MÜTHİŞ TYT TÜYOLARI - Her Öğrencinin Bilmesi Gereken Tüyolar

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 12 ก.พ. 2024
  • Sevgili Matematik Dostları
    Yaklaşık 2300 sene önce Öklid Matematik ve Geometriyi ispat ve aksiyomlara dayalı bir dizi olarak işleyen 13 ciltlik “Elementler” adlı eseri ortaya koydu.Kendinden önceki Tales, Pisagor, Platon, Aristoteles gibi matematikçi ve geometricilerin çalışmalarını temel alan Öklid’in bu yapıtı, iki bin yıl boyunca önemli bir başvuru kaynağı olarak kullanılmıştır.
    Düzlem geometrisi, aritmetik, sayılar kuramı, irrasyonel sayılar ve katı cisimler geometrisi Öklid’in kitabında ele aldığı başlıca konulardı. Öklid’in her önermeyi daha önceki önermelerden çıkarma yöntemi, kendisine atfedilen “geometrinin babası” sözünü de haklı kılar.
    Kitapta yer alan aksiyomlara, teoremlere ve ispatlara dayanan sentez yöntemlerinin Batı düşüncesi üzerinde çok önemli etkisinin olduğu söylenir. Russell, Elementler’in bugüne kadar yazılmış en büyük kitap olduğunu ileri sürer. Einstein ise “Gençliğinde bu kitabın büyüsüne kapılmamış bir kimse, kuramsal bilimde önemli bir atılım yapabileceği hayaline kapılmasın” demiştir.
    Öklid geometrisi 19. yüzyılın başına kadar rakipsiz kaldı. Hatta 20. yüz-yılın ortalarına kadar bile orta öğretimde geometri, Öklid’in “Elementler” serisine bağlı olarak okutuldu.
    Daha okula başladığım ilk aylarda(İlkokul Öğretmenime hayranlığımdan olsa gerek) öğretmen olmaya karar vermiştim.Zamanla bu özlem Matematik Öğretmenliği olarak şekillendi.Sistemi sorgulama olgunluğuna erişince ülkemizdeki matematik öğretiminde bir eksiklik olduğunu gözlemledim. Gelişmiş ülkelerin ilköğretim ve orta öğretim ders programlarını ve kitaplarını inceleme fırsatı bulunca bizdeki eğitim ve öğretim sisteminin “tamamen ezbere dayalı olduğu ve bu modelle bilimsel kalkınmanın mümkün olmadığı” kanaatine vardım.
    Bu ezberci eğitim sistemini değiştirmek ve ispat’a dayalı matematik öğretimini yerleştirmek amacıyla “ezbersiz matematik” sloganı ile işe koyuldum.Seneler boyu bu sistemi yerleştirmek için elimden gelen her şeyi yaptım.Ülkemizin en seçkin eğitim kurumlarında edindiğim yaklaşık kırk senelik mesleki birikimimi ve ezbersiz eğitim modelini “Elementler Matematik” serisi ile aktarmaya çalıştım.Bu çalışmanın,
    LGS (Liseye Geçiş Sınavı)
    TYT (Temel Yeterlilik Testi)
    AYT (Alan Yeterlilik Testi)
    KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı)
    ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi)
    sınavları’na hazırlan herkes için önemli bir başvuru kaynağı olacağını umuyorum.
    “Elementler Matematik” serisi 16 Cilt olup toplam 2200 sayfadan oluşmaktadır.Bu sayfaların içeriği, yazımı,çizimi,dizgisi , tanıtımının yapıldığı internet siteleri tümüyle tarafımdan yapılmış ve matematik dostlarının hizmetine sunulmuştur.
    Öklid’in 13 cilt ve 527 sayfadan oluşan Elementler kitap serisi( drive.google.com/file/d/1BMkO...) ile karşılaştırmasını siz değerli dostların takdirlerine sunuyorum. Saygılarımla.
    Ahmet YAZICI
    ELEMENTLER MATEMATİK
    KİTAP SERİSİ
    01-MANTIK - KÜMELER-BAĞINTI, FONKSİYON VE İŞLEM
    02-SAYILAR
    03-PROBLEMLER
    04-POLİNOMLAR
    05-İKİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER VE EŞİTSİZLİKLER
    06-TRİGONOMETRİ
    07-KARMAŞIK SAYILAR-LOGARİTMA
    08-PERMÜTASYON, KOMBİNASYON, BİNOM, OLASILIK VE İSTATİSTİK
    09-TÜMEVARIM-DİZİLER-MATRİS, DETERMİNANT VE DOĞRUSAL DENKLEM SİSTEMLERİ
    10-PARÇALI FONKSİYONLAR
    11-LİMİT VE SÜREKLİLİK
    12-TÜREV VE UYGULAMALARI
    13-İNTEGRALVE UYGULAMALARI
    14-TEMEL GEOMETRİK KAVRAMLAR,AÇILAR VE ÜÇGENLERÇOKGENLER VE DÖRTGENLER
    15-ÇEMBERLER, GEOMETRİK YER VE ÇİZİMLER
    16-UZAY VE ANALİTİK GEOMETRİ
    Bu kanalda 2200 sayfadan oluşan soruların video çözümlerini yapmaya çalışacağım.
    Ahmet YAZICI
    Matematik Öğretmeni
    ISBN: 978-605-60472-0-6 (Her hakkı saklıdır ve yazarına aittir).
    önerme, bileşik önerme, önermenin değili, ve, veya, ya da bağlaçları, De Morgan kuralları, koşullu önerme, koşullu önermenin karşıtı, koşullu önermenin tersi, koşullu önermenin karşıt tersi, iki yönlü koşullu önerme (gerek ve yeter şart), açık önerme, her, bazı, tanım, aksiyom, teorem, ispat, hipotez, hüküm, küme, eleman, evrensel küme, boş küme, alt küme, öz alt küme, sonlu küme, sonsuz küme, eşit kümeler, birleşim, kesişim, fark, tümleme, ayrık kümeler, De Morgan kuralları, sıralı ikili, kartezyen çarpım, doğal sayılar, tam sayılar, rasyonel sayılar, irrasyonel sayılar, gerçek (reel) sayılar ,bilinmeyen, değişken, denklem, denklemin derecesi, eşitsizlik, gerçek sayı aralıkları, çözüm kümesi, mutlak değer, oran, orantı, doğru orantı, ters orantı, yüzde, üçgen, açı, kenar, iç açı, dış açı, üçgen eşitsizliği, eşkenar üçgen, ikizkenar üçgen, dik üçgen, eşlik, Kenar-Açı-Kenar (K.A.K.), Kenar-Kenar-Kenar (K.K.K.), Açı-Kenar-Açı (A.K.A.), Açı-Açı (A.A.), benzerlik, benzerlik oranı, kesen,

ความคิดเห็น •