Εκάμαμε τζιαι εμείς πολλά; Μέρος 2ο | Podcast Therapy S1E3

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 8 พ.ย. 2024

ความคิดเห็น • 7

  • @MariosPanaou
    @MariosPanaou หลายเดือนก่อน +1

    Ειρήνη σε ευχαριστούμε για όσα μοιράστηκες μαζί μας. Σόλωνα, ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία που πήρες. Συνεχίστε και οι δύο να λέτε και να διδάσκετε την αλήθεια. Μόνο μέσω της αλήθειας, θα έχει μέλλον αυτός ο τόπος.

  • @andreasisaias264
    @andreasisaias264 หลายเดือนก่อน +1

    Φοβερη εμπειρία. Μπράβο στην εκπομπή σας!

  • @ttetpos
    @ttetpos หลายเดือนก่อน +2

    ♦ Ειρήνη, σ' ευχαριστώ από καρδιάς για το πόσο έντιμα και ειλικρινά μοιράζεσαι μαζί μας τον εσωτερικό σου εαυτό, που - ώ σύμπτωση των συμπτώσεων - τυγχάνει να είναι και ο συλλογικός και ο πανανθρώπινος μας εαυτός! Άρθρωσες με λόγια και με την ευγενή παρουσία σου την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά του λαού μας, καθώς και τα αμίλητα, τα άφατα, τα βουβά, όλα εκείνα που δεν μπορούν να αρθρωθούν.
    ♦ Και επίσης από καρδιάς, προσφέρω απολογίες εκ μέρους του πατέρα μου Τάκη Ευδόκα, ο οποίος αν σήμερα (ή ακόμα καλύτερα, αν στο παρελθόν) μπορούσε να δει και να κατανοήσει τον παραλογισμό και την σκληρότητα της αυταρχικής ψυχιατρικής, και ιδίως της μεθόδου όπου επίτηδες επιδιώκεται μια σκόπιμη και βεβιασμένη εκδοχή αυτού που ονομάζεται "θεραπευτική αντιπαράσταση", ή "θεραπευτική θεώρηση κατά μέτωπον" (ο τεχνικός όρος στην επιστημονική γλώσσα είναι "confrontation"), που υποτίθεται θέτει ή και σπρώχνει το θεραπευόμενο άτομο ενώπιον κάποιου αφόρητου ή ανεπίλυτου προβλήματος και αναμένεται πως "έτσι μαγικά" θα το λύσει... αν τα κατανοούσε αυτά, σίγουρα θα ζητούσε συγνώμη.
    ♦ Οι θεραπευτικές αυτές μεθόδοι μπορούν να παράσχουν επίλυση, ανακούφιση και ψυχική υγεία ΜΟΝΟ αν εφαρμόζονται σ' ένα θεραπευτικό πλαίσιο όπου υπάρχει δυνατή και θερμή εμπιστοσύνη μεταξύ θεραπευόμενου ατόμου και θεραπευτή. Στις πλείστες περιπτώσεις (όταν τα θέματα είναι σημαντικά) η "επαγγελματική απόσταση", ο καθωσπρεπισμός, και τα ψυχρά ιατρικά πρωτόκολλα δεν μπορούν να κτίσουν δεσμούς εμπιστοσύνης και άρα η αντιπαράσταση (confrontation) αντί να λειτουργεί θεραπευτικά ΕΠΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑ. Η εργασία του θεραπευτή δεν είναι το να επιτίθεται ως πολιορκητική μηχανή στο υποσυνείδητο του πάσχοντος, αλλά αντίθετα, το να καλλιεργεί την ψυχική άνεση και ασφάλεια του πάσχοντος ατόμου. Αυτό βοηθά τα τείχη και την θωράκιση να μαλακώσουν, να γίνουν εύπλαστα, και το άτομο να αισθανθεί από μόνο του την ασφάλεια να ανοίξει τις πύλες. Η άρνηση της πραγματικότητας και η θεραπευτική αμνησία σώζουν ζωές• μόνο όταν αλλάξουν οι εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες του θεραπευόμενου επιλύονται αυτά τα πράγματα, γιατί καθίστανται αχρείαστα.
    ♦ Άγγιξες και πολλά άλλα (σφαγές ΤΚυπρίων, γεγονότα της εισβολής, το θέμα της διζωνικής "τελικής λύσης" του κυπριακού, κοκ.) στα οποία ελπίζω να μπορώ να επανέλθω.
    ♦ Παρακολουθώντας στον χάρτη παράλληλα με την αφήγηση σου την πορεία της οικογένειας και των αγαπημένων σας εκείνη τη φοβερή μέρα των σκοτωμών, μέτρησα σήμερα τις αποστάσεις και κατέγραψα πως ακριβώς εκείνες τις ώρες ήμουν μόνο έξι χιλιόμετρα ανατολικότερα σας, τρέχοντας και εγώ από σπίτι σε σπίτι και από χωράφι σε χωράφι και υπόγειο για να σωθώ από τους βομβαρδισμούς και πολυβολισμούς ολογύρω μας.

  • @thanasisathanasi4965
    @thanasisathanasi4965 หลายเดือนก่อน

    Καλό podcast και πολύ καλή ιδέα. Αν το διαχειριστείτε σωστά θα πάει πολύ καλά.

  • @thanasisathanasi4965
    @thanasisathanasi4965 หลายเดือนก่อน +2

    Αυτό το podcast το αφιερώνω στον μεγαλύτερο τενεκέ που εγιέννησε αυτός ο τόπος και ονομάζεται Φειδίας.