T-budding Method - Best Grafting Techniques

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 25 พ.ย. 2024

ความคิดเห็น • 29

  • @galk32
    @galk32 3 ปีที่แล้ว +3

    πολύ κατατοπιστικό, ευχαριστούμε

  • @Popeye-b5c
    @Popeye-b5c 4 ปีที่แล้ว +1

    Τέλειο βίντεο!!

  • @ΑμαλιαΠαππα-υ9φ
    @ΑμαλιαΠαππα-υ9φ 3 ปีที่แล้ว +1

    Μετα απο ποσο καιρο το βγαζετε

    • @PapadakisIoannis
      @PapadakisIoannis  3 ปีที่แล้ว

      Λίγο μετά την εμφάνιση του νέου βλαστού - μετά, δηλαδή, το άνοιγμα του ματιού (οφθαλμού) του εμβολίου.

  • @geomal7285
    @geomal7285 ปีที่แล้ว

    Ποιους μήνες κέντρονούμε?

  • @snogard4748
    @snogard4748 2 ปีที่แล้ว

    Καλησπερα και παλι! θελω να κανω μια ερωτηση ,τα προτογενεις κλαδια πως μπορουν και εμβολιαζονται αφου δεν εχουν το καμβιο σε δαχτυλιο και το εχουν μεμωνομενα? επειδη διαβαζω παντου και ολοι λενε οτι προτογενεις βλαστοι εχουν μεγαλυτεροι επιτυχια στον εμβολιασμο μπορειτε να μου το εξηγησετε?

  • @PapadakisIoannis
    @PapadakisIoannis  4 ปีที่แล้ว +12

    Ανεξάρτητα από την εμπειρία που έχει ο καθένας και τον τρόπο που ασκεί την πίεση για την αποκόλληση του εμβολίου, μεγαλύτερη ή μικρότερη και προς ποια κατεύθυνση, μετά την εξαγωγή του και πριν την τοποθέτηση του εμβολίου στο υποκείμενο, πρέπει να απαραίτητα να γίνεται οπτικός έλεγχος πίσω από το σημείο που βρίσκεται ο οφθαλμός ... για το αν η βάση του είναι προσκολλημένη πάνω στο εμβόλιο! Στα πλαίσια αυτά, σημειώνω ότι όταν ο εμβολιαστής δεν έχει επαρκή εμπειρία, η παρουσία ξύλου βοηθάει... Αντιγράφω σχόλιο μου σε παλιότερο βίντεο που έχω ανεβάσει, που περιγράφει τη λήψη εμβολίου με στρώση ξύλου: "Σε κάποιες περιπτώσεις η παρουσία μικρής στρώσης ξύλου φαίνεται να βοηθάει, ιδιαίτερα στην περίπτωση που ο εμβολιαστής είναι άπειρος και στην προσπάθεια του να πάρει εμβόλιο χωρίς ξύλο μπορεί να τυφλώσει τον οφθαλμό." th-cam.com/video/aDRHKRhHgjw/w-d-xo.html

    • @Giannisvarth
      @Giannisvarth 4 ปีที่แล้ว +1

      Καλημέρα, ευχαριστούμε για τα πολύτιμα βίντεο. Μπορείτε να πείτε πότε εφαρμόζεται ο εμβολιασμός με Ταυ και πότε με ανάποδο Ταυ;

    • @PapadakisIoannis
      @PapadakisIoannis  4 ปีที่แล้ว +3

      Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Ο πιο συνηθισμένος ενοφθαλμισμός είναι αυτός με κανονικό-όρθιο Τ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ...σχεδόν παντού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, επιλέγεται εναλλακτικά το ανάποδο Τ. Για παράδειγμα, σε είδη δέντρων που εκκρίνουν πολύ χυμό κατά και μετά τη χάραξη των τομών του Ταυ στο υποκείμενο, π.χ. στη συκιά. Επίσης, προτιμάται σε περιοχές με πολλή υγρασία κατά την περίοδο του εμβολιασμού ή/και όταν την περίοδο που γίνεται ο εμβολιασμός υπάρχουν παρατεταμένες βροχοπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, οι τομές του ανάποδου Τ συμβάλλουν στη μείωση της πιθανότητας να "πνιγεί-σαπίσει" το εμβόλιο πριν την επίτευξη συγκόλλησης εμβολίου και υποκειμένου. Η φαρδιά τομή που υπάρχει στη βάση του ανάποδου Τ, δηλαδή, διευκολύνει την εκροή-απομάκρυνση χυμών ή/και βρόχινου νερού, εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες αερισμού και συγκόλλησης εμβολίου-υποκειμένου.

    • @Giannisvarth
      @Giannisvarth 4 ปีที่แล้ว +1

      @@PapadakisIoannis όπως πάντα περιεκτικός και πλήρης κύριε Γιάννη. Ευχαριστώ πολύ!

    • @giannisnousias4978
      @giannisnousias4978 3 ปีที่แล้ว

      @@PapadakisIoannis μπράβο, τέλεια...

  • @ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΕΡΥΣΙΝΑΚΗΣ
    @ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΕΡΥΣΙΝΑΚΗΣ 3 ปีที่แล้ว

    Γιατι έχεις τα γράμματα πάνω στην εικονα;

    • @PapadakisIoannis
      @PapadakisIoannis  3 ปีที่แล้ว

      Σε ποια εικόνα αναφέρεστε;

    • @PapadakisIoannis
      @PapadakisIoannis  3 ปีที่แล้ว

      Όχι, δεν μπορεί να εμβολιαστεί με άλλο είδος καρποφόρου δέντρου.

    • @ΞδβσΔξ
      @ΞδβσΔξ 3 ปีที่แล้ว +1

      @@PapadakisIoannis ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΑ

  • @snogard4748
    @snogard4748 2 ปีที่แล้ว +1

    Καλησπερα σας ο οφθαλμος που βγαλατε για να κολλησεετε στο φυτο εχει σημασια αν ειναι ανθοφορος ή βλαστοφορος? τι πρεπει να ειναι κ πως τ αναγνωρισατε ευχαριστω πολυ!!

    • @PapadakisIoannis
      @PapadakisIoannis  2 ปีที่แล้ว

      Οι οφθαλμοί που χρησιμοποιούμε στους εμβολιασμούς πρέπει να είναι βλαστοφόροι. Σε ορισμένα είδη φυτών, είναι εύκολο να ξεχωρίσουμε τους βλαστοφόρους από τους ανθοφόρους οφθαλμούς, λόγω μεγέθους και σχήματος ή/και λόγω θέσης τους πάνω στον εμβολιοφόρο βλαστό. Σε άλλα είδη, αυτό είναι δυσκολότερο. Η εμπειρία σε κάθε περίπτωση βοηθάει.

  • @ΣταύροςΣπαραγγης
    @ΣταύροςΣπαραγγης 3 ปีที่แล้ว +2

    Πότε γίνεται ό εμπολιασμος

    • @es9382
      @es9382 3 ปีที่แล้ว +2

      Όταν το δέντρο έχει χυμούς και αμολάει βλαστάρια. Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχη.

    • @PapadakisIoannis
      @PapadakisIoannis  3 ปีที่แล้ว +2

      Αυτός ο εμβολιασμός γίνεται οποτεδήποτε είναι εύκολη η αποκόλληση του φλοιού από το ξύλο στον βλαστό του υποκειμένου (τότε είναι, όπως λέμε, είναι ενεργό το κάμβιο, που θα κάνει όλη τη δουλειά ως προς τη συγκόλληση εμβολίου και υποκειμένου). Με άλλα λόγια, οποτεδήποτε είναι εύκολο να ανασηκωθεί η "φλούδα" του υποκειμένου. Εκείνη την περίοδο θα πρέπει να έχουμε επίσης διαθέσιμους και σε κατάλληλο-αντίστοιχο στάδιο βλαστούς της ποικιλίας για τη λήψη του εμβολίου. Συνήθως αυτές οι προϋποθέσεις εξυπηρετούνται, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, από την άνοιξη μέχρι και τις αρχές ή μέσα του φθινοπώρου, ανάλογα με την περιοχή και το είδος που εμβολιάζουμε, με εξαίρεση τις περιόδους όπου επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

    • @ΣταύροςΣπαραγγης
      @ΣταύροςΣπαραγγης 3 ปีที่แล้ว +1

      @@PapadakisIoannis σέ ευχαριστώ πολύ φιλαράκι μου.. νασε καλά

  • @panagiotiskokkaris6952
    @panagiotiskokkaris6952 3 ปีที่แล้ว +2

    ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΕΡΟ

    • @PapadakisIoannis
      @PapadakisIoannis  3 ปีที่แล้ว +4

      Για τεχνικούς λόγους (για να μη "γλιστρήσει" το μπόλι λίγο έξω από τη "θήκη" ... κατά το δέσιμο) συνηθίζεται το δέσιμο από πάνω προς τα κάτω στη συγκεκριμένη μέθοδο μπολιάσματος (ασπιδωτός ενοφθαλμισμός με όρθιο Τ), ενώ το αντίθετο συνηθίζεται όταν μπολιάζουμε με αναστραμμένο-ανάποδο Τ. Σε περίπτωση που υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις την περίοδο εμβολιασμού, μπορεί να προτιμηθεί το ανάποδο και όχι το όρθιο Ταυ. Στο ανάποδο Τ, επίσης, το προτεινόμενο δέσιμο από κάτω προς τα πάνω έχει να κάνει με αυτό που αναφέρω παραπάνω και όχι με το αν περάσει νερό ή όχι... εξαιτίας του δεσίματος. th-cam.com/video/7WUihJC1q-U/w-d-xo.html