İnsan her şeyi yapmak istiyor. Bazı kişiler daha ısrarcı oluyor. Bazısı hemen vazgeçiyor. Belki ileride dayanılmaz bir istek duyarsınız ve filminizi çekersiniz.
İlker Hocam ben matematik öğretmeniyim ama sizin anlatımınızı çok seviyorum. Özellikle bu video da matematiksel grafikler görmek hoşuma gitti. Gayet anlaşılır ve net anlatmışsınız. Kanalınız çok güzel ama beni endişelendiren bir durum oluşmaya başladı. Giderek izlemediğim video sayısının azaldığını görüyorum. Yakında kanalın tüm videolarını izlemiş olacağım, umarım projeniz uzun yıllar sürer. Videolar için size ve ekibe teşekkürler. Haddini aşan eleştirileri umursamazsınız umarım.
Einstein'ın bir sözü vardı: "If you can't explain it simply, you don't understand it well enough." O kadar akıcı ve özlü anlatıyorsunuz ki mesleki alanım olmasa da ilgiyle dinledim ve hocam diyesim geldi şimdi. Merakla sonraki bölümleri bekliyorum. Çok teşekkürler!
Zerre ilgimi çekmeyen bir konuyu anca İlker Hoca için izlerdim zaten. Video boyunca ben bu adamın nesini bu kadar seviyorum diye düşündüm, harbi çok seviyorum 🤔
Bir şehir fotoğrafına bakılarak Türkiye olup olmayacağını anlamanın kısa yolunu gösterdi adam ya :D Vectorscope ta yeşil yoksa Türkiye de çekilmiştir :D
İFA' dan beri videolarınızı severek izliyordum. İki ay önce, eşimin ürünlerini çekmek için xt4 aldım. Hiç alakam olmayan fotoğraf ve video çekim dünyasına giriş yaptım. Özellikle "bilgi içeren" videolarınızı tekrar izliyorum. Teşekkürler. Ürün fotoğrafçılığı ile ilgili tecrübeniz olduğunu düşünüyorum. Bir videoda kaşık çekmenin ne kadar zor olduğundan bahsetmişsiniz. Umarım ürün fotoğrafçılığı hatta video çekimi ile ilgili bir tecrübe aktarımı olur. Saygılar, sevgiler.
Hocam daha bi hafta önce youtube'da böyle bi color correction dersi arıyordum. Google topladığı verileri size vererek en doğru kararı vermiş. Devamını bekliyorum! :D
Amatör bir fotoğrafçı olarak ufkumu 2'ye katladı. Histogram'ı azcık kullanıyordum kendimce ama waveform, parade ve vectorscope hiç bilmediğim şeylerdi. Şimdi onlarla fotoğraflarımı incelemeye başlıyorum. Çektiğim fotoğrafları daha iyi yorumlamama yardımcı olacak. Teşekkür ederim.
Hocam emeğinize sağlık. 😌 Bu videodaki bilgi fazlalığının yanı sıra gülümsemenizi, daha doğrusu içten kahkahanızı da duysaydık çok iyi olurdu. Sanırım hâlâ geçen haftaki embesilce yapılan yorumların soğuk rüzgârları esiyor. 🙈 İyi ki varsınız. (Nâzım ve Veysi dahil. 😍)
ben ilk defa bu video ile tanıdım müebbet muhabbetten geldim teşekkür ediyorum güzel video anlattığınız 4 adet ekranın bir kare üzerinden örneklerini de görmek güzel olurdu, saf hallerini ve şu şekilde şöyle yapılır sonrasında ise sonucuda budur gibi ama ilgilisine ilgisizine iyi bir video olmuş teşekkürler
kompocu düz Dünyacıları bu videonun altına çekerek gerçekten altına en çok yorum yapılan videolar arasına sokabilirsin bunu düşünerek yaptığını sanmıyorum. ama bu şekilde de gerçekten popülerlik takipçi artması sağlasın. olumlu umarım devamı gelir
Nasıl oluyo anlamıyorum ama birkaç gündür color gradingle uğraşıyorum, histogram öğrenmeye çalışıyorum ve kameram olmadığı için çok zorlanıyorum. Derken IlkerMan yetişiyor ve yine bilgi veriyor. Olmaz öyle saçma şey azaldıkça üzülüyodum, sanırım bu format meraklısı için inanılmaz bir fırsat. Türkiye’den İlker Canikligil çıktı, yetmez mi Veysi bey?
O değilde geçen Jim Jarmusch’un Paterson filmini bir kez daha izledim de, gerçekten Jim Jarmusch bir yana tüm diğer yönetmenler bir yana. Ben ömrümde bu denli ruhuma dokunan bir film izlememiştim. Sadece Jarmusch’un filmografisi içerisinde en iyisi değil, bence bağımsız sinemanın da en iyi filmi olabilir. Gerçekten muazzam bir film. Gerçekten İlker hocamın bir gün Jim Jarmusch adına bir video yapmasını acayip istiyorum.
Güzel bir video olmuş bence bu tarz eğitici videolar farklı bir seride olmalı. Az izlense bile diğer eğlence temalı videolarından çok daha faydalı olduğunu düşünüyorum.
Basit ve net bir anlatım olmuş. Umarım devamı gelir. Ses ve ses tasarımı konusunda da bilgilerinizden faydalanmak isteriz. Veya önerebileceğiniz kaynaklar varsa ses tasarımı konusunda paylaşırsanız çok memnun olurum. Bir de bu tarz salt teknik konularla ilgili olarak size destek olabileceğimiz patreon gibi platformları kullanırsanız maddi olarak da emeğinizin karşılığını vererek destek olmak isteriz.
Hocam merhabalar, görsel sanat uygulamaları ile alakam yok ama konuya nasıl yaklaşıldığını anlamak adına çok güzel bir içerik oldu benim için. Teşekkür ederiz.
Dediğiniz gibi bir amaç olduğunda renkler farklı olabilir mesela bir gün batımında beyazları %100 beyaz yapamayız. Peki o zaman rengin doğrusu, yanlışı var mı? Kime göre, neye göre "olmuş" diyebiliriz ya da renkleri düzenlerken ne zaman "tamam bu oldu" deyip durabiliriz?
Bravo. Cok faydali bir video olmus. Bir program da colorspace ve workflow ile ilgili istek yapabiliyor muyuz? Merih Oztaylan a rica etsek mesala birlikte anlatsaniz ne guzel olur.
İlker bey merhaba, öncelikle tecrübelerinizle sabit değerli teknik bilgilerinizi bu ve benzeri videolarla bizlere aktarmanızdan ötürü çok teşekkürler. Şahsen bu tarz videolarınızı Walter Murch'un eserini türkçeye çevirmeniz kadar değerli görüyorum. Alanınızla ilgili olarak vermiş olduğunuz bilgilerin özellikle "derin ve ayrıntılı öğrenmenin" peşinde olan insanlara büyük yararı olduğuna inanıyorum. Gelecekteki program akışınızda varmıdır bilmiyorum fakat "Storyboard" hazırlama ve storyboard teknikleri ile ilgili de bir kaç cümleniz olursa ve video editing ile ilgilenen arkadaşlara iş akış disiplini ile ilgili bilgi aktarımlarınız olursa bahtiyar oluruz. Videolarınız benim için giderek genişleyen kütüphaneye dönüyor. çok teşekkürler. Saygılarımla
Emeğinize sağlık, Digital Image Processing dersinde gördüğümüz şeylerin bir kısmını ve fazlasını anlattınız. Vectorscope akıllıca bir yöntemmiş. Bir şey daha öğrendim. CMY dediğinizde otomatik olarak K dedim ama sizden devamı gelmedi. (Sebebini anladım tabi.)
5 ปีที่แล้ว
Süper olmuş hocam. Belki gri kart ve color chart gibi işlevsel materyallerle birleştirip daha da tamamlayıcı hale getirebiliriz. :)) İzmir'den sevgiler...
hocam selam, editi de resolve kullanarak mı yapıyorsunuz, eğer başka bir program kullanıyorsanız exportu xml ile mi alıyorsunuz, eğer öyleyse sorun yaşıyor musunuz, son olarak da ben hep aaf kullanmaya mecbur muyum keza ses kanalları sıkıntı çıkarıyor. Bu bağıl sorumu cevaplarsanız çok sevinirim aydınlatıcı olur.
Hocam bu videoyu izlerken aklıma gelen bir fikri paylaşmak istiyorum... acaba amatörce video grafik vs işleri ile ilgilenen ve meraklı olan kişiler için bir takım ipuçları öğretici bilgiler verebilir misiniz ? Mesela eski makaralı 8mm 16 mm veya 35 mm filmleri evde kendimiz nasıl tarayabiliriz ne gibi yöntemler mevcut ? Veya vhs kasetten görüntü aktarmak için neyi nasıl yapmalıyız ne tür cihaz kullanıp hangi özelliklere dikkat etmeliyiz ? Vhs nin görüntü kalitesini yükseltmek mümkün müdür ? Teşekkürler FLU TV saygılarımla...
Hocam, bu ders ve sinemaya dair verdiğiniz tüm bilgiler için teşekkürler. Sizi dinlerken dikkatimi çekti; 3:23-3:29 arası tam bir Atilla Yeşilada tarzı hitabet olmuş:) Şunu da sormak isterim, Green book hakkında yorumunuzu merak ediyorum. Bir videonuz da bu filmi kısa da olsa değinebilir misiniz? Saygılar hocam.
Ben direkt "Color Grading/Editing" işlerine girmeyi düşünüyorum saatlik çalışıyorlar. Sahip olduğum yüksek astigmat ve miyopluk çıkan işlere büyük değer katacaktır.
Hocam amatör olarak eğlence amaçlı çektiğimiz videolar için de buradan düzenleme yapabilir miyiz? Yoksa bunların kullanımını öğrenmek çok uzun ve basit videolar için gereksiz mi olur?
Geçen gün bir tutorial izlemiştim bu vectorscope'la ilgili, raw videoda beyaz ayarı sonraya bırakılabiliyor bir nevi, nasıl yapılıyor diye. Örnekler sizdeki gibi prores ya da mov videolardandı ama belli oranda da olsa beyaz ayarını değiştirebilmek ilginç geldi. Da vinci'ye özgü bir düzenleme şekli sanıyorum. Emeğiniz içn teşekkürler.
İlker başkan, skin tone indicator ortalama cilt dediniz. Yani bu çizgi üzerinde Afrika'nın siyahından Asya'nın Sarısına, Rusların beyazına herkesin cilt tonu sıralanıyor mu? Video için teşekkürler emeğinize sağlık.
Dile getirileceği yer burası mıdır; bilemiyorum ama: İnsan ten rengi için programda bir çizgi olması enteresan geldi bana. Her insanın ten rengi farklı ve çok geniş bir yelpazede değil midir? Varsayılan ten rengi hangi renktir, kimin rengidir? Biraz daha ileri götürürsem; programda makbul ten rengi tanımlaması mı yapılmaktadır? Fazla zorlamak istemiyorum ama üzerine biraz kafa yorunca işin ucu ırkçılığa kadar uzanabilirmiş gibi geliyor...
Bu tür teknik bilgilerin diğer kanalda olmayıp burada olması çok iyi fikir. O yüzden açıköğretim dersi falan gibi aptal aptal yorumlar yapıp burayı kirletmeyin. Meraklısına öğrenmesi için bişey anlatılıyor, işine yaramayacağı halde dinleyip ardından kötüleyen siktirolsun gitsin lütfen.
Aydaki adam fotoğrafındaki astronot tabiki de ilker canikligildir, fotoğrafı çeken de veysi beydir fotoğrafı ss alıp kaskındaki yansımaya zoom yaparsanız veysi beyin endamlı duruşuyla fotoğrafı nasıl çektiğini görebilirsiniz
Hocam aklınıza sağlık çok bilgilendirici bir video olmuş. hiç bir şey anlamadım.
Bizim hocadan iyi anlatmış kfkfkk
Hocam hiç anlamıyorum ama siz anlatıyorsunuz diye dinliyorum
Hocam çok sağolun kısa film çekmek istiyodum vazgectim
İnsan her şeyi yapmak istiyor. Bazı kişiler daha ısrarcı oluyor. Bazısı hemen vazgeçiyor. Belki ileride dayanılmaz bir istek duyarsınız ve filminizi çekersiniz.
Oh be. Hocam transsekseksüel coloristler derneği olarak teşekkür ediyoruz.
Yeni intro'yu çok sevdim
İ L K E R W A V E
Video mu izledim dayak mı yedim belli değil.
selam korhan :D
İlker Hocam ben matematik öğretmeniyim ama sizin anlatımınızı çok seviyorum. Özellikle bu video da matematiksel grafikler görmek hoşuma gitti. Gayet anlaşılır ve net anlatmışsınız. Kanalınız çok güzel ama beni endişelendiren bir durum oluşmaya başladı. Giderek izlemediğim video sayısının azaldığını görüyorum. Yakında kanalın tüm videolarını izlemiş olacağım, umarım projeniz uzun yıllar sürer. Videolar için size ve ekibe teşekkürler. Haddini aşan eleştirileri umursamazsınız umarım.
Einstein'ın bir sözü vardı: "If you can't explain it simply, you don't understand it well enough." O kadar akıcı ve özlü anlatıyorsunuz ki mesleki alanım olmasa da ilgiyle dinledim ve hocam diyesim geldi şimdi. Merakla sonraki bölümleri bekliyorum. Çok teşekkürler!
Hocam yine ufuk açıcı bir videoyu kolunuza takıp gelmişsiniz... Saygılar. Seviliyorsunuz...
Nasa'ya ay filmini İlker canikligil çekmiştir Kubrick falan hikaye
*lütfen insanları yalnış bilgilendirmeyelim!*
Çok iyi olmuş bu bölüm, bu şekilde uygulamalı içerikler artar umarım. çok bilgilendirici, emeğinize sağlık.
Zerre ilgimi çekmeyen bir konuyu anca İlker Hoca için izlerdim zaten. Video boyunca ben bu adamın nesini bu kadar seviyorum diye düşündüm, harbi çok seviyorum 🤔
Kaç zamandır sizden tek beklediğim içeriğe başlamışsınız. Umarım devam eder, teşekkürler.
Bir şehir fotoğrafına bakılarak Türkiye olup olmayacağını anlamanın kısa yolunu gösterdi adam ya :D Vectorscope ta yeşil yoksa Türkiye de çekilmiştir :D
Size olan sevgimin tarifi yok hocam,çok derinden seviyorum Maşallah
Ahaha 😀
İFA' dan beri videolarınızı severek izliyordum. İki ay önce, eşimin ürünlerini çekmek için xt4 aldım. Hiç alakam olmayan fotoğraf ve video çekim dünyasına giriş yaptım. Özellikle "bilgi içeren" videolarınızı tekrar izliyorum. Teşekkürler.
Ürün fotoğrafçılığı ile ilgili tecrübeniz olduğunu düşünüyorum. Bir videoda kaşık çekmenin ne kadar zor olduğundan bahsetmişsiniz. Umarım ürün fotoğrafçılığı hatta video çekimi ile ilgili bir tecrübe aktarımı olur.
Saygılar, sevgiler.
Hocam daha bi hafta önce youtube'da böyle bi color correction dersi arıyordum. Google topladığı verileri size vererek en doğru kararı vermiş. Devamını bekliyorum! :D
Bu tür teknik bilgileri paylaşmanıza çok sevindim. Devamını bekliyoruz.
Hocam böyle faydalı içeriklerin devamını bekliyoruz. Kurs niteliğinde tebrikler 🤗
Çok sağ olun eğitimlere devam ettiğiniz için!
hocam ağzınıza, aklınıza sağlık. bu tarz videoların devamını bekliyoruz.
hocam youtube un kralı sizsiniz
Çok faydalı bir video oldu benim için. Emeğiniz için teşekkür ederim.
hiçbir şey anlamayıp zevkle dinlemek... garip. güzel insansın ilker hoca. sevgiler.
Amatör bir fotoğrafçı olarak ufkumu 2'ye katladı. Histogram'ı azcık kullanıyordum kendimce ama waveform, parade ve vectorscope hiç bilmediğim şeylerdi. Şimdi onlarla fotoğraflarımı incelemeye başlıyorum. Çektiğim fotoğrafları daha iyi yorumlamama yardımcı olacak. Teşekkür ederim.
Bu sıkıcı teknik konu ancak bu kadar tatlı anlatılabilirdi. Teşekkürler.
Hocam cok guzel format ama olmazi da unutmayin
Ozluyoruz...
Hocam emeğinize sağlık. 😌 Bu videodaki bilgi fazlalığının yanı sıra gülümsemenizi, daha doğrusu içten kahkahanızı da duysaydık çok iyi olurdu. Sanırım hâlâ geçen haftaki embesilce yapılan yorumların soğuk rüzgârları esiyor. 🙈 İyi ki varsınız. (Nâzım ve Veysi dahil. 😍)
Hocam vallahi bu işlerle hiç ilgim yok. Ama sizi çok seviyorum. Bi an önce olmaz öyle saçma şey in yenisini bekliyoruz.
Büyük hizmet ama en kritik yerinde kesmişsiniz!
HUlk cilt “cızgısını” da nasıl kullanabileceğini görmek istiyor!🙈
Emekleriniz için teşekkür ederim🙏
Çok teşekkürler, bilgilendirici bir içerikti.
Çok başarılı teşekkür ederiz ,daha derin anlatımlar bekliyoruz bu konuda
ben ilk defa bu video ile tanıdım müebbet muhabbetten geldim teşekkür ediyorum güzel video anlattığınız 4 adet ekranın bir kare üzerinden örneklerini de görmek güzel olurdu, saf hallerini ve şu şekilde şöyle yapılır sonrasında ise sonucuda budur gibi ama ilgilisine ilgisizine iyi bir video olmuş teşekkürler
kompocu düz Dünyacıları bu videonun altına çekerek gerçekten altına en çok yorum yapılan videolar arasına sokabilirsin bunu düşünerek yaptığını sanmıyorum. ama bu şekilde de gerçekten popülerlik takipçi artması sağlasın. olumlu umarım devamı gelir
Nasıl oluyo anlamıyorum ama birkaç gündür color gradingle uğraşıyorum, histogram öğrenmeye çalışıyorum ve kameram olmadığı için çok zorlanıyorum. Derken IlkerMan yetişiyor ve yine bilgi veriyor. Olmaz öyle saçma şey azaldıkça üzülüyodum, sanırım bu format meraklısı için inanılmaz bir fırsat. Türkiye’den İlker Canikligil çıktı, yetmez mi Veysi bey?
bulduğun kaynakları paylaşın mısın, ben de öğrenmeye çalışıyorum çok yardımcı olabilir ?
Color Grading ile ilgili hiç türkçe içerik yok. Çok teşekkür ederiz. Umarım davamı gelir.
hocanın kullandıgı uygulama nedir
İlker Hocam, teşekkür ederim.
Güzel bölüm. Bu şekilde ayrıntılı ve özellikle bilgi verici bir bölüm beklemiyordum.
O değilde geçen Jim Jarmusch’un Paterson filmini bir kez daha izledim de, gerçekten Jim Jarmusch bir yana tüm diğer yönetmenler bir yana. Ben ömrümde bu denli ruhuma dokunan bir film izlememiştim. Sadece Jarmusch’un filmografisi içerisinde en iyisi değil, bence bağımsız sinemanın da en iyi filmi olabilir. Gerçekten muazzam bir film. Gerçekten İlker hocamın bir gün Jim Jarmusch adına bir video yapmasını acayip istiyorum.
Güzel bir video olmuş bence bu tarz eğitici videolar farklı bir seride olmalı.
Az izlense bile diğer eğlence temalı videolarından çok daha faydalı olduğunu düşünüyorum.
Hocam devamı gelsin lütfen, teşekkürler.
Basit ve net bir anlatım olmuş. Umarım devamı gelir. Ses ve ses tasarımı konusunda da bilgilerinizden faydalanmak isteriz. Veya önerebileceğiniz kaynaklar varsa ses tasarımı konusunda paylaşırsanız çok memnun olurum. Bir de bu tarz salt teknik konularla ilgili olarak size destek olabileceğimiz patreon gibi platformları kullanırsanız maddi olarak da emeğinizin karşılığını vererek destek olmak isteriz.
Hocam bu tür eğitimlerin sürekli devamlarının gelmesi dileğiyle
çok keyif aldım, gereksiz hiç bir an yoktu. çok teşekkürler:)
*aaah ah bu programlar benim zamanımda olsaydı... hadi yine iyisiniz ;)*
Nur içinde yat.
Çok net ve akıcı hocam teşekkürler :)
Hocam merhabalar, görsel sanat uygulamaları ile alakam yok ama konuya nasıl yaklaşıldığını anlamak adına çok güzel bir içerik oldu benim için. Teşekkür ederiz.
Hocam güzel program, değerini bilene
yine çok sağol kutsal bilgi kaynağımıssss
Eşsiz değerli bir paylaşım, aydınlandık hocam. Ses konusunda da böyle içerikler üretecek misiniz? Teşekkür ederiz 🙂
hocam muthiş yararlı oldu video devamı gelecek mi
Hocam bu şekilde içerik üretebilecekken neden ilk bölümki gibi bir video çekesiniz ki? Mükemmel bir video teşekkürler!
Dediğiniz gibi bir amaç olduğunda renkler farklı olabilir mesela bir gün batımında beyazları %100 beyaz yapamayız. Peki o zaman rengin doğrusu, yanlışı var mı? Kime göre, neye göre "olmuş" diyebiliriz ya da renkleri düzenlerken ne zaman "tamam bu oldu" deyip durabiliriz?
Vay be ne güzel şey bu. Bu sektörde çalışsam kesin bu işi yapmak isterdim.
Bravo. Cok faydali bir video olmus. Bir program da colorspace ve workflow ile ilgili istek yapabiliyor muyuz? Merih Oztaylan a rica etsek mesala birlikte anlatsaniz ne guzel olur.
İlker bey merhaba, öncelikle tecrübelerinizle sabit değerli teknik bilgilerinizi bu ve benzeri videolarla bizlere aktarmanızdan ötürü çok teşekkürler. Şahsen bu tarz videolarınızı Walter Murch'un eserini türkçeye çevirmeniz kadar değerli görüyorum. Alanınızla ilgili olarak vermiş olduğunuz bilgilerin özellikle "derin ve ayrıntılı öğrenmenin" peşinde olan insanlara büyük yararı olduğuna inanıyorum.
Gelecekteki program akışınızda varmıdır bilmiyorum fakat "Storyboard" hazırlama ve storyboard teknikleri ile ilgili de bir kaç cümleniz olursa ve video editing ile ilgilenen arkadaşlara iş akış disiplini ile ilgili bilgi aktarımlarınız olursa bahtiyar oluruz. Videolarınız benim için giderek genişleyen kütüphaneye dönüyor. çok teşekkürler. Saygılarımla
Renk ile ilgili daha ayrıntılı videolar bekliyoruz, mümkünse bir kısa filmin renklendirilmesinin tamamını istiyoruz.
Emeğinize sağlık, Digital Image Processing dersinde gördüğümüz şeylerin bir kısmını ve fazlasını anlattınız. Vectorscope akıllıca bir yöntemmiş. Bir şey daha öğrendim. CMY dediğinizde otomatik olarak K dedim ama sizden devamı gelmedi. (Sebebini anladım tabi.)
Süper olmuş hocam. Belki gri kart ve color chart gibi işlevsel materyallerle birleştirip daha da tamamlayıcı hale getirebiliriz. :)) İzmir'den sevgiler...
Oley be harika bilgiler
baktım hoca bize bilgi veriyor, hazırlıksız yakalanmayayım diye, hemen gözlüğümü fularımı taktım
hocam selam, editi de resolve kullanarak mı yapıyorsunuz, eğer başka bir program kullanıyorsanız exportu xml ile mi alıyorsunuz, eğer öyleyse sorun yaşıyor musunuz, son olarak da ben hep aaf kullanmaya mecbur muyum keza ses kanalları sıkıntı çıkarıyor. Bu bağıl sorumu cevaplarsanız çok sevinirim aydınlatıcı olur.
Hocanın kimseye dalaşmaması çok iyi .
Diğer yandan modern atom teorisinde orbitalleri anımsattı bu bana .
Çok teşekkürler
İzlemeden like attım,Sonunda beklediğim bir şey Uygun sestonu ve anlatımı ile..İzledikten sonra bir daha atasım geldi
Hocam bu videoyu izlerken aklıma gelen bir fikri paylaşmak istiyorum... acaba amatörce video grafik vs işleri ile ilgilenen ve meraklı olan kişiler için bir takım ipuçları öğretici bilgiler verebilir misiniz ? Mesela eski makaralı 8mm 16 mm veya 35 mm filmleri evde kendimiz nasıl tarayabiliriz ne gibi yöntemler mevcut ? Veya vhs kasetten görüntü aktarmak için neyi nasıl yapmalıyız ne tür cihaz kullanıp hangi özelliklere dikkat etmeliyiz ? Vhs nin görüntü kalitesini yükseltmek mümkün müdür ? Teşekkürler FLU TV saygılarımla...
oh be hepsini öğrendim artık ifa'ya gitmeme gerek kalmadı
bi sonra ki anlatımınızda sonuçları (öncesi ve sonrası) tam ekran olarak gösterir misiniz ?
Bize bunlarla gel hocam🙏🙏❤️
Hocam bugün nasılsınız?
Televizyonun görüntü ayarları nasıl olmalı cevap verirseniz sevinirim :)
Hocam, bu ders ve sinemaya dair verdiğiniz tüm bilgiler için teşekkürler. Sizi dinlerken dikkatimi çekti; 3:23-3:29 arası tam bir Atilla Yeşilada tarzı hitabet olmuş:) Şunu da sormak isterim, Green book hakkında yorumunuzu merak ediyorum. Bir videonuz da bu filmi kısa da olsa değinebilir misiniz? Saygılar hocam.
Hoca bir videoda beğenmediğini söylemişti sanırım.
teşekkürler hocam
Hocam vectorscopeta yaptığı şey aslında matrisleri çözmek mi?
Baştan sona correction, grade, lut workflow videosu yapsan tadından yenmez
Anladım, görüntü yönetmeni olabilirim artık.
Ben direkt "Color Grading/Editing" işlerine girmeyi düşünüyorum saatlik çalışıyorlar. Sahip olduğum yüksek astigmat ve miyopluk çıkan işlere büyük değer katacaktır.
Hocam amatör olarak eğlence amaçlı çektiğimiz videolar için de buradan düzenleme yapabilir miyiz? Yoksa bunların kullanımını öğrenmek çok uzun ve basit videolar için gereksiz mi olur?
Ilker bey, yüzünüzün olduğu pencereyi altında ki ''Flu TV'' logosu ile birleştirerek daha küçük bir pencerede koysanız daha iyi olur sanki.
canon 650d makinemi 18-55 kit lensiyle satıyorum. 9 lira falan. bunlarla uğraşacağıma gider kadıköy sahilde tombik döner yerim.
@@pyotr4195 kardeşim numara ver.
Vay! İlker Hocam direksiyona geçmiş.
Geçen gün bir tutorial izlemiştim bu vectorscope'la ilgili, raw videoda beyaz ayarı sonraya bırakılabiliyor bir nevi, nasıl yapılıyor diye. Örnekler sizdeki gibi prores ya da mov videolardandı ama belli oranda da olsa beyaz ayarını değiştirebilmek ilginç geldi. Da vinci'ye özgü bir düzenleme şekli sanıyorum. Emeğiniz içn teşekkürler.
RAW videolarda bu yapilabiliyor.
@@flu Raw videolarda mı, Raw videolarda da mı hocam? Sizin video Raw degil sanıyorum.
İlker başkan, skin tone indicator ortalama cilt dediniz. Yani bu çizgi üzerinde Afrika'nın siyahından Asya'nın Sarısına, Rusların beyazına herkesin cilt tonu sıralanıyor mu?
Video için teşekkürler emeğinize sağlık.
9.20 amerikan filmi Arap ülkesi efekti
13 dk videoda aklımda kalan tek şey "sıcak tonlar"
Çan simgesine de tıklamalarını isterseniz videolardan da haberleri olur.
hocam, renkçilerin görevi bu ayarları fimin başından sonuna kadar kare kare düzenlemek desek eksik olur mu ?
Hangi programdı bu acaba?
Dile getirileceği yer burası mıdır; bilemiyorum ama: İnsan ten rengi için programda bir çizgi olması enteresan geldi bana.
Her insanın ten rengi farklı ve çok geniş bir yelpazede değil midir?
Varsayılan ten rengi hangi renktir, kimin rengidir?
Biraz daha ileri götürürsem; programda makbul ten rengi tanımlaması mı yapılmaktadır?
Fazla zorlamak istemiyorum ama üzerine biraz kafa yorunca işin ucu ırkçılığa kadar uzanabilirmiş gibi geliyor...
Hayir o referans ortalama beyaz cildi icin bu da belirtiliyor yazilimin icinde
Resmen aydan bilgi gelmiş!
Hocam, waveform ve histogram kullanarak renk ayarı yapabilmek için görüntüyü raw mı kaydetmiş olmamız gerek?
Hayır illa raw kaydedilmiş olması gerekmez. ancak raw kaydedilmiş bir görüntüde color grading yapmak daha çok esneklik ve tolerans sağlar.
@@bomburcan9190 çok teşekkür ederim.
Rica ederim @@emir.akdemir
Nazımın climax dansı neredeydi bulamıyorum da biri söyleyebilir mi
Genel görüntü ve yüze dayalı önceliği anlatırsanız güzel olur, öncelikleri de bilsinler
Acaba "uyarı ; söylenilenler hiçbir zaman söylenenler kadim bilgiler değildir" gibisinden birşey mi yazsanız?
Coloristler birtakım topları oynatıp para kazanıyor sanıyordum.
İlker Canikligil'i Rick and Morty'deki Rick'e ve biraz da Joker'e benzetiyorum.
Bilgi orgazmı yaşadık. Devamını bekliyoruz.
Bu tür teknik bilgilerin diğer kanalda olmayıp burada olması çok iyi fikir. O yüzden açıköğretim dersi falan gibi aptal aptal yorumlar yapıp burayı kirletmeyin. Meraklısına öğrenmesi için bişey anlatılıyor, işine yaramayacağı halde dinleyip ardından kötüleyen siktirolsun gitsin lütfen.
Hocam bize bilgi ver!😍
Hocam Ingilizce altyazi ekleseniz iyi olmaz mi?
Aydaki adam fotoğrafındaki astronot tabiki de ilker canikligildir, fotoğrafı çeken de veysi beydir fotoğrafı ss alıp kaskındaki yansımaya zoom yaparsanız veysi beyin endamlı duruşuyla fotoğrafı nasıl çektiğini görebilirsiniz
Veysi o fotoğrafı da filmle çekmiş