Multumesc . Daca se intalneste munte cu munte desigur se intalneste si om cu om . Bunicul mamai mele se chema Cozloschi Stefan ...avea o caruta de copchii . Mai precis sapte . Imediat dupa razboi de la fabrica Nicolina i -au dat repartitie , locuinta fostului comandant al Politie , Jandarmerie ...nu stiu precis . Era darmata de bombe ... bunicu a reparat -o si in aceiasi casa , cu intrare pe alta usa stateau Şubă cu Şuboaia . Erau figuri particulare ... ea , Şuboaia , a fost balerina cu scoala de balet . Avea fotografii bellissime pe cele mai mari scene internationale . Nu imi amintesc de ce a abandonat dansul si a facut teatru de papusi . Avea o voce guturala . Juca poker ... ne intalneam cu ea la baile Purcica ... cu parul taiat paj , negru , si adusa de spate . A fost ospite la casa de batrani din Copou pana a inchis ochii . A fost iubita de personal si era senina . A trait peste 90 de ani ...ne intalneam la Purcica prin anii 1978 . O iubea pe mama pentru ca mama avea o voce foarte frumoasa . De altfel mama a facut cativa ani de liceu studiind pianul si flautul . Bunicu a retras o dintr- o ambitie prosteasca ...nu i a placut ca scoala i a dat flaut de lemn . Mama a suferit toata viata pentru ca a trebuit sa abandoneze studiile . Era o pasionata de muzica simfonica . Ascultam Iosif Sava la radio ...si mai tarziu la calculatorul fiului meu a ascultat Ceaicovschi ... mi -a telefonat Theo spunandu -mi ca mama a murit . Cum am ajuns in Iasi am deschis calculatorul lui si am ascultat ultimul bran pe care l a ascultat mama . Asa i am fost alaturi . Va imaginati cam ce simt si gandesc cand Zelensky interzice muzica rusa si Romania ajuta Ucraina cu arme . Asta a fost o paranteza . Bunicu era un polon afurisit : capos , ambitios . A spus : eu nu stau in casa altuia . Si a facut imprumut in banca , a construit casa din Nicolina numarul 109 . Unde eram vecini ( stateam fata in fata ) cu tatal Angelei Barsan si cu sora ei ...domnisaora batrana . Era prin anii 1960 Mai tarziu se certa des cu bunica pe motivul noii case . Ia ii spunea : Boşorogule nu ti -a pacut pe Calarasi . El raspundea : aici esti cucoana ...in Tatarasi plateai chirie . Adresa din Tatarasi unde impartiau casa cu Şuba era Fundacul Calarasi ...cum se chiama astazi ..nu stiu . Timpuri framantate ...nu am stiut niciodata ce s a intamplat cu familia colonelului propietatul casei di Fundacul Calarasi . Acum ca sunt matura ...imi imaginez ... si imi cer iertare pentru istoria zbuciumata a orasului Iasi din acele timpuri atat de injuste .
Am citit cu plăcere şi admiraţie postarea Dumneavoastră. Aveţi un real talent în evocarea amintirilor din trecut. Cred că ştiţi multe istorii interesante din "dulcele târg al Ieşilor" pe care v-aş îndemna să le scrieţi şi să le publicaţi. Cu tot dragul, vă urez sănătate şi succes!
Multumesc .
Daca se intalneste munte cu munte desigur se intalneste si om cu om .
Bunicul mamai mele se chema Cozloschi Stefan ...avea o caruta de copchii . Mai precis sapte .
Imediat dupa razboi de la fabrica Nicolina i -au dat repartitie , locuinta fostului comandant al Politie , Jandarmerie ...nu stiu precis .
Era darmata de bombe ... bunicu a reparat -o si in aceiasi casa , cu intrare pe alta usa stateau Şubă cu Şuboaia .
Erau figuri particulare ... ea , Şuboaia , a fost balerina cu scoala de balet .
Avea fotografii bellissime pe cele mai mari scene internationale .
Nu imi amintesc de ce a abandonat dansul si a facut teatru de papusi .
Avea o voce guturala .
Juca poker ... ne intalneam cu ea la baile Purcica ... cu parul taiat paj , negru , si adusa de spate .
A fost ospite la casa de batrani din Copou pana a inchis ochii .
A fost iubita de personal si era senina . A trait peste 90 de ani ...ne intalneam la Purcica prin anii 1978 .
O iubea pe mama pentru ca mama avea o voce foarte frumoasa .
De altfel mama a facut cativa ani de liceu studiind pianul si flautul .
Bunicu a retras o dintr- o ambitie prosteasca ...nu i a placut ca scoala i a dat flaut de lemn .
Mama a suferit toata viata pentru ca a trebuit sa abandoneze studiile .
Era o pasionata de muzica simfonica . Ascultam Iosif Sava la radio ...si mai tarziu la calculatorul fiului meu a ascultat Ceaicovschi ... mi -a telefonat Theo spunandu -mi ca mama a murit .
Cum am ajuns in Iasi am deschis calculatorul lui si am ascultat ultimul bran pe care l a ascultat mama . Asa i am fost alaturi .
Va imaginati cam ce simt si gandesc cand Zelensky interzice muzica rusa si Romania ajuta Ucraina cu arme .
Asta a fost o paranteza .
Bunicu era un polon afurisit : capos , ambitios .
A spus : eu nu stau in casa altuia .
Si a facut imprumut in banca , a construit casa din Nicolina numarul 109 . Unde eram vecini ( stateam fata in fata ) cu tatal Angelei Barsan si cu sora ei ...domnisaora batrana .
Era prin anii 1960
Mai tarziu se certa des cu bunica pe motivul noii case .
Ia ii spunea : Boşorogule nu ti -a pacut pe Calarasi .
El raspundea : aici esti cucoana ...in Tatarasi plateai chirie .
Adresa din Tatarasi unde impartiau casa cu Şuba era Fundacul Calarasi ...cum se chiama astazi ..nu stiu .
Timpuri framantate ...nu am stiut niciodata ce s a intamplat cu familia colonelului propietatul casei di Fundacul Calarasi .
Acum ca sunt matura ...imi imaginez ... si imi cer iertare pentru istoria zbuciumata a orasului Iasi din acele timpuri atat de injuste .
Am citit cu plăcere şi admiraţie postarea Dumneavoastră. Aveţi un real talent în evocarea amintirilor din trecut. Cred că ştiţi multe istorii interesante din "dulcele târg al Ieşilor" pe care v-aş îndemna să le scrieţi şi să le publicaţi. Cu tot dragul, vă urez sănătate şi succes!
Felicitări TVR Iași pentru păstrarea memoriei marelui actor Miluță Gheorghiu, căzut în uitare astăzi.
Există și înregistrare filmată cu Chirița lui Miluță Gheorghiu?
N-a avut dreptate maestrul Miluta Gheorghiu. Iasul n-a ajuns mai mare ci tot mai amarit.