Știință pentru Viață - podcast USV Iași - prof. univ. dr. Marius Giorgi Usturoi

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 22 ก.พ. 2024
  • „Știință pentru Viață” - Podcast-ul USV Iași din care afli cele mai frumoase, interesante povești și experiențe
    „Știință pentru Viață”, un Podcast inedit și pasionant întră în al II-lea an de la debut! Proiectul media al Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași oferă ocazia întregii comunități academice agronomice, ieșenilor, românilor din toată lumea, liceenilor, studenților, cadrelor didactice, personalităților marcante ale instituției ca, într-o manieră relaxantă, elegantă și pasionantă să descopere frumoase, interesante povești de succes, experiențe și trăiri ale invitaților! Este vorba de profesori ai Universității de Științele Vieții, de la asistenți, șefi de lucrări și până la seniori, colaboratori sau absolvenți remarcabili ai Agronomiei ieșene. Lună de lună, din cadrul special al Aulei Magna „Haralamb Vasiliu” sunt difuzate Podcast-uri-dialog de impact și actualitate! În ultimul episod a fost invitat prof. univ. dr. ing. Marius Giorgi Usturoi, Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare (FIRAA), unul dintre universitarii seniori ai instituției și o figură marcantă a domeniului Agronomic mai exact cel Zootehnic!
    Originar din Adjud, Vrancea, universitarul a vorbit despre cum destinul și viața au făcut să ajungă la fostul Institut Agronomic din Iași
    Originar din Adjud, Vrancea, universitarul prof. univ. dr. ing. Marius Giorgi Usturoi a rememorat secvențe și momente despre cum destinul și viața au făcut să ajungă la fostul Institut Agronomic din Iași, actuala USV Iași. Chiar dacă era „băiat de asfalt”, așa cum destăinuie, faptul că soția sa era studentă în Capitala Moldovei a făcut ca în anul 1983 să susțină admiterea, la o concurență de 14 candidați pe loc! A fost plăcut impresionat de oraș, de stilul molcom și tihnit de viață respectiv faptul că urbea era una plină de lume bună, intelectuali și sevă culturală! După absolvire a lucrat și în producție, la Vaslui. Consideră că a fost o etapă importantă și utilă în viața sa. Apoi, a început lungul și frumosul drum al unei cariere academice. De un sfert de secol, an de an, se reîntâlnește cu colegii de facultate. Pe de altă parte, principiul după care se ghidează în activitatea didactică este că profesorul universitar, pe lângă cunoștințele pe care le oferă are și rolul de a forma caractere. Are o bucurie când este sunat de câte un fost student, fie pentru a-l întreba ce mai face fie pentru a primi un sfat profesional. Față de potențialul și infrastructura existentă, înainte de 1989, atât în Zootehnie respectiv al creșterii animalelor pentru alimentație, realitatea de acum (cu toate progresele făcute) este una care nu se află la potențialul maxim. Profesorul Usturoi a vorbit și despre provocările contemporane, evoluția tehnologică și sacrificiul pe care trebuie să-l facă un angajat din această zonă vitală, de dimineață până seară și, de cele mai multe ori, inclusiv în zilele libere sau de sărbători! Un în ultimul rând, acesta și-a exprimat impresiile despre actualele generații de studenți și despre misiunea celor care produc hrana pentru comunitate. Așadar, un nou episod al Podcast-ului USV Iași „Știință pentru Viață”, plin de momente faine, dragi, de substanță, inspiraționale și incitante din viață pe care vă invităm să-l urmăriți, al II-lea din 2024!

ความคิดเห็น •