Salutare, Alex. Multumesc, pentru video, este destul de interesat, astfel ma provocat sa raspund ( nu prea imi place sa scriu comentarii 😉). Pentru mine sa fiu sarac, inseamna ca doar pentru a supravietuii, eu si familia mea, muncesc in fiecare zi, astfel constient de realitate, renunt la ceea ce pentru mine e cel mai important: liniste, carti ( woow, de cand nu am mai avut timp sa recitesc, o carte din biblioteca personala😌), explorare diversa. Am sa ma consider, cu adevarat bogat, atunci cand voi avea timp sa pentru mine! Te salut, cu drag, pe tine si familia ta!
Bogatia e ca si fericirea, e subiectiva. E in functie de perspectiva care o ai. Daca tu te simti fericit sau bogat e bine si nimeni nu te poate contrazice pentru ca e perspectiva ta.
Felicitări! Mi-aș fi dorit să fiu la fel de interesată și la orele de istorie când mi s-a predat ceea ce am asimilat și savurat acum cu tot interesul! Bogat ești atunci când ești la o semnătură distanță de tot ceea ce te-ar putea ajuta să arăți că ești bogat (mă refer la creditul bancar) și totuși îți găsești împlinirea în lucrurile care te fac fericit/ fericită, nețitând cont de etichete. Sărac mi se pare că ai putea fi făcând contrariul.
Sa fi bogat inseamna sa aduci plus valoare mediului si societatii. Daca doar consumi si pierzi timpul fara sa faci nimic in plus pentru nimeni, esti sarac.
Sunt student și nu am loc de muncă. Deci în teorie sunt sărac, dar să fiu onest nu trăiesc în condiții de sărăcie. Ce bani obțin îi strâng pentru mai târziu sau cel puțin până când o să am un loc de muncă.
Eu sun la facultate ...la filosfie si n-am loc si nu stiu daca voi avea ... a 2-a încercare de facultate 😢... si nu ma simt sarac dar cand ma uit la colegi ma face sa vad o diferență de stil si trai , in special cand ma bag in vorbă si zic ceva care cred ca e normal dar pt ei nu ...adica vreau doar sa am ceva sa pot face ,un lucru si niste relații
@@Mega_D_eu sunt fată. Am si eu fete p aici care poartă genți si haine peste ce îmi permit. But full don't care. Te simți așa pt că ți ai programat ca nevoie să ai mai mult. Sau să impresionezi cu prezența. Tu știi. Cert e că defapt nimănui nu-i pasă cum te îmbraci la facultate. Majoritatea sunt mai maturi de atât. Plus că ține cont de asta: internetul e ft fake. E marketing. Full marketing. Am să zic de ceva mai personal, care implică persoane imature: Eu mă îmbrac alternativ, dar la facultate port doar tricouri cu trupe si hanorace. Cu toate acestea s-au găsit niște fete să comenteze. Problema e că ele greșesc și rămân la nivelul unui liceean cu nevoia de a se exprima râzând de felul cum mă îmbrac și poreclindu-mă "emoloaica". Personal mie îmi place așa, nu am ca nevoie să port ceva ce-ar impresiona pe restul și contează să învăț la facultă, nu să îmi fac neapărat relații și anturaje. Vei găsi persoanele care să înțeleagă ce le comunici cu timpul. Cert e că nu trebuie bombardate cu intenția de a te exprima, de a arăta cine ești sau cum ești. Comunicarea simplă, un salut, un proiect, va dezvolta cu timpul o relație dacă este cazul.
De luptat te lupti in viata, unii reusesc mai mult, altii mai putin. Problema apare cand inflatia si standardele sociale cresc preturile cu timpul, ca degeaba acum poti avea 1000 €/ luna si peste 20 ani trebuie sa ai 10.000 la acelasi nivel social ca sa traiesti; te forteaza sa razbesti, dar dupa varsta de 50-60 de ani nu mai esti asa dispus
Foarte Tare Video'ul ! eu consider ca bogatia si saracia detin mai multe stagii ... pt mine personal :) eu daca nu as mai fii nevoit sa mai muncesc pt nevoile de baza (apa, mancare, haine, casa ) as zice ca sunt Bogat pt ca as putea sa ma ocup in mod exclusiv doar de ale mele Hobby-uri insa mintea mea de "om sarac" inca mai are de mancat mamaliga cum se zice in popor in ordine ca sa pot vb despre Bogatie ... despre a fii sarac ... atunci cand nu iti permiti mai nimic decat painea de toate zilele niste haine modeste si orice ORICE eveniment negativ ce ti-se poate intampla te baga intr-o groapa financiara de unde te chinui sa iesi 3-4 luni de zile ..eu as zice ca esti sarac (insa si aici este un NIVEL de saracie ...se poate duce mult mai jos de atat )
Corect este sa inveti sa traiesti si sa faci cat mai multe pentru tine folosind cat mai putin banii. Doar in US s-au emis 34 de triloane de dolari, ei i-au tiparit, niste fraieri din retul lumii au muncit si produs pentru acele harti. Ca sa iesi din jocul de Monololy unde singur esti pierzator doar prin faptul ca ai venit prea tarziu trebuie doar sa trudesti pentru activele ce te vor face sa cheltuiesi cat mai putin : casa, panouri fotovoltaice, bicicleta, gradina ta, un depozit ca din dobanda sa iti iei ce nu poti face; dar ce mai important este ca TIMPUL sa fie al tau ! Nu pui botul a consumerism, vinzi orice produs inainte sa cumperi altul similar, dar deh, e greu, mai usor cu cheltuitul ca vine BF :)
„Lipsa educatiei era metoda prin care cei saraci erau tinuti saraci si cei mai multi puteau fi manipulati!“ Cat adevar, asta se practica de cand si inca se mai practica si in ziua de azi
Din pacate, limitarea educatiei si a mijloacelor ce ajuta evolutia si de a avea tot ceea ce contine piramida lui Maslow, nu permit sa ne permitem tot ceea ce ne dorim si avem nevoie, de a fi cu adevarat bogati. Este innebunitoare, deprimanta, stresanta situatia, o continua lupta pt. rezolvare, agatat de ganduri, in loc de a face direct si a rezolva situatia.
Oamenii bogați de azi, categorie în care simt ca ma încadrez, habar n-au sa mai înțeleagă viața. Sunt precis ca paradigma foarte volatilă, dar contemporana, este total diferita, mai cu seama, dacă folosim etichete..mmm,as avea multe de spus, dar ma opresc aici. Interesant materialul 😊
Nu stiu daca saracia se mai rezuma la a nu avea mijloacele necesare de a supravietuii. Cum ai spus si tu, in ziua de azi exista oportunitati si ajutoare. Prea putin se mai moare de foame sau sete. Oricum sa sti ca am vazut 99% din videourile postate de tine ever pe ambele canale. Felicitari. As vrea sa gasesc mai multe canale similare deoarece sunt insetat dupa informatie expusa asa cum o faci tu.consider ca chiar iti aduci aportul semnificativ in educarea societatii. Iti doresc tot succesul din lume pentru ca il meriti.
Saracia se reduce la lipsa alegerilor : daca primesti un acoperis si niste mancare si subzisti, nu inseamna ca ai tot timpul sa faci ce vrei fiindca nu iti permiti decat sa locuiesti si sa manci ceea ce primesti. Esti sarac daca vrei sa vezi lumea si nu poti, chiar pe bicicleta iti trebuie bani ca sa mananci zilnic, sa repari bicicleta, un cort unde sa dormi, toata astea costa, cred ca poti asocia saracia cu lipsa de mobilitate, nu e vorba doar de costul transportului ci de cel de a descoperi lumea : iti trebuie timp, bani si independenta, majoritatea avem 1 sau 2 din acestea !
Pentru mine a fii sarac in ziua de azi, imi pare cand vrei sa nu mai fii in clasa muncitoare, ci sa faci ceea ce iti place sa fii liber, dar totusi sa iti lipseasca chestii pentru acea libertate, de ex: mi-am dat demisia acum cateva luni si m-am axat pe a face streaming, dar mii se strica lucruri cum ar fii: masina de spalat, mouse-ul, tastatura, castile, tre sa platesc chiria, intretinerea, curentul si internet-ul, dar desi sunt ok ca scot 150$/ luna din donatii(aprox.80$) + adsense(anunturi pe live+membri aprox 70$), pot platii utilitatile, dar pt chiria de 100 euro/luna, deja e mai greu, dar per' total nu sunt sarac tot timpul, ci sunt doar liber pentru ca asa am vrut si asa am ales eu sa fiu, dar sunt sarac in momentele in care am nevoie de chestiile care mii se strica si pe care le-am mentionat mai sus. Adica, atat timp cat am strictul necesar nu-s sarac, deja cand am nevoie de strictul necesar care sa ma ajute sa fac ceea ce-mi place, devin sarac:)). ceva de genu..
Alex, tu ce telefon ai? Nu cu fructe pe spate? :)))) bine, este o gluma, ca si creator de continut stiu ca ai nevoie de un telefon cu camere foarte bune, in caz ca nu ai un aparat profesional la tine. :) puteai oricum mai repede sa zici ca un high-spec phone, din moment ce si concurenta android cam tot acolo bate cu preturile...
CE SI CAT AU CUMPARAT STRAINII IN ROMANIA? Achizițiile de terenuri și proprietăți de către străini în România au fost un subiect de interes major în ultimele decenii, în special după aderarea țării la Uniunea Europeană în 2007. Există mai multe date și rapoarte care indică amploarea acestui fenomen, în special în sectorul agricol, imobiliar și turistic. 1. Terenuri agricole Străinii, în special investitorii din UE, au fost foarte activi în achiziționarea terenurilor agricole din România. Țara noastră dispune de o suprafață agricolă vastă, iar prețurile terenurilor au fost mult mai mici decât în alte state europene, ceea ce a făcut ca România să devină atractivă pentru investiții agricole. Conform unor estimări: Până în 2018, aproximativ 40% din terenul agricol al României era controlat de cetățeni străini sau de companii cu capital străin. Italienii, germanii, olandezii și austriecii au fost printre cei mai activi cumpărători de terenuri agricole. În 2020, se estima că străinii dețineau între 4 și 5 milioane de hectare de teren agricol din cele aproximativ 14 milioane de hectare disponibile. Aceste terenuri sunt utilizate în principal pentru cultivarea cerealelor, oleaginoaselor (cum ar fi floarea-soarelui și rapița) și pentru alte activități agricole de mari dimensiuni. 2. Imobile și terenuri intravilane Străinii au fost, de asemenea, activi în sectorul imobiliar, mai ales în marile orașe precum București, Cluj-Napoca, Timișoara și Constanța, unde cererea pentru locuințe și spații comerciale a crescut semnificativ. Investitori din UE (în special din Italia, Germania, Franța și Austria) au cumpărat numeroase proprietăți imobiliare și spații comerciale în marile orașe. Prețurile mai accesibile și creșterea pieței imobiliare din România i-au atras și pe cumpărătorii privați străini care au achiziționat locuințe pentru uz personal sau pentru investiții. 3. Sectorul turistic Străinii au investit și în proprietăți din zone turistice precum Valea Prahovei, Delta Dunării, litoralul Mării Negre și stațiunile montane din Carpați. Multe dintre aceste proprietăți sunt folosite pentru dezvoltarea de pensiuni, hoteluri sau alte facilități turistice. Investitorii din Israel, Austria și alte țări europene au achiziționat hoteluri, terenuri și spații comerciale în stațiunile de pe litoral și în zone montane. 4. Terenuri forestiere De asemenea, terenurile forestiere au fost atractive pentru străini, în special pentru cei din industria prelucrării lemnului sau pentru investitorii interesați de conservare. Există rapoarte despre companii străine care au cumpărat sau arendat păduri pentru exploatare forestieră, în special în regiunile montane. Motivații pentru cumpărarea terenurilor în România Prețuri accesibile: Prețurile terenurilor agricole și imobiliare din România au fost, în general, mult mai mici decât cele din Europa de Vest, atrăgând investitori. Potenzial agricol mare: România are un sol foarte fertil, ceea ce face ca terenurile agricole să fie deosebit de valoroase pentru producția agricolă la scară mare. Subvenții europene: Investitorii din agricultură beneficiază de subvenții importante din partea Uniunii Europene, ceea ce a crescut atractivitatea achiziționării terenurilor agricole. Dezvoltarea pieței imobiliare: Odată cu creșterea economiei și urbanizarea, piața imobiliară din marile orașe din România a atras investitori străini. Controverse și provocări Achiziționarea terenurilor agricole de către străini a generat unele controverse în România, în special în rândul fermierilor locali, care consideră că sunt dezavantajați în fața marilor investitori străini, care au resurse financiare mai mari. Guvernul României a încercat să impună anumite restricții și reguli prin Legea 17/2014, care reglementează vânzarea terenurilor agricole și dreptul de preempțiune al vecinilor, arendașilor și statului român, dar aceste măsuri nu au limitat semnificativ achizițiile străinilor. Concluzie Străinii, în special cei din UE, au cumpărat masiv terenuri agricole și imobile în România, profitând de prețurile accesibile și de oportunitățile oferite de piața locală. Terenurile agricole au fost cel mai mare punct de atracție, în timp ce piața imobiliară și sectorul turistic au cunoscut, de asemenea, o creștere semnificativă în interesul investitorilor străini.
Cat timp nu sunt pe patul de spital sunt cel mai bogat om din lume❤️
Cel mai bun răspuns! ❤
Salutare, Alex. Multumesc, pentru video, este destul de interesat, astfel ma provocat sa raspund ( nu prea imi place sa scriu comentarii 😉). Pentru mine sa fiu sarac, inseamna ca doar pentru a supravietuii, eu si familia mea, muncesc in fiecare zi, astfel constient de realitate, renunt la ceea ce pentru mine e cel mai important: liniste, carti ( woow, de cand nu am mai avut timp sa recitesc, o carte din biblioteca personala😌), explorare diversa. Am sa ma consider, cu adevarat bogat, atunci cand voi avea timp sa pentru mine! Te salut, cu drag, pe tine si familia ta!
Bogatia e ca si fericirea, e subiectiva. E in functie de perspectiva care o ai. Daca tu te simti fericit sau bogat e bine si nimeni nu te poate contrazice pentru ca e perspectiva ta.
respect domnul Alex!! ❤️ ești un om foarte minunat de ascultat
Felicitări! Mi-aș fi dorit să fiu la fel de interesată și la orele de istorie când mi s-a predat ceea ce am asimilat și savurat acum cu tot interesul!
Bogat ești atunci când ești la o semnătură distanță de tot ceea ce te-ar putea ajuta să arăți că ești bogat (mă refer la creditul bancar) și totuși îți găsești împlinirea în lucrurile care te fac fericit/ fericită, nețitând cont de etichete.
Sărac mi se pare că ai putea fi făcând contrariul.
Sa fi bogat inseamna sa aduci plus valoare mediului si societatii. Daca doar consumi si pierzi timpul fara sa faci nimic in plus pentru nimeni, esti sarac.
Sunt superbe videoclipurile astea de istorie!
Sunt student și nu am loc de muncă. Deci în teorie sunt sărac, dar să fiu onest nu trăiesc în condiții de sărăcie. Ce bani obțin îi strâng pentru mai târziu sau cel puțin până când o să am un loc de muncă.
cu răbdare. eu vad școala ca fiind cea mai buna investiție. o sa fie ok.
@@AtentieCadMere știu. Graba strică treaba așa că plănuiesc să iau totul încet.
Eu sun la facultate ...la filosfie si n-am loc si nu stiu daca voi avea ... a 2-a încercare de facultate 😢... si nu ma simt sarac dar cand ma uit la colegi ma face sa vad o diferență de stil si trai , in special cand ma bag in vorbă si zic ceva care cred ca e normal dar pt ei nu ...adica vreau doar sa am ceva sa pot face ,un lucru si niste relații
Sunt absolvent cu experienta in domeniu si nu am loc de munca, dar sunt in aceeasi situatie ca si tine ...
@@Mega_D_eu sunt fată. Am si eu fete p aici care poartă genți si haine peste ce îmi permit.
But full don't care.
Te simți așa pt că ți ai programat ca nevoie să ai mai mult. Sau să impresionezi cu prezența. Tu știi.
Cert e că defapt nimănui nu-i pasă cum te îmbraci la facultate. Majoritatea sunt mai maturi de atât. Plus că ține cont de asta: internetul e ft fake. E marketing. Full marketing.
Am să zic de ceva mai personal, care implică persoane imature:
Eu mă îmbrac alternativ, dar la facultate port doar tricouri cu trupe si hanorace. Cu toate acestea s-au găsit niște fete să comenteze. Problema e că ele greșesc și rămân la nivelul unui liceean cu nevoia de a se exprima râzând de felul cum mă îmbrac și poreclindu-mă "emoloaica". Personal mie îmi place așa, nu am ca nevoie să port ceva ce-ar impresiona pe restul și contează să învăț la facultă, nu să îmi fac neapărat relații și anturaje.
Vei găsi persoanele care să înțeleagă ce le comunici cu timpul. Cert e că nu trebuie bombardate cu intenția de a te exprima, de a arăta cine ești sau cum ești. Comunicarea simplă, un salut, un proiect, va dezvolta cu timpul o relație dacă este cazul.
AI DREPTATE, NU TOȚI ȘTIU SĂ APRECIEZE CEA CE AU ❤❤❤❤❤❤❤❤FELICITĂRI DRAGILOR
Eu zic ca bogăția înseamnă defapt puterea și controlul
Puterea și controlul de a trăi așa cum vrei, unde vrei și cum vrei
De luptat te lupti in viata, unii reusesc mai mult, altii mai putin. Problema apare cand inflatia si standardele sociale cresc preturile cu timpul, ca degeaba acum poti avea 1000 €/ luna si peste 20 ani trebuie sa ai 10.000 la acelasi nivel social ca sa traiesti; te forteaza sa razbesti, dar dupa varsta de 50-60 de ani nu mai esti asa dispus
Interesant episodul "A fi sarac sau a fi bogat" cred ca si mai interesant ar fi un episod despre "a fi sclav(angajat) sau a fii liber".
Foarte Tare Video'ul ! eu consider ca bogatia si saracia detin mai multe stagii ... pt mine personal :) eu daca nu as mai fii nevoit sa mai muncesc pt nevoile de baza (apa, mancare, haine, casa ) as zice ca sunt Bogat pt ca as putea sa ma ocup in mod exclusiv doar de ale mele Hobby-uri insa mintea mea de "om sarac" inca mai are de mancat mamaliga cum se zice in popor in ordine ca sa pot vb despre Bogatie ... despre a fii sarac ... atunci cand nu iti permiti mai nimic decat painea de toate zilele niste haine modeste si orice ORICE eveniment negativ ce ti-se poate intampla te baga intr-o groapa financiara de unde te chinui sa iesi 3-4 luni de zile ..eu as zice ca esti sarac (insa si aici este un NIVEL de saracie ...se poate duce mult mai jos de atat )
Siguranță, libertate = Bogăție ✅✅
Corect este sa inveti sa traiesti si sa faci cat mai multe pentru tine folosind cat mai putin banii. Doar in US s-au emis 34 de triloane de dolari, ei i-au tiparit, niste fraieri din retul lumii au muncit si produs pentru acele harti. Ca sa iesi din jocul de Monololy unde singur esti pierzator doar prin faptul ca ai venit prea tarziu trebuie doar sa trudesti pentru activele ce te vor face sa cheltuiesi cat mai putin : casa, panouri fotovoltaice, bicicleta, gradina ta, un depozit ca din dobanda sa iti iei ce nu poti face; dar ce mai important este ca TIMPUL sa fie al tau ! Nu pui botul a consumerism, vinzi orice produs inainte sa cumperi altul similar, dar deh, e greu, mai usor cu cheltuitul ca vine BF :)
Foarte, foarte adevărat!Ești o persoană super!
Super tare ideea pentru acest videoclip
Mi-a placut la nebunie episodul
Sărac înseamnă să nu ai cu ce să-ți plătești chiria.
„Lipsa educatiei era metoda prin care cei saraci erau tinuti saraci si cei mai multi puteau fi manipulati!“
Cat adevar, asta se practica de cand si inca se mai practica si in ziua de azi
Muți oamenii sunt sarci pentru ca nu pot sa faca diferența dintre ce au nevoie si ce isi doresc
Super!!!
Din pacate, limitarea educatiei si a mijloacelor ce ajuta evolutia si de a avea tot ceea ce contine piramida lui Maslow, nu permit sa ne permitem tot ceea ce ne dorim si avem nevoie, de a fi cu adevarat bogati. Este innebunitoare, deprimanta, stresanta situatia, o continua lupta pt. rezolvare, agatat de ganduri, in loc de a face direct si a rezolva situatia.
Oamenii bogați de azi, categorie în care simt ca ma încadrez, habar n-au sa mai înțeleagă viața. Sunt precis ca paradigma foarte volatilă, dar contemporana, este total diferita, mai cu seama, dacă folosim etichete..mmm,as avea multe de spus, dar ma opresc aici. Interesant materialul 😊
Nu stiu daca saracia se mai rezuma la a nu avea mijloacele necesare de a supravietuii. Cum ai spus si tu, in ziua de azi exista oportunitati si ajutoare. Prea putin se mai moare de foame sau sete.
Oricum sa sti ca am vazut 99% din videourile postate de tine ever pe ambele canale. Felicitari. As vrea sa gasesc mai multe canale similare deoarece sunt insetat dupa informatie expusa asa cum o faci tu.consider ca chiar iti aduci aportul semnificativ in educarea societatii. Iti doresc tot succesul din lume pentru ca il meriti.
Saracia se reduce la lipsa alegerilor : daca primesti un acoperis si niste mancare si subzisti, nu inseamna ca ai tot timpul sa faci ce vrei fiindca nu iti permiti decat sa locuiesti si sa manci ceea ce primesti. Esti sarac daca vrei sa vezi lumea si nu poti, chiar pe bicicleta iti trebuie bani ca sa mananci zilnic, sa repari bicicleta, un cort unde sa dormi, toata astea costa, cred ca poti asocia saracia cu lipsa de mobilitate, nu e vorba doar de costul transportului ci de cel de a descoperi lumea : iti trebuie timp, bani si independenta, majoritatea avem 1 sau 2 din acestea !
super 😊
Acum e e ceamai mare saracie din istoie se apropie vrea vremea ca trebuie sasi vanda sufletu sa mai traiasca
❤😊
❤🎉
❤❤
👍
Sărac înseamnă să stai pe banii părinților.
Imagine aia e din Georgia, o recunosc de la o posta 7:51
al treilea
👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
Al 7-lea
Al doilea
🤙
🙏🏻📚
sa fie pentru algoritm si pt munca din spate. editarea e super!!
apreciez. mersi
😂
👏👏👏
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉
Am văzut un video asemănător la “Trust me bro” pe canal 😅
Dacă nu ai iubirea nimănui ești sărac.
Nu ma asteptam sa aud “paradigma” mai des decat la Gojira😅
''acoperis deasupra casei'' :))
Aici sunt🤚😅 ... problema ca voi rămâne sarac😢
Pentru mine a fii sarac in ziua de azi, imi pare cand vrei sa nu mai fii in clasa muncitoare, ci sa faci ceea ce iti place sa fii liber, dar totusi sa iti lipseasca chestii pentru acea libertate, de ex: mi-am dat demisia acum cateva luni si m-am axat pe a face streaming, dar mii se strica lucruri cum ar fii: masina de spalat, mouse-ul, tastatura, castile, tre sa platesc chiria, intretinerea, curentul si internet-ul, dar desi sunt ok ca scot 150$/ luna din donatii(aprox.80$) + adsense(anunturi pe live+membri aprox 70$), pot platii utilitatile, dar pt chiria de 100 euro/luna, deja e mai greu, dar per' total nu sunt sarac tot timpul, ci sunt doar liber pentru ca asa am vrut si asa am ales eu sa fiu, dar sunt sarac in momentele in care am nevoie de chestiile care mii se strica si pe care le-am mentionat mai sus. Adica, atat timp cat am strictul necesar nu-s sarac, deja cand am nevoie de strictul necesar care sa ma ajute sa fac ceea ce-mi place, devin sarac:)). ceva de genu..
Like & Comment
Să fi bogat înseamnă dacă făceai tu youtube din altă țară 😅
Sarac inseamna sa nu te poti bucura din lucuruile simple, mici.
Supravietuire ne intoarcem la arat cu boii😅😅😂😂
Ai zis de vant si ploaia dar n-ai zis de bani in Himalaya 😂😂
Alex, tu ce telefon ai? Nu cu fructe pe spate? :)))) bine, este o gluma, ca si creator de continut stiu ca ai nevoie de un telefon cu camere foarte bune, in caz ca nu ai un aparat profesional la tine. :) puteai oricum mai repede sa zici ca un high-spec phone, din moment ce si concurenta android cam tot acolo bate cu preturile...
sal, cn esti?!
Algoritmul
Nu mă simt săracă deși știu că nu s bogată.
.
Teoretic dupa cum ai zis
Tata nu era rege deci nu sunt bogat. Dar el stia sa citească deci nici sarac. Deci? Ce era?
Era taică-tu 😂
Kakat, omul nu are frana ! Pe vremea lui Ceausescu nu aveau nimic iar acum romanii se simt saraci desi au caldura, apa calda, mancare.....etc .
CE SI CAT AU CUMPARAT STRAINII IN ROMANIA?
Achizițiile de terenuri și proprietăți de către străini în România au fost un subiect de interes major în ultimele decenii, în special după aderarea țării la Uniunea Europeană în 2007. Există mai multe date și rapoarte care indică amploarea acestui fenomen, în special în sectorul agricol, imobiliar și turistic.
1. Terenuri agricole
Străinii, în special investitorii din UE, au fost foarte activi în achiziționarea terenurilor agricole din România. Țara noastră dispune de o suprafață agricolă vastă, iar prețurile terenurilor au fost mult mai mici decât în alte state europene, ceea ce a făcut ca România să devină atractivă pentru investiții agricole.
Conform unor estimări:
Până în 2018, aproximativ 40% din terenul agricol al României era controlat de cetățeni străini sau de companii cu capital străin.
Italienii, germanii, olandezii și austriecii au fost printre cei mai activi cumpărători de terenuri agricole.
În 2020, se estima că străinii dețineau între 4 și 5 milioane de hectare de teren agricol din cele aproximativ 14 milioane de hectare disponibile.
Aceste terenuri sunt utilizate în principal pentru cultivarea cerealelor, oleaginoaselor (cum ar fi floarea-soarelui și rapița) și pentru alte activități agricole de mari dimensiuni.
2. Imobile și terenuri intravilane
Străinii au fost, de asemenea, activi în sectorul imobiliar, mai ales în marile orașe precum București, Cluj-Napoca, Timișoara și Constanța, unde cererea pentru locuințe și spații comerciale a crescut semnificativ.
Investitori din UE (în special din Italia, Germania, Franța și Austria) au cumpărat numeroase proprietăți imobiliare și spații comerciale în marile orașe.
Prețurile mai accesibile și creșterea pieței imobiliare din România i-au atras și pe cumpărătorii privați străini care au achiziționat locuințe pentru uz personal sau pentru investiții.
3. Sectorul turistic
Străinii au investit și în proprietăți din zone turistice precum Valea Prahovei, Delta Dunării, litoralul Mării Negre și stațiunile montane din Carpați. Multe dintre aceste proprietăți sunt folosite pentru dezvoltarea de pensiuni, hoteluri sau alte facilități turistice.
Investitorii din Israel, Austria și alte țări europene au achiziționat hoteluri, terenuri și spații comerciale în stațiunile de pe litoral și în zone montane.
4. Terenuri forestiere
De asemenea, terenurile forestiere au fost atractive pentru străini, în special pentru cei din industria prelucrării lemnului sau pentru investitorii interesați de conservare. Există rapoarte despre companii străine care au cumpărat sau arendat păduri pentru exploatare forestieră, în special în regiunile montane.
Motivații pentru cumpărarea terenurilor în România
Prețuri accesibile: Prețurile terenurilor agricole și imobiliare din România au fost, în general, mult mai mici decât cele din Europa de Vest, atrăgând investitori.
Potenzial agricol mare: România are un sol foarte fertil, ceea ce face ca terenurile agricole să fie deosebit de valoroase pentru producția agricolă la scară mare.
Subvenții europene: Investitorii din agricultură beneficiază de subvenții importante din partea Uniunii Europene, ceea ce a crescut atractivitatea achiziționării terenurilor agricole.
Dezvoltarea pieței imobiliare: Odată cu creșterea economiei și urbanizarea, piața imobiliară din marile orașe din România a atras investitori străini.
Controverse și provocări
Achiziționarea terenurilor agricole de către străini a generat unele controverse în România, în special în rândul fermierilor locali, care consideră că sunt dezavantajați în fața marilor investitori străini, care au resurse financiare mai mari.
Guvernul României a încercat să impună anumite restricții și reguli prin Legea 17/2014, care reglementează vânzarea terenurilor agricole și dreptul de preempțiune al vecinilor, arendașilor și statului român, dar aceste măsuri nu au limitat semnificativ achizițiile străinilor.
Concluzie
Străinii, în special cei din UE, au cumpărat masiv terenuri agricole și imobile în România, profitând de prețurile accesibile și de oportunitățile oferite de piața locală. Terenurile agricole au fost cel mai mare punct de atracție, în timp ce piața imobiliară și sectorul turistic au cunoscut, de asemenea, o creștere semnificativă în interesul investitorilor străini.
Nu ai cum sa vorbești de sărăcie si nu il menționezi pe Marx😢
❤❤❤