al mijn berichten met actieve links(?)
https :// www. buisisolatie. nl/42-pir-alu-met-plakstrip
Bij Warmteservice.. ze hebben daar Armacel..
Hallo John, mijn cv ketel bevindt zich op de begaande grond, en alle leidingen lopen vrijwel meteen de grond in. Ook hebben wij geen kruipruimte in huis. Dus ik heb geen idee waar mijn leidingen zitten. Die 1,5 meter buis die nog wel te zien was heb ik kunnen isoleren. Maar ik vraag me af of dit echt loont aangezien de rest onder een koude grond zonder verdere vloer isolatie zit.
Alles wat je kan isoleren is mooi meegenomen..
Je kan de installatie waterzijdig inregelen en beter isoleren.. dan hoeft het water niet zo heet te worden en dan is het verlies niet zo groot..
Dus ook de leiding voor de terugvoer naar de CV isoleren? Aangezien de terugvoer naar de CV het beste zo laag mogelijke temperatuur moet zijn
Dat hangt van de retourtemperatuur af.. is deze 20 graden en de ruimtetemperatuur is ook 20graden dan hoef je hem niet te isoleren..
@@JohnVissercvoptimalisatie Ik lees idd ook veel dat de retour temperatuur het best zo laag mogelijk moet zijn. Dan is het toch beter om die niet te isoleren? Ik was zelf van plan om alleen de aanvoer buizen te isoleren. Is het de bedoeling dat de retour temperatuur gelijk moet zijn aan de ruimte temperatuur?
@@DavidianFTW /
Als je de ruimte waar de leidingen doorlopen niet wilt/hoeft te verwarmen, altijd isoleren!
@@DavidianFTW
Rond de 20 a 25 graden is optimaal..
Hoe kun je een verdeler isoleren?
Als deze vierkant is dan kun je gewoon isolatieplaten gebruiken.. als deze rond is dan gewoon buis isolatie..
Dag John,
Heb je een tip om een collector te isoleren? Heeft dit zin ?
Wat voor een collector?
@@JohnVissercvoptimalisatie begetube collector voor radiatoren
@@stefanr9789
Alles wat warmte verliest kan je het beste isoleren..
Ook retourleiding isoleren? lees daar wisselende meningen over
Als de retourleiding 20 graden is doordat je alleen vloerverwarming hebt dan hoeft het niet.. is de retourleiding warmer dan wel..👍🏻
Mij is ook geleerd om niet de retour leidingen te isoleren. Dit in verband met de retour temperatuur en de rendement van de ketel. Ik zit nu namelijk met een redelijke retour temperatuur waardoor mijn Extreme 36 ketel zeer zuinig en efficiënt werkt.
@@F1WilliamsJeff Energieverlies, in dit geval warmte, verlies je ook op een niet geïsoleerde CV-retourleiding. Hoe lager de aanvoer-temperatuur / retour-temperatuur, hoe hoger het CV-rendement. Misschien een grotere radiator, of radiator-ventilatoren gebruiken, zodat de CV beter/sneller de opgewekte warmte kan afgeven?
@@F1WilliamsJeff
Als de ruimtetemperatuur kouder is dan wel de retour isoleren..
Ik heb geen vloerverwarming maar gewoon radiatoren. Hoeveel graden moeten de retourleidingen ongeveer zijn? Pas wanneer is het nodig om ook de retourleiding te isoleren?
Doen je dat ook te doen bij uponor of soortgelijke producten?
Eigenlijk moet je dit altijd doen..
@@JohnVissercvoptimalisatie duidelijk. Dank. Ik heb weer wat te doen morgen ;)
@@xl3real
😁👍🏻
Van de week trouwens geabonneerd! Leuke video's!
@@xl3real
Bedankt...😁👍🏻
Het ziet er mooi uit, maar brengt het echt zoveel meer isolatie dan wanneer je het goedkoper uitvoert door gewoon met tape te pakken?
Mij lijkt het alsof je dan al ver achter de comma aan het rekenen bent.
Ik heb het idee dat je de energiewinst van het aan elkaar lijmen van de isolatie al kwijt bent als je in de winter één keer de deur open doet om naar buiten te lopen.
Regnerus zei iets heel belangrijks:
"Ik heb ooit bij een klant op de gehele zolder alle buizen geïsoleerd, paar maanden later wou de klant een radiator op zolder omdat het er in de winter niet meer aangenaam warm was."
Dat "verwarmen" van de zolder met niet geïsoleerde CV-buizen heeft (jarenlang) veel geld gekost, zeker als dit nu ook nog door zou gaan, met deze gasprijzen.
Het is altijd en, en, waardoor je je energieverbruik drastisch omlaag kan brengen.
Wat ik al uitlegde is dat het water heter bij de radiatoren komt.. waardoor de ruimte sneller op temperatuur komt.
Isolatie heeft een veel snellere terugverdientijd dan zonnepanelen. Met name spouw en dakisolatie. Heb je vloerverwarming dan zal je terugverdientijd met vloerisolatie ook veel sneller zijn. Vooral voor woningen die op gas stoken. Des te duurder het gas wordt, des te sneller je je investering terug verdiend.
Naast een snelle terugverdientijd zal isolatie er ook voor zorgen dat de energiebehoefte veel lager is. Dat is niet alleen gunstig voor woningen die op gas stoken maar is ook gunstig voor woningen met een warmtepomp en zonnepanelen mits je elektriciteit gebruikt om de woning te verwarmen.
Leidingen isoleren is zeker goed maar de gordingen van je dak zijn nog zichtbaar dus neem aan dat je dakisolatie minimaal is? Dan ben je dus eigenlijk bezig met de puntjes op i te zetten terwijl je basis nog beperkt is.
Terugverdientijd isolatie is tussen de 5 a 10 jaar.. en dan is het nog een wassen neus.. aangezien iederen een verschillende ruimtetemperatuur aanhoud.
Zonnepanelen is onder de 5 jaar.. en daar kan je werkelijk zien wat de besparing is.
Isoleren is net als waterzijdig inregelen.. je kan nooit je werkelijk besparing goed inschatten.
heb je de leiding n expansievat bewust niet verder geisoleerd? welke isolatie gebruik je, zo te zien standaard gamma, is een gesloten dampdichte cellen versie te overwegen?, je zegt niets over warmwaterleiding isoleren, misschien een goede toevoeging om dat in de regel niet te doen.
John zal misschien wel later reageren.
Ik zeg alvast iets:
Een (drinkwater en b.v. douche) warmwaterleiding / tapwaterleidingen mag je NOOIT isoleren, hierdoor ontstaat een extra kans Legionella gevaar!
Tenzij je een duur en professioneel UV-waterbehandelings-apparaat in je wateraanvoer-leiding hebt geïnstalleerd, dat het water 100% biologisch en viraal kan reinigen.
Google ook maar eens.
Leidingen expansievat blijven koud.
Je kan isolatie bij Warmteservice halen..
Van het merk Armaflex.
Uitgaande hoef je toch niet te isoleren ??
Alles wat warm is isoleren..
Hoi John, prima filmpje. Vraagje: de tape van de Gamma voor de isolatie laat heel snel weer los. wat was de naam van goede tape? is die van de Praxis ook goed? jij haalt je spullen bij Warmteservice begrijp ik en gebruikt isolatiemateriaal met plakstrip begrijp ik. Tenslotte: gisteren al 25 meter iso materiaal op gang en slaapkamer aangelegd. ook in de huiskamer doen waar de thermostaat is? is immers ook sprake van warmteverlies met zeker 15 meter aan leidingen. bedankt voor je mooie filmpjes!😀👍
Ik heb Armacell buisisolatie toegepast.. kan je inderdaad bij Warmteservice halen..
Goed bezig.. ben benieuwd naar de besparing.
Je kan het in de woonkamer isoleren.. zolang het er maar niet in het zicht zit.. tenzij je het niet erg vind..
@@JohnVissercvoptimalisatie
hi John, bedankt voor je antwoord. nu in totaal 70 meter aangelegd door het huis, dwz eigenlijk alles. in de huiskamer de grijze buisisolatie van gamma wit geschilderd met latex op de opvallende plekken. dat is niet ideaal maar wel beter dan de grijze buizen. en op zich wel netjes. moest er wel twee keer overheen wat logisch is. ook de tie raps hier en daar al toegepast. ben ook benieuwd naar de besparing. nogmaals dank voor de inspiratie.
@@compassion250
Top.. goed bezig..
Je zult wel merken dat de latex op termijn loslaat..
Ik ben ook benieuwd naar de besparing..
@@compassion250 Ik zit te overwegen dit ook te doen. Wat is je ervaring met het latexen verven van de grijze isolatiebuizen? Mvg
@@GistGappie
ja het is niet ideaal maar beter dan dat grijs. als je er tegen aan komt met de stofzuiger bijvoorbeeld bladdert het af. maar dat is maar bij een paar plekjes bij mij gebeurd. heb ik dus opnieuw moeten doen. volgens mij heb ik er in de huiskamer nog een (radiator) lak overheen gedaan in die gebroken witte kleur omdat me dat steviger leek. Succes !!
Ik ben ook voor isoleren. Maar het snelst kom je van je gas af door anders te gaan verwarmen. Met mijn airco's bespaar ik nu al 80% op mijn gasverbruik. Daar kan geen isolatie tegenop.
Dat is zeker waar.. alleen niet iedereen kan een airco kwijt.. of het ziet er niet uit met zo'n buitenunit..(ook met warmtepomp)
Nadeel van airco is ook.. zeer snel warm en snel koud en luchtvochtigheid is zeer laag..
@@JohnVissercvoptimalisatie Dat van de luchtvochtigheid dat klopt niet omdat het ontvochtigen bij verwarmen aan de kant van de buitenunit gebeurd.
@@instappenvanhetgasaf.4374
Dat komt door het type van verwarmen.. net als met een convectorput of convector radiatoren.. meestal heb je dan een luchtvochtigheid van rond de 35%
@@JohnVissercvoptimalisatie Dank je voor je antwoord. Zelf heb ik contactlenzen en super snel last van droge lucht bv bij kantoorgebouwen. Thuis heb ik hier nog geen moment last van gehad. Ik hoor ook op mijn kanaal niemand hierover klagen. Ik zal het aankomende winter eens gaan meten.
@@instappenvanhetgasaf.4374
Ik ben benieuwd..👍🏻
Elk huis en elke klant is anders..
Het deel wat je niet hebt isoleren kun je met Tonzon folie isoleren, nee ik heb geen aandelen daarin maar de geisoleerde buizen kun je ook nog omwikkelen met tonzonfolie. En de achterzijde van de radiatoren ook natuurlijk.
Tonzon folie is een placebo, ze verkopen het met leuke filmpjes dat warmtebeeld cameras laten zien dat het een stuk koeler is, nog al logisch want de infrarood word gereflecteerd op hun mooie spiegelende folie, het doet niks kwa isolatie, in theorie stralingswarmte kan gereflecteerd worden maar daar heb je niets aan.
Het is toch geen verlies als in je huis terecht komt.
Jawel want sommige
Ruimtes wil je niet verwarmen.
Ik heb ooit bij een klant op de gehele zolder alle buizen geisoleerd, paar maanden later wou de klant een radiator op zolder omdat het er in de winter niet meer aangenaam warm was.
Ja, dat is hoe het energielabel werkt, het zit in je huis dus geen verlies. Je zet toch niet de kraan aan om je zolder, bovenverdieping of kruipruimte te verwarmen? En dan in de zomer de airconditioning weer een graadje koeler omdat je huis warm is (beetje overdreven maar toch).
Toch zo simpel als wat dat als je de kraan beneden aan zet je zo snel mogelijk en heet mogelijk water wil voor zo min mogelijk kosten?
@@regnerusb hey geld is geld
Met verlies in de buis moet de aanvoer heter vertrekken bij gelijk vermogen afgifte, relevant bij radiatoren. Bij een ( hybride) warmtepomp is dat rendements verlies over gehele levensduur leiding....
Ik ben ook voor isoleren. Deze week worden hier 3 kozijnen vervangen voor kunststof met 3 dubbel glas. Bijna 10K lichter na dit project. Het is voor een normale sterveling bijna niet meer bij elkaar te werken. Isoleren is tegenwoordig geen noodzaak meer maar een luxe.
Super.. goed bezig.. is het allemaal goed gegaan?
Het is inderdaad alleen voor de rijken.. je krijgt alleen subsidie bij een aantal m2.
De mensen onder een modaal inkomen doen elke keer een raam maar die hebben dan geen recht op subsidie🙄
@@JohnVissercvoptimalisatie alles is gelukt. Hele verbetering na die ouwe meuk. Zodra het stookseizoen weer begint kan ik m’n cv ketel gaan tweaken voor de beste rendement.
@@bert9662
Ik ben benieuwd wat je van het comfort vindt.. en uiteraard naar de stookkosten..👍🏻
Geen luxe maar noodzaak
C.V. leidingen, dus niet je warmwaterleiding!!!!!
😊