Caldura mare ,,mon ser'' si nu numai pe strada PACIENTEI nr. 11 bis, RESPECT MARE pentru munca depusa, foarte putini oameni... romani, tineri precum Conul Anfile Damian, cu adevarat o raritate EXTREMA pe pamanturile tarii noastre. Ne-ar trebui mult mai multi oameni de acest fel, cu astfel de pregatire si mentalitate in toate domeniile, ar ajuta ENORM starea Romaniei ❗❗❗💪🏻💪🏻💪🏻
Domnule Damian toată stima,mii de mulțumiri ! Sunteți amândoi o echipă care aduce multă,multă cultură,ne bine dispuneți și ne faceți să băgăm nasul și în cărțile astea cu istorie descrisă și..piperată!
Buna ziua domnilor ,va multumesc pentr-u munca titanica pe care voi doi o faceti eu va urmaresc cu multã placere toate podcasturile eu nu mai sunt in tara de multi ani si voi sunteti cei ce imi arata istoria adevarat cum eu nu o stiu,voi promovati multa cunostere de bun simt ,inca o data multumesc mult si mult respect 😊😊😊 success 👏
Cred că ar prinde drag de istorie mulți elevi, dacă li s-ar preda in felul ăsta. Succes pe mai departe cu informații, pe care să ni le faceți cunoscute!
DAAA ar fi chiar visceral pentru foarte multi studenti [ cat si pentru restabilirea adevaratei istorii romanesti ] insa dorinta pentru studii sunt distruse, otravite deja din sanul familiei prin insusi modul de viata pseudo modernist, autodistructiv, impertinent, las, complet neoriginal, ipocrit si iubitor de nulitati❗❗❗
De acum, mulți nu mai au puterea de concentrare de a urmări astfel de materiale. Doar cât durează un videoclip pe Tik Tok. După 1 min maxim i-a pierdut, indiferent de cât de bun e materialul.
Niște probleme la ochi ma tin departe de cărți.Acum stau tot timpul liber "cu nasul" dar mai ales cu urechile in/la podcasturi si cărți lecturate. Am cum se spune un "top* al favoriților iar voi ocupati primele locuri. Imi sunteți dragi și va ascult cu plăcere de fiecare data. "Sigue con el buen trabajo, senor Oprișan!" Și dumneavoastră domnule Anfile la fel .
Trist. Sunt basarabean din comuna Mareșal Averescu, județul Ismail, poate daca Carol 2 ar fi fost mai puțin preocupat de aventurile lui amoroase, și politicienii timpului nu ar fi pierdut timpul cu ifosele și intrigile România ar fi fost încă Mare sau cine știe ... mulțumesc pentru emisiune, foarte instructiv și antrenant, sănătate și putere să mai continuați 👍👌💪
Salutare domnilor! Ca de fiecare dată, o adevărată plăcere să vă ascult! Podcast-urile dumneavoastră sunt foarte bune și foarte instructive, le ascult chiar și la sport, la muncă, înainte de somn ori numai de divertisment și sunt adaptabile în orice condiții. Le ascult de câte 4-5 ori ( cu referire la momentele când vă cereți scuze că vă repetați :) ) în decurs de 2 săptămâni până apare altul, fie la Vreau Să Știu, fie la Un Podcast Cu Dichis. Felicitări și mulțumim din suflet! Să vă țină Dumnezeu obiceiurile!
Istoricii Stelian Neagoe și Petre Otu au studiat și au scris despre viața lui Argetoianu. Petre Otu spune că la întoarcerea în țară în 1946 este așteptat la Constanța de către fiica sa Marie Jeanne și presupusul fiu din flori August Filip ( acesta l-a îngrijit în închisoare și a povestit la eliberare in 1955 cum tata-l sau era umilit pt o gamela cu mâncare fiind pus de gardieni sa latre , sa miaune sau să facă ca cocosul. Fata lui reuseste sa plece din țară în anii '60 . Se întoarce după 1990 , recuperează in instanță conacul de la Breasta pe care îl vinde ulterior unui general al armatei romane care lasă conacul in paragină .
Vă salut cu respect! Făceți o treabă super faină băieți și vă mulțumim pentru asta! Sunt pe jumătate moț, din jud. Arad, anul acesta se împlinesc 200 de ani de la nașterea celui care ne-a purtat dorurile nemului prin Ardeal și a luptat pentru drepturile și libertățile semenilor săi. Cu toate astea.. prea puțin s-a vorbit, se știe și s-a comemorat amintirea lui Avram Iancu. Cred că ar fi tare frumos un videoclip și despre Crăișorul nostru!
Memoriile lui, se pare că 2500 de pagini, sunt savuroase, autorul are condei, portretele sunt fabuloasele și stilul de scriitor, chiar dacă în cerneală este și un pic de otravă.
Bună ziua. Acum înțeleg aversiunea bunicii mele față de familia regală română. Țin să precizez că bunica mea a fost o fată simplă dintr-un sat de pe vârful unui deal din Bihor și era româncă.
Vă salut cu respect! Genealogia conului Costică: 1)Nicolae 2)Dumitrașcu din Argetoaia=Neaga din Golești 3)Vârjoghe din Argetoaia 4)Mihai Arg.=Brândușa din Menți 5)Dumitrașcu Arg. 6)Constantin Arg.=Maria Cantacuzino(fiica spătarului Mihai Cantacuzino) După decesul Cantacuzinei, Constantin s-a recăsătorit cu Maria Rosetti, fiica lui Nicolae Rosetti și Ancuța Brâncoveanu.Din acest scurt mariaj apare Nicolae Arg.După moartea părinților acesta este crescut de Domnița Bălașa. 7)Constantin Arg.=Maria Slătineanu 8)Ion Arg.=Ecaterina Obedeanu 9)Constantin Arg.=Ana Otetelișanu 10)Constantin Arg.=Ana Rahtivan 11)Ioan Arg.=Constanța Otetelișanu 12)CONU' COSTICĂ Ciudat este că Stelian Neagoe și nea Costică au făcut genealogia Argetoienilor praf. Cel mai aproape de adevăr fiind O.G.Lecca în ,,GENEALOGIA A 100 DE CASE DIN ȚARA ROMÂNEASCĂ SI MOLDOVA". Constantin scrie în memoriile sale că bunicul său moare de holeră în 1848 deși acesta se stinge în 1880 la Brăila când este inginer hotarnic. Din registrul stării civile pentru căsătoriți din 23 aprilie 1870 a generalului Ioan C.Argetoianu cu Constanța Otetelișanu, Ioan este fiul răposatului Constantin Argetoianu ,,de condiție proprietar". Se pare că bunicul conului Costică a mai avut o relație cu o doamnă Cleopatra Costiescu, decedată la moșia din Risipiți în Focșani. Cei 15 frați și surori ai generalului Ioan Argetoianu nu au fost toți ai Anei Rahtivan. Mortul de la 1848 este fiul lui Costache Dincă și Maria, nepotul lui Gheorghe Argetoianu și Ilinca Buzescu(cealaltă ramura a Argetoienilor) ctitorii bisericii de la Argetoaia. Câțiva membri ai familiei Argetoianu au fost înmormântați chiar la Bellu.
Am reținut caracterul parșiv în vremea lui Marghiloman, aș fi interesat de alte momente similare în istoria noastră, când lipsa relevanței pe plan mondial ne-a îndemnat la stratageme de genul. Faceți o treabă excepțională în această combinație!
Decizia de a nu se plăti salariile personalului didactic i-a aparținut lui Iorga, cel care a justificat-o prin faptul ca "dascălii sint Apostoli ai Neamului... să se sacrifice". Ca Argetoianu ar fi avut "soluții de rezerva"... nu se exclude. PS: Iar pe Manolescu l-a pus Guvernatorul Băncii Naționale, dându-l rapid afară pentru că "omul lui" nu a putut sau nu a vrut sa salveze de la faliment Banca Marmorosh Blank...
Numele marelui savant roman este si se scrie Henri Coanda. Deci "Henri" se pronunta corect, asa cum se cuvine, in limba franceza, si nu in limba engleza, asa cum il pronuntati dumneavoastra, domnule Anfile, pronuntie pentru care ar fi trebuit sa fie scris "Henry". Copiati greseala vulgara pe care o plimba prin societate si media toti ageamii fara cultura elementara si bun simt (in acceptiunea proprie a termenului). V-am mai atras atentia in trecut, dar degeaba... De asemenea, "Procopiu" se pronunta in limba romana cu accent pe "i", si nu pe "o"-ul de--al doilea, cum gresit si absurd pronuntati. "Balcic" nu se pronunta topirlaneste cu accent pe "a", ci pe "i", similar cuvintului "Malaxa" sau "Metaxa", care are accent final pe ultimul "a", si nu pe al doilea "a"., si pe care acum il pronuntati corect (felicitari!). x"-ul din cuvintul "exil" se pronunta cu "gz", si nu cu "cs". "Alaun" are accentul la coada, pe "u", nu pe al doilea "a" (in limba romana, cuvintele sint majoritar accentuate final, v-am mai spus...). Boala postrevolutionara a accentelor gresite, a gramaticii si ortoepiei stilcite si a limbii romane casapite barbar... Grija, simt si reparatie!... Felicitari pentru emisiune, munca si pasiune!
Din cate stiu, si sper sa nu ma insel, profesorul Radu Ionescu, de la Academia de Arta, considerat cel mai mare heraldist roman, a fost nepotul sau. La Muzeul Colectiilor de arta exista sala Radu Ionescu.
Au trecut peste 20 de ani de cand am citit cele 10 volume de memorii si inca imi aduc aminte de pasaje critice la adresa partidelor politice si a politicienilor romanesti interbelici care s-au comportat execrabil in momemtele dificile ale istoriei noastre recente. Desi savuroase, aceste memorii trebuie citite cu circumspectie, pentru ca Argetoianu a facut parte din sistemul acelor vremuri, dar felul in care se ascunde sistematic sub pres mizeria pare sa adauge veridicitate acestor scrieri. Un fel de gura pacatosului...
conacul lui C-tin Argetoianu este la Breasta ( langa Craiova ) da tinun google pe net sa vedeti cate ziduri au mai ramas din acea cladire… Bine ca au ramas sovieticii dupa 1989 sa ne invete sa ne apreciem cultura si patrimoniu ..
Acestă emisiune- de la apariție, ar fi trebuit să fie o prezentare neutră, nu anostă, a toate cele expuse. Cu atătea daruri, pasiune, cu acces mare la informații, cu umor și ironie, a lui Damian, se remarcă mereu exaltarea sa spre apogeu, când vorbește de regi, boieri și aplecarea lui de a învârti cuvintele întru apărarea acestora. De parca nu ar știi cum, ce au făcut regalii dintotdeauna, între ei pentru păstrarea " sângelui albastru"; plus că zici că e neam cu ei, atâtea laude în extaz. Scârba cu care pronunță " legionari"Antonescu șamd și pare că nu știe ce nume avea lupeasca și cine a adus comunismul în țările hotărâte și care au rămas infiltrați, activi, până azi, cu nume românești.... iar acest argentoianu era un boier- ca mulți alții perindați în politicul dintotdeauna, care vroia să își păstreze averea. Felicitări lui Oprișan că mereu s-a menținut mai pe neutru, așa cum ar fi trebuit!
Îl urmăresc pe monumentul acesta de istorie cu nesaț. Mulțumesc ptr tot! Cat de frumos prezintă istoria!!!!
Caldura mare ,,mon ser'' si nu numai pe strada PACIENTEI nr. 11 bis, RESPECT MARE pentru munca depusa, foarte putini oameni... romani, tineri precum Conul Anfile Damian, cu adevarat o raritate EXTREMA pe pamanturile tarii noastre. Ne-ar trebui mult mai multi oameni de acest fel, cu astfel de pregatire si mentalitate in toate domeniile, ar ajuta ENORM starea Romaniei ❗❗❗💪🏻💪🏻💪🏻
Bine zis!
O adevarata enciclopedie omul ăsta. Respect
Domnule Damian toată stima,mii de mulțumiri ! Sunteți amândoi o echipă care aduce multă,multă cultură,ne bine dispuneți și ne faceți să băgăm nasul și în cărțile astea cu istorie descrisă și..piperată!
Mulțumim pentru tot ce ne oferiți în dar odată cu acest podcast! 🙏🏻
Multumesc cu recunostinta pentru aceasta lectie de istorie. Respectele mele domnilor!
Buna ziua domnilor ,va multumesc pentr-u munca titanica pe care voi doi o faceti eu va urmaresc cu multã placere toate podcasturile eu nu mai sunt in tara de multi ani si voi sunteti cei ce imi arata istoria adevarat cum eu nu o stiu,voi promovati multa cunostere de bun simt ,inca o data multumesc mult si mult respect 😊😊😊 success 👏
@@COG1983 eu nu stiu cine esti si nu cred ca eu ti-am scris tie personal mesaj ,te-ai bagat şi tu : ca musca în curu calului
@@COG1983 eu nici nu ti-am scris tie personal mesaj ,te-ai bagat si tu : ca musca în curu calului
@@COG1983 nu te-am scris tie personal mesaj si nici nu am nevoie de compasiunea unui analfabet informational
Cred că ar prinde drag de istorie mulți elevi, dacă li s-ar preda in felul ăsta. Succes pe mai departe cu informații, pe care să ni le faceți cunoscute!
DAAA ar fi chiar visceral pentru foarte multi studenti [ cat si pentru restabilirea adevaratei istorii romanesti ] insa dorinta pentru studii sunt distruse, otravite deja din sanul familiei prin insusi modul de viata pseudo modernist, autodistructiv, impertinent, las, complet neoriginal, ipocrit si iubitor de nulitati❗❗❗
De acum, mulți nu mai au puterea de concentrare de a urmări astfel de materiale. Doar cât durează un videoclip pe Tik Tok. După 1 min maxim i-a pierdut, indiferent de cât de bun e materialul.
Vise. La noi iei 10 la istorie doar daca tii minte datele si numele. Nu da nimeni doi bani pe intelegerea contextului
Niște probleme la ochi ma tin departe de cărți.Acum stau tot timpul liber "cu nasul" dar mai ales cu urechile in/la podcasturi si cărți lecturate. Am cum se spune un "top* al favoriților iar voi ocupati primele locuri. Imi sunteți dragi și va ascult cu plăcere de fiecare data.
"Sigue con el buen trabajo, senor Oprișan!"
Și dumneavoastră domnule Anfile la fel .
Mulțumim!
Bravo, felicitări, nu mă mai satur sa va ascult! Mulțumesc mult
Thanks!
Trist. Sunt basarabean din comuna Mareșal Averescu, județul Ismail, poate daca Carol 2 ar fi fost mai puțin preocupat de aventurile lui amoroase, și politicienii timpului nu ar fi pierdut timpul cu ifosele și intrigile România ar fi fost încă Mare sau cine știe ... mulțumesc pentru emisiune, foarte instructiv și antrenant, sănătate și putere să mai continuați 👍👌💪
Carol II a avut multe defecte personale, dar de prăbușirea granițelor, nu. Germania și URSS erau stăpâne absolute ale Europei.
Felicitari … este cel mai bun podcast ….. dinamic, plin de informatii, moderatorii extraordinari
Vă mulțumim oameni frumoși pentru podcasturile pe care ni le oferiți !🙏👌👏
❤
Minunat podcast
Adevarat istorie
Mulțumesc Cătălin
Multumesc Damian
Va respect
Nu imi scapa nimic din ceea ce faceți 😊
O excelenta radiografie a regalitatii din perioada interbelica! Si cand te gandesti ca dupa "revolutie" unii au vrut sa fim din nou regat!
Mii de mulțumiri pentru ce faceți!!!! Ca întotdeauna, tot ceea ce ne dorim sa auzim, să dea Dumnezeu să vă vad cât trăiesc!!! 💯💯💯💯💯💯💯💯💯💯
Felicitări, sunteți preferații mei,avem ce învăța de la voi
Nu am cuvintele destule, Mon Cher! Mulțumesc, din nou. Tare fain vă completați unul pe altul. ❤
Interesant.
Ochi și urechi cum se spune.❤
Îmi place tare mult cum începeți cu binecuvântare, cu sănătate. Amin. Asemenea 🌾 🌞
Salutare domnilor! Ca de fiecare dată, o adevărată plăcere să vă ascult! Podcast-urile dumneavoastră sunt foarte bune și foarte instructive, le ascult chiar și la sport, la muncă, înainte de somn ori numai de divertisment și sunt adaptabile în orice condiții. Le ascult de câte 4-5 ori ( cu referire la momentele când vă cereți scuze că vă repetați :) ) în decurs de 2 săptămâni până apare altul, fie la Vreau Să Știu, fie la Un Podcast Cu Dichis. Felicitări și mulțumim din suflet! Să vă țină Dumnezeu obiceiurile!
Va mulțumim pentru podcastirile minunate pe care le faceți!
1:09:53 1:06:05
1:06:18
Vă urmăresc cu drag, am învățat si continui să învăț o sumedenie de lucruri de la voi, țineți-o tot așa!
Istoricii Stelian Neagoe și Petre Otu au studiat și au scris despre viața lui Argetoianu.
Petre Otu spune că la întoarcerea în țară în 1946 este așteptat la Constanța de către fiica sa Marie Jeanne și presupusul fiu din flori August Filip ( acesta l-a îngrijit în închisoare și a povestit la eliberare in 1955 cum tata-l sau era umilit pt o gamela cu mâncare fiind pus de gardieni sa latre , sa miaune sau să facă ca cocosul.
Fata lui reuseste sa plece din țară în anii '60 . Se întoarce după 1990 , recuperează in instanță conacul de la Breasta pe care îl vinde ulterior unui general al armatei romane care lasă conacul in paragină .
Petre Otu mi-a fost profesor la facultate, adevărat savant !
Felicitări,captivantă povestea .
Minunat! Multumim!
Vă salut cu respect! Făceți o treabă super faină băieți și vă mulțumim pentru asta! Sunt pe jumătate moț, din jud. Arad, anul acesta se împlinesc 200 de ani de la nașterea celui care ne-a purtat dorurile nemului prin Ardeal și a luptat pentru drepturile și libertățile semenilor săi. Cu toate astea.. prea puțin s-a vorbit, se știe și s-a comemorat amintirea lui Avram Iancu. Cred că ar fi tare frumos un videoclip și despre Crăișorul nostru!
Memoriile lui, se pare că
2500 de pagini, sunt savuroase, autorul are condei, portretele sunt fabuloasele și stilul de scriitor, chiar dacă în cerneală este și un pic de otravă.
Mulțumesc frumos
Bună seara,cu drag va urmăresc pe amandoi!❤
Sunteți minunați 👏👏👏👍👍👍
Un deliciu, ca de fiecare dată! 🎩
Bună seara Domnilor.Mulțumesc pentru lecția de istorie.
Mulțumim 🙏!
Salutări domnilor!Mulțumim frumos pentru munca depusă!❤❤❤
Mulțumim!😍✌
Bună ziua. Acum înțeleg aversiunea bunicii mele față de familia regală română. Țin să precizez că bunica mea a fost o fată simplă dintr-un sat de pe vârful unui deal din Bihor și era româncă.
Bună seara domnilor. Salutări din Germania. Vă urmăresc cu mare drag.
Respect domnilor !
excelent !!!
Mulțumim ❤❤❤
Vă așteptăm cu nerăbdare și drag.Mereu.❤
Frumos ❤
Am găsit noua enciclopedie, Damian Anfile!!
Damian Anfile este o. Enciclopedie
Vă mulțumim, sunteți minunați, vă rugăm să continuați a ne da această gură de oxigen!
Cu siguranță!❤️
Respect!!
Mii de mulțumiri pentru ceea ce ne oferiți in podcast !!!!!🙏🙏🙏🙏🙏
The best team❤
Vă salut cu respect!
Genealogia conului Costică:
1)Nicolae
2)Dumitrașcu din Argetoaia=Neaga din Golești
3)Vârjoghe din Argetoaia
4)Mihai Arg.=Brândușa din Menți
5)Dumitrașcu Arg.
6)Constantin Arg.=Maria Cantacuzino(fiica spătarului Mihai Cantacuzino)
După decesul Cantacuzinei, Constantin s-a recăsătorit cu Maria Rosetti, fiica lui Nicolae Rosetti și Ancuța Brâncoveanu.Din acest scurt mariaj apare Nicolae Arg.După moartea părinților acesta este crescut de Domnița Bălașa.
7)Constantin Arg.=Maria Slătineanu
8)Ion Arg.=Ecaterina Obedeanu
9)Constantin Arg.=Ana Otetelișanu
10)Constantin Arg.=Ana Rahtivan
11)Ioan Arg.=Constanța Otetelișanu 12)CONU' COSTICĂ
Ciudat este că Stelian Neagoe și nea Costică au făcut genealogia Argetoienilor praf.
Cel mai aproape de adevăr fiind O.G.Lecca în ,,GENEALOGIA A 100 DE CASE DIN ȚARA ROMÂNEASCĂ SI MOLDOVA".
Constantin scrie în memoriile sale că bunicul său moare de holeră în 1848 deși acesta se stinge în 1880 la Brăila când este inginer hotarnic.
Din registrul stării civile pentru căsătoriți din 23 aprilie 1870 a generalului Ioan C.Argetoianu cu Constanța Otetelișanu, Ioan este fiul răposatului Constantin Argetoianu ,,de condiție proprietar".
Se pare că bunicul conului Costică a mai avut o relație cu o doamnă Cleopatra Costiescu, decedată la moșia din Risipiți în Focșani.
Cei 15 frați și surori ai generalului Ioan Argetoianu nu au fost toți ai Anei Rahtivan.
Mortul de la 1848 este fiul lui Costache Dincă și Maria, nepotul lui Gheorghe Argetoianu și Ilinca Buzescu(cealaltă ramura a Argetoienilor) ctitorii bisericii de la Argetoaia.
Câțiva membri ai familiei Argetoianu au fost înmormântați chiar la Bellu.
Multumesc tare mult pentru precizare!
@@damianalexandruanfile5059 Cu mare drag!
Bună seara, domnilor!
Am reținut caracterul parșiv în vremea lui Marghiloman, aș fi interesat de alte momente similare în istoria noastră, când lipsa relevanței pe plan mondial ne-a îndemnat la stratageme de genul. Faceți o treabă excepțională în această combinație!
Felicitari !
La Breasta a avut o casă ce putea fi muzeu, nu se mai poate, a fost rasă acum acolo este iarbă..
Salutare!Luati legatura cu Ion Cristoiu,este specialist in Argentoianu,are documentatie despre el.
Cristoiu ăla turnător la securitate?
Bună seara ❗
O relatare complexă și bine documentată!
se cunoaște cine era "informatorul secret" al lui Argetoianu în preajma lui Carul II?
Supeeeeeeeeer tare..!!!
Decizia de a nu se plăti salariile personalului didactic i-a aparținut lui Iorga, cel care a justificat-o prin faptul ca "dascălii sint Apostoli ai Neamului... să se sacrifice". Ca Argetoianu ar fi avut "soluții de rezerva"... nu se exclude.
PS: Iar pe Manolescu l-a pus Guvernatorul Băncii Naționale, dându-l rapid afară pentru că "omul lui" nu a putut sau nu a vrut sa salveze de la faliment Banca Marmorosh Blank...
Multumesc frumos pentru mentiune, stimabile!
Ce frumoasa este istoria ,dar hai sa facem ceva pt. prezentul nostru😅
ati scris gresit in descriere regina Marian
Remediat!🫡
Numele marelui savant roman este si se scrie Henri Coanda. Deci "Henri" se pronunta corect, asa cum se cuvine, in limba franceza, si nu in limba engleza, asa cum il pronuntati dumneavoastra, domnule Anfile, pronuntie pentru care ar fi trebuit sa fie scris "Henry". Copiati greseala vulgara pe care o plimba prin societate si media toti ageamii fara cultura elementara si bun simt (in acceptiunea proprie a termenului). V-am mai atras atentia in trecut, dar degeaba... De asemenea, "Procopiu" se pronunta in limba romana cu accent pe "i", si nu pe "o"-ul de--al doilea, cum gresit si absurd pronuntati. "Balcic" nu se pronunta topirlaneste cu accent pe "a", ci pe "i", similar cuvintului "Malaxa" sau "Metaxa", care are accent final pe ultimul "a", si nu pe al doilea "a"., si pe care acum il pronuntati corect (felicitari!). x"-ul din cuvintul "exil" se pronunta cu "gz", si nu cu "cs". "Alaun" are accentul la coada, pe "u", nu pe al doilea "a" (in limba romana, cuvintele sint majoritar accentuate final, v-am mai spus...). Boala postrevolutionara a accentelor gresite, a gramaticii si ortoepiei stilcite si a limbii romane casapite barbar... Grija, simt si reparatie!... Felicitari pentru emisiune, munca si pasiune!
Va multumesc frumos pentru remarci, stimabile!
Cu deosebita placere si pretuire... Succes, pe mai departe!
@@damianalexandruanfile5059😊
❤
❤❤❤❤❤
👏👏👏👏👏👏
👏👏✨️
Din cate stiu, si sper sa nu ma insel, profesorul Radu Ionescu, de la Academia de Arta, considerat cel mai mare heraldist roman, a fost nepotul sau. La Muzeul Colectiilor de arta exista sala Radu Ionescu.
Mda! Nu-i rău de știut.
Sigur nu este Iuliu Maniu
Bine zis, misto zis de fugă lu' Carol, unn7
Lui Iorga ii spunea Fute-Vânt. ;) Iar mistourile la adresa frigurosului Titulescu sunt dementiale.
🎉
Eu nu pot intelege cum a ajuns miron cristea patriah si dupa in regenta dupa ce a semnat in 1916?
😮👍
Ce ash face eu fara voi, aflu lucruri importante untr-un mod foarte placut!
Acum dati-mi shi voi like😂
Dar ceva droguri consuma Carol al doilea?😅
Au trecut peste 20 de ani de cand am citit cele 10 volume de memorii si inca imi aduc aminte de pasaje critice la adresa partidelor politice si a politicienilor romanesti interbelici care s-au comportat execrabil in momemtele dificile ale istoriei noastre recente. Desi savuroase, aceste memorii trebuie citite cu circumspectie, pentru ca Argetoianu a facut parte din sistemul acelor vremuri, dar felul in care se ascunde sistematic sub pres mizeria pare sa adauge veridicitate acestor scrieri. Un fel de gura pacatosului...
😮
conacul lui C-tin Argetoianu este la Breasta ( langa Craiova ) da tinun google pe net sa vedeti cate ziduri au mai ramas din acea cladire…
Bine ca au ramas sovieticii dupa 1989 sa ne invete sa ne apreciem cultura si patrimoniu ..
Like & Comment
Aveau gusturi bune astia din vremea aia, ce pot sa spun....Elena Lupescu, Zizi Lambrino etc....🤣 fereasca !
Marta Bibescu a inviidiat-o pe regina Maria, și apoi Marta B. a avut mai multe aventuri, nu a fost cu nimic mai bună!
"Regina MariaN" din descriere... e intentionat scris asa?
O mică greșeală strecurată, dar remediată!😁
Acestă emisiune- de la apariție, ar fi trebuit să fie o prezentare neutră, nu anostă, a toate cele expuse. Cu atătea daruri, pasiune, cu acces mare la informații, cu umor și ironie, a lui Damian, se remarcă mereu exaltarea sa spre apogeu, când vorbește de regi, boieri și aplecarea lui de a învârti cuvintele întru apărarea acestora. De parca nu ar știi cum, ce au făcut regalii dintotdeauna, între ei pentru păstrarea " sângelui albastru"; plus că zici că e neam cu ei, atâtea laude în extaz. Scârba cu care pronunță " legionari"Antonescu șamd și pare că nu știe ce nume avea lupeasca și cine a adus comunismul în țările hotărâte și care au rămas infiltrați, activi, până azi, cu nume românești.... iar acest argentoianu era un boier- ca mulți alții perindați în politicul dintotdeauna, care vroia să își păstreze averea. Felicitări lui Oprișan că mereu s-a menținut mai pe neutru, așa cum ar fi trebuit!
❤