Super sprawa. Będzie testowane też nas, bo potencjał świetny i wygląda na to, że chmurowe rozwiązania to przyszłość wideorejestratorów. Jedno pytanie - plik wynikowy ze zmiksowanym obrazem z kamer bocznych i tylnej w jakiej jest rozdzielczości?
Tak się składa, że mam T700 u siebie i to rozwiązanie chmurowe działa tak sobie. Bawiłem się trochę i owszem w trybie parkingowym dostaję powiadomienie o zdarzeniu, ale często używając LTE nie mogę podejrzeć nagrania. Nie sądzę żeby ono się zapisywało w chmurze samo więc jak ktoś zobaczy wideorejestrator i zabierze kartę to zostaje nam powiadomienie. Mogę po Wifi, ale nie o to w tym chodzi. Podgląd na żywo też kapryśny. Wszystko na terenie Warszawy więc brak internetu wykluczam. Nie wiem czy to nowa usługa, ale oczekiwałem więcej.
Pytanie za 100 pkt: czy w modelu U3000 można przełączyć tryb z radaru na parkingowy po wykryciu zdarzenia? Czy on nie działa przypadkiem tak, że dowiem się o wszystkim jak włączę auto?
@@SklepHADRON skoro zebrałem atencję tak licznego gremium to spróbuję jeszcze raz: u3000 ma radar, który w trybie parkingowym oszczędza energię bo włącza kamerę w przypadku „zdarzenia”. Pytanie dotyczy działania tego trybu, skoro oszczędza energię to czy łączy się z WiFi i w przypadku zdarzenia możemy zmienić tryb z radaru na „zwykły parkingowy” aby mieć podgląd do wizji, nagrania ze zdarzenia etc. Jeżeli można tak zrobić to można odpuścić sobie powerbank.
@@SklepHADRON proste pytanie @marekkochanski7464 zadał, zachowując kulturę i uprzejmość, a Pan odpowiada z zaczepką, bo nie zrozumiał o co chodzi. Teraz wypada odpowiedzieć na sprostowaną wersję chociaż XD
@@hubert3856 Ach, nie chciałem odpowiadać z zaczepką a jedynie usprawiedliwić brak odpowiedzi. Poprawione pytanie jakoś mi umknęło. Nie znam odpowiedzi w tej chwili. Sprawdzimy po weekendzie i odpiszemy
Super sprawa. Będzie testowane też nas, bo potencjał świetny i wygląda na to, że chmurowe rozwiązania to przyszłość wideorejestratorów.
Jedno pytanie - plik wynikowy ze zmiksowanym obrazem z kamer bocznych i tylnej w jakiej jest rozdzielczości?
Tak się składa, że mam T700 u siebie i to rozwiązanie chmurowe działa tak sobie. Bawiłem się trochę i owszem w trybie parkingowym dostaję powiadomienie o zdarzeniu, ale często używając LTE nie mogę podejrzeć nagrania. Nie sądzę żeby ono się zapisywało w chmurze samo więc jak ktoś zobaczy wideorejestrator i zabierze kartę to zostaje nam powiadomienie. Mogę po Wifi, ale nie o to w tym chodzi.
Podgląd na żywo też kapryśny. Wszystko na terenie Warszawy więc brak internetu wykluczam.
Nie wiem czy to nowa usługa, ale oczekiwałem więcej.
Pytanie za 100 pkt: czy w modelu U3000 można przełączyć tryb z radaru na parkingowy po wykryciu zdarzenia? Czy on nie działa przypadkiem tak, że dowiem się o wszystkim jak włączę auto?
Nie rozumiem pytania. Czytałem 3 razy w towarzystwie i nikt nie zrozumiał
... Poprosimy raz jeszcze
@@SklepHADRON skoro zebrałem atencję tak licznego gremium to spróbuję jeszcze raz: u3000 ma radar, który w trybie parkingowym oszczędza energię bo włącza kamerę w przypadku „zdarzenia”. Pytanie dotyczy działania tego trybu, skoro oszczędza energię to czy łączy się z WiFi i w przypadku zdarzenia możemy zmienić tryb z radaru na „zwykły parkingowy” aby mieć podgląd do wizji, nagrania ze zdarzenia etc. Jeżeli można tak zrobić to można odpuścić sobie powerbank.
@@SklepHADRON proste pytanie @marekkochanski7464 zadał, zachowując kulturę i uprzejmość, a Pan odpowiada z zaczepką, bo nie zrozumiał o co chodzi. Teraz wypada odpowiedzieć na sprostowaną wersję chociaż XD
@@hubert3856 Ach, nie chciałem odpowiadać z zaczepką a jedynie usprawiedliwić brak odpowiedzi. Poprawione pytanie jakoś mi umknęło. Nie znam odpowiedzi w tej chwili. Sprawdzimy po weekendzie i odpiszemy
Czy można U3000 rozbudować o moduł i kamery boczne które są w T700? Tak żeby mieć 5 kamer i tryb Radarowy?
nie