THY çiftliğinde mantık basit: "Nasıl olsa milletin cebinden sübvanse ediliyoruz, cezası neyse öder geçeriz. Kaza bela olursa, ölenlere rahmet, kalanlara acil şifalar diler, yabancı uyruklu yolcuya daha çok, Türk yolcuya sadaka niyetine tazminat verir, şahlanmaya devam ederiz. Bizim içün esas olan, uçuş güvenliği değil, sene sonu sahte bilançolarla kar rekorları kırmaktır!"
Olayı kabaca biliyordum olay meydana geldiğinde fakat detaylarını bilmiyordum. Harika bir anlatım, büyük bir ilgi ile izledim. Bahadır Kaptanım çok teşekkürler paylaştığın için.
@@KaptanBaha PEki bir soru, günümüzde birçok uçak avioniği artık datalink kabiliyetine sahip. Kaptanların kokpit içindeki iş yüklerini azaltmak için, zaten tüm load-sheet verileri ellerinde olan (bunu verdikleri için pilotlar bilgisayara bunları girebiliyorlar zaten) ve yine günümüzde tüm bunları WIFI üzerinden OCC ile paylaşan harekat memurları veya OCC yoluyla dorudan uçağa yüklenmesi mümkün olamazmı?. Pilotun yapacağı tek şey sadece son kontrol için eline gelen dökümantasyonları son bir kez kontrol etmek olmazmıydı. Bunu şunun için söylüyorum.Uçuş bilgisayarı birçokhavayolunda inişten hemen sonra datalink yoluyla OCCye tüm uçuşun verilerini gönderebiliyorsa, alabilir bir özellikte kazanabilir. Güvenlik meselesi birçok yöntem ile çözülebilir. Böyle birşey ilk kez benim aklıma gelmeyeceğine göre bugüne kadar yapılmamasınında elbet bir sebebi vardır :)))) acaba ne olabilir sebepleri?
Havacılıkta bunyür değişiklikleri yapmak o kadar kolay değil. Dediğiniz sistemi yerleştirmek için yapılması gereken bir sürü havacılık otoritesinden onay gerektiren bir şey. Bu arada yıl 2009. O zamanlar biz de kağıt jeppesenlerle uçuyorduk. O zamanki teknoloji ile şimdiki arasında gark var. Biz hala kağıt uçuş planları ile uçuyoruz. 2021 yılında bile.
Salak mı acaba denetim mekanizması? Biz tırcılar yerde gidiyoruz. Bize 9 saat sürüş veriyorlar ve rahat rahat dinlene dinlene gidiyoruz. Ve bunu yapanlara minnettariz cunku konsantrasyon gerektiren bir iş, uçak ise 2-3 kat konsantrasyon gerektiren bir iş. Hava da giden bir taşıtın personeline 11 saat vermek saçmalık
@@KaptanBaha ustadım ben işin içinde olarak söyleyim ben şehirler arasi yolculuk yapacagim zaman asla otobuse binmiyorum. Araç kiraliyor nereye gideceksem oyle gidiyorum. Cunku alanimda deneyimli biri olarak Şoforler yetersiz, egitimsiz, dinlenmiyor 18 saat otobus kullaniyorlar. Ayni şeyin sizin videolarinizi izledikten sonra hava yollarinda oldugunu da gordum. Yani artik ne ucaga ne de otobuse binmemek gerekir.
emeğinize sağlık harika bir video olmuş Ortadoğu ve Afrikalı havayollarına hiç bir zaman güvenmiyorum umarım bir gün bu havayollarını kullanmak zorunda kalmam.
Baha kardeşim siz işinizi çok seviyorsunuz ama hakikat şu....bana göre en iyi iş kendi işinizddir......kulağınıza küpe olsun....kendi işinizi kurarsanız kesinlikle başarılı olursunuz....anladığım şey bu....ağaların kahrı çekilmez.....biliyorsunuz....
Umarım bir gün ülkemiz kaza raporları konusunda en doğrucu ve en şeffaf ülke olur. Hatta tren, gemi ve otobüsler için de kaza raporları düzenlenir ve yayımlanır.
Kaptanima cok saygi duyuyorum fakat her air crash vakasi videolarinda kendini ovmeden duramıyor.. Allah korusun yarin birgun sizlerinde basina bir hata kaynakli bir olay gelirse butun itibariniz dusecektir bu ovunmelere malesef boyle bir sonuca gelir. Tekrardan cok saygi duyduğumu belirtiyorum Allah sizi ve tum pilotlarimizi korusun
Sayin Kaptanim, Ben de eski bir bilgisayar programcisiyim 2014 den beri de Melbourne da seyahat acentasi isletiyoruz. Bu olaydan simdiye kadar haberim yoktu. Ama buna benzeri olaylar tail strike gibi Melbourne da baska hava yollarina da oldu. Ucaktaki yazilimin algoritmasi konusunda bir bilgim yok ama sanirim simdiki yazilimlar herhalde eskilerinden daha gelismis olabilir. Orta dogu havayollarinin pilotlara hala gunumuzde bile zor kosullarda calistirdiklari bilgileri kulagimiza geliyor. Saglicakla kalin, pito tupleriniz hep temiz kalsin..😆
Keşke geldiğimde tanışabilseydik. Covid bitsin başka bir MEL seferinde tanışalım. Bu arada eski bir çalışma arkadaşım 1992 den beri orada yaşıyor. Eminim tanıyorsunuzdur. 😃 teşekkürler yorum için.
Kaptanım; kalkışı yapan pilotun inişi de yapması gerekliliği konusunda bir video yapar mısınız? Neden böyle bir kural var? Kalkışı yapan pilot değil de diğer pilot indirse ne gibi bi sakınca oluşur? Kolay gelsin, teşekkürler videolar için :)
Baha kaptan uçağı oğluna bırakıp düşüren kaptanı anlatabilirmisin bize??? Çocuk ne yaptı da oto pilot devre dışı kaldı? Babası nasıl toparlayamadı??? Çocuğun kokpitte işi ne ???? Kafamda deli sorular .. :(
Güzel bir yolculuk ta kaptanBaha anonsu dinlemek isterim. Kalkışta olan sürtmede açılan mekanizma pist dışında kırılmış galiba ve basınç kaçağı buradanmı oluştu acaba !Acil iniş öncesi yakıt boşaltma nasıl oluyor ?
pilotlar uçağı piste geri döndürürsek işimizden oluruz diye düşünselerdi neredeyse 300 kişi canından olacaktı. Başta hata yapmışlar ama kimsenin canına bir sey olmadan da hatalarını düzeltmişler, direkt işten çıkarılmaları çok kötü
Hocam geç kalkma kalkamama değil de erken kalkma ya denk geldim sanırım 🤣 Onur Air in 4 motorlu modelini bilmediğim bi uçağıyla ilk uçuş deneyimimi yaşarken daha piste çıkmadan motorlara güç vermeye başladı ki 3 ay boyunca Esenboğa da gerek kuleden gerek kışla içerisinde ( pist başına yakın mesafe ) böyle bir kalkış görmemiştim ki sonrasında da görmedim Pistte daha az kalarak kalkış yaptığımızı düşünüyorum ve baya da tırsmıştım 🤗
Merhaba Instrument landing System Haric Micro Wave landing System var Hocam bu ayrintilari aciklaya bilirmisiniz? Ba$Ka Inis sistemleri varmi ? ILS i superseded yani Arkade birakacak
Baha Hocam, checklistlerin bazilarini (acil durum olmayanlari), djitallestirmek cozum olamaz mi? Belirli kontrollerin kokpitteki belirli kisiler onaylanmamadan (unutulmasi vs.) ucusa izin vermeyecek (uyari alarm vs.) sistemler yapilamaz mi? Cok basit seyler aslinda. Bazi super fabrikalarda uygulaniyor yazilim olarak. Checklist djital oldugunda belirli ekranlarda surekli kaptanlarin gozu onunde olur.
Güzel anlatım için teşekkürler kaptanim.o kadar uçuşun arasinda biz havacılık tutkunlarını da yalnız birakmadiginiz için teşekkür ederiz☺bir sorum olacakti.bu kalkış performans ayarları ile ilgili verileri direkt olarak uçuş bilgisayarina girmiyor musunuz?once mutlaka laptop ta mı hesaplanıyor?
Bazı havayollarında laptopla hesaplanıyor. Bazılarında (benim çalıştığım iki şirket) uçuş bilgisayarından ACARS la hesaplanıyor. Bazı havayollarında (benim ilk çalıştığın şirket) kağıt kalemle hesaplanıyor. 😃😀
@@KaptanBaha icinden hava gecip ses yapmyan makina yok....elektrik supurgesi olsun, hava tabancasi olsun, matkap olsun, vantilator olsun, discinin kullandigi oyma makinasi olsun hepsi hava ile calisir ve kulak tirmalar...o kadar net konusuyorum
Kaptanım uçağın arkasından yapılan yanık kokusu uyarısı nedeniyle mi yakıt boşaltmaktan vazgeçiyorlar ve hemen iniş kararı alınıyor? Yoksa tek başına yangın belirtisi nedeniyle mi acil iniş yapılıyor. Uzattım... Yangın tehlikesi olan uçakta yakıt boşaltılmadan direkt iniş kararı mı verilmelidir?
Baha kaptan, arabalarda da eskiden çok fazla mekanik tuş vardı, uçak kadar neredeyse tuşları vardı bazı modellerin, şimdi araba üreticileri mekanik tuş sayısını azalttılar, dijitale geçtiler ve şimdi dashboard yani ön gövde çok daha sade oldu arabalarda. Uçaklarda neden aynı inovasyon olmuyor? Bu kadar çok tuş zul değil mi?
Arabalarda mekanik tuşlar azaldı ama şimdi ekrandan radyo kanalı değiştirmek bile eziyet oldu. Basmalı tuşlarda parmaklar alışıyordu, bakmadan bile kullanıyorduk.
Günün birinde İzmir'den Sivas'a gitmek için uçakla havalandik kalkışta hava yağmurluydu kalkıştan kısa bir sonra uçağa yıldırım çarptı ve yarım saat sonra yoldan geri döndü uçak Sivas'ta tamirci yoktur diye İzmir'e geri geldiğimizde yağmur halen yağıyordu ve ucagimiza yine yıldırım çarptı.benim anlamadığım pilotlar biliyorlardı kalktığımiz yerde yağmurun devam ettiğini neden aynı yere geri döndüler ve inemedi uçak yaklaşık yarım saatten fazla hava dönmek zorunda kaldılar.
yerde basinc 29.92 "hg olsun, her 1000 feet yukselmede 1"hg basinc kaybi olsun, kabin basinci 7000 feete sabitlensin... o zaman kabin basinci 29.92-7=22.92"hg olur...bunu da atmosfere cevirmek icin 29.92 ye bolsek 0.766 atm olur.
@@Amerikanin2numarali_ustasi teşekküler anladığım kadarı ile deniz seviyesinde standart yerdeki bir atmosfere maruz kaldığımız basınç uçuş sırasında düşüyor.
Çeşitli nedenleri olabilir. : başka bir uçuştan zor yetişmiştir ; terminale gitmiştir; esas görev yapacak pilot hasta olmuştur yerine başkasını yollamışlardır ..vs vs vs
Tuna Bey, uçuş ekibi normal koşullarda uçuşun planlanmış tarifeli saatine 1 saat civarı kala (bu süre şirketten şirkete değişebilir) kendilerine ait bölgede buluşur, uçuş öncesi toplantılarını yapar, uçuş ile ilgili dökümanları edinip, uçuş operasyonu ile ilgili kararlarını verir ve uçak kendilerine tahsis edilince de uçağa geçerler. Herhangi bir sebeple, pilotlardan birinin uçuşa gelememesi veya görevin başında rahatsızlanıp uçamaz duruma gelmesi halinde, yerine yedek bir pilotun bulunması gerekir. Bu yedek pilot genelde STANDBY (Nöbetçi) statüdeki pilotlardan biri olur. Ama, dönemsel yoğunluk ile bu tarz pilot bulundurulması mümkün değilse, şartları uygun boştaki bir pilot da evden çağrılabilir. 2007 ya da 2008 yılıydı. Güneşli Metro Gros Markete alışveriş için yazlık kıyafetle geldiğim sırada telefonum çaldı. Saat 14.22’de açtığımda,THY Ekip Tahsis A319 ile saat 15.00’da icra edilecek İstanbul (IST) - Kahraman Maraş (KCM) uçuşu için seferin kaptanına erişilemediğini, mümkünse göreve gelmemi talep etti. “Zamanında kalkışı sağlayamayacak durumdayım, başkası yok mu?” cevabıma karşılık başkasının olmadığını söylediler. Bunun üzerine, ikinci pilotun uçağı hazırlayıp, bütün işlemleri bitirmesini söyledim. Görev için, Güneşli’den Yeşilköy ‘deki evime hızla döndüm. 14.38 gibi eve vardım. 14.43’te evden üniformalı, fakat kirli sakallı (traş olmak o zamanlar zorunlu idi) olarak çıktım. İstanbul Atatürk Havalimanı otoparkına 15.50 civarı park edip, Koşarak Ekip Tahsis’e, oradan da uçağa geçtim. 14.58’de uçağa bindim. Balans inceleme, imzalama ve Before Start Checklist sonrası 15.00’da da zamanında motor çalıştırdık. Bu olay, benim için kariyer rekorumdu! Sakal traşımı uçağın ön tuvaletinde, düz uçuşta oldum. Kahramanmaraş’ta, havalimanında, uçuş ekibime dondurma ısmarlamayı da ihmal etmedim! Sonuçta, kriz zamanları kendi çözümlerini üretir. Uçuş ekibinin eksikliği mini krizdir. Ölümlü kazalar ise majör krizlerdir!
Pilotları işten çıkartmak yapıcı bir çözüm değil. Hava yolu şirketinin çözüm üretme ve bu olayların tekrarını önleme sorumluluğundan kaçmasıdır. Ki böyle bir durumu kayıpsız atlatan bir pilot ekibi zaten yaşadıklarından gerekli dersleri çıkartmışlardır ve bunu mesleki bir deneyim olarak kulaklarına küpe yapmışlardır.
Çok haklsınız. Dediğim gibi son derece demode bir sistem. Arap kültürü böyle devam ediyor. Bir meydana inemeyiz başka meydana gittiği için işten çıkartılan pilot biliyorum. Türkiye’de de bu kültür genelde böyle idi ama bunu doğru yapan havayolları da var , yanlış yapanı da.
@@KaptanBaha ben anestezi uzmanıyım. yaşadığımız komplikaayonlar, beklenmeyen durumlar mesleki deneyimimizi arttiriyor ve zaman içinde giderek daha da tecrübeleniyoruz. Böyle sorumluluğu yüksek olan meslek gruplarında deneyim gerçekten önemli. İşten çıkartmak sorumluluk kabul etmeyen, motivasyon kırıcı ve yapıcı olmayan bir uygulama gerçekten. Bir yolcu olarak, bu şekilde uygulama yapan bir hava yoluna olan güvenim sarsılır gerçekten. Sn. Kaptanım değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Sevgiler saygılar
Kesinlikle katılıyorum. İki tür insan / şirket tipi vardır : gelişmeye açık olanlar ve olmayanlar. Sonuncusunun sonu hep hüsranla biter. İlki ise gelişe gelişe büyür. Havayollarının da yöneticileri insan. “İşten attık. Kovduk. “ mantığı ile hareket edenler yok olmaya mahkumlar.
Hocam ben uçaklarla seyahat etmeyi seven biri olarak hep şunu merak etmişimdir. Uçak türbülansa girdiği zaman sanki balyozla uçağa vuruluyormuş gibi bir ses duyuluyor. Sert hava akımına mı maruz kalıyor uçak acaba? Cevaplarsanız sevinirim saygılarımla
Altta kargoda yolcu kaldıysa 😃😄 genelde uçak içindeki alet edevat çıkarır o sesleri. Sonuçta metal bir tüpün içinde gidiyorsunuz. Mutfağa yakın oturuyorsanız oradaki servis arabaları vururlar kötü. Onların sesi olabilir.
Hocam bir uçuş görevlisinin 8 saat uyuduğunu söylediniz raporla ilgili, aklıma takılan pilotlar sağlıklı bir uçuş gerçekleştirmek için kaç saat uyumalı? 🙂
Kaptanım hep merak etmişimdir, kalkış için pist başında bekleyen uçak neden motorlara ani güç vererek koşmaya başlıyor, kademeli bir güç artırımı motorlar ve uçak için daha sağlıklı olmaz mı?
Ani bir güç verme olmuyor bildiğim kadarıyla. A320 için %50 N1 değerine getirip motorların stabil olduğunu kontrol ettikten sonra kademeli bir şekilde take off için hesaplanan değere getiriyoruz.
@@ucancoban Özellikle tam güç veriliyor demedim, motorlara verilmesi gereken güç miktarı %50 olsa bile %50 aniden veriliyor. Yolcu olarak izlenimlerim bu yönde hatta birkeresinde şunu bile gözlemledim pist başında motorlara güç verildi uçak itiş gücü oluşturuyor bir titresimle beraber bir sarsıntı fakat uçak sabit duruyor sonra hiç motor sesi değismeden aniden sapandan bırakır gibi fırladı pistte hız kazanmaya başladi. Sanki hem gaz verip hem fren yapıp sonra frenleri bıraktı. Havacılıkta bunların bir nedeni vardır diye düşünüyorum fakat fizik kanunlarına göre uçak ekipman ve gövdelerine stres bindirdigi bir gercek. Aynı şey indikten sonra durma konusunda da gecerli. Örneğin 4 km lik pisti olan Erzurum Havalimanına inerken dahi uçağı daha kısa mesafede durdurup pistin ortası sayılacak taksi yoluna girmek için fren güçlü ters iticiler müthiş bir yavaşlama. Bu enerji pistin daha biraz daha fazla kısmına dağıtılarak daha az baskı uygulanabilir diyede düşünmüyor değilim.
Hocam ben havacılık eksperi değilim..Ama bölgeyi bilen biri olarak söylüyorum ki bir çok alanda bu tip olaylar sürpriz değil. En iyi hava yolu veya diğer bazı şeylerde en iyi filan seçiliyorlar . Akıl var mantık var. Hiçbir akademik temel veya dolayısı ile gerekli olan sosyal perspektife sahip olunmayan bölgede bu işlerin başarılması ne kadar mümkün olabilir? Kimileri, yabancı çalışanlar sayesinde oluyor diyebilir. Yahu, Allah aşkına, elleri vicdana akılları kafaya koyarak sorarım; Projenin sahibi uyumsuz olduktan sonra işin en iyi ekinini toplasanız ne fayda?
Sevgili kaptan Baha bu tarz videolarla ilgili bir ricam var ben pilotaj okuyorum ve bu tarz videoları da takip ediyorum sen araştırıp bilgileri derleyip toplayıp bize video yapıyorsun senden ricam bir videonda da uçak kazası veya bu tarz olaylar nasıl araştırılır doğru bilgi nasıl elde edilir raporlar vs nasıl ulaşılır gibi bir şey yaparsan çok iyi olur bence
Buna turbo Lag deniyor kopmresör yani süper charge (turbodan farklı olarak Lag yoktur) lı araçlarda bunu görmezsiniz fakat Turbolu araçlarda 4500-5000Rpm den sonra basınc üretmeye başlar 5000Rpm den sonra ise aşağı yukarı 5.5K Rpm civarı asıl görevi olan basınçlı havayı sağlar ve buna Turbo Lag denir uçaklardaki matık ta aynı yakıt geliyor fakat yakıta karşılık basınclı hava gelmiyor savaş jetlerinde ise art yakıcı denen şey var egsoza yakıt basar ve turbo lag ortadan kalkar ve ses hızının üstüne çıkar tabi ama bunu yolcu uçaklarına yapılmaya kalksa o uçan yarı plastik yarı Cola Box lar o basınca dayanamayıp parçalanır sonra imam ya da papaz bize silikonu tıkayı verir😅
The operating captain reported having 6 hours sleep in the 24 hours prior to the occurrence ... The operating first officer reported having 8 hours sleep in the previous 24 hours. First officer 8 saat uyumuş dediğiniz gibi
Teknik detaylarıyla bilgilendirici masal anlatmayan kaliteli anlatım saygıyı sonuna kadar hak ediyor.👌
Çok teşekkür ederim
"Kızım sana söylüyorum, THY sen anla!" temalı başarılı bir video olmuş.
Tebrikler.
Ben öyle video yapmam. Doğrudan söylerim THY ‘ye 😃
@@KaptanBaha Budur!
THY çiftliğinde mantık basit: "Nasıl olsa milletin cebinden sübvanse ediliyoruz, cezası neyse öder geçeriz. Kaza bela olursa, ölenlere rahmet, kalanlara acil şifalar diler, yabancı uyruklu yolcuya daha çok, Türk yolcuya sadaka niyetine tazminat verir, şahlanmaya devam ederiz. Bizim içün esas olan, uçuş güvenliği değil, sene sonu sahte bilançolarla kar rekorları kırmaktır!"
@@sedaterol8333 Maden kazalarında dedikleri gibi ''kaza bu işin fıtratında var'' der,geçerler .
Sizi dinlemek çok keyifli ,akıcı ,bilgilendirici anlatımınız için teşekkürler 🙏
Çok teşekkür ederim
Bu kaza raporlarını bizim gibi normal vatandaşlara da ulaşılır yaptığınız için teşekkürler .
Rica ederim. Keşke ülkemizden de örnekler verebilsem
çok teşekkür ederim . Kesinlikle mükemmel bir şekilde anlatılmıştır. Bu videoyu iş yerinde izliyoruz!
Olayı kabaca biliyordum olay meydana geldiğinde fakat detaylarını bilmiyordum. Harika bir anlatım, büyük bir ilgi ile izledim. Bahadır Kaptanım çok teşekkürler paylaştığın için.
Hakancım, beğendiğine çok sevindim. Sevgiler.
@@KaptanBaha PEki bir soru, günümüzde birçok uçak avioniği artık datalink kabiliyetine sahip. Kaptanların kokpit içindeki iş yüklerini azaltmak için, zaten tüm load-sheet verileri ellerinde olan (bunu verdikleri için pilotlar bilgisayara bunları girebiliyorlar zaten) ve yine günümüzde tüm bunları WIFI üzerinden OCC ile paylaşan harekat memurları veya OCC yoluyla dorudan uçağa yüklenmesi mümkün olamazmı?. Pilotun yapacağı tek şey sadece son kontrol için eline gelen dökümantasyonları son bir kez kontrol etmek olmazmıydı. Bunu şunun için söylüyorum.Uçuş bilgisayarı birçokhavayolunda inişten hemen sonra datalink yoluyla OCCye tüm uçuşun verilerini gönderebiliyorsa, alabilir bir özellikte kazanabilir. Güvenlik meselesi birçok yöntem ile çözülebilir.
Böyle birşey ilk kez benim aklıma gelmeyeceğine göre bugüne kadar yapılmamasınında elbet bir sebebi vardır :)))) acaba ne olabilir sebepleri?
Havacılıkta bunyür değişiklikleri yapmak o kadar kolay değil. Dediğiniz sistemi yerleştirmek için yapılması gereken bir sürü havacılık otoritesinden onay gerektiren bir şey. Bu arada yıl 2009. O zamanlar biz de kağıt jeppesenlerle uçuyorduk. O zamanki teknoloji ile şimdiki arasında gark var. Biz hala kağıt uçuş planları ile uçuyoruz. 2021 yılında bile.
Mükemmel konu. Pilotları dinlendirme konusu Türkiye'nin de büyük sıkıntısı. 11 saat uçurmanın bedeli umarım ağır ödenmez
Salak mı acaba denetim mekanizması? Biz tırcılar yerde gidiyoruz. Bize 9 saat sürüş veriyorlar ve rahat rahat dinlene dinlene gidiyoruz. Ve bunu yapanlara minnettariz cunku konsantrasyon gerektiren bir iş, uçak ise 2-3 kat konsantrasyon gerektiren bir iş. Hava da giden bir taşıtın personeline 11 saat vermek saçmalık
Kesinlikle salak değiller. Ancak gözlerini bürüyen para ihtirası var.
@@KaptanBaha ustadım ben işin içinde olarak söyleyim ben şehirler arasi yolculuk yapacagim zaman asla otobuse binmiyorum. Araç kiraliyor nereye gideceksem oyle gidiyorum. Cunku alanimda deneyimli biri olarak Şoforler yetersiz, egitimsiz, dinlenmiyor 18 saat otobus kullaniyorlar. Ayni şeyin sizin videolarinizi izledikten sonra hava yollarinda oldugunu da gordum. Yani artik ne ucaga ne de otobuse binmemek gerekir.
Bgy reis
Ağzınıza sağlık Kaptanım çok güzel bir rapor olmuş
En guzel anlatim kaptan baha da . Ne de olsa adam isin icinde ve ehli
emeğinize sağlık harika bir video olmuş Ortadoğu ve Afrikalı havayollarına hiç bir zaman güvenmiyorum umarım bir gün bu havayollarını kullanmak zorunda kalmam.
Baha kardeşim siz işinizi çok seviyorsunuz ama hakikat şu....bana göre en iyi iş kendi işinizddir......kulağınıza küpe olsun....kendi işinizi kurarsanız kesinlikle başarılı olursunuz....anladığım şey bu....ağaların kahrı çekilmez.....biliyorsunuz....
Benim çalıştığım yerde ağa yok. Kahır da çekmiyorum. Kendi işimin patronu olduğum yıllar hayatımın ömür törpüsü yolları ne yazık ki.
Hemen hemen her soruya cevap vermiş saygı ve emeğine teşekkür ederim Baha kaptan
bende 20 sene hizmet sektöründe çalıştım hiçbir zaman sahip çıkan bir kurum olmadı. saygılar hocam selametle.
Çok teşekkürler. Ne yazık ki çalışanların hakları ayaklar altında.
çok mütevazi bi video olmuş hocam
Çok güzel bir anlatım, ağzınıza sağlık.
Teşekkürler 🙏
Kaptan hata yapma fazla uyu aaaa ❤😂
Kesinlikle aboneliği ve beğeniyi hakeden bir kanal 👏👏👏
Çok teşekkür ederim.
Epeydir izleyemiyordum.. Bugün doğum günüm ve kalktıktan sonra kendime hediye olarak videonu açtım. Çok teşekkür ederim. Sevgiler selamlar ağabey 🌸✈️
O zaman kayıp zamanı telafi etme zamanı. Nice mutlu yıllara 🎂🍰🧁🥞
@@KaptanBaha çok teşekkür ederim abi 🙏🏻 daima iyi inişler🛬
Umarım bir gün ülkemiz kaza raporları konusunda en doğrucu ve en şeffaf ülke olur. Hatta tren, gemi ve otobüsler için de kaza raporları düzenlenir ve yayımlanır.
Çok kafaların değişmesi lazım o konuda.
Kaptanım..teşekkürler.harika video..
Çok teşekkürler ☺️
Bilgiler için çok teşekkürler
Ben de izlediğiniz için teşekkür ederim
Cok iyi kaptan tebrikler
İzlediğiniz için teşekkür ederim
Herzamanki gibi ilgi ile izlenilebilecek bir konu Teşekkürler
Ben çok teşekkür ederim izlediğiniz için.
Kaptanima cok saygi duyuyorum fakat her air crash vakasi videolarinda kendini ovmeden duramıyor.. Allah korusun yarin birgun sizlerinde basina bir hata kaynakli bir olay gelirse butun itibariniz dusecektir bu ovunmelere malesef boyle bir sonuca gelir. Tekrardan cok saygi duyduğumu belirtiyorum Allah sizi ve tum pilotlarimizi korusun
Nasil ovmusum kendimi?
TEŞEKKÜR EDERİM
Ağzınıza sağlık, çok verimliydi ✨
Çok teşekkürler izlediğiniz için 👍
Kaptanım arkada ki beyaz dosyalar bütün ciddiyeti aldı götürdü benden hahahh
İzlemeden , ağzınıza sağlık
Guzel video tebrikler 👍🏽
Emeginize saglik Baha Bey
Sayin Kaptanim, Ben de eski bir bilgisayar programcisiyim 2014 den beri de Melbourne da seyahat acentasi isletiyoruz. Bu olaydan simdiye kadar haberim yoktu. Ama buna benzeri olaylar tail strike gibi Melbourne da baska hava yollarina da oldu. Ucaktaki yazilimin algoritmasi konusunda bir bilgim yok ama sanirim simdiki yazilimlar herhalde eskilerinden daha gelismis olabilir. Orta dogu havayollarinin pilotlara hala gunumuzde bile zor kosullarda calistirdiklari bilgileri kulagimiza geliyor. Saglicakla kalin, pito tupleriniz hep temiz kalsin..😆
Keşke geldiğimde tanışabilseydik. Covid bitsin başka bir MEL seferinde tanışalım. Bu arada eski bir çalışma arkadaşım 1992 den beri orada yaşıyor. Eminim tanıyorsunuzdur. 😃 teşekkürler yorum için.
Yine harika bir video. Çok teşekkürler.🌸
Kaptanım; kalkışı yapan pilotun inişi de yapması gerekliliği konusunda bir video yapar mısınız? Neden böyle bir kural var? Kalkışı yapan pilot değil de diğer pilot indirse ne gibi bi sakınca oluşur? Kolay gelsin, teşekkürler videolar için :)
Dikkat dağınıklığı-dikkatsizlik, odaklanma, unutma-unutmaya karşı önlemler çok önemli sanırım.
Basit bir matematik hatasinin nelere sebep olabilicegi...bu olay bana "Gimli Glider" olayini hatirlatti :)
Abi harikasın ya gerçekten
bahadir abi gercekten harikasın yaa seviyorum seni
Çok teşekkürler 😍
Öncelikle size tskr ederim kaptanım kanaliza yeniyim basdan sona mola vermedim izliyorum , emeğinize yüreğinize sağlık. Beni turk pilotlarına emanet edin🇹🇷🇹🇷💯
Kaptanim French Bée BF711 ucusunun Parise inisinde pas gecerken yasadiklarini da guzel bir vidéo île anlatirmisiniz?
İzledim ağzıniza saglik
rüstem abi kısmında koptum :D
THY nin Amsterdam kazasi hakkinda videonuz varmi ?
agziniza saglik baha kaptan.
Baha kaptan uçağı oğluna bırakıp düşüren kaptanı anlatabilirmisin bize??? Çocuk ne yaptı da oto pilot devre dışı kaldı? Babası nasıl toparlayamadı??? Çocuğun kokpitte işi ne ???? Kafamda deli sorular .. :(
Turkiyede isten atılan pilot hikayesinin linkini yollar mısınız kaptanım. Videoda yok.
Sağlıklı yıllar dileğiyle ....
Cok tesekkurler.
Sizin bir yorumunuzda roys roc motorlarının pek sevilmediğini okumuştum ,acaba niçin sevilmez
Gelişimde bir sürü sorunlar yaşanan motorlar. İleride bu konuda bir video yapacağım
Hocam bazı uçuşlarda kalkar kalkmaz bir dönüş yapıyor. Burada henüz çok hızlanmamışken dönüş yaparak kuvvetleri bölmüş ve risk almış olmuyor mu?
Güzel bir yolculuk ta kaptanBaha anonsu dinlemek isterim.
Kalkışta olan sürtmede açılan mekanizma pist dışında kırılmış galiba ve basınç kaçağı buradanmı oluştu acaba !Acil iniş öncesi yakıt boşaltma nasıl oluyor ?
Tebrikler 👍
pilotlar uçağı piste geri döndürürsek işimizden oluruz diye düşünselerdi neredeyse 300 kişi canından olacaktı. Başta hata yapmışlar ama kimsenin canına bir sey olmadan da hatalarını düzeltmişler, direkt işten çıkarılmaları çok kötü
Hocam geç kalkma kalkamama değil de erken kalkma ya denk geldim sanırım 🤣
Onur Air in 4 motorlu modelini bilmediğim bi uçağıyla ilk uçuş deneyimimi yaşarken daha piste çıkmadan motorlara güç vermeye başladı ki 3 ay boyunca Esenboğa da gerek kuleden gerek kışla içerisinde ( pist başına yakın mesafe ) böyle bir kalkış görmemiştim ki sonrasında da görmedim
Pistte daha az kalarak kalkış yaptığımızı düşünüyorum ve baya da tırsmıştım 🤗
Merhaba kaptan baha, ben kaptan kusto, çıkarın beni bu kaptan...
Merhaba Instrument landing System Haric Micro Wave landing System var Hocam bu ayrintilari aciklaya bilirmisiniz? Ba$Ka Inis sistemleri varmi ? ILS i superseded yani Arkade birakacak
JAL 123 uçak kazasini anlatin
Baha Hocam, checklistlerin bazilarini (acil durum olmayanlari), djitallestirmek cozum olamaz mi? Belirli kontrollerin kokpitteki belirli kisiler onaylanmamadan (unutulmasi vs.) ucusa izin vermeyecek (uyari alarm vs.) sistemler yapilamaz mi? Cok basit seyler aslinda. Bazi super fabrikalarda uygulaniyor yazilim olarak. Checklist djital oldugunda belirli ekranlarda surekli kaptanlarin gozu onunde olur.
Güzel anlatım için teşekkürler kaptanim.o kadar uçuşun arasinda biz havacılık tutkunlarını da yalnız birakmadiginiz için teşekkür ederiz☺bir sorum olacakti.bu kalkış performans ayarları ile ilgili verileri direkt olarak uçuş bilgisayarina girmiyor musunuz?once mutlaka laptop ta mı hesaplanıyor?
Bazı havayollarında laptopla hesaplanıyor. Bazılarında (benim çalıştığım iki şirket) uçuş bilgisayarından ACARS la hesaplanıyor. Bazı havayollarında (benim ilk çalıştığın şirket) kağıt kalemle hesaplanıyor. 😃😀
tesekkürler...kağıt kalem işi sakatmış yalniz😀 denk gelmeyiz umarim😊
Hocam flight Operation Officer , flight Dispatcher, meslegi nedir nasil bir Meslek ?
Neden kaldıran pilotlar indirmek zorunda? Biliyorum, bi videonuzda anlatmıştınız. Ama hatırlamıyorum..
738 lerin cfm 56 motorları her kalkışta o baş ağrıtan sesle kalkıyor.
Airbus 319 deneyin, IAE motorları ile, önde oturun. Sonra konuşalım. 😃
@@KaptanBaha icinden hava gecip ses yapmyan makina yok....elektrik supurgesi olsun, hava tabancasi olsun, matkap olsun, vantilator olsun, discinin kullandigi oyma makinasi olsun hepsi hava ile calisir ve kulak tirmalar...o kadar net konusuyorum
Kaptanım uçağın arkasından yapılan yanık kokusu uyarısı nedeniyle mi yakıt boşaltmaktan vazgeçiyorlar ve hemen iniş kararı alınıyor? Yoksa tek başına yangın belirtisi nedeniyle mi acil iniş yapılıyor. Uzattım... Yangın tehlikesi olan uçakta yakıt boşaltılmadan direkt iniş kararı mı verilmelidir?
3:53 kuyruk biraz fazla mı yakın ?
Baha kaptan, arabalarda da eskiden çok fazla mekanik tuş vardı, uçak kadar neredeyse tuşları vardı bazı modellerin, şimdi araba üreticileri mekanik tuş sayısını azalttılar, dijitale geçtiler ve şimdi dashboard yani ön gövde çok daha sade oldu arabalarda. Uçaklarda neden aynı inovasyon olmuyor? Bu kadar çok tuş zul değil mi?
Arabalarda mekanik tuşlar azaldı ama şimdi ekrandan radyo kanalı değiştirmek bile eziyet oldu. Basmalı tuşlarda parmaklar alışıyordu, bakmadan bile kullanıyorduk.
Günün birinde İzmir'den Sivas'a gitmek için uçakla havalandik kalkışta hava yağmurluydu kalkıştan kısa bir sonra uçağa yıldırım çarptı ve yarım saat sonra yoldan geri döndü uçak Sivas'ta tamirci yoktur diye İzmir'e geri geldiğimizde yağmur halen yağıyordu ve ucagimiza yine yıldırım çarptı.benim anlamadığım pilotlar biliyorlardı kalktığımiz yerde yağmurun devam ettiğini neden aynı yere geri döndüler ve inemedi uçak yaklaşık yarım saatten fazla hava dönmek zorunda kaldılar.
Hangi filodaydınız askerken
Sivil kökenliyim
KAPTANIM... basınc deyince HELİOS faciasının güzel yorumlarınla bi anlatsan mı sanki. böyle bi dinlesek seni :-)
Daha güzeli ve daha az bilinmeyeni geliyor 😃
Heyecanla bekliyoruz
Kaptanım Bi uçuşunu kokpitten çekme ihtimalin var mı?
Sıfır. Bizde yasak.
Baha kaptanım normal şartlarda kabin içi basıncı kaç atmosfer olmalıdır.
yerde basinc 29.92 "hg olsun, her 1000 feet yukselmede 1"hg basinc kaybi olsun, kabin basinci 7000 feete sabitlensin... o zaman kabin basinci 29.92-7=22.92"hg olur...bunu da atmosfere cevirmek icin 29.92 ye bolsek 0.766 atm olur.
@@Amerikanin2numarali_ustasi Usta sen pilot musun?
@@rzadogruel5631 pilotum ama ticari degil
@@Amerikanin2numarali_ustasi teşekküler anladığım kadarı ile deniz seviyesinde standart yerdeki bir atmosfere maruz kaldığımız basınç uçuş sırasında düşüyor.
@@Amerikanin2numarali_ustasi Amerika'damısın usta?
Bir iç hat uçuşunda 2. Pilot uçağa bindiğimiz anda gelebildi.kokpite girdi.bunun için yorumunuz varmı Baha bey.
Çeşitli nedenleri olabilir. : başka bir uçuştan zor yetişmiştir ; terminale gitmiştir; esas görev yapacak pilot hasta olmuştur yerine başkasını yollamışlardır ..vs vs vs
@@KaptanBaha Aksamdan kalmis olabilir :)
Tuna Bey, uçuş ekibi normal koşullarda uçuşun planlanmış tarifeli saatine 1 saat civarı kala (bu süre şirketten şirkete değişebilir) kendilerine ait bölgede buluşur, uçuş öncesi toplantılarını yapar, uçuş ile ilgili dökümanları edinip, uçuş operasyonu ile ilgili kararlarını verir ve uçak kendilerine tahsis edilince de uçağa geçerler. Herhangi bir sebeple, pilotlardan birinin uçuşa gelememesi veya görevin başında rahatsızlanıp uçamaz duruma gelmesi halinde, yerine yedek bir pilotun bulunması gerekir. Bu yedek pilot genelde STANDBY (Nöbetçi) statüdeki pilotlardan biri olur. Ama, dönemsel yoğunluk ile bu tarz pilot bulundurulması mümkün değilse, şartları uygun boştaki bir pilot da evden çağrılabilir. 2007 ya da 2008 yılıydı. Güneşli Metro Gros Markete alışveriş için yazlık kıyafetle geldiğim sırada telefonum çaldı. Saat 14.22’de açtığımda,THY Ekip Tahsis A319 ile saat 15.00’da icra edilecek İstanbul (IST) - Kahraman Maraş (KCM) uçuşu için seferin kaptanına erişilemediğini, mümkünse göreve gelmemi talep etti. “Zamanında kalkışı sağlayamayacak durumdayım, başkası yok mu?” cevabıma karşılık başkasının olmadığını söylediler. Bunun üzerine, ikinci pilotun uçağı hazırlayıp, bütün işlemleri bitirmesini söyledim. Görev için, Güneşli’den Yeşilköy ‘deki evime hızla döndüm. 14.38 gibi eve vardım. 14.43’te evden üniformalı, fakat kirli sakallı (traş olmak o zamanlar zorunlu idi) olarak çıktım. İstanbul Atatürk Havalimanı otoparkına 15.50 civarı park edip, Koşarak Ekip Tahsis’e, oradan da uçağa geçtim. 14.58’de uçağa bindim. Balans inceleme, imzalama ve Before Start Checklist sonrası 15.00’da da zamanında motor çalıştırdık. Bu olay, benim için kariyer rekorumdu! Sakal traşımı uçağın ön tuvaletinde, düz uçuşta oldum. Kahramanmaraş’ta, havalimanında, uçuş ekibime dondurma ısmarlamayı da ihmal etmedim! Sonuçta, kriz zamanları kendi çözümlerini üretir. Uçuş ekibinin eksikliği mini krizdir. Ölümlü kazalar ise majör krizlerdir!
Oğuz kaptan bilgilendirme için çok teşekkürler.Başarılar.
Pilotları işten çıkartmak yapıcı bir çözüm değil. Hava yolu şirketinin çözüm üretme ve bu olayların tekrarını önleme sorumluluğundan kaçmasıdır. Ki böyle bir durumu kayıpsız atlatan bir pilot ekibi zaten yaşadıklarından gerekli dersleri çıkartmışlardır ve bunu mesleki bir deneyim olarak kulaklarına küpe yapmışlardır.
+1
Çok haklsınız. Dediğim gibi son derece demode bir sistem. Arap kültürü böyle devam ediyor. Bir meydana inemeyiz başka meydana gittiği için işten çıkartılan pilot biliyorum.
Türkiye’de de bu kültür genelde böyle idi ama bunu doğru yapan havayolları da var , yanlış yapanı da.
@@KaptanBaha ben anestezi uzmanıyım. yaşadığımız komplikaayonlar, beklenmeyen durumlar mesleki deneyimimizi arttiriyor ve zaman içinde giderek daha da tecrübeleniyoruz. Böyle sorumluluğu yüksek olan meslek gruplarında deneyim gerçekten önemli. İşten çıkartmak sorumluluk kabul etmeyen, motivasyon kırıcı ve yapıcı olmayan bir uygulama gerçekten. Bir yolcu olarak, bu şekilde uygulama yapan bir hava yoluna olan güvenim sarsılır gerçekten. Sn. Kaptanım değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Sevgiler saygılar
Kesinlikle katılıyorum. İki tür insan / şirket tipi vardır : gelişmeye açık olanlar ve olmayanlar. Sonuncusunun sonu hep hüsranla biter. İlki ise gelişe gelişe büyür. Havayollarının da yöneticileri insan. “İşten attık. Kovduk. “ mantığı ile hareket edenler yok olmaya mahkumlar.
Hocam ben uçaklarla seyahat etmeyi seven biri olarak hep şunu merak etmişimdir. Uçak türbülansa girdiği zaman sanki balyozla uçağa vuruluyormuş gibi bir ses duyuluyor. Sert hava akımına mı maruz kalıyor uçak acaba? Cevaplarsanız sevinirim saygılarımla
Altta kargoda yolcu kaldıysa 😃😄 genelde uçak içindeki alet edevat çıkarır o sesleri. Sonuçta metal bir tüpün içinde gidiyorsunuz. Mutfağa yakın oturuyorsanız oradaki servis arabaları vururlar kötü. Onların sesi olabilir.
En çok şunu merak ediyorum. Kaptan Joe Moser ile karşılaştınız veya tanıştınız mı? Saygılar.
Şuan aktif olarak pilotluk yapıyor musunuz baha bey
Videoları izleyin anlarsınız
@@KaptanBaha evet yada hayir diyeceksiniz sadece. Adamin isi gucu yok videolarimi izlesin?
Ortadoğu kafasındaki şirketler işte. Premium olması bir şey ifade etmiyor
Abi sen uyumadan ne kadar uçtun en fazla
👏👏👏👏
Hocam bir uçuş görevlisinin 8 saat uyuduğunu söylediniz raporla ilgili, aklıma takılan pilotlar sağlıklı bir uçuş gerçekleştirmek için kaç saat uyumalı? 🙂
kaptan baba
Kaptanım hep merak etmişimdir, kalkış için pist başında bekleyen uçak neden motorlara ani güç vererek koşmaya başlıyor, kademeli bir güç artırımı motorlar ve uçak için daha sağlıklı olmaz mı?
Ani bir güç verme olmuyor bildiğim kadarıyla. A320 için %50 N1 değerine getirip motorların stabil olduğunu kontrol ettikten sonra kademeli bir şekilde take off için hesaplanan değere getiriyoruz.
@@ucancoban Özellikle tam güç veriliyor demedim, motorlara verilmesi gereken güç miktarı %50 olsa bile %50 aniden veriliyor. Yolcu olarak izlenimlerim bu yönde hatta birkeresinde şunu bile gözlemledim pist başında motorlara güç verildi uçak itiş gücü oluşturuyor bir titresimle beraber bir sarsıntı fakat uçak sabit duruyor sonra hiç motor sesi değismeden aniden sapandan bırakır gibi fırladı pistte hız kazanmaya başladi. Sanki hem gaz verip hem fren yapıp sonra frenleri bıraktı. Havacılıkta bunların bir nedeni vardır diye düşünüyorum fakat fizik kanunlarına göre uçak ekipman ve gövdelerine stres bindirdigi bir gercek. Aynı şey indikten sonra durma konusunda da gecerli. Örneğin 4 km lik pisti olan Erzurum Havalimanına inerken dahi uçağı daha kısa mesafede durdurup pistin ortası sayılacak taksi yoluna girmek için fren güçlü ters iticiler müthiş bir yavaşlama. Bu enerji pistin daha biraz daha fazla kısmına dağıtılarak daha az baskı uygulanabilir diyede düşünmüyor değilim.
Hocam belki de pistin uzunluğu yetmiyordur
Kaptanım f15 görev bilgisayarı saniyede 87 milyar kez işlem yapıyormuş bir bilgisayarcı olarak bunu nasıl yorumluyorsunuz?
O konuda bilgin yok. Zaten olsaydı da söyleyemezdim sanırım 😄😃
Hocam ben havacılık eksperi değilim..Ama bölgeyi bilen biri olarak söylüyorum ki bir çok alanda bu tip olaylar sürpriz değil. En iyi hava yolu veya diğer bazı şeylerde en iyi filan seçiliyorlar . Akıl var mantık var. Hiçbir akademik temel veya dolayısı ile gerekli olan sosyal perspektife sahip olunmayan bölgede bu işlerin başarılması ne kadar mümkün olabilir? Kimileri, yabancı çalışanlar sayesinde oluyor diyebilir. Yahu, Allah aşkına, elleri vicdana akılları kafaya koyarak sorarım; Projenin sahibi uyumsuz olduktan sonra işin en iyi ekinini toplasanız ne fayda?
Kaptan Baha videoları maksimum 10dk uzunlukta yaparsan kanal uçar
Bazı konuları ayrıntısı ile anlamak ve anlatmak için 10 dakika yetmiyor. Kusura bakmayın.
@@KaptanBaha canınız sağolsun seviliyorsunuz
FO 8 saat uyumuş gayet yeterli aslında.
Sekiz saat uyuması yeterli olmayabilir. Raporda bunun ayrıntılı açıklaması var. Okuyun.
Abi Emiratesin aslinda en asagida kablolar varya onlar bozulunca patliyo
kazanın asıl nedeni : EFB ye girilen takeofff ağırlığının yanlış olması ve sonucunda çıkan V1, Vr değerlerinin yanlış olması
jal 123 olayını biliyorsundur oradaki pilot ve kabin ekibini yaşasalar da tebrik etsek
Sevgili kaptan Baha bu tarz videolarla ilgili bir ricam var ben pilotaj okuyorum ve bu tarz videoları da takip ediyorum sen araştırıp bilgileri derleyip toplayıp bize video yapıyorsun senden ricam bir videonda da uçak kazası veya bu tarz olaylar nasıl araştırılır doğru bilgi nasıl elde edilir raporlar vs nasıl ulaşılır gibi bir şey yaparsan çok iyi olur bence
Güzel olur tabii. Not aldım.
@@KaptanBaha teşekkürler :)
Amazon uzun menzilli Kargo ucak lari aliyormu$ Airbus ve Boeing
Amazon o uçakları zaten işletiyor. Ayrıca uçakları nasıl işletecek ona da bakmak lazım.
Kaptanım, bunları bilmek beni çok korkutuyor uçağa binerken....
Siz kaptan pilotlar da bunlardan korkuyor musunuz insani olarak yani...
Korksaydık uçağa binmezdik 😄😃
@@KaptanBaha :) iyi ki varsınız
Çok teşekkürler
Hollanda da düşen thy neden düşmüş dü hata kimde idi ?
Tek bir nedeni yok. Kapsamlı bir video yapacağım o konuda ileride.
Buna turbo Lag deniyor kopmresör yani süper charge (turbodan farklı olarak Lag yoktur) lı araçlarda bunu görmezsiniz fakat Turbolu araçlarda 4500-5000Rpm den sonra basınc üretmeye başlar 5000Rpm den sonra ise aşağı yukarı 5.5K Rpm civarı asıl görevi olan basınçlı havayı sağlar ve buna Turbo Lag denir uçaklardaki matık ta aynı yakıt geliyor fakat yakıta karşılık basınclı hava gelmiyor savaş jetlerinde ise art yakıcı denen şey var egsoza yakıt basar ve turbo lag ortadan kalkar ve ses hızının üstüne çıkar tabi ama bunu yolcu uçaklarına yapılmaya kalksa o uçan yarı plastik yarı Cola Box lar o basınca dayanamayıp parçalanır sonra imam ya da papaz bize silikonu tıkayı verir😅
Turbo lag değil bu. ucak motorları turbo fan dır. Fan motorun girişindedir.
Anlaşıldı kaptanım. Bu bilgiler biraz daha derin olmuş gibi yüzeysel değil yani. Selamlar...
The operating captain reported having 6 hours sleep in the 24 hours prior to the occurrence ... The operating first officer reported having 8 hours sleep in the previous 24 hours. First officer 8 saat uyumuş dediğiniz gibi
Yani ? 😃
@@KaptanBaha kaptanım videoda fo nun kaç kaç saat uyuduğundan emin değildiniz o yüzden yazdım :)
Şimdi oldu. 16 saat üstüne anlama kıtlığı oluşması normal 😄😃
Hocam çok konuştun ,pilot haklarını savundun ama asıl konu olan kaza sebebini net olarak açıklamayı galiba unuttun...
Neymiş efendim uçak en guvenilir ulasim yoluymus🤬🤬
Noeing 747 pilotu olarak uçuş yapıyorum. Yazım hatası olmuş
Noeing yani New Boeing 😂😂. Düzelttim. Teşekkürler. 😃
Paul Stanley "Live to win"
2:01 -- 2:04 :)
Sendikalaşma Türkiye de var da orada olsun.
Hepsi pilotların elinde.
Her sektorde çalişani eziyorlar. 24 saat uc 6 saat uyu . Paraniz batsin