la punctul 3 f(x)=g(x) rezulta x^3+x^2+x+1 = x+3 putem pur si simplu sa trecem direct polinomul g(x) in stanga fara sa gandim polinoamele ca produse? adica trecem individual x in stanga, devine 4x, si trecem pe 3 in stanga care devine 2 ? adica x+3 trecut in stanga devine 4x+2 , iar 4x si x se reduc si avem x^3+x^2+3=0 de unde rezulta exact aceleasi radacini 1 si 2 in Z5. adica pe scurt in loc de f(x) = g(x) scriem f(x) - g(x) = 0 , inlocuim termenii negativi cu echivalentul lor in Z5 (forma canonica), si rezulta acelasi lucru , cel putin in cazul asta nu vad o diferenta intre cele doua metode.
la punctul 3
f(x)=g(x) rezulta x^3+x^2+x+1 = x+3
putem pur si simplu sa trecem direct polinomul g(x) in stanga fara sa gandim polinoamele ca produse? adica trecem individual x in stanga, devine 4x, si trecem pe 3 in stanga care devine 2 ?
adica x+3 trecut in stanga devine 4x+2 , iar 4x si x se reduc
si avem x^3+x^2+3=0 de unde rezulta exact aceleasi radacini 1 si 2 in Z5.
adica pe scurt in loc de f(x) = g(x) scriem f(x) - g(x) = 0 , inlocuim termenii negativi cu echivalentul lor in Z5 (forma canonica), si rezulta acelasi lucru , cel putin in cazul asta nu vad o diferenta intre cele doua metode.
asa fac si eu:)) e mai simplu si la asta m-am gandit si eu cand m-am uitat la clip..e aceasi solutie dar difera putin:))
sidewaysfcs0718
Aveţi dreptate !
Felicitari ! (Poenaru Dan)
de ce 4 este opusul lui 1 ca nu inteleg?
4 + 1 in Z5 este 0. La numerele reale, opusul lui N este -N, care da 0. E acelasi principiu.