How to sharpen Roselli UHC puukko knife with Morihei whetstones

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 6 ต.ค. 2024
  • The Roselli UHC blade sharpening with Morihei stones is a great success. You can find Morihei stones from here www.whetstone....

ความคิดเห็น • 65

  • @BjørjaBear
    @BjørjaBear ปีที่แล้ว +1

    Great video. Thank you kindly for the English subtitles!

  • @JayJayRainy
    @JayJayRainy 4 หลายเดือนก่อน

    "mä en oo mikään puukkomies"
    Lisäyksenä vielä, että hyvä ja havainnollistava video!

  • @megahurja5110
    @megahurja5110 3 ปีที่แล้ว +6

    Kiitos videosta. Nyt voi mennä taas kontulaan

  • @hilkka-kaarinaainasto1759
    @hilkka-kaarinaainasto1759 3 ปีที่แล้ว

    Kiitos paljon erittäin hyvästä videosta. 👍

  • @pasikaukkila4337
    @pasikaukkila4337 8 หลายเดือนก่อน

    Loistava video. Kiitos

  • @PahviVaneri
    @PahviVaneri หลายเดือนก่อน

    Vaikutat ammattitaitoiselta kaverilta näissä teroitusasioissa, niin ajattelin kysyä puukon teroituksesta. Useissa puukoissahan on nykyään ns. "secondary microbevel/edge." Joka ilmeisesti auttaa siihen, että puukko pysyy terävänä pidempään. Kaikki puukonteroitus tutoriaalit kumminkin neuvoo pitämään puukon hiomakulman terän viisteen eli vaasin mukaisena. Eli tuo microbevel, tai miksi sitä haluaakaan kutsua hiotaisiin siis pois teroituksessa? Sitä puukkoa on tosi vaikea pitää oikeassa kulmassa, jos aikoo/yrittää säilyttää sen microbevelin. Eli onko siis ideana teroittaa niin, että viiste on kiveä vasten ja tuo microbevel hioutuu pois teroituksen aikana?

    • @HIOMAKIVIFI
      @HIOMAKIVIFI  หลายเดือนก่อน

      Nyt hiukan termikikkailua. Puukossa ei ole koskaan secondary beveliä. Jos olisi se ei täyttäisi puukon määritelmää. Eli kun microbevel löytyy puhutaankin jo veitsestä. No esim Moraknives on tästä eri mieltä he monesti viljelee tuota microbeveliä ja silti Puukosta puhutaa … toisaalta tuntuu että puoli suomea puhuu puukosta vaikka keittöveitsi olisi kädessä.
      Mitä terottamiseen tulee, niin se on sitten itsestä kiinni, jos uskoo että metalli kestää nollaan ajetun kulman .. silloin voi sen microbevelin ottaa pois, mutta aina voit teroituksen tehdä niin että teroitat vain sen microbevel osuuden … toisaalta jos terä on runneltu, silloin hyödyntäisin ensin sitä viistettä ja lopuksi tekisin microbevelin alkuperäisen speksin mukaisesti. Sanoisin että kaikki on omasta halusta kiinni ja metallin kestävyydestä.

    • @PahviVaneri
      @PahviVaneri หลายเดือนก่อน

      @@HIOMAKIVIFI
      Kiitos vastauksesta. Tämän veistopuukon teroitus vaikuttaa simppeliltä, koska sen voi painaa viisteen mukaan kiveen, samoin kuin Marttiinin. Näissä ei edes uutena ollut tuota mikroviistettä. Sen sijaan jääkäripuukossa on sellainen selvästi näkyvissä, koska kyseinen kapistus on muutenkin rakennettu sitten, että kestää batonointia. Pitää vielä hommata kivi/kiviä, niin saan nuo kaikki teroitettua.

  • @M.Oksanen
    @M.Oksanen 3 ปีที่แล้ว +6

    Sulla on upeita videoita ja kiitos erityisesti tästä puukon teroituksesta! Sama metodi toiminee normi hiiliteräspuukoillekkin?
    Juuri testailin tilaamaani Morohei 1000 kiveä marttiiniin puukkoon.

    • @HIOMAKIVIFI
      @HIOMAKIVIFI  3 ปีที่แล้ว +2

      Kiitos kommenteista. Kyllä sama metodi ja kivet toimivat normipuukollekkin.

  • @mikaelkorkee1630
    @mikaelkorkee1630 9 หลายเดือนก่อน

    Hei! Olisi tarkoitus ostaa kyseinen Rosellin puukko, mutta hiomakiven laatu on vähän kysymyksen alla. Videolla siis teroitat puukkoa 500, 1000 ja 4000 morihein kivillä. Mikä olisi paras kiven karkeus jos ylläpitää terän kuntoa hyvänä, niin ettei se pääse täysin tylpäksi. Roselli lla on oma hiomakiviä, mutta se on aika pieni ja hienojakoisuudesta ei ole tietoa.

    • @HIOMAKIVIFI
      @HIOMAKIVIFI  9 หลายเดือนก่อน +1

      Itse ohjeistan aika pitkälti puukot teroittamaan 400 ja 1000 kivillä .. ja tämän päälle Stroppaus. Tosin toiset menevät sitten karkeuksissa vaikka kuinka ylös. Eli varsinaiseen terän ylläpitoon suosittelen 1000 kiveä. Kaikki pikkukivet ja liipat aiheutta sinulle enemmän harmia kuin hyötyä. Näillä yleensä terän suu alkaa pyöristymään ja tälläisiä korjauksia teen tällä liki viikoittain. Isommilla kivillä saat pidettyä terän kulman oikeana.

    • @mikaelkorkee1630
      @mikaelkorkee1630 9 หลายเดือนก่อน

      Kivi tilattu😊. Miten puukon öljyämiseen suhteen? Tarkoitus on siis käyttää puukkoa riistan kanssa, joten mineraaliöljy ei tule ainakaan kyseeseen. Yksi kaveri youtube videollaan kertoi että puukon öljyämisessä voisi käyttää auringonkukkaöljyä? Mikä siis paras öljy puukkoon joka on tekimisissä ruokatuotteiden kanssa?

    • @HIOMAKIVIFI
      @HIOMAKIVIFI  9 หลายเดือนก่อน

      @@mikaelkorkee1630 Tähän on haettava vastaus muualta. Itse kuulun siihen porukkaan joka ei koskaan öljyä puukkoa tai muitakaan hiiliteräsveitsiä. Reissussa sitä ei kuitenkaan öljytä ja kotona noudatan 30 sekunnin sääntöä, eli käytön jälkeen veitsi ei jää makaamaan; pesu ja kuivaus pyyhkeeseen.

    • @mikaelkorkee1630
      @mikaelkorkee1630 9 หลายเดือนก่อน

      Selvä! Kiitoksia vastauksista

  • @manalainen
    @manalainen 3 ปีที่แล้ว +3

    Jos haluaisi selon siitä minkä takia Heimo on suositellut timanttilevyjä/kiviä/tms. niin pitäisi mennä kysymään häneltä että "miksi sitä ja tätä?", ja myös, mikä on se kohderyhmä jolle tuo viesti on kohdistettu. Luulen että tuon suosituksen antamiseen liittyy aikalailla tuohon tehtävään pystyvien teroitusvälineiden saatavuus ko. veitsien oletetussa käyttäjäryhmässä, ja etenkin siinä joka on se alin mahdollinen tietämyksen/osaamisen taso henkilöissä jotka ovat UHC-teräisen veitsen saaneet esim. lahjaksi, jne . Eli se mitä Heimo on hakenut tuolla on todennäköisesti yleisimmin löydettävissä oleva väline jolla UHC-terän pystyy "teräväksi saattamaan". Tuo on aikalailla eri asia kuin se mitä näistä asioista erityisesti kiinnostuneet tahot näkevät suotavaksi (tämän kanavan katsojaryhmä).

    • @manalainen
      @manalainen 3 ปีที่แล้ว

      Ja tähän täytyy vielä sanoa että huhhei, olipa kauniin näköinen tuo Morihein 500, kuin olisi tähtitaivasta katsellut. ✨ 😍

    • @HIOMAKIVIFI
      @HIOMAKIVIFI  3 ปีที่แล้ว +2

      Olet aivan oikeassa kommenttisi kanssa. Minun videolla ilmoille heittämä kysymys oli enemmänkin retorinen ja taitaa useampikin tuntea minut jo miehenä joka ei timanttien perään haikaile muuta kuin tasoitushommissa. Veitsen teroitus on kuin ruuan laittoa, sitä yhtä oikeata tapaa ei ole .... on vain paljon erillaisia tapoja ja tyylejä saada terävää aikaiseksi.

  • @rikuvastamaki4661
    @rikuvastamaki4661 3 ปีที่แล้ว +3

    Aiheeseen "liian" terävä puukko. Se riippuu minkälaista hommaa tekee sillä. Vuolemiseen ja kaikenlaiseen työntävään työhön pitää olla mahdollisimman terävä/"lumpattu" terä. Esim. taltat tästä hyvänä esimerkkinä. Jos haluaa vaikka leikata lihaa jne, niin pieni mikroskooppinen "hammastus" leikkaa aivan erilaisesti. Ei se tietysti mikään 80 karkeus saa olla, mutta inhimillisen karkeuden rajoissa. Mutta vaikka puukon teroittaisi pelkällä 80 tai 120 karkeudella, se saattaa toimia erittäin hyvin siltin tietyissä asioissa. Karkeuden ohella yksi tärkein on sama teroituskulma. Jos karkealla vetelee minne sattuu, niin lopputulemakin on huono.

  • @demokraatti
    @demokraatti 3 ปีที่แล้ว

    Isot timanttilevyt ovat hyviä kivien oikaisuun, mutta teroitukseen itse käytän paljon mieluimmin laadukkaita vesikiviä. Rosellin UHC-teräs tottelee oikein hyvin kunnollisia vesikiviä, enkä oikein ymmärrä timanttilevyjen suosittelemista. Pieni timanttilevy kulkee varmaankin helposti metsässä mukana, mutta mieluimmin itse otan mukaan vaikka toisen terävän puukon, kuin alan raapimaan puukkoa pienellä timanttilevyllä polven päällä metsässä. Siätpaitsi, tuo Rosellin teräs pitää terän erittäin hyvin, eikä sitä tarvitse teroitella kesken reissun, jos ei jotenkin pahoinpitele terää. Tuo Rosellin UHC on todella hyvä teräs puukkoon ja ansaitsee kyllä laadukkaan keino- tai luonnonkiven teroitukseen.

    • @tuomassuominen7334
      @tuomassuominen7334 3 ปีที่แล้ว +1

      Kokeileppa kerran oikeasti laadukkaita timanttikiviä. (tosin ne maksaa rahaa, eikä niitä saa jokaisen kylän halpahallista) Edelleen, vieläkin on toki niitä jotka puhuvat myös mineraaliöljyjen puolesta, joten tässä on kovasti sama asia kyseessä. Ei kannata verrata parhaimpia vesikiviä huonoimpiin ja halvimpiin timantteihin... Mutta ota samantasoinen timantti ja tee vertailu sitten. Voin todellakin luvata, että se huippulaadukas timantti puree myös tuohon Rosellin olevinaan kovaan terään kuin vanhaan....... Mutta eihän se toki luo yhtä "vaikuttavaa" tunnetta, kun timanttien kanssa ei tarvitse tehdä muuta kuin vain teroittaa, puhdistaa ja kuivata silloin tällöin.

    • @villekoikkalainen7940
      @villekoikkalainen7940 3 ปีที่แล้ว

      @@tuomassuominen7334 Laadukkailla timanteilla toki saa teräväksi, mutta jos vertaa mikroskoopin alla ja käsituntumalla niin vesihiomakivillä saa paljon paremman terän kuin timanteilla. Vesihiomakivissä on toki huoltamista enemmän, mutta jos joku haluaa käyttää vesihiomakiviä (mm. ylivoimaisen terävyyden saavuttamiseksi) ja on valmis niitä huoltamaan niin mikäs siinä. Jos verrataan parhaita timantteja ja parhaita vesihiomakiviä niin vesihiomakivillä saa kyllä paremman terän ja paremman kiillon. Se nyt vain on fakta. Kysymys onkin siitä, mikä riittää kullekin? Toiselle riittää timantilla saatava terä ja timantin helppous/kestävyys on etu. Toinen taas haluaa paremman terän ja on valmis näkemään vähän vaivaa.

    • @demokraatti
      @demokraatti 2 ปีที่แล้ว

      @@tuomassuominen7334 Ovatko Atoman timanttilevyt ja Japanese Knife Importsin vitrifien diamond -kivet mielestäsi tarpeeksi laadukkaita? Atomat ovat mulla jääneet ihan vain vesikivien oikaisuun ja JKI:n vitrified -kivet ovat käytössä vain korkeaseosteisien kovimpia karbideja sisältävien terästen kanssa. Halpahallista en teroitusvehkeitä hanki.

  • @markkuikaheimo3808
    @markkuikaheimo3808 3 ปีที่แล้ว +1

    Hyvä video. Tästä videosta tuli uutta tietoa ja vahvistusta entisiin. Tämä video on hiiliteräkselle entä mitkä kivet sopisi parhaiten ruostumattoman puukon terään teroitukseen ?

    • @HIOMAKIVIFI
      @HIOMAKIVIFI  3 ปีที่แล้ว

      Morihein kivillä onnistuu ruostumattomankin puukon teroitus lukuunottamatta pulveriteräksiä. Niissä Morihei ei ole parhaimmillaan. Yksi hyvä paljon käytetty kivisarja on Shapton Kuromaku, joka toimii hyvin myös rostereille. www.hiomakivi.fi/bundle/86/kuromaku-pack

  • @AriKempp
    @AriKempp 3 ปีที่แล้ว +3

    Mikä tuo mittari on ja miten se toimii? Ilmeisesti alla on ihan normivaaka? Katkaisetko tuossa mötikässä jonkun jutun?

    • @HIOMAKIVIFI
      @HIOMAKIVIFI  3 ปีที่แล้ว +7

      Tämä on BESS mittari, joka antaa lyhyesti sanottuna grammoina siiman katkaisuun tarvittavan voiman. Antaa yllättävän tasaisesti samaa lukemaa kunhan terän laittaa siimasta läpi aina samalla tasaisella vauhdilla. Toimii älyttömän hyvin, kun haluaa tarkastella omia teroituksen tuotoksia. Helpompi arvioida tulosta mittarilla kuin tomaattia tai paperia leikaten. Tässä on ainakin pieni testi tuosta laitteesta th-cam.com/video/iFmZP5zdDHw/w-d-xo.html

    • @jannehakkinen8016
      @jannehakkinen8016 20 ชั่วโมงที่ผ่านมา

      Hei. Kuinka kallis tuommoinen BESS mittari on? Olisi ihan mielenkiintoinen kapistus testailla omia puukkoja ja veitsiä teroituksen jälkeen.

  • @Arkku
    @Arkku ปีที่แล้ว

    Tuli mieleen tuossa Morihei 1000 kivellä teroittaessa, että onko tuon kiven väri muuttunut jossain vaiheessa vaaleammaksi? Oma 1000 kivi kun näyttää sävyltään enemmän tämän videon 500 kiveltä, ja irtoavaa metallia on vaikea nähdä siitä, mutta videolla näkyy selkeästi. Voi toki olla vain valaistuksesta/kamerasta kiinni.

    • @HIOMAKIVIFI
      @HIOMAKIVIFI  ปีที่แล้ว

      En ole ainakaan itse kiinnittänyt huomiota sävyn muutokseen. Neljä erää tuota on minulle tullut ja viides on matkalla.

  • @vladislavjisa
    @vladislavjisa 2 ปีที่แล้ว

    can you please let me know what for exact bank-stone by grit you have used in this video?

    • @HIOMAKIVIFI
      @HIOMAKIVIFI  2 ปีที่แล้ว +1

      I used Morihei 500, 1000, and 4000. You will find these stones from here www.whetstone.fi/category/14/morihei

  • @kurts4867
    @kurts4867 ปีที่แล้ว

    I thought UHC had to be sharpened by diamond stones ???

    • @HIOMAKIVIFI
      @HIOMAKIVIFI  ปีที่แล้ว +1

      This video got its original idea from this myth that many users had, and I decided to prove it wrong.

  • @jari3053
    @jari3053 3 ปีที่แล้ว

    Jos pitäisi valita yksi ainoastaan yksi ns allaround kivi puukon teroitukseen. Niin minkä sinä valitsisit?

    • @HIOMAKIVIFI
      @HIOMAKIVIFI  3 ปีที่แล้ว +1

      Tämä on hankala kysymys. Mietitäänpäs; Jos lähdetään ajatuksesta että puukko on lähtökohtaisesti aina hyvässä kunnossa, silloin pärjätään 800-1000 karkeudella. Jos taas puukko on jo saanut jo hittiä, silloin mentävä 400-600 välille kiviä valittaessa. Valitsisin kiven vähän vettä vaativista ja kovan kiven.
      Shapton Kuromaku 1000, joka oikealta karkeudeltaan on noin 800 luokkaa ja toimii käytännössä kaikkien metallien kanssa yhtä hyvin olisi suhteellisen varma valinta.
      www.hiomakivi.fi/product/35/shapton-kuromaku-1000
      Toiseksi vaihtoehdoksi voisin nostaa ihan hintansa ja tehonsa puolesta Haidu HCZ sarjan. Täältä voi ottaa kaksikin kiveä. Karkeudet 250 ja 1000 toimivat puukkohommissa tosi hyvin.
      www.hiomakivi.fi/product/148/haidu-hcz-250
      www.hiomakivi.fi/product/150/haidu-hcz-1000
      T.Sami

  • @hilkka-kaarinaainasto1759
    @hilkka-kaarinaainasto1759 3 ปีที่แล้ว

    Mistä näitä mittareita saa?

    • @HIOMAKIVIFI
      @HIOMAKIVIFI  3 ปีที่แล้ว

      www.knivesandtools.com/en/ct/edge-on-up-sharpness-testers.htm

  • @alavalli
    @alavalli 2 ปีที่แล้ว

    Mitä mieltä olet perinteisestä tahkosta?

    • @HIOMAKIVIFI
      @HIOMAKIVIFI  2 ปีที่แล้ว

      Tahkolla on aina paikkansa kirveiden yms työkalujen teroittamisessa ja esim puukkojen korjaamisessa, mutta jos uutta tahkoa esim Tormek on ostamassa niin samalla rahalla saa sitten ison nipun parhaita hiomakiviä. Eli lyhyesti voisi vastata että tahko OK perusteroituksiin, hiomakivet parempi laadukkaampaan teroittamiseen ja kukin käyttäjä voi sitten määritellä mitä tuolla laadulla tarkoitetaan ;)

  • @Arkku
    @Arkku 3 ปีที่แล้ว

    Mielipide Morihei 500 vs Naniwa 400 tai 600?

    • @HIOMAKIVIFI
      @HIOMAKIVIFI  3 ปีที่แล้ว +1

      Naniwa Pro 400 on yleiskäyttöisempi eli se toimii niin hiiliteräksen kuin pulveriteräksen kanssa, Morihei 500 voi olla kuitenkin hiiliteräksen kanssa jopa tehokkaampi kuin tuo 400, mutta erot on kuitenkin marginaalisia. Molempia on miellyttävä käyttää. Naniwa Pro 600 on hyvä vaihtoehto silloin, kun sinulta löytyy myös 220 kivi. Itse aloitan teroittamisen hyvin usein 220-250 kivillä ja niistä pomppaan joko 600 tai 800 kiven kautta eteenpäin.

  • @granat2149
    @granat2149 ปีที่แล้ว

    Onko se 66-68 kovuudessa? Oikeasti.

    • @HIOMAKIVIFI
      @HIOMAKIVIFI  ปีที่แล้ว +1

      Rosellin sivujen mukaan : Noin 62-63 HRC

    • @granat2149
      @granat2149 ปีที่แล้ว

      Ok, no se kuulostaa ihan normaalilta. Onko neuvoa mikä kivi olis hyvä Fällknivenin teräksille, mulla on nyt 4 eri materiaalin terää ja kovuudet on 59-62hrc. G3, lamcos, g10 ja elmax

    • @HIOMAKIVIFI
      @HIOMAKIVIFI  ปีที่แล้ว +1

      @@granat2149 Nämä kaikki hyviä teriä ja eivät ihan helpoimmasta päästä teroittaa. Kovuudella ei näissä ole merkitystä, metallin sitkeys ratkaisee. Elmaxin näistä se vaativin. Siitä minulla olikin video th-cam.com/video/R42clWFuUMU/w-d-xo.html .
      Eli tuon oppien mukaisesti sanoisin että karkeaan päähän ehdottomasti Naniwa Pro sarjan kivi esim oma suosikki 400 .. sitten esim 1000 kivenä toimisi jo Shapton Glass tai Kuromaku kivi.

    • @granat2149
      @granat2149 ปีที่แล้ว

      Anteeksi vg10. Juu, sitkeys varmaan se hankala tavallaan ja ei purkaudu helposti.

    • @demokraatti
      @demokraatti ปีที่แล้ว

      @@HIOMAKIVIFI Roselli on ymmärtääkseni jossain vaiheessa tiputtanut UHC:n kovuutta. Mulla on muutama Roselli, joista huomaa kyllä eron kovuudessa. Esim. Rosellin kotisivuilla Usein kysyttyä osiossa kirjoitetaan näin: ”Rosellin UHC-teräs on todettu ominaisuuksiltaan maailman kovimmaksi teräkseksi. Tämän tason kovuus (66 HRC:tä) mahdollistaa äärimmäisen terävyyden, puukon terän, joka kestää terävänä hyvin pitkän ajan.”

  • @samukorhonen187
    @samukorhonen187 ปีที่แล้ว

    Aluksi luulin että puukon teroitus on yhtä helppoa kun leegon rakennus mutta tän videon jälkee huomasin että ei ookkaan niin helppoa 😅

    • @HIOMAKIVIFI
      @HIOMAKIVIFI  ปีที่แล้ว

      No ei se nyt oikeasti ole vaikeatakaan, mutta kun halutaan oikeasti aiheeseen perehtyä löytyy paljon uusia pieniä yksityskohtia joilla teroittamista voi kehittää. Puukot jotka minulle pajalle saapuu teroitettavaksi on usein jyrsitty outoihin kulmiin, eli se perusoppimäärä puukon teroittamisesta on monilla jäänyt lukematta. Parilla pikku niksillä pääsee jo pitkälle.

  • @СлаваБабкин-ы6ь
    @СлаваБабкин-ы6ь ปีที่แล้ว

    Это что за фраер?

  • @trajtemberg
    @trajtemberg ปีที่แล้ว

    Don't press harder, move a to coarser stone.

    • @HIOMAKIVIFI
      @HIOMAKIVIFI  ปีที่แล้ว

      That is correct. The whole point of this test was; Can I do with Morihei. There was no extra coarse stones available in this series. I had to make with 500. Just made a video where I used Suehiro LD-21 #180, that one could have been a good one to use.

    • @trajtemberg
      @trajtemberg ปีที่แล้ว

      @@HIOMAKIVIFI Thanks for the clarification, I'm new to your channel. Loving the content so far.

  • @joona5044
    @joona5044 9 หลายเดือนก่อน

    Tukkiiko tuo kivimönjä lavuaarin

    • @HIOMAKIVIFI
      @HIOMAKIVIFI  9 หลายเดือนก่อน

      Hyvä kysymys. Samaa joskus porukalla pohdittiin. Eli teoriassa kyllä ja jos vesilaitoksen miehiltä kysyt niin ehdottomasti tukkii. Käytäntö onkin sitten aivan toinen.
      Eli hiukset ja karvat tukkii likimain 100 kertaa (ihan hihasta heitin tämän luvun) nopeammin vesilukon kuin kovassa ammattikäytössä ollevan teroituspisteen. Eli minun teroituspöytä tässä kiinteistössä on nyt ollut 2,5 vuotta käytössä ja ei ole vielä mennyt tukkoon.

  • @hoffa3942
    @hoffa3942 2 ปีที่แล้ว

    Tuo sinun terävyysmittari lienee koostuu gramma-vaa’asta sekä jostakin laitteesta joka pitää jotakin lankaa tai vastaavaa paikallaan. Mikä on tuo laite ja mitä näissä videoissa katkot/leikkaat? Olisi mukava tuoreena teroitusharrastajana itsekkin saada selville totuus omien kättensä jäljestä muutoinkin kuin tomaattia viipaloimalla.

    • @samipirkkanen
      @samipirkkanen 2 ปีที่แล้ว +1

      Googlaa Bess 50PT löytyy paljon videoita aiheesta.

    • @hoffa3942
      @hoffa3942 2 ปีที่แล้ว

      @@samipirkkanen ”BESS sharpness tester” - haulla löytyi laaja määrä sivuja. Ulkomailtahan tuo olisi tilattava ja hintakin on sellainen (200-300€) että taidan jatkaa tomaatin leikkuuta ja paperiarkin silpomista 😁

  • @floydwilliams8595
    @floydwilliams8595 ปีที่แล้ว

    Move the tap head out of your next video.

  • @tuomassuominen7334
    @tuomassuominen7334 3 ปีที่แล้ว +1

    Olen kerran aikaisemminkin kommentoinut teroitusvideoitasi. Itse tekninen suoritus on mallin näyttämisen kannalta selkeä ja hyvä. Mutta niinhän se menee, että "Sen laulua laulat, jonka leipää syöt". Eli sehän on selvä, etteivät timanttikivet ole suosikkejasi, koska myyt itse vesihiomakiviä. Raaka fakta vaan on nykyään se, että asiaa voisi verrata vaikkapa vanhoihin mineraaliöljyihin vs. täyssynteettisiin. Niillä mineraaliöljyilläkin tultiin kyllä toimeen aivan hyvin, koska parempaa ei ollut aikanaan saatavilla. Lisäksi ihmisillä on usein lähes pakonomainen tarve "romantisoida" joka asia. Eli tottahan toki se tuo eräänlaisen "ammattimaisuuden" ja "turvallisuuden" tunteen, sekä mielikuvien tasolla lupauksen jostain "paremmasta", kun noiden aatamin aikaisien vesihiomakivien kanssa täytyy läträtä veden kanssa, niitä täytyy suoristella aika ajoin jne. jne. Eli eihän se näytä läheskään niin vakuuttavalta, kun otat vain huippulaatuisen timanttikiven ja aloitat teroittamisen. Ei tarvitse, eikä pidäkään läträtä veden kanssa, niitä ei tarvitse ikinä suoristella, eivätkä ne edes juurikaan kulu. Ainoa huolto on puhdistus ja kuivaus. Toki timanttikivissäkin ilman muuta laatu ratkaisee. Halpahallien kiinakura ei kummoista ole timanteissakaan, mutta oikeasti parhaat timantit ovat kyllä aika tavalla ylivoimaisia ja käytännössä vieläpä lähes ikuisia. Tosin ne maksaa. Mutta maksavat kyllä hintansa hyvin äkkiä takaisinkin. Koviin hiiliteräksiin ja jopa kaikkein kovimpiin rostereihin aivan ylivoimaisia verrattuna vesihiomakiviin, olivatpa ne minkä tahansa japanilaisen väitetyn "samurai-poppamiehen" (eli siis todellisuudessa markkinamiesten) tekemiä hyvänsä.

    • @HIOMAKIVIFI
      @HIOMAKIVIFI  3 ปีที่แล้ว +5

      Kiitos monisäikeisestä mielipiteestä, sillä olen tässä 4 vuoden aikana oppinut että tähänkin alaan mahtuu paljon mielipiteitä, tunteita ja osaamista. Ehkä olisikin siis aika tehdä video noista Atoman timanteista joita 4 vuotta olen myynyt ja mitkä minulla viimeisen tilaston mukaan esittää n 10% vuotuisesta myynnistä. Eli ansaitsevat varmaan oman esittelynsä.

    • @demokraatti
      @demokraatti ปีที่แล้ว

      Tuomakselle sen verran vinkkiä, että vesikivien oikaisu ja kuluminen eivät ole ongelmia. Vähänkään jos osaa kiviä käyttää, niin nuo tapahtuvat lähinnä karkeimmassa kivessä ja karkeat kivet ovat halpoja. Veden kanssa läträäminenkin on kiven valinnasta kiinni. Markkinoilla on lukemattomia vesikiviä, jotka eivät ime vettä. Timanteilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Eivät ne mitenkään ylivertaisia ole. Molempia paljon käyttäneenä jos noiden väliltä pitäisi valita, niin hetkeäkään empimättä timantit lähtisivät mäkeen.