Harvemmin tulee kommentoitua, mutta nyt on videon ajoitus sen verran kohdallaan että jaettava tsempit muillekin. Aloitin itse pientä elämäntaparemonttia viime vuoden lopulla ja painoa saanut karistettua noin 22 kiloa ja samalla jopa lihasta lisättyä muutamia kiloja. Olen edelleen suurempikokoisen puolesta "luontaisesti raamikas" noin 190cm ja hieman yli 115kg massaa omaava kaveri. Ikinä en ole juurikaan juoksusta pitänyt, mutta nyt olen noin 4 viikon ajan tehnyt 2 kertaa tai useammin pitkää lenkkiä viikossa. Joka viikko juoksujen kestoa lisäten. On hullua miten näin lyhyessä ajassa tyypistä joka ei ikinä ole nauttinut juoksemisesta on tullut se kaveri joka lähtee jopa mielellään aikaisin aamulla paikallisiin järvimaisemiin juoksemaan. Siksi sanonkin että ihan oikeasti myös me isokokoisemmat juoksijat voidaan tästä touhusta nauttia ja saada tuloksia, joista olla ylpeitä. Myöskin vaikka rasitus on kasvanut merkittävästi niin loukkaantumisilta on vältytty kun mennään syke edellä eikä vauhti. ✌
Motivoivia pätkiä kyllä tulee, nyt taas juossut muutaman kuukauden ja tää kyllä motivoi pitämään juoksun mukana treenissä jatkossakin. Tuli paljon asioita mitä en edes ole ajatellut. Kiitos tästä ❤
Ei mun tartte juosta lujaa,kun ruokaa ei tarvitse metsästää itse keihäiden kanssa. Eikä tarvii poliisia juosta karkuun kun e ole rosvo. Olen slow movement runneri. Se on ihanaa.Voi kuunnella linnun laulua. Mut hyvä video etenkin sellaselle joka haluaa mennä eteenpäin tuulispäänä.
Minulla on paljon huonossa kunnossa oleviakin tuttuja ja etenkin tutun tuttuja joille tosiaan kävely on ainoa vaihtoehto ollut alkuun kun pienikin hölkkä ollut aivan heti täysin läkähdyttävää ja pistänyt pohkeet kovaan poltteeseen. Huonokuntoisia alkaa etenkin 40+ iässä olemaan todella paljon siis aivan rapakunnossa olevia :/
Pk määrää kaikilla yli 1500m matkoilla. Peruskestävyys peruskestävyys ja vielä kerran peruskestävyys. Juoksen 10km reilusti alle 35min ja edelleen vain yhdelläkin tehoharjoituksella viikossa pystyn kehittymään, kun hidasta hölkkää tekee tarpeeksi. Joskus näkee 60min kympin juoksijoiden tekevän jopa kolmea tehoharjoitusta viikkoon. Valitettavasti oikotietä onneen ei ole. Peruskestävyys on kuningas.
Hyvä video. Tarkentaisin vielä, että juoksuharjoittelua ei kannata perustaa täysin sykeseurantaan vaan sykettä kannattaa hyödyntää suuntaa antavana arviona kuntotasosta. Tämä siksi, että sykkeeseen vaikuttaa myös uni, ravinto, nesteytys, terveystila, stressi jne. Näin ollen päivittäin syke voi vaihdella paljonkin samaa vauhtia juostessa. Yksittäisten lenkkien sykearvot ei siis käytännössä kerro yhtään mistään. Vasta useamman lenkin sykedata voi antaa viitteitä kunnon kehittymisestä tai mahdollisesta ylirasitustilasta. Kevyet lenkit oikeasti hiljaa ja kovat lenkit oikeasti kovaa.
Juoksuharrastusta aloittaessa kannattaa myös maltillisesti lisätä juoksumääriä, koska jalat eivät kestä heti suuria määriä. Aloittelija ei pysty juoksemaan joka päivä. Kannattaa kuunnella omaa kehoa, se kyllä kertoo, jos pitää vähentää hieman määrää.
Ite tulee treeniltua salilla, pelattua sählyä ja nyt viimeisimpänä tullu juoksu mukaan. Kiitos näistä vinkeistä🔥 Huomaa ainakin itellä et haasteita välillä levossa vuorotyön takia ja myös syömisessä mut pitää tsempata.
Kannattaa alussa ottaa se jokaisella oleva x pohjakunto ja säätää vk samalle tasolle viikko tai pari lyhennetyillä vedoilla. Kuurin jälkeen pk suhteella 90 ja 10 vk.
Meitsillä omalla ja parin kaverinki kohalla lievän rasitus astman omaavana täytyy sanoo et toi nenähengitys ja puhuminen ei kyl toimi vaik muute jaksaaki kovia lenkkejä. Ollaa puhuttu keskenää siitä et meillä alkaa melko alussa lenkkiä jo hengitys menee tietyllä lailla raskaaksi ja pysyy samallaisena oikeestaa koko lenkin ajan. Siihen on kyl tottunu jo tosi hyvin.
Kuinka paljon juokset viikkotasolla muiden reenien ohella? Ideaa miten soveltaa juoksulenkit kuntosalitreenin ympärille niin että paulautuminen suuntaan tai toiseen kärsisi mahdollisimma vähän, mutta myös kehittyisi samanaikaisesti kummassakin ? 🧐
Viimeisen vuoden aikana en ole juossut juuri ollenkaan, koska nilkan kanssa ollut ongelmia. Yritän aina saada vähintään 2-3 aerobista treeniä viikkoon (voi olla juoksemista tai jotain muuta) matalammalla sykkeellä. 1 päivä pelkästään aerobista ja 2 muuta treeniä tulee salitreenin päälle.
Tuo ei ole lainkaan kummallista, nopeammassa vauhdissa on helpompi askeltaa koko jalalla ja kohdistaa askellus kropan alle. Hitaassa vauhdissa tekniikka tuntuu itselläkin menevän kanta-askelluksen puolelle.
@@otto2967joo koita hitaassa vauhdissakin vaan pakottaa päkijäjuoksua niin polvet ei hajoa. Tuntuu hankalalta ja saattaa olla pohkeet aluksi aivan hellänä mut kyllä se siitä. Hyviä lenkkejä
ปีที่แล้ว +1
Etukeno, lyhyempi askel, lantion pudottaminen alemmas. Näillä olen huomannut juoksun rullaavan paremmin. Päkijöille ei välttämättä kannata pakottaa, jos askel ei ole riittävän vahva. Vaihtelevilla alustoilla juokseminen (suunnistaminen umpimetsässä) on jaloille terveellistä.
Minkälaista vauhtia kannattaa juosta ylämäkeen, jos normaali km-vauhti on jotain 5min/km, kannattaako vauhtia laskea johonkin 5,30min/km, koska mäet tuottavat paljon enemmän maitohappoa jalkoihin ja näin sitä yleensä on aika rikki jos on vähän pidempi nousu edessä. Toki ylöspäin juokseminen kehittää jalkavoimia paremmin kuin tasaisella tarpominen.
taas hyvä video 🤝 Ehkä itelläki motivaatio nousi juoksemaan tän myötä, jotenkin ajattelee että pitää vaa käydä salilla, koska tavoitteet lähinnä lihasmassa jne. Ehkä tekis hapenotolle hyvää joskus käydä juoksentelemassa
Hyvä keino peekoosykkeiden määrittämiseen on juosta oletetulla pk-tasolla tasavauhtinen pitkähkö lenkki. Jos sykkeet nousevat pikkuhiljaa loppua kohden, olet juossut liian kovaa. Peruskestävyysharjoittelun hyvä puoli on myös se, että siitä palautuu nopeasti ja sitä pystyy tekemään valtavia määriä.
@ Koska aloittelijoilla syke saattaa pitkällä lenkillä karata lopussa vaikka olisi juossut 30bpm alle aerobisen kynnyksen. Ja itse juoksen paljon pk lenkit 35-40bpm alle moneen otteeseen matolla testatun aerkin, ja sykkeet kyllä nousee vähän päivästä riippuen loppua kohden. Toisaalta on myös tullut tehtyä +2h lenkkekä aerobisen kynnyksen yläpuolella, ilman että syke on noussut juuri ollenkaan. Eikä tuolle sun selitysmallille oikein edes löydy mitään järkevää fysiologista selitystä, miksi juuri tuo testi jotenkin erottelisi aerobisen kynnyksen.
@@Markusheino Hyvillä perusvehkeillä suorastaan ammattimainen lopputuote 😊. Tietysti hyvät videot tehdään editoinnissa ja todella ansaitset propsit näistä (ja ilmeisesti kuvaaja kans 👍🏼). Nää on parempia ja kiinnostavampia kuin mihin vaikka YLE pystyy ammattituotannoilla. Pt Vatanen kans editoi tosi hyvin vaiks ruuanlaittonsa ja kahvinkeittonsa ja on dokumentoinut uransa yrittäjänä innostavasti. Mutta sulla on asia- ja faktapitoisuus korkea näissä. Minusta monen kannattaisi maksaa sun valmennustietoudesta ja on todella huippua, että olet dokumentoinut nämä 😊!
@@user-he8nu2ic1h Joo aina sitä tekisi mieli päivittää kalustoa, mutta nää on jo omaan touhuun sillä tasolla, että ei voi kamoja syyttää jos videot ei ole hyviä 😁 Voisi väittää, että tässäkin on jo liikaa, mutta kunnon kamat tekee kuvaamisesta hauskempaa
Tää oli tosi hyödyllinen video mulle, löyty se oikea kevyen harjoittelun sykealue (laskuri antoi 133-154). Aiempi kevyen harjoittelun treenisyke oli liian matala, 115-135.
Eilen tuli juostua intervalleja, seuraavat lenkit taitaakin mennä taas juurikin tolla matalalla sykkeellä ja vähän pidempiä matkoja. Hauska että just täst aiheesta tuli nyt video kun itellä ollut mielenpäällä kehittää kondista loppukesän Cooper testiä varten ja näillä eväillä eli peruskunto lenkkiä suurin osa ja sillontällön intervalleja
ปีที่แล้ว
12 min cooper on puhtaasti anaerobinen nykäisy. Toki parempi aerobinen taso auttaa siinäkin taustalla, mutta pelkästään cooperia varten keskittyisin peekoon lisäksi ehkä 50:60 laadukkaisiin vauhtitreeneihin tavoitevaihdilla ja nopeammin. Esim tonnin vedot minuutin hölkkäpalautuksilla.
@ Kiitti vinkeistä, oon samaa mieltä että noin lyhyt suoritus missä pyritään saamaan tuloksia kandee vetää lähes pelkästään anaerobisella syketasolla tosin omalla kohdalla myös peruskunnossa on selvästi parantamisen varaa että saa hyvän perusvauhdin alle; toisinsanoen, jos en nosta peruskuntoa tästä niin anaerobinen kynnys ylittyy jo sen verran alhasilla nopeuksilla että edes lähelle toivottu testitulos jää pelkäks haaveeksi :) Katotaan miten käy mutta kyllä juu noita lyhyitä vetoja oon alkanut nyt sisällyttää harjotteisiin että kroppa tottuu vetämään myös kovaa ja saa rytmin kondikseen niillä nopeuksilla !
Cooper on 90% aerobista, joten se on kaiken perusta siinä testissä.
ปีที่แล้ว
@@Markusheino mitä nyt alusta loppuun vedetään anaerobisella alueella 🤔 Sanokaa mitä sanotte, mutta itse olen huomannut nimenomaan vauhtireenien lisäämisen peruskuntopohjan päälle kehittäneen vauhtikestävyyttä.
Mitä mieltä olet siitä, kuinka paljon pitäisi harjoitella peruskestävyyttä ( noin alle 140 sykkeet, riippuen yksilöstä) suhteessa aerobiseen kestävyyteen (noin 140-160)? Kiinnostaa itseä vielä, koska videossa näitä alueita ei ollut jaoiteltu.
En tykkää käyttää, koska juoksu rasittaa jo muutenkin niveliä aika paljon. Jos tavoitteena on juosta lisäpainoilla kisoissa tai jossain testeissä, niin silloin tietenkin kannataa treenata painoilla juoksemista, mutta muuten en itse käyttäisi. Poikkeuksena kuitenkin esim. mäkivedot tai porrastreenit, missä ei tule niin paljoa iskua jalkoihin.
Tuli just täydelliseen saumaan tää video, just pariviikkoa sitte alotettu vähä juoksemaan että sais parennettua cooper tulosta. Astmantynkä vaan vaikeuttaa ittellä suht reilusti, 500m pystyy putkeen juokseen mutta sitten meinaakin pyörtyä kun happi ei kulje.
Teet,teette kyllä todella tasokasta tavaraa. Näitä on oikeesti älyttömän hieno katsella. Oot lahjakas kaveri 💪🏻
Kiitos 🙏🙏
Näin on
Harvemmin tulee kommentoitua, mutta nyt on videon ajoitus sen verran kohdallaan että jaettava tsempit muillekin. Aloitin itse pientä elämäntaparemonttia viime vuoden lopulla ja painoa saanut karistettua noin 22 kiloa ja samalla jopa lihasta lisättyä muutamia kiloja. Olen edelleen suurempikokoisen puolesta "luontaisesti raamikas" noin 190cm ja hieman yli 115kg massaa omaava kaveri. Ikinä en ole juurikaan juoksusta pitänyt, mutta nyt olen noin 4 viikon ajan tehnyt 2 kertaa tai useammin pitkää lenkkiä viikossa. Joka viikko juoksujen kestoa lisäten. On hullua miten näin lyhyessä ajassa tyypistä joka ei ikinä ole nauttinut juoksemisesta on tullut se kaveri joka lähtee jopa mielellään aikaisin aamulla paikallisiin järvimaisemiin juoksemaan. Siksi sanonkin että ihan oikeasti myös me isokokoisemmat juoksijat voidaan tästä touhusta nauttia ja saada tuloksia, joista olla ylpeitä. Myöskin vaikka rasitus on kasvanut merkittävästi niin loukkaantumisilta on vältytty kun mennään syke edellä eikä vauhti. ✌
Motivoivia pätkiä kyllä tulee, nyt taas juossut muutaman kuukauden ja tää kyllä motivoi pitämään juoksun mukana treenissä jatkossakin. Tuli paljon asioita mitä en edes ole ajatellut. Kiitos tästä ❤
Hienoa kuulla! Tsemppiä treeniin !💪
Ei mun tartte juosta lujaa,kun ruokaa ei tarvitse metsästää itse keihäiden kanssa. Eikä tarvii poliisia juosta karkuun kun e ole rosvo. Olen slow movement runneri. Se on ihanaa.Voi kuunnella linnun laulua. Mut hyvä video etenkin sellaselle joka haluaa mennä eteenpäin tuulispäänä.
Minulla on paljon huonossa kunnossa oleviakin tuttuja ja etenkin tutun tuttuja joille tosiaan kävely on ainoa vaihtoehto ollut alkuun kun pienikin hölkkä ollut aivan heti täysin läkähdyttävää ja pistänyt pohkeet kovaan poltteeseen. Huonokuntoisia alkaa etenkin 40+ iässä olemaan todella paljon siis aivan rapakunnossa olevia :/
Pyöräily parempi monille ja puntti varsinkin astman kanssa. Varsinkin ylipainon kanssa. Kuntoportaat hyvä kans lyhyissä pätkissä.
Pk määrää kaikilla yli 1500m matkoilla. Peruskestävyys peruskestävyys ja vielä kerran peruskestävyys. Juoksen 10km reilusti alle 35min ja edelleen vain yhdelläkin tehoharjoituksella viikossa pystyn kehittymään, kun hidasta hölkkää tekee tarpeeksi. Joskus näkee 60min kympin juoksijoiden tekevän jopa kolmea tehoharjoitusta viikkoon. Valitettavasti oikotietä onneen ei ole. Peruskestävyys on kuningas.
Hyvä video. Tarkentaisin vielä, että juoksuharjoittelua ei kannata perustaa täysin sykeseurantaan vaan sykettä kannattaa hyödyntää suuntaa antavana arviona kuntotasosta.
Tämä siksi, että sykkeeseen vaikuttaa myös uni, ravinto, nesteytys, terveystila, stressi jne. Näin ollen päivittäin syke voi vaihdella paljonkin samaa vauhtia juostessa. Yksittäisten lenkkien sykearvot ei siis käytännössä kerro yhtään mistään. Vasta useamman lenkin sykedata voi antaa viitteitä kunnon kehittymisestä tai mahdollisesta ylirasitustilasta.
Kevyet lenkit oikeasti hiljaa ja kovat lenkit oikeasti kovaa.
Nää ilmakuvat on tosi makeit! Käytät hyvä suhtees "asiavideoo" ja sit näit ilmakuva-otoksia. Tosi hyvä video !
Kiitos !
Juoksuharrastusta aloittaessa kannattaa myös maltillisesti lisätä juoksumääriä, koska jalat eivät kestä heti suuria määriä. Aloittelija ei pysty juoksemaan joka päivä. Kannattaa kuunnella omaa kehoa, se kyllä kertoo, jos pitää vähentää hieman määrää.
Ite tulee treeniltua salilla, pelattua sählyä ja nyt viimeisimpänä tullu juoksu mukaan. Kiitos näistä vinkeistä🔥 Huomaa ainakin itellä et haasteita välillä levossa vuorotyön takia ja myös syömisessä mut pitää tsempata.
Vuorotyö on kyllä todella haastava, mutta se pitää vain ottaa huomioon treenin kokonaiskuormassa ja välillä ehkä hellittää vähän
Teet kyl hyviä videoita! Just ajankohtaista kun seuraavan kesän tavoitteisiin kuuluu kunnon kehittäminen 💪
Kiitos! Tsemppiä treeniin 💪
Näitä videoita on aina kiva katsoa 😃
Kannattaa alussa ottaa se jokaisella oleva x pohjakunto ja säätää vk samalle tasolle viikko tai pari lyhennetyillä vedoilla. Kuurin jälkeen pk suhteella 90 ja 10 vk.
Meitsillä omalla ja parin kaverinki kohalla lievän rasitus astman omaavana täytyy sanoo et toi nenähengitys ja puhuminen ei kyl toimi vaik muute jaksaaki kovia lenkkejä. Ollaa puhuttu keskenää siitä et meillä alkaa melko alussa lenkkiä jo hengitys menee tietyllä lailla raskaaksi ja pysyy samallaisena oikeestaa koko lenkin ajan. Siihen on kyl tottunu jo tosi hyvin.
pakko antaa iso respect äijäl et rokkasit sukka varvassandaali komboo videon alus😍😍
🤘🤘
Kuinka paljon juokset viikkotasolla muiden reenien ohella? Ideaa miten soveltaa juoksulenkit kuntosalitreenin ympärille niin että paulautuminen suuntaan tai toiseen kärsisi mahdollisimma vähän, mutta myös kehittyisi samanaikaisesti kummassakin ? 🧐
Viimeisen vuoden aikana en ole juossut juuri ollenkaan, koska nilkan kanssa ollut ongelmia. Yritän aina saada vähintään 2-3 aerobista treeniä viikkoon (voi olla juoksemista tai jotain muuta) matalammalla sykkeellä. 1 päivä pelkästään aerobista ja 2 muuta treeniä tulee salitreenin päälle.
@@Markusheino Kiitos vastauksesta! 😎
Nimenomaan Markus hitaasti juokseminen on tärkein juttu.
Nyt on nopeet lasit😁
Loistavaa materiaalia laitat tänne💥
Kiitos👊
Itsellä kummallinen ongelma. Juokseminen normaalia hitaampaa tuntuu vaikealta: tekniikka kärsii ja paikat kipeytyvät.
Tuo ei ole lainkaan kummallista, nopeammassa vauhdissa on helpompi askeltaa koko jalalla ja kohdistaa askellus kropan alle. Hitaassa vauhdissa tekniikka tuntuu itselläkin menevän kanta-askelluksen puolelle.
Mitkä paikat sulla kipeytyy?
Lähinnä huomaan kuormitusta etenkin polvissa.
@@otto2967joo koita hitaassa vauhdissakin vaan pakottaa päkijäjuoksua niin polvet ei hajoa. Tuntuu hankalalta ja saattaa olla pohkeet aluksi aivan hellänä mut kyllä se siitä. Hyviä lenkkejä
Etukeno, lyhyempi askel, lantion pudottaminen alemmas. Näillä olen huomannut juoksun rullaavan paremmin. Päkijöille ei välttämättä kannata pakottaa, jos askel ei ole riittävän vahva.
Vaihtelevilla alustoilla juokseminen (suunnistaminen umpimetsässä) on jaloille terveellistä.
Minkälaista vauhtia kannattaa juosta ylämäkeen, jos normaali km-vauhti on jotain 5min/km, kannattaako vauhtia laskea johonkin 5,30min/km, koska mäet tuottavat paljon enemmän maitohappoa jalkoihin ja näin sitä yleensä on aika rikki jos on vähän pidempi nousu edessä. Toki ylöspäin juokseminen kehittää jalkavoimia paremmin kuin tasaisella tarpominen.
taas hyvä video 🤝 Ehkä itelläki motivaatio nousi juoksemaan tän myötä, jotenkin ajattelee että pitää vaa käydä salilla, koska tavoitteet lähinnä lihasmassa jne. Ehkä tekis hapenotolle hyvää joskus käydä juoksentelemassa
Loistavaa! Tsemppiä treeneihin💪
Hyvä keino peekoosykkeiden määrittämiseen on juosta oletetulla pk-tasolla tasavauhtinen pitkähkö lenkki. Jos sykkeet nousevat pikkuhiljaa loppua kohden, olet juossut liian kovaa.
Peruskestävyysharjoittelun hyvä puoli on myös se, että siitä palautuu nopeasti ja sitä pystyy tekemään valtavia määriä.
Ei kyllä pidä paikkaansa tämä testi.
@@justjustjoo voitko vielä perustella, miksei pidä paikkaansa.
@ Koska aloittelijoilla syke saattaa pitkällä lenkillä karata lopussa vaikka olisi juossut 30bpm alle aerobisen kynnyksen. Ja itse juoksen paljon pk lenkit 35-40bpm alle moneen otteeseen matolla testatun aerkin, ja sykkeet kyllä nousee vähän päivästä riippuen loppua kohden. Toisaalta on myös tullut tehtyä +2h lenkkekä aerobisen kynnyksen yläpuolella, ilman että syke on noussut juuri ollenkaan. Eikä tuolle sun selitysmallille oikein edes löydy mitään järkevää fysiologista selitystä, miksi juuri tuo testi jotenkin erottelisi aerobisen kynnyksen.
Laadukasta materiaalia :). Mitä kameroita ja drooneja käytät?
Kiitos! 🙌
Sony A7IV ja 16-35 pz f4
DJI mini3 pro
GoPro 8
Sony ZV-1
@@Markusheino Hyvillä perusvehkeillä suorastaan ammattimainen lopputuote 😊. Tietysti hyvät videot tehdään editoinnissa ja todella ansaitset propsit näistä (ja ilmeisesti kuvaaja kans 👍🏼). Nää on parempia ja kiinnostavampia kuin mihin vaikka YLE pystyy ammattituotannoilla. Pt Vatanen kans editoi tosi hyvin vaiks ruuanlaittonsa ja kahvinkeittonsa ja on dokumentoinut uransa yrittäjänä innostavasti. Mutta sulla on asia- ja faktapitoisuus korkea näissä. Minusta monen kannattaisi maksaa sun valmennustietoudesta ja on todella huippua, että olet dokumentoinut nämä 😊!
@@user-he8nu2ic1h Joo aina sitä tekisi mieli päivittää kalustoa, mutta nää on jo omaan touhuun sillä tasolla, että ei voi kamoja syyttää jos videot ei ole hyviä 😁 Voisi väittää, että tässäkin on jo liikaa, mutta kunnon kamat tekee kuvaamisesta hauskempaa
Hyvä video!
Paljonko sulla menee tällä hetkellä kuupperissa?
Kiitos! 3200m, pari kk sitten juostu. Tarkoitus olisi saada nostettua sitä nyt kun pääsee taas juoksemista enemmän treenaamaan.
Oon 13v ja vitosen vetäny alle 30 min ja treenaan kymppiin. Tavotteena ois juosta isompana maraton.
Tää oli tosi hyödyllinen video mulle, löyty se oikea kevyen harjoittelun sykealue (laskuri antoi 133-154). Aiempi kevyen harjoittelun treenisyke oli liian matala, 115-135.
Kiitos hyvästä videosta. Miten sulla voi olla PK2 alue 146-166? Toihan menee vauhtikestävyydestäkin yli.
Eilen tuli juostua intervalleja, seuraavat lenkit taitaakin mennä taas juurikin tolla matalalla sykkeellä ja vähän pidempiä matkoja. Hauska että just täst aiheesta tuli nyt video kun itellä ollut mielenpäällä kehittää kondista loppukesän Cooper testiä varten ja näillä eväillä eli peruskunto lenkkiä suurin osa ja sillontällön intervalleja
12 min cooper on puhtaasti anaerobinen nykäisy. Toki parempi aerobinen taso auttaa siinäkin taustalla, mutta pelkästään cooperia varten keskittyisin peekoon lisäksi ehkä 50:60 laadukkaisiin vauhtitreeneihin tavoitevaihdilla ja nopeammin. Esim tonnin vedot minuutin hölkkäpalautuksilla.
@ Kiitti vinkeistä, oon samaa mieltä että noin lyhyt suoritus missä pyritään saamaan tuloksia kandee vetää lähes pelkästään anaerobisella syketasolla tosin omalla kohdalla myös peruskunnossa on selvästi parantamisen varaa että saa hyvän perusvauhdin alle; toisinsanoen, jos en nosta peruskuntoa tästä niin anaerobinen kynnys ylittyy jo sen verran alhasilla nopeuksilla että edes lähelle toivottu testitulos jää pelkäks haaveeksi :) Katotaan miten käy mutta kyllä juu noita lyhyitä vetoja oon alkanut nyt sisällyttää harjotteisiin että kroppa tottuu vetämään myös kovaa ja saa rytmin kondikseen niillä nopeuksilla !
Cooper on 90% aerobista, joten se on kaiken perusta siinä testissä.
@@Markusheino mitä nyt alusta loppuun vedetään anaerobisella alueella 🤔
Sanokaa mitä sanotte, mutta itse olen huomannut nimenomaan vauhtireenien lisäämisen peruskuntopohjan päälle kehittäneen vauhtikestävyyttä.
@ Sykealueella ollaan anaerobisella kynnyksellä, mutta energiantuotannosta 90% tapahtuu aerobisesti silti
Kuinka usein sinun mielestäsi pitäisi treenata peruskuntoa?
Riippuu sun tavoitteista, mutta 3-4h viikossa on aika optimi, jos oma laji ei ole kestävyysurheilua. Tämä on siis tavoitteellisesti urheilevalle.
👍
@@Markusheino enemmän! 😝
Mahtavaa settiä jälleen, motivoi taas lähtemään lenkille 😊nyt juoksut takana. Mahtoiko olla jo suolatasapainoista videota?
💪 💪 Nesteytyksestä ja sen vaikutuksista yleisesti löytyy video
Mie oon 51 vuotias ja viikossa 4 kertaa 35min juoksua. Aina se alkaa 20 minuutin jälkeen turhauttamaan ---> "kauanko tätä vielä pittää......"
Kuuntele äänikirjaa. Saattaa auttaa pitämään mielen kiireisenä 😃
Otappa haasteeks vetää joku 100km fillari lenkki?🤔
Mites paljasjalkatossut lenkkeilyyn?
Käytän muuten aina paljasjalkakenkiä, mutta lenkkeilyssä ei omat jalat kestä jos ei ole vaimennettu kenkä.
@@Markusheino Eipä ne jalat kestä sit mullakaan, tuntukin ekan lenkin jälkeen aika rankalta. Tossut jää arkikävelyyn, kiitän.
Jeesus tulee
Mikä on Markuksen puolikkaan ennätys?😉 Mitä vikaa on päkiäjuoksussa?
En oo puolikasta juossut, mutta maratonin ainoa ja paras aika 3h41min ja kymppillä 39min
Mitä mieltä olet siitä, kuinka paljon pitäisi harjoitella peruskestävyyttä ( noin alle 140 sykkeet, riippuen yksilöstä) suhteessa aerobiseen kestävyyteen (noin 140-160)? Kiinnostaa itseä vielä, koska videossa näitä alueita ei ollut jaoiteltu.
Markus mikä mielipide lidlin bcaa juomista?
BCAA on turha, mutta energiajuomina toimii
Mitä mieltä olet painoliiveistä juoksu harjoittelussa?
En tykkää käyttää, koska juoksu rasittaa jo muutenkin niveliä aika paljon. Jos tavoitteena on juosta lisäpainoilla kisoissa tai jossain testeissä, niin silloin tietenkin kannataa treenata painoilla juoksemista, mutta muuten en itse käyttäisi. Poikkeuksena kuitenkin esim. mäkivedot tai porrastreenit, missä ei tule niin paljoa iskua jalkoihin.
@@Markusheino 🙏
👌
treenaa kuten maantiepyöräilijä
💪
En tie menikö mulla ohi, mut miten sen kadenssin voi tietää jos ei oo kello, koska jos mä rupeen niitä askelia laskee, niin sekoon laskuissa varmasti
Kello on paras tapa mitata. On myös olemassa tahdistimia, jonka avulla voi laittaa esim. kuulokkeisiin tavoitekadenssin ja yrittää pysyä siinä.
Hartolan urheilukenttä?
Jep
Millon ultramatkalle polkujuoksuun 100km tai 166km😉😊
Ei varmaan ihan heti 😅
Ens keväänä NUTS Karhunkierros 166km😉😀Rukalla
Tuli just täydelliseen saumaan tää video, just pariviikkoa sitte alotettu vähä juoksemaan että sais parennettua cooper tulosta. Astmantynkä vaan vaikeuttaa ittellä suht reilusti, 500m pystyy putkeen juokseen mutta sitten meinaakin pyörtyä kun happi ei kulje.
Hienoa! Tsemppiä treeniin!💪
Juoksukuntoon
millast vauhtii vedät pk lenkil
5-5.30/km yleensä
Eka