Contactloos betalen, niet zonder risico

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 29 ต.ค. 2024

ความคิดเห็น • 16

  • @IkkeBelgPlays
    @IkkeBelgPlays 7 ปีที่แล้ว +8

    De bankier vind het zelf ook gevaarlijk zegt al genoeg

  • @W00fer
    @W00fer 6 ปีที่แล้ว +1

    Bij sommige banken kun je elk bedrag, ook die onder de 25€, beveiligen met code. Daarnaast op je telefoon NFC uitzetten na elke betaling. Dan is het al iets veiliger.

  • @koen-vl-personal
    @koen-vl-personal 7 ปีที่แล้ว +1

    Het probleem kan zich enkel stellen met bankaarten die NFC enabled zijn. Voor een android smartphone wordt de NFC chip pas geactiveerd als het scherm ook actief is. Gebruik voor NFC kaarten een RFID-protected wallet

  • @NatPaniNiX
    @NatPaniNiX 3 ปีที่แล้ว +1

    het moet toch lawaai makn in de terminal

  • @dannibal
    @dannibal ปีที่แล้ว

    Ik heb contactloos betalen vanaf het begin uitgeschakeld op mijn kaart. Betaalterminal op de bus deed het niet en omdat de chauffeur bleef aandringen op contactloos betalen terwijl ik zei dat ik dat niet kan, heb ik dan toch mijn kaart er maar tegengehouden om een oeverloze discussie te vermijden. En rarara, het geld is afgeschreven... Mijn bank heeft zich al in alle bochten gewrongen om hier een deftige uitleg aan te geven, maar plots werd het windstil want ze hadden echt geen inspiratie meer om deze fout (?) in mijn schoenen te schuiven. Beeld je eens in dat de technologie die OVPay gebruikt in verkeerde handen valt...

  • @Toxicdemon2
    @Toxicdemon2 4 ปีที่แล้ว +1

    Ik doe er in elk geval niet aan mee. Met de kaart of cash, anders betaal ik niet en mogen ze hun rommel houden

  • @flybeep1661
    @flybeep1661 7 ปีที่แล้ว

    Voor diegene die de impressie hebben dat dit ook met een smartphone kan gebeuren, dit is haast niet mogelijk. Deze manier van stelen werkt enkel onder volgende voorwaarden met nogal wat hulp van het slachtoffer zelf: namelijk voor eerst moet de betalings app geactiveerd zijn. Ten tweede moet die betalingsapp heel recent geactiveerd zijn aangezien deze apps beveilgd zijn met een zogenaamde session-timer, dit betekend indien de app voor een tijd aanstaat zonder dat er een handeling gebeurt de handeling in de app niet kan doorgaan. Deze sessie tijd is bovendien zeer kort (typisch onder een minuut, online banking apps gebruiken eenzelfde methode bovendien). Dus kort samengevat, is dit mogelijk: ja maar er moeten wel wat voorwaarden voldaan zijn om dit te doen slagen. Het is niet, zoals dit filmpje de impressie wil geven, alsof zomaar iemand maar moet passeren met een betaalterminal en hop je bent je geld kwijt.
    Bankkaart met nfc? Ik zou zeggen vermijdt dat, gebruik je smartphone. En voor die die geen smartphone heben lijkt het mij sterk dat ze plots toch voor nieuwe technologie kiezen zoals deze bankkaart maar niet een smartphone.

    • @mathiasdeweerdt1400
      @mathiasdeweerdt1400 7 ปีที่แล้ว

      Moet je toestel zelf ook niet unlocked zijn voor je een betaling kan uitvoeren? En verder kunnen ze toch enkel je bankkaart skimmen(Een kopie maken) en dan de code gaan raden/gokken?

    • @geonoy2909
      @geonoy2909 7 ปีที่แล้ว

      Dus het actie terrein voor dieven zou wel eens bij supermarkten en shoppingmalls kunnen zijn waar mensen voortdurend net hun applicatie hebben gebruikt en/of per ongeluk laten aanstaan.

  • @d947
    @d947 7 ปีที่แล้ว +3

    Goed onderzoek maar zo brengen jullie dieven nu wel op ideeën...

    • @pink_sunset95
      @pink_sunset95 7 ปีที่แล้ว +6

      Daniel als testaankoop eraan kon denken dan kunnen dieven het ook wel hoor.

  • @Koenvandamme
    @Koenvandamme 6 ปีที่แล้ว

    De oplichters kunnen gemakkelijk opgespoord worden adhv hun rekeningnummer. Dat het niet veilig zou zijn omdat iemand met je bankkaart kan betalen als je die verliest is ook onzin, want dit is hetzelfde bij credit cards of cash geld.

    • @marveladeguitar
      @marveladeguitar 6 ปีที่แล้ว +2

      De oplichter doet dat ook niet via een rekening die naar hen kan teruggetraceerd worden; dat gebeurt m.b.v. money mules. Diefstal en verlies van de fysieke kaart zijn niet het punt van dit onderzoek en daar heb je gelijk. Het gaat erom dat je zonder weet van het slachtoffer een afschrijving kan doen.

    • @dannibal
      @dannibal ปีที่แล้ว

      En jij denkt dat iemand dat doet? Er zijn al gerechtsdiensten die er niet aan beginnen als jij minder dan 10000 euro kwijt bent. Ongeacht of diezelfde dief dat alleen bij jou of nog bij 100 andere mensen gedaan heeft.

  • @4jcBel
    @4jcBel 7 ปีที่แล้ว

    Kan niet met smart phone gebeuren bij Apple moet je touch Id gebruiken. En toen ik laatste mijn nieuwe wallet kocht was dit nfc veilig.