Unde versi apa pluviala? Intr-un dren subteran!

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 19 พ.ย. 2020
  • Ce faci cu apa pluviala de pe acoperis? Unde o versi sau o drenezi daca nu poti sa o arunci in strada si nu exista canalizatie pluviala? Simplu - faci un dren subteran de devarsare a apei. Ce reprezinta si cum se face acest lucru - gasesti in acest video.
    - Website: enciclopediaconstructiilor.com/
    - Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
    - Facebook: / enciclopediaconstructi... Multumesc de vizionare, va doresc o zi frumoasa!
    Copyright © 2021 Begu Valentin. Toate drepturile rezervate.

ความคิดเห็น • 92

  • @lukavasilika3966
    @lukavasilika3966 3 ปีที่แล้ว +5

    Mulțumesc folositor și bine explicat

  • @danielbirladeanu
    @danielbirladeanu 3 ปีที่แล้ว +1

    Foarte bine explicat! Felicitări 🙏

  • @anapurice1763
    @anapurice1763 3 ปีที่แล้ว +1

    Multumesc din suflet pt toate sfaturile si ideile dumneavoastra, va urmaresc cu mare interes. Multumesc 🙏😘

  • @MrCapgiovanni
    @MrCapgiovanni 3 ปีที่แล้ว

    Multumim

  • @criistiim
    @criistiim 3 ปีที่แล้ว

    O idee buna de aplicat 👍💪💪

  • @gevgheni
    @gevgheni 3 ปีที่แล้ว +2

    Salut . Sunt de acord cu f multe cu tine . Îmi place chiar și ideea cu casa pasiva și te susțin în totalitate . Da proiectul cu unghiuri de 90° la canalizare adică la apa de ploaie nu sunt de acord deloc și cu țeava de 100 e foarte diferit e buna ideea doar in caz că ai casa mobila că dar daca casa e mare și debitul e mare de apa evident țeava trebuie fi de alta dimensiune (mai mare )

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +3

      Salut, merci de comentariu. Aveti dreptate, in fond nici eu nu sunt adeptul unghiurilor de 90 grade, video este orientativ si cred ca am omis sa spun ca mai bine folosesti 2 teuri de 45 grade. Legat de dimensiune, aici depinde de calculele fiecarei suprafete care se va lua in calcul (uneori trebuie sa fie teava mai mare, insa experienta zice ca o teava de 110 mm isi face bine treaba).

  • @cristiangeorge1556
    @cristiangeorge1556 2 ปีที่แล้ว

    @Enciclopedia Constructiilor, pentru intrarile din tuburile portocalii nu ar putea fi folosite niste site stil capac infiletat pentru a stopa eventuale impuritati de a intra in ele? Evident, nu pot opri chiar tot, dar ar afecta cu ceva acest lucru? Inteleg ca debitul apei nu va mai fi la fel, acea sita reducandu-l putin, dar ar fi chiar asa mare problema? Multumesc anticipat de raspuns.

  • @lukaisthebest
    @lukaisthebest 3 ปีที่แล้ว

    ...asa mai departe...................

  • @m.m.734
    @m.m.734 2 วันที่ผ่านมา

    De ce nu as putea uni drenajul francez de adancime , fundatie, cu apa pluviala? multumesc anticipat.

  • @mariaplamadeala6695
    @mariaplamadeala6695 ปีที่แล้ว

    Mulțumesc pentru video tirxiu lam văzut la noi în Basarabia se sapa în pământ în forma de ulcor și se bate metal pe pământ și se zugrăvește o gresala enorma ca după citiva a i crapă și apa pleacă.

  • @tudorgheorghe4532
    @tudorgheorghe4532 7 หลายเดือนก่อน

    Cu timpul din cauza depunerii de pamant lichefiat ( mal ) fibra de geotech sau gauricile tubului acela nu se pot infunda ? Ttebuie sa facem gura de canalizare pentru colectarea apelor si pe unde sa putem eventual curatii tuburile ?ge diametru trebuie gaurite tuburile si ce distanta intre gauri ?

  • @makena70danielmascas
    @makena70danielmascas 3 ปีที่แล้ว

    Tari de tot aceste informații.
    Eu chiar sunt în construcție.
    Este o casă din bușteni rotunzi necalibrați cu un acoperiș în 4 ape. Am ridicat.o! După ce o acoperim, mă voi gândi serios la un astfel de sistem.
    Dacă o să fac bazinul în zona fosei septice, are ceva?
    Sănătate și spor la treabă!
    Like 👍 evident

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +1

      Merci de comentariu. Nu va pot da un raspuns legat de bazin atata timp cat nu stiu toate detaliile. Succese!

    • @makena70danielmascas
      @makena70danielmascas 3 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor
      Mulțumesc mult.
      Voi reveni cu detalii și cu niște filmulețe. Am și început o serie cu casa de bușteni.
      La momentul respectiv o să vă anunț. Poate vă faceți timp câteva minute să aruncați o privire și ideea vine apoi.
      Sănătate și spor la treabă!
      Salutări din Bihor 😉

  • @LeacuriVechi
    @LeacuriVechi ปีที่แล้ว

    Se poate folosi drenul de la fosa si ca drep pt pluviala ? Nu aceeasi conducta, 2 conducete de dren diferite dar in aceeasi groapa de dren ?

  • @0747sapte
    @0747sapte หลายเดือนก่อน

    Bună ziua. Face sens sa duc drenul de pluviale fix langa puțul de apa de unde extrag cu pompa pentru uz casnic? Se va scurge apa de ploaie de unde extrag pentru consum. E indicat? Mulțumesc!

  • @matasofutpemata
    @matasofutpemata 3 ปีที่แล้ว +1

    apa pluviala se poate colecta in tancuri de stocare de plastic ca ptr. mai apoi sa fie folosita la udarea prin gradina/a gazonului.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +5

      Corect, am vorbit despre acest lucru in video posibil l-ati omis, asa se intampla daca se da Skip )))

    • @danielbirladeanu
      @danielbirladeanu 3 ปีที่แล้ว +2

      Am văzut asta in video, a explicat omul la început...

  • @LeacuriVechi
    @LeacuriVechi 11 หลายเดือนก่อน

    Se poate folosi o fosa ca bazin de colectare apa puviala?

  • @cristidanciu6720
    @cristidanciu6720 2 ปีที่แล้ว

    Multumesc pentru acest material video. O intrebare, daca se poate: Pentru un sol avand conform studiului geo urmatoarele straturi: "0,4 m sol vegetal, apoi pana la 4,2 m strat de argile prafoase cu concretiuni calcaroase, fin nisipoase, umede la foarte umede, tari la suprafata si plastic vartoase in restul intervalului, apoi pana la 6 m argile slab prafoase cu cuiburi si filme nisipoase micacee si rare elemente de pietris, cu aglomerari calcaroase, foarte umede, plastic vartoase cu trecere spre baza la argile prafoase nisipoase, practic saturate, si nivel hidrostatic in jurul adancimii de 7 m" ce tip de drenaj pluvial recomandati?

  • @Dr_V
    @Dr_V 3 ปีที่แล้ว

    Foarte bine explicat si documentat (ca de obicei), dar eu personal nu agrez toata tevaraia asta de plastic ingropata in curte, prefer solutia clasica cu santuri colectoare la suprafata. Estetic poate nu mai corespunde ideilor moderne de design, dar e mult mai simplu de facut si de intretinut. Drept e ca unde am eu casa de vacanta solul este atat de poros ca nu am probleme de drenaj, din contra, fac eforturi sa conserv apa pluviala pentru irigatii.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Multumesc de comentariu. Exista mai multe solutii, si cu plastic, si fara, deja mai departe e alegerea fiecaruia. Pana la urma, fiecare proprietar de casa si teren trebuie sa se simta bine la el acasa cu solutiile care le doreste.

    • @Dr_V
      @Dr_V 3 ปีที่แล้ว +2

      @@EnciclopediaConstructiilor Corect. Si asa se vede imediat gradul de pregatire si profesionalism al unei firme de constructii, daca eu vreau o solutie atipica trebuie sa fie capabili sa o realizeze sau cel putin sa-mi explice logic de ce nu o considera practica, nu doar sa-mi debiteze celebra replica "noi altfel nu facem".
      Din pacate vad ca firma cu care colaborezi tu lucreaza doar in Moldova, poti recomanda vreun constructor cu nivel similar de pregatire si experienta care activeaza in zona Bucurestiului?

  • @invertor4245
    @invertor4245 3 ปีที่แล้ว

    Foarte interesant. Am ceva asemănător și întâmpin o problemă și dacă puteți să-mi oferiți o explicație vă rămân recunoscător. Sub pietrișul din puțul de drenaj se formează o pelicula neagra care blochează funcționarea corectă. În 10 ani am curățat de 3 ori ceea ce a însemnat scoaterea pământului și practic adâncirea zonei de drenaj, adăugarea de pietriș suplimentar. Cu respect.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +3

      Multumesc. Pentru a preveni infundarea sistemului, se iau anumite masuri. Dupa cum am specificat si in acest video, mai intai se folosesc colectoare pluviale cu parafrunzar si altele de genul pentru a fi prima solutie de oprire a murdariei. Ulterior se foloseste un camin de colectare, unde se varsa apa, si prin alta tubulatura apa se duce mai departe (pe fundul caminului mai ramane ceva murdarie). In al treilea rand, tubulaturile perforate de colectare sau de devarsare trebuie sa fie invelite in geotextil pentru a nu patrunde in ele namolul, pamant si alte murdarii/vietuietoare. Si in al patrulea rand, eu recomand ca tot drenul de devarsare din pietris de la fund, lateral si sus sa fie la fel invelit in geotextil.
      Daca se respecta aceste solutii si ceva la fel nu merge, inseamna ca fie solul e prea lutos si nu e atat de permeabil pe cat ar trebui, fie mai trebuie careva solutii aditionale care deja se aleg in fiecare caz particular.

    • @invertor4245
      @invertor4245 3 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor mulțumesc!

  • @cristiangeorge1556
    @cristiangeorge1556 2 ปีที่แล้ว

    @Enciclopedia Constructiilor, care este panta potrivita pentru o scurgere normala la aceste tevi portocalii? Depinde cumva de debitul apei sau este un unghi standard? Multumesc anticipat de raspuns.

  • @topaandrei8730
    @topaandrei8730 3 ปีที่แล้ว

    Ceva sfaturi cu apa care aș putea și colectez pentru uz recent.
    Ceva idei cum de construit,ce volum mai bine etc etc?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +2

      Apa pluviala colectata se poate folosi pentru gradinarit, spalatul masinii, si poate pentru apa de WC (in unele cazuri), in alte scopuri nu se recomanda deloc! Legat de colectare, am mentionat in prima parte ca sunt rezervoare de apa pentru asa ceva, legat de volum, cat mai mult cat mai bine, insa minim trebuie sa vorbim de 5000 litri.

    • @topaandrei8730
      @topaandrei8730 3 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor
      Poate 50 mii litri?
      Am un vas de 8 tone afara unde colectez numai în sezonul cald (nu pot iarna e pericol de îngheț) și nu mi ajunge. La o ploaie mai mare se umple curge alaturi.
      Mă refeream la ceva ideii cum mai ieftin de construit un vas mai mare,sau de instalat vasu în pămînt.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +2

      @@topaandrei8730 50.000 litri? Nu. Am specificat ca minim se incepe de la 5000 litri de la apa pluviala (in special de pe acoperis), si poate creste la valori optime cuprinse intre 10-20 tone in dependenta de acoperis si casa. Totusi calculele sunt pentru o gospodarie activa care foloseste apa stocata, nu o lasa saptamani si luni acolo. Solutia asta si necesita ingroparea rezervorului in pamant, daca se tine la suprafata (mai ales la razele UV), face bacterii, virusi, microbi si alte nebunii.

  • @nicolaibet5320
    @nicolaibet5320 3 ปีที่แล้ว

    Buna indee,dar trebuie de luat in consideratie, caracteristica pamintului in care se face zona de infiltratie, de care depinde si viteza de infiltrare a apelor pluviale, daca ai argila compactapractic impermiabila atunci apasevadrena forate incet si ai nevoie de suprafata mai mare, insa daca talpa este constituita din paminturi nisipoase atunci infltrare va fi practic instatentee sau foarte rapida. La executarea acestor drene mai este necesar de luat in consideratie si geomorfologiaamplsamentului, deoarece supraumezirea paminturilor din aval poate duce la consecinte nefavorabie. plus in timp aceste drene au proprietatea de asi pierde din capacitatea de lucru

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Foarte corect, depinde de tipul solului si de alte cateva conditii. Daca ai lut sau argila mai impermeabila - nu e prea okay sistemul, adica il poti face, dar ori se poate infunda in cativa ani, ori trebuie surpafete mai mari.
      Legat de geomorfologia amplasamentului - aici aveti dreptate. Oarecum cred ca ar fi o solutie ca beneficiarul sa decida sau nu constructia unui astfel de dren inclusiv din datele din studiul getehnic si al unui specialist in domeniu.

    • @marcellucaciu7743
      @marcellucaciu7743 3 ปีที่แล้ว

      Trebuie mentionat ca,apa de ploaie este apa distilata,daca nu contine frunze,resturi vegetale,ea nu se strica,(nu are microorganisme),a-si pastreaza calitatea,si poate fii depozitata mai multi ani.Apa are multe utilitati,mai bine depozitata.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      @@marcellucaciu7743 Doar colectata corect poate fi pastrata, insa aici va cam contrazic, in conditii casnice (nu industriale) nu e posibil de stocat apa fiind siguri ca este buna de folosit. Chiar si apa de ploaie are microorganisme, si chiar substante negative uneori datorita schimbarilor climatice (cereti info de la agricultori si o sa va spuna cum apa de ploaie deseori in ultimele decenii strica roada, pe cand apa potabila din sere nu). Plus apa de ploaia pana in rezervor se atinge efectiv de o sumedenie de alte materiale care au microorganisme,
      Sunt deacord ca trebuie depozitata si sa avem grija la aceasta resursa, insa la fel de bine trebuie sa fim atenti sa ne informam corect! O apa de ploaie depozitata si bauta tot astazi, poate e okay, insa daca e lasata, nu e tocmai bine.

  • @calincotorogea6101
    @calincotorogea6101 3 ปีที่แล้ว

    Ce materiale imi sunt necesare pentru realizarea unei scurgeri pentru curtea păsărilor?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      De care anume scurgeri vorbiti? Daca de drenaj, atunci sunt peste 5 video-uri, cel putin in unul din ele explic clar toate materialele necesare.

  • @filipalexandru3129
    @filipalexandru3129 ปีที่แล้ว

    Super util videoul. Noi asteptam canalizarea deja de 1 an si deja am ajuns la stadiul de colectare ape pluviale si ma gandeam sa fac un sistem de genul. Intrebarea mea este: ce se intampla cand acel dren se inunda la o ploaie torentiala? pamantul sigur nu va fi capabil sa absoarba asa repede apa. Se lasa pamantul in groapa de dren sau ? Multumesc frumos.

  • @pauladryany7336
    @pauladryany7336 3 ปีที่แล้ว +2

    💪👍👍👍👍

  • @mathefrancisc-andrei6411
    @mathefrancisc-andrei6411 3 ปีที่แล้ว +4

    Ce tare a fost : Doamne fereste, trb sa fi Dorel sa faci asa ceva 😂😂😂😂🤦‍♂️🙈😂😂😂😂😂

  • @bubumic2971
    @bubumic2971 2 ปีที่แล้ว

    Noi am avut puț orb în pivniță dar vecinul l-a astupat... Acum balteste apa în pivniță...

  • @dumitrubenonesiriu
    @dumitrubenonesiriu 3 ปีที่แล้ว

    Se poate folosi acest dren, în comun cu drenul fosei?

  • @mariusdinu7850
    @mariusdinu7850 7 หลายเดือนก่อน

    Cum se etanseaza penetrarile in camin?

  • @VasileT
    @VasileT 3 ปีที่แล้ว +19

    OBLIGATORIU pietrisul drenului sa fie infasurat in geotextil, ii mareste viata drenului foarte mult si previne colmatarea pietrei cu pamantul dimprejur.

  • @iulian9703
    @iulian9703 ปีที่แล้ว

    Va salut?Vreau sa colectez apa de ploaie si as vrea sa fac in pamant ca o fosa din beton,am vazut prin afara asa ceva,ce dezavantaje sunt?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  ปีที่แล้ว +1

      Salut, iata de exemplu vara aceasta, cum a plouat putin, apa data nu s-a acumulat suficient (investitie vs ce se obtine), apa se face cu mîl ceea ce infunda filtrele si sistemul de drenaj, apa trebuie tratata deoarece nu e in miscare si iar sunt costuri... in rest o sa analizam sugestia dvs si poate vom face un video in viitor. Merci.

  • @vladmocanu3598
    @vladmocanu3598 3 ปีที่แล้ว

    daca solul este argila prafoasa se poate folosi acest dren?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Cam nu.

    • @vladmocanu3598
      @vladmocanu3598 3 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor Acoperisul va avea aprox 300 mp, totusi daca forez gauri de 5metri si 100 diametru, pun geotextil si pietris, deci marinduse suprafata de absorbtie tot n-am nici o sansa sa scap de apa pluviala?

  • @AdydeAdy21
    @AdydeAdy21 ปีที่แล้ว

    Daca este canaluzare disponibila,se poate devarsa direct acolo,nu are rost sa mai fac alt dren nu?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  ปีที่แล้ว +1

      Consultati regulamentul localitatii dvs, in unele cazuri e interzis, in altele doar in canalizare pluviala ce e aparte de canalizarea menajera, in altele e permis si in acea menajera.

  • @costincristian18
    @costincristian18 3 ปีที่แล้ว

    buna ziua eu ma gandeam sa fac ca o fantana uscata unde sa devarsez apa pluviala .... mersi

  • @opritamircea8649
    @opritamircea8649 3 ปีที่แล้ว +3

    Si daca pamantul Este argilos ca plastilina. Apa va ramane in groapa aceea 10 ani

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Am mentionat in comentarii, si paremi-se si in video ca depinde mult de tipul solului, textura lui (un sol lutos nu va drena atat de bine ca unul mai nisipos), si daca se stie ca solul nu dreneaza bine, se aleg alte solutii.

    • @mikemaniack83
      @mikemaniack83 3 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor Ce solutie se poate alege pentru un sol argilos.Eu am un teren cu dimensiunile 67x18 iar pe latura de 18m de-a lungul terenului am o panta in V spre mijloc.Adica in sectiunea transversala apa se strange aici. Cum as putea sa o dirijez si sa si dreneze.Pe timp de vara apa stagneaza zi 1-2 zile dupa o ploaie atat de argilos este terenul. Multumesc .

  • @paulcoman7237
    @paulcoman7237 3 ปีที่แล้ว

    Depinde și de ce casa ai??? Dacă ai casa pe piloni sau direct pe pământ tip cabana mai are rost sa faci asa ceva

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว +1

      Depinde mai mult ce tip de sol ai, ce dimensiuni are parcela, si desigur intr-o oarecare masura depinde si marimea acoperisului (disctata si de marimea casei) pentru a intelege volumul de apa ce trebuie calculat. Ca e pe piloni sau alt tip de fundatie, nu prea are importanta.

  • @mugurelfratila9473
    @mugurelfratila9473 3 ปีที่แล้ว +2

    Nu o verși o folosește apa fluviala

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Da apa pluviala se poate folosi la gradinarit si altele daca e stocata. Insa am mentionat de la inceput ca exemplul dat este pentru cei care nu doresc sa o stocheze, nu sunt conectati la canalizatia pluviala si nu au alte solutii.

  • @MihaiRosu93
    @MihaiRosu93 8 หลายเดือนก่อน

    de ce nu se poate deversa apa pluviala in canalizare?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  8 หลายเดือนก่อน

      Deoarece legea / normele de urbanism interzic acest lucru in multe localitati. Intrebati primaria daca se permite, deseori unele localitati fac canalizare pluviala separata. In canalizarea menajera o apa pluviala o poate suprasolicita, iar la unii sa iaka kktul in ograda prin camin ))))))

    • @MihaiRosu93
      @MihaiRosu93 8 หลายเดือนก่อน

      @@EnciclopediaConstructiilor :)) ai dreptate.
      exista vreun normativ pentru ordinea instalatiilor in santul din pamant? se poate trece cablu electric cyaby apoi pat nisip, apoi furtun gaze, pat nisip apoi canalizare? mersi

  • @elbat5041
    @elbat5041 ปีที่แล้ว

    80 cm +1.2m =2 m, si nu 3 m

  • @Ronaldo-nl3fs
    @Ronaldo-nl3fs 3 ปีที่แล้ว +2

    nu am reusit puteti va rog sa imi spuneti ce sa fac, va dau informatiile si nr 0759115405

    • @Ronaldo-nl3fs
      @Ronaldo-nl3fs 3 ปีที่แล้ว

      urgent

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Nu inteleg in primul rand "ce nu ati reusit"? In al doilea rand nu inteleg ce doriti de la mine. Daca doriti (si inca urgent) sa ma contactati, haideti sa incepem prin aceea de a-mi scrie un mesaj pe pagina de Facebook (link in descriere).

  • @bebebalasbalas3546
    @bebebalasbalas3546 3 ปีที่แล้ว

    Depinde mult de teren. Sunt soluri prin care apa nu se poate infiltra. Am încercat pe verticală la 5 metri și nu permite să treacă apa.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      Foarte corect, depinde mult de tipul solului, daca e lutos, e mult mai problematica situatia.

    • @bebebalasbalas3546
      @bebebalasbalas3546 3 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor mulțumesc pentru sfaturile date. La mine sunt bune, dar există un dar:ce pot face în solul lutos. Am săpat o groapă de 5/6 metri și adâncă de 4 metri. A început sa ploaie, și se tot adună apa. Menționez că este doar apă de pe aceea suprafață nu și de pe casă sau de pe deal. Deși terenul este destul de înclinat nu știu ce am de făcut. Probabil că s-a făcut o pastă care a sigilat solul și nu mai permite infiltrarea. Oare ce este de făcut? AM folosit și aceea fântână dar nu face față. De pe casă cu dimensiunea de 12/14 metri și doar la 10 litri/metru pătrat ploaie deja bazinele subterane nu se pot pune în discuție.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 ปีที่แล้ว

      @@bebebalasbalas3546 In cazul solutilor problematice, si de multe ori (nu in toate) lutoase, se observa o problema ca in cativa ani, groapa devine supra-saturata si deja nu dreneaza bine apa, sistemul nefunctionand atat de bine cum a fost proiectat.
      In asa cazuri daca s-a facut un studiu geotehnic (de exemplu) si se stie ca solul e lutos, apa de ploaie mai bine sa fie dirijata pe verticala la suprafata solului. Despre astfel de metode am vorbit in precedentele video-uri despre drenaj (sunt alte 3-4 videouri cred).
      Daca solul nu este atat de problematic si apare aceasta problema, trebuie de atras atentia daca s-au respectat regulile mentionate in acest video, precum folosirea geotextiului, pietris, distante etc.
      Oricum fiecare caz este individual, iar recomandarile din video-uri trebuie implimentate uneori cu anumite modificari pentru a da randament in fiecare situatie separata. Multumesc.

    • @bebebalasbalas3546
      @bebebalasbalas3546 3 ปีที่แล้ว

      @@EnciclopediaConstructiilor și eu mulțumesc frumos. O zi bună și cât mai multe filme.

  • @123LEROD
    @123LEROD 3 ปีที่แล้ว +1

    Daca tu Nu te cheamă Dorel ? Atunci Abține-te la ce spui 😡

  • @vali4678
    @vali4678 ปีที่แล้ว

    Nu știu de unde ai lot pozele dar la noi nu se lucrează așa din pacate