Kiitoksia kaikenkattavasta kuhapaketista, tärkeää työtä vastuullisuuden edistämiseksi! 👏👏👏 Väkäsettömiä koukkuja ei taidettu mainita videolla. Se jos jokin olisi live-kulttuurissa suotavaa nostaa esille, jos kalastetaan sillä lähtökohdalla, että kala vapautetaan. ☝
Tärkeää asiaa ehdottomasti. Miten vetouistelussa? et voi aina tietää miltä syvyydeltä kyseinen kala on tarttunut että tietäisi laskea samaan syvyyteen takaisin. Varsinkin kun omalla järvellä vaihtelee syvyys välillä kymmenenkin metriä penkkojen mukaan.
Tärkeintä on silloin jäädä seuraamaan tilannetta hetkeksi. Ei niitä isomuksia niin montaa vuodessa kuitenkaan osu, etteikö kerkeäsi sen vertaa romppeita ylös keräämään tai vaihtoehtoisesti jäädä uistelemaan samaa aluetta vähäksi aikaa. Jos kala menehtyy, niin sitten vaan matkaan ja ruoaksi.
On kyllä kuha kaunis kala :) Oon just aloittelemassa kalastusta harrastuksena niin tulee hyviä pointteja tässä videolla :) Onko nuo selkäevän piikit muuten vahvoja/teräviä? Että pitääkö niitä välttää koskemasta? Islannissa kun olin niin siellä oli piikikkäitä myrkkykaloja, ne oli aika karseita käsitellä kun verkkokalastettiin :D En muista mikä kala se on englanniksi, islanniksi niitä sanottiin nimellä "karvi/karfi" tai joku vastaava, semmosia kirkkaan punasia piikikkäitä, gröönlanninmereltä pyydettiin niitä, turskaa ja seitiä :)
Kyllähän kuhan ja ahvenen selkäpiikkejä kannattaa välttää ja kiduskansien piikkiä myös. Mahtavaa että ole päätynyt tämän hienon harrastuksen pariin. ☀️
@@kalastajan Aaivan okei kiitos :) Joo turskassa ne kidusten piikit on kait sitten vähän pehmeempiä, tai ehkä se mielikuva johtuu kun käsitteli kunnon viiltosuojahanskoilla niitä :O Taidanpa pakkaa eväät ja lähteä koittaan kalaonnea! :)
Tulevaisuutta ajatellen isojen live kalojen kalastuksen suhteen olen pyöritellyt ajatusta, esim väkäsemättömien koukkujen käyttö yhdellä kolmihaara koukulla varustettuna. Olisi samat ohjeet esimerkiksi kuin joissakin virtapaikoissa? " Vieheessä saa käyttää enintään kolmea koukkua eli joko yhtä kolmihaaraa, yhtä kaksihaaraa ja yhtä yksihaaraa tai kolmea yksihaaraa. Vain väkäsettömien koukkujen käyttö sallittu."
Pyydetyn kalan vapauttamisen nopeuttamiseksi, miksi ei käyttäisi väkäsettömiä koukkuja?? Monilla koskivesillä nämä ovat suorastaan pakollisia. Toki karkuutuksia tulee enemmän, mut paljon helpompi päästää kala irti, jos se kuitenkin tarkoitus olisi??
En kyllä ymmärrä miksi noita isoja kuhia pitää kiusata varsinkin ennen kutua. Onko se sen arvosta että saat +80cm kuhan siiman päähän ja sit voit patsastella kameran eessä olevinaan kovakin kalamies.
Samaa mieltä. Suoraan sanottuna vituttaa tällainen jeesustelu, että ensin kytätään isoa kalaa ruudulta ja revitään väkisin ylös ja sitten tullaan videolle kertomaan miten kalaa ei haluta vahingoittaa... Itse olen intohimoinen kalamies, mutta perus lähtökohtana on, että saatu kala otetaan ruuaksi. Jos minulla olisi valta päättää, kieltäisin lailla livekaikuluotaimet yms.
@@o5ku89 Johan nyt vallan! On näköjään vielä kalamiehiä joilla on järki tallella. Olen luullut, että yksinäni täällä (ja muilla palstoilla) saarnaan miten maailman typerintä touhua on kytätä kymppitonnien "televisioruuduista" mistä löytäisi mahdollisimman ison kalan kidutettavaksi. Sitten tämän urotyösession jälkeen odotetaan, että samanlaiset hömelöt kehuvat nettipalstoilla kuinka iso sankarityö tulikaan tehtyä. On varsinaista "kalavesien hoitoa" näiden sankarien toiminta kyllä. Minäkin odotin otsikon perusteella, että kuinka iso kuha laitetaan ruuaksi ja minkälaisia herkkuja siitä kannattaa tehdä.
@@o5ku89 Todennäköistä on, että ennenpitkää poliittiset päättäjät havahtuvat kieltämään tarkoituksellisen kalojen turhan (tekniikka)kalastuksen. Eläinrääkkäystähän se on. Kun asia joutuu suurennuslasin alle, siinä saattaa helposti tulla sellaisiakin määräyksiä (EU), joista me ruokakalan pyytäjätkään emme iloitse.
Palataanpa tähän aiheeseen vielä. Me käsittääksemme kerroimme, että Kalastajan Kanava ei harrasta tätä, mutta tätä tehdään ja lisääntyvin määrin, joten pyrimme opastamaan mitä pitäisi ottaa huomioon, sillä osa ei huomioi mitään ja osa ei osaa huomioida mitään. Se on osa meidän valistavaa työtä. Jos asioista ei puhuta, ei mikään muutu.
Otsikon perusteella odotin, että tässä käytäisiin läpi ison kalan käsittelyä ruokakuntoon.. ..mut olikin sit taas näitä kameralla takaa-ajettujen "hellävaroen-käsittely" -ohjeita... Niin iso kuin pieni saaliskalahan käsitellään siten, että ekana tainnutetetaan, sit verestetään, sit jäähdytetään, sit joskus perataan + maustetaan ja valmistetaan ruuaksi. 😁 Näistä livettäjien "huolista kaloja kohtaan" tulee vähän mieleen takavuosien Alkon "huoli-infot" kansalaisia kohtaan alkoholin haittavaikutuksista - samalla kun konttorissa tuuletettiin raikkaasti ehtymätöntä kassan kilinää... 😊
No meillä ei kassa kilise isoista kaloista. 😅Tosiasia vaan on se, että isoihin kuhiin kohdistuu kasvava kalastuspaine, joka on lähes 100%:sti pyydystä ja päästä -kalastusta. Tämän faktan tiedostaen, näemme tärkeäksi nostaa kalojen oikeanlaista käsittelyä esille ja puhua siitä. Paljon olemme puhuneet kalan käsittelystä myös vedestä ruokapöytään ja teemme sitä paljon myös jatkossa, itse asiassa tätä sivuten ihan lähitulevaisuudessakin on uutta sisältöä tulossa. ☀️
@@kalastajan * "No meillä ei kassa kilise isoista kaloista." * Noh, Alkon 'kassan kilinä-' vertauksella tarkoitin veneeseen suollettavaa kalapotti-virtaa samalla kun esitetään huolestunutta CR-saaliin voinnista - en siis rahaa. * "Tosiasia vaan on se, että isoihin kuhiin kohdistuu kasvava kalastuspaine, joka on lähes 100%:sti pyydystä ja päästä -kalastusta." * Ilmiselvästi näin on... No aika ajoin on ollut puhetta, että Suomessakin otettais joidenkin petokalojen (siis mm. hauki, kuha) osalta käyttöön välimitta-rajoitus ja että sitä pienempiä ja isompia ei tarkoituksenmukaisesti saisi kalastaa ollenkaan. Tuohan tarkoittaisi, että käytännössä esim. vain noihin 'metrisiin pötkylöihin' kohdistuva live-antureiden avulla tapahtuva kalastus kuuluisi ko. säännön piiriin. ** Nyt päästäänkin ytimeen: Ohjelmaehdotus 😊 Saisittekoos aikaiseksi videon, missä ois jonkinlaisena koosteena näiden "CR-kalojen voinnista hyvin huolissaan olevien" live-laite -kalastajien (ehkä etenkin kaupallisten kalastusoppaiden) kommentteja, jos em. sääntö todella jonain päivänä tulisikin voimaan? Olisikohan ko. tyyppinen sääntö siinä tapauksessa 'täysin väärä ja epäreilu', kun se nyt osuisikin omaan mielilajiin (tai bisnekseen), vaikka sen tiimoilta toisaalta esiinnytään kovinkin "kaloja suojelevana luontoaktivistina"? Jos nyt vaik 10-20 kalastusopasta saataisiin kameran eteen (tai muuten vain vastaamaan em. aiheeseen), niin silloin mielipiteiden määrästä voisi kenties jo joitain johtopäätöksiä tehdä - siis että kumpiko siinä nyt olikaan tärkeämpi juttu: Oma (tai bisneksen) etu vai luontoarvot... Oliko paha? 😁
@@harbo63_j_yt tuo keskusteluissa ollut ylämitta-ajatus ei tarkoita sitä, että kookkaita yksilöitä ei voisi kalastaa. Se tarkoittaa sitä, että tyyliin yli 60-senttisiä kuhia ei voisi ottaa eräksi. Näitä on tietyille vesistöille yritetty saada, mutta ilmeisesti asiassa on ELYillä vielä lakiteknisiä haasteita ja suunnitellut rajoitukset ovat muuttuneet prosessissa ylämittasuositukseksi (esim. Kuortaneenjärvellä). Tuo 10-20 opasta on niin iso prosessi meille ja oppaille, että ei ole realistista toteuttaa. Kysely aiheesta voisi olla realistinen. Täytyy pohtia.
@@kalastajan "Tuo keskusteluissa ollut ylämitta-ajatus ei tarkoita sitä, että kookkaita yksilöitä ei voisi kalastaa. Se tarkoittaa sitä, että tyyliin yli 60-senttisiä kuhia ei voisi ottaa eräksi." ** Jep - mutta kun asia on kokonaisuudessaankin vielä ajatus-asteella, niin matkalla kohti lain toteuttamista saattaisi vielä tulla täsmennyksiä - esim. tuo (lonkalta tähän juttuun heittämäni) "tarkoituksenmukaisuus". Onhan nytkin joillakin lohijoilla (esim. Tornionjoki) punttiperhokalastusta rajoitettu voimakkaasti vedoten lohien vahingoittumisien ja sen myötä vesihomeen tarttumisen estämiseksi - samalla hyvin tietäen, että pohjaa spin-flugalla ronaten saaliin todennäköisyys kasvaa hurjasti. Aiheesta löytyy helposti artikkeleita guuglaamalla. Vertaisin tätä hieman tuohon esittämääni välimitta-sääntöön "tarkoituksenmukaisuus"-tarkennuksella täsmentäen. 😊 - - - "Tuo 10-20 opasta on niin iso prosessi meille ja oppaille, että ei ole realistista toteuttaa. Kysely aiheesta voisi olla realistinen. Täytyy pohtia." ** Juu - asianhan voisi toteuttaa kyselyllä - ja sit julkistaa tulokset jonkun live-virtuoosi-oppaan reissussa osana videon muuta livettely-tarinointia... 😊 - - - Yleisesti ottaen videonne ovat pääosin erittäin mukavaa asiapitoista viihdettä ja tavallisesti vieläpä erittäin selkokielellä esitettyjä ja että teidän videoissa ei niin kaameen paatoksella tuupata yhteistyö-firmojen tuotenimiä, kuten joidenkin tekeleissä taas on tapana... Mukava, että viitsitte näitä tehdä! 👍 Olen siis ohjelmianne muutaman vuoden ajan seuraillut, mutta vasta nyt kommentoinut ensimmäistä kertaa.
@@harbo63_j_yt hienoa, että kommentoit ja osallistut keskusteluun. Arvostamme. Kuhalla on loheen verrattuna se tilanne, että kala voi paremmin kuin koskaan. Rauhoitusperusteet ovat muuten kuin kutualueiden osalta tiukassa ja kalaa on monin paikoin jopa liikaa. Siksi rajoittaminen jäänee pitkälti harrastajien vastuulle. Siksi tämä video. ☀️
Joku voi pitää jeesustelunakin, useimmat toivottavasti näkevät videon tarkoituksen. Eli sen, että tässä koko ajan lisääntyvässä kalastusmuodossa kiinnitettäisiin enenevissä määrin huomiota kalojen käsittelyyn ja vältettäisiin tarpeettomia ”haavakkoja”.
Joskus niitä isoja vaan sattuu tulemaan vaikkei ne varsinaisesti olisi kohdekaloja niin on se hyvä tietää miten niitä käsittelee ennen vapauttamista. Tästä uudesta "täsmäpommituslajista" jossa nimenomaan noita isoja noukitaan, ig-tykkäyksien ja hetkellisen adrealiinipiikin vuoksi on kyllä erikoinen ilmiö siitä ole samaa mieltä.
Itse en kans tarkoituksella varta vasten ettis isoja vaan että vois nostaa ne veneeseen kuvia varten, mut niitä kun silti välillä osuu kohdalle vahingossa niin tarjottu info oli todella hyvää ja tarpeellista
Kiitoksia kaikenkattavasta kuhapaketista, tärkeää työtä vastuullisuuden edistämiseksi! 👏👏👏 Väkäsettömiä koukkuja ei taidettu mainita videolla. Se jos jokin olisi live-kulttuurissa suotavaa nostaa esille, jos kalastetaan sillä lähtökohdalla, että kala vapautetaan. ☝
Tärkeää asiaa ehdottomasti. Miten vetouistelussa? et voi aina tietää miltä syvyydeltä kyseinen kala on tarttunut että tietäisi laskea samaan syvyyteen takaisin. Varsinkin kun omalla järvellä vaihtelee syvyys välillä kymmenenkin metriä penkkojen mukaan.
Tärkeintä on silloin jäädä seuraamaan tilannetta hetkeksi. Ei niitä isomuksia niin montaa vuodessa kuitenkaan osu, etteikö kerkeäsi sen vertaa romppeita ylös keräämään tai vaihtoehtoisesti jäädä uistelemaan samaa aluetta vähäksi aikaa. Jos kala menehtyy, niin sitten vaan matkaan ja ruoaksi.
On kyllä kuha kaunis kala :) Oon just aloittelemassa kalastusta harrastuksena niin tulee hyviä pointteja tässä videolla :) Onko nuo selkäevän piikit muuten vahvoja/teräviä? Että pitääkö niitä välttää koskemasta? Islannissa kun olin niin siellä oli piikikkäitä myrkkykaloja, ne oli aika karseita käsitellä kun verkkokalastettiin :D En muista mikä kala se on englanniksi, islanniksi niitä sanottiin nimellä "karvi/karfi" tai joku vastaava, semmosia kirkkaan punasia piikikkäitä, gröönlanninmereltä pyydettiin niitä, turskaa ja seitiä :)
Kyllähän kuhan ja ahvenen selkäpiikkejä kannattaa välttää ja kiduskansien piikkiä myös. Mahtavaa että ole päätynyt tämän hienon harrastuksen pariin. ☀️
@@kalastajan Aaivan okei kiitos :) Joo turskassa ne kidusten piikit on kait sitten vähän pehmeempiä, tai ehkä se mielikuva johtuu kun käsitteli kunnon viiltosuojahanskoilla niitä :O Taidanpa pakkaa eväät ja lähteä koittaan kalaonnea! :)
Tulevaisuutta ajatellen isojen live kalojen kalastuksen suhteen olen pyöritellyt ajatusta, esim väkäsemättömien koukkujen käyttö yhdellä kolmihaara koukulla varustettuna. Olisi samat ohjeet esimerkiksi kuin joissakin virtapaikoissa?
" Vieheessä saa käyttää enintään kolmea koukkua eli joko
yhtä kolmihaaraa,
yhtä kaksihaaraa ja yhtä yksihaaraa tai
kolmea yksihaaraa.
Vain väkäsettömien koukkujen käyttö sallittu."
Pyydetyn kalan vapauttamisen nopeuttamiseksi, miksi ei käyttäisi väkäsettömiä koukkuja?? Monilla koskivesillä nämä ovat suorastaan pakollisia. Toki karkuutuksia tulee enemmän, mut paljon helpompi päästää kala irti, jos se kuitenkin tarkoitus olisi??
Mutta hyvä aihe niille jotka tuota harrastavat.
Hienoa, Hannua enemmän ruutuun vaan..!!
Onko kuhalla myös niin terävät hampaat että katkoo kuitu siiman. Tarvitseeko perukkeen.
Kuha ei tarvitse puruperuketta. Hampaat ovat niin erilaiset kuin hauella.
En kyllä ymmärrä miksi noita isoja kuhia pitää kiusata varsinkin ennen kutua. Onko se sen arvosta että saat +80cm kuhan siiman päähän ja sit voit patsastella kameran eessä olevinaan kovakin kalamies.
Samaa mieltä. Suoraan sanottuna vituttaa tällainen jeesustelu, että ensin kytätään isoa kalaa ruudulta ja revitään väkisin ylös ja sitten tullaan videolle kertomaan miten kalaa ei haluta vahingoittaa... Itse olen intohimoinen kalamies, mutta perus lähtökohtana on, että saatu kala otetaan ruuaksi. Jos minulla olisi valta päättää, kieltäisin lailla livekaikuluotaimet yms.
@@o5ku89 Johan nyt vallan! On näköjään vielä kalamiehiä joilla on järki tallella. Olen luullut, että yksinäni täällä (ja muilla palstoilla) saarnaan miten maailman typerintä touhua on kytätä kymppitonnien "televisioruuduista" mistä löytäisi mahdollisimman ison kalan kidutettavaksi. Sitten tämän urotyösession jälkeen odotetaan, että samanlaiset hömelöt kehuvat nettipalstoilla kuinka iso sankarityö tulikaan tehtyä. On varsinaista "kalavesien hoitoa" näiden sankarien toiminta kyllä.
Minäkin odotin otsikon perusteella, että kuinka iso kuha laitetaan ruuaksi ja minkälaisia herkkuja siitä kannattaa tehdä.
@@o5ku89 Todennäköistä on, että ennenpitkää poliittiset päättäjät havahtuvat kieltämään tarkoituksellisen kalojen turhan (tekniikka)kalastuksen. Eläinrääkkäystähän se on. Kun asia joutuu suurennuslasin alle, siinä saattaa helposti tulla sellaisiakin määräyksiä (EU), joista me ruokakalan pyytäjätkään emme iloitse.
Palataanpa tähän aiheeseen vielä. Me käsittääksemme kerroimme, että Kalastajan Kanava ei harrasta tätä, mutta tätä tehdään ja lisääntyvin määrin, joten pyrimme opastamaan mitä pitäisi ottaa huomioon, sillä osa ei huomioi mitään ja osa ei osaa huomioida mitään. Se on osa meidän valistavaa työtä. Jos asioista ei puhuta, ei mikään muutu.
Otsikon perusteella odotin, että tässä käytäisiin läpi ison kalan käsittelyä ruokakuntoon.. ..mut olikin sit taas näitä kameralla takaa-ajettujen "hellävaroen-käsittely" -ohjeita...
Niin iso kuin pieni saaliskalahan käsitellään siten, että ekana tainnutetetaan, sit verestetään, sit jäähdytetään, sit joskus perataan + maustetaan ja valmistetaan ruuaksi. 😁
Näistä livettäjien "huolista kaloja kohtaan" tulee vähän mieleen takavuosien Alkon "huoli-infot" kansalaisia kohtaan alkoholin haittavaikutuksista - samalla kun konttorissa tuuletettiin raikkaasti ehtymätöntä kassan kilinää... 😊
No meillä ei kassa kilise isoista kaloista. 😅Tosiasia vaan on se, että isoihin kuhiin kohdistuu kasvava kalastuspaine, joka on lähes 100%:sti pyydystä ja päästä -kalastusta. Tämän faktan tiedostaen, näemme tärkeäksi nostaa kalojen oikeanlaista käsittelyä esille ja puhua siitä. Paljon olemme puhuneet kalan käsittelystä myös vedestä ruokapöytään ja teemme sitä paljon myös jatkossa, itse asiassa tätä sivuten ihan lähitulevaisuudessakin on uutta sisältöä tulossa. ☀️
@@kalastajan * "No meillä ei kassa kilise isoista kaloista." *
Noh, Alkon 'kassan kilinä-' vertauksella tarkoitin veneeseen suollettavaa kalapotti-virtaa samalla kun esitetään huolestunutta CR-saaliin voinnista - en siis rahaa.
* "Tosiasia vaan on se, että isoihin kuhiin kohdistuu kasvava kalastuspaine, joka on lähes 100%:sti pyydystä ja päästä -kalastusta." *
Ilmiselvästi näin on... No aika ajoin on ollut puhetta, että Suomessakin otettais joidenkin petokalojen (siis mm. hauki, kuha) osalta käyttöön välimitta-rajoitus ja että sitä pienempiä ja isompia ei tarkoituksenmukaisesti saisi kalastaa ollenkaan.
Tuohan tarkoittaisi, että käytännössä esim. vain noihin 'metrisiin pötkylöihin' kohdistuva live-antureiden avulla tapahtuva kalastus kuuluisi ko. säännön piiriin.
**
Nyt päästäänkin ytimeen: Ohjelmaehdotus 😊
Saisittekoos aikaiseksi videon, missä ois jonkinlaisena koosteena näiden "CR-kalojen voinnista hyvin huolissaan olevien" live-laite -kalastajien (ehkä etenkin kaupallisten kalastusoppaiden) kommentteja, jos em. sääntö todella jonain päivänä tulisikin voimaan?
Olisikohan ko. tyyppinen sääntö siinä tapauksessa 'täysin väärä ja epäreilu', kun se nyt osuisikin omaan mielilajiin (tai bisnekseen), vaikka sen tiimoilta toisaalta esiinnytään kovinkin "kaloja suojelevana luontoaktivistina"?
Jos nyt vaik 10-20 kalastusopasta saataisiin kameran eteen (tai muuten vain vastaamaan em. aiheeseen), niin silloin mielipiteiden määrästä voisi kenties jo joitain johtopäätöksiä tehdä - siis että kumpiko siinä nyt olikaan tärkeämpi juttu: Oma (tai bisneksen) etu vai luontoarvot...
Oliko paha? 😁
@@harbo63_j_yt tuo keskusteluissa ollut ylämitta-ajatus ei tarkoita sitä, että kookkaita yksilöitä ei voisi kalastaa. Se tarkoittaa sitä, että tyyliin yli 60-senttisiä kuhia ei voisi ottaa eräksi. Näitä on tietyille vesistöille yritetty saada, mutta ilmeisesti asiassa on ELYillä vielä lakiteknisiä haasteita ja suunnitellut rajoitukset ovat muuttuneet prosessissa ylämittasuositukseksi (esim. Kuortaneenjärvellä).
Tuo 10-20 opasta on niin iso prosessi meille ja oppaille, että ei ole realistista toteuttaa. Kysely aiheesta voisi olla realistinen. Täytyy pohtia.
@@kalastajan "Tuo keskusteluissa ollut ylämitta-ajatus ei tarkoita sitä, että kookkaita yksilöitä ei voisi kalastaa. Se tarkoittaa sitä, että tyyliin yli 60-senttisiä kuhia ei voisi ottaa eräksi."
**
Jep - mutta kun asia on kokonaisuudessaankin vielä ajatus-asteella, niin matkalla kohti lain toteuttamista saattaisi vielä tulla täsmennyksiä - esim. tuo (lonkalta tähän juttuun heittämäni) "tarkoituksenmukaisuus".
Onhan nytkin joillakin lohijoilla (esim. Tornionjoki) punttiperhokalastusta rajoitettu voimakkaasti vedoten lohien vahingoittumisien ja sen myötä vesihomeen tarttumisen estämiseksi - samalla hyvin tietäen, että pohjaa spin-flugalla ronaten saaliin todennäköisyys kasvaa hurjasti. Aiheesta löytyy helposti artikkeleita guuglaamalla.
Vertaisin tätä hieman tuohon esittämääni välimitta-sääntöön "tarkoituksenmukaisuus"-tarkennuksella täsmentäen. 😊
- - -
"Tuo 10-20 opasta on niin iso prosessi meille ja oppaille, että ei ole realistista toteuttaa. Kysely aiheesta voisi olla realistinen. Täytyy pohtia."
**
Juu - asianhan voisi toteuttaa kyselyllä - ja sit julkistaa tulokset jonkun live-virtuoosi-oppaan reissussa osana videon muuta livettely-tarinointia... 😊
- - -
Yleisesti ottaen videonne ovat pääosin erittäin mukavaa asiapitoista viihdettä ja tavallisesti vieläpä erittäin selkokielellä esitettyjä ja että teidän videoissa ei niin kaameen paatoksella tuupata yhteistyö-firmojen tuotenimiä, kuten joidenkin tekeleissä taas on tapana...
Mukava, että viitsitte näitä tehdä! 👍
Olen siis ohjelmianne muutaman vuoden ajan seuraillut, mutta vasta nyt kommentoinut ensimmäistä kertaa.
@@harbo63_j_yt hienoa, että kommentoit ja osallistut keskusteluun. Arvostamme.
Kuhalla on loheen verrattuna se tilanne, että kala voi paremmin kuin koskaan. Rauhoitusperusteet ovat muuten kuin kutualueiden osalta tiukassa ja kalaa on monin paikoin jopa liikaa. Siksi rajoittaminen jäänee pitkälti harrastajien vastuulle. Siksi tämä video. ☀️
mistäs syvyydestä sitä kannattais live luotaimella tähän aikaan vuodesta mennä kuhia etsimään
Syvyysalueet voivat vaihdella paljonkin ja myös kalan ”korko”. Mitä matalammasta kalan löytää, sitä parempi.
Kuha on monessa järvessä niin yleinen että alamitan voisi poistaa. Ei siis joka vesistössä.
Olisko aika unohtaa jeesustelu ja lopettaa kalojen nosto, joita ei käytetä ravinnoksi!
Joku voi pitää jeesustelunakin, useimmat toivottavasti näkevät videon tarkoituksen. Eli sen, että tässä koko ajan lisääntyvässä kalastusmuodossa kiinnitettäisiin enenevissä määrin huomiota kalojen käsittelyyn ja vältettäisiin tarpeettomia ”haavakkoja”.
Joskus niitä isoja vaan sattuu tulemaan vaikkei ne varsinaisesti olisi kohdekaloja niin on se hyvä tietää miten niitä käsittelee ennen vapauttamista.
Tästä uudesta "täsmäpommituslajista" jossa nimenomaan noita isoja noukitaan, ig-tykkäyksien ja hetkellisen adrealiinipiikin vuoksi on kyllä erikoinen ilmiö siitä ole samaa mieltä.
Itse en kans tarkoituksella varta vasten ettis isoja vaan että vois nostaa ne veneeseen kuvia varten, mut niitä kun silti välillä osuu kohdalle vahingossa niin tarjottu info oli todella hyvää ja tarpeellista
@@samulilaine5 Olen samaa mieltä siitä, että neuvot olivat hyviä. En tätä videota, enkä juuri muutakaan Kalastajan kanavan toimintaa halua arvostella.