"Vizkosite" terimi, bir sıvının veya akışkanın direncini veya akışkanlığını belirten bir ölçüdür, genellikle viskozite olarak adlandırılır. Yoğunluk ise bir maddenin kütlesinin birim hacmine düşen miktarını ifade eder. Bu nedenle, vizkosite ve yoğunluk farklı özelliklerdir ve genellikle birbirleriyle karıştırılmazlar. Ancak, bazı durumlarda, özellikle yoğunluğu yüksek olan sıvılar (örneğin, bal, pekmez gibi) genellikle viskozite açısından da yüksek olabilirler. Bu nedenle, bu tür sıvılar için "yoğunluk ile vizkosite benzer gibi" ifadesi kullanılabilir, ancak bu ifade genel olarak bilimsel olarak kesin bir tanım değildir.
hocam ilk soruda belirli erime noktaları vardırı kesinlikle doğru kabul ettiniz ama amorf katıların belirli bir erime noktası yok. amorf katılar saf madde olarak değelendirilmiyor mu?
Efsane anlatım için teşekkürler cansınız hocammmmmm
❤❤
Hocam gözünüzü seveyim ayt içinde video atın artık. Ayt yi de videolarla destekleyin.
ayt videoları güncel zaten.Soru çözümleri de gayet yeterli.Birkaç video atacakmış arada ayt ile ilgili
@@yahyaensarguclu hmm şuan tyt için yaptığı ekstra videolar için demiştim. Aynısını ayt için de yapsa daha iyi olabilir
hocamızın ayt kitabı da çıkacak muhtemelen . o zaman tyt şeklinde çekmeye başlar@@Wxcs000
@@yahyaensarguclu çok iyi o zaman. Hadi bakalım
teşekkürler hocam🧿
TYT Kimya | 28/59 #yks2025
Elmas kalbi bal gibi ağzı var harikasınız hocam Allah razı olsun ❤
Tesekkurler hocam yine çok güzel bir dersti
Hocam ayt kampıda gelecekmi
Elinize sağlık 🎉
🎉😊
Destek yorumu
Hocam ya da arkadaşlar acil cevap bu kamp kaç gün sürecek
Akıcılığı büyük olanın viskositesi azdır.Viskositezi fazla olan akmazzzzz .SAOLUN HOCAM
İlk
❤
Vizkosite ile yoğunluk aynı gibi
denebilirmi hocam
"Vizkosite" terimi, bir sıvının veya akışkanın direncini veya akışkanlığını belirten bir ölçüdür, genellikle viskozite olarak adlandırılır. Yoğunluk ise bir maddenin kütlesinin birim hacmine düşen miktarını ifade eder. Bu nedenle, vizkosite ve yoğunluk farklı özelliklerdir ve genellikle birbirleriyle karıştırılmazlar.
Ancak, bazı durumlarda, özellikle yoğunluğu yüksek olan sıvılar (örneğin, bal, pekmez gibi) genellikle viskozite açısından da yüksek olabilirler. Bu nedenle, bu tür sıvılar için "yoğunluk ile vizkosite benzer gibi" ifadesi kullanılabilir, ancak bu ifade genel olarak bilimsel olarak kesin bir tanım değildir.
hocam ilk soruda belirli erime noktaları vardırı kesinlikle doğru kabul ettiniz ama amorf katıların belirli bir erime noktası yok. amorf katılar saf madde olarak değelendirilmiyor mu?
Soruyu yazarken kristal katıya göre yazmıştım
Hocam testteki 1.soruda katıların her zaman belirli erime noktasi vardir dedik ama amkrf katıların belirlimerime noktasi yok da demistik
Soruda kristal katıyi sormuştum
❤❤❤
❤
❤❤❤
❤❤