Ne güzel filmdir, hatırlattığınız için teşekkürler. Ben de en azından biraz daha döneme aşina olmak isteyenlere aşağıdaki film ve belgeselleri tavsiye etmiş olayım: - Kill Your Darlings (2013) - Naked Lunch (1991) - Howl (2010) - Love Always, Carolyn (2011) - The Source (1999)
Bir muhteşem bölüm daha... Özellikle "beat" kelimesinin müziksel konotasyonunu da düşününce bir Allen Ginsberg şiirini kendisinden dinlerken neredeyse üzerimde caz etkisi yarattığını farkedip akımın adının çok daha derinleştiğini görüyorum. Bölümde bahsi geçen savaş karşıtı eylemlerde, numaralandırılmış "Revolutionary Letter" başlığı altında yazdığı şiirlerini bildiri gibi dağıtan Diane di Prima'nın, şiiri geleneksel ve elitist tavrın elinden söküp alarak sokağa, bara, parka yani topluma taşımakta öncülük eden; özellikle beat kuşağının anılarını toparlayıp yine di Prima gibi kaleme alan Hettie Jones'un ve adlarına artık pek rastlamadığımız, kitaplarının Türkçe çevirisini bulamadığımız Beat Kuşağı Kadınlarının eserlerini İngilizce bilen dinleyicilere şiddetle tavsiye ederim. Tek satırlık bir di Prima şiiri özellikle Beat şiirinin politik eleştirel gücünün en başarılı kanıtı olmuştur benim için: "Get your cut throat off my knife" "Kesilmiş boğazını bıçağımdan çek"
Güzel yorumlarınız ve katkılarınız için çok teşekkür ederim. Bu yorumunuzun üzerine, biraz Patti Smith dinleyip Susan Sontag okumak istediğimi fark ettim. :)
Tabii! 1. Taking Woodstock (2009) Ang Lee’nin yönettiği bu komedi-dram, festivalin düzenlenmesine katkıda bulunan gerçek bir kişinin anılarına dayanır. 1969’daki atmosferi ve festivalin perde arkasını mizahi bir dille anlatır. 2. A Walk on the Moon (1999) Tony Goldwyn’in yönettiği bu film, Woodstock’a arka plan olarak yer verir. Bir ailenin yaz tatili sırasında, anne ve çocuklarının Woodstock’tan etkilenme süreci konu edilir. 3. Almost Famous (2000) Cameron Crowe’un bu yarı otobiyografik filmi doğrudan Woodstock’u işlemese de, dönemin rock kültürünü ve müzik dünyasını derinlemesine işler. 4. Across the Universe (2007) Beatles şarkılarına dayanan bir müzikal olan bu film, 1960’ların kültürel ve siyasi hareketlerini, Woodstock ruhuyla uyumlu bir şekilde işler.
Şahane bir bölümdü yine. Ellerinize sağlık. Naçizane izlemeyen varsa diye The Boat That Rocked filmini muhakkak öneririm.
Yorumunuz ve katkınız için çok teşekkür ederim. Eh o zaman bu gece The Boat That Rocked izlemeli :)
Ne güzel filmdir, hatırlattığınız için teşekkürler. Ben de en azından biraz daha döneme aşina olmak isteyenlere aşağıdaki film ve belgeselleri tavsiye etmiş olayım:
- Kill Your Darlings (2013)
- Naked Lunch (1991)
- Howl (2010)
- Love Always, Carolyn (2011)
- The Source (1999)
Çok müthiş bir kanal ellerinize, yüreğinize sağlık!
Teşekkürler:)
Bukowski beat kuşağından değilmiş çok şaşırdım. Kendisi en sevdiğim yeraltı edebiyatı yazarıdır.
Bir muhteşem bölüm daha... Özellikle "beat" kelimesinin müziksel konotasyonunu da düşününce bir Allen Ginsberg şiirini kendisinden dinlerken neredeyse üzerimde caz etkisi yarattığını farkedip akımın adının çok daha derinleştiğini görüyorum.
Bölümde bahsi geçen savaş karşıtı eylemlerde, numaralandırılmış "Revolutionary Letter" başlığı altında yazdığı şiirlerini bildiri gibi dağıtan Diane di Prima'nın, şiiri geleneksel ve elitist tavrın elinden söküp alarak sokağa, bara, parka yani topluma taşımakta öncülük eden; özellikle beat kuşağının anılarını toparlayıp yine di Prima gibi kaleme alan Hettie Jones'un ve adlarına artık pek rastlamadığımız, kitaplarının Türkçe çevirisini bulamadığımız Beat Kuşağı Kadınlarının eserlerini İngilizce bilen dinleyicilere şiddetle tavsiye ederim.
Tek satırlık bir di Prima şiiri özellikle Beat şiirinin politik eleştirel gücünün en başarılı kanıtı olmuştur benim için:
"Get your cut throat off my knife"
"Kesilmiş boğazını bıçağımdan çek"
Güzel yorumlarınız ve katkılarınız için çok teşekkür ederim. Bu yorumunuzun üzerine, biraz Patti Smith dinleyip Susan Sontag okumak istediğimi fark ettim. :)
Harika derlemeler. Emeğine sağlık Cüneyt.
Çok teşekkür ederiz:)
Elinize sağlık. Woodstock hakkında belgesel var ama film bulamadım. Filmlerin isimlerini söyleyebilir misiniz lütfen?
Tabii!
1. Taking Woodstock (2009)
Ang Lee’nin yönettiği bu komedi-dram, festivalin düzenlenmesine katkıda bulunan gerçek bir kişinin anılarına dayanır. 1969’daki atmosferi ve festivalin perde arkasını mizahi bir dille anlatır.
2. A Walk on the Moon (1999)
Tony Goldwyn’in yönettiği bu film, Woodstock’a arka plan olarak yer verir. Bir ailenin yaz tatili sırasında, anne ve çocuklarının Woodstock’tan etkilenme süreci konu edilir.
3. Almost Famous (2000)
Cameron Crowe’un bu yarı otobiyografik filmi doğrudan Woodstock’u işlemese de, dönemin rock kültürünü ve müzik dünyasını derinlemesine işler.
4. Across the Universe (2007)
Beatles şarkılarına dayanan bir müzikal olan bu film, 1960’ların kültürel ve siyasi hareketlerini, Woodstock ruhuyla uyumlu bir şekilde işler.
@@MadalyonunBilinenYuzu çok teşekkürler 🙏
Karpuz şekerinde sıradan bir gün.
Braughtigan…
Hep listemde olup da bir türlü okuyamadıklarımdandır.
Hocam osho ve tarikatı hakkında da bir video gelir mi?
Osho konusu kesinlikle listemde olan bir konu. İlerleyen dönemlerde mutlaka konuşacağız. Fikir için teşekkür ederim.