Hem Ömer Aygün u hem nevzat kayayı en iyi konuşturan kişi İlker canikligil.ben bu kişileri başka platformlarda da dinledim.ilker hocanın soruları olmasa bu iki kişi bu kadar etkileyici gelmezdi bize.mesela yalın Alpay hemen hemen her yerde aynı tarzda konuşuyor.ilker canikligil olsa da olmasa da.fakat Nevzat kaya ve Ömer Aygün İlker canikligil ile şahane oluyor.soru sorma sanatı diye bir kitap vardı.yazari İlker canikligil olmalıydı.hele ne yapalım diye bir sorusu var:)bayılıyorum bu soruya
Benim için bir okuldan farksız flu TV . Hayatta denk gelip tanışamayacağım insanları evimde oturup , izleyip, dinleyip bir şeyler öğrenebiliyorsam bu sizin sayenizde . Teşekkür ederim
Ömer bey, Hertür insani ilişki, kavram, değer ve anlamın alt üst olduğu toplulumuzda, çağımızda, siz, bir bilgelik nişanesi olarak, çok değerlisiniz.Çocuk yetiştirme konusundaki fikirleriniz hala kulaklarımızda.
Hoca'nın doğal tarzı, insana kendini çok rahat ve özgüvenli hissettiriyor. Özellikle felsefe konusunda takındığı rahat ve karşıdakini düşünmeye sevkeden hali çok iyi. çok sevindim, gördüğüme :)
12:40 kesinlikle hocanın anlatımı, bakış açısı o kadar etkiliyor ki okuma isteği uyandırıyor yahut öldürüyor. Lisedeki edebiyat hocam sağ olsun Seyit Özdemir; her şairi yazarı sanki en sevdiği, beğendiği bir fikir adamı gibi anlatırdı. Hepsini hayran hayran dinlerdim. Müthiş bir okuma isteği uyanırdı bende /bizde. Hocalar iyi kötü ayrımı yapmayı bize bırakmalı.
Ömer hocamızı kendi youtube kanalından takip etmeye devam ediyordum, kendisini yeniden burada görmekte hoş oldu, İlker hocamızın ne kadar hoktan olduğunu bir kez daha , bir kez daha gördük :)
Bence esas mesele "ahlak", tüm insanları kapsayacak ve her koşulda insanlar arasındaki düzeni sağlayacak bütünsel bir "ahlak" anlayışı geliştirilemedi. Esas mesele orada. Herkes "erdemli" insan olmayabilir; ancak akla, vicdana ve ahlaka uygun davranması sağlanabilirse, bu iş büyük ölçüde çözülür düşüncesindeyim. Sayın Aygün hocayı yeniden görmek sevindirici. Ağzınıza sağlık.
Video bağlamından kopuk olduğu için havada kalmış... Ben bağlamı biraz vermeye çalışayım. Geçtiğimiz haftalarda, Cengiz Çevik okuma kulübü ile birlikte F. N. Conford'un "Sokrates Öncesi ve Sonrası" kitabını okudu ve kitabın çevirmenlerinden Celal Şengör ile bir söyleşi yaptı. Söyleşide Celal Şengör klasik üslubuyla yine sivri sözler söyledi. Bunun üzerine Ömer Aygün, kendi kanalında böylesi tutkulu anlatımın öğretmen-öğrenci ilişkisinde yaratacağı sorunlara dair bir yayın yaptı ve Cengiz Çevik spontane bir şekilde konuk oldu. Konunun gelişiminde bu yaşananlar var. "Filozof Gömmek" ile kasıt Celal Şengör-vari sivri laflarla filozoflara laf çakmak.
videoyu açmadan hemen önce, bu tarz videoların felsefenin fast-food'ları olduğunu, insanları daha az düşünmeye ve okumaya ittiğini düşünmüştüm. sağ olsun ömer hoca videoda cevabını verdi
Ömer hoca bir numara ,bir de nevzat hocami cooook ozledik
2 ปีที่แล้ว
5:02 Hocam mis gibi anlatmış. Ben de felsefeye problemle giren kişilerdenim ve inanılmaz faydasını gördüm bu stratejinin. Ancak daha sonra İlker hocanın bahsettiği lineer mekaniği edinme ihtiyacı da hissettim. Yani her ikinizde haklısınız hocam (: Edit: Emeğinize sağlık arkadaşlar. Erol Taş gibi ısıra ısıra yiyin tavukları paralarla.
Köle - Efendi ilişkisi çok güzel ortaya serildi çok teşekkürler. İlker bunlar konuşma değil çözümleme , köle efendi konuşmuyor , onlar arasındaki ilişkiyi Dile getiriyor filozof. Bugün işçi patron birebir muhatap olarak bir anlaşma yapmıyor ama biz işçi-patron ilişkisini çok net anlayıp anlatabiliyoruz. Efendiler de nasıl bir anlaşma yaptıklarını bilmiyor çünkü efendilikte seçim değil , talihin verdiği rol :)
Felsefe okurken, okuduğun yazarı, düşünürü aşmak gerçekten elzem. Onu aşmak onu değersizleştirmez ama okuduğunuzu aşmanız sizi ve hayatınızı daha değerli kılacaktır. 21.yy'da hala antik çağ okumak ya da post-yapısalcılar gibi soyut dile takılı kalmak anlamsızdır. Sorunlar değişir cevapları da bulacak olan o anın sorun yaşayanları olmalıdır. Sonuç olarak okuma bilinçli olmalıdır. İsimlerden ve duygulardan bağımsız
ben kendi hayat görüşümü yansıtan bir yazar ya da herhangi biri olsun onu okumak veya izlemek zorunluluğu hissini taşıyanlardanım, çünkü hayatıma yön verecek şeyin sadece benim elimde olması beni tedirgin ediyor.
aslında tam olarak değil de bir yardımcı olacak şeyler arıyorum diyelim, yoksa kendi kararlarımı kendi düşüncelerimden yola çıkarak alıyorum sadece bu kararların alt metinin sağlam olduğunun düşüncesiyle daha rahat davranabilirim demek istemiştim.
Ömer bey kendi kanalında da bu konuyu dile getirmişti. Bu önemli durumun Flu tv de de konuşulmasına sevindim. 👍🏻 Kişilere indirgenmiş vasat tartışmaların boş ve hatalara götüreceğini, fikirleri/ kavramları konuşur yere çıkmamız, okumamız gerektiğini yılmadan anlattığınız için teşekkürler 👏🏻👏🏻👏🏻
oyyy hocam gelmiş. Konuyla alakalasız: Diksiyon konusunda çalışma metotlarından birisinin Ömer Hocanın dediklerini tekrarlamak olması gaaayet verimli olacaktır hahaha günlerce övebilirim diksiyonunu.
Filozoflari okumak satır satır oruntulere uymaya çalışmak insanı kült düşünmeye zorlayan zırva kumesidir. Günümüz iletişim teknolojileri sayesinde anlık olarak analiz yapabiliyoruz.
Etik - ahlak, stoacılık tarzı bir inceleme bir program gelir mi? Genel olarak ne yapmalı sorusunu irdelemek? Hocamız bu konulara nasıl bakıyor merak etmekteyim :)
@@ercaneser2604 stoaclığa karşı argüman verecektim de sizin yazdığınız şey stoacılığın zıttı, yarısı epikürcülük diğer yarısı da kinizm, nerden okudunuz da buraya vardınız çok merak ediyorum dkmdmd
@@EntelSidious_gamzeylmz etten kemikten olan bir canli icin en yuce gercek dogadir, bu gerceklige gore yasamak, insan zihninin urettigi acilardan uzaklasip ic huzuru, gercek mutluluk olan olma halini yakalamak ve bu olma halini belli erdemler ile saglamlastirmak. Budizmin 4 yuce gercek ve 8 asil yoluna benzer bir bakis acisi. Ben kendi arayislarimla kesfedip hayatin gercekligiyle baglantilar kurdugum icin acikcasi felsefi terimler ile cok detayli anlatamayacagim zaten buradan oyle bir tartisma yapmak cok kolay degil. Saygilar sevgiler.
@@ercaneser2604 felsefi terimlerle çok detaylı anlatmak gibi bir durum yok yazdığınız şey stoaclığa doğrudan tersti, belirttim. Siz bana kendi görüşünüzle ilgili deil, stoacılığın tanımıyla ilgili bir cevap verdiniz şu anda başka bir hikaye anlatıyorsunuz. Kendi arayışlarınızla bir dünya görüşüne ulaşmış olabilirsiniz ama o zaman da gidip bilmediğiniz akımlarla ilgili tanım atmayın benim görüşümde. Çünkü ortada bir tartışma yok, baktığınız herhangi bir kaliteli textbookta, veya doğrudan ana kaynaklardan okursanız da, tanımınızın tamamen ters olduğunu görebilirsiniz, ben başka bir şey söylemiyordum, bana yazdığım, ve yazdığınız, şeyden bağımsız bir cevap atmışsınız, yanlış yazmışım diyip geçseydiniz keşke...
Celal Şengör ve İlber Ortaylı'nın Hegel'e tepkisini ayrıntılı açıklayan bir yazı var ama nedense yoruma link eklediğimde yorum kaydolmuyor o yüzden linki buraya ekleyemiyorum. Merak eden; Coşkun Özdemir'in "Bilim ahlakı ve iki tanınan bilim adamının bu konudaki pratiğine dair" yazısını aratabilir.
Aristoteles'in bilimleri üçe ayırması: Nazari bilimler; olduklarından farklı olmayan ebeli ezeli. ör: matematik, fizik. Ameki bilimler; olduklarından başka türlü olmaları mümkün olan. ör: Ahlak, politika. Ne ameli ne nazari bilimler: mimari, edebiyat, zanaatkarlık gibi. Bu temel ayrım hala hayatımızın tam ortasında dururken; İlker Bey'in her dakika ama o da köleliği doğal sayıyordu demesi gerçekten felsefeden ne kadar uzak olduğunu gösterir. Kadının yeri 1900 lerde kadar olmadığı dünyada (bizim gibi toplumlarda hala yok) ama nedense bunu kaç kere dile getirmiştir tarih programlarında bilmiyorum.
Lütfen altyazı bilgileri,sözcük anlamları daha uzun süre ekranda tutabılır mısınız? Okurken yani anlayarak okumak daha uzun süre ister.. Durdurmak secenegı dıyeceksenız;hoca’nın konusması ile daha anlaşılır oluyor. Sevgı ve saygımla sızlere..
Ömer Aygün ile Celal Şengör'ün karşılıklı konuşmalarını izlemek çok keyifli olmaz mı? Ya da Celal Şengör ile ayrı bir video, İlker Canikligil'in sorularına Celal Şengör'ün vereceği cevaplar (8
Hiçbir filozofu hiçbir görüşü tam doğru veya tam yanlış olarak ele almamalı. Kolay olan bu olsa da felsefe ne yazık ki öyle bir şey değil. Önemli olan kişinin kendi arayışıyla hayatın problemlerine dert ortakları araması ve filozofları bu şekilde keşfetmesidir. Ancak bu şekilde kişi bir problem üzerine birden çok filozofu keşfeder ve koşullara bağlı olarak kendi dengeli sentezini yapabilir. Zor olan, emek isteyen, hazırcı olmayan budur. Kişiyle hayatın arasında ki en gerçek tutumda budur. Saygılar sevgiler.
Türkiye'nin ilk lboş robotu İlker Canikligil'in felsefe tartışması her zaman ilginç oluyor. Bilim insanları bu robota empati, özgecilik gibi insani duyguları yükleyebilmiş olsalardı; gerçek bir insan olduğuna yemin edebilirdim.
Gerek 2500 sene önce yaşamış bir filozof olsun, gerekse 2500 senenin bilgi birikimine ve 20. yy.ın kıyaslanamayacak kadar güçlü olanaklarına erişimi olan donanımlı bir düşünür olsun, birisini gömmeye çalışmadan önce sormamız gereken bir soru da şudur: Gömmeye çalıştığım kişinin şartlarında ben olsaydım nasıl davranırdım? 2500 sene öncesinin şartları hakkında tam anlamıyla sağlıklı diyebileceğim bir değerlendirme yapamayacağımı düşündüğüm için Aristo’nun “doğal köleliği” savunmasını net olarak gömemeyeceğim kadar, kendim de bir 20.yy yaşayanı olarak; Tıbbi amaçla dışkı kullanımını, hapishanede mahkumlara işkence olarak dışkı yedirilmesi ile BİR TUTAN Celal Şengör’ü NET olarak “gömerim”! Bu kadar olanağa erişimi olduğu halde bu kadar vicdansız bir çıkarım yapabilen bir insanın HİÇ bir düşüncesi ile sınırlı, dolayısıyla değerli zamanımı kaybetmem, “netekim”… (Sözkonusu CŞ, tırnak içine aldığım telaffuzu ile de hatırladığım bir diktatörün cenazesine de çelenk yollayacak kadar “aydın” bir kişidir…) “Ne yapalım?” sorusuna cevap ararken rehberlik etmesi umudu ile: “Yaşamanın doğru tek bir yolu yoktur.” Daniel Quinn “Uzun vadede hataların üst üste yığılmasından, birtakım doğrular ortaya çıkmıştır.” Marcel Proust-Guermentes Zamanı/Kayıp Zamanın İzinde/3. Kitap Kendimize yapılmasını istemediğimiz bir şeyi başkasına da yapmamaya çalışarak söz konusu sorunun cevabını aramaya başlayabiliriz… Programa ve kanala emek verenlere teşekkür ederim.🖖
Ömer Bey, Marx'ın meşhur sözü üzerine, Hakan Yücefer'in bir konuşmasında yaptığını söylediği bir yorumdan bahsetmiş, ama referanslarda Hakan Yücefer'in konuşmasını değil Birikim'deki bir yazısını ve Türker Armaner'in bir konuşmasını referans vermiş. Kastettiği yazı mıydı acaba?
Hem Ömer Aygün u hem nevzat kayayı en iyi konuşturan kişi İlker canikligil.ben bu kişileri başka platformlarda da dinledim.ilker hocanın soruları olmasa bu iki kişi bu kadar etkileyici gelmezdi bize.mesela yalın Alpay hemen hemen her yerde aynı tarzda konuşuyor.ilker canikligil olsa da olmasa da.fakat Nevzat kaya ve Ömer Aygün İlker canikligil ile şahane oluyor.soru sorma sanatı diye bir kitap vardı.yazari İlker canikligil olmalıydı.hele ne yapalım diye bir sorusu var:)bayılıyorum bu soruya
Benim için bir okuldan farksız flu TV . Hayatta denk gelip tanışamayacağım insanları evimde oturup , izleyip, dinleyip bir şeyler öğrenebiliyorsam bu sizin sayenizde .
Teşekkür ederim
Ve hatta karşılarında çekirdek bile çıtlatabiliyorsun. Çok yararlıydı her zamanki gibi kendimi daha entel hissediyorum sağ olun.
@@busekayan3265 2S, da ee
Özlemiştik. Emeği geçen herkese gönülden teşekkürler. Açıklama bölümü için de ayrıca teşekkürler...
iyi ki varsın Flu TV.
19:38 kölelerle ilgili BENHUR değil SPARTAKÜS... Bilmeyenler için...
İnternet tarayıcısına "Kuran-ı Kerim'in Bilimsel Mucizeleri" yazar mısınız ?
bunu izlediğime göre hiçbirini okumak zorunda değilim çok iyi oldu asdfgsgf
İnternet tarayıcısına "Kuran-ı Kerim'in Bilimsel Mucizeleri" yazar mısınız ?
He yav
@@fatihdemirbilek54 beni cennete almayın!
@@sbdenjoyer yo
@@fatihdemirbilek54 yazdım
Ömer bey, Hertür insani ilişki, kavram, değer ve anlamın alt üst olduğu toplulumuzda, çağımızda, siz, bir bilgelik nişanesi olarak, çok değerlisiniz.Çocuk yetiştirme konusundaki fikirleriniz hala kulaklarımızda.
Hoca'nın doğal tarzı, insana kendini çok rahat ve özgüvenli hissettiriyor. Özellikle felsefe konusunda takındığı rahat ve karşıdakini düşünmeye sevkeden hali çok iyi. çok sevindim, gördüğüme :)
Nefisti, her zamanki gibi! Hoşgeldin Ömer hocam. "zembereği içerden çevirmek" harikaydı.....
Ne güzel bir bildirimdir günümüzü gün etti teşekkürler Flu TV ekibi bu seri hiç unutulmasın
İlker canikliye ve flu TV ekibine ailecek şükranlarımızı sunuyoruz...
Elit ve kaliteli sohbetleriyle bizleri (u)mutlandirdilari için. 🥰👏👏👏👏
"Gördüğünüz herhangi bir hatayı bir yanlış olarak dışlamanın dışında o hatanın kendisini de açıklamanız lazım." 8:50
Benim için Flu TV efsanelerindendir. Özlemişiz hakkaten.
12:40 kesinlikle hocanın anlatımı, bakış açısı o kadar etkiliyor ki okuma isteği uyandırıyor yahut öldürüyor. Lisedeki edebiyat hocam sağ olsun Seyit Özdemir; her şairi yazarı sanki en sevdiği, beğendiği bir fikir adamı gibi anlatırdı. Hepsini hayran hayran dinlerdim. Müthiş bir okuma isteği uyanırdı bende /bizde. Hocalar iyi kötü ayrımı yapmayı bize bırakmalı.
Sanırım diyaloglarınızdaki ısrarlı çapalamanıza en iyi savunma yapan ve sizi en çok 'çaresiz' bırakan kişi Ömer Aygün, seviliyorsunuz 🥰
Bu kanal sayesinde Ömer Hoca dan ders dinliyoruz. Teşekkürler Ilker Canikligil
Ömer hocam ağzınıza sağlık özletmeyin kendinizi, İlker hocan her şey için teşekkür ederim , sağlıcakla kalın.
Ömer hocamızı kendi youtube kanalından takip etmeye devam ediyordum, kendisini yeniden burada görmekte hoş oldu, İlker hocamızın ne kadar hoktan olduğunu bir kez daha , bir kez daha gördük :)
Çok iyi anlatan ve yorumlayan hatta merak uyandıran ve hatta felsefeyi sevdiren bir hoca tabiki flu TV öncülüğünde ♥️
Bence esas mesele "ahlak", tüm insanları kapsayacak ve her koşulda insanlar arasındaki düzeni sağlayacak bütünsel bir "ahlak" anlayışı geliştirilemedi. Esas mesele orada. Herkes "erdemli" insan olmayabilir; ancak akla, vicdana ve ahlaka uygun davranması sağlanabilirse, bu iş büyük ölçüde çözülür düşüncesindeyim. Sayın Aygün hocayı yeniden görmek sevindirici. Ağzınıza sağlık.
🫵🏼 “Kitap okumak bir boş zaman aktivitesi değildir”. Önce bu yanlış algıyı aşarak başlayabiliriz ⛓️
Ömer hocaaaaaaa! Hoşgeldiniz, çooooook özlemiştik! ❤
özlemiştik hocamızı, saygılar, sevgiler.
Bu seriye denk geldiğim için çok mutluyum, özellikle bu bölüm muazzam. Sağolun.
Hocamızı gerçekten özlemişiz. Sohbet çok akıcı ilerliyor.
Ömer Hocam'la lütfen devam. Açıklamalar kısmındaki ek kaynaklar için de teşekkürler
Video bağlamından kopuk olduğu için havada kalmış... Ben bağlamı biraz vermeye çalışayım.
Geçtiğimiz haftalarda, Cengiz Çevik okuma kulübü ile birlikte F. N. Conford'un "Sokrates Öncesi ve Sonrası" kitabını okudu ve kitabın çevirmenlerinden Celal Şengör ile bir söyleşi yaptı. Söyleşide Celal Şengör klasik üslubuyla yine sivri sözler söyledi. Bunun üzerine Ömer Aygün, kendi kanalında böylesi tutkulu anlatımın öğretmen-öğrenci ilişkisinde yaratacağı sorunlara dair bir yayın yaptı ve Cengiz Çevik spontane bir şekilde konuk oldu.
Konunun gelişiminde bu yaşananlar var. "Filozof Gömmek" ile kasıt Celal Şengör-vari sivri laflarla filozoflara laf çakmak.
videoyu açmadan hemen önce, bu tarz videoların felsefenin fast-food'ları olduğunu, insanları daha az düşünmeye ve okumaya ittiğini düşünmüştüm. sağ olsun ömer hoca videoda cevabını verdi
Canikligil'in ters köşe yapamadığı tek kişi!
Ömer Hoca'nın Celal Hoca'nın felsefe yaklaşımına özellikle sokrates özelinde eleştiri getirdiği yayını çok değerliydi. Tam beyin fırtınası oluyordu.
bitiş müziği ile sonlanan sohbetten sonra düşünmelere dalmayı ve sonrasında aldığım zevki çok özlemişim iyi ki varsınız
Ömer Hocam nefes aldırıyorsunuz. Aklınıza sağlık.
Ömer hocanın Celal hocanin marx gömme hk eleştirisi ve toplumda yaratacağı tespitleri mükemmel, yüzde 100 haklı.
Tekrar program yapmaniza çok memnun oldum. Teşekkürler nevzat kaya hocamizi da çok özledim. Umarim yakinda onu da görürüz
Flu TV defteri tutmaya başladım. Emekleriniz için teşekkürler. Sevgiler.
29:40 Flamenko geyiği çok iyiydi be:)
ilk defa bu kadar uzun kesintisiz bir kahkaha duydum İlker Hocadan...
"Göm baba çok güzel ya"
İlker bey gerçekte karikatürize ettiği şey mi diye düşündüm videoyu izlerken... Ömer hocam düşünme biçiminiz bana ilham oluyor, teşekkürler ❤
Özlemiştik. Mis gibi sohbet yine. Keşke Nevzat Hoca da dönse.
Teşekkürler Canikligil böyle güzel adamı bizimle buluşturduğunuz için.
Teşekkürler
ömer hocanın programının arka planını çok seviyorum
Ömer hocayı çok sevdik teşekküler. Yeni bir felsefe programı olacaksa, Ayhan Çitil hocayla çok keyifli olabilir.
en iyi Ömer Aygün bölümüydü. hoca bu sefer sözünü sakınmamış
Hocam çok özlemişim sizi gerçekten lütfen arayı çok açmayın ❤
Ömer hoca bir numara ,bir de nevzat hocami cooook ozledik
5:02 Hocam mis gibi anlatmış. Ben de felsefeye problemle giren kişilerdenim ve inanılmaz faydasını gördüm bu stratejinin. Ancak daha sonra İlker hocanın bahsettiği lineer mekaniği edinme ihtiyacı da hissettim. Yani her ikinizde haklısınız hocam (: Edit: Emeğinize sağlık arkadaşlar. Erol Taş gibi ısıra ısıra yiyin tavukları paralarla.
29:40Flamenko geyiği çok iyiydi be:)
ilk defa bu kadar uzun kesintisiz bir kahkaha duydum İlker Hocadan
Bu zemberiğini çevirme, insanın kendi içerisindeki çelişkileri ona gösterebilme örneği ne güzeldi ya.... teşekkürler
Ömer hoca kanalını izletmek için mi bu kadar ara veriyor 🙋👏👏
Felsefeye yönelik yaklaşımı o kadar doğru ki başta o itirazları, hata yapmayı ucuzlaştırmamız gerekiyor.
Köle - Efendi ilişkisi çok güzel ortaya serildi çok teşekkürler. İlker bunlar konuşma değil çözümleme , köle efendi konuşmuyor , onlar arasındaki ilişkiyi Dile getiriyor filozof. Bugün işçi patron birebir muhatap olarak bir anlaşma yapmıyor ama biz işçi-patron ilişkisini çok net anlayıp anlatabiliyoruz. Efendiler de nasıl bir anlaşma yaptıklarını bilmiyor çünkü efendilikte seçim değil , talihin verdiği rol :)
hasret kaldık sevgili Ömer Hocam, teşekkür ediyorum.. sayın dünyanın en kötülerinden İlker Beyy lütfen daha çok Ömer Aygün!
Köle ve efendi arasındaki dinamiğin anlatımı mükemmeldi. Günümüzde de pek bir şeyin değişmediğini bana gösterdi. Teşekkürler Ömer hocam :)
Teşekkürler, yine çok beğendim
Felsefe okurken, okuduğun yazarı, düşünürü aşmak gerçekten elzem. Onu aşmak onu değersizleştirmez ama okuduğunuzu aşmanız sizi ve hayatınızı daha değerli kılacaktır. 21.yy'da hala antik çağ okumak ya da post-yapısalcılar gibi soyut dile takılı kalmak anlamsızdır. Sorunlar değişir cevapları da bulacak olan o anın sorun yaşayanları olmalıdır. Sonuç olarak okuma bilinçli olmalıdır. İsimlerden ve duygulardan bağımsız
ben kendi hayat görüşümü yansıtan bir yazar ya da herhangi biri olsun onu okumak veya izlemek zorunluluğu hissini taşıyanlardanım, çünkü hayatıma yön verecek şeyin sadece benim elimde olması beni tedirgin ediyor.
Benim yerime başkası düşünsün başkası karar versin misali.
aslında tam olarak değil de bir yardımcı olacak şeyler arıyorum diyelim, yoksa kendi kararlarımı kendi düşüncelerimden yola çıkarak alıyorum sadece bu kararların alt metinin sağlam olduğunun düşüncesiyle daha rahat davranabilirim demek istemiştim.
üzgünüm dostum yok öyle bir kestirme
Arap ülkelerinde ki kadınların mutlu olması ve rahatsız olmamasına benzemiyor mu
Ömer hocayı kadroya alın. Sözleşmelilere kadro mücadelemiz engellenemez.
Hocam sizi beğenerek izliyorum ama flamenco gitaristiyim şimdi geldim yoruma 🤓 hayattaki en büyük tutkum flamenco saygılar 🙋🏻♂️🙏
Ömer bey kendi kanalında da bu konuyu dile getirmişti. Bu önemli durumun Flu tv de de konuşulmasına sevindim. 👍🏻
Kişilere indirgenmiş vasat tartışmaların boş ve hatalara götüreceğini,
fikirleri/ kavramları konuşur yere çıkmamız, okumamız gerektiğini yılmadan anlattığınız için teşekkürler 👏🏻👏🏻👏🏻
oyyy hocam gelmiş.
Konuyla alakalasız: Diksiyon konusunda çalışma metotlarından birisinin Ömer Hocanın dediklerini tekrarlamak olması gaaayet verimli olacaktır hahaha günlerce övebilirim diksiyonunu.
Sonunda beklenen video geldi 🥰🙏
Ömer Aygün ile İlker hocanin sesini sürekli karıştıran sadece ben miyim ? Oturup izlemem gerekti resmen dinleyemedim🙈
Çok özlemiştik hocamızı
Filozoflari okumak satır satır oruntulere uymaya çalışmak insanı kült düşünmeye zorlayan zırva kumesidir. Günümüz iletişim teknolojileri sayesinde anlık olarak analiz yapabiliyoruz.
Keyifle takip ettiğim bir seri.
internete ödediğimiz paranın hakkını veren bir program olmuş. Şeytanın avukatı sayın ilker hocaya özel teşekkr.
"ayak sesleri gelmiyor, topuk sesleri geliyor" stand-up'ta duysam alkışlarım. şapka çıkarıyorum.
Muhteşem bir söyleşi gerçekten.
Özlemişim bu gözleri renkli arkadaşı ne güzel anlatıyor
Oh be ömer hoca ❣️
Etik - ahlak, stoacılık tarzı bir inceleme bir program gelir mi?
Genel olarak ne yapmalı sorusunu irdelemek?
Hocamız bu konulara nasıl bakıyor merak etmekteyim :)
stoacılık kişisel yardımın 2000 yıl eski versiyonu, doğru düzgün bi felsefi argümentasyon yok :/
@@EntelSidious_gamzeylmz hayatin amaci mutlu olmaktir ve mutluluk dogaya uygun yasamaktir, seklinde tanimlanabilen bir gorusu nasil boyle degerlendirdiniz anlamadim
@@ercaneser2604 stoaclığa karşı argüman verecektim de sizin yazdığınız şey stoacılığın zıttı, yarısı epikürcülük diğer yarısı da kinizm, nerden okudunuz da buraya vardınız çok merak ediyorum dkmdmd
@@EntelSidious_gamzeylmz etten kemikten olan bir canli icin en yuce gercek dogadir, bu gerceklige gore yasamak, insan zihninin urettigi acilardan uzaklasip ic huzuru, gercek mutluluk olan olma halini yakalamak ve bu olma halini belli erdemler ile saglamlastirmak. Budizmin 4 yuce gercek ve 8 asil yoluna benzer bir bakis acisi. Ben kendi arayislarimla kesfedip hayatin gercekligiyle baglantilar kurdugum icin acikcasi felsefi terimler ile cok detayli anlatamayacagim zaten buradan oyle bir tartisma yapmak cok kolay degil. Saygilar sevgiler.
@@ercaneser2604 felsefi terimlerle çok detaylı anlatmak gibi bir durum yok yazdığınız şey stoaclığa doğrudan tersti, belirttim. Siz bana kendi görüşünüzle ilgili deil, stoacılığın tanımıyla ilgili bir cevap verdiniz şu anda başka bir hikaye anlatıyorsunuz. Kendi arayışlarınızla bir dünya görüşüne ulaşmış olabilirsiniz ama o zaman da gidip bilmediğiniz akımlarla ilgili tanım atmayın benim görüşümde. Çünkü ortada bir tartışma yok, baktığınız herhangi bir kaliteli textbookta, veya doğrudan ana kaynaklardan okursanız da, tanımınızın tamamen ters olduğunu görebilirsiniz, ben başka bir şey söylemiyordum, bana yazdığım, ve yazdığınız, şeyden bağımsız bir cevap atmışsınız, yanlış yazmışım diyip geçseydiniz keşke...
Çok keyifli bir videoydu, eğlendim.
en iyi ömer aygün bölümü...
daha dinlemeden bastım laykı, Ömer hocama
çok özlemiştim bu seriyi harika geldi ❤
Ömer hoca antik Yunan okuya okuya heykellerdeki beylere benzememis mi ya 😍 birtek ben benzetiyor olamam , özlemişiz yine harika bir bölümdü..
Ben de benzettim
Ömer hocayı dinlerken toplu terapi alıyoruz gibi hissediyorum. Sakinleştirici...
Felsefeyi anlayamayanla sohbet etmek çok zordur admin felsefeyle ilgilenen birisir
İşte beklenen video.
Celal Şengör ve İlber Ortaylı'nın Hegel'e tepkisini ayrıntılı açıklayan bir yazı var ama nedense yoruma link eklediğimde yorum kaydolmuyor o yüzden linki buraya ekleyemiyorum.
Merak eden; Coşkun Özdemir'in "Bilim ahlakı ve iki tanınan bilim adamının bu konudaki pratiğine dair" yazısını aratabilir.
Ömer Hoca gelmiş ya sonunda 😍
Ömer hoca iyi hoş da bir de analitik felsefeci alıp program yapın derim. O da başka bir felsefe tadı verir. Her tadı tatmak lazım.
Aristoteles'in bilimleri üçe ayırması: Nazari bilimler; olduklarından farklı olmayan ebeli ezeli. ör: matematik, fizik. Ameki bilimler; olduklarından başka türlü olmaları mümkün olan. ör: Ahlak, politika. Ne ameli ne nazari bilimler: mimari, edebiyat, zanaatkarlık gibi. Bu temel ayrım hala hayatımızın tam ortasında dururken; İlker Bey'in her dakika ama o da köleliği doğal sayıyordu demesi gerçekten felsefeden ne kadar uzak olduğunu gösterir. Kadının yeri 1900 lerde kadar olmadığı dünyada (bizim gibi toplumlarda hala yok) ama nedense bunu kaç kere dile getirmiştir tarih programlarında bilmiyorum.
Çok alakasız olacak ama Ömer Bey size aşığım :)
Özlemişiz 😊😊
Özlemistik Ömer hocam
Lütfen altyazı bilgileri,sözcük anlamları daha uzun süre ekranda tutabılır mısınız? Okurken yani anlayarak okumak daha uzun süre ister.. Durdurmak secenegı dıyeceksenız;hoca’nın konusması ile daha anlaşılır oluyor. Sevgı ve saygımla sızlere..
Oley en sevdigim seri
Hediye gibi bölüm ☺
Ömer Aygün ile Celal Şengör'ün karşılıklı konuşmalarını izlemek çok keyifli olmaz mı? Ya da Celal Şengör ile ayrı bir video, İlker Canikligil'in sorularına Celal Şengör'ün vereceği cevaplar (8
İlker hocam like zinciri mi kuralım yoksa siz patreona zam mı yaparsınız bir yolunu bulup şu bölümleri biraz artıralım. Bu arada be hepsine varım.
Hiçbir filozofu hiçbir görüşü tam doğru veya tam yanlış olarak ele almamalı.
Kolay olan bu olsa da felsefe ne yazık ki öyle bir şey değil.
Önemli olan kişinin kendi arayışıyla hayatın problemlerine dert ortakları araması ve filozofları bu şekilde keşfetmesidir.
Ancak bu şekilde kişi bir problem üzerine birden çok filozofu keşfeder ve koşullara bağlı olarak kendi dengeli sentezini yapabilir. Zor olan, emek isteyen, hazırcı olmayan budur.
Kişiyle hayatın arasında ki en gerçek tutumda budur. Saygılar sevgiler.
Ilker hocam Hegel in kaygi kavramini hayatimizi nerdeyse yoneten bu duygu icin bir bolum yaparmisiniz?
Hele şükür Ömer Bey geri geldi. Nevzat Hoca yı da bekliyoruz
Bu nası da harika bir adam yav.
Türkiye'nin ilk lboş robotu İlker Canikligil'in felsefe tartışması her zaman ilginç oluyor. Bilim insanları bu robota empati, özgecilik gibi insani duyguları yükleyebilmiş olsalardı; gerçek bir insan olduğuna yemin edebilirdim.
Bu kanal bir harika
Gerek 2500 sene önce yaşamış bir filozof olsun,
gerekse 2500 senenin bilgi birikimine ve 20. yy.ın kıyaslanamayacak kadar güçlü olanaklarına erişimi olan donanımlı bir düşünür olsun,
birisini gömmeye çalışmadan önce sormamız gereken bir soru da şudur:
Gömmeye çalıştığım kişinin şartlarında ben olsaydım nasıl davranırdım?
2500 sene öncesinin şartları hakkında tam anlamıyla sağlıklı diyebileceğim bir değerlendirme yapamayacağımı düşündüğüm için Aristo’nun “doğal köleliği” savunmasını net olarak gömemeyeceğim kadar,
kendim de bir 20.yy yaşayanı olarak;
Tıbbi amaçla dışkı kullanımını,
hapishanede mahkumlara işkence olarak dışkı yedirilmesi ile
BİR TUTAN Celal Şengör’ü NET olarak “gömerim”!
Bu kadar olanağa erişimi olduğu halde bu kadar vicdansız bir çıkarım yapabilen bir insanın HİÇ bir düşüncesi ile sınırlı, dolayısıyla değerli zamanımı kaybetmem, “netekim”…
(Sözkonusu CŞ, tırnak içine aldığım telaffuzu ile de hatırladığım bir diktatörün cenazesine de çelenk yollayacak kadar “aydın” bir kişidir…)
“Ne yapalım?” sorusuna cevap ararken rehberlik etmesi umudu ile:
“Yaşamanın doğru tek bir yolu yoktur.”
Daniel Quinn
“Uzun vadede hataların üst üste yığılmasından, birtakım doğrular ortaya çıkmıştır.”
Marcel Proust-Guermentes Zamanı/Kayıp Zamanın İzinde/3. Kitap
Kendimize yapılmasını istemediğimiz bir şeyi başkasına da yapmamaya çalışarak söz konusu sorunun cevabını aramaya başlayabiliriz…
Programa ve kanala emek verenlere teşekkür ederim.🖖
özledik özledik
Ömer Bey, Marx'ın meşhur sözü üzerine, Hakan Yücefer'in bir konuşmasında yaptığını söylediği bir yorumdan bahsetmiş, ama referanslarda Hakan Yücefer'in konuşmasını değil Birikim'deki bir yazısını ve Türker Armaner'in bir konuşmasını referans vermiş. Kastettiği yazı mıydı acaba?
Flu TV Güncel Güç Sıralaması
1- Nevzat KAYA
2- Ömer AYGÜN
3- Bager AKBAY
Bidone d'oro: Mr. Büdeyri
All time King: Mr. Preşeva
1- Erkcan
2- ESG
Bunlar aşılamaz.
@@myondaime2817 Güncel diyoruz, ESG diyorsun.
@@KeremCe Özür dilerim haklısınız, ben genel olarak söyledim.
17:09'dan sonra şölen başlıyor!