Doulele la naștere, în Republica Moldova. Nașterile acasă. Încapsularea placentei

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 8 ก.ย. 2024

ความคิดเห็น • 11

  • @cristinabrasoveanu9637
    @cristinabrasoveanu9637 8 หลายเดือนก่อน

    Mulțumesc mult pentru această informație complexă și utilă!❤

  • @AnaAntoci
    @AnaAntoci 9 หลายเดือนก่อน

    Da, în 2022 am ales și eu să nasc acasă pentru că nu mi-am dorit să lupt cu sistemul nostru medical bolnav și a avea toate punctele pe care mi le-am dorit la naștere și sunt foarte foarte fericită că am avut parte de această experiență care m-a făcut să renasc.❤ MULȚUMESC CU PROFUNDĂ RECUNOȘTINȚĂ PENTRU TOT DRAGA MEA ALINA ONOVA. ❤

  • @northwest4731
    @northwest4731 9 หลายเดือนก่อน +1

    Plîng... Sună frumos, entuziasmant la fel cum suna pt mine înainte de prima naștere. Am ales să nasc acasă, în MD, cu o însoțitoare. Sarcina a decurs bine, eram sănătoasă treceam toate check-upurile la stat și la privat copilul era bine, eram activă fizic și aveam grija sa nu mă supraobosesc, respectam ceea ce spune și Dna din video. Am născut un copil sănătos, Slavă Domnului pentru toate!, nașterea a avut loc în apă, eu m-am ales cu rupturi maxime, după asta am sîngerat 3h(nu-mi dădeam seama ce se întâmplă), însoțitoarea îmi dădea ceai din malină, mă așeza pe o căldare sa fac pipi(dar eu singeram de fapt, asta tot postfactum mi-am dat seama), salvarea a fost chemată cînd mi-am pierdut cunoștința. A venit un felcer bun care pe loc a estimat corect pierderile din căldare și pampers și a început să mă reperfuzeze, paralel îmi mai pierdeam cunoștința. M-au salvat prin minune, pe drum spre spital a fost pregătită sala de operatie care era disponibilă(ceea ce rar se întâmplă), niciodată n-am să uit culoarea cerului care o vedeam din ambulanță un fel de liniște și tăcere rece era în jur - silentio mortis, înțelegeam că mor, mă uitam la privirea pierdută a soțului care ținea copilul în brațe...am supraviețuit, Slavă Domnului! M-am ales cu șoc hipovolemic gr.3(am pierdut >40% singe) și rupturi maxime(adică de la col spre anus(în trei straturi)), a urmat o lungă recuperare și recunoștință față de cei care m-au salvat(da, într-un sistem medical imperfect ca al nostru). Însoțitoarea de la nașterea mi-a spus că mi s-a întimplat din cauza că nu am ținut foame în sarcină(deși mă țineam de un regim extrem de echilibrat) și că e din cauza păcatelor mele și da, greseala mea a fost ca am crezut-o si m-am incredintat ei, în timp am înțeles a fost un test de maturitate care nu l-am trecut, nu mi-am asumat riscurile unei nasteri acase - responsabilitatea propriei vieți și a vieții copilului și avea să plătesc scump. Nu m-am informat suficient (am fost prea credula(infantila cred ca)) la ce riscuri merg și am mers cu ideea pe care o spune și Dna în interviu ,,o femeie sănătoasă, care are grijă de propria sănătate și se pregătește corespunzător poate să nască acasă,, si iata-ma la un pas de moarte. Sper că nu veți șterge acest mesaj, prima dată cînd scriu prin ce am trecut și mă bucur că aduceți în discuție acest subiect controversat.

    • @unpodcastdefamilie
      @unpodcastdefamilie  9 หลายเดือนก่อน

      Vă mulțumim foarte mult pentru acest mesaj. Întâi de toate, ne pare foarte rău că ați avut această experiență. Ne putem doar imagina ce ați simțit, cât de greu și de înspăimântător a fost. Acum, vom sublinia din nou, deși am vorbit despre asta și în podcast: hemoragia postpartum este reală, ea există, ea se întâmplă. Am vorbit și despre posibilele motive. De aceea, atunci când naști acasă, ajută să conștientizezi acest risc. Alina nu spune că trebuie să naștem toți acasă sau că ești ferită de complicații dacă naști acasă. Eu personal (creatoarea acestui podcast) promovez blândețea nașterii și excluderea intervențiilor nejustificate. Îmi doresc în maternități condiții cât mai apropiate de o naștere acasă. Aici nu mă refer la draperii. Vorbesc despre intimitate, liniște, desfășurarea nașterii în ritmul mamei și al copilului și intervenirea cu medicamente, instrumente sau cezariană atunci când altfel nu e posibil. Din păcate, astăzi se mai comit abuzuri.

    • @unpodcastdefamilie
      @unpodcastdefamilie  9 หลายเดือนก่อน

      Mai am o rugăminte, vă rog să îmi scrieți un mesaj în privat. Poate îmi puteți scrie un e-mail la annasmolnitzki@gmail.com. Voi aprecia foarte mult.

    • @BlondePetite
      @BlondePetite 9 หลายเดือนก่อน

      Очень жаль, что Вам пришлось пройти через такой опыт 🙏🏻 конечно, домашние роды - это не 100% успех, иначе все бы рожали дома. Есть свои риски, поэтому единственное к чему призываю - хорошенько подумать, взвесить все за и против 🙏🏻 я бы с радостью с Вами пообщалась лично и выслушала бы Вашу Историю, она достойна Уважения 🫶

  • @petrovyci
    @petrovyci 9 หลายเดือนก่อน

    Imi plac mult episoadele despre nastere. O urmaresc cu drag pe Insta. Am nascut in ianuarie 2023 si eu la un spital de stat si cand am mers sa discutam cu medicul Planul de nastere mi-a vorbit despre toate riscurile dar a fost total ok sa lase cordonul.
    Totusi, m-am ales cu episiotomie, apasare pe burta, vacuum si cordon taiat in prima minuta.
    Mi-am dorit mult sa imi vad placenta, dar asa si nu am vazut-o.
    "Asta a fost experienta prin care trebuia sa trec" - imi spun eu, dar inteleg ca in spital lucrurile se intampla altfel decat am planificat initial.

    • @unpodcastdefamilie
      @unpodcastdefamilie  9 หลายเดือนก่อน +1

      Ne pare foarte rău. Sperăm să vină ziua în care ceea ce cerem astăzi va fi reglementat prin protocoale, astfel încât femeile să nu mai fie nevoite să lupte la naștere. E dureros să nu fie respectat planul de naștere fără motive întemeiate. Ar fi corect ca femeia să fie anunțată din start, cu onestitate, despre ce se poate face în spitalul respectiv, care sunt regulile interne. Din fericire, cunosc medici care spun asta: Noi nu putem să vă oferim condițiile pe care le doriți. Avem alte reguli. Acum, când mă gândesc la epiziotomie, apăsare pe burtă și la vacuum, înțeleg că expulzia a avut loc în poziția culcat. Și atunci, cât de fain ar fi ca medicii, înainte să recurgă la instrumente, să încerce mai întâi un lucru banal: schimbarea poziției. Luarea unei poziții verticale. Este demonstrat că poziția culcat, una total nefirească, îngreunează expulzia. Scremetele dirijate pot duce și la stresul fetal, se obstrucționează fluxul de oxigen. Despre asta putem citi și în Ghidul Național de Perinatologie.

  • @simina-marianasimion3061
    @simina-marianasimion3061 3 หลายเดือนก่อน

    Bună,ar fi frumos sa o inviți la o discuție despre nașterea naturală si nu numai,pe Oksana Ionașcu mi se pare că promovați aceleași lucruri si nu doar din cărți ci din practică.👌❤️

  • @hristoforhristoforus9582
    @hristoforhristoforus9582 9 หลายเดือนก่อน +2

    Anna, ce studii de specialitate are Alina Onova? Mulțumesc anticipat pentru răspuns detaliat.

    • @unpodcastdefamilie
      @unpodcastdefamilie  9 หลายเดือนก่อน

      Vă mulțumesc mult pentru întrebare. Voi pune informațiile și în descrierea episodului. Alina Onova a participat la Conferința Internațională a Moașelor, în St. Petersburg (2016), la care speakeri au fost zeci de moașe din toată lumea (SUA, Mexic, Finlanda, Germania, Anglia, Bali, Rusia, Ucraina, etc)
      Alina a mai făcut cursurile „Midwifery essentials” cu moașa Gail Hart, organizate de Ecaterina Perhova. (Detalii găsiți pe site-ul midwiferytoday.com)
      Alina a făcut cursurile de pregătire a doulei postpartum cu Doula Link - institutul care oferă câteva programe de instruire - Doula profesionistă, doula postpartum și Educator prenatal. Intrați pe site-ul doula.link pentru a vedea toate informațiile.
      Alina a făcut cursul pentru specialiștii în Hypnobirthing, organizat de Anastasia Ivanova.
      A făcut cursuri de încapsulare a placentei la PlacentaforYou.
      A făcut cursurile de Послеродовое пеленание (înfășurare postpartum) cu Natalia Tomilina.
      În prezent, Alina face cursul „Freebirth” cu Lucy Maratkanova - moașă în brazilia (vă sugerez să o urmăriți pe Instagram pentru inspirație: @gravitagravitacia)