Care sunt cauzele pentru care oamenii nu pot avea copii Pr. Serafim Bădilă, ucenic al Pr. A. Boca

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 1 มิ.ย. 2023
  • PĂRINTELE SERAFIM BĂDILĂ
    Mănăstirea Căşiel - Un om de pus la rană
    Părintele Serafim sfătuiește cu multă claritate și convingere .
    Poţi deveni alt om printr-o spovedanie sinceră.
    Prin spovedanie oamenii ajung la împăcare cu Dumnezeu, cu ei înșiși, dar și între ei, unii cu alții... Fără egoism viaţa ar fi rai.
    Este unul dintre cei mai nevoitori duhovnici români din ultimii 20 de ani. Smerit și rugător, bucuros și milostiv, postitor și râvnitor, bun sfătuitor și îndrumător duhovnicesc, părintele protosinghel Serafim Bădilă a făcut din Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” de la Cășiel, judeţul Cluj, un loc de sfințenie și un centru de pelerinaj. Pelerini din tot Ardealul îl caută pe părintele Serafim pentru spovedanie și pentru sfat.
    Părintele este cunoscut în zonă pentru milostenia sa duhovnicească (material nu are nimic), ajutând, cercetând spitale, penitenciare, în Dej, Gherla, Bistrița, Zalău, grijindu-se deopotrivă de tinerii ortodocși din zonă.
    La Cășiel povățuiește o obște de călugărițe de peste 30 de maici și surori, care, precum albinele în stup, se întrec în muncă și rugăciune.
    Mănăstirea Cășiel a fost ctitorită în secolul al XVII-lea de către ieromonahul Pahomie ­Georgiu, călugăr la Mănăstirea Putna, cu origini locale. Este una din cele opt mănăstiri aflate în zona Chiueștiului, la Cășei, Rugășești, Leurda, Strâmbu și Sălătruc, care au existat până să fie arse de generalul Bucow. Este cunoscut că la Chiuești a fost protoierie ortodoxă, iar 40 de credincioși care n-au voit a primi uniația au fost împușcați.
    Maica stareță, stavrofora Varvara Georgiu, care a redeschis mănăstirea în anul 1991, este fiica acestor locuri, născută în cătunul Huta, cealaltă filie a Parohiei Strâmbu. După nume, pare a fi o rudă îndepărtată a ieromonahului Pahomie Georgiu, ctitorul. A intrat din fragedă tinerețe în monahism și este formată duhovnicește în Marea Lavră a Râmețului, trăind acolo aproape 20 de ani.
    Sursa:
    Un articol de: Arhim. Andrei Coroian - 21 Iunie 2020

ความคิดเห็น • 3

  • @monicatoadere836
    @monicatoadere836 11 หลายเดือนก่อน +1

    Om Sfant!!!

  • @danielatuca8025
    @danielatuca8025 8 หลายเดือนก่อน +1

    Pe mobil sunt și slujbe, găsim rețete pt sănătate etc .In rest ....titlul pus , nu s-a dat un răspuns.