Üstün Zekalı Çocuklarda Matematik Eğitimi | Banu ERCİYES

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 27 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น • 10

  • @TUĞÇECİĞERİM
    @TUĞÇECİĞERİM ปีที่แล้ว +1

    Çok tesekkürler muhtesem bir program olmuş❤

  • @Hacker011-v6g
    @Hacker011-v6g 4 หลายเดือนก่อน

    Merhaba Murat bey.Ben Mehmet Şahin hocamızın olimpiyat derslerine katılmak istiyorum,fakat nasıl iletişime geçeceğimi bilmiyorum.Lütfün yardım edin.Nasıl yapa bilirim?Yardım ederseniz,minnettar olurum.

  • @senaysever6132
    @senaysever6132 3 หลายเดือนก่อน +1

    Yaşıtlarına göre gelişim 13 ay geriden geliyor diye bildiğimiz kızım 7 yaşında 135 ıq, üstün zekalı denildi. Ben sadece yaşıtlarını yakalasa yeter diye ümit ederken bu duruma fazlaca şaşırdım. Bu iki durum arasında fark var, 13 ay geriden geliyor diyen mi yanıldı yoksa wisc 4 ü uygulayan mı, yoksa herikisi de doğru da çocuk geride durumdayken birden ne oldu da şimdi üstün zekalı denildi

    • @nilayyaldiz9010
      @nilayyaldiz9010 3 หลายเดือนก่อน

      Bu çok güzel bir haber bence, kızınızı tebrik ederim. Gelişim geriliğinin zeka ile ilişkisi yok anladıhım kadarıyla. Acaba kızınızın genel durumunu yazabilirmisiniz? Mesela ince motor becerileri, kaba motor becerileri nasıl dı? Duygusal durumu? IQ da hangi alanda yetenekli çıktı. Biraz bahsederseniz, sevinirim. Bir de nasıl gözlem yaptınız? Farklı olduğu bellimiydi?

    • @senaysever6132
      @senaysever6132 3 หลายเดือนก่อน

      @@nilayyaldiz9010 bizim ilk farketmemiz 19 aylıkken oldu, ismine dönme, ortak dikkat ve göz teması eksikti. Yürümesi 15.ayda oldu, çok temkinliydi, parkta merdiven bile çıkmak istemiyordu. Eve gelen misafiri gidene kadar huzur vermiyor, gittiğimiz yerden de çıkmak istiyordu. Kreş işe yarar denildi ama daha da kapandı. 5 yıl neredeyse özel eğitim aldı ancak normalleşme sürecimiz 5 yaş gibi dramaya başlamasıyla oldu. Aldığı tüm özel eğitimler çöpmüş,ayrıca aba uygulamasına izin verdiğim için vicdanen kendimi hala huzursuz hissediyorum. Çok saat özel eğitim değil, çok saat anne baba ilgi ve sevgisiyle düzeliyor çocuklar. Aynı zamanda aynı şartlarda eğitime başladığı, ancak şu an orta derece otizm tanısı ile devam eden arkadaşlarından anlıyorum bunu.

    • @senaysever6132
      @senaysever6132 3 หลายเดือนก่อน

      @@nilayyaldiz9010 çok merhametli bir çocuk, kalp kırmayı kıskançlığı bilmiyor. Uyumlu, mantıklı açıklamalar yapıldığında ikna oluyor. Cips çikolatanın zararlarıyla ilgili biraz sohbet ettik, şu an jelibon cips beyin hücrelerimizi küçültür değil mi anne diyip yanından bile geçmiyor. Hakkını savunur, özgüveni çok yüksek. Tiyatro gösterilerinde söylemesi gereken kısım devrik cümleli olduğu için ezberleyemedi, ama öyle bir uydurdu ki kimse anlamadı. Gelişim geriliği konusuna açıkçası ben de ikna olmuştum. Aylarca birden ona kadar rakamları tanıtamadım,heralde öğrenemiyor dedim. Üstün zeka çıkan alanı mimarlık mühendislik gibi matematiksel zeka gerektiren alanlarmış. Beynin gelişebilen değişebilen birşey olduğunu öğrendikten sonra hiç ümidimi yitirmedim, böyle işte napalım diyip bırakmadım, çünkü öyle anlar yaşıyorduk ki geçen yıl yaşadığı bir tecrübeyi bir sonraki yıl kullanabiliyordu.Evet zor bir yolculuktu, mesleğim gitti, sürekli onunla olmak zorunda kaldım ama şimdi huzurla iyiki diyebiliyorum

    • @nilayyaldiz9010
      @nilayyaldiz9010 3 หลายเดือนก่อน

      Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Konuşma nasıl dı? Erken mi? geç mi konuştu. Test te neler yaptı, ne tür bir test oldu. Benim de 7 yaşında bir oğlum var. Onun için sordum.

    • @senaysever6132
      @senaysever6132 3 หลายเดือนก่อน

      @@nilayyaldiz9010 insan beyni olumsuz hatıraları unutmaya çalışıyor o yüzden tam hatırlayamamakla beraber konuşma 3.5 tan sonra gelmeye başladı sanırım. Ama bu bir sohbet şeklinde değildi, misal 5 yaşında anaokuluna giderken, sorduğum hiçbir soruya neredeyse cevap alamıyordum, arkadaşlarının isimleriyle hiç ilgilenmedi,6 yaşında gittiği anaokulunda benim kankam var dedi, ismini söyledi, 3 arkadaşının ismini öğrendi, onlarla ilgili bizimle konuşmaya başladı. Ama yine de geçen yıl bu zamanlar, yaşıtlarını yakalar mı, kaynaştırma olmadan okula gidecek duruma gelir mi şeklinde çok tasalıydım. Ben doktora raporu devam edecek mi kalkacak mı diye sormak için gittim, ihtiyacı varsa devam etsin dedim. Ancak çocuk psikiyatri karar vermeden önce psikoloğa bir test yaptırıyor, porteus testiydi sanırım adı, Labirent testi. Bana bunu zımbalayıp verdiler, ailelere söylemiyorlar normalde, ama ben ne kadar geride diye merakımdan arasından baktım, 135 ıq görünce ne düşüneceğimi şaşırdım. Araştırdım ve güven açısından wisc 4 testinin uygun olduğuna karar verdim, herkesin de uygulayabildiği bir tesr değil, ben sakaryada bulamadım. İstanbulda Tüzderde yaptırdık sonra. Benzer bir sonuç oldu. Zaten bir anlamı bir önemi yok bizim için, sadece onun ihtiyaçlarına göre ona yardımcı olabilmek için.