Yazılım alanında okumak da çalışmak da diğer çoğu alternatif alana göre çok daha fazla çalışmayı gerektirir. Bu da bu işin zorluğundan kaynaklanıyor tabi. Fakat tatmini de yüksek bir alan olduğundan, çoğu yazılımcı bu zorluğa seve seve tahammül edebilir.
Yazılım ile ilgili olarak benim gördüğüm bu işi severek kendi çabalarıyla öğrenmeye çalışan kişiler çok daha başarılı oluyor. Direk okulda gördüğünde ise tuhaf bir şekilde yazılımdan soğuyor öğrenciler.
yaa 3 yıldır bilgisayar, yazılım gibi şeylere hevesim var, kimse bu video gibi motive etmedi beni herkes zor dedi, yok binde bir, yok onlar uzak hayaller ben de zmanında bunlara meraklıydım, hep şevkimi kırdılar, ama sizin gibi motive eden olmadı teşekkürler :)
Soru aslında tam olarak şu: Benim kapasitem olsa da olmasa da yemeyip içmeyip yıllarımı harcayacağım bir bölüm( mesela tıp), bir de daha az efor sarf ederek, günlük birkaç saat çalışmayla geçirebilecek bölüm. Kıyaslama bu tamamen yoksa sorulan şey 10 saat çalışıp sevmek yada sevmemek değil
Çok felsefik bir kanal,bilgisayar üzerinden sorulan sorular cevaplanırken, hayattaki bir çok şeyin cevabını alabiliyorsunuz. Şu cevap sadece bu sorunun cevabı olamaz,binlerce sorunun cevabı niteliğinde👏
Hocam ben Tarihçiyim. Tabiri caizse Teknoloji özürlüsüyüm :) Ancak kodlama ya ve yazılıma merakım var. Sıfırdan C# öğrenmeye başladım yaklaşık 15 gün önce. Bazı kavramlar ilk başta çok yabancı geliyor. Ama bu iş uzun soluklu ve bu işle çok fazla haşir neşir olmak gerekiyor. Öğrenmesi kolay değil ama imkansız da değil. Sabırlı olmak, gayret etmek, çalışmak ve zorluklardan yılmamakla başarıya ulaşılabilir... Ağzınıza sağlık.
Bence yazılımı öğrenme süreci zor olabiliyor ancak öğrenmiş, kendini geliştirmiş adam için herhangi bir şey yazmak zor falan değil. Zaten yazılımı seven, kod yazarken sanat yapıyor edasına kapılır.
Basit bir HTML + CSS de olsa seviliyorsunuz :) Bu arada bir yazıya background yaptığımızda solu ve sağı tam kapatacak şekilde oluyor. Onu nasıl ayarlayabiliriz ?
Bandan 4 sene once bi arkadasim yazilimci olcam deyip duruyodu ben de zor diyodum . Benle arkadasligini kesti. Azmetti hic yilmadi gecesini gunduzune katti ve guvenlik gorevlisi oldu hem de silahli.
Çok teşekkür ederim hocam.Ben de bu yıl başlıyorum bilgisayar mühendisliğine okuyacağım üniversitede hazırlık zorunlu ingilizce göreceğiz ama ben aynı zamanda sizin videolarınızdan programlama dillerine de giriş yapmak istiyorum birazını izledim çok keyif alacağım gibi duruyor hadi hayırlısı..
Anladığım kadarıyla yazılım öğrenmede kişinin çabası en büyük öğrenme etkilerinden bir tanesi. Videolarınızı listeme ekliyorum hocam hepsini dikkatle dinlemeye özen göstereceğim. Ecodation'dan Python alıyorum. Eğitim tamamlanınca bekleyeyim mi pekiştirmek için yoksa devam edeyim mi?
Hocam kendimi siber güvenlik alanında geliştirmek istiyorum linux işletim sistemiyle ilgileniyorum ancak internette düzgün kaynak bulamıyorum internetten kitapda bakıyorum ama geneli yetersiz ve sadece tanım kitapları sizin önerebileceğiniz kaynak varmı ve kendimi bu alanda nasıl geliştirebilirim
sizler sayesinde bu bölümü okumak istiyorum lise 2 öğrencisiyim açıkcası internetten filan baktım bilmediğimden dolayı galiba gözümü korkuttu üniversiteden önce öğrenebilirmiyim tavsiyeleriniz nelerdir
amerika icin hangi yazilim dillerini tavsiye ediyorsunuz? c/c++ mi , php mi , c# mi hangi dille baslamak gerekiyor, hangi dilin daha cok önemi var amerikada ? tavsiyelerinizi bekliyorum , başarılarınizin devamıni diliyorum
Bilgisayarın düğmesine basmayı bile bilmene gerek yok. Üniversite' deki eğitim herkesin anlayabileceği şekilde sıfırdan anlatım ile verilir. Tek hedefin iyi Üniversite/Bölüm olsun.
Hocam sizden bahsetmenizi istediğim şey şu; Türkiyede sizinde içerisinde olduğunuz ileri düzey programcılar var. İleri düzey programcılar programlama dili yapabilir mi? Eğer yapabilirse neden hala Türkçe bir programlama dil yok bunu merak ediyorum. Teşekkür ederim.
:) bir programlama dili yapmak içeriğine göre değişmekle birlikte yarım saatle bir iki hafta arasında değişen zorlukta bir iş. Benim de öğrenciliğim sırasında yazdığım yeni diller ve derleyiciler olmuştu ve Türkçe dil denemesi yapan çok sayıda kişi oldu. Hatta artık lisans seviyesinde ödev olarak bile yapılıyor, zor olan bir şey yok. Bakın her zaman söylediğimi tekrar ediyorum, Türkiyede teknik yeterlilikte bir sorun yok, hemen hemen herşeyi yapabiliriz, bunun için yeterli bilgi ve insan gücü var. Mesele satmakta, yönetmekte. Bugün dünyanın en iyi işlemcisini yapsak yarın devamı gelmeyecek, satamadıktan sonra hiçbir anlamı yok. Başarılar
Yazılımda matematik bir artıdır dostum. Matematikteki problem çözme kabiliyetin, analitik düşünce tekniklerin, pratik zekan yazılıma yansır elbet. Ancak akademik düzeyde uğraşmıyorsanız matematiğe derinlemesine hakim olmak zorunda değilsiniz diyebilirim. Bu benim şahsi kanaatim. ☺
hocam bu güzel kanalda anlattiginiz bilgilerle yaptigimiz uygulamalarin cogu tcp/ip ile calisacak sizde biliyorsunuz. ama bu konuyla ilgili videonuz yok sanirim, önemsiz bir konu mudur ?
hayır kesinlikle değil. Bilgisayar mühendisliği temelleri arasında bulunan ve her bilgisayar mühendisinin bilmesi gereken konulardan birisi (en azından ben böyle düşünüyorum). Ağ derslerini de bu kanalda çekeceğim ama daha henüz sıra gelmedi. Bakın 1. sınıftan başlayarak sırayla bütün bilgisayar mühendisliği derslerini bilebildiğim kadarıyla ve vaktim ölçüsünde çekiyorum. Henüz 2. sınıftayız ve 3. sınıftan bazı derslere başladık, ağ ise 3-4 sınıflarda, daha sıra gelmedi yani :) İlginiz için teşekkürler, başarılar.
Merhaba. Endustri muhendisiyim. 24 yasindayim. C++ ve java derslrri almistim 1.siniftayken ama unuttum tabi cogu seyi. Tekrar baslasam bir yerlere gelebilir miyim? Zaman kaybi olur mu? Ortalama ne kadar surede kendimi gelistiririm sizce?
Hocam Manisa Türkçe yazılım mı okumalıyım yoksa Aydın Adnan Menderes İngilizce bilgisayar mühendisliği mi okumalıyım ve Türkçe bölüm okursam hazırlık tercihe bağlı okunuyormuş Lütfen mesajıma hızlı bir dönüş yapın çünkü haftaya tercih dönemi başlıyor ve sizi severek izliyorum dediklerinize dikkat ederek tercih yapacağım
!!!!!!!!Hocam benim androidle ilgim cok var ve ben büyük bir android geliştiricisi olmak istiyorum ama vidolarinizda hep bilmedigim terimlerden bahsediyorsunuz. Benim ilgi alaanim sizca hanngi bolume dayanıyor . 12 sinif ogrencisiyim ben tercih icin onemli lutfen bakmadan gecmeyim
Hocam bu işlere benim de merakım var özellikle ağ güvenliğine ve biraz da robotik işlere. Şimdiden C/C++ ve python dilinden başladım bir de Linux'u öğrenmeye çalışıyorum ama her şeyi sıfırdan öğreneceğim için tüm kavramlar ve bilgiler birbirleriyle karışıyor. Hangisini daha önce hangisini daha sonra öğrensem aklım karıştı. Bu konuda öneriniz nelerdir? Nereden, nasıl başlamalı ve devam etmeliyim?
Hocamız cevaplasa daha uygun olur ancak başlangıç için c zor bir dildir. python başlangıç için biçilmiş kaftandır. ikisini birlikte öğremeye çalışırsanız birbirine karışması gayet doğal. Hem bu durum 9ğrenme şevkinizide kırabilir. Önerim acele etmyin ilk pythondan başlamak üzere sıra sıra öğrenin.
Birazcık bilgim var bu konularda daha önce arduino ile otomatik ocak falan yapmıştım ama bunlar hep temel seviyede bilgi ile oldu. Ben nasıl daha ileri seviye öğrenebilirim onu merak ediyorum :( (birazcık soruyu yanlış sormuşum sanki hiç bilmiyormuşum gibi. çok azcık bilgim var)
+Berkan Atalay Github gibi mecraları yakından takip ederek. Daha önce yapılmış projeleri inceleyerek. Soniçta kimseye vahiy olunmuyor :) zamanla araştırma ve gerekli özenle ileri seviyeye taşınabilirsiniz nacizane görüşüm bu yönde.
Merhaba, Azerbaycandan yaziyorum. Ben iktisat mezunuyum (yazilimla alkam yok) yurt disinda interaktif media design - web 2yillik diploma programi okumak istiyorum. Ve gitmeden önce buradaki kurslarda front end ogrenip gitmeyi düşünüyorum. Sizce doğru bir yol mu izliyorum?
Merhabalar, matematik bölümü mezunuyum gecen sene heveslenip bir yazilim kursuna yazilmistim daha sonra alt yapimin da iyi olmadiginin farkina varip 1-2 dersten sonra dondurmustum. Korkuyorum acikcasi :( cunku pek bilgim yok. Aslinda hevesliyim ama bir korku var yapamama basarisiz olma vs. Sizce ne yapmaliyim :)
bu kadarlık bir mesaja bakıp, yapmalısınız veya yapmamalısınız gibi bir cevap vermek çok doğru olmaz. Genel olarak sorarsanız, kişisel görüşüm hep aynı, bu işi herkes yapabilir. Herkes en tepe noktalara gelemez elbette ama yazılım sektöründe, herkesin yapabileceği bir iş olduğunu düşünüyorum.
biraz utangaçlıktan kaynaklanıyor, çok mahçubum :) işin şakası bir yana, kamera tam monitörün önünde ve sürekli bir hareket oluyor, bir yandan konuşuyor bir yandan mail, mesaj, haber vs. okuyorum. Ama uyarınız için çok teşekkür ederim, bundan sonra dikkat edeceğim :)
Hocam açıkçası bilgisayarla pek alakam yok yani lise hayatım boyunca hiç yazılıma kodlamaya yönelmedim hatta yazılım mühendisliği diye birşey olduğunu bilmiyordum fakat şu an sınava hazırlanıyorum ve tıp diş gibi sağlık alanları ilgimi çekmiyor 1 yıldır mühendislik,yazılım gibi konular çok cazip geliyor ama hâlâ çözemedim kafamda somut birşey oturmuyor yazılım mühendisliği hakkında çok merak ediyorum söyle diyeyim 3 kelimeyle anlarsanız bunlar ne olurdu ve ileri fizik gördünüz mü teşekkürler
@@ScienceLover234 Hayır bilmiyorum atarsanız çok mutlu olurum.Bir de uygulamalara göz attım,yazılım öğrenmeyle alakalı mobil uygulamalars.Sizce yararı olur mu?
hocam rasbperry pi ile hiç çalıştınız mı? Böyle bir sistem ile uğraşmak bize ne katar? Elektrik elektronik öğrencisiyim hem yazılım hem elektronik alanında kendimi geliştirmek istiyorum.
Donanım konuları ile hiç ilgilenemedim ne yazık ki, bu konuda daha uzman birilerine sorabilirsiniz. Ancak basitçe şu anda donanım seviyesi işlerin de yazılımla yapılmaya başladığını düşünürsek, raspberry pi gibi ortamlarda kendinizi geliştirebilirsiniz. Başarılar dilerim.
Lisedeyim amatör olarak python3 öğreniyorum.Sizce yazılımcılar için 10 parmaklı klavye yöntemi(touch-typing) gerekli mi?Öğrenmesi biraz uzun sürüyomuş harcanan zamana değer mi?
değer tabi. Yani nereden baktığınıza göre değişir ama bu iş sizin mesleğiniz olacaksa, ne kadar hızlı yazarsanız o kadar iyi. Ben üniversiteye kadar 10 parmak yazamıyordum, üniversitede bir eğitim programı buldum bununla ilgili onu takip ettim (yaklaşık yarım saat sürüyor) sonra parmakların yerini öğreniyorsunuz ve sonrasında da bol bol pratik yapmak gerekiyor. Şimdi 10 parmak yazıyorum ve şayet yazamıyor olsaydım muhtemelen hayatımın bir kaç ayını klavyeye bakmak yüzünden eksik yaşamış olacaktım :)
bakın bu işin tek bir yolu var, bütün siteler ve programlar aynı şeyi anlatır. Parmaklarınızın hangi tuşlardan sorumlu olduğunu öğreneceksiniz (ki bu çok basit işaret parmaklarınızı üzerinde çıkıntı olan f ve j harflerine koyarak kolayca bulabilirsiniz), sonra da bolca pratik yapacaksınız hepsi bu. Başarılar
merhaba şimdi ben kod yazmakla ilgili bişey bilmiyom ama internetten bi video setini izleyerek başladım hala devam ediyom python kod yazılımını ögreniyom başlangıç için tavaiye edermisiniz ve pythondan sonra hangi kodlamaya geçiyim(c c++ java vb gibi) CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM
amacınıza göre değişir, programlamayı ne için öğreniyorsunuz? Genel bir amacınız varsa programlamaya giriş setini çalışmanızı tavsiye ederim ( th-cam.com/video/8iHifEiMYPs/w-d-xo.html ) . Başarılar
Dilinize sağlık hocam, sektörün içinden güzel bilgiler veriyorsunuz :) Kendi şirketini kurmak isteyen, girişimcilik ve liderlik tutkusu peşinde koşan bilgisayar mühendisliği öğrencilerine neler önerirsiniz? Fikirleriniz benim için gerçekten önemli.
evet bu soruyu uzun süredir alıyorduk, sırf bunun için özel bir doküman hazırladım, yani öncelikle iş planı oluşturmanız gerekiyor, iş planı şablonunu içeren bir dokümanı YBSAnsiklopedinin eylül sayısında yayınlayacağım, bunun için de ayrıca bir video hazırlayacağım. Sanıyorum bir iki güne kadar (hatta vakit bulabilirsem bugün) yayınlarım. Başarılar dilerim.
Teşekkürler hocam. Böyle bir kariyer tercihinin "nasıl"ın yanında artıları eksileri, zorlukları ve kazançları üzerine detaylıca bilgilendirirseniz ve kendi düşüncelerinizi de eklerseniz çok iyi olur. Bekliyoruz :)
hocam selamun aleykum az çok algoritmaları biliyorum hani kodda yazabilecek kapisteyi ve o şevk bende mevcut diye tahmin ediyorum :) hocam yazılım mühendisliği günlük ne iş yapar nerelerde çalışır iş bulma olanağı nasıl taban puan kaçtır kaç puan alsam iş bulabilirm hangi universiteyi tavsiye ederseniz bu konularda yardımınızı bekliyorum .
Çalışma alanları için şu videolar yardımcı olabilir: th-cam.com/video/x6By8XWXtW8/w-d-xo.html Üniversite tercihi için de şu videolar: th-cam.com/video/FsXle0rfv1M/w-d-xo.html
he hocam adam 20 yasina gelmis daha yeni ogreniyo bilgisayla ilgili birseyi simdi o cocuk bilgisayar muhendisligine girerse ona cok calismasi gelicek bunalıcak sonra bosuna okumus olucak hadi meraki vardir ama sadece oyun oynamayi biliyosa sadece 20 yasindan sonra veri tabanini yeni ogreniyo o cocuk onu bitirse bile is yapmasi cok zor olmazmi ?
bakın bulunduğum üniversitede geçen sene 87 yaşında yeni bir mezun vermiş, bu sene ise 66 yaşında yeni bir öğrencimiz kayıt oldu. hayatta hiç birşey için geç değil. Hele 20 - 30 yaşlarında daha kişiliğiniz bile oturmamıştır, ne istediğinizi bile daha bilmiyorsunuzdur. Evet bence zor olmaz, gerçekten istiyorsa ve gerçekten istediği için uğraşıyorsa, bahsettiğiniz gibi bunalma olmaz, zevk olur, heyecan olur ama bunalma olmaz. Bunaltan şeyler genelde işi bilmeyen kişilerin anlattıkları olur, yanlış yönlendirmeler olur. Bu kişilerden de uzak durmanızı tavsiye ederim. Başarılar dilerim.
Şuan Muhasebe okuyorum 11. sınıf öğrencisiyim gerçekten yazılım okumak istiyorum evde bilgisayarım var donanımım var yeteri kadar şuan nası çalışmalıyım okuldaki hocalar yardım ediyor nası bir yol nası bir temel elde etmek için neler yapmalıyım gerçekten yazılım mühendislği isitiyorum yardımcı olursnız çok sevinirim ve inşallah bende siizn öğrenciniz oluurm :)
Hocam ben 24 yaşındayım ve resim öğretmenliğini bitirdim. Tekrardan yazılım mühendisliği okumak istiyorum. Neler tavsiye edersiniz. Birde yaşım ikinci bir üni. özellikle yazılım mühendisliği okumak için geçmi.
Merhaba hocam bir sorum olacak.C# ile ilgili bir video yapar mısınız ? Biraz inceleme yaptıktan sonra ilk programlama dili olarak c#'ı seçtim ama TH-cam'da durmadan egzersizler var daha çok işin ana mantığını,hatta varsa bir mottosunu öğrenmek istiyorum.İzlediğim bir çok videoda hep c# nedir diye bir açıklama yapılıyor yada egzersizler,kalıp programlar gösteriliyor.Bu iş aslında nedir,nasıl öğrenilir yada daha çok nasıl öğrenilmelidir, gelişim süreci nasıl kontrol edilmelidir ? Sizin işin ana temasına inen tarzınızla bir c# videosu gelse çok keyifli ve sonsuz eğitici olur.İyi çalışmalar.
prensip olarak ticari yazılımlara kanalda yer vermiyorum. Sonuçta bahsettiğiniz yazılımın ekran görüntüleri bile ticari koruma altında ve izinsiz kullanılması yasak. Bu yüzden mahkeme görüldüğü bile oldu, o yüzden firmalar özgür yazılıma geçmediği sürece biz de akademide özgürce bu yazılımları kullanamayacağız. Freedom is not free (özgürlük bedel ister). Başarılar
hocam bolüme başladıkça ve ilerledikçe sanki bana göre değil düşüncesine daldım. çok soyut kalıyor ve bilgisayarda kitlenip kalıyorum dışardan kopmuş hissediyorum. sürekli bir acabalar var aklımda
Hocam yazılımcılar başlangıç maaşı olarak 100 bin TL aldığını duydum. Liseyi açıktan bitirip YKS'de 280 bin civarı bir sıralama yaptım sayısalda. 54 yaşındayım. Seneye 140 binle bir yere yerleşsem ben de 100 bin TL maaş alabilir miyim? İnşaat işçisiydim birikimimle lise bitirp YKS'ye girdim. Ne olur yardım edin.
Hocam merhabalar bu diller öyle kolaylıkla öğrenebileceğiniz diller değil yazılım ezberlemek kolaydır ama yazılım mühendisliği çok zordur udemy gibi yerlerden eğitim alın öğrenmek istiyorsanız 100 bin lirayı tüm yazılımcılar kazanmaz eğer yabancı ülkeden bir iş fırsatı bulabilirseniz ancak öyle kolaylıkla olur başka türlü imkansıza yakın
Yazılıma meraklıyım , makine mühendisliğide vardı aklımda ama büyük ihtimal yazılım üzerinden yürüyeceğim şuan 12.sınıfım 2-3 yıl sonra gören olursa yorum atsın bakalım ne olacam bende merak ettim :D Almanya/Macaristan da okumaya çalışıyorum bide bakalım gidebilecek miyim :)
Hocam ben eem 3. sınıf öğrencisiyim. Puanım yazılıma yetmediği için bu bölümü seçtim fakat makine öğrenmesi konusuna çok merakım var ve makine öğrenmesiyle ilgili yapılan projeleri izleyince çok hevesleniyorum. Sizce bu saatten sonra bu konuya yönelmem mantıklı mı, eem okuyup bu konuyla ilgili güzel projeler yapabilir miyim yoksa oluru olmayan bir hayal mi benim ki? Eğer oluru var neden olmasın derseniz hangi adımları izlemem gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz? Mesela internetten mi çalışayım, kursa mı gideyim, mezun olunca mı başlayayım şimdi mi başlayayım, hangi derslerden başlayayım vs vs.
Hocam ben eem mezunuyum. Öncelikle nacizhane kendi şahsi görüşlerimi belirtecegim. Makine öğrenmesi dediğin olay bir kaç kurs veya internetten arastirma yapma ile olacak iş degildir. Bi kere mutlaka bu konu üzerine yüksek lisans yapıp universitede kalarak bol bol tezler projeler üretmen lazim. Fakat hocamızın da dediği gibi İYI BIR UNIVERSITE olması şart oğlu sart. Gidip de herhangi taşra da bir üniversite yada bilkent harici bir vakıf universitesinde yapcaksan olmaz. Boşa vakit kaybıdır. Benim sana önerim bu işe cidden hayatını adamaya hazırsan gir. Ama internette bi kac proje videosu izleyerek bu iş ogrenilmez malesef. Altında yatan çok ciddi teoriler var. Bana sorcak olursan bu makine öğrenimi falan filan gibi alanlara dalmaktansa kendi mesleğinde uzmanlaş. Elektrik elektronik muh cok kıymetli bir muhendisliktir. Kontrol haberlesme sinyal işleme elektromanyetik optik mikrodalga radar güç elektroniği anten guc sistemleri gibi gibi... daha bi çok kıymetli çalışma alanı var. O yuzden bana kalırsa kendi mesleğine sırt çevirmen büyük bir hata olur. Tabii ki son karar gene sana ait. En doğrusunu kendin icin sen bilirsin
şu videolarda bu soruya cevap vermeye çalıştık: th-cam.com/video/NYgZ79MoTlE/w-d-xo.html th-cam.com/video/kZzXMWpsLeo/w-d-xo.html th-cam.com/video/qqvsSlv81fQ/w-d-xo.html Başarılar
Hocam genelde herkes şöyle diyor, bütün günüm kod yazmakla geçiyor. Yani bu işle uğraşanlar genel olarak bilgisayar başında olup hiç gün yüzü göremiyorlar mı benim kafama takılan bu ?? cevap verirseniz sevinirim
bu işle uğraşan derken çok geniş bir alandan bahsediyorsunuz. Bu alandaki çalışma konularını bir meslekler dizisi olarak toparlıyoruz ve sektörden uzmanlara bunları soruyoruz, oradaki yorumlara bakabilirsiniz. th-cam.com/video/x6By8XWXtW8/w-d-xo.html
Sektörle ilgili en güzel yorumları sizden duyuyorum. Uzun süre bu sektörde olmama rağmen temel şeyleri hatırlamak güzel oluyor :)
Ağzınıza sağlık
ÇOK MOTİVE EDİCİ BİR KONUŞMA
TEŞEKKÜRLER
dfahsjsag
teşekkürler
ADAMSİNİZ
.red-text {
color: red;
}
p {
font-size: 200px;
}
SEN NASI Bİ KRALSIN
System.out.println("bişey değil")
Hay ağzınıza sağlık hocam ya. Bu kadar güzel doğru konuşulamazdı.
Yazılım alanında okumak da çalışmak da diğer çoğu alternatif alana göre çok daha fazla çalışmayı gerektirir. Bu da bu işin zorluğundan kaynaklanıyor tabi. Fakat tatmini de yüksek bir alan olduğundan, çoğu yazılımcı bu zorluğa seve seve tahammül edebilir.
Seven adam 100 satır kod da yazar 10.000 satır kod da 😉
:)
Üşengeç insan native metod yazar her yerde kullanır
Yazılım ile ilgili olarak benim gördüğüm bu işi severek kendi çabalarıyla öğrenmeye çalışan kişiler çok daha başarılı oluyor. Direk okulda gördüğünde ise tuhaf bir şekilde yazılımdan soğuyor öğrenciler.
aynen dilene sağlık bir türlü sindiremiyorsun sadece okul olarak okursanız
Rasyonalizm ne derlerse bu videoyu örnek gösterebilirim. Faydalı bir konuşma olmuş, emeğinize sağlık.
yaa 3 yıldır bilgisayar, yazılım gibi şeylere hevesim var, kimse bu video gibi motive etmedi beni herkes zor dedi, yok binde bir, yok onlar uzak hayaller ben de zmanında bunlara meraklıydım, hep şevkimi kırdılar, ama sizin gibi motive eden olmadı teşekkürler :)
Şuan ne yapıyorsunuz ? .d
@@umutcanemek09 sondaki .d. Jsjsjssjsjs
ee ne oldun
Şuan ne oldun merak ettim :)
Şu an ne durumdasın?
Soru aslında tam olarak şu: Benim kapasitem olsa da olmasa da yemeyip içmeyip yıllarımı harcayacağım bir bölüm( mesela tıp), bir de daha az efor sarf ederek, günlük birkaç saat çalışmayla geçirebilecek bölüm. Kıyaslama bu tamamen yoksa sorulan şey 10 saat çalışıp sevmek yada sevmemek değil
Çok felsefik bir kanal,bilgisayar üzerinden sorulan sorular cevaplanırken, hayattaki bir çok şeyin cevabını alabiliyorsunuz.
Şu cevap sadece bu sorunun cevabı olamaz,binlerce sorunun cevabı niteliğinde👏
Gunluk yapilacak islere koydum hocam videolarinizi,
Sadi Hocanin videolarindan bir tane ile gune baslamak (Tick)
:)
Hocam ben Tarihçiyim. Tabiri caizse Teknoloji özürlüsüyüm :) Ancak kodlama ya ve yazılıma merakım var. Sıfırdan C# öğrenmeye başladım yaklaşık 15 gün önce. Bazı kavramlar ilk başta çok yabancı geliyor. Ama bu iş uzun soluklu ve bu işle çok fazla haşir neşir olmak gerekiyor. Öğrenmesi kolay değil ama imkansız da değil. Sabırlı olmak, gayret etmek, çalışmak ve zorluklardan yılmamakla başarıya ulaşılabilir... Ağzınıza sağlık.
print("abi adamsın tam gaz devam")
çok tatmin edici bir video olmuş teşekkürler hocam .
Bence yazılımı öğrenme süreci zor olabiliyor ancak öğrenmiş, kendini geliştirmiş adam için herhangi bir şey yazmak zor falan değil. Zaten yazılımı seven, kod yazarken sanat yapıyor edasına kapılır.
Arkadaşlar hocamız Türkiye'den 20 25 sene önden gidiyormuş. Ben şu an fark ettim.
Teşekkürler efendim şok samimi bir anlatım
Tek diyebileceğim Allah razı olsun hocam.
document.write("herkes farklı dillerde yazıyo javascript eksik kalmasın");
Çok teşekkür ediyorum gerçekten büyük korkumu yenmemi sagladınız
Hocam benim bütün arkadaşlarım zor diyor ben şimdi hepsinle konuşmayı kesmeli miyim :d
tercih sizin, ben kendi görüşümü söyledim :)
Kanka okudunmu yazılım
@@scrappyf harbi la,şimdiye mezun olması gerekir,ölmüş mü acaba?
@@babamrb.8089 bilmem xd
@@babamrb.8089 Ölmüş galiba
Bu alanda bana yön verdiğiniz için teşekkürler hocam.
#seviliyorsunuz {color:red;
background-color:lightblue;
font-family:Coolvetica;
text-align:center;
}
Neden zor olsun ki ? Eğlenene her şey kolay.
Basit bir HTML + CSS de olsa seviliyorsunuz :) Bu arada bir yazıya background yaptığımızda solu ve sağı tam kapatacak şekilde oluyor. Onu nasıl ayarlayabiliriz ?
hocam ağzınıza sağlık çok iyi aciklamissiniz
Bandan 4 sene once bi arkadasim yazilimci olcam deyip duruyodu ben de zor diyodum . Benle arkadasligini kesti. Azmetti hic yilmadi gecesini gunduzune katti ve guvenlik gorevlisi oldu hem de silahli.
Adam ya geldi adam baya iyi konuştun😀
Teşekkür ederiz...
Çok teşekkür ederim hocam.Ben de bu yıl başlıyorum bilgisayar mühendisliğine okuyacağım üniversitede hazırlık zorunlu ingilizce göreceğiz ama ben aynı zamanda sizin videolarınızdan programlama dillerine de giriş yapmak istiyorum birazını izledim çok keyif alacağım gibi duruyor hadi hayırlısı..
5yil önce yazmışsın ve mezun olmussundur merak ettim de memnun musun önerir misin?
çok iyi olmuş hocam ağzına sağlık :D
Cidden video terapi gibi ya. hem soruların cevabını alıyorum hem de güldükçe ben de gülüyorum:D
Nihat Hatipoğlu soruları gibi arkadaş önce zaman sonra sabır gerekir .Net olarak 🧐
Ben seviyorum ve bunu halledeceğim ilerde bakıp yorumuma gülüyorum büyük ihtimalle.
Çok aydınlatıcıydı.
Abi sen niye bu kadar sempatiksin ya
Çok fazla mı kod ezberlemek gerekir ?
Cevap verirsen sevinirim🌹
Kardeşim ezber diye bişey yok notlarına baka baka yapacaksın zaten cogu kod akılda kaliyo merak etme.
pratik yaparken öğreniyon konuşmak gibi o da bil dil öğrendikten sonra kolay kolay unutmazsın
İş bulma konusunda nasıl oluyor?
çok sıkı takip edilmesi gereken bir dersmis çok hafıza felan istiyormuş
peki yazılıma başlamadan önce bi tecrübe felan edinmeli miyiz yoksa okullarına gidince tecrube fazla edinmesekde kolayca öğrenilebilirmi?
hocam altyapı olmadan bu bölümü okursam zorlanır miyim
Naptın reis o bölümü
Kral başardın mı, pes mi ettin? Merak ettik anlatır mısın?
Rez
Rez
Ben altyapım olmadan başladım bölüme ve zorlanıyorum
saolun
merhabalar, ölmeden önce okunması gerektigini düşündüğünüz kitaplar nelerdir.
Çok sağol kanka ya bende hep kendimi strese sokuyorum of
Keşke bende kendimi strese sokmasam ya
Anladığım kadarıyla yazılım öğrenmede kişinin çabası en büyük öğrenme etkilerinden bir tanesi. Videolarınızı listeme ekliyorum hocam hepsini dikkatle dinlemeye özen göstereceğim. Ecodation'dan Python alıyorum. Eğitim tamamlanınca bekleyeyim mi pekiştirmek için yoksa devam edeyim mi?
Hocam kendimi siber güvenlik alanında geliştirmek istiyorum linux işletim sistemiyle ilgileniyorum ancak internette düzgün kaynak bulamıyorum internetten kitapda bakıyorum ama geneli yetersiz ve sadece tanım kitapları sizin önerebileceğiniz kaynak varmı ve kendimi bu alanda nasıl geliştirebilirim
Bölümü sevip sevmediğimizi nasıl anlarız hocam?
Üniversitede okumadan da yazılımla ilgili bi iş de çalışmak mümkün mü yada bi firmada işe girilebilir mi
Evet girebilir
Diploma olmadan işe alacak firma bulamazsın
@@Thy639 farkli bi bölüm okuyup diploman varsa
Hocam yazılım mühendisliği mi bilgisayar mühendisliğimi
sizler sayesinde bu bölümü okumak istiyorum lise 2 öğrencisiyim açıkcası internetten filan baktım bilmediğimden dolayı galiba gözümü korkuttu üniversiteden önce öğrenebilirmiyim tavsiyeleriniz nelerdir
Reis ne yaptın bu 2 yıl içinde? Öğrenebildin mi?
amerika icin hangi yazilim dillerini tavsiye ediyorsunuz? c/c++ mi , php mi , c# mi hangi dille baslamak gerekiyor, hangi dilin daha cok önemi var amerikada ? tavsiyelerinizi bekliyorum , başarılarınizin devamıni diliyorum
Python gelecegin dili dunyanin her yerine gidersin
abi ortaokuldan başlamak mı lazım bu yazılım işine
hocam lise 2 öğrencisiyim fazla bir bilgim yok ama yinede çok istediğim bölüm yazılım mühendisliği bir yol gösterseniz. :)
şu an için çalışıp iyi bir üniversitede bu bölümü kazanmanız en mantıklı ve gerekli adım.
Teşekkürler hocam
Bilgisayarın düğmesine basmayı bile bilmene gerek yok. Üniversite' deki eğitim herkesin anlayabileceği şekilde sıfırdan anlatım ile verilir. Tek hedefin iyi Üniversite/Bölüm olsun.
Naptın lan kazandın mı
@@eminenurkazan8668 içinden geçtim
print("tesekkurler")
Hocam sizden bahsetmenizi istediğim şey şu; Türkiyede sizinde içerisinde olduğunuz ileri düzey programcılar var. İleri düzey programcılar programlama dili yapabilir mi? Eğer yapabilirse neden hala Türkçe bir programlama dil yok bunu merak ediyorum. Teşekkür ederim.
:) bir programlama dili yapmak içeriğine göre değişmekle birlikte yarım saatle bir iki hafta arasında değişen zorlukta bir iş. Benim de öğrenciliğim sırasında yazdığım yeni diller ve derleyiciler olmuştu ve Türkçe dil denemesi yapan çok sayıda kişi oldu. Hatta artık lisans seviyesinde ödev olarak bile yapılıyor, zor olan bir şey yok.
Bakın her zaman söylediğimi tekrar ediyorum, Türkiyede teknik yeterlilikte bir sorun yok, hemen hemen herşeyi yapabiliriz, bunun için yeterli bilgi ve insan gücü var. Mesele satmakta, yönetmekte. Bugün dünyanın en iyi işlemcisini yapsak yarın devamı gelmeyecek, satamadıktan sonra hiçbir anlamı yok.
Başarılar
BilgisayarKavramlari hocam siz hiç üstlenmek istemediniz mi derleyip yönetmeyi?
Şadi hocam sizi Üniversitem de ogretmenim olarak gormek isterdim ☺☺☺
hangi üniversitedesiniz belki uğramışımdır? :)
+BilgisayarKavramlari istanbul Kültür Uni.
Hocam bilgisayar mühendisliğinde hangi üniversite,özel ve devlet olarak
Zor kişiye göre değişir.
Hocam elektrik elektronik alani iyimi bunun dallarindan haberlesme nasil
Matematiği çok iyi olmayan biri bu bölümü seçmeli mi?
Yazılımda matematik bir artıdır dostum. Matematikteki problem çözme kabiliyetin, analitik düşünce tekniklerin, pratik zekan yazılıma yansır elbet. Ancak akademik düzeyde uğraşmıyorsanız matematiğe derinlemesine hakim olmak zorunda değilsiniz diyebilirim. Bu benim şahsi kanaatim. ☺
Açık lisr okuyorum Yazılıma merakım var.Evde videolar izleyerek öğrenebilirmiyim.yoksa önerdiğiniz birsey varmi
Spree Jack Instagramdan bana yazabilir misin
Bu alanda Tanıdık bana iş ayarlayacak bir tanıdığım yok. İş bulmakta zorlanır mıyım?
Eline saglik :) Zor degil ama Matematigi sevmeyen icin zor olabilir :)
Yasin Yasar matematiğin bu kadar önemi nedir yazılım yada bilgisayar mühendisliği için?
Enes Baltacı Çok ta bir bilgim yok fakat Deli gibi Matematik yapmaya gerek yok diye düşünüyorum , sadece matematiksel düşünmek yeterli
@@enesb4797 sayıları bilsen yeter
Hocam gazi üniversitesi mi bilgisayar mühendisliği mi bilgisayar mühendisliği alanında daha iyi lütfen cevap verin bu cevabınız benim için çok önemli
hocam bu güzel kanalda anlattiginiz bilgilerle yaptigimiz uygulamalarin cogu tcp/ip ile calisacak sizde biliyorsunuz. ama bu konuyla ilgili videonuz yok sanirim, önemsiz bir konu mudur ?
hayır kesinlikle değil. Bilgisayar mühendisliği temelleri arasında bulunan ve her bilgisayar mühendisinin bilmesi gereken konulardan birisi (en azından ben böyle düşünüyorum). Ağ derslerini de bu kanalda çekeceğim ama daha henüz sıra gelmedi. Bakın 1. sınıftan başlayarak sırayla bütün bilgisayar mühendisliği derslerini bilebildiğim kadarıyla ve vaktim ölçüsünde çekiyorum. Henüz 2. sınıftayız ve 3. sınıftan bazı derslere başladık, ağ ise 3-4 sınıflarda, daha sıra gelmedi yani :)
İlginiz için teşekkürler, başarılar.
Merhaba. Endustri muhendisiyim. 24 yasindayim. C++ ve java derslrri almistim 1.siniftayken ama unuttum tabi cogu seyi. Tekrar baslasam bir yerlere gelebilir miyim? Zaman kaybi olur mu? Ortalama ne kadar surede kendimi gelistiririm sizce?
Kardes naptin ogrendin mi kodlamayi
Smith College cantasi da gozden kacmadi
Hocam Manisa Türkçe yazılım mı okumalıyım yoksa Aydın Adnan Menderes İngilizce bilgisayar mühendisliği mi okumalıyım ve Türkçe bölüm okursam hazırlık tercihe bağlı okunuyormuş Lütfen mesajıma hızlı bir dönüş yapın çünkü haftaya tercih dönemi başlıyor ve sizi severek izliyorum dediklerinize dikkat ederek tercih yapacağım
!!!!!!!!Hocam benim androidle ilgim cok var ve ben büyük bir android geliştiricisi olmak istiyorum ama vidolarinizda hep bilmedigim terimlerden bahsediyorsunuz. Benim ilgi alaanim sizca hanngi bolume dayanıyor . 12 sinif ogrencisiyim ben tercih icin onemli lutfen bakmadan gecmeyim
abi lise okuyorum sayisal yazilim muhendisligi okumam icin yazilimla ilgili bilgim olmamasinin zarari olurmu ? yoksa bi bilgimizin olmasi gereklimidir
hayır bilgisayar ile ilgili hiçbir şey bilmeden üniversiteye girebilirsiniz: th-cam.com/video/LELzPtDDSII/w-d-xo.html
Çol teşekkür ederim tüm kaygım ortadan kalltı
Yakında soracak soru kalmayacak heralde :)
Hocam bu işlere benim de merakım var özellikle ağ güvenliğine ve biraz da robotik işlere. Şimdiden C/C++ ve python dilinden başladım bir de Linux'u öğrenmeye çalışıyorum ama her şeyi sıfırdan öğreneceğim için tüm kavramlar ve bilgiler birbirleriyle karışıyor. Hangisini daha önce hangisini daha sonra öğrensem aklım karıştı. Bu konuda öneriniz nelerdir? Nereden, nasıl başlamalı ve devam etmeliyim?
Hocamız cevaplasa daha uygun olur ancak başlangıç için c zor bir dildir. python başlangıç için biçilmiş kaftandır. ikisini birlikte öğremeye çalışırsanız birbirine karışması gayet doğal. Hem bu durum 9ğrenme şevkinizide kırabilir. Önerim acele etmyin ilk pythondan başlamak üzere sıra sıra öğrenin.
Birazcık bilgim var bu konularda daha önce arduino ile otomatik ocak falan yapmıştım ama bunlar hep temel seviyede bilgi ile oldu. Ben nasıl daha ileri seviye öğrenebilirim onu merak ediyorum :( (birazcık soruyu yanlış sormuşum sanki hiç bilmiyormuşum gibi. çok azcık bilgim var)
+Berkan Atalay Github gibi mecraları yakından takip ederek. Daha önce yapılmış projeleri inceleyerek. Soniçta kimseye vahiy olunmuyor :) zamanla araştırma ve gerekli özenle ileri seviyeye taşınabilirsiniz nacizane görüşüm bu yönde.
+Speed Game Download peki linux için önerebileceğiniz kaynak var mı
Speed Game Download yazilim muh okuorsun kardo ?
Merhaba, Azerbaycandan yaziyorum. Ben iktisat mezunuyum (yazilimla alkam yok)
yurt disinda interaktif media design - web 2yillik diploma programi okumak istiyorum.
Ve gitmeden önce buradaki kurslarda front end ogrenip gitmeyi düşünüyorum.
Sizce doğru bir yol mu izliyorum?
Hocam JavaScript ve CSS öğrenmek ileride masaüstü oyunu yaparken yardımcı olur mu ?
Cok sağolun abilerim teşekkürler
Merhabalar, matematik bölümü mezunuyum gecen sene heveslenip bir yazilim kursuna yazilmistim daha sonra alt yapimin da iyi olmadiginin farkina varip 1-2 dersten sonra dondurmustum. Korkuyorum acikcasi :( cunku pek bilgim yok. Aslinda hevesliyim ama bir korku var yapamama basarisiz olma vs. Sizce ne yapmaliyim :)
bu kadarlık bir mesaja bakıp, yapmalısınız veya yapmamalısınız gibi bir cevap vermek çok doğru olmaz. Genel olarak sorarsanız, kişisel görüşüm hep aynı, bu işi herkes yapabilir. Herkes en tepe noktalara gelemez elbette ama yazılım sektöründe, herkesin yapabileceği bir iş olduğunu düşünüyorum.
kişiye göre değişir. Bir programlama dili öğrenmek 1 günde de olabilir 1 yıl vakit verip de olmayabilir de.
Kıbrıs'taki üniversitelerden yazan var mı?
Abi arabaya yazılım Nasıl atılıyor o nasıl oluyor
Abi neden ısrarla kameraya bakmıyorsunuz?
biraz utangaçlıktan kaynaklanıyor, çok mahçubum :)
işin şakası bir yana, kamera tam monitörün önünde ve sürekli bir hareket oluyor, bir yandan konuşuyor bir yandan mail, mesaj, haber vs. okuyorum. Ama uyarınız için çok teşekkür ederim, bundan sonra dikkat edeceğim :)
anladım. :)
Hocam açıkçası bilgisayarla pek alakam yok yani lise hayatım boyunca hiç yazılıma kodlamaya yönelmedim hatta yazılım mühendisliği diye birşey olduğunu bilmiyordum fakat şu an sınava hazırlanıyorum ve tıp diş gibi sağlık alanları ilgimi çekmiyor 1 yıldır mühendislik,yazılım gibi konular çok cazip geliyor ama hâlâ çözemedim kafamda somut birşey oturmuyor yazılım mühendisliği hakkında çok merak ediyorum söyle diyeyim 3 kelimeyle anlarsanız bunlar ne olurdu ve ileri fizik gördünüz mü teşekkürler
@@ScienceLover234 Hayır bilmiyorum atarsanız çok mutlu olurum.Bir de uygulamalara göz attım,yazılım öğrenmeyle alakalı mobil uygulamalars.Sizce yararı olur mu?
@@ScienceLover234 Tamam,deneyeceğim.Umarim faydasını görürüm. Bunları denedikten sonra sana dönerim teşekkürleer
hocam ben lise sonum mesela kötü bi üniversitede okudum yazılım mühendisliğini sıkıntı çıkarmı sizce ?
Ne yaptın nasıl bir karar aldın
İlaç gibi geldi bu video
bilgisayar ya da yazılım mühendisliği istiyorum hocam lise 3 üm nasıl bir taktik verirsiniz bana
iyi bir puan almaya bakın.
Kazandın mı
Bende mimarlık ve yazılımcı arasında kalıp gidiyorum kurtarın beni hangisi sizce😂
yazılımcı bence ama senin tercihine bağlı
hocam rasbperry pi ile hiç çalıştınız mı? Böyle bir sistem ile uğraşmak bize ne katar? Elektrik elektronik öğrencisiyim hem yazılım hem elektronik alanında kendimi geliştirmek istiyorum.
Donanım konuları ile hiç ilgilenemedim ne yazık ki, bu konuda daha uzman birilerine sorabilirsiniz. Ancak basitçe şu anda donanım seviyesi işlerin de yazılımla yapılmaya başladığını düşünürsek, raspberry pi gibi ortamlarda kendinizi geliştirebilirsiniz. Başarılar dilerim.
+BilgisayarKavramlari teşekkür ederim hocam.
Hocam benim derslerim biraz kötü bu sene 2.doneme giricez lise 3 öğrencisiyim baya heveslendim sizce gecmi kalmışım yoksa yeterince çalışsam olurmu ?
Ne oldu şuan merak ettim
@@lailaheillallah7771 mezun a kaldım kanka şimdi Bi daha sınava giricem
@@meliherdogan6770 çalış yeter ben de istek yok bi fen çalışıyom ayt tyt bide bitin ce ayt mat tekrra yapcam 5 gün felan
Naptınız? Benim 17k geldi bu sene Ankara ve Gazi arasında kaldım. Ankara çok uzakta, Gazi'nin ise ismi Ankara'ya göre altta kalıyor.
@@meliherdogan6770ne oldu hocam
Lisedeyim amatör olarak python3 öğreniyorum.Sizce yazılımcılar için 10 parmaklı klavye yöntemi(touch-typing) gerekli mi?Öğrenmesi biraz uzun sürüyomuş harcanan zamana değer mi?
değer tabi. Yani nereden baktığınıza göre değişir ama bu iş sizin mesleğiniz olacaksa, ne kadar hızlı yazarsanız o kadar iyi. Ben üniversiteye kadar 10 parmak yazamıyordum, üniversitede bir eğitim programı buldum bununla ilgili onu takip ettim (yaklaşık yarım saat sürüyor) sonra parmakların yerini öğreniyorsunuz ve sonrasında da bol bol pratik yapmak gerekiyor. Şimdi 10 parmak yazıyorum ve şayet yazamıyor olsaydım muhtemelen hayatımın bir kaç ayını klavyeye bakmak yüzünden eksik yaşamış olacaktım :)
+BilgisayarKavramlari hocam 10fastfinger.com diye bir site vardi yanlis hatirlamiyosam orda yazma testi var yapabilirmisiniz ?
Teşekkürler hocam,bide Türkçe klavye için bu eğitimi veren önerdiğiniz site veya program varmı ?
bakın bu işin tek bir yolu var, bütün siteler ve programlar aynı şeyi anlatır. Parmaklarınızın hangi tuşlardan sorumlu olduğunu öğreneceksiniz (ki bu çok basit işaret parmaklarınızı üzerinde çıkıntı olan f ve j harflerine koyarak kolayca bulabilirsiniz), sonra da bolca pratik yapacaksınız hepsi bu.
Başarılar
Sağolun Hocam
merhaba şimdi ben kod yazmakla ilgili bişey bilmiyom ama internetten bi video setini izleyerek başladım hala devam ediyom python kod yazılımını ögreniyom başlangıç için tavaiye edermisiniz ve pythondan sonra hangi kodlamaya geçiyim(c c++ java vb gibi) CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM
amacınıza göre değişir, programlamayı ne için öğreniyorsunuz? Genel bir amacınız varsa programlamaya giriş setini çalışmanızı tavsiye ederim ( th-cam.com/video/8iHifEiMYPs/w-d-xo.html ) . Başarılar
Dilinize sağlık hocam, sektörün içinden güzel bilgiler veriyorsunuz :)
Kendi şirketini kurmak isteyen, girişimcilik ve liderlik tutkusu peşinde koşan bilgisayar mühendisliği öğrencilerine neler önerirsiniz? Fikirleriniz benim için gerçekten önemli.
evet bu soruyu uzun süredir alıyorduk, sırf bunun için özel bir doküman hazırladım, yani öncelikle iş planı oluşturmanız gerekiyor, iş planı şablonunu içeren bir dokümanı YBSAnsiklopedinin eylül sayısında yayınlayacağım, bunun için de ayrıca bir video hazırlayacağım. Sanıyorum bir iki güne kadar (hatta vakit bulabilirsem bugün) yayınlarım.
Başarılar dilerim.
Teşekkürler hocam. Böyle bir kariyer tercihinin "nasıl"ın yanında artıları eksileri, zorlukları ve kazançları üzerine detaylıca bilgilendirirseniz ve kendi düşüncelerinizi de eklerseniz çok iyi olur. Bekliyoruz :)
hocam selamun aleykum az çok algoritmaları biliyorum hani kodda yazabilecek kapisteyi ve o şevk bende mevcut diye tahmin ediyorum :) hocam yazılım mühendisliği günlük ne iş yapar nerelerde çalışır iş bulma olanağı nasıl taban puan kaçtır kaç puan alsam iş bulabilirm hangi universiteyi tavsiye ederseniz bu konularda yardımınızı bekliyorum .
Çalışma alanları için şu videolar yardımcı olabilir:
th-cam.com/video/x6By8XWXtW8/w-d-xo.html
Üniversite tercihi için de şu videolar:
th-cam.com/video/FsXle0rfv1M/w-d-xo.html
Video için çok teşekkürler hocam. Ayrıca sizin Bilgi Üniversitesi bilgisayar mühendisliği hakkında fikirlerinizi alabilir miyim? Okumaya değer mi?
he hocam adam 20 yasina gelmis daha yeni ogreniyo bilgisayla ilgili birseyi simdi o cocuk bilgisayar muhendisligine girerse ona cok calismasi gelicek bunalıcak sonra bosuna okumus olucak hadi meraki vardir ama sadece oyun oynamayi biliyosa sadece 20 yasindan sonra veri tabanini yeni ogreniyo o cocuk onu bitirse bile is yapmasi cok zor olmazmi ?
bakın bulunduğum üniversitede geçen sene 87 yaşında yeni bir mezun vermiş, bu sene ise 66 yaşında yeni bir öğrencimiz kayıt oldu. hayatta hiç birşey için geç değil. Hele 20 - 30 yaşlarında daha kişiliğiniz bile oturmamıştır, ne istediğinizi bile daha bilmiyorsunuzdur.
Evet bence zor olmaz, gerçekten istiyorsa ve gerçekten istediği için uğraşıyorsa, bahsettiğiniz gibi bunalma olmaz, zevk olur, heyecan olur ama bunalma olmaz. Bunaltan şeyler genelde işi bilmeyen kişilerin anlattıkları olur, yanlış yönlendirmeler olur. Bu kişilerden de uzak durmanızı tavsiye ederim.
Başarılar dilerim.
Şuan Muhasebe okuyorum 11. sınıf öğrencisiyim gerçekten yazılım okumak istiyorum evde bilgisayarım var donanımım var yeteri kadar şuan nası çalışmalıyım okuldaki hocalar yardım ediyor nası bir yol nası bir temel elde etmek için neler yapmalıyım gerçekten yazılım mühendislği isitiyorum yardımcı olursnız çok sevinirim ve inşallah bende siizn öğrenciniz oluurm :)
Hocam ben 24 yaşındayım ve resim öğretmenliğini bitirdim. Tekrardan yazılım mühendisliği okumak istiyorum. Neler tavsiye edersiniz. Birde yaşım ikinci bir üni. özellikle yazılım mühendisliği okumak için geçmi.
Ne yaptın okudun mu ? Ben de 22 yaşındayım . Birinci sınıfım . 26 yaşında mezun olacağım .
Merhaba hocam bir sorum olacak.C# ile ilgili bir video yapar mısınız ? Biraz inceleme yaptıktan sonra ilk programlama dili olarak c#'ı seçtim ama TH-cam'da durmadan egzersizler var daha çok işin ana mantığını,hatta varsa bir mottosunu öğrenmek istiyorum.İzlediğim bir çok videoda hep c# nedir diye bir açıklama yapılıyor yada egzersizler,kalıp programlar gösteriliyor.Bu iş aslında nedir,nasıl öğrenilir yada daha çok nasıl öğrenilmelidir, gelişim süreci nasıl kontrol edilmelidir ? Sizin işin ana temasına inen tarzınızla bir c# videosu gelse çok keyifli ve sonsuz eğitici olur.İyi çalışmalar.
prensip olarak ticari yazılımlara kanalda yer vermiyorum. Sonuçta bahsettiğiniz yazılımın ekran görüntüleri bile ticari koruma altında ve izinsiz kullanılması yasak. Bu yüzden mahkeme görüldüğü bile oldu, o yüzden firmalar özgür yazılıma geçmediği sürece biz de akademide özgürce bu yazılımları kullanamayacağız. Freedom is not free (özgürlük bedel ister).
Başarılar
hocam bolüme başladıkça ve ilerledikçe sanki bana göre değil düşüncesine daldım. çok soyut kalıyor ve bilgisayarda kitlenip kalıyorum dışardan kopmuş hissediyorum. sürekli bir acabalar var aklımda
Naptın reis bıraktın mı bölümü
sonuc olarak yazılım zor mu ??
Hocam yazılımcılar başlangıç maaşı olarak 100 bin TL aldığını duydum. Liseyi açıktan bitirip YKS'de 280 bin civarı bir sıralama yaptım sayısalda. 54 yaşındayım. Seneye 140 binle bir yere yerleşsem ben de 100 bin TL maaş alabilir miyim? İnşaat işçisiydim birikimimle lise bitirp YKS'ye girdim. Ne olur yardım edin.
Hocam merhabalar bu diller öyle kolaylıkla öğrenebileceğiniz diller değil yazılım ezberlemek kolaydır ama yazılım mühendisliği çok zordur udemy gibi yerlerden eğitim alın öğrenmek istiyorsanız 100 bin lirayı tüm yazılımcılar kazanmaz eğer yabancı ülkeden bir iş fırsatı bulabilirseniz ancak öyle kolaylıkla olur başka türlü imkansıza yakın
@@dsmirel1317 Tesekkur ederim hocam zaten vazgectim. Bilgi icin sag olun.
Yazılıma meraklıyım , makine mühendisliğide vardı aklımda ama büyük ihtimal yazılım üzerinden yürüyeceğim şuan 12.sınıfım 2-3 yıl sonra gören olursa yorum atsın bakalım ne olacam bende merak ettim :D
Almanya/Macaristan da okumaya çalışıyorum bide bakalım gidebilecek miyim :)
Kalk bro 5 yıl olmuş
Yigit T 5 gündür o 5 yıl olsa duramazsın
@@xMatsuri kalk bro son yorumunu Atalı 3 gün olmuş
Bu arada hangi üni istiyorsun bende 12 yim
Celal bayar yazacam
Yigit T macaristan budapeşte teknoloji ve ekonomi şuan
Hocam ben eem 3. sınıf öğrencisiyim. Puanım yazılıma yetmediği için bu bölümü seçtim fakat makine öğrenmesi konusuna çok merakım var ve makine öğrenmesiyle ilgili yapılan projeleri izleyince çok hevesleniyorum. Sizce bu saatten sonra bu konuya yönelmem mantıklı mı, eem okuyup bu konuyla ilgili güzel projeler yapabilir miyim yoksa oluru olmayan bir hayal mi benim ki? Eğer oluru var neden olmasın derseniz hangi adımları izlemem gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz? Mesela internetten mi çalışayım, kursa mı gideyim, mezun olunca mı başlayayım şimdi mi başlayayım, hangi derslerden başlayayım vs vs.
Hocam ben eem mezunuyum. Öncelikle nacizhane kendi şahsi görüşlerimi belirtecegim. Makine öğrenmesi dediğin olay bir kaç kurs veya internetten arastirma yapma ile olacak iş degildir. Bi kere mutlaka bu konu üzerine yüksek lisans yapıp universitede kalarak bol bol tezler projeler üretmen lazim. Fakat hocamızın da dediği gibi İYI BIR UNIVERSITE olması şart oğlu sart. Gidip de herhangi taşra da bir üniversite yada bilkent harici bir vakıf universitesinde yapcaksan olmaz. Boşa vakit kaybıdır. Benim sana önerim bu işe cidden hayatını adamaya hazırsan gir. Ama internette bi kac proje videosu izleyerek bu iş ogrenilmez malesef. Altında yatan çok ciddi teoriler var. Bana sorcak olursan bu makine öğrenimi falan filan gibi alanlara dalmaktansa kendi mesleğinde uzmanlaş. Elektrik elektronik muh cok kıymetli bir muhendisliktir. Kontrol haberlesme sinyal işleme elektromanyetik optik mikrodalga radar güç elektroniği anten guc sistemleri gibi gibi... daha bi çok kıymetli çalışma alanı var. O yuzden bana kalırsa kendi mesleğine sırt çevirmen büyük bir hata olur. Tabii ki son karar gene sana ait. En doğrusunu kendin icin sen bilirsin
1 hafta önce başladım bakalım 1 sene sonra nerdeyim , 0 matematikle başladım
Hangi dili öğrenerek başladın ?
Python
@@edgeflame7 ben c# ile başlıycam
Selamun aleykum.Abi ne durumdasın ? Dersler nasıl gidiyor?
Nasıl geçiyor durumun ne
arkadaşlar etrafımdaki insanlar kapalı olduğum için bu sektörde iş bulmamın zor olduğunu söylüyorlar siz ne düşünüyorsunuz
Yok artık daha neler diyorum.(muhtemelen hocamıza sordunuz ama yazasım geldi) Bence etrafınızdaki insanları bir gözden geçirin.
Saçmalıkkk! o insanlarla iletişimini kes bence..istersen her şeyi yapabilirsin ❤️
İletişim fakültesi mezunu biri olarak programlamaya meraklandım. Bu alanda kariyer yapmak için ne yapmam gerekir? Önerileriniz nelerdir?
şu videolarda bu soruya cevap vermeye çalıştık:
th-cam.com/video/NYgZ79MoTlE/w-d-xo.html
th-cam.com/video/kZzXMWpsLeo/w-d-xo.html
th-cam.com/video/qqvsSlv81fQ/w-d-xo.html
Başarılar
BilgisayarKavramlari teşekkür ederim hocam iyi çalışmalar dilerim
Hocam genelde herkes şöyle diyor, bütün günüm kod yazmakla geçiyor. Yani bu işle uğraşanlar genel olarak bilgisayar başında olup hiç gün yüzü göremiyorlar mı benim kafama takılan bu ?? cevap verirseniz sevinirim
bu işle uğraşan derken çok geniş bir alandan bahsediyorsunuz. Bu alandaki çalışma konularını bir meslekler dizisi olarak toparlıyoruz ve sektörden uzmanlara bunları soruyoruz, oradaki yorumlara bakabilirsiniz.
th-cam.com/video/x6By8XWXtW8/w-d-xo.html
Teşekkür ederim..