Οι 3 έξυπνοι τρόποι Ξεκούρασης από το διάβασμα! (στον 2ο την πατάνε όλοι)

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 18 ต.ค. 2024

ความคิดเห็น • 43

  • @Skeftomai
    @Skeftomai  3 ปีที่แล้ว +1

    Δες εδώ τα ΧΡΥΣΑ TIPS για τις εξετάσεις th-cam.com/video/jpMfFO-5Ab0/w-d-xo.html

  • @BenBenjAg
    @BenBenjAg 4 ปีที่แล้ว +13

    Πολλα συγχαρητήρια!! Φοιτητρια ΑΕΙ και ολα αυτα ναι μεν τα εχω βιωσει σε εξεταστικες περιοδους, χωρις ομως να εχω βγαλει μεχρι σημερα ενα συμπερασαμα για το τι θα έπρεπε να κανω για να αποφευγω το burn out!! Ευχαριστούμε για τη δουλεια σας!

  • @coeurl.d7037
    @coeurl.d7037 4 ปีที่แล้ว +23

    Γεια σας ειμαι 18 φετος θα δωσω πανελληνιες εχω πολλα κενα παρα πολλα..και η αληηεια ειναι πως βαριεμαι και βρισκω δικαιολογιες φοβαμαι πολυ πως ετσι οπως παω δεν θα καταφερω τιποτα θελω ομως πραγματικα να ξερετε οτι απο αυριο θα κανω οσα ειπατε ειναι πολυ σημαντικα και σας ευχαριστω πολυ

    • @Skeftomai
      @Skeftomai  4 ปีที่แล้ว +13

      Συγχαρητήρια και μόνο για την απόφασή σου να κάνεις κάτι. Να επιβαρυνθείς προοδευτικά, ξεκίνα από κάτι πολύ μικρό, και σιγά σιγά θα φθάσεις άνετα σε πολύωρη (πάντα χρονομετρημένη) μελέτη. Δε μπορείς να φανταστείς πόσα μπορείς να πετύχεις ακόμα και σε ένα μήνα σωστής μελέτης. Υπάρχει χρόνος για να πετύχεις. Προσεχώς θα διαθέσω και ένα μικρό ebook, συμπληρωματικό όσων λένε τα βίντεο.
      Πρόσεξε πολύ τα κοινωνικά δίκτυα, το youtube και γενικά το ίντερνετ, εκεί ειναι που "χάνεται η μπάλα" για όλους τους μαθητές.
      Σου εύχομαι καλή συνέχεια!

  • @OlethrosTV
    @OlethrosTV 3 ปีที่แล้ว +14

    Τα διαλείμματα καλό είναι να έχουν ποκιλία, όπως και το φαγητό μας, όπως και η άθλησή μας, ώστε να αποδίδουν περισσότερο.
    Στο ένα διάλειμμα πχ. να ακούμε μουσική, στο άλλο να δούμε κάτι στο διαδίκτυο, στο επόμενο να κάνουμε κάποια άσκηση σωματική (το οποίο βοηθάει και στο να ξεπιαστούμε από το διάβασμα και την καθιστική στάση σώματος, είτε με ασκήσεις τεντώματος (stretching), είτε με ήπιες ασκήσεις πχ. έλξεις, κάμψεις, κ.ά.), στο άλλο διάλειμμα να φάμε κάτι (προτιμότερο ένα φρούτο ή κάτι ελαφρύ κι όχι γεύμα κανονικό, μια και το φαγητό δεν είναι καλή ιδέα κατά το διάβασμα, αφού λόγω πέψης νυστάζουμε ευκολότερα και γρηγορότερα), ή να μιλήσουμε στο τηλέφωνο, ή να βγούμε μία σύντομη βόλτα, να παίξουμε μουσική (αν γνωρίζουμε κι έχουμε κάποιο μουσικό όργανο σπίτι μας) κλπ, κάνοντας κάτι που μάς είναι ευχάριστο και μάς βελτιώνει τη διάθεση ,αλλά μάς δίνει και κουράγιο/δύναμη να συνεχίσουμε στο επόμενο μαθησιακής προπόνησης.
    Και πάντα σε ισορροπία, όπως το ξινό και το γλυκό στην διατροφή μας! ;-D

    • @Skeftomai
      @Skeftomai  3 ปีที่แล้ว +6

      Πράγματι είναι πολύ καλή η ποικιλία, αλλά πάνω απ' όλα το διάλειμμα πρέπει να έχει μια αίσθηση ελευθερίας, πχ. μπορεί κάποιος να ξεκουράζεται μονότονα με τον ίδιο τρόπο με μια βόλτα στη γειτονιά, αν αυτό τον ευχαριστεί. Δεν χρειάζεται να επιβληθεί η ποικιλία πολύ επιτακτικά.

    • @OlethrosTV
      @OlethrosTV 3 ปีที่แล้ว +4

      @@Skeftomai Αν μάς ξεκουράζει κι ευχαριστεί το να κάνουμε μια βόλτα ως διάλειμμα, να παίζουμε κιθάρα ή να κάνουμε οτιδήποτε άλλο, επιλέγουμε ανάλογα με το τί μάς τραβάει και τί μπορούμε να κάνουμε εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή, φυσικά.
      Τίποτα δεν πρέπει να γίνεται εμμονικά, ή με πίεση, ούτε να κάνουμε όλες τις εναλλακτικές μαζί.
      Καλό θα ήταν απλά - και αυτό εννοούσα-, να υπάρχουν εναλλαγές ενασχόλησης στα διαλείμματα, -όχι σε κάθε διάλειμμα και διαφορετικό σώνει και καλά, αλλά ούτε κάθε φορά το ίδιο-, ώστε να μην γίνονται μονότονα, αλλά να μάς ξεκουράζουν, να μάς ευχαιστούν, και να μάς δίνουν νέα ώθηση για την επόμενη χρονική περίοδο μελέτης.
      Παν μέτρον άριστον.

  • @ΠέτροςΑγγελόπουλος-ρ1κ
    @ΠέτροςΑγγελόπουλος-ρ1κ 4 ปีที่แล้ว +4

    Καλησπέρα, θα ήθελα να πω αρχικά ένα ευχαριστώ για όλα τα βίντεο αυτού του καναλιού καθώς τα θεωρώ πραγματικά θησαυρό χωρίς υπερβολή. Είμαι μαθητής τρίτης λυκείου είμαι αρκετά κοινωνικός αλλά ταυτόχρονα στοχεύω να περάσω Πολυτεχνείο, έτσι έχω ορίσει ότι στον ελεύθερο μου χρόνο θα πηγαίνω γυμναστήριο και θα βγαίνω δύο εξόδους την εβδομάδα (Παρασκευή Σάββατο) γιατί τότε νιώθω ότι πραγματικά ανανεώνομαι και όχι μέσα στο σπίτι. Ωστόσο δεν έχω μια ολόκληρη μέρα ξεκούρασης αλλά την έχω σπάσει στο βράδυ της Παρασκευής και το απόγευμα του Σαββάτου και μερικές φορές το βράδυ της Κυριακής ως ώρες ελευθερίας και εξόδου..είναι κακό που δεν είναι μια συνεχόμενη μέρα αλλά είναι σπασμένες οι ώρες αυτές ή θα μου επιτρέψει και αυτό το μοντέλο να μην "τα παίξω" μακροπρόθεσμα, καθώς ρίχνω αρκετό διάβασμα μέσα στην εβδομάδα..;

    • @Skeftomai
      @Skeftomai  4 ปีที่แล้ว +3

      Γεια σου και σ' ευχαριστώ για τη θετική ενέργεια! Εμένα δε θα μου έφτανε κάτι τέτοιο, αλλά για σένα που είσαι νέος και με μεγαλύτερες αντοχές, μάλλον θα λειτουργήσει καλά. Δες το πώς θα πάει.
      Θέσε όμως ως ξεκούραση και απαγόρευση κάθε εργασίας (εκτός του Παρασκευόβραδου) τουλάχιστον από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, ώστε να προλαβαίνει το μυαλό να χαλαρώσει, να νιώσεις αυτήν την αίσθηση ότι έχεις αρκετές ώρες μπροστά σου. Μην το περιορίζεις στο Σαββατόβραδο. Έτσι κι αλλιώς, αν έχεις πολύ δραστήρια μέρα, κάθε βράδυ μπορεί να έχει χαλάρωση. Γι αυτό, κάνε την Σαββατιάτικη ξεκούραση όσο πιο "γεματούτσικη" μπορείς, ξεκινώντας την από το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα.

    • @ΠέτροςΑγγελόπουλος-ρ1κ
      @ΠέτροςΑγγελόπουλος-ρ1κ 4 ปีที่แล้ว +1

      @@Skeftomai πολύ όμορφα θα τείνω στο να το κάνω πράξη ευχαριστώ θερμά

  • @ΑντρέαςΣωτηρίου-π8γ
    @ΑντρέαςΣωτηρίου-π8γ 3 ปีที่แล้ว +9

    Ξεκούραση για να υπάρχει ψυχική αντοχή και να σου αρέσει το διάβασμα !!

  • @OlethrosTV
    @OlethrosTV 3 ปีที่แล้ว +3

    Σε όλες τις συμβουλές που αναφέρεις, θα ήθελα να προσθέσω και να εφιστήσω την προσοχή και στην διατροφή, όπως και στην άθληση, μια και αυτά είναι εξίσου σημαντικά, αφού η έλλειψη βιταμινών και λοιπών θρεπτικών στοιχείων λόγω κακής διατροφής ή κακού συνδυασμού τροφών (άρα και βιταμινών/θρεπτικών στοιχείων), παίζουν ρόλο στην μνήμη.
    Όσο για την άθληση, οι αρχαίοι μας σοφοί έλεγαν -δικαίως-, νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ, (έστω και με την μορφή περπατήματος, τουλάχιστον 30΄ έντονου βάδην, 3 με 4 φορές την εβδομάδα).
    Προτροπή μου, να έκανες κι ένα συμπληρωματικό, συνοπτικό βιντεάκι για το θέμα διατροφή και άσκηση.
    Και επειδή 1 εικόνα = 1.000 λέξεις, εύχομαι στο εξής να χρησιμοποιείς περισσότερες εικόνες, καρτέλες και σχέδια, για καλύτερη και γρηγορότερη εμπέδωση των όσων λες.

    • @Skeftomai
      @Skeftomai  3 ปีที่แล้ว +3

      Έχω φίλε μου να φτιάξω πολλά βίντεο ακόμα για το θέμα της παραγωγικότητας γενικότερα και ειδικότερα για την καλύτερη μάθηση. Ένα από αυτά θα έχει ως θέμα την "ιδανική διατροφή για πνευματική εργασία" στο οποίο θα πούμε ενδιαφέροντα πράγματα. :)

    • @OlethrosTV
      @OlethrosTV 3 ปีที่แล้ว +2

      @@Skeftomai Όντως, πολύ ενδιαφέρον θα είναι και αυτό το βίντεο. Καλή δύναμη εύχομαι!

  • @dimaretosargyriou8801
    @dimaretosargyriou8801 2 ปีที่แล้ว

    συγχαρητήρια .. πολύ σπουδαίο το αναρτημένο υλικο .... Ενα πράγμα που με λυπεί στους αφηγητές,,,,, ειναι η χρήση ξένων λέξεων ... και το φτωχό ελληνικό λεξιλόγιο .

  • @giorgosdgs
    @giorgosdgs 3 ปีที่แล้ว +4

    Είμαι 39 χρονών και αποφάσισα να προετοιμαστώ για proficiency , χωρίς δάσκαλο. Μετα απο πολλές ώρες μελέτης διαπιστώνω οτι απλώς κοιτάζω το βιβλίο, χωρίς να μου μένει τίποτα! Στο listening απο ένα σημείο και μετά νομίζω οτι μιλούν άλλη γλώσσα! Μετά απο αυτό το βίντεο πιστεύω επιτέλους λίγο παραπάνω στις δυνάμεις μου και οτι δεν "ξεκουτιανα"!! .

    • @OlethrosTV
      @OlethrosTV 3 ปีที่แล้ว +4

      Αδερφέ, στα 45 μου πέρσι ξεκίνησα να παρακολουθώ ΕΠΑΛ για β΄ πτυχίο (είχα τελειώσει στα 18 Προγραμματισμό), και έχοντας παράλληλα το ένα παιδί 1η δημοτικού (με το οποίο έπρεπε να ασχολούμαι καθημερινά αρκετά), και το άλλο παιδί στ΄ δημοτικού (το οποίο έπρεπε να προετοιμάσω με επαναλήψεις κλπ., για να είναι έτοιμο για το γυμνάσιο), εν μέσω κορονοϊού, και με όλες τις δουλειές να είναι σχεδόν αποκλειστικά επάνω μου.
      Εννοείται ότι ο χρόνος διαβάσματος για τα μαθήματά μου ήταν μία μεγάλη πρόκληση, καθώς έπρεπε να ξεκινήσω διάβασμα μετά τις 9 το βράδυ (και κάποιες φορές ακόμα αργότερα), έχοντας όλη την κούραση (σωματική και πνευματική) από όλη την ημέρα.
      Όταν είχαμε διαγώνισμα 4μήνου (το οποίο λειτουργούσε ως επαναληπτικό, αφού είχε αρκετή ύλη κάθε φορά), διάβαζα το βράδυ ως εξής: έκανα μία φορά απλή ανάγνωση, μετά επαναλάμβανα το διάβασμα προσπαθώντας να κατανοήσω και να απομνημονεύσω όσα μπορούσα, έπειτα έκανα ερωτήσεις και απαντούσα, και σε αυτά που δυσκολευόμουνα, επέμενα να τα ελέγχω πιό συχνά, κάνοντας βέβαια διαλείμματα κάθε περίπου μισή με μία ώρα ή όταν ένιωθα (και ήμουν) κουρασμένη πολύ ή νύσταζα πλέον. Την επόμενη μέρα ξυπνούσα νωρίτερα περίπου μία ώρα, ώστε να κάνω επανάληψη. Έτσι, παρόλο που οιδυσκολίες ήταν πολλές, η υπομονή κι η επιμονή με σχέδιο και στόχο, αλλά και πρόγραμμα, απέδωσαν καρπούς, αφού είχα βαθμό 19+.
      Στην ηλικία που είσαι, καλό θα ήταν να κάνεις εξετάσεις αίματος, ώστε να δεις αν σού λείπουν κάποιες βιταμίνες, ώστε να πάρεις συμπληρώματα διατροφής, αλλά και να ελέγξεις την διατροφή σου, για να βοηθήσεις τη μνήμη σου. Συχνά, η έλλειψη συγκέντρωσης οφείλεται και στην έλλειψη βιταμινών, λόγω κακής διατροφής και έλλειψης άσκησης, όπως και σε κακό συνδιασμό τροφών (πχ. απαγορεύεται η λήψη σιδήρου μαζί με ασβέστιο, κι όσο κι αν μάθαμε να τρώμε μακαρόνια με κιμά και τυρί/κασέρι ή σπανακοτυρόπιτα, είναι λάθος, επειδή ο σίδηρος δεν απορροφάται από τον οργανισμό μας όταν τον προσλαμβάνουμε σε συνδιασμό με ασβέστιο). Επίσης έλεγξε λίγο τον συνδιασμό τροφών που πρέπει απαραίτητα να κάνουμε στην καθημερινή μας διατροφή, ώστε να λαμβάνουμε τις απαραίτητες βιταμίνες και τα λοιπά θρεπτικά στοιχεία, χωρίς να τα χάνουμε από λάθος συνδιασμό, αλλά και για να βελτιστοποιήσουμε/μεγιστοποιήσουμε την πρόσληψή τους από τον οργανισμό μας.
      Άσκηση + Διατροφή + Πρόγγραμμα + Θετική σκέψη + Μέτρο σε όλα.
      Καλή επιτυχία σού εύχομαι!

  • @rovdul2253
    @rovdul2253 3 ปีที่แล้ว

    Πραγματικά έχω παρακολουθήσει και τα εφτα βίντεο και έχω να πω ότι νιώθω έτοιμη να αρχίσω να κάνω τα μαθήματα μου. Μου είναι πολύ δύσκολο να πάρω την απόφαση να ξεκινήσω, (αν και νωρίς) αλλά όταν το πάρω απόφαση τα κάνω με ευκολία. Σας ευχαριστώ πολύ! Μου δώσατε την ώθηση και τα τιπ που χρειαζόμουν !!

    • @Skeftomai
      @Skeftomai  3 ปีที่แล้ว +2

      Μπράβο! Αν σε δυσκολεύει η αρχή, ξεκίνα από κάτι πολύ μικρό. Αυτή η νοοτροπία που έχεις αναπτύξει είναι η καλύτερη αρχή!

    • @rovdul2253
      @rovdul2253 3 ปีที่แล้ว

      @@Skeftomai Ευχαριστώ πολύ!

  • @vasiliskolomvakis50
    @vasiliskolomvakis50 3 ปีที่แล้ว +2

    Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες 🙂

  • @vajdjhjr4
    @vajdjhjr4 4 หลายเดือนก่อน

    Ρωτώ σαν Πατέρας . Αν ενας μαθητής που ασχοληται εντατικα με τον αθλητισμό θα θεωρουταν σωστο να σταματήσει να αφιερώνει χρονο εκει και να ασχοληθεί ποιο εντατικά με την μελέτη η μετρα σαν ψυχική ξεκούραση καθως ειναι κατι αντιθετο απο την μελετη και λογικα βοηθα και κινηση στον υγεια του σωματος . Θα μπορουσε θεωρητικα εστω αυτα τα δυο να βρισκονται σε μια ισορροπια μεσα σε μια εβδομαδα(6 ημερες , οπως αναφερεις) ;

    • @Skeftomai
      @Skeftomai  4 หลายเดือนก่อน

      Εξαρτάται από τους στόχους του μαθητή, τη φάση στην οποία βρίσκεται. Αν είναι σε περίοδο πανελληνίων, και προέχει η επιτυχία σε αυτές, δε μπορεί να είναι 50-50. Θα διαβάζει κυρίως και θα κάνει κάποια (όχι εξαντλητική ή χρονοβόρα) σωματική άσκηση για να κρατιέται η ισορροπία. Αν είναι στη Β' γυμνασίου και έχει ως στόχο τον πρωταθλητισμό, θα γυμνάζεται κυρίως, αλλά θα κάνει κι ένα στοιχειώδες διάβασμα για να έχει μία αξιοπρεπή απόδοση στο σχολείο. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες η σωστή αναλογία.

  • @stellaks1
    @stellaks1 9 หลายเดือนก่อน

    Για εμας που δινουμε δευτερη φορα μπορειτε να μας βοηθησετε με ενα ενδεικτικο προγραμμα μελετης που να εφαρμοζεται; (κατεύθυνση υγειασ) και πως θα ενταξουμε την ξεκουραση μεσα σε αυτο;

  • @χρηστοςτοτσκας-ο9θ
    @χρηστοςτοτσκας-ο9θ 3 ปีที่แล้ว +1

    για σας, είμαι 17 χρονών και βλέπω την σειρά των βίντεο με θέμα το διάβασμα για δεύτερη φορά. Στην αρχή μου φάνηκαν όλα μια χαρά και δεν είχα κάποια απορία, τώρα όμως που το παρατηρώ δεν έχω ημέρα ξεκούρασης και αυτό γιατί δεν προλαβαίνω. Η μόνη ημέρα που θα μπορούσε να ονομαστεί κάπως έτσι είναι η Παρασκευή στην οποία όμως παρακολουθώ τέσσερις ώρες μαθήματος στο φροντιστήριο και άλλες 7 στο σχολείο. Μπορεί να θεωρηθεί αυτή η ημέρα, ξεκούρασης ή θα πρέπει να κλέψω χρόνο από άλλη μέρα;

    • @Skeftomai
      @Skeftomai  3 ปีที่แล้ว +2

      Γεια σου Χρήστο, επειδή είσαι νέο παιδί, ίσως να μην χρειάζεται οπωσδήποτε μία εντελώς ελεύθερη μέρα. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι μία μέρα κάθε εβδομάδα να απαγορεύσεις εντελώς το ΔΙΑΒΑΣΜΑ σε αυτή, ας έχει παρακολουθήσεις (που είναι πιο ελαφριά δουλειά).
      Η Παρασκευή πάντως πολύ επιβαρυμένη με παρακολουθήσεις... Σκέφτομαι ότι αν το Σάββατο είχε τις 4 ώρες φροντιστήριο, θα ήταν τέλεια μέρα ξεκούρασης. Εσύ αποφασίζεις. Πάντως μπορείς και μέρες με μάθημα, αλλά διάβασμα, ούτε ένα λεπτό!

  • @Art_the_clown
    @Art_the_clown 3 ปีที่แล้ว +2

    οι πρωτευσαντες απαντουν σωστα αλλα οχι την αληθεια δυστυχως :'') (φοιτητης ιατρικης αθηνας εδω!!)

    • @navagio09
      @navagio09 3 ปีที่แล้ว

      Δηλ. δίνουν αυτήν την απάντηση που ακούγετε cooll, ώστε να μην φαίνονται ώς "φύτουλες", όπως τους αποκαλούσαν κάποιοι συμμαθητές τους;

  • @ΛΟΖΟΣΔΗΜΗΤΡΗΣ
    @ΛΟΖΟΣΔΗΜΗΤΡΗΣ 4 ปีที่แล้ว +4

    Εγώ ξεκουράζομαι βλέποντας τηλεόραση , παίζοντας ηλεκτρονικά κλπ . Μπορείτε να με συμβουλέψετε σχετικά με αυτό ( αν κάνω καλά αν όχι κ.α )

    • @Skeftomai
      @Skeftomai  4 ปีที่แล้ว +4

      Δημήτρη δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό, αρκεί να μην σε παρασύρει σε κατάχρηση. Αν για παράδειγμα μπορείς να πεις "θα παίξω μία ώρα" και να το τηρείς, είναι μια χαρά. Όμως (μιλώ από προσωπική εμπειρία ως παλιός παιχνιδάς), συχνά τα ηλ. παιχνίδια μας παρασύρουν σε υπερβολές, μία ώρα ποτέ δεν μας είναι αρκετή. Το ίδιο και κοιν. δίκτυα, τηλ. σειρές κλπ. Άρα κρίνεις από το πόσο ελέγχεται. Αν όχι, μερικές φορές πιο καθαρή και σίγουρη λύση είναι η διακοπή - μαχαίρι, ειδικά σε κρίσιμες περιόδους (εξεταστική, Γ λυκείου κλπ).

  • @arxhgobabasgt9696
    @arxhgobabasgt9696 2 ปีที่แล้ว +2

    Για τον ύπνο ποιες ώρες προτείνεις και πόσες

    • @Skeftomai
      @Skeftomai  2 ปีที่แล้ว +2

      Γύρω στις 8 είναι το καλύτερο, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Εννοείται είναι καλύτερα να κοιμάσαι βράδυ και να ξυπνάς φρέσκος νωρίς το πρωί.

    • @arxhgobabasgt9696
      @arxhgobabasgt9696 2 ปีที่แล้ว +1

      @@Skeftomai έγινε ευχαριστώ πολύ πραγματικά βοηθάς αν περάσω πανελλήνιες θα σε κερνάω καφέ 😂😂

  • @aboutus7135
    @aboutus7135 3 ปีที่แล้ว +1

    Πόσες ωρες χρειάζεται να κοιμηθώ το βράδυ; Το μεσημέρι χρειάζεται;

    • @Skeftomai
      @Skeftomai  3 ปีที่แล้ว +6

      Δεν είπες ηλικία, αλλά συνήθως 8 ώρες είναι αυτό που χρειάζεται κάποιος, σπανίως 9 ή 7 σε κάποιες περιπτώσεις. Καταλαβαίνεις πόσο καλά κοιμήθηκες και αν χρειαζόσουν κι άλλο, απ' το πώς νιώθεις το πρωί. Το μεσημέρι μισή ώρα ανάπαυλα (είτε σε πάρει ο ύπνος είτε όχι) είναι καλή ιδέα. Μπορείς και περισσότερο, αρκεί να μη σου δημιουργήσει βραδινή αϋπνία. Ελπίζω να σε βοήθησα.

  • @bobplanderlinde329
    @bobplanderlinde329 2 ปีที่แล้ว

    Πόσες ώρες ύπνου προτείνετε καθημερινά;

    • @Skeftomai
      @Skeftomai  2 ปีที่แล้ว +2

      Οι περίπου 8 ώρες είναι ιδανικές για τους περισσότερους ανθρώπους. Υπάρχουν όμως αρκετές ιδιοσυγκρασίες στις οποίες μπορεί να χρειάζεται λιγότερος (7 ώρες) ή λίγο περισσότερος ύπνος.

  • @tronixtt4666
    @tronixtt4666 2 ปีที่แล้ว

    Διαβάζω 25 λεπτά και κάνω διάλειμμα 5 λεπτά

  • @RhythmRaider27
    @RhythmRaider27 2 ปีที่แล้ว

    Άρα δεν υπάρχει φυτο

    • @Skeftomai
      @Skeftomai  2 ปีที่แล้ว +1

      Ναι. Όποιος προσπαθήσει να γίνει φυτό (χωρίς διαλείμματα, χωρίς ανάσα), θα μαραθεί...