ขนาดวิดีโอ: 1280 X 720853 X 480640 X 360
แสดงแผงควบคุมโปรแกรมเล่น
เล่นอัตโนมัติ
เล่นใหม่
Om. Divine. Chants. !!!!;!!!!!!!!Prasanna Mahadevan. Pranam. Maha sivam
🌹 🕉 Maha Parmeshwar Namo Namaha 🕉 🙏 🙏 🙏 🕉 🌹
Thanks for listening and glad you enjoyed it ||
🙏🍃Om Namaha Shivaya shivaappa please protect me and my family from all the evil eyes 🍃🙏
Om Namashivayam.
Pranams
Hari om namah shivay om namah shivay om namah shivay om namah shivay om namah shivay om namah shivay om namah shivay om namah shivay om namah shivay om namah shivay om namah shivay om namah shivay 🌿🌻🌺🍂☘👏❤😗😗😍😗😙
Mruthuyu yokka aapdhalu nunchi mammalni rakshinchu thandri mruthuyu yokka aapdhalu nunchi mammalni rakshinchu thandri mruthuyu yokka aapdhalu nunchi mammalni rakshinchu thandri mruthuyu yokka aapdhalu nunchi mammalni rakshinchu thandri mruthuyu yokka aapdhalu nunchi mammalni rakshinchu thandri
bhut sundar❤️❤️🙏🙏🙏
Thanks For Listening
Shiva Shiva BhoShiva Shiva ShambhoSri Mahadeva Shambho 🙏🙏🙏
OM Namah shivaya OM Namah shivaya OM Namah shivaya
Mruthuyu yokka aapdhalu nunchi mammalni rakshinchu thandri mruthuyu yokka aapdhalu nunchi mammalni rakshinchu thandri mruthuyu yokka aapdhalu nunchi mammalni rakshinchu thandri
Glad you enjoyed it and thanks for listening ||
Thanks 🙏
Shevaye 🕉️💪🕉️ 💪
Ok namo shivaya
very good pradoshsham chants. it is very good to listen in pradosh night every month. very usefull for shivbhakta.
No words to express my gratitude so good 🙏🙏🙏🙏🙏
@@raghavanvenkataraman952 Jay bole SHEVAYE 🕉️💪
@@raghavanvenkataraman952 Jayy Bolee SHIVA 🕉️💪
very nice
Shiva Bhujangam Stotram in Tamil:( 01 - 12)கலத்தானகம்டம் மிலத்ப்றும்கஷம்டம்சலச்சாருஶும்டம் ஜகத்த்ராணஶௌம்டம் |கனத்தம்தகாம்டம் விபத்பம்கசம்டம்ஶிவப்ரேமபிம்டம் பஜே வக்ரதும்டம் || 1 ||அனாத்யம்தமாத்யம் பரம் தத்த்வமர்தம்சிதாகாரமேகம் துரீயம் த்வமேயம் |ஹரிப்ரஹ்மம்றுக்யம் பரப்ரஹ்மரூபம்மனோவாகதீதம் மஹஃஶைவமீடே || 2 ||ஸ்வஶக்த்யாதி ஶக்த்யம்த ஸிம்ஹாஸனஸ்தம்மனோஹாரி ஸர்வாம்கரத்னோருபூஷம் |ஜடாஹீம்துகம்காஸ்திஶம்யாகமௌளிம்பராஶக்திமித்ரம் னமஃ பம்சவக்த்ரம் || 3 ||ஶிவேஶானதத்பூருஷாகோரவாமாதிபிஃபம்சபிர்ஹ்றுன்முகைஃ ஷட்பிரம்கைஃ |அனௌபம்ய ஷட்த்ரிம்ஶதம் தத்த்வவித்யாமதீதம்பரம் த்வாம் கதம் வேத்தி கோ வா || 4 ||ப்ரவாளப்ரவாஹப்ரபாஶோணமர்தம்மருத்வன்மணி ஶ்ரீமஹஃ ஶ்யாமமர்தம் |குணஸ்யூதமேதத்வபுஃ ஶைவமம்தஃஸ்மராமி ஸ்மராபத்திஸம்பத்திஹேதோஃ || 5 ||ஸ்வஸேவாஸமாயாததேவாஸுரேம்த்ரானமன்மௌளிமம்தாரமாலாபிஷிக்தம் |னமஸ்யாமி ஶம்போ பதாம்போருஹம் தேபவாம்போதிபோதம் பவானீ விபாவ்யம் || 6 ||ஜகன்னாத மன்னாத கௌரீஸனாதப்ரபன்னானுகம்பின்விபன்னார்திஹாரின் |மஹஃஸ்தோமமூர்தே ஸமஸ்தைகபம்தோனமஸ்தே னமஸ்தே புனஸ்தே னமோஉஸ்து || 7 ||விரூபாக்ஷ விஶ்வேஶ விஶ்வாதிதேவத்ரயீ மூல ஶம்போ ஶிவ த்ர்யம்பக த்வம் |ப்ரஸீத ஸ்மர த்ராஹி பஶ்யாவமுக்த்யைக்ஷமாம் ப்ராப்னுஹி த்ர்யக்ஷ மாம் ரக்ஷ மோதாத் || 8 ||மஹாதேவ தேவேஶ தேவாதிதேவஸ்மராரே புராரே யமாரே ஹரேதி |ப்ருவாணஃ ஸ்மரிஷ்யாமி பக்த்யாபவம்தம் ததோ மே தயாஶீல தேவ ப்ரஸீத || 9 ||த்வதன்யஃ ஶரண்யஃ ப்ரபன்னஸ்ய னேதிப்ரஸீத ஸ்மரன்னேவ ஹன்யாஸ்து தைன்யம் |ன சேத்தே பவேத்பக்தவாத்ஸல்யஹானிஸ்ததோமே தயாளோ ஸதா ஸன்னிதேஹி || 10 ||அயம் தானகாலஸ்த்வஹம் தானபாத்ரம்பவானேவ தாதா த்வதன்யம் ன யாசே |பவத்பக்திமேவ ஸ்திராம் தேஹி மஹ்யம்க்றுபாஶீல ஶம்போ க்றுதார்தோஉஸ்மி தஸ்மாத் || 11 ||பஶும் வேத்ஸி சேன்மாம் தமேவாதிரூடஃகலம்கீதி வா மூர்த்னி தத்ஸே தமேவ |த்விஜிஹ்வஃ புனஃ ஸோஉபி தே கம்டபூஷாத்வதம்கீக்றுதாஃ ஶர்வ ஸர்வேஉபி தன்யாஃ || 12 ||
Shiva Bhujangam Stotram in Tamil:(13 -27)ன ஶக்னோமி கர்தும் பரத்ரோஹலேஶம்கதம் ப்ரீயஸே த்வம் ன ஜானே கிரீஶ |ததாஹி ப்ரஸன்னோஉஸி கஸ்யாபிகாம்தாஸுதத்ரோஹிணோ வா பித்றுத்ரோஹிணோ வா || 13 ||ஸ்துதிம் த்யானமர்சாம் யதாவத்விதாதும்பஜன்னப்யஜானன்மஹேஶாவலம்பே |த்ரஸம்தம் ஸுதம் த்ராதுமக்ரேம்றுகம்டோர்யமப்ராணனிர்வாபணம் த்வத்பதாப்ஜம் || 14 ||ஶிரோ த்றுஷ்டி ஹ்றுத்ரோக ஶூல ப்ரமேஹஜ்வரார்ஶோ ஜராயக்ஷ்மஹிக்காவிஷார்தான் |த்வமாத்யோ பிஷக்பேஷஜம் பஸ்ம ஶம்போத்வமுல்லாகயாஸ்மான்வபுர்லாகவாய || 15 ||தரித்ரோஉஸ்ம்யபத்ரோஉஸ்மி பக்னோஉஸ்மி தூயேவிஷண்ணோஉஸ்மி ஸன்னோஉஸ்மி கின்னோஉஸ்மி சாஹம் |பவான்ப்ராணினாமம்தராத்மாஸி ஶம்போமமாதிம் ன வேத்ஸி ப்ரபோ ரக்ஷ மாம் த்வம் || 16 ||த்வதக்ஷ்ணோஃ கடாக்ஷஃ பதேத்த்ர்யக்ஷ யத்ரக்ஷணம் க்ஷ்மா ச லக்ஷ்மீஃ ஸ்வயம் தம் வ்றுணாதே |கிரீடஸ்புரச்சாமரச்சத்ரமாலாகலாசீகஜக்ஷௌமபூஷாவிஶேஷைஃ || 17 ||பவான்யை பவாயாபி மாத்ரே ச பித்ரேம்றுடான்யை ம்றுடாயாப்யகக்ன்யை மகக்னே |ஶிவாம்க்யை ஶிவாம்காய குர்மஃ ஶிவாயைஶிவாயாம்பிகாயை னமஸ்த்ர்யம்பகாய || 18 ||பவத்கௌரவம் மல்லகுத்வம் விதித்வாப்ரபோ ரக்ஷ காருண்யத்றுஷ்ட்யானுகம் மாம் |ஶிவாத்மானுபாவஸ்துதாவக்ஷமோஉஹம்ஸ்வஶக்த்யா க்றுதம் மேஉபராதம் க்ஷமஸ்வ || 19 ||யதா கர்ணரம்த்ரம் வ்ரஜேத்காலவாஹத்விஷத்கம்டகம்டா கணாத்காரனாதஃ |வ்றுஷாதீஶமாருஹ்ய தேவௌபவாஹ்யம்ததாவத்ஸ மா பீரிதி ப்ரீணய த்வம் || 20 ||யதா தாருணாபாஷணா பீஷணா மேபவிஷ்யம்த்யுபாம்தே க்றுதாம்தஸ்ய தூதாஃ |ததா மன்மனஸ்த்வத்பதாம்போருஹஸ்தம்கதம் னிஶ்சலம் ஸ்யான்னமஸ்தேஉஸ்து ஶம்போ || 21 ||யதா துர்னிவாரவ்யதோஉஹம் ஶயானோலுடன்னிஃஶ்வஸன்னிஃஸ்றுதாவ்யக்தவாணிஃ |ததா ஜஹ்னுகன்யாஜலாலம்க்றுதம் தேஜடாமம்டலம் மன்மனோமம்திரே ஸ்யாத் || 22 ||யதா புத்ரமித்ராதயோ மத்ஸகாஶேருதம்த்யஸ்ய ஹா கீத்றுஶீயம் தஶேதி |ததா தேவதேவேஶ கௌரீஶ ஶம்போனமஸ்தே ஶிவாயேத்யஜஸ்ரம் ப்ரவாணி || 23 ||யதா பஶ்யதாம் மாமஸௌ வேத்தினாஸ்மானயம் ஶ்வாஸ ஏவேதி வாசோ பவேயுஃ |ததா பூதிபூஷம் புஜம்காவனத்தம்புராரே பவம்தம் ஸ்புடம் பாவயேயம் || 24 ||யதா யாதனாதேஹஸம்தேஹவாஹீபவேதாத்மதேஹே ன மோஹோ மஹான்மே |ததா காஶஶீதாம்ஶுஸம்காஶமீஶஸ்மராரே வபுஸ்தே னமஸ்தே ஸ்மராமி || 25 ||யதாபாரமச்சாயமஸ்தானமத்பிர்ஜனைர்வா விஹீனம் கமிஷ்யாமி மார்கம் |ததா தம் னிரும்தம்க்றுதாம்தஸ்ய மார்கம்மஹாதேவ மஹ்யம் மனோஜ்ஞம் ப்ரயச்ச || 26 ||யதா ரௌரவாதி ஸ்மரன்னேவ பீத்யாவ்ரஜாம்யத்ர மோஹம் மஹாதேவ கோரம் |ததா மாமஹோ னாத கஸ்தாரயிஷ்யத்யனாதம் பராதீனமர்தேம்துமௌளே || 27 ||
Shiva Bhujangam Stotram in Tamil:(28 -40)யதா ஶ்வேதபத்ராயதாலம்க்யஶக்தேஃக்றுதாம்தாத்பயம் பக்திவாத்ஸல்யபாவாத் |ததா பாஹி மாம் பார்வதீவல்லபான்யம்ன பஶ்யாமி பாதாரமேதாத்றுஶம் மே || 28 ||இதானீமிதானீம் ம்றுதிர்மே பவித்ரீத்யஹோ ஸம்ததம் சிம்தயா பீடிதோஉஸ்மி |கதம் னாம மா பூன்ம்றுதௌ பீதிரேஷானமஸ்தே கதீனாம் கதே னீலகம்ட || 29 ||அமர்யாதமேவாஹமாபாலவ்றுத்தம்ஹரம்தம் க்றுதாம்தம் ஸமீக்ஷ்யாஸ்மி பீதஃ |ம்றுதௌ தாவகாம்க்ர்யப்ஜதிவ்யப்ரஸாதாத்பவானீபதே னிர்பயோஉஹம் பவானி || 30 ||ஜராஜன்மகர்பாதிவாஸாதிதுஃகான்யஸஹ்யானி ஜஹ்யாம் ஜகன்னாத தேவ |பவம்தம் வினா மே கதிர்னைவ ஶம்போதயாளோ ன ஜாகர்தி கிம் வா தயா தே || 31 ||ஶிவாயேதி ஶப்தோ னமஃபூர்வ ஏஷஸ்மரன்முக்திக்றுன்ம்றுத்யுஹா தத்த்வவாசீ |மஹேஶான மா கான்மனஸ்தோ வசஸ்தஃஸதா மஹ்யமேதத்ப்ரதானம் ப்ரயச்ச || 32 ||த்வமப்யம்ப மாம் பஶ்ய ஶீதாம்ஶுமௌளிப்ரியே பேஷஜம் த்வம் பவவ்யாதிஶாம்தௌபஹுக்லேஶபாஜம் பதாம்போஜபோதேபவாப்தௌ னிமக்னம் னயஸ்வாத்ய பாரம் || 33 ||அனுத்யல்லலாடாக்ஷி வஹ்னி ப்ரரோஹைரவாமஸ்புரச்சாருவாமோருஶோபைஃ |அனம்கப்ரமத்போகிபூஷாவிஶேஷைரசம்த்ரார்தசூடைரலம் தைவதைர்னஃ || 34 ||அகம்டேகலம்காதனம்கேபுஜம்காதபாணௌகபாலாதபாலேஉனலாக்ஷாத் |அமௌளௌஶஶாம்காதவாமேகளத்ராதஹம் தேவமன்யம் ன மன்யே ன மன்யே || 35 ||மஹாதேவ ஶம்போ கிரீஶ த்ரிஶூலிம்ஸ்த்வதீயம் ஸமஸ்தம் விபாதீதி யஸ்மாத் |ஶிவாதன்யதா தைவதம் னாபிஜானேஶிவோஉஹம் ஶிவோஉஹம் ஶிவோஉஹம் ஶிவோஉஹம் || 36 ||யதோஉஜாயதேதம் ப்ரபம்சம் விசித்ரம்ஸ்திதிம் யாதி யஸ்மின்யதேகாம்தமம்தே |ஸ கர்மாதிஹீனஃ ஸ்வயம்ஜ்யோதிராத்மாஶிவோஉஹம் ஶிவோஉஹம் ஶிவோஉஹம் ஶிவோஉஹம் || 37 ||கிரீடே னிஶேஶோ லலாடே ஹுதாஶோபுஜே போகிராஜோ கலே காலிமா ச |தனௌ காமினீ யஸ்ய தத்துல்யதேவம்ன ஜானே ன ஜானே ன ஜானே ன ஜானே || 38 ||அனேன ஸ்தவேனாதராதம்பிகேஶம்பராம் பக்திமாஸாத்ய யம் யே னமம்தி |ம்றுதௌ னிர்பயாஸ்தே ஜனாஸ்தம் பஜம்தேஹ்றுதம்போஜமத்யே ஸதாஸீனமீஶம் || 39 ||புஜம்கப்ரியாகல்ப ஶம்போ மயைவம்புஜம்கப்ரயாதேன வ்றுத்தேன க்ல்றுப்தம் |னரஃ ஸ்தோத்ரமேதத்படித்வோருபக்த்யாஸுபுத்ராயுராரோக்யமைஶ்வர்யமேதி || 40
Shiva Bhujangam Stotram in Englishgaladdanagandam miladbhrngasandamcalaccarusundam jagattranasaundam |kanaddantakandam vipadbhangacandamsivapremapindam bhaje vakratundam || 1 ||anadyantamadyam param tattvamarthamcidakaramekam turiyam tvameyam |haribrahmamrgyam parabrahmarupammanovagatitam mahahsaivamide || 2 ||svasaktyadi saktyanta simhasanasthammanohari sarvangaratnorubhusam |jatahindugangasthisamyakamauḷimparasaktimitram namah pancavaktram || 3 ||sivesanatatpurusaghoravamadibhihpancabhirhrnmukhaih sadbhirangaih |anaupamya sattrimsatam tattvavidyamatitamparam tvam katham vetti ko va || 4 ||pravaḷapravahaprabhasonamardhammarutvanmani srimahah syamamardham |gunasyutametadvapuh saivamantahsmarami smarapattisampattihetoh || 5 ||svasevasamayatadevasurendranamanmauḷimandaramalabhisiktam |namasyami sambho padambhoruham tebhavambhodhipotam bhavani vibhavyam || 6 ||jagannatha mannatha gaurisanathaprapannanukampinvipannartiharin |mahahstomamurte samastaikabandhonamaste namaste punaste namoஉstu || 7 ||virupaksa visvesa visvadidevatrayi mula sambho siva tryambaka tvam |prasida smara trahi pasyavamuktyaiksamam prapnuhi tryaksa mam raksa modat || 8 ||mahadeva devesa devadidevasmarare purare yamare hareti |bruvanah smarisyami bhaktyabhavantam tato me dayasila deva prasida || 9 ||tvadanyah saranyah prapannasya netiprasida smaranneva hanyastu dainyam |na cette bhavedbhaktavatsalyahanistatome dayaḷo sada sannidhehi || 10 ||ayam danakalastvaham danapatrambhavaneva data tvadanyam na yace |bhavadbhaktimeva sthiram dehi mahyamkrpasila sambho krtarthoஉsmi tasmat || 11 ||pasum vetsi cenmam tamevadhirudhahkalankiti va murdhni dhatse tameva |dvijihvah punah soஉpi te kanthabhusatvadangikrtah sarva sarveஉpi dhanyah || 12 ||na saknomi kartum paradrohalesamkatham priyase tvam na jane girisa |tathahi prasannoஉsi kasyapikantasutadrohino va pitrdrohino va || 13 ||stutim dhyanamarcam yathavadvidhatumbhajannapyajananmahesavalambe |trasantam sutam tratumagremrkandoryamaprananirvapanam tvatpadabjam || 14 ||siro drsti hrdroga sula pramehajvararso jarayaksmahikkavisartan |tvamadyo bhisagbhesajam bhasma sambhotvamullaghayasmanvapurlaghavaya || 15 ||daridroஉsmyabhadroஉsmi bhagnoஉsmi duyevisannoஉsmi sannoஉsmi khinnoஉsmi caham |bhavanpraninamantaratmasi sambhomamadhim na vetsi prabho raksa mam tvam || 16 ||tvadaksnoh kataksah patettryaksa yatraksanam ksma ca laksmih svayam tam vrnate |kiritasphuraccamaracchatramalakalacigajaksaumabhusavisesaih || 17 ||bhavanyai bhavayapi matre ca pitremrdanyai mrdayapyaghaghnyai makhaghne |sivangyai sivangaya kurmah sivayaisivayambikayai namastryambakaya || 18 ||bhavadgauravam mallaghutvam viditvaprabho raksa karunyadrstyanugam mam |sivatmanubhavastutavaksamoஉhamsvasaktya krtam meஉparadham ksamasva || 19 ||yada karnarandhram vrajetkalavahadvisatkanthaghanta ghanatkaranadah |vrsadhisamaruhya devaupavahyantadavatsa ma bhiriti prinaya tvam || 20 ||yada darunabhasana bhisana mebhavisyantyupante krtantasya dutah |tada manmanastvatpadambhoruhasthamkatham niscalam syannamasteஉstu sambho || 21 ||yada durnivaravyathoஉham sayanoluthannihsvasannihsrtavyaktavanih |tada jahnukanyajalalankrtam tejatamandalam manmanomandire syat || 22 ||yada putramitradayo matsakaserudantyasya ha kidrsiyam daseti |tada devadevesa gaurisa sambhonamaste sivayetyajasram bravani || 23 ||yada pasyatam mamasau vettinasmanayam svasa eveti vaco bhaveyuh |tada bhutibhusam bhujangavanaddhampurare bhavantam sphutam bhavayeyam || 24 ||yada yatanadehasandehavahibhavedatmadehe na moho mahanme |tada kasasitamsusankasamisasmarare vapuste namaste smarami || 25 ||yadaparamacchayamasthanamadbhirjanairva vihinam gamisyami margam |tada tam nirundhankrtantasya margammahadeva mahyam manonnam prayaccha || 26 ||yada rauravadi smaranneva bhityavrajamyatra moham mahadeva ghoram |tada mamaho natha kastarayisyatyanatham paradhinamardhendumauḷe || 27 ||yada svetapatrayatalanghyasaktehkrtantadbhayam bhaktivatsalyabhavat |tada pahi mam parvativallabhanyamna pasyami patarametadrsam me || 28 ||idanimidanim mrtirme bhavitrityaho santatam cintaya piditoஉsmi |katham nama ma bhunmrtau bhitiresanamaste gatinam gate nilakantha || 29 ||amaryadamevahamabalavrddhamharantam krtantam samiksyasmi bhitah |mrtau tavakanghryabjadivyaprasadadbhavanipate nirbhayoஉham bhavani || 30 ||jarajanmagarbhadhivasadiduhkhanyasahyani jahyam jagannatha deva |bhavantam vina me gatirnaiva sambhodayaḷo na jagarti kim va daya te || 31 ||sivayeti sabdo namahpurva esasmaranmuktikrnmrtyuha tattvavaci |mahesana ma ganmanasto vacastahsada mahyametatpradanam prayaccha || 32 ||tvamapyamba mam pasya sitamsumauḷipriye bhesajam tvam bhavavyadhisantaubahuklesabhajam padambhojapotebhavabdhau nimagnam nayasvadya param || 33 ||anudyallalataksi vahni prarohairavamasphuraccaruvamorusobhaih |anangabhramadbhogibhusavisesairacandrardhacudairalam daivatairnah || 34 ||akanthekalankadanangebhujangadapanaukapaladaphaleஉnalaksat |amauḷausasankadavamekaḷatradaham devamanyam na manye na manye || 35 ||mahadeva sambho girisa trisulimstvadiyam samastam vibhatiti yasmat |sivadanyatha daivatam nabhijanesivoஉham sivoஉham sivoஉham sivoஉham || 36 ||yatoஉjayatedam prapancam vicitramsthitim yati yasminyadekantamante |sa karmadihinah svayanjyotiratmasivoஉham sivoஉham sivoஉham sivoஉham || 37 ||kirite niseso lalate hutasobhuje bhogirajo gale kalima ca |tanau kamini yasya tattulyadevamna jane na jane na jane na jane || 38 ||anena stavenadaradambikesamparam bhaktimasadya yam ye namanti |mrtau nirbhayaste janastam bhajantehrdambhojamadhye sadasinamisam || 39 ||bhujangapriyakalpa sambho mayaivambhujangaprayatena vrttena klrptam |narah stotrametatpathitvorubhaktyasuputrayurarogyamaisvaryameti || 40 ||
Om. Divine. Chants. !!!!;!!!!!!!!Prasanna Mahadevan. Pranam. Maha sivam
🌹 🕉 Maha Parmeshwar Namo Namaha 🕉 🙏 🙏 🙏 🕉 🌹
Thanks for listening and glad you enjoyed it ||
🙏🍃Om Namaha Shivaya shivaappa please protect me and my family from all the evil eyes 🍃🙏
Thanks for listening and glad you enjoyed it ||
Om Namashivayam.
Pranams
Hari om namah shivay om namah shivay om namah shivay om namah shivay om namah shivay om namah shivay om namah shivay om namah shivay om namah shivay om namah shivay om namah shivay om namah shivay 🌿🌻🌺🍂☘👏❤😗😗😍😗😙
Mruthuyu yokka aapdhalu nunchi mammalni rakshinchu thandri mruthuyu yokka aapdhalu nunchi mammalni rakshinchu thandri mruthuyu yokka aapdhalu nunchi mammalni rakshinchu thandri mruthuyu yokka aapdhalu nunchi mammalni rakshinchu thandri mruthuyu yokka aapdhalu nunchi mammalni rakshinchu thandri
bhut sundar❤️❤️🙏🙏🙏
Thanks For Listening
Shiva Shiva Bho
Shiva Shiva Shambho
Sri Mahadeva Shambho 🙏🙏🙏
OM Namah shivaya OM Namah shivaya OM Namah shivaya
Mruthuyu yokka aapdhalu nunchi mammalni rakshinchu thandri mruthuyu yokka aapdhalu nunchi mammalni rakshinchu thandri mruthuyu yokka aapdhalu nunchi mammalni rakshinchu thandri
Glad you enjoyed it and thanks for listening ||
Thanks 🙏
Shevaye 🕉️💪🕉️ 💪
Ok namo shivaya
Thanks for listening and glad you enjoyed it ||
very good pradoshsham chants. it is very good to listen in pradosh night every month. very usefull for shivbhakta.
No words to express my gratitude so good 🙏🙏🙏🙏🙏
@@raghavanvenkataraman952 Jay bole SHEVAYE 🕉️💪
@@raghavanvenkataraman952 Jayy Bolee SHIVA 🕉️💪
very nice
Shiva Bhujangam Stotram in Tamil:
( 01 - 12)
கலத்தானகம்டம் மிலத்ப்றும்கஷம்டம்
சலச்சாருஶும்டம் ஜகத்த்ராணஶௌம்டம் |
கனத்தம்தகாம்டம் விபத்பம்கசம்டம்
ஶிவப்ரேமபிம்டம் பஜே வக்ரதும்டம் || 1 ||
அனாத்யம்தமாத்யம் பரம் தத்த்வமர்தம்
சிதாகாரமேகம் துரீயம் த்வமேயம் |
ஹரிப்ரஹ்மம்றுக்யம் பரப்ரஹ்மரூபம்
மனோவாகதீதம் மஹஃஶைவமீடே || 2 ||
ஸ்வஶக்த்யாதி ஶக்த்யம்த ஸிம்ஹாஸனஸ்தம்
மனோஹாரி ஸர்வாம்கரத்னோருபூஷம் |
ஜடாஹீம்துகம்காஸ்திஶம்யாகமௌளிம்
பராஶக்திமித்ரம் னமஃ பம்சவக்த்ரம் || 3 ||
ஶிவேஶானதத்பூருஷாகோரவாமாதிபிஃ
பம்சபிர்ஹ்றுன்முகைஃ ஷட்பிரம்கைஃ |
அனௌபம்ய ஷட்த்ரிம்ஶதம் தத்த்வவித்யாமதீதம்
பரம் த்வாம் கதம் வேத்தி கோ வா || 4 ||
ப்ரவாளப்ரவாஹப்ரபாஶோணமர்தம்
மருத்வன்மணி ஶ்ரீமஹஃ ஶ்யாமமர்தம் |
குணஸ்யூதமேதத்வபுஃ ஶைவமம்தஃ
ஸ்மராமி ஸ்மராபத்திஸம்பத்திஹேதோஃ || 5 ||
ஸ்வஸேவாஸமாயாததேவாஸுரேம்த்ரா
னமன்மௌளிமம்தாரமாலாபிஷிக்தம் |
னமஸ்யாமி ஶம்போ பதாம்போருஹம் தே
பவாம்போதிபோதம் பவானீ விபாவ்யம் || 6 ||
ஜகன்னாத மன்னாத கௌரீஸனாத
ப்ரபன்னானுகம்பின்விபன்னார்திஹாரின் |
மஹஃஸ்தோமமூர்தே ஸமஸ்தைகபம்தோ
னமஸ்தே னமஸ்தே புனஸ்தே னமோஉஸ்து || 7 ||
விரூபாக்ஷ விஶ்வேஶ விஶ்வாதிதேவ
த்ரயீ மூல ஶம்போ ஶிவ த்ர்யம்பக த்வம் |
ப்ரஸீத ஸ்மர த்ராஹி பஶ்யாவமுக்த்யை
க்ஷமாம் ப்ராப்னுஹி த்ர்யக்ஷ மாம் ரக்ஷ மோதாத் || 8 ||
மஹாதேவ தேவேஶ தேவாதிதேவ
ஸ்மராரே புராரே யமாரே ஹரேதி |
ப்ருவாணஃ ஸ்மரிஷ்யாமி பக்த்யா
பவம்தம் ததோ மே தயாஶீல தேவ ப்ரஸீத || 9 ||
த்வதன்யஃ ஶரண்யஃ ப்ரபன்னஸ்ய னேதி
ப்ரஸீத ஸ்மரன்னேவ ஹன்யாஸ்து தைன்யம் |
ன சேத்தே பவேத்பக்தவாத்ஸல்யஹானிஸ்ததோ
மே தயாளோ ஸதா ஸன்னிதேஹி || 10 ||
அயம் தானகாலஸ்த்வஹம் தானபாத்ரம்
பவானேவ தாதா த்வதன்யம் ன யாசே |
பவத்பக்திமேவ ஸ்திராம் தேஹி மஹ்யம்
க்றுபாஶீல ஶம்போ க்றுதார்தோஉஸ்மி தஸ்மாத் || 11 ||
பஶும் வேத்ஸி சேன்மாம் தமேவாதிரூடஃ
கலம்கீதி வா மூர்த்னி தத்ஸே தமேவ |
த்விஜிஹ்வஃ புனஃ ஸோஉபி தே கம்டபூஷா
த்வதம்கீக்றுதாஃ ஶர்வ ஸர்வேஉபி தன்யாஃ || 12 ||
Thanks for listening and glad you enjoyed it ||
Shiva Bhujangam Stotram in Tamil:
(13 -27)
ன ஶக்னோமி கர்தும் பரத்ரோஹலேஶம்
கதம் ப்ரீயஸே த்வம் ன ஜானே கிரீஶ |
ததாஹி ப்ரஸன்னோஉஸி கஸ்யாபி
காம்தாஸுதத்ரோஹிணோ வா பித்றுத்ரோஹிணோ வா || 13 ||
ஸ்துதிம் த்யானமர்சாம் யதாவத்விதாதும்
பஜன்னப்யஜானன்மஹேஶாவலம்பே |
த்ரஸம்தம் ஸுதம் த்ராதுமக்ரே
ம்றுகம்டோர்யமப்ராணனிர்வாபணம் த்வத்பதாப்ஜம் || 14 ||
ஶிரோ த்றுஷ்டி ஹ்றுத்ரோக ஶூல ப்ரமேஹஜ்வரார்ஶோ ஜராயக்ஷ்மஹிக்காவிஷார்தான் |
த்வமாத்யோ பிஷக்பேஷஜம் பஸ்ம ஶம்போ
த்வமுல்லாகயாஸ்மான்வபுர்லாகவாய || 15 ||
தரித்ரோஉஸ்ம்யபத்ரோஉஸ்மி பக்னோஉஸ்மி தூயே
விஷண்ணோஉஸ்மி ஸன்னோஉஸ்மி கின்னோஉஸ்மி சாஹம் |
பவான்ப்ராணினாமம்தராத்மாஸி ஶம்போ
மமாதிம் ன வேத்ஸி ப்ரபோ ரக்ஷ மாம் த்வம் || 16 ||
த்வதக்ஷ்ணோஃ கடாக்ஷஃ பதேத்த்ர்யக்ஷ யத்ர
க்ஷணம் க்ஷ்மா ச லக்ஷ்மீஃ ஸ்வயம் தம் வ்றுணாதே |
கிரீடஸ்புரச்சாமரச்சத்ரமாலாகலாசீகஜக்ஷௌமபூஷாவிஶேஷைஃ || 17 ||
பவான்யை பவாயாபி மாத்ரே ச பித்ரே
ம்றுடான்யை ம்றுடாயாப்யகக்ன்யை மகக்னே |
ஶிவாம்க்யை ஶிவாம்காய குர்மஃ ஶிவாயை
ஶிவாயாம்பிகாயை னமஸ்த்ர்யம்பகாய || 18 ||
பவத்கௌரவம் மல்லகுத்வம் விதித்வா
ப்ரபோ ரக்ஷ காருண்யத்றுஷ்ட்யானுகம் மாம் |
ஶிவாத்மானுபாவஸ்துதாவக்ஷமோஉஹம்
ஸ்வஶக்த்யா க்றுதம் மேஉபராதம் க்ஷமஸ்வ || 19 ||
யதா கர்ணரம்த்ரம் வ்ரஜேத்காலவாஹத்விஷத்கம்டகம்டா கணாத்காரனாதஃ |
வ்றுஷாதீஶமாருஹ்ய தேவௌபவாஹ்யம்ததா
வத்ஸ மா பீரிதி ப்ரீணய த்வம் || 20 ||
யதா தாருணாபாஷணா பீஷணா மே
பவிஷ்யம்த்யுபாம்தே க்றுதாம்தஸ்ய தூதாஃ |
ததா மன்மனஸ்த்வத்பதாம்போருஹஸ்தம்
கதம் னிஶ்சலம் ஸ்யான்னமஸ்தேஉஸ்து ஶம்போ || 21 ||
யதா துர்னிவாரவ்யதோஉஹம் ஶயானோ
லுடன்னிஃஶ்வஸன்னிஃஸ்றுதாவ்யக்தவாணிஃ |
ததா ஜஹ்னுகன்யாஜலாலம்க்றுதம் தே
ஜடாமம்டலம் மன்மனோமம்திரே ஸ்யாத் || 22 ||
யதா புத்ரமித்ராதயோ மத்ஸகாஶே
ருதம்த்யஸ்ய ஹா கீத்றுஶீயம் தஶேதி |
ததா தேவதேவேஶ கௌரீஶ ஶம்போ
னமஸ்தே ஶிவாயேத்யஜஸ்ரம் ப்ரவாணி || 23 ||
யதா பஶ்யதாம் மாமஸௌ வேத்தி
னாஸ்மானயம் ஶ்வாஸ ஏவேதி வாசோ பவேயுஃ |
ததா பூதிபூஷம் புஜம்காவனத்தம்
புராரே பவம்தம் ஸ்புடம் பாவயேயம் || 24 ||
யதா யாதனாதேஹஸம்தேஹவாஹீ
பவேதாத்மதேஹே ன மோஹோ மஹான்மே |
ததா காஶஶீதாம்ஶுஸம்காஶமீஶ
ஸ்மராரே வபுஸ்தே னமஸ்தே ஸ்மராமி || 25 ||
யதாபாரமச்சாயமஸ்தானமத்பிர்ஜனைர்வா விஹீனம் கமிஷ்யாமி மார்கம் |
ததா தம் னிரும்தம்க்றுதாம்தஸ்ய மார்கம்
மஹாதேவ மஹ்யம் மனோஜ்ஞம் ப்ரயச்ச || 26 ||
யதா ரௌரவாதி ஸ்மரன்னேவ பீத்யா
வ்ரஜாம்யத்ர மோஹம் மஹாதேவ கோரம் |
ததா மாமஹோ னாத கஸ்தாரயிஷ்யத்யனாதம் பராதீனமர்தேம்துமௌளே || 27 ||
Thanks for listening and glad you enjoyed it ||
Shiva Bhujangam Stotram in Tamil:
(28 -40)
யதா ஶ்வேதபத்ராயதாலம்க்யஶக்தேஃ
க்றுதாம்தாத்பயம் பக்திவாத்ஸல்யபாவாத் |
ததா பாஹி மாம் பார்வதீவல்லபான்யம்
ன பஶ்யாமி பாதாரமேதாத்றுஶம் மே || 28 ||
இதானீமிதானீம் ம்றுதிர்மே பவித்ரீத்யஹோ
ஸம்ததம் சிம்தயா பீடிதோஉஸ்மி |
கதம் னாம மா பூன்ம்றுதௌ பீதிரேஷா
னமஸ்தே கதீனாம் கதே னீலகம்ட || 29 ||
அமர்யாதமேவாஹமாபாலவ்றுத்தம்
ஹரம்தம் க்றுதாம்தம் ஸமீக்ஷ்யாஸ்மி பீதஃ |
ம்றுதௌ தாவகாம்க்ர்யப்ஜதிவ்யப்ரஸாதாத்பவானீபதே
னிர்பயோஉஹம் பவானி || 30 ||
ஜராஜன்மகர்பாதிவாஸாதிதுஃகான்யஸஹ்யானி
ஜஹ்யாம் ஜகன்னாத தேவ |
பவம்தம் வினா மே கதிர்னைவ ஶம்போ
தயாளோ ன ஜாகர்தி கிம் வா தயா தே || 31 ||
ஶிவாயேதி ஶப்தோ னமஃபூர்வ ஏஷ
ஸ்மரன்முக்திக்றுன்ம்றுத்யுஹா தத்த்வவாசீ |
மஹேஶான மா கான்மனஸ்தோ வசஸ்தஃ
ஸதா மஹ்யமேதத்ப்ரதானம் ப்ரயச்ச || 32 ||
த்வமப்யம்ப மாம் பஶ்ய ஶீதாம்ஶுமௌளிப்ரியே
பேஷஜம் த்வம் பவவ்யாதிஶாம்தௌ
பஹுக்லேஶபாஜம் பதாம்போஜபோதே
பவாப்தௌ னிமக்னம் னயஸ்வாத்ய பாரம் || 33 ||
அனுத்யல்லலாடாக்ஷி வஹ்னி ப்ரரோஹைரவாமஸ்
புரச்சாருவாமோருஶோபைஃ |
அனம்கப்ரமத்போகிபூஷாவிஶேஷைரசம்த்ரார்தசூடைரலம் தைவதைர்னஃ || 34 ||
அகம்டேகலம்காதனம்கேபுஜம்காதபாணௌகபாலாதபாலேஉனலாக்ஷாத் |
அமௌளௌஶஶாம்காதவாமேகளத்ராதஹம் தேவமன்யம் ன மன்யே ன மன்யே || 35 ||
மஹாதேவ ஶம்போ கிரீஶ த்ரிஶூலிம்ஸ்த்வதீயம் ஸமஸ்தம் விபாதீதி யஸ்மாத் |
ஶிவாதன்யதா தைவதம் னாபிஜானே
ஶிவோஉஹம் ஶிவோஉஹம் ஶிவோஉஹம் ஶிவோஉஹம் || 36 ||
யதோஉஜாயதேதம் ப்ரபம்சம் விசித்ரம்
ஸ்திதிம் யாதி யஸ்மின்யதேகாம்தமம்தே |
ஸ கர்மாதிஹீனஃ ஸ்வயம்ஜ்யோதிராத்மா
ஶிவோஉஹம் ஶிவோஉஹம் ஶிவோஉஹம் ஶிவோஉஹம் || 37 ||
கிரீடே னிஶேஶோ லலாடே ஹுதாஶோ
புஜே போகிராஜோ கலே காலிமா ச |
தனௌ காமினீ யஸ்ய தத்துல்யதேவம்
ன ஜானே ன ஜானே ன ஜானே ன ஜானே || 38 ||
அனேன ஸ்தவேனாதராதம்பிகேஶம்
பராம் பக்திமாஸாத்ய யம் யே னமம்தி |
ம்றுதௌ னிர்பயாஸ்தே ஜனாஸ்தம் பஜம்தே
ஹ்றுதம்போஜமத்யே ஸதாஸீனமீஶம் || 39 ||
புஜம்கப்ரியாகல்ப ஶம்போ மயைவம்
புஜம்கப்ரயாதேன வ்றுத்தேன க்ல்றுப்தம் |
னரஃ ஸ்தோத்ரமேதத்படித்வோருபக்த்யா
ஸுபுத்ராயுராரோக்யமைஶ்வர்யமேதி || 40
Thanks for listening and glad you enjoyed it ||
Shiva Bhujangam Stotram in English
galaddanagandam miladbhrngasandam
calaccarusundam jagattranasaundam |
kanaddantakandam vipadbhangacandam
sivapremapindam bhaje vakratundam || 1 ||
anadyantamadyam param tattvamartham
cidakaramekam turiyam tvameyam |
haribrahmamrgyam parabrahmarupam
manovagatitam mahahsaivamide || 2 ||
svasaktyadi saktyanta simhasanastham
manohari sarvangaratnorubhusam |
jatahindugangasthisamyakamauḷim
parasaktimitram namah pancavaktram || 3 ||
sivesanatatpurusaghoravamadibhih
pancabhirhrnmukhaih sadbhirangaih |
anaupamya sattrimsatam tattvavidyamatitam
param tvam katham vetti ko va || 4 ||
pravaḷapravahaprabhasonamardham
marutvanmani srimahah syamamardham |
gunasyutametadvapuh saivamantah
smarami smarapattisampattihetoh || 5 ||
svasevasamayatadevasurendra
namanmauḷimandaramalabhisiktam |
namasyami sambho padambhoruham te
bhavambhodhipotam bhavani vibhavyam || 6 ||
jagannatha mannatha gaurisanatha
prapannanukampinvipannartiharin |
mahahstomamurte samastaikabandho
namaste namaste punaste namoஉstu || 7 ||
virupaksa visvesa visvadideva
trayi mula sambho siva tryambaka tvam |
prasida smara trahi pasyavamuktyai
ksamam prapnuhi tryaksa mam raksa modat || 8 ||
mahadeva devesa devadideva
smarare purare yamare hareti |
bruvanah smarisyami bhaktya
bhavantam tato me dayasila deva prasida || 9 ||
tvadanyah saranyah prapannasya neti
prasida smaranneva hanyastu dainyam |
na cette bhavedbhaktavatsalyahanistato
me dayaḷo sada sannidhehi || 10 ||
ayam danakalastvaham danapatram
bhavaneva data tvadanyam na yace |
bhavadbhaktimeva sthiram dehi mahyam
krpasila sambho krtarthoஉsmi tasmat || 11 ||
pasum vetsi cenmam tamevadhirudhah
kalankiti va murdhni dhatse tameva |
dvijihvah punah soஉpi te kanthabhusa
tvadangikrtah sarva sarveஉpi dhanyah || 12 ||
na saknomi kartum paradrohalesam
katham priyase tvam na jane girisa |
tathahi prasannoஉsi kasyapi
kantasutadrohino va pitrdrohino va || 13 ||
stutim dhyanamarcam yathavadvidhatum
bhajannapyajananmahesavalambe |
trasantam sutam tratumagre
mrkandoryamaprananirvapanam tvatpadabjam || 14 ||
siro drsti hrdroga sula pramehajvararso jarayaksmahikkavisartan |
tvamadyo bhisagbhesajam bhasma sambho
tvamullaghayasmanvapurlaghavaya || 15 ||
daridroஉsmyabhadroஉsmi bhagnoஉsmi duye
visannoஉsmi sannoஉsmi khinnoஉsmi caham |
bhavanpraninamantaratmasi sambho
mamadhim na vetsi prabho raksa mam tvam || 16 ||
tvadaksnoh kataksah patettryaksa yatra
ksanam ksma ca laksmih svayam tam vrnate |
kiritasphuraccamaracchatramalakalacigajaksaumabhusavisesaih || 17 ||
bhavanyai bhavayapi matre ca pitre
mrdanyai mrdayapyaghaghnyai makhaghne |
sivangyai sivangaya kurmah sivayai
sivayambikayai namastryambakaya || 18 ||
bhavadgauravam mallaghutvam viditva
prabho raksa karunyadrstyanugam mam |
sivatmanubhavastutavaksamoஉham
svasaktya krtam meஉparadham ksamasva || 19 ||
yada karnarandhram vrajetkalavahadvisatkanthaghanta ghanatkaranadah |
vrsadhisamaruhya devaupavahyantada
vatsa ma bhiriti prinaya tvam || 20 ||
yada darunabhasana bhisana me
bhavisyantyupante krtantasya dutah |
tada manmanastvatpadambhoruhastham
katham niscalam syannamasteஉstu sambho || 21 ||
yada durnivaravyathoஉham sayano
luthannihsvasannihsrtavyaktavanih |
tada jahnukanyajalalankrtam te
jatamandalam manmanomandire syat || 22 ||
yada putramitradayo matsakase
rudantyasya ha kidrsiyam daseti |
tada devadevesa gaurisa sambho
namaste sivayetyajasram bravani || 23 ||
yada pasyatam mamasau vetti
nasmanayam svasa eveti vaco bhaveyuh |
tada bhutibhusam bhujangavanaddham
purare bhavantam sphutam bhavayeyam || 24 ||
yada yatanadehasandehavahi
bhavedatmadehe na moho mahanme |
tada kasasitamsusankasamisa
smarare vapuste namaste smarami || 25 ||
yadaparamacchayamasthanamadbhirjanairva vihinam gamisyami margam |
tada tam nirundhankrtantasya margam
mahadeva mahyam manonnam prayaccha || 26 ||
yada rauravadi smaranneva bhitya
vrajamyatra moham mahadeva ghoram |
tada mamaho natha kastarayisyatyanatham paradhinamardhendumauḷe || 27 ||
yada svetapatrayatalanghyasakteh
krtantadbhayam bhaktivatsalyabhavat |
tada pahi mam parvativallabhanyam
na pasyami patarametadrsam me || 28 ||
idanimidanim mrtirme bhavitrityaho santatam cintaya piditoஉsmi |
katham nama ma bhunmrtau bhitiresa
namaste gatinam gate nilakantha || 29 ||
amaryadamevahamabalavrddham
harantam krtantam samiksyasmi bhitah |
mrtau tavakanghryabjadivyaprasadadbhavanipate nirbhayoஉham bhavani || 30 ||
jarajanmagarbhadhivasadiduhkhanyasahyani jahyam jagannatha deva |
bhavantam vina me gatirnaiva sambho
dayaḷo na jagarti kim va daya te || 31 ||
sivayeti sabdo namahpurva esa
smaranmuktikrnmrtyuha tattvavaci |
mahesana ma ganmanasto vacastah
sada mahyametatpradanam prayaccha || 32 ||
tvamapyamba mam pasya sitamsumauḷipriye bhesajam tvam bhavavyadhisantau
bahuklesabhajam padambhojapote
bhavabdhau nimagnam nayasvadya param || 33 ||
anudyallalataksi vahni prarohairavamasphuraccaruvamorusobhaih |
anangabhramadbhogibhusavisesairacandrardhacudairalam daivatairnah || 34 ||
akanthekalankadanangebhujangadapanaukapaladaphaleஉnalaksat |
amauḷausasankadavamekaḷatradaham devamanyam na manye na manye || 35 ||
mahadeva sambho girisa trisulimstvadiyam samastam vibhatiti yasmat |
sivadanyatha daivatam nabhijane
sivoஉham sivoஉham sivoஉham sivoஉham || 36 ||
yatoஉjayatedam prapancam vicitram
sthitim yati yasminyadekantamante |
sa karmadihinah svayanjyotiratma
sivoஉham sivoஉham sivoஉham sivoஉham || 37 ||
kirite niseso lalate hutaso
bhuje bhogirajo gale kalima ca |
tanau kamini yasya tattulyadevam
na jane na jane na jane na jane || 38 ||
anena stavenadaradambikesam
param bhaktimasadya yam ye namanti |
mrtau nirbhayaste janastam bhajante
hrdambhojamadhye sadasinamisam || 39 ||
bhujangapriyakalpa sambho mayaivam
bhujangaprayatena vrttena klrptam |
narah stotrametatpathitvorubhaktya
suputrayurarogyamaisvaryameti || 40 ||
Thanks for listening and glad you enjoyed it ||
Mruthuyu yokka aapdhalu nunchi mammalni rakshinchu thandri mruthuyu yokka aapdhalu nunchi mammalni rakshinchu thandri mruthuyu yokka aapdhalu nunchi mammalni rakshinchu thandri mruthuyu yokka aapdhalu nunchi mammalni rakshinchu thandri mruthuyu yokka aapdhalu nunchi mammalni rakshinchu thandri