Çiftlik ruhsatı var mı bilmiyorum açıkçası. Imar barışından resmiyet almışlardır en kötü ihtimalle. Yola cepheli yerlerde hayvancılık yapabilirsiniz. Büyükşehir sınırları içinde farklı uygulamalar olabilir, araştırmak lazım.
Furkan bey hiç üşenmedim eski videoyu tekrar izledim yazmış olduğum yorumu okudum. Selim beye geçen videoda kardeşinin hayvan besleme okuduğunu okulunu bitirdiğini söylemişti. Hayvan beslemede sadece hayvanın işkembesini doldurmak mı öğretiliyor? Hayvan refahı nerede kaldı hayvanlar manda gibi olmuş balçıktan yürüyemiyor. Zeminin izolasyon sağladığını söylemek zorunda kalıyorsunuz batsın böyle izolasyon. Videonun çekimi ile yayını arasında 2 ay var. O zamanlar Marmara bölgesinde karkas kesim 260 TL civarındaymış şimdi yaklaşık 330 TL olmuş. Bu kadar hızlı değişimin yaşandığı Dünya ve Ülkemizde nasıl bir şeyler söyleyebilmek mümkün. Hayvanlar duruyor mu kesilmiş mi kesilmişse kaç TL den kesilmiş bilemeden yapacağımız yorumun pek bir anlamı yok. Dünyada tahıl fiyatları sürekli düşme eğiliminde tonu 200 USD nin altına geriledi. Tüm dünyada bu sezon arz fazlası olacak görünüyor. Ülkemizdeki durum daha da vahim. Son haftalarda geç te olsa başlayan yağışlar devam ederse en az geçen seneki kadar rekolte bekleniyor. TMO nun geçen sezon aldığı tahılı koyacak yeri yok. Yanılmıyorsam tüm depolar dolu ve elinde 14 milyon ton civarında stok var. Hasata 3 ay kala bu kadar stok hiç görülmemiş anormal bir durum. İki kez çıktığı uluslararası ihalede teklifler düşük kaldığı için satmadı. Bu sene durum daha da karışık. Olması gereken dövizin en az % 40 değer kazanarak olması gereken sınıra yaklaşması. Dövizde bu yükseliş olmas sa bu sene yetiştiricilerimiz buğdayını 6 TL ye ancak satabilir. Alacak yer veya kişi bulabilirse. Tahıllarını ve kaliteli kaba yemlerini kesinlikle satmasınlar. Sizin de sanırım kapasite arttırımına gitmeniz gerekebilir. Herkese hayırlı günler bereketli kazançlar, dinlence ile geçecek mutlu ve iyi bir hafta sonu dilerim. ❤🐏🐑🐮🐂🌾🌿🍀❤ Tüm bunlar dışında size bir önerim olacak. Tartım çok önemli. İnsanlar haklı olarak gözünle görmediğine inanmıyor. Ayrıca enseleri dolmuş, sırtı düzleşmiş gibi terimler sizin akademik kariyerinizle hiç uyuşmuyor. Uzunluğu, kısalığı, hacmi, ağırlığı halk arasında kullanılan yerel tabirler yerine uluslararası kabul görmüş ölçü birimleriyle ifade ettiğimizde anlam kazanmış oluyor. Malesef işletmelerin bir çoğunda tartım olmadığını biliyorum. Zaten olsaydı bu durumda olmazdık. Mobil bir tartım cihazı sizin için zor olmasa gerek. Otomobil tipi ticari araç ile ulaşabildiğiniz her yere çekilebilir römork tipi bir tartım yapılabilir. Her tarafa götürebilirsiniz. Aracınıza trafik belgesine işlenmiş çeki kancası yaptırdığınızda hiç bir problem yok. Bulunduğunuz yöre de olmadı Bursa da bunun en güzelini rahatlıkla yapabilirler. Yaptıramassanız ben size İstanbul dan yardımcı olabilirim. Tekrar iyi günler.
Haluk Bey merhaba. Öneri ve katkılarınız için teşekkür ederiz. Saha koşullarına bağlı olarak çalışıyoruz. İşletmelerin alt yapısının düzelebilmesi için kesintisiz istikrarlı en az 5 yıl işletmeler para kazanabilmeli ki alt yapı yatırımları düzgün işletmeleri öz sermayeler ile kurulabilsin. Herkes hayvancılık da yapmamalı. Arz talep dengesi gözetilerek üretim yapabilmeliyiz. Ondan sonra bizim akademik bilgimizi kullanabileceğimiz tablolar ortaya çıkabilsin. Şimdilik üretmeye istekli insanlara cesaret vermekle yetinmek zorundayız. Tahıl konusuna gelecek olursak; bu yıl firma olarak mottomuz; "2024 harman sezonunda tahılınızı satmayın, ete süte yavruya dönüştürün!" Katma değerli işler yapmamız şart.. Seyyar kantar gündemimizde. En yakın zamanda hayata geçirmek istiyoruz. Terazi işini halletsek de bir çok işletmede aşı yolları ve padoklar bulunmuyor. Bu nedenle hayvanları küçüklükten itibaren tartıma alıştırmak lazım. Aksi takdirde ispanya boğa güreşleri tadında videolarla karşınıza gelebiliriz :) Hayırlısı olsun diyelim. Sağlıcakla kalınız.
@@drfurkandilber Furkan bey amacım laf olsun diye bir şeyler yazmak eleştirmek değil. inanın en az sizin kadar bende gerçekleri görüyor ve durumun farkındayım. Bana göre cevabınızdaki en doğru sözünüz HERKES HAYVANCILIK YAPMAMALI. Bana göre TARIM da yapmamalı. Konya da bir an önce mısır yetiştirmekten vazgeçilmeli. Birilerinin bunları cesurca söylemesi gerekiyor. Dibe vurduktan sonra her şey daha da zor olacak. Kesinlikle tahıl satılmamalı ve kaliteli yem bitkileri yetiştiriciliğine önem verilmeli. İnanın şu an bile işimi bıraktım. Küçükbaşta Ülkemiz için gereksiz ve ekonomik değeri olmayan yapağının çaldığı en az % 8 proteini yerine koyabilmek için araştırmalar yapıyorum. Belki lisansım olmadığı için söylediklerim hikaye gibi gelebilir ama inanın yüzlerce lisans çalışmasından fazla akademik okumam ve anlamam var. Siz gene de ilerisi için kapasite arttırımını göz önüne alırsanız iyi olur. Er yada geç bu besleme sisteminin özellikle besideki her yönden ekonomikliği anlaşılacak.
Teşekkürler olsun güzel insan
Çiftlik ruhsatı varmı burası için.
Ruhsat almadan herhangi yola cephe olan bir yerde hayvancılık yapabiirmiyiz.
Çiftlik ruhsatı var mı bilmiyorum açıkçası. Imar barışından resmiyet almışlardır en kötü ihtimalle. Yola cepheli yerlerde hayvancılık yapabilirsiniz. Büyükşehir sınırları içinde farklı uygulamalar olabilir, araştırmak lazım.
Furkan bey hiç üşenmedim eski videoyu tekrar izledim yazmış olduğum yorumu okudum. Selim beye geçen videoda kardeşinin hayvan besleme okuduğunu okulunu bitirdiğini söylemişti. Hayvan beslemede sadece hayvanın işkembesini doldurmak mı öğretiliyor? Hayvan refahı nerede kaldı hayvanlar manda gibi olmuş balçıktan yürüyemiyor. Zeminin izolasyon sağladığını söylemek zorunda kalıyorsunuz batsın böyle izolasyon. Videonun çekimi ile yayını arasında 2 ay var. O zamanlar Marmara bölgesinde karkas kesim 260 TL civarındaymış şimdi yaklaşık 330 TL olmuş. Bu kadar hızlı değişimin yaşandığı Dünya ve Ülkemizde nasıl bir şeyler söyleyebilmek mümkün. Hayvanlar duruyor mu kesilmiş mi kesilmişse kaç TL den kesilmiş bilemeden yapacağımız yorumun pek bir anlamı yok. Dünyada tahıl fiyatları sürekli düşme eğiliminde tonu 200 USD nin altına geriledi. Tüm dünyada bu sezon arz fazlası olacak görünüyor.
Ülkemizdeki durum daha da vahim. Son haftalarda geç te olsa başlayan yağışlar devam ederse en az geçen seneki kadar rekolte bekleniyor. TMO nun geçen sezon aldığı tahılı koyacak yeri yok. Yanılmıyorsam tüm depolar dolu ve elinde 14 milyon ton civarında stok var. Hasata 3 ay kala bu kadar stok hiç görülmemiş anormal bir durum. İki kez çıktığı uluslararası ihalede teklifler düşük kaldığı için satmadı. Bu sene durum daha da karışık. Olması gereken dövizin en az % 40 değer kazanarak olması gereken sınıra yaklaşması. Dövizde bu yükseliş olmas sa bu sene yetiştiricilerimiz buğdayını 6 TL ye ancak satabilir. Alacak yer veya kişi bulabilirse.
Tahıllarını ve kaliteli kaba yemlerini kesinlikle satmasınlar. Sizin de sanırım kapasite arttırımına gitmeniz gerekebilir. Herkese hayırlı günler bereketli kazançlar, dinlence ile geçecek mutlu ve iyi bir hafta sonu dilerim. ❤🐏🐑🐮🐂🌾🌿🍀❤
Tüm bunlar dışında size bir önerim olacak. Tartım çok önemli. İnsanlar haklı olarak gözünle görmediğine inanmıyor. Ayrıca enseleri dolmuş, sırtı düzleşmiş gibi terimler sizin akademik kariyerinizle hiç uyuşmuyor. Uzunluğu, kısalığı, hacmi, ağırlığı halk arasında kullanılan yerel tabirler yerine uluslararası kabul görmüş ölçü birimleriyle ifade ettiğimizde anlam kazanmış oluyor.
Malesef işletmelerin bir çoğunda tartım olmadığını biliyorum. Zaten olsaydı bu durumda olmazdık. Mobil bir tartım cihazı sizin için zor olmasa gerek. Otomobil tipi ticari araç ile ulaşabildiğiniz her yere çekilebilir römork tipi bir tartım yapılabilir. Her tarafa götürebilirsiniz. Aracınıza trafik belgesine işlenmiş çeki kancası yaptırdığınızda hiç bir problem yok. Bulunduğunuz yöre de olmadı Bursa da bunun en güzelini rahatlıkla yapabilirler. Yaptıramassanız ben size İstanbul dan yardımcı olabilirim. Tekrar iyi günler.
Haluk Bey merhaba. Öneri ve katkılarınız için teşekkür ederiz.
Saha koşullarına bağlı olarak çalışıyoruz. İşletmelerin alt yapısının düzelebilmesi için kesintisiz istikrarlı en az 5 yıl işletmeler para kazanabilmeli ki alt yapı yatırımları düzgün işletmeleri öz sermayeler ile kurulabilsin. Herkes hayvancılık da yapmamalı. Arz talep dengesi gözetilerek üretim yapabilmeliyiz. Ondan sonra bizim akademik bilgimizi kullanabileceğimiz tablolar ortaya çıkabilsin.
Şimdilik üretmeye istekli insanlara cesaret vermekle yetinmek zorundayız.
Tahıl konusuna gelecek olursak; bu yıl firma olarak mottomuz; "2024 harman sezonunda tahılınızı satmayın, ete süte yavruya dönüştürün!"
Katma değerli işler yapmamız şart..
Seyyar kantar gündemimizde. En yakın zamanda hayata geçirmek istiyoruz. Terazi işini halletsek de bir çok işletmede aşı yolları ve padoklar bulunmuyor. Bu nedenle hayvanları küçüklükten itibaren tartıma alıştırmak lazım. Aksi takdirde ispanya boğa güreşleri tadında videolarla karşınıza gelebiliriz :) Hayırlısı olsun diyelim.
Sağlıcakla kalınız.
@@drfurkandilber Furkan bey amacım laf olsun diye bir şeyler yazmak eleştirmek değil. inanın en az sizin kadar bende gerçekleri görüyor ve durumun farkındayım. Bana göre cevabınızdaki en doğru sözünüz HERKES HAYVANCILIK YAPMAMALI. Bana göre TARIM da yapmamalı. Konya da bir an önce mısır yetiştirmekten vazgeçilmeli. Birilerinin bunları cesurca söylemesi gerekiyor. Dibe vurduktan sonra her şey daha da zor olacak. Kesinlikle tahıl satılmamalı ve kaliteli yem bitkileri yetiştiriciliğine önem verilmeli. İnanın şu an bile işimi bıraktım. Küçükbaşta Ülkemiz için gereksiz ve ekonomik değeri olmayan yapağının çaldığı en az % 8 proteini yerine koyabilmek için araştırmalar yapıyorum. Belki lisansım olmadığı için söylediklerim hikaye gibi gelebilir ama inanın yüzlerce lisans çalışmasından fazla akademik okumam ve anlamam var. Siz gene de ilerisi için kapasite arttırımını göz önüne alırsanız iyi olur. Er yada geç bu besleme sisteminin özellikle besideki her yönden ekonomikliği anlaşılacak.
Ahır etrafı çöp bislik .insan o poşet çuval naylon bir t