Olimpiyat liseleri açılmalı. Olimpiyat çalışan öğrenciler diğer derslerden muaf olmalı. Olimpiyat demek lisans düzeyinde çalışma yapmak demek. Öyle lise matematiği ile lise fiziği ile olacak bir çalışma sistemi değil. Çok ağır bir çalışma şeklidir olimpiyatlar. Bu gençler hem maddi yönden hem de eğitim şekli yönünden desteklenmelidir. Ülkeye katma değer kazandıracak gençler bu gençlerdir. Orta gelir tuzağından kurtulmanın anahtarıdır bu gençler.
Ben olimpiyatlara hazırlanmak için 11 imj heba ettim ve çevremdeki herkes bununla vaktini harcama 11 e odaklan üniversite sınavında başarılı olursun diyorlardı tabii sonunda kazanamadım ama 11 im gitti Ha sorarsan pişman mısın Asla 😂😂
Akdeniz bölgesindeki bir fen lisesinde lise 2'deyim o zamanlar, olimpiyatlardan haberim olmuştu. D&R'dan olimpiyat kitap setleri almıştım. Tabii ki insan tek başına o kitaplardan bir şey anlamıyor, profesyonel destek lazım. Ertesi gün bir hevesle okulun bitiminde matematik hocamın yanına koşmuştum. Anlatıyorum böyle olimpiyatlar varmış işte bunlara hazırlanalım, okulda kulüp açalım, Akdeniz Üni. olimpiyat sınavına, Tübitak sınavına katılalım. Nesin Matematik köyüne gidelim vs. vs. Anlattım anlattım... O gün o adamdan yediğim tersleme, sen yapamazsın, ben buna vakit ayırmam gibi cümleler ve beni öylece bırakıp özel dersine koşması bu alanda ilk yediğim tokat olmuştu. Fen lisesi diye tanımlanan bir okulda böyle bir şey olması da aşırı ironikti. Ertesi sene, Nesin köyündeki derslere kendi başıma gittim. İçimden de ileride çok iyi bir temel bilimci olacağım ben diye kendimi gazlıyordum o sıralar. Lise 3'te bir özel okula geçtim. Oradaki hocalardan da rica etmiştim. Beni kırmadılar, olimpiyat ön elemelerine gittik denedik şanımızı. Ama bu işler ciddi hazırlık gerektiriyor ve çok farklı bir müfredattan sınava tabi tutuluyorsunuz. Üniversite sınavına hazırlık ile götürülebilecek bir şey değil videoda anlatılan gibi. Kılpayı kaçırdım 1. aşama sınavı barajını. Ve mecburen üniversite sınavına hazırlanmak için olimpiyatlardan emekli oldum. Yıllar geçti. Çeşitli bir çok sebepten temel bilim okumaktan vazgeçtim. (Hayatın gerçekleri çok acımasız). İstanbul'daki bir tıp fakültesindeyim şimdi. Etrafımda İstanbul'daki özel okullarda, köklü liselerde ve Fen liselerinde okuyup zamanında olimpiyatlarda madalya almış arkadaşlarım var. Hala olimpiyat takımları ile iletişim halindeler. Tübitak'tan kendilerine atanmış akademik bir mentör birlikte çalışıyorlar ve burs alıyorlar. :) Ülkemizde bir şeyler yapmak isteyenler için bir çok program var. Tübitak proje destekleri, Teknofest yarışmaları... Ama benim o lisedeki matematik hocamın kafa yapısı ise hala aynı. Lisedeki beni reddeden hoca, Kendisi başka bir formda, akademik kış uykusuna yatan "Doçent Osman" olarak; bilgisayardan slayt açamayan, üniye gelmeyen, labı kilitleyip kimseye kullandırmayan "Prof Osman" hatta daha kötüsü; hayattaki tek amacı doçent olmak olan, slayt hatibi, kendine atıflarla ve atıf çeteleriyle yaptığı 3 h-indexli "Doktor Öğretim Üyesi Osman" olarak hayatta karşıma tekrardan çıktı. Şimdi de bunlarla uğraşıyorum. p.s.: TÜBİTAK'ı tebrik etmek istiyorum. Bu sene olimpiyatlarda öğrencilere ek olarak öğretmenlere yönelik olarak da çağrı açmışlar. Elimden gelse tüm il-ilçe eğitim müdürlüklerinden fen liselerineki hocalardan minimum 1 kişinin gitmesini zorunlu yapıp eğitimde fırsat eşitliği sağlardım.
Ah ya ben de senin gibi girip de kazanamayanlardanım Dokuzuncu sınıfım pandemiye gitti onuncu sınıfta biyoloji öğretmenlerim kurs açmışlardı fakat benim haberim olmadı taki onuncu sınıfın ikinci döneminde müdür yardımcımız bilim olimpiyatları için başvuru sürecinin başladığını söylediği mesajını atana kadar Sınava iki ay kalmıştı biyoloji öğretmenimin yanına gidip yarışmaya katılmak istediğimi söyledim (ama tabi sırf biyoloji oldugu için mufredattan falan haberim yok) O da bana O zaman olimpiyat kursuna da gel dedi Orada birseyler kapmaya çalıştım iki ay ama tabi birinci aşamayı gecemedim çünkü o süre zarfında başarmak kolay değildi Sonra dedim ki önümde iki yol var ya 11 de tekrar çalışacağım ve kazanacağım ya da diğer arkadaşlarım gibi tyt yi bitirip sonra da 11 ile ayt falan yks ye hazırlayacağım Tabii ki tekrar hazırlanmayı seçmek gibi bir risk aldım çünkü 11 imi komple heba edecektim belli (ama gönül bu ferman mi dinler) Sonra hazırlanmak için önce bir biyoloji kitabı aldım (unidekiler bilir şu meşhur 1500 sayfalik campbell) ve başladım çalışmaya gecenin üçünden uyanıp çalışıyordum kitapla beraber khan academy den videolar izliyordum Sonra yaz bitti 11 başladı ve ben gece uçte kalkmaya devam ettim biyoloji Öğretmenim de sagolsun bana hem destek oldu hem de kursu tekrar açtı Artık hem iki haftada bir olan tyt denemeleriyle hem 11 ile hem de biyolojiyle devam ediyordum ama tabii ki çok yorucu oluyordu bu Neyse bata çıka birinci dönem bitti ve ara tatilde sadece biyoloji çalıştım ve gerçekten de bunun beni ne kadar mutlu ettiğini fark ettim Ama tam da ikinci dönemin ilk günü deprem oldu benim güzelim antakyamda ve iki ay okula gidemedim ama biyoloji çalışacak yer de yoktu yani o iki ay çöp oldu resmen Neyse Dörtyolda Dörtyol feni açtılar oraya gittim yatılı ve dedim ki en azindan biraz ders(ayt tyt) çalışayım elimden gelince Ama o psikolojiyle kitabı her açtığımda okulumu hatırlamamla olmadı ve vazgeçtim Dedim biyoloji sadece artık ne olursa olsun bu benim son şansım ve sonuna kadar gideceğim Okulda derslere girmek yerine kütüphaneye gidip tüm gün biyoloji çalıştım Ama tabi sonunda başaramadım yani 100 soruda bir 11 kadar netim oldu siz düşünün Sonra yaz tatili geldi abim ablam bana artık 12 oldun calismaya başla dediler tabi 9 pandemi 11 olimpiyat derken elimde kalan bir 10. Sınıf vardi ama bir şekilde başladım çalışmaya Sonra farkettim biyolojiyi çözerken nasıl hizlanmis ve daha hızlı kavramaya başlamış olduğumu tabii o aldığım 1500 sayfalık kitap sagolsun kimyanın da bir kısmını daha rahat yapmamı sağladı Su an berbat bir tyt ile ama biyoloji ve kimyadan umutlu bir ayt ile bir şekilde yks ye hazırlanıyorum umarım bu sene başarırım Su an biyolojiye aşık gibiyim ve bu olimpiyat sayesinde oldu Demem o ki asla pişman değilim gene olsa gene yaparım 😂😂😂
Hocam bilim insanı olma yolunda 125 gündür 12 saatlik çalışma yayınları açıyorum, böyle videolar mükemmel oluyor ❤ ( torpil videolarından sonra bozulan akıl sağlığımızı düzeltiyor 😅 )
TÜBİTAK Gebze yerleşkesinde 3 yıl önce Tübitak fen lisesi açıldı. Lgs de %1 lik dilim içinden ayrı bir yetenek sınavı ile öğrenci aliyor. TÜBİTAK bunyesinde olmalarının da etkisi ile olimpiyatlara ayrı bir önem veriyorlar. Hafta sonları ilave her branşta olimpiyat dersleri oluyor. Benim oğlumda 2 yıldır orada. Okul yatılı ve tum masrafları TÜBİTAK karşılıyor. Ilgilenmek isteyenlerin bilgisine.
zekadan ziyade tüm hayatını soru çözmeye verebilecek iradeyi kaç kişi gösterebilir yeteneği olsa bile gitmek istemeyen bi sürü öğrenci var bunu karşılığında ne kadar para alıyosun önemli olan konu o kimse hayrına oturup 10 saat ders çalışmaz soru çözmez dereceye girirlerse yksde puan ekliyolarmış yurt dışında derece yaparsa zate diğer üniversteler her masraflarını karşılar bizim ülke ne sağlıyo mesela bu gençlere
@@asterixabrix1635 Sadece ders çalışmak olimpiyatlarda başarı sağlamaz. Yüksek düzeyde zeka da gereklidir. Her çalışan başarılı olamıyor bu yüzden. Demokrasi denilen yönetim sistemi tüm insanların doğuştan eşit olduğuna dair yanlış bir inanışı hakim kıldı. Halbuki her insan doğuştan bir zeka kapasitesiyle doğar. Birisinin 100 birim çalışmayla anlayabildiği birşey diğeri 1 birim çalışmayla halledebiliyor. Bu sayede diğerlerinden hep bir adım önde oluyorlar. Bunu kabullenmek ve bu yüksek zekalı kişilerden mümkün olduğunca faydalanmak, mükafatlandırmak gerek. Ülkemizde ise geniş vasat kitlelerin gönlünü hoş tutabilmek, oylarını alabilmek için bu yüksek zekalı küçük kesimin sırtına biniliyor, vasatların kendi ezikliklerini tatmin etmesi sağlanıyor. Onlar da soluğu değer gördükleri yurtdışında alıyorlar. Örnek: doktor göçü.
Gözlerim dolu dolu izledim. Biyoloji olimpiyatlarına Lehninger la Guyton la Ekolojinin Temel İlkeleri ile ciddi ve derin çalışan bir 11. Sınıf öğrencisiydim. Depremden sonra 4 ay çalışamadım. Hem gerçekten çalışacak bir ortamim hem de psikolojim yoktu. 1. Depremden sonra eve çıkıp o kıyamadığım, o cok sevdiğim olimpiyat kitaplarını ceke ceke, düşmüş dolapların altından çıkardım. Baska hicbir sey icin değildi yukari cikmamin amacı. Sadece kitaplarimi çıkarmak istemiştim çünkü bu sinav benim icin cok önemliydi. Üniversite sinavindan bile cok istiyordum. 1. Asamayi gecmek icin değil, diger asamalari da gecmek ve uluslararasi duzeyde basari elde etmek icin derin çalışıyordum. Sadece 1 ay ertelediler sınavı. Bideb'e daha once de olimpiyatlarla alakali email atmistim ve hemen cevap vermislerdi ama sadece birkac hafta daha erteleyin diye yazdigim maillerin hiç birine cevap vermediler. Sonuc olarak sadece son 2 hafta, onceden çalıştıklarımi tekrar edebildim ve 89. oldum. Imkanim olsa yapabilecegime emindim, ustelik danismanim falan da yoktu kendi kendime calisiyordum. Hayallerimi süsleyen yaz okulu, kis okulu... maalesef olmadi. Depremzedeleri hicbir zaman anlamadilar, 1 ayimiz degil 3-4 ayimiz gitti bizim.
Merhaba eski anılarınızı canlandırmak istemiyorum ama ben de bir süredir biyoloji olimpiyatlarına hazırlanıyorum, Acaba sınavda hangi alanlardan kaç soru yatınız ve kaç puan aldınız söyleyebilir misiniz kendi sonuçlarımla karşılaştırmak istiyorum
ben biyolojiye çok meraklıydım kendi çabamla bir kitap alıp çalışmaya çalıştım ama bizim okulda eğitim verilmiyordu yeterli vaktim de özel hoca için naktim de yoktu. dolayısıyla şimdi 12. sınıfım mezuna kalıp tıpa çalışmayı düşünüyorum. keşke 9. sınıfta bundan haberim olsaydı bir şekilde kendi çabamla halledebilirdim. umarım öğretmenlerimiz öğrencileri teşvik eder bu vakitten sonra. en azından benim gibi tesadüf eseri bir youtube videosundan öğrenmezler.
Aynisini yasiyorum bende son sinifim geçen sene bunu hocama soyledigimde artik cok gec oldugunu soyledi biyolojiye o kadar ilgiliyim o kadar seviyorum ama temelden bi gelisme olmayinca olimpiyatlar hayal.. suan bende tıp istiyorum keske bende o sinava girebilseydim...cok mutlu olurdum
11. sınıfın yazında girilebiliyordu ama tabi geç olmuş girmek için girmiş olurdun. sağlık olsun mecbur önümüze bakacağız. ben tıp eğitimi aldıktan sonra bitkiler ve insanlara etkileri hakkında da eğitim almayı düşünüyorum. Bakalım şu tıpı bir kazanalım da Allah kerim@@burakcantutuncu4904
Su an tekrar anlatmayayim ama yorumlar arasında en uzun olan yorumun altına ben de kendi hikayemi yazmıştım oradan bakabilirsiniz hikayelerini benzer ❤
Yılların Öğretmeni (bu skill uzun süre öğretmenlik yaptıktan sonra geçinemeyip ve kariyer değiştirememenin sonucu açığa çıkar ve Türkiye olarak bilinen Avrupa ve Asyayı birbirine bağlayan ülkede çokça bulunur) kullanış şekli : Öğrenci seni düzeltir düzeltmeyi düzeltip övünürsün +karizma sağlar.
Şans, aile desteği, IQ faktörleri de var. Ama tüm bunlar sadece bu konu için geçerli diğer başka bir konuda siz çok önde olabilirsiniz. Mesela insanı hayat kalitesi bakımından en öne taşıyan şeyler eş ve arkadaş seçimi aslında.
Hocam daha bir kaç hafta önce yaz kampı bitti ve bu kampta bizzat bulundum, bu sene tübitak fen lisesinde yapıldı ve imrenerek baktığım bütün olimpiyatçı abi ablalarımla - profesörlerle tanışma fırsatı edindim ( melek hoca bu kamp rehberlikten eğitmenliğe terfi etti). Zamanında bu konu hakkında bütün interneti alt üst ettiğimi düşünerek yeni kardeşlerime yardımcı olmak adına bu yorumun altına sorularını sormaları halinde cevaplayacağımı belirtmek istiyorum, umarım hepinizle içerisine girdiğinizde bir daha çıkmak istemeyecek ve kendinizi aklınızın ucundan geçmeyecek bir alemde bulacağınız olimpiyatlarda bir gün karşılaşırız...
@@mertefekuruz4696umarım hocam gerek projeler gerek olimpiyatlar gerekse yarışmalarda belki yüz yüze karşılıklı belkide sırt sırta beraber öğrenmeye öğretmeye devam ederiz
Benim oğlum bir fen lisesinde konu hakkında bilgi alacak bir eğitimci bulamadı.Kendi başına çabaladı.Ben onu il dışına pandemi nedeniyle gönderemedim.Türkiye'de eğitim için çabalayan eğitmenler olmalı.
Kesinlikle katılıyorum. Şuanda bildiğim İstanbul, İzmir, Ankara ve Denizlide 1. Aşama özelinde çalıştıran hocalarımız var ancak diğer illerde de ilerleyen zamanlarda olur umarım
Çok acayip bir ülkedeyiz. Teknofest için hoca bana böyle söylemese de "müdürle papaz olmayayım" amacıyla uyduruk bir proje olduğu belli olan bir proje için grup kurmak istedi ve bana söyledi. İlk başta ciddi bir proje yapacağız zannettim ve katıldım. Şimdi benim kaptanlığımda hiçbir yeniliği olmayan bir proje yapmak zorundayız. İş bununla da bitmiyor, daha önceden teknofeste katılmak isteyen bir çocuk şimdi gidemediği için kafayı bana taktı. Zannediyor ki o benden çok emek verdi ama hocalar onu istemedi. Biz çok akıllanmaz bir ülkeyiz çok. Cal Newport'un bahsettiği metrik kara delik tarzı bir olay okul müdürünün yaptığı. Zannediyor ki çok proje = okulun imajına katkı. Realitede 0 oğlu 0 katkı var elimizde.
Osman hocam kanal videolarının geneli 100 bin ve üzeri izleniyor fakat buna özel 40 binlerde kalmış izlenme sayısı; ki bu da böyle etkinliklere ve bilime olan ilgimizin göstergesi olması dolayısıyla üzücü maalsef 😢 farkındalık için yine sağolun
Bende 6. Sınıfta girmiştim sonra tam Türk misali hevesle başlayıp direk sıkılınca bırakmıştım😢 Çok güzel şeyler aslında 1 2 şehir gezdim bunun sayesinde
Keşke ülkemizin kaynakları bu gibi organizasyonlar için daha fazla harcansa. Mesela daha az prof kadrosu açılıp bu gençlere daha fazla destek verilse 😏
Hocam, ülkemizde yapay zeka ve robotik teknoloji çalışmarına ilişkin de daha fazla farkındalık yaratsanız, böyle çalışma yapan ekip veya okulları bizlere gösterseniz çok mutlu oluruz, geleceğe dair ümidimiz artar.
Hocam daha bir kaç hafta önce bu seneki yaz kampı bitti ve bu kampta ben de bulundum, bu sene kamp tübitak fen lisesinde yapıldı ve hep imrenerek baktığım abi ablalarımla - profesörlerle tanışma fırsatı buldum (bu sene melek abla rehberlikten eğitmenliğe terfi etti :). Ayrıca önceden bu konu hakkında ufak bilgiler için interneti talan ettiğimi düşünerek de yeni gelecek/gelebilecek kardeşlerime yardımcı olmak adına bu yorum altına yazacakları soruları elimden geldiğince cevaplayacağımı belirtmek istiyorum. Bir gün hepinizle kendine başına bir alem olan olimpiyatlarda görüşmek dileğiyle...
Hocam benim yurt ile kütüphane arası 15 dk sürüyo yolda izleyecek içerik bulamıyorum sana zahmet günde iki tane video çekermisin biri gidiş biri geliş için
Sosyal bilimler icinde olsa fena olmazdı özellikle tarihte mezarları bulunamamis hükümdarların yerlerini tespit etme gibi yada coğrafyada Türkiye'nin sınır hesapları gibi vs.
Öğrenci havuzu çok geniş ülkemizin, zengin ve nüfuslu bir coğrafya. Buradan elbette ki çok zeki çocuklar çıkacak. Yani bu zaten olası bir sonuç, beklenen bir şey. Ancak ekonomik kalkınma için sistem gerekli. Sistemimiz iyi değil. Sistemimiz iyi olsa OECD raporlarında, pisa testlerinde ortalamanın altında kalmazdık diye düşünüyorum. Bir videonuzda Singapur'daki eğitim sistemini, başarısını inceleyebilirsiniz mesela..
Espirili anlatımınıza gülmektem yıkıldım 😂 bu konuda tanıtım çok önemli. O yüzden bence iyi bir yayın olmuş. Emeklerinize sağlık ve gençlerin de hayallerine kavuşmalarını dilerim 🎉
Hocam bu tarz video çok güzel olmuş ama Bi sıkıntı var nasıl çalışma düzeni olmalı neler yapmalı nasıl hazırlanmalı bu bilgi yok, başka kaynaklardada yok
Olimpiyatlar için onuncu sınıfın yaz tatilinden on birinci sınıfın sonuna kadar emek etmiştim ama o kadar da kolay değildi ve kazanamadım tabii ki ama elde var tytsiz ve 11 siz üniversite sınavına hazırlanmaya çalışan bir öğrenci Ama asla da pişman değilim yine olsa yine yaparım 😂😂
Hocam ben bir şey söylemek istiyorum. Kanaldan elde edilen gelirleri herhangi bir yardım kuruluşuna değil bilimle ve eğitimle ilgili kuruluşlara bağışlamalısınız diye düşünüyorum. Çünkü bu bir eğitim kanalı ve eğitim bizim geleceğimiz. Diğer kuruluşlara başka yardımlar da toplanıyor zaten bence siz eğitimi desteklemelisiniz. Şuan depremzedelere öncelik veriyorsanız bile depremzede öğrenciler olsun en azından.
Ortaokul matematik sınavının düzeyi 8.sınıfa göre mi oluyo mesela 5.sınıftaki bir öğrenci ortaokul matematik olimpiyatlarına katılınca(1.aşama sınavında)8.sınıf düzeyinde sorular mı çözüyo
Şöyle diyeyim, ortaokul matematik olimpiyatları ve diğer olimpiyatların müfredatları MEB müfredatından bağımsız ilerliyor. Ortaokul matematik olimpiyatlarının müfredatında lise konuları ağırlıklı ancak bazı konular lise düzeyinin bile üstüne çıkabiliyor. Konulara çalışırken lise konuları üzerinden ilk başta çalışılabilir ancak sonrasından olimpiyat özelinde kaynaklardan çalışmak gerekiyor. Ayrıca ortaokul matematik branşında 5,6,7,8. Sınıf öğrencileri aynı sınava giriyorlar, bir ayrım olmuyor.
Aklıma diğer alanlardaki durumumuz geldi. Küçükler ve gençlerde iyiyiz, büyüklerde adımız yok. Büyüyünce mi sapıtıyoruz yoksa klişe "sistem" eksikliği mi!?!
Güzel insanlar güzel atlara binip gidiyor , kalan meydan ise törpülenen güzel insanlar ve kötülere kalıyor sanki , maalesef memleket gerçeğimiz bu. Değişir inşallah... @@AkademikLink
Eğitim sistemi şu düzeyde 2023 İstanbul Bilim Olimpiyatını 5 soru ile kaçıran öğrenci EA'a edebiyat çözerek hazırlanıyor ülkeyi bu duruma getirenler utansın biz gençler olarak alnımız ak tüm emeğimizi koyacağız gelicek o gün görüyorum
uluslararası düzeyde katılabileceğin putnam, imc gibi üniversite olimpiyatları mevcut fakat lise veya ortaokul olimpiyatları gibi tübitak tarafından düzenlenmiyor ve katılım için milli takım oluşturulmuyor
Olimpiyat liseleri açılmalı. Olimpiyat çalışan öğrenciler diğer derslerden muaf olmalı. Olimpiyat demek lisans düzeyinde çalışma yapmak demek. Öyle lise matematiği ile lise fiziği ile olacak bir çalışma sistemi değil. Çok ağır bir çalışma şeklidir olimpiyatlar. Bu gençler hem maddi yönden hem de eğitim şekli yönünden desteklenmelidir. Ülkeye katma değer kazandıracak gençler bu gençlerdir. Orta gelir tuzağından kurtulmanın anahtarıdır bu gençler.
Tübitak fen lisesi var diye biliyorum
Ben olimpiyatlara hazırlanmak için 11 imj heba ettim ve çevremdeki herkes bununla vaktini harcama 11 e odaklan üniversite sınavında başarılı olursun diyorlardı tabii sonunda kazanamadım ama 11 im gitti
Ha sorarsan pişman mısın
Asla 😂😂
Kesinlikle katılıyorum
@@kartanesi135adamsın
@@ezgisena9237 bahsettiğin lisenin amacı olimpiyatlar değil
Akdeniz bölgesindeki bir fen lisesinde lise 2'deyim o zamanlar, olimpiyatlardan haberim olmuştu. D&R'dan olimpiyat kitap setleri almıştım. Tabii ki insan tek başına o kitaplardan bir şey anlamıyor, profesyonel destek lazım. Ertesi gün bir hevesle okulun bitiminde matematik hocamın yanına koşmuştum. Anlatıyorum böyle olimpiyatlar varmış işte bunlara hazırlanalım, okulda kulüp açalım, Akdeniz Üni. olimpiyat sınavına, Tübitak sınavına katılalım. Nesin Matematik köyüne gidelim vs. vs. Anlattım anlattım...
O gün o adamdan yediğim tersleme, sen yapamazsın, ben buna vakit ayırmam gibi cümleler ve beni öylece bırakıp özel dersine koşması bu alanda ilk yediğim tokat olmuştu. Fen lisesi diye tanımlanan bir okulda böyle bir şey olması da aşırı ironikti.
Ertesi sene, Nesin köyündeki derslere kendi başıma gittim. İçimden de ileride çok iyi bir temel bilimci olacağım ben diye kendimi gazlıyordum o sıralar. Lise 3'te bir özel okula geçtim. Oradaki hocalardan da rica etmiştim. Beni kırmadılar, olimpiyat ön elemelerine gittik denedik şanımızı. Ama bu işler ciddi hazırlık gerektiriyor ve çok farklı bir müfredattan sınava tabi tutuluyorsunuz. Üniversite sınavına hazırlık ile götürülebilecek bir şey değil videoda anlatılan gibi. Kılpayı kaçırdım 1. aşama sınavı barajını. Ve mecburen üniversite sınavına hazırlanmak için olimpiyatlardan emekli oldum.
Yıllar geçti. Çeşitli bir çok sebepten temel bilim okumaktan vazgeçtim. (Hayatın gerçekleri çok acımasız). İstanbul'daki bir tıp fakültesindeyim şimdi. Etrafımda İstanbul'daki özel okullarda, köklü liselerde ve Fen liselerinde okuyup zamanında olimpiyatlarda madalya almış arkadaşlarım var. Hala olimpiyat takımları ile iletişim halindeler. Tübitak'tan kendilerine atanmış akademik bir mentör birlikte çalışıyorlar ve burs alıyorlar. :)
Ülkemizde bir şeyler yapmak isteyenler için bir çok program var. Tübitak proje destekleri, Teknofest yarışmaları... Ama benim o lisedeki matematik hocamın kafa yapısı ise hala aynı. Lisedeki beni reddeden hoca, Kendisi başka bir formda, akademik kış uykusuna yatan "Doçent Osman" olarak; bilgisayardan slayt açamayan, üniye gelmeyen, labı kilitleyip kimseye kullandırmayan "Prof Osman" hatta daha kötüsü; hayattaki tek amacı doçent olmak olan, slayt hatibi, kendine atıflarla ve atıf çeteleriyle yaptığı 3 h-indexli "Doktor Öğretim Üyesi Osman" olarak hayatta karşıma tekrardan çıktı. Şimdi de bunlarla uğraşıyorum.
p.s.: TÜBİTAK'ı tebrik etmek istiyorum. Bu sene olimpiyatlarda öğrencilere ek olarak öğretmenlere yönelik olarak da çağrı açmışlar. Elimden gelse tüm il-ilçe eğitim müdürlüklerinden fen liselerineki hocalardan minimum 1 kişinin gitmesini zorunlu yapıp eğitimde fırsat eşitliği sağlardım.
Puhahaha antalyanın "en iyi" Lisesi Yusuf ziya önerin ne kadar içinin boşaldığını gösteriyorsun resmen
Ah ya ben de senin gibi girip de kazanamayanlardanım
Dokuzuncu sınıfım pandemiye gitti onuncu sınıfta biyoloji öğretmenlerim kurs açmışlardı fakat benim haberim olmadı taki onuncu sınıfın ikinci döneminde müdür yardımcımız bilim olimpiyatları için başvuru sürecinin başladığını söylediği mesajını atana kadar
Sınava iki ay kalmıştı biyoloji öğretmenimin yanına gidip yarışmaya katılmak istediğimi söyledim (ama tabi sırf biyoloji oldugu için mufredattan falan haberim yok)
O da bana O zaman olimpiyat kursuna da gel dedi
Orada birseyler kapmaya çalıştım iki ay ama tabi birinci aşamayı gecemedim çünkü o süre zarfında başarmak kolay değildi
Sonra dedim ki önümde iki yol var ya 11 de tekrar çalışacağım ve kazanacağım ya da diğer arkadaşlarım gibi tyt yi bitirip sonra da 11 ile ayt falan yks ye hazırlayacağım
Tabii ki tekrar hazırlanmayı seçmek gibi bir risk aldım çünkü 11 imi komple heba edecektim belli (ama gönül bu ferman mi dinler)
Sonra hazırlanmak için önce bir biyoloji kitabı aldım (unidekiler bilir şu meşhur 1500 sayfalik campbell) ve başladım çalışmaya gecenin üçünden uyanıp çalışıyordum kitapla beraber khan academy den videolar izliyordum
Sonra yaz bitti 11 başladı ve ben gece uçte kalkmaya devam ettim biyoloji Öğretmenim de sagolsun bana hem destek oldu hem de kursu tekrar açtı
Artık hem iki haftada bir olan tyt denemeleriyle hem 11 ile hem de biyolojiyle devam ediyordum ama tabii ki çok yorucu oluyordu bu
Neyse bata çıka birinci dönem bitti ve ara tatilde sadece biyoloji çalıştım ve gerçekten de bunun beni ne kadar mutlu ettiğini fark ettim
Ama tam da ikinci dönemin ilk günü deprem oldu benim güzelim antakyamda ve iki ay okula gidemedim ama biyoloji çalışacak yer de yoktu yani o iki ay çöp oldu resmen
Neyse Dörtyolda Dörtyol feni açtılar oraya gittim yatılı ve dedim ki en azindan biraz ders(ayt tyt) çalışayım elimden gelince
Ama o psikolojiyle kitabı her açtığımda okulumu hatırlamamla olmadı ve vazgeçtim
Dedim biyoloji sadece artık ne olursa olsun bu benim son şansım ve sonuna kadar gideceğim
Okulda derslere girmek yerine kütüphaneye gidip tüm gün biyoloji çalıştım
Ama tabi sonunda başaramadım yani 100 soruda bir 11 kadar netim oldu siz düşünün
Sonra yaz tatili geldi abim ablam bana artık 12 oldun calismaya başla dediler
tabi 9 pandemi 11 olimpiyat derken elimde kalan bir 10. Sınıf vardi ama bir şekilde başladım çalışmaya
Sonra farkettim biyolojiyi çözerken nasıl hizlanmis ve daha hızlı kavramaya başlamış olduğumu tabii o aldığım 1500 sayfalık kitap sagolsun kimyanın da bir kısmını daha rahat yapmamı sağladı
Su an berbat bir tyt ile ama biyoloji ve kimyadan umutlu bir ayt ile bir şekilde yks ye hazırlanıyorum umarım bu sene başarırım
Su an biyolojiye aşık gibiyim ve bu olimpiyat sayesinde oldu
Demem o ki asla pişman değilim gene olsa gene yaparım 😂😂😂
@@nredirul5069kaç netle 89. Olmuştunuz acaba bakma şansınız var mı 🙏
@@nredirul5069kaç netle 89. Olmuştunuz acaba bende biyolojiden girdim de🙏
@@aysenur3778 40.25ti yanlış hatirlamiyorsam
Ülkemizde güzel işler yapan gençleri ön plana çıkarmanızdan dolayı teşekkür hocam.
Eğitim çöktükçe böyle gençlerin çıkamamasından çok korkuyorum. Amaçları bu. Dünyada rekabet edebilmemiz böyle gençler sayesinde.
Şu anki politikacılar varken daha ne cevherleri harcarlar. Mesele bu zaten, politikacıların zekası düşük maalesef
Hocam bilim insanı olma yolunda 125 gündür 12 saatlik çalışma yayınları açıyorum, böyle videolar mükemmel oluyor ❤ ( torpil videolarından sonra bozulan akıl sağlığımızı düzeltiyor 😅 )
:D
Kolaylıklar diliyorum hocam
canberk hocamız da açıyordu kendi yt kanalından
12 saate nasıl çikardin
TÜBİTAK Gebze yerleşkesinde 3 yıl önce Tübitak fen lisesi açıldı. Lgs de %1 lik dilim içinden ayrı bir yetenek sınavı ile öğrenci aliyor. TÜBİTAK bunyesinde olmalarının da etkisi ile olimpiyatlara ayrı bir önem veriyorlar. Hafta sonları ilave her branşta olimpiyat dersleri oluyor. Benim oğlumda 2 yıldır orada. Okul yatılı ve tum masrafları TÜBİTAK karşılıyor. Ilgilenmek isteyenlerin bilgisine.
Adını düzgün yazamayan gençler varken bir yandan da dünya olimpiyatlarında yarışan gençlerimiz de var. Zeka aralığımız çok geniş gerçekten.
Ben,bu konularda ailenin önemli faktörde oynadığını düşünüyorum.
Dünyanın her yerinde bu böyle.
zekadan ziyade tüm hayatını soru çözmeye verebilecek iradeyi kaç kişi gösterebilir yeteneği olsa bile gitmek istemeyen bi sürü öğrenci var bunu karşılığında ne kadar para alıyosun önemli olan konu o kimse hayrına oturup 10 saat ders çalışmaz soru çözmez dereceye girirlerse yksde puan ekliyolarmış yurt dışında derece yaparsa zate diğer üniversteler her masraflarını karşılar bizim ülke ne sağlıyo mesela bu gençlere
@@asterixabrix1635 Sadece ders çalışmak olimpiyatlarda başarı sağlamaz. Yüksek düzeyde zeka da gereklidir. Her çalışan başarılı olamıyor bu yüzden.
Demokrasi denilen yönetim sistemi tüm insanların doğuştan eşit olduğuna dair yanlış bir inanışı hakim kıldı. Halbuki her insan doğuştan bir zeka kapasitesiyle doğar. Birisinin 100 birim çalışmayla anlayabildiği birşey diğeri 1 birim çalışmayla halledebiliyor. Bu sayede diğerlerinden hep bir adım önde oluyorlar. Bunu kabullenmek ve bu yüksek zekalı kişilerden mümkün olduğunca faydalanmak, mükafatlandırmak gerek.
Ülkemizde ise geniş vasat kitlelerin gönlünü hoş tutabilmek, oylarını alabilmek için bu yüksek zekalı küçük kesimin sırtına biniliyor, vasatların kendi ezikliklerini tatmin etmesi sağlanıyor. Onlar da soluğu değer gördükleri yurtdışında alıyorlar. Örnek: doktor göçü.
@@EgeTatar Evet aileden gelen genetiğin zeka üzerinde önemli bir etkisi var.
Gözlerim dolu dolu izledim. Biyoloji olimpiyatlarına Lehninger la Guyton la Ekolojinin Temel İlkeleri ile ciddi ve derin çalışan bir 11. Sınıf öğrencisiydim. Depremden sonra 4 ay çalışamadım. Hem gerçekten çalışacak bir ortamim hem de psikolojim yoktu. 1. Depremden sonra eve çıkıp o kıyamadığım, o cok sevdiğim olimpiyat kitaplarını ceke ceke, düşmüş dolapların altından çıkardım. Baska hicbir sey icin değildi yukari cikmamin amacı. Sadece kitaplarimi çıkarmak istemiştim çünkü bu sinav benim icin cok önemliydi. Üniversite sinavindan bile cok istiyordum. 1. Asamayi gecmek icin değil, diger asamalari da gecmek ve uluslararasi duzeyde basari elde etmek icin derin çalışıyordum. Sadece 1 ay ertelediler sınavı. Bideb'e daha once de olimpiyatlarla alakali email atmistim ve hemen cevap vermislerdi ama sadece birkac hafta daha erteleyin diye yazdigim maillerin hiç birine cevap vermediler. Sonuc olarak sadece son 2 hafta, onceden çalıştıklarımi tekrar edebildim ve 89. oldum. Imkanim olsa yapabilecegime emindim, ustelik danismanim falan da yoktu kendi kendime calisiyordum. Hayallerimi süsleyen yaz okulu, kis okulu... maalesef olmadi. Depremzedeleri hicbir zaman anlamadilar, 1 ayimiz degil 3-4 ayimiz gitti bizim.
Merhaba eski anılarınızı canlandırmak istemiyorum ama ben de bir süredir biyoloji olimpiyatlarına hazırlanıyorum, Acaba sınavda hangi alanlardan kaç soru yatınız ve kaç puan aldınız söyleyebilir misiniz kendi sonuçlarımla karşılaştırmak istiyorum
@@Utku001 skype kullanıyor musun
@@nredirul5069diğer hesabımdan yazıyorum sosyal medyamda bu şekilde ( adı aynı )
@@nredirul5069 diğerinden yazıyorum spam mesaj engeli atmış youtube_ İnstagramdan konusalım
@@nredirul5069 Campelli alıp yazın bitirmeyi planlıyorum
sen hangisini diyorsan ordan konuşalım
Son sene haberim olup 1. Aşamayı geçip sonra yks yüzünden yaz kampına bile gidemedim bunları görünce içim gidiyor keşke 9 10 da başlasaydım diye
Oğlum bu yıl ortaokulu matematikten 13 doğrusu var barajı geçer mi ?
ben biyolojiye çok meraklıydım kendi çabamla bir kitap alıp çalışmaya çalıştım ama bizim okulda eğitim verilmiyordu yeterli vaktim de özel hoca için naktim de yoktu. dolayısıyla şimdi 12. sınıfım mezuna kalıp tıpa çalışmayı düşünüyorum. keşke 9. sınıfta bundan haberim olsaydı bir şekilde kendi çabamla halledebilirdim. umarım öğretmenlerimiz öğrencileri teşvik eder bu vakitten sonra. en azından benim gibi tesadüf eseri bir youtube videosundan öğrenmezler.
Aynisini yasiyorum bende son sinifim geçen sene bunu hocama soyledigimde artik cok gec oldugunu soyledi biyolojiye o kadar ilgiliyim o kadar seviyorum ama temelden bi gelisme olmayinca olimpiyatlar hayal.. suan bende tıp istiyorum keske bende o sinava girebilseydim...cok mutlu olurdum
11. sınıfın yazında girilebiliyordu ama tabi geç olmuş girmek için girmiş olurdun. sağlık olsun mecbur önümüze bakacağız. ben tıp eğitimi aldıktan sonra bitkiler ve insanlara etkileri hakkında da eğitim almayı düşünüyorum.
Bakalım şu tıpı bir kazanalım da Allah kerim@@burakcantutuncu4904
Aa ben de ve ben de biyoloji 😂
Neyse ben de mbg istiyorum hepimize başarılar ❤
Su an tekrar anlatmayayim ama yorumlar arasında en uzun olan yorumun altına ben de kendi hikayemi yazmıştım oradan bakabilirsiniz hikayelerini benzer ❤
Helal olsun kardeşim. Farkındalık toplumumuzun en sıkıntılı olduğu mevzudur. Teşekkürler Akademiklink ve Akademisyen ( ama PROF adayı ! :) ) hocam...
🙏🙏🙏
gençler için olumlu yönde gelişmelerin olması mutluluk verici. diliyorum daha kapsamlı ve güzel yollarda ilerleyip başarılı olurlar.
2:40 kamptan kovulacaksın Behçet hocam.:)) Pırıl pırıl evlatlarımız ile gurur duydum. Yolları açık,şansları bol olsun.
Yılların Öğretmeni (bu skill uzun süre öğretmenlik yaptıktan sonra geçinemeyip ve kariyer değiştirememenin sonucu açığa çıkar ve Türkiye olarak bilinen Avrupa ve Asyayı birbirine bağlayan ülkede çokça bulunur) kullanış şekli : Öğrenci seni düzeltir düzeltmeyi düzeltip övünürsün +karizma sağlar.
Videoya girerken okuldan birilerini görmeyi bekliyodum ama melek ablayla röportajı hiç beklememiştim 👌
MaşAllah .. bu gençlerimiz bizim geleceğimiz tabi eğer gitmezlerse...
eski kuşak bir olimpiyatçı olarak keyifle izledim
Hocam valla aynı ben gibisiniz ya zorba ama akademik olarak yetişmiş bir zorba. Yemin ederim harika bir duygu.
😂😂
Aralarından birinin çocukluk arkadışım olması ben buradayken onun oralara çıkabilmesi... demekki her şey coğrafya değilmiş Osman hocam
Şans, aile desteği, IQ faktörleri de var. Ama tüm bunlar sadece bu konu için geçerli diğer başka bir konuda siz çok önde olabilirsiniz. Mesela insanı hayat kalitesi bakımından en öne taşıyan şeyler eş ve arkadaş seçimi aslında.
Türkiye geneli duyuru yapılıyormuş zaten. Her bölgeden katılan olabilir. Yeter ki yetenekli olsun. Sen neredesin😉
Nasip
Hocam daha bir kaç hafta önce yaz kampı bitti ve bu kampta bizzat bulundum, bu sene tübitak fen lisesinde yapıldı ve imrenerek baktığım bütün olimpiyatçı abi ablalarımla - profesörlerle tanışma fırsatı edindim ( melek hoca bu kamp rehberlikten eğitmenliğe terfi etti). Zamanında bu konu hakkında bütün interneti alt üst ettiğimi düşünerek yeni kardeşlerime yardımcı olmak adına bu yorumun altına sorularını sormaları halinde cevaplayacağımı belirtmek istiyorum, umarım hepinizle içerisine girdiğinizde bir daha çıkmak istemeyecek ve kendinizi aklınızın ucundan geçmeyecek bir alemde bulacağınız olimpiyatlarda bir gün karşılaşırız...
@@mertefekuruz4696umarım
hocam gerek projeler gerek olimpiyatlar gerekse yarışmalarda belki yüz yüze karşılıklı belkide sırt sırta beraber öğrenmeye öğretmeye devam ederiz
Akademiden düşen umut tanesi, içimiz biraz da olsa ferahladı.
Hocam ne güzel içerik olmuş 👏🏻👏🏻 👏🏻👏🏻
Çok teşekkürler Semih hocam 🙏🙏
Benim oğlum bir fen lisesinde konu hakkında bilgi alacak bir eğitimci bulamadı.Kendi başına çabaladı.Ben onu il dışına pandemi nedeniyle gönderemedim.Türkiye'de eğitim için çabalayan eğitmenler olmalı.
Kesinlikle katılıyorum. Şuanda bildiğim İstanbul, İzmir, Ankara ve Denizlide 1. Aşama özelinde çalıştıran hocalarımız var ancak diğer illerde de ilerleyen zamanlarda olur umarım
Video henüz yayınlanmadı ama eminim çok güzel olmuştur. Böyle konular hakkında çekilen videolar cidden çok değerli, teşekkür ederiz hocam
🙏🙏🙏
Çok acayip bir ülkedeyiz. Teknofest için hoca bana böyle söylemese de "müdürle papaz olmayayım" amacıyla uyduruk bir proje olduğu belli olan bir proje için grup kurmak istedi ve bana söyledi. İlk başta ciddi bir proje yapacağız zannettim ve katıldım. Şimdi benim kaptanlığımda hiçbir yeniliği olmayan bir proje yapmak zorundayız. İş bununla da bitmiyor, daha önceden teknofeste katılmak isteyen bir çocuk şimdi gidemediği için kafayı bana taktı. Zannediyor ki o benden çok emek verdi ama hocalar onu istemedi. Biz çok akıllanmaz bir ülkeyiz çok. Cal Newport'un bahsettiği metrik kara delik tarzı bir olay okul müdürünün yaptığı. Zannediyor ki çok proje = okulun imajına katkı. Realitede 0 oğlu 0 katkı var elimizde.
Osman hocam kanal videolarının geneli 100 bin ve üzeri izleniyor fakat buna özel 40 binlerde kalmış izlenme sayısı; ki bu da böyle etkinliklere ve bilime olan ilgimizin göstergesi olması dolayısıyla üzücü maalsef 😢 farkındalık için yine sağolun
Bende 6. Sınıfta girmiştim sonra tam Türk misali hevesle başlayıp direk sıkılınca bırakmıştım😢 Çok güzel şeyler aslında 1 2 şehir gezdim bunun sayesinde
Boşluk ve doçentlik kelimelerinin bir arada kullanıldığı cümleler, ne kadar manidar… Anlayana…
💫 teşekkürler Behçet hocam
😎😎😎
Keşke ülkemizin kaynakları bu gibi organizasyonlar için daha fazla harcansa. Mesela daha az prof kadrosu açılıp bu gençlere daha fazla destek verilse
😏
Osman Hoca diyor ki “Umutsuz değiliz “ , teşekkürler
Kınıyorum. İlk hafta oradaydım ama ikinci hafta geldiniz. Sizinle tanışmak isterdim 😢
Sizinle kamptayken tanışmıştık hocam, böyle bir video yaptığınız için teşekkür ederiz
Olimpiyatcilara hep saygi duymusumdur
ben tytde 80 üstü yaptım diye sevinirken bu vidyu benim mutluluğu uçurdu aşırı imrendim
Hocam, ülkemizde yapay zeka ve robotik teknoloji çalışmarına ilişkin de daha fazla farkındalık yaratsanız, böyle çalışma yapan ekip veya okulları bizlere gösterseniz çok mutlu oluruz, geleceğe dair ümidimiz artar.
Yapmaya çalışacağız hocam
hocam size helal olsun....Rabbim iki cihan saadeti versin......
Hocam daha bir kaç hafta önce bu seneki yaz kampı bitti ve bu kampta ben de bulundum, bu sene kamp tübitak fen lisesinde yapıldı ve hep imrenerek baktığım abi ablalarımla - profesörlerle tanışma fırsatı buldum (bu sene melek abla rehberlikten eğitmenliğe terfi etti :). Ayrıca önceden bu konu hakkında ufak bilgiler için interneti talan ettiğimi düşünerek de yeni gelecek/gelebilecek kardeşlerime yardımcı olmak adına bu yorum altına yazacakları soruları elimden geldiğince cevaplayacağımı belirtmek istiyorum. Bir gün hepinizle kendine başına bir alem olan olimpiyatlarda görüşmek dileğiyle...
Hocam benim yurt ile kütüphane arası 15 dk sürüyo yolda izleyecek içerik bulamıyorum sana zahmet günde iki tane video çekermisin biri gidiş biri geliş için
Güzel şeylerin tanınmasına vesile olduğunuz için teşekkürler Hocam.. :)
Melek hocamın söylemek isteyip de söyleyemediği şey 6:07 "keşke benimde kendim gibi hocam olsaydı" 😂
Başarılarının devamını dilerim Melek hocam ve diğer hocalarım🤍
kamptta 3d lazy dynamic persistent segment tree ogrenmissindir ama contestte ad-hoc cikmistir😭 1:03
Sosyal bilimler icinde olsa fena olmazdı özellikle tarihte mezarları bulunamamis hükümdarların yerlerini tespit etme gibi yada coğrafyada Türkiye'nin sınır hesapları gibi vs.
Öğrenci havuzu çok geniş ülkemizin, zengin ve nüfuslu bir coğrafya. Buradan elbette ki çok zeki çocuklar çıkacak. Yani bu zaten olası bir sonuç, beklenen bir şey. Ancak ekonomik kalkınma için sistem gerekli. Sistemimiz iyi değil. Sistemimiz iyi olsa OECD raporlarında, pisa testlerinde ortalamanın altında kalmazdık diye düşünüyorum. Bir videonuzda Singapur'daki eğitim sistemini, başarısını inceleyebilirsiniz mesela..
Olimpiyatlara bilgisayar dalından katıldım fakat okul dersleri sebebiyle fazla çalışmadım. Keşke daha çok çalışıp sizi görebilseydim.
Espirili anlatımınıza gülmektem yıkıldım 😂 bu konuda tanıtım çok önemli. O yüzden bence iyi bir yayın olmuş. Emeklerinize sağlık ve gençlerin de hayallerine kavuşmalarını dilerim 🎉
2:18 Oxford'dan kabul alan kız niye 5. boyuttan konuşuyor?
3D lazy dynamic persistent segment tree yazmak önemli tabi...
Videodaki sen misin knk
@@zeyldrm hayır ama arkadayım :))) sen de kamptaydın galiba dalın ne?
@@PieArmy23 maalesef ben olimpiyatçı değilim 🥲
Tabii ki, yoksa ortaokul bilgisayar kategorisinin amacı ne ki arkadaşım?
@@PieArmy23 maalesef ben olimpiyatçı değilim 🥲
Teşekkür ederim çabalarınız için ❤
Hocam güvenlik sizi nasıl kapıdışarı etmedi ? söyleyin ne kadar rüşvet verdiniz .
Çok keyifli ve faydalı bir program teşekkürler 💖
Hocam bu tarz video çok güzel olmuş ama Bi sıkıntı var nasıl çalışma düzeni olmalı neler yapmalı nasıl hazırlanmalı bu bilgi yok, başka kaynaklardada yok
Olimpiyatlar için onuncu sınıfın yaz tatilinden on birinci sınıfın sonuna kadar emek etmiştim ama o kadar da kolay değildi ve kazanamadım tabii ki ama elde var tytsiz ve 11 siz üniversite sınavına hazırlanmaya çalışan bir öğrenci
Ama asla da pişman değilim yine olsa yine yaparım 😂😂
Hocam ben bir şey söylemek istiyorum. Kanaldan elde edilen gelirleri herhangi bir yardım kuruluşuna değil bilimle ve eğitimle ilgili kuruluşlara bağışlamalısınız diye düşünüyorum. Çünkü bu bir eğitim kanalı ve eğitim bizim geleceğimiz. Diğer kuruluşlara başka yardımlar da toplanıyor zaten bence siz eğitimi desteklemelisiniz. Şuan depremzedelere öncelik veriyorsanız bile depremzede öğrenciler olsun en azından.
Hocam unilerin halka acilmasinin nedenleri var mi?Bunun hakkında bir video cekecek misiniz? Simdidien tesekkur ederim❤
sana ne lan trrek bilim adamı sanki hıamaına
Hocam prodüksiyon on numara
Kesinlikle katılıyorum :)
Bence de bu konuda , çok mütevazi olmamalısınız :) @@AkademikLink
Maşallah her biri çölde açan çiçek gibi :)
11:05 "I am something of a scientist myself"
😂😂😂
8:14 deki çocuk tek başına altın madalyayı göğüsleyen kişi mi ben mi yanlış görüyorum😱😱
çok yararlı bir video, emeğinize sağlık
Emeklerinize sağlık hocam.
Behçet hocam çok tatlısınız 😅😂❤
2:09 hocam bilimlerin ağababası Felsefe nerede?
Felsefe olmadan bu işler nasıl yürüyor çok merak ediyorum.
Felsefe bir bilim dalı değil hocam o yüzden yok
Bir yandan da cıvıtmanızı çok seviyorumm
Ortaokul matematik sınavının düzeyi 8.sınıfa göre mi oluyo mesela 5.sınıftaki bir öğrenci ortaokul matematik olimpiyatlarına katılınca(1.aşama sınavında)8.sınıf düzeyinde sorular mı çözüyo
Onu bende merak merak ediyorum
Şöyle diyeyim, ortaokul matematik olimpiyatları ve diğer olimpiyatların müfredatları MEB müfredatından bağımsız ilerliyor. Ortaokul matematik olimpiyatlarının müfredatında lise konuları ağırlıklı ancak bazı konular lise düzeyinin bile üstüne çıkabiliyor. Konulara çalışırken lise konuları üzerinden ilk başta çalışılabilir ancak sonrasından olimpiyat özelinde kaynaklardan çalışmak gerekiyor. Ayrıca ortaokul matematik branşında 5,6,7,8. Sınıf öğrencileri aynı sınava giriyorlar, bir ayrım olmuyor.
Cevaplarınız için çok teşekkürler
merhabalar. Öğrencim ortaokul matematikten girdi 13 neti var 1. Aşamayı geçebilir mi
Mukemmel bir video. Elinize emeğinize sağlık.
Teşekkür ederim
Yaptığınız esprilere sesli gülüyorum😂😂
Aklıma diğer alanlardaki durumumuz geldi. Küçükler ve gençlerde iyiyiz, büyüklerde adımız yok. Büyüyünce mi sapıtıyoruz yoksa klişe "sistem" eksikliği mi!?!
Valla sanırım ilerledikçe işler sarpa sarıyor
Güzel insanlar güzel atlara binip gidiyor , kalan meydan ise törpülenen güzel insanlar ve kötülere kalıyor sanki , maalesef memleket gerçeğimiz bu. Değişir inşallah... @@AkademikLink
abi, bi çocuk vardı. 7000 derece ısıya dayanıklı plastik üretmişti. abi n'oldu o çocuk?
Eğitim sistemi şu düzeyde 2023 İstanbul Bilim Olimpiyatını 5 soru ile kaçıran öğrenci EA'a edebiyat çözerek hazırlanıyor ülkeyi bu duruma getirenler utansın biz gençler olarak alnımız ak tüm emeğimizi koyacağız gelicek o gün görüyorum
Hocam hazır gitmişken sizde tiyatro olimpiyatlarına katılın😂😂😂
Video için teşekkürler :)
Bende pazarlama olimpiyatlarına katılmak istiyorum hocam olur musunuz
Yalan söyleme noktasında kendinizi geliştirip gelin lütfen kampımıza, en iyi yalancıyı pazarlama olimpiyatlarına göndereceğiz 😎
İnşallah Osman hocanın prof. Görüp oluruz :) 😂
🎉
Arka plan müziğini biraz daha kısar mısınız
Esmanur Türkmen 🎉🎉🎉
07:50
23
vay burada kimler varmış :d (oda arkadaşın ben)
Hocam siz de asla Prof. Olamayacaksınız. :)
Bu iyiydi 😂
Bence de bu eleştirilerle prof kadrosunu vermemek için direnişler diye düşünüyorum asdkj
Biyoloji niye hep unutluyor :(
Yetenekli gençleri keşfedecek eğitimciler var mı🙄
Hoşaf var mı?
Hocam kimya sınıfındaki Hergele Necip arsız karısını kesip rendeledi esprisini koymamanız üzdü be :(
Hergele Nedim değil miydi o
@@MerhabaMuhtesem Necmi bile olabilir tam hatırlayamadım 😶
@@jamisthebusguitarist 😁😁👍
merhaba bilim olimpiyatları için yaş sınırı var mıdır üniversitelerden kişilerde gelebilir mi
1:10 23 yazisi nerde 😡😡😡😡😡
Hahajsjs unuttuk :)
👏🏻
🙏🙏🙏
TH-cam reklamlarının a101 reklamı olması tesadüf müü??
Boşa doçent olmadık 🤠
1:09 yaz oğlum 🤠🤓
Hepsi yazsın
👍👏🙏
🎉🎉
Ben 1 bilinmeyenli denkelemlerde zorlanıyorum onlar 0 bilinenli denklem çözüyor
hocam iyi hoşta para meselesi ne oluyor ödül vesaire...
👍
Hocam daha prof olmadinizmi?
Az kaldı :)
Üniversite düzeyinde olimpiyatlar var mıdır hocam
Hayır
google ICPC
uluslararası düzeyde katılabileceğin putnam, imc gibi üniversite olimpiyatları mevcut fakat lise veya ortaokul olimpiyatları gibi tübitak tarafından düzenlenmiyor ve katılım için milli takım oluşturulmuyor
Aptalca işleri boş işleri yaptırıp durdurmasak ,bizim çocuklar süperdir…dünyada kanıtlanmış bişey bu,laf salatası değil..👍👍👍🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️
Espriler yakıyo 😂 🎉
Bence çok komik adam bu doçent :p
@@AkademikLink Hocam saygılar sunuyorum. Gerçekten çok faydalı işler yapıyorsunuz ülkemiz için.
❤
Mutlu etti :)