Ve Maaşlar ... (Soru Cevap)

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 21 ส.ค. 2024
  • veri tabanı programcıları 10 milyar maaş alıyorlarmış benim hocam böyle dedi acaba doğrumu dur? ona göre bilişim üzerinde dalı seçicem.

ความคิดเห็น • 242

  • @cagraktas898
    @cagraktas898 7 ปีที่แล้ว +108

    Takipteyim hocam.Maaştan fazlasını soylemişssiniz.Bence en kilit soz şuydu"Öğrenmeyi Öğrenin".

  • @tolgayyorulmaz3642
    @tolgayyorulmaz3642 4 ปีที่แล้ว +9

    asgari ücretin 1300 olduğu zamanlar..
    vay beee

  • @tolgatoganduz
    @tolgatoganduz 7 ปีที่แล้ว +64

    şahane açıklama! 42 yaşındayım, 20 yıldır aktif danışmanlık ve yazılım yapıyorum. Bu yaşımda Java öğrenmeye başladım, hiç de rahatsız değilim, bilakis yeni bir dil öğrenmekten keyif alıyorum, çok da işime yarayacak. Eğitim videolarınızı keyifle takip ediyorum.

  • @handenur9211
    @handenur9211 2 ปีที่แล้ว +5

    Şadi Hocam sene oldu 2022 hala 2016daki videolarınızı büyük bir hayranlıkla izliyorum . Zamanında iyi emekler verdiniz bu youtube'a . Lisans hayatımda sizi tanıdığım için hep çok şanslı hissettim kendimi . Türk yabancı farketmeksizin bütün bölüm arkadaşlarıma , başka bölümlerde yazılıma merak salan arkadaşlarıma hep sizi önerdim . İyiki vardınız , iyiki varsınız hocam :)

  •  8 ปีที่แล้ว +39

    Maaş konusunun en çok değişkenlik gösteren konu derken sorunun cevabını vermişsiniz aslında hocam
    Sektörde çalışmaya başladıkca daha iyi anlıyoruz

  • @fatihgenc7405
    @fatihgenc7405 6 ปีที่แล้ว +61

    "Hacker olucam maaşı ne kadar" kısmında sesli güldüm :)

    • @itjustmemyselfandi
      @itjustmemyselfandi 4 ปีที่แล้ว +3

      Anonymous A.Ş.'nin deep web departmanında çalışıyorum. Soruları alabilirim.

    • @meltem4829
      @meltem4829 4 ปีที่แล้ว +4

      @@itjustmemyselfandi maaş ne kadar :D

    • @itjustmemyselfandi
      @itjustmemyselfandi 4 ปีที่แล้ว +2

      @@meltem4829 Kimi hacklediğinize bağlı olarak değişiyor. Mesela geçenlerde NASA'nın belgelerini sızdırdığım için 10k ₺ ikramiye aldım ama yok efendim ben Instagram hacklicem derseniz freelancer takılın daha iyidir:)

    • @ahmetmert268
      @ahmetmert268 4 ปีที่แล้ว

      @@itjustmemyselfandi sallıyosun demi

    • @ahmetmert268
      @ahmetmert268 4 ปีที่แล้ว +1

      @@itjustmemyselfandi nasa belgesi sızdırdın ve 10 bin lira teklif ettiler :DDDDD komik

  • @yazlmclardunyas8265
    @yazlmclardunyas8265 7 ปีที่แล้ว +36

    Bu videoyu, 30 kişi alacak bölüme 100 öğrenci alıp. Hocalara 30 saat ders yükü yükleyip. Üniversiteleri meslek lisesine çevirip sonrada öğrenciler neden kalitesiz yetişiyor diyenler izlesin. :)

    • @grafomanii_
      @grafomanii_ 6 ปีที่แล้ว +7

      Yazılımcılar Dünyası meslek lisesindeyim , alınıyorum..

  • @tofiq62
    @tofiq62 6 ปีที่แล้ว +16

    Hocam çok tatlı "tamam mı" diyorsunuz :)

  • @fatihyigitel6076
    @fatihyigitel6076 3 ปีที่แล้ว +5

    adam bu videoyu 2016da atmış. Üniversitelerin kalitesinin düşmesinden bahsetmiş. Şuan 2021. Kalite diye bir şey kalmadı zaten. Ortalama altı özel bir üniversitede bilgisayar mühendisliği eğitimimin yarısındayım . Bakalım zaman ne göstericek..

    • @mr.e.t6805
      @mr.e.t6805 3 ปีที่แล้ว +1

      Hangi üniversite?

    • @melihcandangt9667
      @melihcandangt9667 2 ปีที่แล้ว +1

      hocam neler oldu, neler yaptiniz ?

  • @onuruzn61
    @onuruzn61 6 ปีที่แล้ว +5

    Bilişim ile ilgili bir bölüm okumuyorum rastlantı üzerine videonuzu açtım.Üslubunuzu düzeyli, yalın ve hoş buldum video aktı gitti.Bu yoldan devam edecek arkadaşlar hocamızın değerli fikirleri var.Bilgilerini de şu ortamda ücretsiz aktarıyor sizlere sayıları bir kenara bırakıp felsefesini özümsemeye çalışın derim kalın sağlıcakla.

    • @meltem4829
      @meltem4829 4 ปีที่แล้ว

      siz ne işle meşgulsunuz? özel bi sebebi yok ama yorumunuzu görünce merak ettim.

  • @mesutvatansever51
    @mesutvatansever51 8 ปีที่แล้ว +28

    Bana böyle bir soru sorulursa yönlendireceğim bir video olmuş teşekkürler.
    Bende kendi düşünce ve deneyimlerimi bir faydası olması adına aktarmaya gayret ettiğim uzun bir yazı çıktı ortaya. Söylediklerinizi aslında epey bir tasdikleyen -kendi nacizane fikirlerimizi de illaki içeren:) - bir şeyler yazdım. Okumak isteyenlere kolaylıklar:
    Ben internet nördü olarak büyümüş birisiyim kendimi böyle eğittim diyebilirim :) Lisede Anadolu Teknik lisesine girdim o sırada programlama ile daha çok uğraştım. Ardından sizinde videoda söylediğiniz önlisans programını okudum. Kendimi yaşıtlarıma göre epey bir kastığımı söyleyebilirim. Fakat yine de iş bulmak konusunda mezun olunca ciddi sıkıntılar yaşadım diyebilirim aklımdaki işleri bulana kadar aradan 3 sene geçti ama çok şükür bulabildiğimi düşünüyorum. Fakat şu farkı gördüm; lisans ile önlisans diploması ilk işe girişlerde, mezuniyet sonrasındaki ilk aşama da fark edebiliyor. Benim lisans programından mezun olan arkadaşım benden çok çabuk ve daha iyi bir maaşla iş buldu mesela benim kadar sıkıntı yaşamadı fakat herkesin ileriye dönük olarak planları programları daha farklı yani kimin nereye geleceğini sizinde dediğiniz gibi kendinizi geliştirmenize bağlı olarak değişiyor.
    Bir de mezun olduğumda ülkede .NET kafası kaynıyorken PHP yazanlar böyle daha çok ajans vari ve açıkçası daha dandik işlerin çıkartıldığı bir ekosistem olarak görülüyordu. He bir de 2005 kafasıyla yazılmış ve o kafadaki "coder" denilen kişilerin kendisini değiştirememeleri ve bazılarınında değişmesinin çokta mümkün olmadığı kişiler tarafından PHP ile yazılmış projeler vardı ve bu insanlar çalıştığı şirketin Rockstar'ı veya "işini yapıyor" diye gözükenleriydi.
    Lakin ben open source dünyasına olan ilgimden dolayı PHP ile ilgilenmeyi yeğledim. Birşeylerin dibine inmek her zaman bana daha uygundu ve Microsoft platformunda da bunun olmadığını görmüştüm. Her ne kadar şu sıralar ASP.NET core diye bir kısmını open source yapsalarda ekosisteminde ve o ekosistemin -açık konuşmak gerekirse- insanları da çok hoşuma gitmedi. Ve ben yaptığım işin sizinde vurguladığınız gibi felsefesini ve nedenini sorgulayarak ilerleyen birisiyim. Ve mezun olduğumda .NET'çilerin direkt kullandığı MVC mimarisinin ne olduğunu öğrenmeye ondan sonrada bunu nasıl yaparımı araştırmaya başladım. Bir takım tutorial'ler bularak bir micro framework diyebileceğimiz bir şey yazdım. Hatta bununla girdiğim bir ajansta bir "web sitesi" yaptım -ve evet ajanslarda sürünmek ve sömürülmek nedir gördüm.-
    Sonra bugün PHP dünyasının hakimi olan frameworklere yöneldim. Yani ben işimi daha iyi yapmak ve öğrenmek hevesiyle sürekli bir şeylerle karşılaşıp serüvenimi sürdürdüm. O zamanlarda CodeIgniter denilen vasat ve bugün geçerliliğini yitirmesi gerektiğini düşündüğüm bir framework'cük vardı. Bunu öğrenerek kendime iş buldum. Hatta mezuniyet projemde CI ile bir basit vitrin sistemi geliştrdim :) Ondan sonra o şirkette CI ile şirket içinde kullanılan projeleri sürekli maintain ettim bazende feature çıkardım. Fakat yukarıda bahsettiğim şeyleri burada da gördüm. 10 yıldır yazılımcı olan insanlarla ciddi sıkıntılar yaşarken bazılarıyla hiç yaşamadım hatta benimle birlikte kendilerini de geliştirdiler. Çünkü sürekli birşeyleri öğrenme peşinde zorluyordum. Ve birkaç sınıf birden atlayarak Symfony ile birşeyler geliştirmek istedim :) Benim için çok zordu açıkçası çünkü henüz 1.5 yıllık deneyimli bir yazılımcıyım ve pek öyle bir çevre olmamasına rağmen bunu öğrenmek için ciddi riske girdim diyebilirim. Bir başkasıyla birlikte Symfony ile proje geliştirirken inanılmaz şeylerle öğrendim. Ve artık bir takım yenilikler gerektiğini düşünerek mevcut şirkette çok fazla birşey yapamayacağımı karar verip iş aramaya koyuldum. Lakin bu süreç içerisinde anlatmadığım bir çok şey var. Burada birkaç teknoloji/fw ismi zikrettim sadece ama burada sizin de video da vurguladığınız gibi öğrenmeyi, metodolojiyi veya yaklaşımı -ben felsefesi diyorum kısaca- öğrenmekle uğraştım.
    Şuan da Laravel ile -ki pekte sevdiğimi söyleyemeyeceğim- cidden çok büyük bir projede mid-level olarak kod yazıyorum. Fakat burada bu framework veya dillerle uğraşmanın haricinde NoSQL'den tutun da development için olmazsa olmaz Git kullanımına kadar bir çok şeyi öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum. Mesela yine henüz sektörün/kariyerimin başındayken "abi ben open source diyorum windows kullanıyorum oha bu ne lan" dedim ve linux dünyasına giriş yaptım. Birkaç distrodan sonra Ubuntu'da karar kıldım. Gerçi şuan Mac kullanıyorum ama :) Linux'e alışmak ve öğrenmek için uğraşırken o sırada Terminal kullanmanın bir gerçek bir yazılımcı için ne kadar önemli olduğunu gördüm. Zaten tahmin de ediyordum ama Linux ortamları sizi buna zorladığı için istemeseniz bile birşeyler öğreniyorsunuz kaldı ki ben istiyordum da :) Neyse bu sayede şuanda Dockerize ile uğraşırken envai çeşit linux çekirdekleri ve distrolarıyla direktmen uğraşmak çok zor gelmiyor. Yani dediğiniz gibi birşeyler sürekli değişecek ve geçerliliğini yitirip başka şeyler gelecek. Hele ki Yazılım sektörü gibi dünyanın değişiminde öncü olan bir sektörde bu hayli hayli bu şekilde.

    • @ayhanemre2064
      @ayhanemre2064 7 ปีที่แล้ว +6

      Mesut Vatansever klavyene sağlık...

    • @mesutvatansever51
      @mesutvatansever51 7 ปีที่แล้ว +5

      Ne demek, faydası dokunduysa sevinirim.

    • @justahumann810
      @justahumann810 4 ปีที่แล้ว

      @@mesutvatansever51 hocam şu sıralar ne yapıyorsunuz? Bilgisayar mühendisliği yazmayı düşünüyorum önerir misiniz? Hayatınızdan memnun musunuz?

  • @johhny2301
    @johhny2301 4 ปีที่แล้ว +1

    yazılım sektörü inanılmaz bir ivmeyle gelişiyor ve yenilikler ekleniyor. inanın kendinizi geliştirmek için günde 8-10 saat bile çalışmanız yetmeyecektir. hadi yetti diyelim bir dili öğrendiniz diyelim, 5-10 yıl sonra o dilin tamamen yok olma ihtimali var. kimse java c yok olmaz demesin. dediğim gibi programlama ve yazılım inanılmaz bir şekilde gelişyiro kim bilir neler neler göreceğiz önümüzdeki yıllarda.
    kısacası videoda bahsedildiği gibi öğrenmeyi öğrenmek ve bunu sevmek lazım bu sektör için. yoksa işiniz iş.

  • @unknowntbye
    @unknowntbye 3 ปีที่แล้ว +2

    Adam her videosunun her cümlesinin her harfinde haklı

  • @kaantaze3444
    @kaantaze3444 7 ปีที่แล้ว +33

    Hocam ağzınıza emeğinize sağlık. Ben bu konuda biraz idealistim çevremden dolayı. 2 tane kuzenim var. Ağabey-kardeş sektörde çok iyi yerlerdeler. Büyük kuzenim üniversiteden mezun olmadan Microsoft'ta işe başladı, güzel de maaşı vardı. Aylar önce ayrılıp Snapchat'te işe başladı. Çok da yüklü maaşı var. Kendi okulundan mezun başka bir arkadaş bizim apartmanın altında 9-10 metrekare bir dükkanda bilgisayara format atan, torrent ile film indirip para ile satan biri ve ortalama bi asgari ücreti ancak kazanıyor. Sadece bu örnekle ben olayın okulda değil öğrencide olduğunu anladım. Üniversitelerin pek de bir şey katmadığını yakından öğrendim ve şu an üniversitede kendim de görmeye başladım. Öğrenci kendini geliştirmedikçe, bir şeyler katmadıkça vasıfsız işçi olarak kalacak ve dediğiniz gibi mesleğin saygınlığını aşağı çekecek. 10 bin lira maaş alıyorlar x,y meslekleri denilince benim sinirim bozuluyor. Kişi kendini en iyiye odaklamaz ise bir süre sonra gelecek her türlü vasat teklife tav olacak düzeye düşüyor. Biraz azim ile başarılmayacak şey yok. Ben kendimi bu şekilde motive etmeye çalışıyorum. İnanıyorum ki kuzenlerim gibi 10 bin lira maaş teklifine arkamı dönüp, biraz güldükten sonra hayır diyebileceğim bir seviyede olacağım.

    • @umutgun4813
      @umutgun4813 7 ปีที่แล้ว

      Kaan Taze merhaba birşey sorabilirmiyim geri dönerseniz sevinirim

    • @umutgun4813
      @umutgun4813 7 ปีที่แล้ว

      instangram facebook yada skype varsa birini verseniz sorularım olcaktida

    • @Rabianurboz
      @Rabianurboz 6 ปีที่แล้ว

      Kaan Taze 2 yıllık yada 4 yıllık farketmez nice 4 yıl bitirip evde oturan var yeter ki kendini geliştir

    • @ceren5799
      @ceren5799 5 ปีที่แล้ว +2

      Kuzenlerin hangi üniversitede okudu?

    • @wolfwolf211
      @wolfwolf211 4 ปีที่แล้ว

      bahsettiğiniz kişi merih taze mi?

  • @madmedify
    @madmedify 7 ปีที่แล้ว +2

    Cok guzel bir video. Cok yerinde tavsiyeler. Tesekkurler

  • @stormlord3235
    @stormlord3235 7 ปีที่แล้ว +1

    Çok yararlı bir video,herzaman gelişmek ve geliştirmek gerek.

  • @meraklbey1181
    @meraklbey1181 8 ปีที่แล้ว +82

    Hocam sizde bıkmışsınız bu sorulardan video da onu sezdim

    • @cagraltnsk9250
      @cagraltnsk9250 5 ปีที่แล้ว +13

      baglac olan de yi bitisik yazip belirtme eki de yi ayri yazan ilk insan

    • @sameterden7411
      @sameterden7411 5 ปีที่แล้ว +2

      @@cagraltnsk9250 boş yapma.

    • @cagraltnsk9250
      @cagraltnsk9250 5 ปีที่แล้ว +2

      Optiim Samet Adam gibi yazı yazmak boş yapmaksa sizin içiniz dolu olsa kaç yazar

    • @sameterden7411
      @sameterden7411 5 ปีที่แล้ว +1

      @@cagraltnsk9250 max yaş 13.

    • @EnesIrac
      @EnesIrac 4 ปีที่แล้ว +1

      @@sameterden7411 Dostum senin gibi her şeye boş yapma, duyar kasma yazan tipler 13 yaşında falan olmalı asıl. O yaşta olmasanız bile o yaştaymış gibi davranıyorsunuz.

  • @bukadoci
    @bukadoci 7 ปีที่แล้ว +3

    BABA HELAL OLSUN GÜZEL ANLATMIŞIN

  • @orkunerbil7473
    @orkunerbil7473 4 ปีที่แล้ว +1

    Teşekkür ederiz, çok güzel açıklama olmuş :)

  • @efyland
    @efyland 6 ปีที่แล้ว

    Ağzınıza sağlık. Bu gerçekleri, yine aynı soruların geleceğini bilerek yılmadan usanmadan doğruyu haykırmak niyetiyle defaatle anlatmanız fazlasıyla yakın hissettiriyor. Tebrikler ve Teşekkürler Sayın +BilgisayarKavramları

  • @AyazKaan2015
    @AyazKaan2015 8 ปีที่แล้ว +7

    Üniversitede sizin gibi bir hocamız olsaydı eminim ben ve pek çok arkadaşım bilgisayar mühendisliğini çok daha severek okurduk. Neyse geç olsun, güç olmasın, emeğinize sağlık hocam.

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  8 ปีที่แล้ว +10

      Bir faydamız oluyorsa ne mutlu bize, güzel mesajınız için teşekkür ederim, başarılar dilerim.

    • @ahmetkerem3756
      @ahmetkerem3756 6 ปีที่แล้ว

      Bilgisayar mühendisi msn?

    • @raminaliyev134
      @raminaliyev134 5 ปีที่แล้ว

      guzel is yapiyosun abi

  • @mehmettalhaokur9523
    @mehmettalhaokur9523 5 ปีที่แล้ว +4

    “Öğrenmeyi öğrenmeye odaklanın” 👌

  • @batuhanaslan727
    @batuhanaslan727 6 ปีที่แล้ว

    Kanalınız sayesinde tüm sorular cevabıni buldu teşekkür ederiz

  • @master-debater
    @master-debater 8 ปีที่แล้ว +2

    arkadaşlar ben açıklayayım, yazılımcılar için ortalama yıl x 1.000TL'dir. bu bilgi 2016 verisidir gelecek yıllar için çıkan rakama %10 enflasyon farkı eklersiniz. ilk yıl tecrübe için para almadan yada asgari ücretle çalışabilirsiniz. asgariye çalışıyorum kos koca mühendisim diye bi tribe girmeyin. ilk 2 yıl mümkün olduğunda çok şey öğrenebileceğiniz yerlerde çalışın parası önemli değil. size bişey öğretmiyorlar angarya yaptırıyorlarsa alternatif bi iş bulup hemen ayrılın oradan. bu rakam ortalamadır, çok cin bi arkadaşsanız bu size uymaz, yada kafa basmıyorsa yazılımcılığa başka iş kolu arayın, zorlamanın manası yok.

  • @kaancakr7638
    @kaancakr7638 7 ปีที่แล้ว +7

    Hocam ben bilgisayar mühendisliği okuyorum. 4. sınıfım . üniversitem şimdiden 1 sene uzadı.Ortalamam yerlerde..:/ Ben meslek lisesi çıkışlıyım. 13 yaşımdan beri veri tabanı,c# gibi dersleri görüyorum. Şu anda 24 yaşındayım ama başlangıç seviyesinden ilerisini bilmiyorum. Evet yıllardır ısınamadım ve sevemedim. 10 yılım oyun oynamakla geçti. Benden bile geride olan arkadaşlarıma bakıyorum da kimisi web de kimisi androidde ileri seviyedeler. Yıllardır bu meslege karşı oluşmayan ilgi son 1-2 haftadır oluşmaya başladı. Bişeyler yapmak istiyorum fakat farkettim ki kendime güvenim kalmamış. Artık çok geç bak herkez ne kadar ilerde bu yaştan sonra mümkün değil bi şirkette çaycı gibi asgari ücrete çalışıcaksın gibi düşüncelerden kendimi alamıyorum. Ne yapmak istediğime bir türlü karar veremiyorm java mı c# mı veri tabanımı web mi bir türlü üstesinden gelemiyorum. Tam böyle heveslenmişken tekrar bırakmak istemiyorum. Bu durumlarla ilgili bir sürü yazı makale okudum da ama olmadı, belki sizin bakış açınız farklıdır, yorumunuz etkili olabilir.Biraz uzun oldu ama özetle sorum şu 24 yaşından sonra başlasam yazılımcı olmak için bu mümkün mü yoksa gerçekci olup büyük hayaller kurmamalımıyım ? Gerçekten de artık çok geç mi ? Teşekkürler

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว +6

      şu videoları izlemiş miydiniz?
      th-cam.com/video/z6QQKdd3VP0/w-d-xo.html
      th-cam.com/video/JlQZDLNGMos/w-d-xo.html
      th-cam.com/video/1LUPohKZefw/w-d-xo.html
      th-cam.com/video/1RRhtZqbUiY/w-d-xo.html
      izledikten sonra sorunuz olursa tekrar konuşabiliriz.
      Başarılar dilerim.

  • @yusufnar
    @yusufnar 7 ปีที่แล้ว +2

    Matematikten 10 soru yaparak mühendisliğe girilen bir ülke oldu Türkiye. Ülkemizde öyle yüksek teknoloji işler olmadığı için iyi üniversite mezunu olmakla fark yaratmak çok zor. M

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว

      daha kötüsü de var ne yazık ki 2 matematik netiyle girenlerin olduğunu gördük.
      Kişisel görüşüm esas böyle bir ortamda iyi üniversitelerin ayrıştığı. Eskiden sadece bilgisayar mühendisi olmanız yeterliyken şimdi hangi üniversiteden mezun olduğunuz çok daha önemli.

  • @Filanca
    @Filanca 2 ปีที่แล้ว +1

    ekim 2021 : değişen birşey varmı

  • @alpcnar5877
    @alpcnar5877 3 ปีที่แล้ว +1

    çok moralim bozuldu hocam en sonunda youtube kanalı açıp saçma sapan şeylerle para kazancam diye çok korkuyorum

  • @huseyintosun7643
    @huseyintosun7643 6 ปีที่แล้ว

    Hocam ben iktisat okuyorum ve naçizane şunu söyleyebilirim ki ücretler , rekabet, marjinal maliyet vs gibi her şey hakkında iyi kötü bir profesör kadar doğru fikirlere sahipsiniz:) Şaka gibi. 1 saat çalışsanız İKT105 anlatırsınız.

  • @nigelg4376
    @nigelg4376 7 ปีที่แล้ว

    Izlemeyi 20 dakikada bıraktım Çünkü aynı şeyleri tekrar ediyorsunuz zaten bu dediğiniz Çok doğru ders niteliğindeki şeyleri İlk Anda anlamayan 3 4 tekrarda da anlayamacaktır

  • @AliRiza_Bey
    @AliRiza_Bey 6 ปีที่แล้ว +3

    Adam haklı, dağılın...

  • @elmaarmut1400
    @elmaarmut1400 7 ปีที่แล้ว

    Çok güzel bir video olmuş ağzınıza sağlık!

  • @hephaistos7055
    @hephaistos7055 7 ปีที่แล้ว +24

    Hocam videolarda nereye bakarak konuşuyorsunuz?

  • @kanszorh246
    @kanszorh246 8 ปีที่แล้ว +8

    Çok ince gönderemeler içerir...

  • @onurolmez1176
    @onurolmez1176 7 ปีที่แล้ว

    hocam harikasınız.sizin sayenizde hedefimi değiştirdim .eskiden hacettepe tıp istiyorsum şimdi otdü bilgisayar mühendisliğine gidecem teşekkürler

    • @ehuehuehu6399
      @ehuehuehu6399 4 ปีที่แล้ว +1

      @@semihkayan6076 otdü tıp

    • @momentum4062
      @momentum4062 2 ปีที่แล้ว

      Hocam şuan napiyorsunuz

  • @balamirasan2718
    @balamirasan2718 7 ปีที่แล้ว

    Aslinda burda hocamiz sadece bilisim ile ugrasan muhendislerin maaş durumlarindan degil diger meslek gruplarininda durumunu guzelce ozetlemis.Saygilar Hocam

  • @kanszorh246
    @kanszorh246 8 ปีที่แล้ว +1

    Hersene merak ettiğimiz şeylerden :)

  • @yasinkacmaz
    @yasinkacmaz 7 ปีที่แล้ว +6

    Bu videoya disslike atan 12 kişi : lütfen bu videonun nesini beğenmediniz söyler misiniz cidden merak ediyorum

    • @muhammetdemir8781
      @muhammetdemir8781 6 ปีที่แล้ว +1

      Yasin Kaçmaz beyinsizler işte sayı beklentisi içindeler.

  • @yusufilkbas9892
    @yusufilkbas9892 2 ปีที่แล้ว

    Teşekkürler hocam

  • @mehmetkaracal6620
    @mehmetkaracal6620 6 ปีที่แล้ว +2

    ya kisacasi isletim sistemi gibisiniz durmadan guncellenio yeni bilgiler gelio

  • @hasanmezarc6621
    @hasanmezarc6621 2 ปีที่แล้ว

    Hocam bu videoları özlüyoruz 😿

  • @ersintumay4079
    @ersintumay4079 6 ปีที่แล้ว

    Hocam Cobol ile geliştiriyoruz halen ama en kısa sürede .net teknolojilerine yöneleceğiz Iyi çalışmalar dilerim.

  • @EkberZeynalli-sh5zq
    @EkberZeynalli-sh5zq ปีที่แล้ว

    azerbaycandan selamlar yil 2023 izliyorum

  • @mertzorbey3058
    @mertzorbey3058 7 ปีที่แล้ว +2

    hocam sadece bilgisayar mühendisliği değil, iş hayatını özetlemissiniz..:)..

  • @batuhancals6625
    @batuhancals6625 8 ปีที่แล้ว +1

    teşekkürler elinize sağlık

  • @kpssveydstv8977
    @kpssveydstv8977 7 ปีที่แล้ว +1

    Türkiye'de 2017 yılı ortalama maaşı 2.000 TL'nin altındadır. Özel sektörün çoğunda işe başlayanlar 1.500-1.600 TL'ye maaş alıyor. Asgari ücretle çalışan milyonlarca insan olup, bunlar 1.300 TL civarı maaş alıyorlar. 40 yıllık mesleki bir deneyimi olan bir kadın doğum uzmanının emekli maaşı 2.800-3.000 TL civarı. Üniversiteden sonra hemen; yok 6.000 TL alırım, yok 7.000 TL alırım, yok 10.000 TL alırım diye rüya görüp Alice Harikalar Diyarı'nda yaşayanlara duyurulur... Hiçbir kurum kimseye öyle 4.000- 5.000 TL veya üstünü bedavadan ya da kolaydan vermez, ekmek eskiden aslanın midesindeymiş derlerdi, ama şimdi taa kuyruğuna kadar inmiş durumda... İyi maaş almak için beşeri sermayenizi gece gündüz çalışarak artırmalısınız, bu iş sadece üniversiteyle de olmuyor, fark yaratmalısınız. Bir istatistik daha vereyim; Türkiye'de işsizlik %10 civarında yani çalışmak isteyen her 10 kişiden 1'i işsiz, bu oran üniversite mezunları arasında %25'i buluyor yani her 4 üniversite mezunundan 1'i işsiz...

  • @zachrytaskn1330
    @zachrytaskn1330 7 ปีที่แล้ว

    ilk ben söyleyeğim galiba fabrikaya gündelikci başladım okur yazarlık begem vardı açıkdan ilk okul orta okul meslek lisesi şimdi elektrik teknisyeni oldum şimdi 2yıllık okuyorum tekniker olucam inşallah

  • @bilisimci9700
    @bilisimci9700 5 ปีที่แล้ว

    Bence suda yanlış iste maaşa takilmayin. Size bağlı bla bla. Bunu biliozda iş başvurusuna gidion adam dio ne kadar para istion. Ben bilmiyorum ki yapacağım işi piyasada yapanlar ne kadar maaş alıyor bir fıyat soliyim. Bir iki firma ve alınan maaşlara örnek verseydiniz daha yardımcı olurdu.

  • @cenksevinc3410
    @cenksevinc3410 7 ปีที่แล้ว

    Çok mantıklı anlatıyorsunuz. Peki şimdi birçok yönden öğrenmesi iyi ve farklı alanlarda başarılı olan bir elemana farklı işler verip, farklı amaçlara yöneltme gibi bir durum söz konusu olabilir mi ?
    Mesela ben işim neyse onu yapma taraftarındayım :)

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว +1

      elbette herkesin bir işinin olması ve o işte uzmanlaşması ve o işi yapması (Ve dolayısıyla başka işlerin yaptırılmaması) daha doğru. Ancak sorun, Türkiye'de bazılarının çıkıp "b enim işim bu" deyip, hiçbir faydası olmayan işleri yapmakta diretiyor olması. Herşeyin değiştiği gibi, işler de değişiyor. Mesela 90'ların ortasındaki bir veri tabanı uzmanının o bilgi ile bugün bırakın uzmanlık yapmayı işe girmesi bile mucize olurdu, yani iş tanımının ne olduğunu çok iyi ortaya koymak lazım ve sonrasında kendi alanındaki değişiklikleri takip eden ve kendini yenileyen bir kişi olması lazım ve ayrıca dünyaya da kendisini kapatmayıp, farklı alanlardaki gelişmeleri de takip etmesi lazım (çünkü her alan diğer her alanla ilişkilidir, yine veri tabanı uzmanını ele alacak olursa, yazılım bilecek, sistem yönetimi bilecek vs. vs. ), ancak bundan sonra kalkıp "benim işim budur" derse birisi o zaman haklıdır ve başka işlerin verilmesi doğru değildir deriz.
      Kusura bakmayın, belki bu yazdıklarımı kast ederek yazmadınız ama sektörde bu tip sözleri çok duydum ve genelde "benim işim budur, başka iş yapmam" diyenlere karşı biraz birikim oldu, sorunuz böyle bir birikimi tetikledi, aslında problem biraz da vasıflı/vasıfsız ayrımında yatıyor. Bir kişi vasıflıysa, ve kendisini doğru yetiştirdiyse, zaten kendisine ve yeteneklerine ihtiyaç sektörde yüksektir, kimse bu adamı alıp başka işte kullanmak istemez (mesela veri bilimi uzmanı şu aralar çok aranıyor, ve hatta silikon vadisindeki ilanları takip ediyorum %80'i doktoralı eleman arıyorlar, böyle bir elemanı alıp yıllık 200bin dolar üzeri para + çok sayıda bonus, hisse senedi vs. ödeyip sonra "sen şu işi de yapıver" demez kimse) Ama kişide vasıf yoksa, telefonlara bakmak için alınan adama, şu faturayı da yatır diyebilirler (sonuçta vasıfsız adama, bir vasıfsız işi vermekle diğer vasıfsız işi vermek arasında çok da fark yok).
      O yüzden probleminizi anlıyorum (evet haklısınız, ne yazık ki sektörde çok kişiye iş tanımı dışında işler veriliyor) ancak bunun çözümü, biraz da kişinin ne kadar arana vasıflara sahip olduğu ve bu vasıfları ne kadar hayattaki problemlere uygulayabildiğidir. Yani benim anladığım kadarıyla, burada bir denge var, bir tarafta çalışanın peşinde koşan şirketler (ki burada çalışan istediği şartları kendisi belirler, istemediği bir şey olursa çekip gider ve anında başka bir iş bulur) diğer tarafta şirketlerin peşinde koşan çalışanlar (ki burada da şartları şirketler belirler, istediği işi verir ve istediği anda işten atar). Bu dengede aranan kişi olmak için çok çalışmak, güncel gelişmeleri takip etmek ve kendini yenilemek en önemli unsur diye düşünüyorum. En azından benim görüp anlayabildiğim kadarıyla durum böyle.
      Başarılar dilerim.

    • @cenksevinc3410
      @cenksevinc3410 7 ปีที่แล้ว

      Yazınızdan da anladığım kadarıyla gerçekten birikim olmuş :)
      Gerçekten aradığım birçok soruyu sizde bulmaya başladım. Bugün rastladım kanalınıza takipteyim. Yavaş yavaş siber güvenlik mühendisi olma yolunda devam fakat birsey farkettim. İstanbul'da yaşamama rağmen etrafta o kadar bakındım ve siber güvenlik dalı bulunmamakta üniversitede. Acaba alt yapısı bilgi güvenliği mi ? Sonra Siber Güvenlik Kursu ve tecrübe = İŞ
      Şimdiden teşekkür ederim..

  • @mehmetali1945
    @mehmetali1945 7 ปีที่แล้ว

    hocam videonuzu izledim bölüme ilgim vardi sadece yazılıma ilgim var olarak kaldı , işletme mühendisliği tercihime geri döndüm

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว +3

      hayırlısı olsun, umarım bir gün kariyerinizde çok güzel yerlerde sizi görür ve tanışırız. Ayrıca tercih döneminde sorularınız olursa her zaman yazabilirsiniz, bildiğim konularda yardımcı olmaya çalışırım. Başarılar dilerim.

  • @tayfunozsoy2424
    @tayfunozsoy2424 4 ปีที่แล้ว +2

    Üniversite = İŞ ve İŞÇİ BULMA KURUMU

  • @mertkansahin738
    @mertkansahin738 6 ปีที่แล้ว

    Adam sonuna kadar haklı konuşuyor dediklerini ezberleyin

  • @swordlion294
    @swordlion294 7 ปีที่แล้ว

    Çok faydalı bir video. +1 abone

  • @furkanaydogan240
    @furkanaydogan240 8 ปีที่แล้ว +3

    Şimdi Şadi hocam şuna da açıklık getiriseniz sevinirim bir Bilgisayar Muhendisi sektore gittiginde is basvurusu sirasinda kendini nasıl satabilir z"bak patron ben su dilleri biliyorum kabileyetime guveniyorum ve su şu yerlerden sertifikalarim var" deyip mi masa da parayi konusmali yoksa daha farkli sekilde mi

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  8 ปีที่แล้ว +4

      bakın bir şeyin fiyatını belirleyen faktörlerden birisi de ona ne kadar ihtiyaç olduğudur. Mesela bir konuda çok nadir bulunan bir uzmanlığınız varsa, pazarlık gücünüz artar.
      Mesela bir problem çözümünü satabiliyorsanız pazarlık gücünüz artar. Buna benzer çok faktör var, biraz pazarlama okuyabilirsiniz.

    • @furkanaydogan240
      @furkanaydogan240 8 ปีที่แล้ว

      Tesekkur ederim

  • @denizyigitsahin2432
    @denizyigitsahin2432 7 ปีที่แล้ว +1

    Merhabalar konusmaniza hayran kaldim :) hangi universiteden mezun oldugunuzu ogrenebilir miyim acaba? varsa yuksek lisansi da hangi unide yaptiginizi ogrenirsem cok iyi olur :) tesekkurler

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว +2

      var tabi :) eğitim ve kariyer geçmişim kişisel sitemde var:
      sadievrenseker.com/wp/?page_id=133
      Başarılar

  • @patikabilisim3458
    @patikabilisim3458 7 ปีที่แล้ว +2

    her şey biter php bitmez hocam. :)

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว +4

      :) bitmez evet, bu kadar şeye rağmen ve arkasında çok güçlü bir destekçi olmamasına rağmen hala çok yoğun kullanılıyor. Bence de uzun vadede php hep olacak (tabi ne oranda kullanılır orası başka).

    • @patikabilisim3458
      @patikabilisim3458 7 ปีที่แล้ว

      evet hocam. 13 yasında basladım ben php öğrenmeye yani bu işin okuldan değil alaylı olarak öğrendim :D daha sonra okulunu okumaya başladım işte.
      ama 8-9 yıldır bu sektörün içindeyim. yaşım daha genç olmasına rağmen şunu gördüm. php evet bitmez, gerçekten de çok iyi bir dil. müşterilerimin her türlü ihtiyacını karşılayabiliyorum bu dille. fakat bir iş görüşmesine gittiğim de php yazılımcısına her zaman daha az maaş teklifi sunuyorlar. o biraz zoruma gidiyor işte :) sanırım yazılım dilleri arasında en kötü muameleyi gören dil phpdr.

  • @alisonmez2529
    @alisonmez2529 8 ปีที่แล้ว +3

    hocam bu maaşlar hakkında kaçıncı videonuz oldu 😂

  • @MehmetSahin-uu7sp
    @MehmetSahin-uu7sp 6 ปีที่แล้ว +1

    Aga en iyisi youtuber olmak milletin emeğini kes kendi videonda yapıştır paylaş, Ya da milletin emeğini izle e tabi izleme anını da yayınla, saçma sapan çocukların merak saldığı oyunları da oyna, canın sıkıldığında evini çek ordan da video paylaş e bu videolardan kazandığın parayla git tatil yap e tatil anlarını da paylaş ordan da para kazan derken bakmışsın milyon takipçin var e tabii parası da bi o kadar var! Ha böyle abimiz gibi güzel, hakkıyla YARARLI video çekenler amenna. Ki zaten onların da fazla abonesi olmaz adam yararlı birşey yapıyor ya ondandır. Umarım senin gibi adamlar çoğalır da böyle yukarıda anlattığım Boş geveze insanlar veletler biter İnşAllah.

  • @suaypakgun7494
    @suaypakgun7494 6 ปีที่แล้ว +1

    Temiz para kazanmak isteyen arkadaşlar SAP üzerine yoğunlaşsınlar bence.

  • @mervemutlu7909
    @mervemutlu7909 7 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba ; sizi faceboktan gördüm ve takip ediyorum ben linuxda yeniyim php yazmaya başladım linux kategorisine baktım ve bir çok linux gördüm pardus var kali var ubuntu var daha bir sürü sürümü var biraz araşdırdım ama internette bir sürü bilgi kirliilği var bunun içinde size sormak daha uygun dedim saygılar?

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว

      sorunuzu anlayamadım ama şurada sanırım cevap bulabilirsiniz: th-cam.com/video/_Kc9ImFpqro/w-d-xo.html

  • @sevvaltekin9343
    @sevvaltekin9343 6 ปีที่แล้ว

    ufkumu açtınız teşekkürler

  • @hulyagokgoz5577
    @hulyagokgoz5577 7 ปีที่แล้ว +1

    Hocam. benim. oglum. 11. sınịf. ögrencisi. bilgisayar_yazılm. muh. olmak. istiyo.Bunuda. yurtdısnda. okumak. istiyo.Sizce. avrupada. okumakla. türkiyede. iyi. bir. ünv. de. okumak. arasnda. bir. fark. olurmu. Avrupada. hangi. ünv. yi. tavsiye. edersiniz

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว

      arada fark mutlaka olur, her üniversite farklı bir kültürdür. Bilgi olarak da farklılıklar olur, sonuçta her üniversitede farklı uzmanlıklar öne çıkıyor. üniversite tercihi ile ilgili bilebildiklerimi şurada anlattım, buradakilere dikkat edebilirsiniz: th-cam.com/video/XPBlOScfLtg/w-d-xo.html

  • @gokhan9438
    @gokhan9438 8 ปีที่แล้ว +3

    Hocam bu videodan sonra açıkcası sektörden iyice çekinmeye başladım.O kadar çok kriter saydınızki mezun olunca iş bulma ümidim falan kalmadı açıkcası .Diğer bölümlerde bu bölüm kadar kriter yok gibi sanki

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  8 ปีที่แล้ว +2

      hepsinde var aslında

    • @ugur3113111
      @ugur3113111 7 ปีที่แล้ว +4

      BilgisayarKavramlari tıp fakultesınden mezun olup dunyanın en kotu doktoru ol turkıyede ac kalmıyorsun

  • @kuddusiboztas1998
    @kuddusiboztas1998 2 ปีที่แล้ว

    hoca güzel anlatmış yine ama biraz sinirlenmiş sanki :)

  • @hgokmendev
    @hgokmendev 4 ปีที่แล้ว

    teşekkürler

  • @AKAImusic1
    @AKAImusic1 7 ปีที่แล้ว +2

    Hocam ingilizce şart diyosunuz. Dili almanca olan üniversitede terimler almancamı öğretilir ingilizcemi? Varsa bilginiz çok yardımınız dokunur.

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว +2

      almanca. (istisnası var mı bilmiyorum ama almanca eğitim gören arkadaşlardan çok sayıda soru geliyor ve hep terimler almanca geldi şimdiye kadar).

    • @AKAImusic1
      @AKAImusic1 7 ปีที่แล้ว

      +BilgisayarKavramlari çok sağolun hocam

  • @RasitEvduzen
    @RasitEvduzen 8 ปีที่แล้ว

    öğrenciler de artık tembel hocam

  • @Zamazingo1324
    @Zamazingo1324 7 ปีที่แล้ว

    Çalışma olarak diğer mesleklerden yoğunmudur hafta sonu veya vakit ayırabilecegimiz zaman varmı ve sağlığı olumsuz etkileyen yanları varmı abi lütfen cevap ver ?

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว

      bu videoları izlediniz mi? th-cam.com/video/x6By8XWXtW8/w-d-xo.html

  • @ali9965
    @ali9965 7 ปีที่แล้ว +1

    Hocam her şeyden biraz biraz bilin derken bu duruma "Outlook kurulumu, windowsta ortak dosya paylaşımı, süper derecede yazıcı kurulumu yapmak yada sorunların çözmek, süper grafikerlik bilmek" dahil mi? :) Bu yorumu yapmamın sebebi şudur, yeni mezun olarak bir yerde işe girdikten sonra bu tip sıkıntılar yaşadım. Sizin de bildiğiniz üzere bu tarz şeyler bir bilgisayar mühendisinin mutlak bilmesi gereken şeyler değilken, ilk işe girdiğim yerde sanki bir bilgisayar mühendisi olarak benim bunları varsayılan olarak biliyormuşum muamelesi yaptılar. O kadar sinir bozucu bir durum ki. Ya ben bilgisayar mühendisliğini bu saçma sapan şeyler için mi öğrendim diye sordum kendime. Ve gerçekten de bu saydıklarım hakkında daha önceden bilgim yoktu. Ben nerden bileyim bu benim işim değil dediğimde "size okulda bunu öğretmiyorlar mı, sen nasıl mühendissin" olayına gitti iş. Acayip moralim bozuldu. Hocam sizce bunlar normal midir, ben mi çok cahilim, yoksa bunlar bilgisayar mühendislerini böyle saçma sapan ayak işleri yapan kişiler olarak mı biliyorlar, bilemedim. Üstünden 1 yıl geçmesine rağmen hatırladıkça sinirlerim bozuluyor.

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว +2

      tabi girdiğiniz yere göre algı da değişir :) size tavsiyem orada çok uzun durmamanız. Tabi hayatta her şey insana bir şeyler öğretiyor, size çok şey kazandırmıştır.

    • @ali9965
      @ali9965 7 ปีที่แล้ว

      Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Konuyla ilgili daha detaylı bir şekilde mail atmıştım size ama yoğunluğunuzdan dolayı gözünüzden kaçmış olabilir. Problem değil, canınız sağolsun. Buradan bana cevap atmanız bile önemliydi benim için. Sonuç olarak: istifa dilekçemi verdim.

  • @batuhangedik35
    @batuhangedik35 8 ปีที่แล้ว +1

    Hocam programcı ile mühendis arasındaki fark nedir? bu konuyu çözemedim,mezun olduğumda geliştirici olarak çalışmak istiyorum,neyi programcı neyi mühendis yapar?

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  8 ปีที่แล้ว +8

      bir video çekip anlatalım. birazdan yayınlarım.

    • @batuhangedik35
      @batuhangedik35 8 ปีที่แล้ว

      çok teşekkürler hocam bekliyorum

    • @Asiwe
      @Asiwe 7 ปีที่แล้ว

      Batuhan Gedik böyle bir video yüklendi mi yüklendiyse link atar mısınız :)

    • @batuhangedik35
      @batuhangedik35 7 ปีที่แล้ว

      TarkKmrc Mühendis kimdir ne iş yapar ve programcılık hakkında iki ayrı videosu var.

  • @mrt4701
    @mrt4701 8 ปีที่แล้ว +1

    slm hocam yurtdisinda oldugunuz evin camlarindan beli kumas perde yok .nerde yasiyorsunuz

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  8 ปีที่แล้ว +1

      evet yurt dışındayım,
      th-cam.com/video/WAydJEFIE-4/w-d-xo.html
      yolunuz düşerse beklerim :)

    • @ehuehuehu6399
      @ehuehuehu6399 4 ปีที่แล้ว

      @@Sadievrenseker_BK Hocam yolum düştü ama siz yoksunuz.

  • @AliParlakci
    @AliParlakci 5 ปีที่แล้ว

    Şadi hoca içini dökmüş videoda resmen.

  • @fratsacak0
    @fratsacak0 7 ปีที่แล้ว

    bilgiseyar mühendisliği nde siber savaunma dersi veriyorlarmı yada yazılım programlama

  • @nikoabbasov6177
    @nikoabbasov6177 7 ปีที่แล้ว

    Selam abi sen bu ise yani pcyla ugrasmaya ne zamandan basldiniz?

  • @Bir_itfaiyeci
    @Bir_itfaiyeci 6 ปีที่แล้ว

    hocam sizce hangi dilleri iyi bilmemiz lazım iyi bir yazılımcı olmak için c dili java dili haricinde

  • @sadeceFive
    @sadeceFive 5 ปีที่แล้ว

    Hocam aynı yazılım okuyup aynı zamanda 3d modelleme ve tasarımlarla da ilgilenmek istiyorum böyle bir imkanım olabiliyormu yoksa ikiside bambaşka şeylermi

  • @djhi-tek9249
    @djhi-tek9249 4 ปีที่แล้ว +1

    maaşını söylesene bro ya

  • @acanotto
    @acanotto 8 ปีที่แล้ว

    Hocam dün okulumdaki bi hocadan duyduğum üzere üniversitelerde geçme notu da 35 olmuş sanırım, öyleyse cidden kalite düşüyo yazık yani öğrenmek için değilde yatmak için temel hazırlıyorlar gibi resmen

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  8 ปีที่แล้ว +3

      ne yazık ki kalite giderek düşüyor. Türkiye için üzülüyorum ve kimse bir şey yapmıyor, herkes hayatından memnun, ne olacak bilmiyorum ama kaygı verici.

  • @ugurkilci
    @ugurkilci 8 ปีที่แล้ว +3

    Ev alma komşu al gibi. :)

  • @developer9699
    @developer9699 8 ปีที่แล้ว

    hocam selamlar yeni keşfettim sizi gerçekten çok yararlı videolarınız var istanbul Üniversitesi Bilgisayar muhendisligini kazandım bölüm yüzde 30 ingilizce hazırlık okuyacam bu sene ingilizcem yerlerde . Hazırlıkta ne yapmamı tavsiye edersiniz yatay geçiş düşünüyorum 1. sınıf derslerine arada bakma mı mı ( algoritma,calculus vs.) yoksa sadece ingilizce geliştirmeye mi yoğunlaşma mı önerirsiniz ? ayrıca istanbul üniversitesinden mezun olursam şayet ( yatay geçiş yapacam inanıyorum kendime en kötü yıldıza geçecem :) ) mezun olduğumda bana verilen eğitim yıldızdan mezun olsaydım eğer orda verilen eğitimden çok düşük seviyede mi olacak ? şimdiden teşekkürler :)

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  8 ปีที่แล้ว

      Merhaba Ahmet,
      Şu videolar yardımcı olabilir:
      th-cam.com/video/EQx_HgmDCKc/w-d-xo.html
      th-cam.com/video/Xq9LYTSaruA/w-d-xo.html
      th-cam.com/video/kVh6sGpxtfE/w-d-xo.html
      th-cam.com/video/zcyqrCgZEzQ/w-d-xo.html
      Çok daha fazlası kanalda var.
      Başarılar

    • @burakdursunlar
      @burakdursunlar 7 ปีที่แล้ว

      yatay geçiş için artık çok az kontenjanlar açılıyor kendini buna çok şartlama bence

    • @developer9699
      @developer9699 7 ปีที่แล้ว

      Olsun yapabilme ihtimalim varsa yapmak isterim

    • @burakdursunlar
      @burakdursunlar 7 ปีที่แล้ว

      bende yıldızdan itü deniyecegim hayırlısı

    • @sefasarac8997
      @sefasarac8997 5 ปีที่แล้ว +1

      developer ne durumdasın şu anda

  • @sarp3096
    @sarp3096 7 ปีที่แล้ว +1

    Ülkemiz de Bilgisayar Mühendisi olup da bir sürü işsiz kalan var diyorlar, bu konu da ne düşünüyorsun ?

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว

      burada biraz anlatmaya çalışmıştım:
      th-cam.com/video/zcyqrCgZEzQ/w-d-xo.html

  • @asmcalskan3371
    @asmcalskan3371 7 ปีที่แล้ว

    Büyüksün

  • @korgond
    @korgond 7 ปีที่แล้ว +1

    amerikada vergi oranı nedir? yıllık maaşın %40'ının vergiye gittiği doğru mu?

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว +1

      Evet doğru. Yani ortalamları bilmiyorum, mesela aileniz olması, çocuklarınız olması, eşinizin çalışma gibi çok sayıda parametre var ama ortalama o civardadır kesintiler. Internette bunun hesaplarını yapan siteler var, girip deneyebilirsiniz bürüt maaş girip netini hesaplayabilirsiniz. Ayrıca, Amerika'da Türkiye'deki gibi sağlık ve emeklilik paketlerini devlet ödemiyor, bunları da çalışan kendi maaşından ödüyor (istediği şirketi seçebiliyor tabi) ama kanunlar bu çalışanın ödediği miktarın bir kısmı kadar iş verenin katkıda bulunması gibi şartlar getiriyor. Sistem Türkiye'dekine göre biraz karışık diyebilirim (mesela çöp atıyorsunuz diyelim, çöp olarak götürdüğünüz paket başına 1 dolar (Geri dönüşümse ücretsiz) para veriyorsunuz çöpünüzü aldıkları için, Türkiye'deki gibi toptan her ay ödenen çöp vergisi veya çevre temizlik vergisi yok, attığınız kadar veriyorsunuz v.s. )

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว +1

      ayrıca bu vergi oranları ve diğer bütün sistemler, eyalete ve hatta o eyalette yaşadığınız şehre göre de değişiyor. Bu paraların bazılarının tamamı bazılarından yapılan kesintiler şehir ve eyalet bütçelerinde biriktiriliyor, nasıl harcanacağını oradaki yerel halk belirliyor (şehir meclisleri var (city hall), demokratik şekilde oylamalar yapılıyor), mesela diyelim ki toplu taşıma konulacak, parasını çıkarmak için o şehirde satılan benzinlerin galon fiyatına 2 sent ekleyelim diyor birisi, oylanıyor, oradan çıkan para ile şehre harcama yapılıyor vs.
      Yani sistem farklı biraz.

    • @muzaffercelebi8159
      @muzaffercelebi8159 5 ปีที่แล้ว

      👍👍👍👍👍

  • @sladincer665
    @sladincer665 7 ปีที่แล้ว +2

    delfi melfi diyorsun iyi diyorsun da abicim ben lise öğrencisiyim dediğin kavramlardan hiçbirşey anlamıyorum

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว

      mutlaka sizin de anlayacağınız videolarımız vardır, kanalda doğru videoları bulmanız gerekiyor (biraz bakmanız lazım), mesela şu video sizin için daha net olabilir:
      th-cam.com/video/kZzXMWpsLeo/w-d-xo.html
      th-cam.com/video/qqvsSlv81fQ/w-d-xo.html

  • @samsong8106
    @samsong8106 4 ปีที่แล้ว

    commodore'da basic 2 dili vardı

  • @enveralpak6807
    @enveralpak6807 6 ปีที่แล้ว

    Nerelisiniz hocam

  • @burakarslan5828
    @burakarslan5828 7 ปีที่แล้ว

    Hocam MCPD sertifikasinin gecerliligi nedir? Bilg. Muh. Ogrencisiyim suan sertifikayi alsam calisabilme ihtimalim ne? Cevaplarsaniz ck sevinirim hocam

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว

      normal şartlarda bilgisayar mühendisliği eğitimi ve diploması, bu şekildeki sertifikalardan çok daha ciddi ve saygındır. Bu sertifika için anlatılan her şeyi sizin kısa sürede öğrenebilmeniz beklenir ve bir bilgisayar mühendisliği öğrencisinin veya mezununun bu tip sertifikalara ihtiyacı yoktur. Ancak Türkiye'de eğitimi kötü çok sayıda üniversite olmaya başladı ve bu üniversitelerde anlatılan konular ne yazık ki çoğu açıdan yetersiz kalabiliyor. Okuduğunuz üniversite yeterli bilgi, kültür ve prestije sahip değilse bu tip sertifikalar faydalı olabilir ve evet iş bulmanızı kolaylaştırabilir.

  • @DavutKARA95
    @DavutKARA95 7 ปีที่แล้ว

    İyi dinleyin, işim özü kendini geliştirmek ☺

  • @kev-brky4624
    @kev-brky4624 7 ปีที่แล้ว

    meslek liselinde okuyorum web programcılığı şimdi ben 2 yıllık kazanınca iş bulamıcak mıyım

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว +3

      bulabilirsiniz, niye bulamayasınız ki? lise mezunu veya konuyla hiç alakası olmayan eğitim geçmişlerinden gelen çok sayıda insan çok farklı işlerde çalışıyorlar (th-cam.com/video/1RRhtZqbUiY/w-d-xo.html) aldığınız eğitim ve iş bulma süreciniz arasında bir ilişki olduğu gerçek, ama birebir bağlantı yok. Yani şurayı bitirirsen şu işte çalışırsın, şu kadar maaş alırsın gibi katı kurallar yok. Sizin kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz önemli.
      Yine de sizin iyiliğiniz için 4 yıla tamamlamanızı tavsiye ederim (bunu söylemek hep beni üzmüştür, ancak ne yazık ki Türkiyede yaşıyoruz ve bu tavsiyeyi sizin iyiliğiniz için yapıyorum, keşke programcılık mezunları bu mezuniyetlerinden sonra sektörde hak ettikleri yerlerde çalışabilselerdi).
      th-cam.com/video/6cSKI--7i2c/w-d-xo.html
      th-cam.com/video/2A5o2MNUaEM/w-d-xo.html
      Başarılar dilerim

  • @enesbatur377
    @enesbatur377 6 ปีที่แล้ว

    ABİ BŞY DİCEM BENİM HİÇ YALANIM YOK BENİM SAĞ KOLUM DİRSEKTEN YOK AMA ÇOK İYİ PC KLAWYEM KODLAMA OLSUN İYİYİM 3 YIL KODLAMA OKUDUM LİSE 2 YE GİDİYORUM BİLİŞİM BÖLÜMÜNDEYİM ACABA BEN BÜYÜYÜNCE KOLUMDAN DOLAYI O İŞE ALMAZLARMI

    • @bugraerginal6663
      @bugraerginal6663 4 ปีที่แล้ว

      Bence hiç sıkıntı olmaz işine engel değil sonuçta

  • @hanifeesgikan2322
    @hanifeesgikan2322 4 ปีที่แล้ว

    hocam bilgisayar mühendisliği okumak isteyen ama fiziği berbat olan birisi sizce yapabilir mi

    • @bahar509
      @bahar509 3 ปีที่แล้ว

      medium.com/@fatih.dogmus/%C3%A7ok-detayl%C4%B1-odt%C3%BC-ve-odt%C3%BC-bilgisayar-m%C3%BChendisli%C4%9Fi-tan%C4%B1t%C4%B1m-rehberi-95d52c5f8b56 çok detaylı ve güzel bir yazı okumanı tavsiye ederim

  • @muratakcadag9509
    @muratakcadag9509 6 ปีที่แล้ว

    Hocam bilgisayar mühendisliği için Bilkent mi ODTÜ mü önerirsiniz?

    • @Kendikendinegibi
      @Kendikendinegibi 4 ปีที่แล้ว

      nerede okuyorsun merak ettim

    • @muratakcadag9509
      @muratakcadag9509 4 ปีที่แล้ว

      who is ikisi de tutmadı İzmir’de tıp okuyorum:(

    • @Kendikendinegibi
      @Kendikendinegibi 4 ปีที่แล้ว

      @@muratakcadag9509 hadi ya hayırlısı olsun ozaman

  • @eraygulumsek9113
    @eraygulumsek9113 7 ปีที่แล้ว

    Hangi uniersiteden mezunsunuz

  • @cykanuggets564
    @cykanuggets564 5 ปีที่แล้ว

    Bu adam ćok tamammı diyo aha yazarken bidaha dedi

  • @veyselboga9512
    @veyselboga9512 7 ปีที่แล้ว

    Abi hangi uniden mezunsun

  • @batuhansahin2325
    @batuhansahin2325 8 ปีที่แล้ว

    hocam hedefim itü ingilizce orasi olmazsa marma inüversitesi sizin bu üniversitesiler hakkindaki gorusunuz nedir

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  8 ปีที่แล้ว

      Bakın bu konuları üniversite ismi vermeden enine boyuna detaylıca anlattığımız video serimiz var, buradaki videolar tercih döneminde size faydalı olacaktır.
      th-cam.com/video/zcyqrCgZEzQ/w-d-xo.html
      Başarılar dilerim.

    • @batuhansahin2325
      @batuhansahin2325 8 ปีที่แล้ว

      +BilgisayarKavramlari yardiminiz icin tesekkur ederim

    • @ragpulay7944
      @ragpulay7944 8 ปีที่แล้ว

      hocam iyi ki videolar çekmişsiniz, cevaplar çok pratik olmuş

    • @gamze9631
      @gamze9631 5 ปีที่แล้ว

      Nereye gittiniz acaba?

  • @kanszorh246
    @kanszorh246 8 ปีที่แล้ว

    th-cam.com/video/NkdXz0WjgNc/w-d-xo.htmlm2s
    Biz seviyoruz..

  • @enveralpak6807
    @enveralpak6807 6 ปีที่แล้ว

    Hocam sizinle nasıl iletişim e gecebilirim

  • @hulk8889
    @hulk8889 7 ปีที่แล้ว

    Abi atılma ile alakalı söylemlerin çok yanlış. Ben 9 senede mezun olan şuan senden daha iyi bir üniversite de okuyan doktara yapan birini tanıyorum. Eski sisteme göre atılması lazımdı. Sağlık sorunları oldu. Lütfen artık iktadara yaranmaya çalışma.

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว

      :) nasıl dinliyorsunuz bilmiyorum ama sizin anladığınızın tam tersi bir anlam var, isterseniz tekrar dinleyin. Atılmaların kalkmasının hata olduğunu anlatmaya çalışıyoruz (dilimiz döndüğünce), yani şu anda yapılanın hata olduğunu. Eski sistemin daha iyi olduğunu, hak etmeyenin atılması gerektiğini.
      Ayrıca bu konuların iktidarla da hiç alakası yok.

    • @hulk8889
      @hulk8889 7 ปีที่แล้ว

      Abi ben de diyorumki atılmalar kalkmasaydı 9 senede bitiren şuan atılmıştı ama şuan Califrorniada tübitak bursuyla doktoraya hazırlanıyor. Yani sizin söyleminizde şuan atılması gerekiyordu. Lütfen tarafısz olalım Türkiye'deki üniversitelerden iş almak için bu çarkın parçası olmayalım. Karakterimizden ödün vermeyelim. Saygılar.
      Not: Odtü makina yüksek lisans

    • @hulk8889
      @hulk8889 7 ปีที่แล้ว

      Yani arkadaş 2006 da girdi 2015 de mezun oldu şuanda yüksek lisans yapıyor. Sağlık nedeniyle de 2 sene dondurdu okulu eski sistemde atulması gerekiyordu.

    • @Sadievrenseker_BK
      @Sadievrenseker_BK  7 ปีที่แล้ว

      yani yeni sistemi mi savunuyorsunuz? tam olarak ne demek istediğinizi anlayamıyorum. Yani size göre, insanların atılmaması daha mı iyi, yani yeni sistem?

    • @hulk8889
      @hulk8889 7 ปีที่แล้ว +1

      Evet aynen siz atılmalı derken insanların özel durumlarını atlıyorsunuz. Birçok insanın özel durumu olabiliyor. öyle başarısız olan herkes atılsın mantığı doğru değil. Lütfen tarafsız olun.

  • @osmanzekimalkoc6698
    @osmanzekimalkoc6698 4 ปีที่แล้ว +1

    maaş sorandan bir pok olmaz