Wat ben ik blij dat ik eerst een aantal filmpjes van jullie gezien heb! Ben aan het onderzoeken wat ik het beste kan doen om mijn kruipruimte droger te krijgen en te isoleren. Thnx mannen!
Ik kom zelden in kruipruimtes waar niet de druppels aan het plafond hangen. Dit heeft te maken met de luchtvochtigheid en temperatuur verschil van de lucht in de kruipruimte en de temperatuur van het isolatiepakket. Zolang de ventilatie voldoende is ( geen schimmel groei) is er geen probleem met vocht op de isolatie. En loslatend stucwerk kan alleen te maken hebben met een slechte vochthuishouding in de kruipruimte wanneer er open verbindingen zijn tussen de begane grond en de kruipruimte.... iets wat je absoluut niet wil als je goed isoleren wil. Slechte hecht-primer of zelfs geen hecht-primer is meestal de oorzaak van loszittend stucwerk. Of een lekkage in de aangrenzende ruimte.
Rogier Houtkooper dat klopt deels, de isolatie is idd onder kouder dan dat het bovenste deel van het pur-pakket. Doordat er zoveel massa is, zal het nooit van gelijke temperatuur worden in de paar uur die jij stookt. (met radiatoren). Dus met dit in het achterhoofd, adviseer jij om nog meer koude lucht erin te jagen dmv nog meer ventilatie. Nou dat hebben wij ook gedacht en zodoende ook uitgevoerd. Dit filmpje is van 3 weken later. Je ziet het resultaat, onder de pur is het nog natter geworden. Het nog niet met pur behandelde deel is mooi droog (na 2 minuten in het filmpje). Vandaar dat enkel ventileren in de winter en icm pur het tegenovergestelde brengt. Ik zal een filmpje uploaden over hoe Wij bij Broa Vloerisolatie vochtproblemen uitbannen door een simpele bodemafdekking. Niet te verwarren met isolatie want alles op het zandbed heeft niets met isolatie te maken, je zegt het zelf, “ventileren” en ventilatie Onttrekt de warmte-opbouw als je niet ook iets aan Vloerisolatie doet.
Als er veel vocht aanwezig is in de kruipkelder is dat altijd een probleem indien er geen voldoende natuurlijke ventilatie is. Ventileren is meerdere openingen en normaal gezien op elke hoek één. Ook in de tussenmuren dienen er openingen te zijn zodat er een goede luchtstroming kan zijn in de kruipkelder. Vocht in de kruipkelder gaat de luchtvochtigheid in de woning de hoogte injagen en is ongezond. Het is niet de pur (chemisch) die ongezond is maar het vocht en de schimmels die daar ook zijn dan. Verder lees ik veel prietpraat in de commentaren en verkopers van een pvc folieke.
Niels Broek van den Als men ventilatie kanaaltjes maakt in deze kruip kelder is het condensatie probleem opgelost. De PUR plaat is hol en komt van de muur omdat men de PUR op een vochtige betonplaat heeft gesproeid. Dit mag absoluut niet en is een fout van de uitvoerder. We zijn het eens dat in dit geval de PUR uitvoerder een grove fout heeft gemaakt. Maar waar ik niet mee akkoord ga is dat PUR een slecht product is. Daar en boven is heb ik nog geen studie bureau gehoord dat jouw mening ondersteunt, indien wel mag je de link of ref. nummer delen.
Yves V ik zou zeggen, maak zelf een filmpje en “ventileer” jouw mening daarin. Hier in dit filmpje, deel ik mijn mening en ervaring. Dat jij het er niet mee eens bent, dat is jouw ding.
Door het warmtetransport doorheen het materiaal van binnen naar buiten ontstaat er een afkoeling en treedt er een dauwpunt (condensatiemoment) op als er geen of onvoldoende ventilatie is. Een kruipruimte ook wel eens verluchting genoemd in België en het woord zegt het zelf - verluchten en dwz een goede natuurlijke ventilatie met voldoende grote openingen. PUR mag niet op een vochtige ondergrond worden aangebracht maar na het aanbrengen is deze 100% vochtbestendig. Wij informeren klanten dat zij hun kruipruimte allereerst voldoende ventilatie-openingen dienen aan te brengen. Probleem in Nederland is dat de kruipruimtes helemaal niet of veel te kleine ventilatie hebben. Een leven zonder pur is niet mogelijk tenzij men naar de steentijdperk terug wilt gaan! PUR maakt auto's lichter, kussen van zetels, sportschoenen, en nog 1001 dingen. Een pvc folie op de vloer gaat het probleem zeker geen oplossing bieden en ook geen schelpjes! Dat is pas mensen een rad voor de ogen draaien. Isoleren en ventileren gaan hand in hand en is een vak apart.
Wilfried Verbiest mooie theorie, duidelijk heb jij geen ervaring met het isoleren van een vloer. Want anders zou je weten dat een bodemafdekking essentieel is ! Erg jammer dit !
@@NielsvandenBroek01 Beste Niels ik heb 35 jaar ervaring in het isoleren en weet over wat ik spreek. Bodemafdekking is flauwekul en apekool. Puur mensen bedrog. Je zou best even de boeken induiken en wat kennis van bouwfysica opdoen. Het is jammer dat er nog steeds ongelovige beterweters zijn. In België is een adviesorgaan WTCB die een objectief en wetenschappelijk antwoord kunnen geven. Ik kan me niet voorstellen dat er in NL dat niet zou bestaan. Dus mensen vraag een objectief advies ipv te luisteren naar praatjesmakers
Reclame Code Commissie: Gespoten purschuim niet milieuvriendelijk Purschuim spuitende bedrijven mogen hun product niet langer milieuvriendelijk of groen noemen. De Reclame Code Commissie is tot dit oordeel gekomen naar aanleiding van een klacht van TONZON BV. De klacht was ingediend tegen ‘Bureau voor Verduurzaming’ dat op hun website deed voorkomen alsof zij o.a. TONZON Vloerisolatie promoten. In werkelijkheid deden ze dit om hun ‘Isofekt®Premium Green isolatieschuim’ aan de man te brengen. Daarbij werd beweerd dat dit ‘milieuvriendelijke purschuim’ geen gevaarlijke gassen zou bevatten (omdat het nu met HFO* wordt gespoten en niet meer met HFK of CFK). TONZON heeft deze milieuclaims met succes bestreden, zo blijkt uit de uitspraak van de Reclame Code Commissie. Bij het maken van het bewuste isolatieschuim worden niet alleen blaasgassen gebruikt maar komen ook isocyanaten en andere kwalijke (vluchtige) stoffen vrij zoals katalysatoren, vlamvertragers, amine en andere additieven. Dit zijn uiterst giftige stoffen die ervoor zorgen dat bewoners niet in huis mogen zijn tijdens en tot twee uur na het spuiten van de isolatie. TONZON producten hebben deze nadelen niet. TONZON Vloerisolatie is het meest mens- en milieuvriendelijke vloerisolatiesysteem. Woningen worden voorzien van uitstekende isolatie met ontzettend weinig materiaal. Dit betekent lage energiekosten bij de productie en installatie, maar ook bij het transport. Uit onderzoek van NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) blijkt dat TONZON producten de laagste milieubelasting hebben van alle isolatiematerialen (rapport). Daarom is het TONZON Thermoskussen, als enige vloerisolatie bekroond met het keurmerk voor duurzaam bouwen. NIBE beoordeelt het spuiten van purschuim met HFO milieutechnisch als een onaanvaardbare keuze. Volgens de Gezondheidsraad is HFO gevaarlijk voor de Volksgezondheid. Daarnaast past het spuiten van purschuim niet in het door de Rijksoverheid bepleite circulaire bouwen omdat het overal aan vastkleeft. Uit sloperskringen wordt vernomen dat op dit moment het afvoeren van beton vervuild met purschuim ongeveer 10 keer duurder is dan het afvoeren van gewoon beton. Metalen besmet met polyurethaan mogen niet in de smeltovens omdat er bij verbranding van purschuim o.a. het zeer giftige blauwzuurgas wordt gevormd
Bijzonder om te zien hoe het vocht condenseert tegen dat pur aan. Je zou verwachten dat dat alleen gebeurt op koude oppervlakte zoals op een on-geïsoleerde muur. Is het zo misschien dat, doordat pur nagenoeg nul temperatuur geleiding heeft, het beetje vocht wat er mee in aanraking komt dusdanig snel afkoelt door zijn eigen verdampingsgraad dat het daardoor zelf meer vocht aantrekt uit het vochtige relatief warme lucht dat er langs circuleert wat op zijn beurt ook weer condenseert waardoor er meer een meer druppelvorming optreed door dit herhalende proces...? Is dit een beetje wat er hier gebeurt...?
DetroitSteel dat is mooi vertaald, precies dat! Het komt vooral door de massa van het product. Een onhandige manier van isoleren vind ik, zeker als je het vocht niet meeneemt in een rekenmodel, dan komt pur te gunstig uit, wat het totaal niet is.
Je kunt een paar dingen doen. Ligt een beetje aan wat je wilt bereiken. Wij werken het liefste met TONZON. Daarbij heeft alles voor en na-delen natuurlijk. Maar pur raad ik in de meeste gevallen wel af ( als Vloerisolatie )
Bij slopen kun je voor pur €400,- de ton rekenen en gaat gewoon in de verbranding oven. Maar dat is nog het goedkoopste het slopen duurt een stuk langer doordat je het pur en puin moet scheiden
Tim Jansen, als je Google vraagt om voorstellen voor -sloopafval opbrengst pur per ton- dan kom je ook geen gezellige dingen tegen zeg. Als ze het überhaupt al aannemen, zie dit dan : www.google.nl/amp/s/m.rtvoost.nl/nieuws/amp/295971/Onafhankelijke-partij-moet-sloopafval-pur-huis-Vriezenveen-onderzoeken
Tula tula heel simpel, door deze link te gebruiken ! www.broavloerisolatie.nl/gratis-advies-vloerisolatie/ Dan bellen we jou om een afspraak te maken, kijken we in de kruipruimte en geven gelijk advies ! Fijne kerst !
En wat denk je van die rode balletjes die ook in nepplanten bakken zitten? Zie je ook vaak op de bodem van kruipruimtes heeft dat enige toegevoegde waarde?
Royk Groningen, dat zijn hygro-korrels welke jij bedoelt. Dat is op zich een goede toevoeging maar als het doel is de kruipruimte droog te krijgen, dan adviseer ik uit praktisch overweging een stevige bodemfolie. Deze moet je dan goed monteren,! Resultaat : droge en makkelijk begaanbare kruipruimte. www.broavloerisolatie.nl/kruipruimte-isolatie-haastrecht/
Een erg interessante substituut van de oude chemische pur is Icynene. Een op water geblazen product bestaande uit open cellen waardoor het altijd kan blijven ademen. En een goede ventilatie van de kruipruimte is ook echt een must..
Lievijn Koopmans ik weet te weinig van icyene foam. Ik weet wel dat zonder bodemafdekking er zeker condens onder gaat hangen. Dus een product wat geen vocht opneemt, kan wel vocht transporteren. In dit artikel lees je snel waarom! www.broavloerisolatie.nl/vochtproblemen/
Isolatie opdrachten alleen door IKB/BKB gecertificeerde bedrijven laten doen. Deze bedrijven worden op hun geleverde werk getoetst door IKB inspecteurs. Oke ze zullen altijd duurder zijn, maar voor een paar snelle knaken kan iedereen isoleren met dit probleem tot gevolg!
Buddy Troost soms werkt het idd om enkel de ventilatie te herstellen. Meestal zien we dat icm een bodemafdekking (folie oid) het wel binnen 3 weken kurk en kurk droog is.
Controleren of er voldoende (grote) natuurlijke ventilatie aanwezig is en zoniet eerst maken. Dan een goede uitvoerder zoeken en laten isoleren met een gespoten PUR is het beste.
Wilfried Verbiest bij jou zeker ! Uit jouw reactie te lezen ben ik bij jou goed af idd ! Wat een onwetenheid alom. PUR doe je niet, dat is hetzelfde als afval gooien in zee, dat doe je ook niet. Man, man wat moeten wij nog veel actie voeren voor iedereen bewust is van de aftermath !
Niels Vd Broek door een vergelijk maken door afval in de zee te gooien toont aan dat je helemaal niks van polyuthaan (pur) kent. Pur maakt auto’s lichter zodat deze minder brandstof verbruiken, isoleert huizen goed zodat ze minder CO2 uitstoten en het milieu beschermen, enz... Trouwens wat gebeurt er met jou pvc folie op de grond en die geen enkele meerwaarde biedt?
Dit kon voorkomen worden als er een bitumenlaag of epdm of dergelijke zou geplaatst zijn tussen bovenste betonblokken en welfsels. Dan kan vocht niet hogerop gezogen worden.
@@NielsvandenBroek01 Onze kruipruimte is ongeveer 70cm hoog. Ik ben me dus aan het oriënteren maar zie door de bomen het bos niet meer. Met alleen bodemfolie is je vloer nog niet geïsoleerd toch?
Klopt Dennis ! Maar dat is met korrels of bolletjes ook niet. Alles op de bodem is een oplossing om verdamping tegen te gaan. Warmte binnenhuis houden doe je door isolatie tegen het vloerdek te monteren. Eigenlijk heel erg simpel allemaal. Daarnaast is de isolatie markt een markt van angst ! Alle verkopers die ik heb laten praten (zonder dat ze wisten dat wij van Broa waren 😉) praten allemaal op angst in. Maar ik zeg jou direct, niet bang worden ! Alles is op te lossen en vaak eenvoudig, je moet alleen de ervaring hebben en dus know how.
@@NielsvandenBroek01 Ik ben ook niet bang hoor! Ik wil gewoon goede info! Dankjewel dat je zo uitgebreid de tijd neemt om te antwoorden! Komen jullie ook in de omgeving van Arnhem? ;-)
Zane mijn mening betreft de spouw, daar heb je helaas niet veel aan. Ik weet daar jammer genoeg te weinig van. Mijn voorkeur gaat wel naar isoleren en dan met verlijmde “tempex” parels. Daarnaast goed ventileren naar de kruipruimte anders wordt deze juist weer natter. Er zijn ook specialisten die zeggen dat juist de spouw moet blijven ademen, daarnaast is ook de wet van fourier ( Google maar eens) die voorspelt de de warmtestromen door de schil het huis verlaten. Wel zo makkelijk als de spouw dan enigszins geïsoleerd is lijkt het mij dan, tenslotte houd je dan de warmte langer binnen en beter op temperatuur.
In de beginfase toen PUR populair werd waren er heel wat installateurs die niet goed genoeg opgeleid waren en zich niet bewust waren van de problemen die PUR kan veroorzaken. PUR is een compleet veilig product op de eerste paar dagen / eerste week na. Ongeveer in de eerste week na het aanbrengen zal PUR aardig wat chemische gassen los laten wat niet goed is voor je gezondheid. Als jij dus bv je kruip ruimte isoleert en je laat die gassen je huis in ontsnappen omdat er geen andere ventilatie mogelijkheid is dan kan dat idd een gevaar vormen. Daarom raden ze altijd aan de eerste week ramen en deuren op een kier te laten staan en niet in huis aanwezig te zijn of zo veel mogelijk te ventileren door bv in de zomer je ramen en deuren wagenwijd open te houden. In die gevallen zijn de PUR dampen compleet schadeloos. Terug op het opleiden van de installateurs. In de begin periode waren de gevaren van PUR nog niet zo duidelijk. PUR is alleen gevaarlijk als het nog niet volledig is uitgehard. Daarom ook het advies hierboven. Wat er in de begin periode heel vaak fout ging bij installateurs is dat ze de twee componenten waaruit PUR schuim gevormd wordt in verkeerde verhoudingen of slechte manieren gemengd werd. Hierdoor kon PUR in dikke lagen niet goed uitharden. Omdat dit PUR dus niet kon uitharden stopt het ontgassen van schadelijke gassen niet wat een huis dus onbewoonbaar kan maken. In de beginfase van de populariteit van PUR kwam dit niet heel vaak voor dat dit fout ging maar het gebeurde wel. Tegenwoordig zijn alle installateurs goed opgeleid en komen deze fouten eigenlijk zo goed als nooit meer voor. Dus na installatie gewoon kijken of je weekje ergens anders kan logeren, of anders zorgen dat het warm weer is en je ramen en deuren 24/7 open kunnen dan is het compleet veilig. :) Het gaat hier dus ook om maar extreem weinig schadelijke stoffen in de lucht die dus als ze weg waaien nooit een schadelijke concentratie kunnen bereiken. Houd je je ramen en deuren dicht ja dan bouwt de concentratie zich op.
Maar los daarvan is PUR spuiten niet aan te raden. Je kan het beste kant en klaren PIR platen kopen met aluminium folie erop gelijmd. Die kan je dan makkelijk installeren en met aluminiumtape aftapen zodat je een perfecte vocht barrière hebt met extreme isolatie waardes. :)
Wat is volgens jou dan wel de beste manier om je kruipruimte te isoleren ? Wij hebben een grote, maar vochtige kruipruimte van de jaren 70 met beton gewelven.
Als ik ooit mijn huis moet laten isoleren, dan wil ik deze topvent met kennis hebben. Geen ander! Ik heb niks met techniek en huizen maar heb met veel interesse gekeken naar dit filmpje.
Ooh, dan zou ik zeker een product pakken welke de warmtestraling doet blokkeren. Zelf werk ik het liefste met TONZON thermoskussens als het een vloer met vloerverwarming betreft. Daar boeken wij als bedrijf de beste resultaten mee. Blije mensen zijn lieve mensen :)
Ik ben ook opzoek naar een goede vloerisolatie, ik heb een nehobo vloer zonder vloerverwarming maar ben wel van plan om dit te nemen in de toekomst. raad u dan ook Tonzon aan?
Arjan Keus met Nehobo stenen is het wel even uitkijken. Naar mijn weten is het lastig dan niet onmogelijk om in nehobo vloerverwarming in te frezen (holle baksteen) Met een goede Cementdekvloer lukt het natuurlijk wel. Vanuit de kruipruimte kun je dan de isolatie aanbrengen. Zo voorkom je dat je jouw centjes weglekken naar de kruipruimte. De straling naar beneden wordt gestopt en zodoende werkt het vloerverwarming-systeem zeker 35 % efficiënt er en straalt met meer kracht de woning in. (Sorry voor het later reageren)
nou bij de bouw van een huis alles wat onder de grond zit van buiten isoleren ,en gewoon een waterdichte kelder waar je gebruik van kan maken en daar ook een verwarming in.Kan je ook overal gemakkelijk bij
het is al troep door hoe giftig het is. Er zijn hele huizen onbewoonbaar verklaard door die troep. Pur is prima spul om een kier mee af te dichten en dat soort dingen. Dus in een goedkoop gebouwde oude woning heb je vaak tussen dak en muur een flinke kier. Dat kun je mooi tochtvrij krijgen met pur, en op die manier win je natuurlijk ook al enorm veel op isolatie gebied. Maar ga er geen hele huizen mee vol spuiten.
maar isolatie platen zijn toch van het zelfde materiaal PU? die zw tegenwoordig voor de muren gebruiken van dat beige isolatiespul met een laagje zilverpapier erop
Hallo, komt dit omdat er geen ventilatie in de kruipruimte aanwezig was voor de isolatie? Waardoor de Purisolatie niet goed hecht door de vochtige muren? En waarop te letten bij kruipruimte met ventilatie die wij graag na geïsoleerd willen hebben.
sliepspuit11 de ventilatie hebben wij idd hersteld, dit doordat de ventilatie is komen te vervallen na de behandeling met PUR inderdaad. Zorg altijd dat de ventilatie onder de isolatie uitkomt en zorg voor 5 cm diameter ventilatie per 10 m2 vloer.
Als je eerst een damp dichte bodemfolie ca. 30 cm tegen de fundering aan plaatst, dan de ruimte 6 weken laat drogen en vervolgens pur isolatie aanbrengt zonder de bestaande ventilatie dicht te spuiten dan is er allemaal niks aan de hand! Maar op deze manier pakt het niet goed uit nee.
Andre Stolker dat is een punt. Je heb daarnaast ook zo iets als belasting voor het milieu, die is bij pur en zeker in combi met die extra folie nog hoger dan wenselijk. (In mijn ogen wenselijk) ook om een rd te behalen van boven de 4.0, dan wordt het een duur product want mij is geleerd dat pur met ca 10 cm per keer opgezet kan worden, dit geeft gelijk een waarde van tussen de 2 en 3 rd. Niet meer te betalen, iig niet rendabel. Dan kun je nog de levensduur van de pur meenemen en het ongemak om leidingen te herstellen of aanpassen. Het is niet zwart - wit natuurlijk, het probleem met pur ligt over een veeel breder draagvlak. Zeker in tijden van crisis en milieu-bewustwording zal pur als vloerisolatie vanuit de kruipruimte, steeds minder aantrekkelijk worden. En terecht !
KeviNissan leuk dat je dat zegt ! Dat heb ik namelijk ook altijd gedacht. Helaas blijkt dat toch iets anders te werken in het echt. Weet jij hoe het kan dat wij bij deze vloer de ventilatie 3 weken daarvoor hebben hersteld en er toch nog druppels condens hangen onder de isolatie? Ik ben benieuwd :) Fijn weekend !
@@NielsvandenBroek01 heel simpel, het warmteverschil die door isolatie steeds groter word, en daar krijg je condens van. Onder de isolatie komt amper nog warmte, waardoor de lucht afkoelt en 100% LV haalt, dan krijg je dus condens vorming op koude vlakken. Zorg voor goede ventilatie door je kruipruimte (desnoods een kleine geforceerde ventilatie oplossing) en je condens blijft weg. Het is "of" wegblazen (verse lucht die niet verzadigd is) of verwarmen (de relatieve LV verlagen met zelfde hoeveelheid vocht) wat de oplossing is. Dat heeft niets met PUR te maken, al had je er glaswol tegenaangeplakt had je hetzelfde effect gehad.
Condens aan de isolatie is geen enkel probleem. De meneer van het filmpje heeft totaal geen idee waar die het over heeft, geen enkele technische onderbouwing. Flauwekul over capilaire werking, ongelofelijk. Het aanbrengen van een bodemfolie is inderdaad noodzakelijk naast de pur isolatie, maar derest is allemaal eigen belang, crimineel.
Van de week lag ik onder een vloer met 40cm piepschuim isolatie (origineel vanuit de bouw) buiten vroor het en binnen de vloer verwarming aan en een slechte ventilatie, je kon bij wijze van spreken, zwemmen over het piepschuim zoveel vocht hing daar aan. Dus heeft niks met Pur te maken.
Je kan isoleren wat je wil, maar zolang je de bodem niet aanpakt heeft isoleren geen zin. De vochtige grond trekt door de ruimte heen. Goede ventilatie is vaak al voldoende. Commercieel bedrijf zal dat nooit zeggen.
HollandaGuy omdat het niet klopt, heeft niets met commercie te maken. Ik doe dit al 6 jaar en kan overtuigd zeggen dat als je alleen extra ventileert en de bodem niet afdekt (in de situatie zoals het filmpje) dat je dan het vochtprobleem niet verhelpt. Dit heb ik al veel te vaak uitgeprobeerd.
Wij hebben tonzon onder de vloer. Met een oranje bodemfolie blijft optrekkend vocht uit de kruipruimte weg. Bovendien blijft de kruipruimte goed geventileerd waardoor het kurkdroog is daar. Ideaal voor wat extra opslagruimte voor overschot aan service en kerstspulletjes. De bodemfolie is aan de wanden bevestigd met slagpluggen. Tegen de onderkant van de vloer is een gelaagde ‘deken’ van bubbeltjes plastic en aluminiumfolie aangebracht. Het bubbeltjesplastic isoleert de lucht en het aluminiumfolie weerkaatst infrarode straling. Werkt goed en geen vochtproblemen! Ik raad het iedereen aan.
Die bodemfolie geloof ik prima in, alleen hoeft die niet van Tonzon te zijn want een normale zeil is ook prima, maar die luchtzakken vind ik echt troep. Zal vast goed isoleren maar je kan beter Pirplaten luchtdicht tegen de onderkant van je vloer monteren, werkt beter en je kruipruimte blijft ook beter toegankelijk.
die vloer had nooit gespoten mogen worden nat droog was het geen probleem geweest en was alles opgelost. en het is de bedoeling dat er rond de bestaande ventilatie schachten gespoten word en niet eroverheen. verder mag het boren van de ventilatie gaten ook geen probleem zijn want je boord eerst de gaten voordat je alle muurfunderingen meespuit ;)
Zoals ik altijd zeg, mensen hebben bijna nooit een pur probleem. Mensen hebben een ventilatie probleem. Als jij je huis dicht isoleert dan moet je altijd extra ventilatie opties erbij nemen. Kruipruimtes moet je dan ook extra roosters in bouwen en voor je binnen ruimte moet je altijd ventilatie roostertjes open laten of actieve ventilatie inbouwen en altijd zorgen dat er een vochtbariere aan de buitenkant bij geïnstalleerd wordt. Maar beter gebruikt men gewoon kant en klare PIR platen met aluminium afwerking. 😂
@@NielsvandenBroek01 Je hebt echt een punt in dat veel bedrijven naar hun eigen winstmodel lullen en de rest laten .Jij bent een hartstochtelijk oplosser van het probleem met cynische humor die weet hoe het werkt maar niet altijd waarom ,,al doe je je best.Ik zit me veel tijd te verspillen met het koudebrug overgang probleem en kijk me scheel maar echt duidelijk word het helemaal nooit daar het marches zijn die op elkaar afgestemd moeten worden .Jij maakt dat duidelijk en laat zien dat het niet alleen rationele onzin is van het belanghebbende bedrijf of de woning stichting maar ook een efficiëntie die zonder kennis word toe gepast alla copie van de voorganger ..Echt TOP !!!Ga zo door en wens je veel werk en ,,,,,,
Ali Gurcan ik lees je opmerking en denk “oei” die meneer heeft wat meegemaakt! Zou jij jouw ervaring kunnen delen? Dat voegt meer toe als gewoon iets roepen en dan weer doorgaan.
Ali Gurcan tof dat je toch reageert, ik had het niet verwacht! Minder leuk om te lezen dat je betaald hebt voor een oplossing en dat dit niks heeft veranderd. Ik kan natuurlijk geen goed oordeel opmaken over jouw situatie, zonder dat ik wat meer dingen weet of foto’s heb gezien. Immers, ik weet niet eens of het een Houtvloer is, Betonvloer, jaartal woning, met of zonder vloerverwarming, welk deel van Nederland of Belgie, is de spouw geïsoleerd, is het dak geisoleerd? Dubbelglas, goede kozijnen zonder kieren? Zo heb ik nog enkele kritieke punten welke van belang zijn om een acceptabele vorm van comfort te bereiken zonder de vloer nog te benoemen. Tonzon is een goed product, al zijn er minpunten: het moet wel goed aangebracht worden, wij lossen problemen genoeg op van andere, ik heb ook al heel wat rotzooi gezien ! Wel wil ik jou graag helpen, mits je daar op zit te wachten natuurlijk 😉 Als je de factuur nog hebt, kun je naar tonzon bellen en jouw klacht voorleggen die helpen echt wel want hier zit niemand op te wachten. Bedankt voor je reactie Ali .
Wat ben ik blij dat ik eerst een aantal filmpjes van jullie gezien heb! Ben aan het onderzoeken wat ik het beste kan doen om mijn kruipruimte droger te krijgen en te isoleren. Thnx mannen!
Kijk....eindelijk iemand die eerlijk en goed advies geeft. 👍👍👍🙂
Dank dank !
Niels, dank voor dit filmpje. Ik ben blij dit gezien te hebben.
Graag gedaan Simon. Soms helpt een ander inzicht je enorm!
Over 3 weken zou ik PUR isolatie krijgen. Na het zien van dit filmpje, gelijk afgebeld. Dank jullie wel.
Mr. Mike Tyson goed om te horen ! Dan gaan wij door met informatie delen. 💪🏼
Top man dat jij dit ff aan de kaak steld!
Dank je wel voor de reactie .
Fijn om te horen ! Doet mij goed ! Dank daarvoor N
Ik kom zelden in kruipruimtes waar niet de druppels aan het plafond hangen. Dit heeft te maken met de luchtvochtigheid en temperatuur verschil van de lucht in de kruipruimte en de temperatuur van het isolatiepakket.
Zolang de ventilatie voldoende is ( geen schimmel groei) is er geen probleem met vocht op de isolatie.
En loslatend stucwerk kan alleen te maken hebben met een slechte vochthuishouding in de kruipruimte wanneer er open verbindingen zijn tussen de begane grond en de kruipruimte.... iets wat je absoluut niet wil als je goed isoleren wil. Slechte hecht-primer of zelfs geen hecht-primer is meestal de oorzaak van loszittend stucwerk. Of een lekkage in de aangrenzende ruimte.
Rogier Houtkooper dat klopt deels, de isolatie is idd onder kouder dan dat het bovenste deel van het pur-pakket. Doordat er zoveel massa is, zal het nooit van gelijke temperatuur worden in de paar uur die jij stookt. (met radiatoren). Dus met dit in het achterhoofd, adviseer jij om nog meer koude lucht erin te jagen dmv nog meer ventilatie. Nou dat hebben wij ook gedacht en zodoende ook uitgevoerd. Dit filmpje is van 3 weken later. Je ziet het resultaat, onder de pur is het nog natter geworden. Het nog niet met pur behandelde deel is mooi droog (na 2 minuten in het filmpje). Vandaar dat enkel ventileren in de winter en icm pur het tegenovergestelde brengt. Ik zal een filmpje uploaden over hoe Wij bij Broa Vloerisolatie vochtproblemen uitbannen door een simpele bodemafdekking. Niet te verwarren met isolatie want alles op het zandbed heeft niets met isolatie te maken, je zegt het zelf, “ventileren” en ventilatie Onttrekt de warmte-opbouw als je niet ook iets aan Vloerisolatie doet.
Als je de video helemaal afkijkt legt hij duidelijk uit hoe het vocht in dat spul gaat zitten en zo makkelijker in het beton trekt.
Als er veel vocht aanwezig is in de kruipkelder is dat altijd een probleem indien er geen voldoende natuurlijke ventilatie is. Ventileren is meerdere openingen en normaal gezien op elke hoek één. Ook in de tussenmuren dienen er openingen te zijn zodat er een goede luchtstroming kan zijn in de kruipkelder. Vocht in de kruipkelder gaat de luchtvochtigheid in de woning de hoogte injagen en is ongezond. Het is niet de pur (chemisch) die ongezond is maar het vocht en de schimmels die daar ook zijn dan. Verder lees ik veel prietpraat in de commentaren en verkopers van een pvc folieke.
Het probleem ligt toch niet aan de PUR, maar aan de uitvoerder. En ook aan het gebrek aan ventilatie.
Beide zijn het probleem. Vooral de mindset dat pur ok is om particulier je vloer meer te isoleren. Dat is het grootste probleem.
Niels Broek van den Maar als de PUR correct is uitgevoerd volgens de WTCB-normen is dit toch een magnifiek product.
Yves V ALS, Als, als. Dat is al te veel risico ! Dat wil je toch niet !!!
Niels Broek van den Als men ventilatie kanaaltjes maakt in deze kruip kelder is het condensatie probleem opgelost. De PUR plaat is hol en komt van de muur omdat men de PUR op een vochtige betonplaat heeft gesproeid. Dit mag absoluut niet en is een fout van de uitvoerder. We zijn het eens dat in dit geval de PUR uitvoerder een grove fout heeft gemaakt. Maar waar ik niet mee akkoord ga is dat PUR een slecht product is. Daar en boven is heb ik nog geen studie bureau gehoord dat jouw mening ondersteunt, indien wel mag je de link of ref. nummer delen.
Yves V ik zou zeggen, maak zelf een filmpje en “ventileer” jouw mening daarin.
Hier in dit filmpje, deel ik mijn mening en ervaring.
Dat jij het er niet mee eens bent, dat is jouw ding.
Door het warmtetransport doorheen het materiaal van binnen naar buiten ontstaat er een afkoeling en treedt er een dauwpunt (condensatiemoment) op als er geen of onvoldoende ventilatie is. Een kruipruimte ook wel eens verluchting genoemd in België en het woord zegt het zelf - verluchten en dwz een goede natuurlijke ventilatie met voldoende grote openingen. PUR mag niet op een vochtige ondergrond worden aangebracht maar na het aanbrengen is deze 100% vochtbestendig. Wij informeren klanten dat zij hun kruipruimte allereerst voldoende ventilatie-openingen dienen aan te brengen. Probleem in Nederland is dat de kruipruimtes helemaal niet of veel te kleine ventilatie hebben. Een leven zonder pur is niet mogelijk tenzij men naar de steentijdperk terug wilt gaan! PUR maakt auto's lichter, kussen van zetels, sportschoenen, en nog 1001 dingen. Een pvc folie op de vloer gaat het probleem zeker geen oplossing bieden en ook geen schelpjes! Dat is pas mensen een rad voor de ogen draaien. Isoleren en ventileren gaan hand in hand en is een vak apart.
Wilfried Verbiest mooie theorie, duidelijk heb jij geen ervaring met het isoleren van een vloer. Want anders zou je weten dat een bodemafdekking essentieel is !
Erg jammer dit !
@@NielsvandenBroek01 Beste Niels ik heb 35 jaar ervaring in het isoleren en weet over wat ik spreek. Bodemafdekking is flauwekul en apekool. Puur mensen bedrog. Je zou best even de boeken induiken en wat kennis van bouwfysica opdoen. Het is jammer dat er nog steeds ongelovige beterweters zijn. In België is een adviesorgaan WTCB die een objectief en wetenschappelijk antwoord kunnen geven. Ik kan me niet voorstellen dat er in NL dat niet zou bestaan. Dus mensen vraag een objectief advies ipv te luisteren naar praatjesmakers
Wilfried Verbiest jij hebt helemaal gelijk 😁.
Reclame Code Commissie: Gespoten purschuim niet milieuvriendelijk
Purschuim spuitende bedrijven mogen hun product niet langer milieuvriendelijk of groen noemen. De Reclame Code Commissie is tot dit oordeel gekomen naar aanleiding van een klacht van TONZON BV. De klacht was ingediend tegen ‘Bureau voor Verduurzaming’ dat op hun website deed voorkomen alsof zij o.a. TONZON Vloerisolatie promoten. In werkelijkheid deden ze dit om hun ‘Isofekt®Premium Green isolatieschuim’ aan de man te brengen. Daarbij werd beweerd dat dit ‘milieuvriendelijke purschuim’ geen gevaarlijke gassen zou bevatten (omdat het nu met HFO* wordt gespoten en niet meer met HFK of CFK).
TONZON heeft deze milieuclaims met succes bestreden, zo blijkt uit de uitspraak van de Reclame Code Commissie. Bij het maken van het bewuste isolatieschuim worden niet alleen blaasgassen gebruikt maar komen ook isocyanaten en andere kwalijke (vluchtige) stoffen vrij zoals katalysatoren, vlamvertragers, amine en andere additieven. Dit zijn uiterst giftige stoffen die ervoor zorgen dat bewoners niet in huis mogen zijn tijdens en tot twee uur na het spuiten van de isolatie.
TONZON producten hebben deze nadelen niet. TONZON Vloerisolatie is het meest mens- en milieuvriendelijke vloerisolatiesysteem. Woningen worden voorzien van uitstekende isolatie met ontzettend weinig materiaal. Dit betekent lage energiekosten bij de productie en installatie, maar ook bij het transport. Uit onderzoek van NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) blijkt dat TONZON producten de laagste milieubelasting hebben van alle isolatiematerialen (rapport). Daarom is het TONZON Thermoskussen, als enige vloerisolatie bekroond met het keurmerk voor duurzaam bouwen.
NIBE beoordeelt het spuiten van purschuim met HFO milieutechnisch als een onaanvaardbare keuze. Volgens de Gezondheidsraad is HFO gevaarlijk voor de Volksgezondheid. Daarnaast past het spuiten van purschuim niet in het door de Rijksoverheid bepleite circulaire bouwen omdat het overal aan vastkleeft. Uit sloperskringen wordt vernomen dat op dit moment het afvoeren van beton vervuild met purschuim ongeveer 10 keer duurder is dan het afvoeren van gewoon beton. Metalen besmet met polyurethaan mogen niet in de smeltovens omdat er bij verbranding van purschuim o.a. het zeer giftige blauwzuurgas wordt gevormd
Bijzonder om te zien hoe het vocht condenseert tegen dat pur aan.
Je zou verwachten dat dat alleen gebeurt op koude oppervlakte zoals op een on-geïsoleerde muur.
Is het zo misschien dat, doordat pur nagenoeg nul temperatuur geleiding heeft, het beetje vocht wat er mee in aanraking komt dusdanig snel afkoelt door zijn eigen verdampingsgraad dat het daardoor zelf meer vocht aantrekt uit het vochtige relatief warme lucht dat er langs circuleert wat op zijn beurt ook weer condenseert waardoor er meer een meer druppelvorming optreed door dit herhalende proces...?
Is dit een beetje wat er hier gebeurt...?
DetroitSteel dat is mooi vertaald, precies dat!
Het komt vooral door de massa van het product. Een onhandige manier van isoleren vind ik, zeker als je het vocht niet meeneemt in een rekenmodel, dan komt pur te gunstig uit, wat het totaal niet is.
Is dit een woning met vloerverwarming?
Volgens mij niet . Ik weet het niet eens meer zeker , dat is een paar jaar geleden ook 😅
Goed verhaal, maar was is dan wel de juiste methode ?
Je kunt een paar dingen doen. Ligt een beetje aan wat je wilt bereiken. Wij werken het liefste met TONZON. Daarbij heeft alles voor en na-delen natuurlijk. Maar pur raad ik in de meeste gevallen wel af ( als Vloerisolatie )
Bij slopen kun je voor pur €400,- de ton rekenen en gaat gewoon in de verbranding oven. Maar dat is nog het goedkoopste het slopen duurt een stuk langer doordat je het pur en puin moet scheiden
Tim Jansen bedankt voor de informatie, dat wist ik nog niet ! Ga het gelijk onderzoeken 😉
Tim Jansen, als je Google vraagt om voorstellen voor -sloopafval opbrengst pur per ton- dan kom je ook geen gezellige dingen tegen zeg. Als ze het überhaupt al aannemen, zie dit dan : www.google.nl/amp/s/m.rtvoost.nl/nieuws/amp/295971/Onafhankelijke-partij-moet-sloopafval-pur-huis-Vriezenveen-onderzoeken
Dit Wordt niet gerecycleerd hoor. Gaat mee met het steenpuin en zal er bij de puinbreker uitgehaald worden door windzift of door te baden.
Mijn kruipruimte is ook vochtig. Ik heb piepschuim onder de betonnen vloer en onder piepschuim hangen gewoon druppels. Hoe is dat te fixen dan?
Tula tula heel simpel, door deze link te gebruiken !
www.broavloerisolatie.nl/gratis-advies-vloerisolatie/
Dan bellen we jou om een afspraak te maken, kijken we in de kruipruimte en geven gelijk advies !
Fijne kerst !
En wat denk je van die rode balletjes die ook in nepplanten bakken zitten? Zie je ook vaak op de bodem van kruipruimtes heeft dat enige toegevoegde waarde?
Royk Groningen, dat zijn hygro-korrels welke jij bedoelt. Dat is op zich een goede toevoeging maar als het doel is de kruipruimte droog te krijgen, dan adviseer ik uit praktisch overweging een stevige bodemfolie. Deze moet je dan goed monteren,! Resultaat : droge en makkelijk begaanbare kruipruimte. www.broavloerisolatie.nl/kruipruimte-isolatie-haastrecht/
@@NielsvandenBroek01 oke Thnx voor je reactie :)
Een erg interessante substituut van de oude chemische pur is Icynene. Een op water geblazen product bestaande uit open cellen waardoor het altijd kan blijven ademen. En een goede ventilatie van de kruipruimte is ook echt een must..
En wat vindt je van Icynene foam dan? Water basis en neemt geen vocht op. Ben benieuwd naar je bevindingen
Lievijn Koopmans ik weet te weinig van icyene foam. Ik weet wel dat zonder bodemafdekking er zeker condens onder gaat hangen. Dus een product wat geen vocht opneemt, kan wel vocht transporteren. In dit artikel lees je snel waarom!
www.broavloerisolatie.nl/vochtproblemen/
Isolatie opdrachten alleen door IKB/BKB gecertificeerde bedrijven laten doen. Deze bedrijven worden op hun geleverde werk getoetst door IKB inspecteurs. Oke ze zullen altijd duurder zijn, maar voor een paar snelle knaken kan iedereen isoleren met dit probleem tot gevolg!
Werkt het wel als er wel ventilatie gaten zijn met pur ?
Buddy Troost soms werkt het idd om enkel de ventilatie te herstellen. Meestal zien we dat icm een bodemafdekking (folie oid) het wel binnen 3 weken kurk en kurk droog is.
Uiteraard en zonder folie
Wat voor vloer na-isolatie zou je adviseren?
Ligt aan het type kruipruimte, als je geluk hebt kun je tonzon laten monteren. Veel beter is er niet vandaag op de markt.
Controleren of er voldoende (grote) natuurlijke ventilatie aanwezig is en zoniet eerst maken. Dan een goede uitvoerder zoeken en laten isoleren met een gespoten PUR is het beste.
Wilfried Verbiest bij jou zeker ! Uit jouw reactie te lezen ben ik bij jou goed af idd ! Wat een onwetenheid alom. PUR doe je niet, dat is hetzelfde als afval gooien in zee, dat doe je ook niet. Man, man wat moeten wij nog veel actie voeren voor iedereen bewust is van de aftermath !
Niels Vd Broek door een vergelijk maken door afval in de zee te gooien toont aan dat je helemaal niks van polyuthaan (pur) kent. Pur maakt auto’s lichter zodat deze minder brandstof verbruiken, isoleert huizen goed zodat ze minder CO2 uitstoten en het milieu beschermen, enz... Trouwens wat gebeurt er met jou pvc folie op de grond en die geen enkele meerwaarde biedt?
Dit kon voorkomen worden als er een bitumenlaag of epdm of dergelijke zou geplaatst zijn tussen bovenste betonblokken en welfsels. Dan kan vocht niet hogerop gezogen worden.
Mijn gemeente adviseert om de kruipruimte vol te storten met korrels. Ik was al geen fan van pur, maar is korrels wel wat?
Ligt aan hoe hoog de ruimte is Dennis. Waarom geen Bodemfolie? Is veel praktischer en denk zelfs goedkoper !
@@NielsvandenBroek01 Onze kruipruimte is ongeveer 70cm hoog. Ik ben me dus aan het oriënteren maar zie door de bomen het bos niet meer. Met alleen bodemfolie is je vloer nog niet geïsoleerd toch?
Klopt Dennis ! Maar dat is met korrels of bolletjes ook niet. Alles op de bodem is een oplossing om verdamping tegen te gaan. Warmte binnenhuis houden doe je door isolatie tegen het vloerdek te monteren. Eigenlijk heel erg simpel allemaal.
Daarnaast is de isolatie markt een markt van angst ! Alle verkopers die ik heb laten praten (zonder dat ze wisten dat wij van Broa waren 😉) praten allemaal op angst in. Maar ik zeg jou direct, niet bang worden ! Alles is op te lossen en vaak eenvoudig, je moet alleen de ervaring hebben en dus know how.
@@NielsvandenBroek01 Ik ben ook niet bang hoor! Ik wil gewoon goede info! Dankjewel dat je zo uitgebreid de tijd neemt om te antwoorden! Komen jullie ook in de omgeving van Arnhem? ;-)
@@denniswesterhof goed zo ☀️ ! Ja wij komen ook tot aan Arhnem.
Is vullen met zand dan beter?
Wat is jouw mening over het volspuiten van een spouw om de isolatiewaarde omhoog te trekken? Is dat net zo klote?
Zane mijn mening betreft de spouw, daar heb je helaas niet veel aan. Ik weet daar jammer genoeg te weinig van. Mijn voorkeur gaat wel naar isoleren en dan met verlijmde “tempex” parels. Daarnaast goed ventileren naar de kruipruimte anders wordt deze juist weer natter. Er zijn ook specialisten die zeggen dat juist de spouw moet blijven ademen, daarnaast is ook de wet van fourier ( Google maar eens) die voorspelt de de warmtestromen door de schil het huis verlaten. Wel zo makkelijk als de spouw dan enigszins geïsoleerd is lijkt het mij dan, tenslotte houd je dan de warmte langer binnen en beter op temperatuur.
Was pur ook niet schadelijk voor je gezondheid?
In de beginfase toen PUR populair werd waren er heel wat installateurs die niet goed genoeg opgeleid waren en zich niet bewust waren van de problemen die PUR kan veroorzaken. PUR is een compleet veilig product op de eerste paar dagen / eerste week na. Ongeveer in de eerste week na het aanbrengen zal PUR aardig wat chemische gassen los laten wat niet goed is voor je gezondheid. Als jij dus bv je kruip ruimte isoleert en je laat die gassen je huis in ontsnappen omdat er geen andere ventilatie mogelijkheid is dan kan dat idd een gevaar vormen. Daarom raden ze altijd aan de eerste week ramen en deuren op een kier te laten staan en niet in huis aanwezig te zijn of zo veel mogelijk te ventileren door bv in de zomer je ramen en deuren wagenwijd open te houden. In die gevallen zijn de PUR dampen compleet schadeloos.
Terug op het opleiden van de installateurs. In de begin periode waren de gevaren van PUR nog niet zo duidelijk. PUR is alleen gevaarlijk als het nog niet volledig is uitgehard. Daarom ook het advies hierboven. Wat er in de begin periode heel vaak fout ging bij installateurs is dat ze de twee componenten waaruit PUR schuim gevormd wordt in verkeerde verhoudingen of slechte manieren gemengd werd. Hierdoor kon PUR in dikke lagen niet goed uitharden. Omdat dit PUR dus niet kon uitharden stopt het ontgassen van schadelijke gassen niet wat een huis dus onbewoonbaar kan maken. In de beginfase van de populariteit van PUR kwam dit niet heel vaak voor dat dit fout ging maar het gebeurde wel. Tegenwoordig zijn alle installateurs goed opgeleid en komen deze fouten eigenlijk zo goed als nooit meer voor.
Dus na installatie gewoon kijken of je weekje ergens anders kan logeren, of anders zorgen dat het warm weer is en je ramen en deuren 24/7 open kunnen dan is het compleet veilig. :)
Het gaat hier dus ook om maar extreem weinig schadelijke stoffen in de lucht die dus als ze weg waaien nooit een schadelijke concentratie kunnen bereiken. Houd je je ramen en deuren dicht ja dan bouwt de concentratie zich op.
Maar los daarvan is PUR spuiten niet aan te raden. Je kan het beste kant en klaren PIR platen kopen met aluminium folie erop gelijmd. Die kan je dan makkelijk installeren en met aluminiumtape aftapen zodat je een perfecte vocht barrière hebt met extreme isolatie waardes. :)
@@brinkshows2720 bedankt voor de duidelijke uitleg!!
Wat is volgens jou dan wel de beste manier om je kruipruimte te isoleren ? Wij hebben een grote, maar vochtige kruipruimte van de jaren 70 met beton gewelven.
DEEJAYMEKS zit er vloerverwarming in?
Ik isoleer met isolatiefolie ventilatiegaten blijven ten alle tijden open of worden open gemaakt dan wel nieuw gemaakt isoleren is ventileren
Er wordt in de bouw veel geld verdiend met halve waarheden en desinformatie ...
Als ik ooit mijn huis moet laten isoleren, dan wil ik deze topvent met kennis hebben. Geen ander!
Ik heb niks met techniek en huizen maar heb met veel interesse gekeken naar dit filmpje.
Wat zou je dan wel adviseren
om de onderkant van een betonnen vloer te
Isoleren? We hebben vloerverwarming !
Ooh, dan zou ik zeker een product pakken welke de warmtestraling doet blokkeren. Zelf werk ik het liefste met TONZON thermoskussens als het een vloer met vloerverwarming betreft. Daar boeken wij als bedrijf de beste resultaten mee. Blije mensen zijn lieve mensen :)
Ik ben ook opzoek naar een goede vloerisolatie, ik heb een nehobo vloer zonder vloerverwarming maar ben wel van plan om dit te nemen in de toekomst. raad u dan ook Tonzon aan?
Arjan Keus met Nehobo stenen is het wel even uitkijken. Naar mijn weten is het lastig dan niet onmogelijk om in nehobo vloerverwarming in te frezen (holle baksteen) Met een goede Cementdekvloer lukt het natuurlijk wel. Vanuit de kruipruimte kun je dan de isolatie aanbrengen. Zo voorkom je dat je jouw centjes weglekken naar de kruipruimte. De straling naar beneden wordt gestopt en zodoende werkt het vloerverwarming-systeem zeker 35 % efficiënt er en straalt met meer kracht de woning in. (Sorry voor het later reageren)
nou bij de bouw van een huis alles wat onder de grond zit van buiten isoleren ,en gewoon een waterdichte kelder waar je gebruik van kan maken en daar ook een verwarming in.Kan je ook overal gemakkelijk bij
@@Cr1tical86 of als je de kans op kanker wil verhogen vooral voor pur gaan.
het is al troep door hoe giftig het is. Er zijn hele huizen onbewoonbaar verklaard door die troep. Pur is prima spul om een kier mee af te dichten en dat soort dingen. Dus in een goedkoop gebouwde oude woning heb je vaak tussen dak en muur een flinke kier. Dat kun je mooi tochtvrij krijgen met pur, en op die manier win je natuurlijk ook al enorm veel op isolatie gebied. Maar ga er geen hele huizen mee vol spuiten.
Bedankt voor deze video , 🙌
maar isolatie platen zijn toch van het zelfde materiaal PU? die zw tegenwoordig voor de muren gebruiken
van dat beige isolatiespul met een laagje zilverpapier erop
Dat zijn PIR platen: warmerhuis.nl/voor-pur-of-pir-kiezen
Jeuzus, welke aannemer heeft de pur aangebracht?
Spreek vrijmoedig over God, maar misbruik nooit Zijn Naam.
@@YoYo-bb4nh maar hij heeft het over Jeuzus, die staat niet in de Bijbel....
@@YoYo-bb4nh jeuzus je(u)zus
De ventilatie vol spuiten en ook de verticale wanden niet isoleren is echt dubbelop fout. Goed filmpje hoe het niet moet.
Hallo, komt dit omdat er geen ventilatie in de kruipruimte aanwezig was voor de isolatie? Waardoor de Purisolatie niet goed hecht door de vochtige muren? En waarop te letten bij kruipruimte met ventilatie die wij graag na geïsoleerd willen hebben.
sliepspuit11 de ventilatie hebben wij idd hersteld, dit doordat de ventilatie is komen te vervallen na de behandeling met PUR inderdaad. Zorg altijd dat de ventilatie onder de isolatie uitkomt en zorg voor 5 cm diameter ventilatie per 10 m2 vloer.
daar moet de regering eens wat aan doen
Als je eerst een damp dichte bodemfolie ca. 30 cm tegen de fundering aan plaatst, dan de ruimte 6 weken laat drogen en vervolgens pur isolatie aanbrengt zonder de bestaande ventilatie dicht te spuiten dan is er allemaal niks aan de hand! Maar op deze manier pakt het niet goed uit nee.
Andre Stolker dat is een punt. Je heb daarnaast ook zo iets als belasting voor het milieu, die is bij pur en zeker in combi met die extra folie nog hoger dan wenselijk. (In mijn ogen wenselijk) ook om een rd te behalen van boven de 4.0, dan wordt het een duur product want mij is geleerd dat pur met ca 10 cm per keer opgezet kan worden, dit geeft gelijk een waarde van tussen de 2 en 3 rd. Niet meer te betalen, iig niet rendabel. Dan kun je nog de levensduur van de pur meenemen en het ongemak om leidingen te herstellen of aanpassen. Het is niet zwart - wit natuurlijk, het probleem met pur ligt over een veeel breder draagvlak. Zeker in tijden van crisis en milieu-bewustwording zal pur als vloerisolatie vanuit de kruipruimte, steeds minder aantrekkelijk worden. En terecht !
pur is prima materiaal, echter het grootste probleem is ventilatie. als er goed wordt geventileerd, is er niks aan de hand
KeviNissan leuk dat je dat zegt ! Dat heb ik namelijk ook altijd gedacht. Helaas blijkt dat toch iets anders te werken in het echt. Weet jij hoe het kan dat wij bij deze vloer de ventilatie 3 weken daarvoor hebben hersteld en er toch nog druppels condens hangen onder de isolatie? Ik ben benieuwd :) Fijn weekend !
Dat durf ik niet te zeggen.
Maar waarom hangt het dan niet onder een piepschuim vloer?
@@NielsvandenBroek01 heel simpel, het warmteverschil die door isolatie steeds groter word, en daar krijg je condens van. Onder de isolatie komt amper nog warmte, waardoor de lucht afkoelt en 100% LV haalt, dan krijg je dus condens vorming op koude vlakken. Zorg voor goede ventilatie door je kruipruimte (desnoods een kleine geforceerde ventilatie oplossing) en je condens blijft weg.
Het is "of" wegblazen (verse lucht die niet verzadigd is) of verwarmen (de relatieve LV verlagen met zelfde hoeveelheid vocht) wat de oplossing is. Dat heeft niets met PUR te maken, al had je er glaswol tegenaangeplakt had je hetzelfde effect gehad.
Condens aan de isolatie is geen enkel probleem. De meneer van het filmpje heeft totaal geen idee waar die het over heeft, geen enkele technische onderbouwing. Flauwekul over capilaire werking, ongelofelijk. Het aanbrengen van een bodemfolie is inderdaad noodzakelijk naast de pur isolatie, maar derest is allemaal eigen belang, crimineel.
Van de week lag ik onder een vloer met 40cm piepschuim isolatie (origineel vanuit de bouw) buiten vroor het en binnen de vloer verwarming aan en een slechte ventilatie, je kon bij wijze van spreken, zwemmen over het piepschuim zoveel vocht hing daar aan. Dus heeft niks met Pur te maken.
Gij hebt echt gelijk
Super kennis
michellowies dank voor de support!
Je kan isoleren wat je wil, maar zolang je de bodem niet aanpakt heeft isoleren geen zin. De vochtige grond trekt door de ruimte heen. Goede ventilatie is vaak al voldoende.
Commercieel bedrijf zal dat nooit zeggen.
HollandaGuy omdat het niet klopt, heeft niets met commercie te maken. Ik doe dit al 6 jaar en kan overtuigd zeggen dat als je alleen extra ventileert en de bodem niet afdekt (in de situatie zoals het filmpje) dat je dan het vochtprobleem niet verhelpt. Dit heb ik al veel te vaak uitgeprobeerd.
Ventilatie is belangrijk bij isolatie
Wij hebben tonzon onder de vloer. Met een oranje bodemfolie blijft optrekkend vocht uit de kruipruimte weg. Bovendien blijft de kruipruimte goed geventileerd waardoor het kurkdroog is daar. Ideaal voor wat extra opslagruimte voor overschot aan service en kerstspulletjes. De bodemfolie is aan de wanden bevestigd met slagpluggen. Tegen de onderkant van de vloer is een gelaagde ‘deken’ van bubbeltjes plastic en aluminiumfolie aangebracht. Het bubbeltjesplastic isoleert de lucht en het aluminiumfolie weerkaatst infrarode straling. Werkt goed en geen vochtproblemen! Ik raad het iedereen aan.
Die bodemfolie geloof ik prima in, alleen hoeft die niet van Tonzon te zijn want een normale zeil is ook prima, maar die luchtzakken vind ik echt troep. Zal vast goed isoleren maar je kan beter Pirplaten luchtdicht tegen de onderkant van je vloer monteren, werkt beter en je kruipruimte blijft ook beter toegankelijk.
Yo mooi man! Dumpeeeert!
Bitmaster2000 ja leuk hè !
Je bent zelf crimineel een product af te zeiken om jezelf te promoten! Pur is een top product mits goed aangebracht, niks mis mee!
Aj Smelt thnx voor de comment !
🤣👍🏻
👌 top video ! Goed hoor !
opdrachtgevers hebben geen idee hoe ze hun leefmileu verzieken met "isolatie" , perfecte uitleg !.
die vloer had nooit gespoten mogen worden nat droog was het geen probleem geweest en was alles opgelost.
en het is de bedoeling dat er rond de bestaande ventilatie schachten gespoten word en niet eroverheen.
verder mag het boren van de ventilatie gaten ook geen probleem zijn want je boord eerst de gaten voordat je alle muurfunderingen meespuit ;)
Goeie video en je weet duidelijk waar je het over hebt
Thanks for sharing
Deze man heeft echt geen enkel idee waar die over praat. Puur eigen belang allemaal.
Zoals ik altijd zeg, mensen hebben bijna nooit een pur probleem. Mensen hebben een ventilatie probleem. Als jij je huis dicht isoleert dan moet je altijd extra ventilatie opties erbij nemen. Kruipruimtes moet je dan ook extra roosters in bouwen en voor je binnen ruimte moet je altijd ventilatie roostertjes open laten of actieve ventilatie inbouwen en altijd zorgen dat er een vochtbariere aan de buitenkant bij geïnstalleerd wordt.
Maar beter gebruikt men gewoon kant en klare PIR platen met aluminium afwerking. 😂
Pug?
De Hans Teeuwen van de onderwereld
Een groter compliment kan ik me niet wensen. Dank dank .
@@NielsvandenBroek01 Je hebt echt een punt in dat veel bedrijven naar hun eigen winstmodel lullen en de rest laten .Jij bent een hartstochtelijk oplosser van het probleem met cynische humor die weet hoe het werkt maar niet altijd waarom ,,al doe je je best.Ik zit me veel tijd te verspillen met het koudebrug overgang probleem en kijk me scheel maar echt duidelijk word het helemaal nooit daar het marches zijn die op elkaar afgestemd moeten worden .Jij maakt dat duidelijk en laat zien dat het niet alleen rationele onzin is van het belanghebbende bedrijf of de woning stichting maar ook een efficiëntie die zonder kennis word toe gepast alla copie van de voorganger ..Echt TOP !!!Ga zo door en wens je veel werk en ,,,,,,
Ja dat is wel nat 😳
Ja, ellende.
Isoleren is ventileren.....
ik zie geen ventielatie 😄 😅 😄 😅 mag iemand anders boren en vlog maken dan is het probleem opgelost denk ik
Mensen werden er toch ook ziek van.
Eerlijke man!
Luchten...
Schelpenisolatie, veel beter, maar wel prijziger.
www.broavloerisolatie.nl/nadelen-van-schelpisolatie/
Hahah Schelpenisolatie! Dan isoleer je de aarde, niet je huis! Of ventileer je je kruipruimte niet?
Tonzon troep
Ali Gurcan ik lees je opmerking en denk “oei” die meneer heeft wat meegemaakt! Zou jij jouw ervaring kunnen delen? Dat voegt meer toe als gewoon iets roepen en dan weer doorgaan.
@@NielsvandenBroek01 heb tonzon laten leggen veel geld voot betaald maar totaal geen verschil. Dus is gewoon troep
Ali Gurcan tof dat je toch reageert, ik had het niet verwacht! Minder leuk om te lezen dat je betaald hebt voor een oplossing en dat dit niks heeft veranderd. Ik kan natuurlijk geen goed oordeel opmaken over jouw situatie, zonder dat ik wat meer dingen weet of foto’s heb gezien. Immers, ik weet niet eens of het een Houtvloer is, Betonvloer, jaartal woning, met of zonder vloerverwarming, welk deel van Nederland of Belgie, is de spouw geïsoleerd, is het dak geisoleerd? Dubbelglas, goede kozijnen zonder kieren? Zo heb ik nog enkele kritieke punten welke van belang zijn om een acceptabele vorm van comfort te bereiken zonder de vloer nog te benoemen.
Tonzon is een goed product, al zijn er minpunten: het moet wel goed aangebracht worden, wij lossen problemen genoeg op van andere, ik heb ook al heel wat rotzooi gezien !
Wel wil ik jou graag helpen, mits je daar op zit te wachten natuurlijk 😉
Als je de factuur nog hebt, kun je naar tonzon bellen en jouw klacht voorleggen die helpen echt wel want hier zit niemand op te wachten.
Bedankt voor je reactie Ali .
pur is ok voor ergens een gat dicht te pleuren,meer niet