Angajată de 33 de ani de la compania Atos alege moartea din cauza presiunilor de la job

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 14 พ.ย. 2024

ความคิดเห็น • 179

  • @Hacking-Work
    @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน +34

    Dacă ești nefericit(ă) cu jobul tău, ai îndurat abuzuri și nedreptăți la locul de muncă, ai nevoie de un sfat în carieră, sau pur și simplu vrei să vorbești cu cineva, suntem aici să-ți ascultăm povestea: hackingwork.ro/caut-sprijin.
    În plus, ai aici sfaturile unui avocat specializat în dreptul muncii despre ce poți face când te confunți cu demisia forțată la locul de muncă: dorusupeala.ro/demisia-fortata-ce-faci-si-cum-te-aperi-ai-aici-sfaturile-unui-avocat

  • @adinapetris9956
    @adinapetris9956 หลายเดือนก่อน +3

    Ma bucur ca exista cineva care atrage atentia ca e vorba de oameni si de viata lor,felicitari pentru podcast.

  • @MadalinaC25677
    @MadalinaC25677 หลายเดือนก่อน +28

    Felicitări domnul Doru Supeala pentru ca ne-ați adus la cunoștința acest caz. Lumea merita sa știe care sunt consecințele unui abuz la munca.

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน

      Ne bucurăm că ai găsit utile eforturile noastre și că le împărtășești și cu alți oameni dispuși să contribuie la aceste schimbări necesare!

  • @SarahJames-i9d
    @SarahJames-i9d หลายเดือนก่อน +4

    Cu respect pentru aceasta emisiune de calibru. Adevarat journalism 👏! Tot respectul. Cu adevarat se enuntza cheia problemei si exista capacitatea de a formula ipoteza. Sunteti niste formatori de opinie!

  • @MilosCristina
    @MilosCristina หลายเดือนก่อน +38

    Și eu am lucrat la Atos.Este adevărat. Te aduc în pragul nebuniei . Sa le fie rușine.Mi-e greata.

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน

      Dacă vrei să ne povestești mai multe, suntem aici să-ți ascultăm povestea: hackingwork.ro/caut-sprijin.
      În plus, ai aici sfaturile unui avocat specializat în dreptul muncii despre ce poți face când te confunți cu demisia forțată la locul de muncă: dorusupeala.ro/demisia-fortata-ce-faci-si-cum-te-aperi-ai-aici-sfaturile-unui-avocat

    • @cameliaminisan666
      @cameliaminisan666 หลายเดือนก่อน

      subscriu!

  • @Karina-mu1lk
    @Karina-mu1lk หลายเดือนก่อน +33

    Este foarte greu, si pentru cei care vin si spun 'e doar un job', 'dupa 8 ore nu mai e treaba ta' etc., ii invit la corporatie. Daca ai si un credit sau niste obligatii financiare, esti legat. Nu ai cum sa mai spui nu. Si alt job nu gasesti usor. Totul e legat de bani aici din pacate. Oamenii astia iti dau de mancare si daca nu te conformezi, te ameninta ca nu o sa mai ai ce pune pe masa. E un dezechilibru de putere in care banul este in mijloc. Asta e tristul adevar.

    • @i.am.ghost.
      @i.am.ghost. หลายเดือนก่อน +4

      Sclavagism. Nu se mai supune sclavul cu biciul, ci cu datorii.

    • @silvykara2927
      @silvykara2927 หลายเดือนก่อน +2

      @@i.am.ghost. mai bine sarac decat sa iti faci credit...

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน

      Dacă vrei să ne povestești mai multe, suntem aici să-ți ascultăm povestea: hackingwork.ro/caut-sprijin.
      În plus, ai aici sfaturile unui avocat specializat în dreptul muncii despre ce poți face când te confunți cu demisia forțată: dorusupeala.ro/demisia-fortata-ce-faci-si-cum-te-aperi-ai-aici-sfaturile-unui-avocat

    • @Karina-mu1lk
      @Karina-mu1lk หลายเดือนก่อน +1

      @@silvykara2927 asa e, insa lumea judeca. Daca nu faci credit si stai in chirie, preferi sa iti strangi banii, sa traiesti linistit in limele tale, esti judecat. Nu ai o casa? Esti judecat. Nu ai masina? La fel. Nu ai copii? Esti judecat. Si toate astea se obtin cu credit pentru cei care nu norrocul sa aiba parinti care sa contrbuie, sau chiar sa le procure pentru ei. Societatea romaneasca te baga in pamant cu judecata. Apoi ajungi in situatia fetei asteia, in care nu ai cum sa mai spui nu la nimic. Pentru ca altfel pierzi tot.

  • @smitjee
    @smitjee หลายเดือนก่อน +30

    Trist e ca vorbim despre cazul asta o zi sau doua si dupa uitam din nou. Cate cazuri nu or fi. Rip Larisa. 😢

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน +2

      Depinde de noi să păstrăm aceste dezbateri „pe val” suficient de mult timp cât astfel de situații să nu se mai poată repeta. Dacă asta s-ar fi întâmplat în alte țări, oamenii ar fi fost în stradă. Aici, știm că e greu să facem această schimbare, dar de undeva trebuie să înceapă - și preferăm să nu picăm în paralizia pesimismului. Un dialog onest credem că poate deschide ochi, mentalități și căi de progres.

    • @MeralyAlin
      @MeralyAlin หลายเดือนก่อน +4

      Si eu am trecut prin aceeasi expereinta, partea buna e ca angajatorul s-a oprit la inceputul lui septembrie. Asa incepe tot, se termina proiectul, te pun pe bench, iti fac o evaluare pentru care nu iti dau feedback, ulterior sa vi zilnic la birou. Inca o data, in cazul meu s-au oprit incepand cu septembrie, tot de atunci au inceput sa arate empatie si emotie.
      Rip Larisa

    • @meet1707
      @meet1707 หลายเดือนก่อน

      Pai cazul asta a fost la sfarsitul lui august, deci poate au aflat

    • @MeralyAlin
      @MeralyAlin หลายเดือนก่อน +4

      @@meet1707 tot ce e posibil, si eu cred la fel .. ma bucur ca s-au retras din acest " program de exterminare psihica a angajatului". Dar am rezerve pentru ce se va intampla pe viitor. "Lupul isi schimba blana, dar năravul nu "

  • @kudorgyozo
    @kudorgyozo หลายเดือนก่อน +30

    Trist. Tragic. Macar stim numele companiei sa stiu unde sa nu ma duc in niciun caz in viitor. (ATOS, pt cine nu s-a uitat la video)

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน +5

      de-abia așteptăm și mesajul lor - sperăm să vină.

    • @alexandrualinrusu6711
      @alexandrualinrusu6711 หลายเดือนก่อน +1

      @@kudorgyozo , ATOS

  • @PaulSebastianM
    @PaulSebastianM หลายเดือนก่อน +5

    Nu e prima data cand apar informatii de genul asta despre Atos.

  • @ionutmutu334
    @ionutmutu334 หลายเดือนก่อน +11

    Persoana care a determinat acest lucru trebuie arestată, judecată și condamnată

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน

      Nu căutăm să punem „vinovații” la zid - discuția poate deveni foarte subiectivă. Din păcate, pentru acest caz tragic sunt puține lucruri care se mai pot face și care chiar să ajute pe cineva. În schimb, putem face lucrurile mai bune pentru cei care rămân. Pentru ca oamenii să se gândească de două ori înainte să înghită orice le este oferit, iar managerii să se gândească de două ori înainte de a pune problema într-un anumit mod. Credem că de acolo trebuie să înceapă schimbarea - de la a deschide realmente ochii asupra posibilelor consecințe pe care le au acțiunile noastre și de la a ni le modela în consecință.

    • @boombay.saphire7440
      @boombay.saphire7440 หลายเดือนก่อน

      Aprob

  • @alinapitulice2951
    @alinapitulice2951 หลายเดือนก่อน +25

    In calitate de angajat care a patit asta as merge pe 2 scenarii, fie dra manager direct a fost pusa sa faca asta de catre superiori fie ea beneficia de suficienta autonomie incat sa se poata desfasura in voie, cu toxicitate.Sunt pline corporatiile de astfel de oameni si cu riscul de a fi transanta, mai ales printre femei. Sper ca acest caz,trist si dureros, sa atraga suficient atentia si sa aduca niste repecusiuni mai ales in cazul managerilor.Sigur, mai sunt si alte n aspecte de luat in considerare legate de alti potențiali factori perturbatori insa...haideti sa invatam despre cauza si efect!Condoleante familiei si ,celor care traiesc situatii similare tinerei, nu stati ,cereti ajutorul, strigati si luptati va .Cei mai multi sufera de degradarea sănătatii, scaderea stimei de sine insa...sunt si cazuri in care situatia poate fi mai grava...sa invatam din aceste cazuri si sa nu lasam un suflet sa fi pierit in zadar !

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน +1

      Și noi am fost tentați să ne gândim la aceste repercusiuni, ce „vinovați” vor găsi pentru a prezenta în „piața publică”. Sperăm că măsurile vor fi reale, și nu vor pica doar capetele cele mai „convenabile”, altfel situația nu se va schimba cu mult. Credem că încă mai are șanse să se transforme în wake up call, dacă concluziile sunt trase corect, iar așa cum spui - folosim și această situație tragică ca un catalizator pentru învățare, pentru reconectare, pentru înțelegere și schimbare.

    • @boombay.saphire7440
      @boombay.saphire7440 หลายเดือนก่อน +1

      Management Oltenia = "lasă că iti livrez eu rezultate pe bani și mai puțini"

  • @SarahJames-i9d
    @SarahJames-i9d หลายเดือนก่อน +6

    Domnule Supeala sunteti extraordinar!! Sunteti nemaipomenit. Daca ati sti cata suferintza tacuta exista in Romania de cand cu coporatiile si cu managementul inuman. Se vede ca v ati documentat si ati devenit o voce pentru toti acei oameni care sufera si au suferit dezumanizarea si dezintegrarea spiritului si al sanatatii lor mentale. Acesta este unul din primele motive din cauza caruia imigratia fortei de munca calificate este atat de puternica. Nu doar salariile. Ci mediul dezumanizant si lipsit de respect tolerat in Romania. Nimeni nu ii trage la raspunde pe acei manageri care isi pierd identitatea odata ce ajung sa aiba putere decizionala si care isi bat joc si isi injosesc semenii cu o cruzime desantzata. In incompetentza lor aceasta cruzime devine singurul lucru care cred ei ca ii recomanda ca factori decizionali propagand o incompetentza dezgustatoare. Dvs dati exemplul unor leaderi proveniti din randul specialistilor fara cunostiinte de management. Acelea sunt cazuri fericite. Procentajul major e al unor incompetenti oportunisti care fac f mult rau in organizatiile care ii tin pe statul de plata. Sunt preferati acesti ,,jandarmi,, oripilanti pentru ca impun frica si dezorientare iar managementul superior nu are de ce sa se straduiasca la mai mult. Acelasi stil ca in procesul dvs cu primarul satului din care locuiti. Miza e ca odata urcati in ierhahia organizationala nu mai trebuie sa dea socoteala si isi pot aronda orice prerogativ.

    • @elim243
      @elim243 หลายเดือนก่อน +2

      Prea bine spus! ✨👏

  • @silviuvladboariu1312
    @silviuvladboariu1312 หลายเดือนก่อน +2

    Felicitari pentru initiativa si curajul de a aborda acest caz/subiect. V-as incuraja sa investigati si mai mult acest subiect al managementului deficitar, presiune psihologica la locul de munca, tehnici de a impinge angajatii sa-si dea demisia. Cu siguranta sunt multi managari si team leaderi carora le tremura izmenele acum.

  • @s.f.4455
    @s.f.4455 หลายเดือนก่อน +3

    Mulțumim, dragă domnule Sabin Gherman. Felicitări, domnului Doru Șupeală, pentru această anchetă și pentru această luptă publică. Vă rog să puneți în discuție - inclusiv la nivelul conducerii Atos - corectitudinea forțării unor angajați DIN ȚARĂ (care, așa cum spuneați, sunt și buni IT-iști și buni vorbitori de limbi străine - engleză, franceză, germană etc, la nivel tehnic avansat) să se mute la Timișoara deși au fost angajați pentru tele-muncă. Nu în ultimul rând, ITM ar trebui solicitat să sancționeze, în urma anchetei la care s-au angajat, acest ABUZ privind obligarea de a veni la Timișoara a celor contractați pentru tele-muncă.

  • @sabina8528
    @sabina8528 หลายเดือนก่อน +15

    Super dialogul..mega interesant.Multumim.

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน

      Ne bucurăm că-l găsești util și că ne ajuți să-l ducem și mai departe, către alți oameni buni care pot genera o schimbare.

  • @allync2007
    @allync2007 หลายเดือนก่อน +29

    Sclavie moderna . 😮

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน +6

      Din păcate, mascată drept „normalitate” dacă întrebi în multe direcții. Primul lucru la care trebuie să lucrăm e propria mentalitate. Cu cât noi vom înghiți mai puțin aceste lucruri, cu atât mai rar ne vor fi servite.

    • @silvykara2927
      @silvykara2927 หลายเดือนก่อน +1

      ​@@Hacking-Workdin pacate multi alearga dupa bani insa sunt si cei care se trezesc si isi dau seama ca prefera liniste si mai mult timp liber decat doar un salariu mai mare. Decizia este foarte grea dar utila 😢

  • @ioanamiruna4470
    @ioanamiruna4470 หลายเดือนก่อน +18

    În România, nu există drepturile angajaților. Am fost dată afară de la cea mai mare editura de manuale din țară, din București, când a început pandemia, împreună cu multi alți colegi. După două săptămâni a apărut legea șomajului tehnic, nici nu i-a interesat. Am lucrat apoi la o firma de organizare de evenimente: ne-am întors în câteva rânduri cu un coleg care adormea la volan de oboseala, pentru că patroana nu voia să ne mai plătească o zi de cazare. Bineînțeles că atunci când am plecat, a spus că a fost vina noastră. Patronii români sunt narcisiști, nu le pasă decât de ei înșiși

    • @elenabob4953
      @elenabob4953 หลายเดือนก่อน +5

      Mai ales în orașele mici in care nu ai multe opțiuni.

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน

      Dacă vrei să ne povestești mai multe, suntem aici să-ți ascultăm povestea: hackingwork.ro/caut-sprijin.
      În plus, ai aici sfaturile unui avocat specializat în dreptul muncii despre ce poți face când te confunți cu demisia forțată: dorusupeala.ro/demisia-fortata-ce-faci-si-cum-te-aperi-ai-aici-sfaturile-unui-avocat

  • @carmenroxanaarseni8968
    @carmenroxanaarseni8968 หลายเดือนก่อน +2

    De obicei oamenii stau și suporta astfel de lucruri.

  • @mikPet81
    @mikPet81 หลายเดือนก่อน +18

    Firma aia nu tine de straini, pe cat tine de romani, noi intre noi ne facem rahaturi de astea, si dupa 15 ani de industria asta, pot zice ca nu am vazut firma unde sa nu fie macar un spart cu aere de boier pe plantatie

    • @elenabob4953
      @elenabob4953 หลายเดือนก่อน +1

      @@mikPet81 Mai ales francezii care se așteaptă să fie întâmpinați la aeroport și ale aere de stăpân.

    • @mikPet81
      @mikPet81 หลายเดือนก่อน +1

      @@elenabob4953 Nu sunt doar ei, multe alte natii ne vad ca ...ceva as a luat de pe wish

  • @mirelay03
    @mirelay03 หลายเดือนก่อน +7

    Intrebarea este ce pot face autoritatile (ITM) pentru a sanctiona abuzurile de putere exercitate de companii prin management. E foarte bine ca aceasta tragedie este adusa in spatiul public, dar ce se intampla cu angajatii acestor firme? Si nu e vorba doar de atoss.

    • @elenabob4953
      @elenabob4953 หลายเดือนก่อน +2

      Ce au făcut în cazul grevei de la ARCTIC? Nimic, încă au și tupeul sa spună că acea firma este un "model" de cum sa tratezi angajatul.

  • @eeaotly
    @eeaotly หลายเดือนก่อน +12

    "Dragă companie străină, ai la dispoziție 24h să te dai pe brazdă sau să pleci din țară."

    • @andrewmackowen943
      @andrewmackowen943 หลายเดือนก่อน +5

      @@eeaotly din pacate autoritatile nu vor zice asta deoarece corporatiile aduc bani in societate. Banul e mai important ca viata omului, din pacate...

    • @rolibv
      @rolibv หลายเดือนก่อน +2

      Sa zicem ca s-ar intampla asta, cine ar avea grija de toti oamenii aia care ar ramane fara job? Statul? Sau firma care ar trebui sa plece?

    • @eeaotly
      @eeaotly หลายเดือนก่อน

      @@rolibv Nişa se ocupă repede. "Investitorul" n-a venit din motive de generozitate sufletească şi nici fără a călca pe cadavrele firmelor locale. Taie tu copacul cel găunos, şi în luminişul format se vor ivi mii de tije.
      Şi apropo, nu e rea ideea ca despăgubirea să fie făcută de ambii mari actori ai acestei poveşti: statul şi compania respectivă. Ultima, cu un mic impuls, bineînțeles. Un impuls numit amenzi. Şi să zică mersi că-s numai acelea!
      Dacă nu luăm măsuri la primele semne ale maladiei, aceasta o să se extindă. Azi se sinucide unul, iar mâine, dacă toţi tac, se sinucid o sută. Ajungem apoi ca Japonia la capitolul acesta, cu diferența că noi n-avem nici economia futuristă şi spiritul de organizare al acestora ca să s-o putem duce ca ei. Apropo, mai există şi noțiunea de sindicat, şi nu e una comunistă şi retrogradă, aşa cum încă mai cred unii. Nu degeaba dpdv etimologic cuvântul "diavol" vine de la "a divide"...

    • @eeaotly
      @eeaotly หลายเดือนก่อน

      Unii văd economia românească ca pe un soi de fată mare nemăritată care trebuie să accepte orice nătărău de bărbat ptcă altminteri n-o mai ia nimeni! (Iar după măritiş acceptă toți pumnii luați.)

    • @eeaotly
      @eeaotly หลายเดือนก่อน

      Am încercat de vreo 2-3 ori să răspund, dar TH-cam mi-a şters comentariile.

  • @florinmot3275
    @florinmot3275 หลายเดือนก่อน +7

    Si a oamenilor mici, care sunt egoisti si incapabili sa protesteze grupat...

  • @florinmot3275
    @florinmot3275 หลายเดือนก่อน +8

    Dupa mine,problema aici e a sefilor mici care fac jocul sefilor mari, dand cu biciul in bietii oameni...

  • @124estera
    @124estera หลายเดือนก่อน +4

    Nu cred ca e asa grav chematul la birou. Grave sunt vorbele rele spuse, amenintarile.

    • @Holly0Shit
      @Holly0Shit หลายเดือนก่อน

      @@124estera au fost chemați oameni care locuiesc în alte orașe...

  • @TheGorgovan
    @TheGorgovan หลายเดือนก่อน +22

    De ce nu auzim nimic de la Atos? Nu intreb retoric, ci sunt curioasă de ce o firmă atât de recunoscută nu iese să zică 2 vorbe?

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน +5

      Am solicitat deja acest drept la replică prin toate canalele lor oficiale. Sperăm să-l putem prezenta cât de repede. Scopul nostru nu e „vânătoarea” de responsabili sau pusul la zid al unui vinovat, ci un dialog constructiv atât pentru angajați cât și pentru angajatori. Pentru asta, am solicitat atât o reacție din partea managementului global, cât și o anchetă internă și o serie de pași concreți pe care sunt determinați să-i facă în interiorul organizației, pentru recuperarea a măcar o parte din prejudiciul de încredere și imagine provocate prin deciziile luate recent la nivel local.

    • @adrianacraciunescu3205
      @adrianacraciunescu3205 หลายเดือนก่อน +8

      Pentru ca isi pregatesc, probabil, o replica insipida si PC cu care sa raspunda;

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน +2

      @@adrianacraciunescu3205 tare mult sperăm că nu e așa. De data aceasta am cerut la headquarters, direct.

    • @ciurdarandrei6311
      @ciurdarandrei6311 หลายเดือนก่อน +1

      Sunt concentrați la profit, clienti și pe marketing, angajații nu sunt prioritari.

  • @petrupetreanu2107
    @petrupetreanu2107 หลายเดือนก่อน +3

    Ca si angajat urasc cand mi se spune ca eu nu m-am plans, ca eu nu am actionat, ca eu nu am denuntat. Si cu aceste acuzatii mi se face rau cand vad atatea institutii care prin menirea lor e sa aiba grija de drepturi si obligatii, cum asteapta de la mine sa ma plang? Pentru ce sunt institutiile?

  • @RoseN-CJ
    @RoseN-CJ หลายเดือนก่อน +20

    E ingrozitor, si nu e prima data, s-au mai sinucis IT-isti si alti profesionisti pusi sub presiune. Planeta intreaga merge spre corporatism, nepotii vor lucra pe o planeta corporatie, si daca lumea acum nu face nimic, nu reactioneaza, va fi rau si tot mai rau.

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน

      Da, din păcate situația nu mai poate fi încadrată la capitolul „excepții”. Uite și aici o parte din relatările primite în ultimele zile, prin diverse canale, de la alți angajați ai companiei ori din domeniu: dorusupeala.ro/atos-timisoara-o-tragedie-care-ne-face-sa-vorbim-despre-abuz-ce-spun-romanii/

  • @colinwebb7927
    @colinwebb7927 หลายเดือนก่อน +4

    pe masura ce cazul capata atentie, sediul va face implozie . usor usor sediul fie va fi restructurat sau complet dizolvat

  • @roxanairinamalaiestean9673
    @roxanairinamalaiestean9673 หลายเดือนก่อน +4

    Bun venit in viata de corporatrist 🥲

  • @stefania-eleni1347
    @stefania-eleni1347 หลายเดือนก่อน +5

    Nu-i doar in România. Eu lucrez in afară. E drept, din cauză că in România am suferit de nedreptăți la locul de muncă unde am stat 5 ani. Dar nicăieri nu e mai bine, doar salariul mai mare, și atât.

  • @ramonav3382
    @ramonav3382 หลายเดือนก่อน +17

    Peste tot si in firmele mici la fel procedeaza patronii!!!

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน +6

      Dacă o să încetăm să mai privim drept normale aceste abuzuri, și începem să tragem la răspundere și să punem presiune acolo unde trebuie, probabil că se va întâmpla mai rar. Ori cel puțin să nu ne mulțumim cu faptul că „peste tot e așa”/ „toți sunt la fel”/ „aici nu se face nimic”. Hai să schimbăm lucrurile - că de aici încep, om cu om.

    • @ramonav3382
      @ramonav3382 หลายเดือนก่อน +3

      @@Hacking-Work tocmai de aceea v-am scris un mesaj! Am stat 4 ani sub o asemenea teroare la un loc de munca, am ales sa plec si dupa o luna cei care m-au presat sa merg la ei in firma m-au aruncat pe drumuri folosindu-se de angajarea mea pentru a da bine la dosarul de credit nerambursabil pe care il au! Eu nu doresc deloc sa fac partr din cei care spun lasa ca merge si asa, sunt o femeie singura cu un credit la casa, muncesc cinstit si aleg viata si respectul oricand in detrimentul unei gandiri toxice a unor abuzatori ascunsi sub numele de manageri, directori sau patroni!

    • @ramonav3382
      @ramonav3382 หลายเดือนก่อน +3

      Si ne dorim sa existe cat mai multi oameni inteligenti asemeni dumneavoastra care sa ne sprijine in aceasta lupta, pentru ca noi angajatii de cele mai multe dati din teama, din neputinta, din lipsuri financiare nu stim cum si in ce fel sa actionam sa ne aparam! Va multumim si tot respectul pentru dezbaterea acestui subiect! Pacat ca trebuie sa moara oameni ca sa ajungem sa vedem toxicitatea in care traim la locul de munca!

  • @KAndrei33
    @KAndrei33 หลายเดือนก่อน +16

    Control in Firma pana la ultimul sef! Discutie cu angajatii, rand pe rand. Amenda usturatoare de cateva sute de mii de lei pentru exploatare, minciuna si abuz.Afara cu toti investitorii exploatatori!

    • @elenabob4953
      @elenabob4953 หลายเดือนก่อน +3

      Crezi că nu sunt înțeleși cu autoritățile locale? Ce zici de greva de la Arctic expusa de Recorder?

    • @KAndrei33
      @KAndrei33 หลายเดือนก่อน +1

      @@elenabob4953 , mai putem spune ceva? Pana la urma, daca oamenii se opresc din munca 2-3 zile s‘ar schumba datele problemei, dar din pacate, la conducere sunt sefi, nu lideri!

  • @BresAlexa
    @BresAlexa หลายเดือนก่อน +3

    Aceeași metoda se folosește și in Irlanda de companii mari. S a contactat avocați sinu vreau sa va spun ca și avocaților le era frica sa ajute.

  • @silviuvladboariu1312
    @silviuvladboariu1312 หลายเดือนก่อน +3

    Cum de cea mai mare parte din presa din Romania ignora aceast caz? Oare si la sediul acestor insitutii media se practica asa ceva?

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน

      între timp, știrea a fost preluată în aproape toată presa.

  • @georgianabeldiman8464
    @georgianabeldiman8464 หลายเดือนก่อน +1

    Asa companie n a avut bani să angajeze ca să nu moare oameni? Trebuie data lege pentru protecția angajatului împotriva exploatarii!!

  • @petrupetreanu2107
    @petrupetreanu2107 หลายเดือนก่อน +2

    Eu cand ma angajez intr-o companie trebuie sa fiu convins ca aceasta companie deja este monitorizata de institutiile statului ( conditii, drepturi, salariu pe alb etc.). Si sa nu vin cu gandul, cum sa ma plang? De ce imi sunt incalcate drepturile? etc... Rusine de asa stat...

  • @meonitelexdee3432
    @meonitelexdee3432 หลายเดือนก่อน +6

    Foarte bună emisiunea!

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน +1

      Ne bucurăm că și-a fost utilă și că ne ajuți să purtăm mesajul și mai departe, către alți oameni buni care pot genera o schimbare.

  • @MihaiPinzariu
    @MihaiPinzariu หลายเดือนก่อน +6

    am citit si eu comunicatul de pe adevarul, compania neaga acest incident, daca colegii de munca ai acelei fete nu fac o greva organizata, moartea ei a fost degeaba.

    • @rolibv
      @rolibv หลายเดือนก่อน +4

      Problema e ca esti la privat, nu la stat. Nu exista greva, a doua zi le desface contractele la toti. Nu stiu daca te-ai uitat pe siteurile de joburi, e pliiin de oameni care isi cauta job, mai ales pe tech/it. Deci as putea paria ca daca maine ar pleca 10 oameni de acolo, poimaine 10 ar aplica, chiar si cu acest scandal.

  • @andeidan
    @andeidan หลายเดือนก่อน +15

    Romania are inca un excedent de forta de munca imens, ok am ramas cu deficit de forta de munca necalificata si calificata, care au plecat intre 2000 si 2020 impinsi de salariile infime din acea perioada, insa in ceea ce priveste forta de munca specializata( oameni cu facultate ) a ramas, acesti oameni au mai dat o sanssa acestei tari si acum platesc pretul din, pacate. In ritmul asta vom ajunge in urmatorii 20 de ani sa nu gasesti pe nimeni care sa deschida un PC sau vreun soft dincolo de un Excel la nivel de incepator. Birourile de arhitectura, spre exemplu, platesc cu mai mult un muncitor necalificat in comparatie cu un arhitect cu 2 ani experienta, si culmea gasesc mai usor un arhitect( si zic asta din interiorul acestui domeniu).

    • @DB49416
      @DB49416 หลายเดือนก่อน +5

      Asa este - foarte corect - in ziua de astazi, deja un instalator, un mecanic, sau un muncitor calificat in constructii, castiga chiar mai mult decat majoritatea corporatistilor. Nu zic ca nu merita, sau ca nu au dreptul sa castige atat, doar pentru ca nu au de ex facultate, sau lucruri de genul acesta. Doar ca, in Romania discrepantele de genul acesta, in loc sa se stabilizeze, se vor maximiza.

    • @eeaotly
      @eeaotly หลายเดือนก่อน

      ​@@DB49416 Un cuvânt magic demult uitat: sindicat.

  • @calin7440
    @calin7440 หลายเดือนก่อน +7

    Probabil după această criză se va întâmpla ce s-a întâmplat și în domeniul construcțiilor. Firmele de construcții și-au bătut joc de oameni maxim, atât prin salarii de nimic cat și prin comportamentul managementului. Acum, după ani întregi de batjocură, firmele de construcții caută cu ingineri (mulți ca mine s-au reprofilat), dau salarii mari dar degeaba. Oamenii nu mai sunt curioși.

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน

      Și poate după o perioadă de extreme, piața se va reașeza corect. Probabil ăsta e drumul sinuos pe care trebuie să-l traversăm, dar sigur nu fără sens. Probabil noi generații de ingineri vor veni și vor găsi lucrurile mai luminoase, datorită ție.

  • @carmenroxanaarseni8968
    @carmenroxanaarseni8968 หลายเดือนก่อน +2

    Dacă nu ești respectat la locul de munca ai posibilitatea sa alegi și sa pleci în alta parte.

  • @gamblingrelax
    @gamblingrelax หลายเดือนก่อน +2

    Nu există lucru sau motiv in lumea aceasta pentru a te sinucide, orice se poate rezolva si dacă nu există soluții lucrurile tot trebuie să mearga inainte. Presiunea socială, așteptările prea mari, competitivitatea asta toxică naste drame. Un loc de munca rămâne ceea ce este, o sursa de venit care poate fi alta maine, nu vă lăsați prinși de iluzia că reprezentați ceva, sunteti simple unelte pentru acești monștrii capitalisti, de ce să deveniți statistică intr-o lume atât de frumoasă, trăiți bine, rau, important e că aveți șansa să vedeți soarele pe cer, cât el e acolo încă se poate face ceva.❤ Cu drag si luptați, chiar dacă nu reușești măcar încerci

  • @mirceacostache7839
    @mirceacostache7839 หลายเดือนก่อน +2

    Si totusi, cum o cheama pe stimabila sefa care a dat ultimatum? Ca daca e un medic sau profesor, chiar daca in final se dovededeste ca nu a gresit nimic, le apare numele si pozele peste tot, poate iti pun si catuse (a se vedea cazul Pantelimon).

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน

      Notă: Am eliminat acest comentariu, fiindcă nu este cazul să pornim acum o vânătoare de vrăjitoare. Justiția trebuie făcută de către instituțiile statului, nu de oamenii de pe internet. Vă rog să nu mai oferiți numele sau linkuri către profilele celor pe care îi acuzați și să purtați discuțiile într-un mod civilizat și responsabil. Nu ne ajută cu nimic să facem procese cuiva online și nici să vânăm oameni care poate au greșit, însă nu putem stabili noi treaba asta și vreo pedeapsă pentru ei.

  • @tadiadi
    @tadiadi หลายเดือนก่อน +7

    Am vazut oameni schimbati de functie. Imediat ce au prins functia de conducere, au si uitat sa fie oameni. Si fac orice sa-si pastreze noua pozitie. Iar sefii de deasupra lor fac alte jocuri si totul devine o mare intriga in companie. Iar cei din afara vad doar ce le prezinta sefii din Romania. Si asa oamenii buni sunt facuti sa plece sau dati afara si in cativa ani compania isi inchide activitatea. Astfel directorii, sefii si managerii romani se canibalizeaza singuri. Doar ca ei nu constientizeaza si daca o fac, e deja prea tarziu. Dar trebuie sa fi putin destept ca sa vezi ca esti pro*t, altfel ramai asa. Somn usor natiune!

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน

      „Când doi îţi spun că eşti beat, du-te şi te culcă-te” - trebuie să normalizăm aceste dialoguri. Trebuie să comunicăm unii cu ceilalți, chiar și atunci (sau mai ales atunci) când ne vine greu, când ne găsim greu cuvintele, când subiectele nu ne fac deloc plăcere. Dincolo de zona asta aridă de confort e mult spațiu de creștere și pentru noi și pentru ei - hai să le spunem. Frumos, asertiv, empatic. Dar să nu ne mulțumim doar să constatăm din umbră, iar mai apoi să schimbăm opinii cu colegii. Cred că dacă mai mulți oameni le-ar spune că atitudinea lor e vizibil schimbată, asta i-ar face să-și pună niște întrebări, chiar dacă în primă fază nu le-ar conveni.

  • @oanablanaru2807
    @oanablanaru2807 หลายเดือนก่อน +4

    Am lucrat la o firma tot cu sediul in Timisoara, tot call center si acelasi lucru il faceau. Ca sa nu mai sic ca m-au mintit la interviu ca ma angajeaza pe alta pozitie si m-am trezit dupa ce am demisionat ca e un rol de call center si deja plecasem de la job-ul precedent si a trebuit sa stau acolo un an intreg si a fost horror. Aveau si aceleasi tactici de a scapa de oameni si am colegi care si acum ma suna si plang prin cate trec ca vin cu evaluari subiective si le zic sa isi rezolve singuri problemele de target altfel sa plece. Ba mai mult ii baga pe mai multi intr-un program de reabilitare si ii pune sa lucreze peste program gratis si nu o ora doua ci 5-6 ca sa demonstreze ca le pasa de firma.

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน +1

      Dacă vrei să ne povestești mai multe, suntem aici să-ți ascultăm povestea: hackingwork.ro/caut-sprijin.
      În plus, ai aici sfaturile unui avocat specializat în dreptul muncii despre ce poți face când te confunți cu demisia forțată: dorusupeala.ro/demisia-fortata-ce-faci-si-cum-te-aperi-ai-aici-sfaturile-unui-avocat

  • @124estera
    @124estera หลายเดือนก่อน +4

    Totuși fata era din Timișoara. Deci pica teoria ca era de la Vaslui. Mai degrabă e tactica de management românească locala.
    E câte o scârbă de manager care asa considera el ca asta înseamnă conducere.

    • @andrewmackowen943
      @andrewmackowen943 หลายเดือนก่อน +1

      @@124estera Fata care s-a sinucis, Larisa S., este de prin Craiova, Oltenia, iar sefuta ei, Bianca S, este din Arad.

  • @cristinazbarnia
    @cristinazbarnia หลายเดือนก่อน +2

    Vorbiti si cu Ina Mocanu de la Goodyear GBS (unde mi s-a cerut, fara sa spuna, demisia) si am facut anxietate

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน +1

      Dacă vrei să ne povestești mai multe, suntem aici să-ți ascultăm povestea: hackingwork.ro/caut-sprijin.
      În plus, ai aici sfaturile unui avocat specializat în dreptul muncii despre ce poți face când te confunți cu demisia forțată: dorusupeala.ro/demisia-fortata-ce-faci-si-cum-te-aperi-ai-aici-sfaturile-unui-avocat

  • @Hacking-Work
    @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน +2

    LIVE: pe 2 octombrie, de la ora 16:30, vorbim, alături de Florentin Iancu, liderul SITT și Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Parlamentului European, despre cum oprim managementul iresponsabil. Pregătește-ți întrebările și intră din discuție: th-cam.com/users/liveRU-VeVrsmOY?si=pxndXm0Z3jvCrAFW.

  • @oqcritic5337
    @oqcritic5337 หลายเดือนก่อน +9

    canalele de stiri importante nu au preluat stirea

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน +7

      mai dă-i puțin timp. inclusiv din Franța ni s-au cerut informații referitor la această situație.

    • @oqcritic5337
      @oqcritic5337 หลายเดือนก่อน

      @@Hacking-Work da, cand iasa mata din sac nu vor mai avea incotro

    • @elenabob4953
      @elenabob4953 หลายเดือนก่อน +2

      Cum nu au preluat nici greva de la Arctic. Vin banii de publicitate, bagi totul sub preș.

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน +1

      acum au preluat toate :)

  • @carmenroxanaarseni8968
    @carmenroxanaarseni8968 หลายเดือนก่อน

    Bună seara,

  • @i.am.ghost.
    @i.am.ghost. หลายเดือนก่อน +5

    Asa e la capitalism. Patronatul angajeaza asa zisi manageri, care habar nu au nimic despre management si pun totul pe taieri si pe angajati.
    Eu nu am vazut niciodata un manager care sa vina cu plan de dezvoltare a unei afaceri si sa motiveze echipa din subordine la indeplinirea planului.
    Nu zic ca nu or fii, dar eu nu am vaxut decit paduchi care au taiat tot ce au vrut, au pus angajatii la mai multa munca si bani msi putini, inclusiv taieri de bani daca nu se atingea targetul.
    Asa e peste tot in lume.

  • @sorinaiuliana-g3b
    @sorinaiuliana-g3b หลายเดือนก่อน +2

    Atunci cand se intazie cu zi salariu, eu ma gandesc ca ar trebui sa primesc procent din salariu pentru intarziere. Daca firma ar fi imprumutata la banca si ar intarzia o zi... trebuie sa platesca penalitati, asa ar trebui si in cazul salariilor.
    Este f descurajator sa iti cauti azi in alta parte, sa iti schimbi jobul pentru ca, CV-ul trebuie sa treaca printr-un firewall AI, daca nu contine cuvintele cheie potrivite, nu ai nicio sansa de ati fi vazut CV. Te fac sa iti pierzi 2-3 luni pe diverse interviuri si nu sunt capabili nici sa iti dea un feedback (cica teama sa nu fie da-ti in judecata).
    Nu mai sunt atat de multe joburi disponibile si pe ca acel excel, poti face mult mai multe lucruri cu ajutorul unui singur excel si plus si cel care daca f multi oameni afara este utilizarea AI-ul si agentilor Ai, care pot face ceva mai bine si mai repede, in concluzie daca 1 sigur om poate face munca a 3-4 de ce sa platesti asa de multi.
    Personal cred ca am ajuns aici pentru ca am devenit niste consumatori inraiti, nu avem nevoie de cate o camasa noua in fiecare luna, sau tot felul de gatgeturi, ca mancare cea mai buna este cea facuta in casa, vreau sa ajung sa spun ca aceasta bula a consumului se va sparge si suntem prea dependenti unii de altii. Noi ne-am pierdut din abilitatile de a gandi critic, si de a fi creativi pentru a ne descurca si cu mai putin iar diferenta de bani eventual sa o investim in noi sau in lucruri ce vor avea valoare in viitor. Noi oferim pe tava totul marilor companii, noi saracim tot mai mult pentru ca suntem dependenti de ei, iar ei se imbogatesc tot mai mult.
    Un exemplu de situatie unde noi permitem sa fim furati:
    Multi sunt f etuziasmati de Self Checkout... pai 1) de ce sa fac eu economie supermaketului, nu sunt angajata lor, daca imi fac checkout nu primesc reducere pt ceea ce imi cumpar pentru ca le fac eu lor un serviciu; 2) normal nu se platesc salariii, deci nu se platesc impozite; 3) sarim si peste banii de pensii; 4) prin acceptarea sa ne facem noi clientii self checkout, luam painea de la gura a unor oameni.5) de multe ori intampini diverse mici probleme si trebuie sa astepti sa vina cineva sa le rezolve.. s-a piedut si pct.-ul cu, "este mai rapid daca iti faci tu self check-out". As spune 5-0 pierderea noastra, dar poate nu le vad eu pe toate

  • @alexandru-gh
    @alexandru-gh หลายเดือนก่อน +1

    Singura problema este ca sunt multi angajati slabi de caracter si moi. Singura solutie este sa le arati degetul mijlociu si sa pleci. Eu personal am 35 ani si am schimbat vreo 7 companii in ultimii 10 ani fara sa am vreo teama ca afecteaza CV-ul bla bla bla. Acum m-am facut PFA si nu imi mai pasa de cv, linkedin si alte aiureli corporatiste. Lucrez cu cine am chef, de acasa ori de la birou si imi facturez singur salariul. Sunt multe companii unde exista LIBERTATE , trebuie doar sa ai sange in instalatie si sa uiti de conditionarile patetice. Conteaza doar ce stii sa faci nu ce scrie in CV, cate joburi ai avut, de ce ai plecat de dincolo etc. NU MAI FITI OI!

    • @boombay.saphire7440
      @boombay.saphire7440 หลายเดือนก่อน

      Usor de zis, dar companiile din Timisoara au dat freeze la mariri si angajari colectiv in iunie 2022.nimeni nu angajeaza.

  • @BresAlexa
    @BresAlexa หลายเดือนก่อน +2

    Trebuie luata atitudine la nivel internațional legat de atitudinea corporatiilor. Peste tot am observat abuz. Si sa nu mai mentionez discriminarea si rasismul vizavi de romani.

  • @BresAlexa
    @BresAlexa หลายเดือนก่อน +1

    😞

  • @aurelian-im9lv
    @aurelian-im9lv หลายเดือนก่อน +2

    la 33 de ani imi gaseam oriunde de lucru important este sa nu ti pese sa te doara la basca ,33 de ani ,prea tanara

  • @gabrielbuiculescu1617
    @gabrielbuiculescu1617 หลายเดือนก่อน +2

    Mediul privat din pacate este plin de astfel de tipuri de manageri. Cei care lucrati in mediul privat de ani de zile stiti prea bine...Din pacate noi trebuie sa suportam de toate...manageri de rahat, o tara care nu are in vedere decat bugetarii si pensionarii, noi suntem buni numai la platit taxe si atat. iti e sila,,,,,

  • @dancrecan
    @dancrecan หลายเดือนก่อน

    "Sefii din Franta stiu asta" ce intrebare e asta? Pe Ceausesti i-am impuscat pt. ca nu au stiut ( sau au stiut, nu mai putem afla). Stiu -nu stiu,ei sint responsabili pt. ce se intimpla in firma.

  • @cristinazbarnia
    @cristinazbarnia หลายเดือนก่อน +1

    De unde oare devenise depresiva? Nu tot din acest tip de piata?

  • @vadergrd
    @vadergrd หลายเดือนก่อน

    "insule de normalitate " expresie cu care rezonez ... asa pare sa fie viata noastra!

  • @wugengrigoreexterminatorul7369
    @wugengrigoreexterminatorul7369 หลายเดือนก่อน +1

    Dar sa lupte impotriva strainilor asupritori nu exista in capul ei?

  • @FlorinaH-k1w
    @FlorinaH-k1w หลายเดือนก่อน +2

    Nu avea cum sa mai aiba performante bune daca era depresiva

    • @boombay.saphire7440
      @boombay.saphire7440 หลายเดือนก่อน

      Era depresiva ca nu mai primea mariri de 2 ani si nu si mai putea plăti chiria de cand s-a marit inflatia si cheltuielile cu 23%

  • @wugengrigoreexterminatorul7369
    @wugengrigoreexterminatorul7369 หลายเดือนก่อน +2

    Sa fii lucrat pentru David Burgess, transexualul din cladirea bisericii din Bucuresti si firma legba sau firma partenera Null Team a Dianei Cionoiu....vedea acolo asuprire de nu rezista mai mult de o saptamana.

  • @SBastianM
    @SBastianM หลายเดือนก่อน +1

    Un fel de selecție naturală, să-mi fie cu iertare.
    Nu i-a pus nimeni pistolul la cap, totuși nimeni nu știe ce-a fost în capul ei și de ce nu a primit ajutor

  • @cyberalex4life
    @cyberalex4life หลายเดือนก่อน +6

    Este problema aceea religioasa, conducătorii sunt la nivelul păcatelor poporului.
    Dacă poporul nu e destul de "curat" si bun, nu se aleg elemente bune la conducere.
    Mi-e teamă că, noi nu înțelegem că oamenii care sunt activi si vii sunt cel mult 2-3% din populația. Populația stă foarte prost la binele "dăruit" oriunde salariile sunt mici și acesta principalul "motiv" să nu te schimbi.
    Cine se ridică peste este prost. Și cam așa este și cu politica, nu se poate ridica nimeni prea sus, că gata, nu e voie.
    Nu se vor alege lucruri bune, daca avem angoasă continuă, stress continuu, lipsa de dorință de schimbare pe care să o aplic mie și da, există inclusiv lăcomia omului sărac; adică nici măcar săracul nu ajunge fără să fie lacom. Distracție plăcută!

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน

      Înțelegem perspectiva ta și frustrarea generată de lipsa de schimbare și de ciclul aparent fără sfârșit al problemelor sociale și economice. Însă trebuie să privim dincolo de fatalism și să recunoaștem că schimbarea nu vine doar din puritatea sau "curățenia" unui popor, ci și din capacitatea lui de a acționa concret și organizat. Da, condițiile economice precare, cum ar fi salariile mici, pot fi o piedică în calea evoluției, dar să credem că "cine se ridică peste e prost" perpetuează o mentalitate care ne ține pe loc.
      Acest exemplu tragic ne arată că problemele sunt profunde și complexe, dar soluția nu este să ne resemnăm. Dimpotrivă, fiecare mic gest de schimbare, fie el personal sau colectiv, poate contribui la îmbunătățirea situației. Iar leadershipul nu se poate ridica dintr-o masă pasivă. Este nevoie ca noi să fim activi, conștienți și să ne dorim mai mult, atât pentru noi, cât și pentru comunitățile noastre.
      Cât despre "lăcomia săracului," trebuie să o vedem ca o consecință a unui sistem inechitabil, nu ca o caracteristică umană de neînlăturat. Dacă vom începe să ne asumăm mai mult, fie că suntem la vârf sau la bază, schimbarea devine posibilă. Și da, credem că putem alege lucruri mai bune, chiar dacă angoasa și stresul par să ne copleșească uneori.

    • @cyberalex4life
      @cyberalex4life หลายเดือนก่อน +1

      @@Hacking-Work, dincolo de fatalism este si fatalism😃, chiar daca nu prima mana. Oamenii care dau vina pe sistem, riscă să nu se schimbe niciodată. Rămân răutăcioși ani la rând, și nu prea ai ce mai vorbi cu ei. Un pensionar nu mai primește o pensie prea mare ca sa-l motiveze moral, un parinte cu venit mediu si cerinte diverse iarasi nu mai vrea sa se schimbe, ca nu-i trebuie la banii lui șl un corporatist cu mulțumit la fel, nu mai vrea.. Schimbarea se face individ cu individ. Ca un om sărac sa-ți susțină strategii corporate el trebuie să fie treaz și să înțeleaga, sau măcar să simtă. (cum zicea si regele Mihai, ca ar fi bine ca și țăranul sa simtă, dacă se revine la monarhie). Nu prea simti cand esti incarcat.

    • @cyberalex4life
      @cyberalex4life หลายเดือนก่อน +1

      ​@@Hacking-Work , ce cred că vrei să spui e ca, in general, profesional, nu-ți permiți să asta. Grosul țării e jos, destul de jos și destul de dezamăgit de strategii în vorbe, chiar dacă noi le înțelegem.

  • @silvykara2927
    @silvykara2927 หลายเดือนก่อน

    Chestia cu cei care se sinucid pentru ca au fost dati afara, tine de om nu de companie...oamenii nu sunt educati sa inteleaga ca pot exista restructurari, poate ca si compania sa intre in faliment etc..si da iti poti pierde locul de munca, cateodata fara sa fie vina ta. Viata nu este usoara..noi avem impresia ca ni se cuvin numai lucruri bune.
    Iar despre sindicate..permiteti-mi sa va contrazic. Presedintii, nu toti dar multi, sunt atat de corupti incat existenta lor nu mai este justificata. Trebuie revizuit tot sistemul deoarece este deja invechit iar rolurile reale ale acestora s-au pierdut. Acum sindicatele la noi se ocupa cu plasarea fortei de munca in afara...si fac bani grei.

  • @comsa6230
    @comsa6230 หลายเดือนก่อน +3

    E foarte trista povestea. Probabil ca va ajunge in mainstream curand, cand se vor mai clarifica din detalii. In momentul de fata pare ca nu le prea stie nimeni. Si la fel dezamagitor, foarte slabi acesti doi domni, atat prezentatorul cat si Doru.
    Sa numesti majoritatea angajatilor care lucreaza in companii mari "sclavi financiari" e chiar penibil.

    • @smitjee
      @smitjee หลายเดือนก่อน

      Pai nu e asa? Adevarul doare nu?

    • @the.blue.raven7777
      @the.blue.raven7777 หลายเดือนก่อน

      Nu stim ca dependenta financiara a fost motivul ​@@smitjee

  • @Docs4
    @Docs4 หลายเดือนก่อน

    git gud, skill issue.

  • @The_KiteRunner
    @The_KiteRunner หลายเดือนก่อน +8

    Nu știți detaliile. Mulți angajați își bat joc. Cunosc cazuri în care 1 săptămâna pe lună angajatul lucra de acasă. Timp de o săptămână nu a răspuns la tel și nu s-a logat online. Când a-a întors bineînțeles ca l-au băgat în plan de îmbunătățire și l-au mutat în altă echipă. Știu mulți angajați din cei tineri care au zero respect pt locul de muncă și nu depun nici cel mai mic efort. Doar fac prezența la muncă la fel ca în liceu. Merg acolo și sunt total abstracți oamenii. Doar ies la cafea și socializează. Mai ales dacă fata era în depresie în mod clar nu putea funcționa și nu era productivă deloc. Este trist dar familia și prietenii trebuie să fi intervenit. Serviciul nu e o organizație socială de ajutorare. Este schimb pe schimb. Oferi muncă primești bani. Vouă v-ar conveni să chemați un zugrav și la sfârșit de lucrare să vă ia banii dar să nu fi muncit deloc și să vă zică ca e în depresie ?

    • @smitjee
      @smitjee หลายเดือนก่อน +3

      Esti cumva manager la atos?

    • @avk100
      @avk100 หลายเดือนก่อน +3

      tati, angajatii sunt responsbilitatea managerului! nu doar taskurile si cifrele. alea sa ti le bagi in cur, tu managerule. Lucrezi cu OAMENI! Daca esti OM tu, angajatii tai vor performa. Insa daca esti un GUNOI, angajatii vor face absolut orice este posibil sa te saboteze pe tine, si patronatul pe care-l reprezinti cu mandrie proletara.
      Am avut sef dintr-asta si a cedat el nervos. Cand am lucrat cu el mi-am jurat ca daca eu voi deveni manager, voi pune oamenii pe primul loc. Ghici ce, echipa mea e faina, face performanta, cand e rost de distractie ne distram si glumim, cand e rost de munca, bagam ca MIG-urile pana livram taskurile La mine in echipa nu e loc de pupincurism sau de "olimpici". Ocosii si pupincuristii zboara primii. la mine in echipa suntem cu totii furnici! colaboram si impartim cunostintele cat si recompensele. "regina" e compania. atat.

    • @Andreea0819
      @Andreea0819 หลายเดือนก่อน +7

      Cel mai probabil fata care a murit nu era incadrata in categoriile de care vorbesti tu. Presiunea constanta, zi de zi, o resimte un om care isi da interesul fata de munca si e prezent, implicat, nu unul care trateaza locul de munca asa cum descrii tu, pentru ca pe un astfel de lenes nu l-ar misca in vreun fel presiunea unui sef. Cat despre familie si prieteni, probabil au fost acolo si au intervenit, dar sa stii ca e destul de greu sa faci un om sa mearga la terapie si daca totusi o face de gura ta sau a familiei/prietenilor fara sa fie el convins, va merge si nu va colabora deloc cu terapeutul, va sta pe scaun cu mainile incrucisate, vorbind monosilabic, fara vreun progres. Iar mintea unui om care vrea sa se sinucida e atat de vulnerabila si totodata parsiva, incat inainte cu putin timp de a o face, cel care vrea sa isi ia viata pare lucid, vesel in fata celorlalti.

    • @Chamberz333
      @Chamberz333 หลายเดือนก่อน +6

      Ai un pic de empatie in tine? Ia zi, a fost vina ei nu, trebuia sa ia o doza mai mare de cipralex.

    • @Idaandreea5767
      @Idaandreea5767 หลายเดือนก่อน

      Și dacă ai depresie să înțeleg că nu mai ai dreptul la viață?Nu ai dreptul la un loc de muncă?Vezi că persoana cu depresie nu se bucură ca în țările civilizate de ajutor de la stat până își revine și chiar dacă ar primi ceva pensiile de handicap sunt jegoase,nu poți trăi din banii ăia,toată lumea are nevoie de un venit ca să trăiască,nu toți au norocul în viață să fie ajutați financiari de persoanele apropiate. Atunci ce facem?Să moară de foame că are depresie?Ce e cu mentalitatea asta?Sunt o grămadă de persoane ce suferă de depresie și se descurcă la un loc de muncă mai bine decât cel fără depresie pentru că se pricepe la ce face. Așa m-am săturat de mentalitatea asta.Românii:,,Vrem o țară ca afară" cu mentalitatea ce o ai tu și mulți alții nu o să fie niciodată ca afară. Toate țările civilizate cum e UK,Norvegia,Finlanda,etc ajută angajații cu probleme de sănătate și nu e o rușine nici să îi zici la angajatorul tău că mergi la psihiatru. Aici trebuie să înghițim toate rahaturile la salarii mizerabile și trai de rahat. În orașul meu deja vezi doar indieni și arabi pentru că tinerii pleacă afară la muncă și după terminarea facultății intenționez să fac același lucru. Comportați-vă încontinuare la fel că o să rămâneți cu 0 oameni. Și apropo,marea majoritate a indienilor și arabilor își fac experiența aici și pleacă și ei mai departe. M-am împrietenit cu câțiva și toți se plâng de salar și că nu sunt tratați uman. Dacă nici indianul sau arabul nu stă în România de ce să stau eu?Dacă nici măcar oamenii din 3rd world countries nu stau în țara asta ce să mai zicem. Doar pentru că ești manager asta nu înseamnă că tu mă deții pe mine, nu sunt sclavul tău să îmi vorbești de sus și să mă maltratezi. Tinerii din ziua de azi nu mai acceptă așa ceva și foarte bine fac. Nu suntem sclavi pe plantație să urli la mine și să mă tratezi ca pe o non-persona. Oamenii au sentimente,oamenii sunt ființe umane,oamenii pot avea căderi nervoase,oameni se pot îmbolnăvi. Nu suntem roboți și anagajatorul trebuie să fie uman în primul rând să înțeleagă asta. Țările scandinave încearcă din răsputeri să aibă grijă de sănătatea mintală a angajaților, când mergi în Norvegia simți că ai aterizat în altă lume. Suntem atât de în spate cu tot.

  • @bogdanbogdan3462
    @bogdanbogdan3462 หลายเดือนก่อน +2

    unde au fost acesti doi domni inainte sa moara careva? De ce vorbiti tocmai acum despre manageri duri si nedrepti? Pt ca, daca povestiti despre ei tocmai ACUM, pare ca ii invinovatiti pentru moartea acestei angajate, ceea ce nu este cazul. Ce s-a intamplat este deosebit de trist si grav, insa atentine mare, nu este vina managerului sau a companiei pentru ACEASTA drama, compania si managerii sunt executanti fara suflet, compania este o entitate care are ca scop obtinerea de profit, asta se stia, stim toti, suntem pregatiti pentru asa ceva. Sunt foarte rari managerii "lejeri" si care nu scot sufletul din tine, pretinzand sa lucrezi cat mai mult, Dar atentie, nu e vreun manager vinovat de aceasta drama, cel putin nu direct, nu in sensul pe care si legea il da cuvantului "vina". Ca vorbim de autor moral, vina indirecta, aici da, e foarte discutabil, insa nu trebuie sa sarim calul nici in celalalt sens

    • @elenabob4953
      @elenabob4953 หลายเดือนก่อน +2

      Sigur, compania asta are un scop și anume SA RESPECTE LEGEA și măgăria aplicata de această companie nu a făcut-o FIRMA ci aceasta persoana "managerita".

    • @misterc3835
      @misterc3835 หลายเดือนก่อน +1

      Oamenii sunt firma, că nu există firma fara oameni.

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  หลายเดือนก่อน

      Noi despre asta vorbim în tot restul timpului în care nu dăm soluții pentru medii de lucru mai sănătoase, pentru promovarea drepturilor la locul de muncă și pentru depășirea condiției de „manager dur și nedrept”. Și asta vom continua să facem, în toate formele - nu punând la zid, ci constructiv, analizând toate aspectele situațiilor care ne fac nefericiți în relațiile de muncă.

  • @Ceausescu_Nicolae
    @Ceausescu_Nicolae หลายเดือนก่อน +2

    "Beneficiile" capitalismului !

  • @johnnyd4324
    @johnnyd4324 หลายเดือนก่อน

    In primul rand , ce au cautat ambele, afara din bucatarie ? Se vede clar ca nu le prieste.

  • @andreid.9105
    @andreid.9105 หลายเดือนก่อน

    Domnu' Doru - dumneavoastra dormiti linistit seara stiind ca faceti reach si bani pe spatele mortii acestei fete?

    • @smitjee
      @smitjee หลายเดือนก่อน +2

      Asta ai inteles tu din asta? Sa faca bani, macar a relatat corect. Antena a postat acuma un video plin de minciuni.

    • @andreid.9105
      @andreid.9105 หลายเดือนก่อน

      @@smitjee da pentru ca toata 'munca' lui se rezuma la subiecte cancaniste corporatiste care au priza la public din care sa ne spuna el cati bani face. Cu siguranta NU o face pe gratis.
      Mi se pare grotesc felul in care capitalizeaza acest subiect si e si mai grotesc felul in care ne lasa impresia ca e foarte OK cu tot ce face.

    • @smitjee
      @smitjee หลายเดือนก่อน +1

      Atunci cine ar trebui sa vorbeasca despre asta? Hai cu exemple.

    • @andreid.9105
      @andreid.9105 หลายเดือนก่อน

      @@smitjee presa calificata - in nici un caz acest ‘cancanist de corporatie’ al carui scop fundamental e sa faca reach din orice posteaza.

    • @smitjee
      @smitjee หลายเดือนก่อน +1

      Ti-am zis, presa calificata a publicat o stire mincinoasa. Mai încearcă o data.