Melez 15 Aylık Danalarda 401 Kg Karkas Et | 320 Günlük Besi Performansı

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 26 พ.ย. 2024

ความคิดเห็น •

  • @farukergun6212
    @farukergun6212 11 หลายเดือนก่อน +3

    Ben Ekim ayından itibaren kullanılmaya başladım. Şuana kadar ishal veya ayak problemleri ile karşılaşmadım. Kilo alımları gayet güzel.

  • @halukalpkaya7895
    @halukalpkaya7895 11 หลายเดือนก่อน +4

    Emeklerinize sağlık çok güzel bir çekim olmuşç. Baştan sona ilgiyle izleyenler reklam değil gerçek olduğunu anlayacaktır. Kısa besi süresinde alınan kiolar ve yüksek karkas ağırlığı Ülkemiz için yüksek değerler. Bu gün itibariyle kuzu karkas 300 TL dana karkas 260 Tl nin yer yer üzerinde danayı da peşin paranın gücünü kullanarak ekonomik olarak toplayabilen yetiştiricilerin oldukça iyi karlar elde edememesi için bir sebep yok. Benim bile yapasım var. Şu unutulmamalı beside en büyük maliyet kalemini besi materyali oluşturuyor. Besleme maliyeti ikinci sırada kalıyor. Tüm yetiştiricilere sağlıklı mutlu hafta sonları bereketli kazançlar size de daha AKILLI müşteriler diliyorum.❤💯🐏🐑🐮🐂🌾🌿☘❤

  • @Can-vb1vi
    @Can-vb1vi 11 หลายเดือนก่อน +1

    Akaryakıt fiyatlarının yüksek olduğu bu devirde nakliye masraflarını azaltarak karlılığı artırmak akıllıca bir yaklaşım olmuş. her iki tarafı tebrik ederim.

  • @mehmeterdogan5656
    @mehmeterdogan5656 11 หลายเดือนก่อน +1

    Selamun aleykum Maşallah ortalama bir hesap yaptım ortalama 3 hayvan fazla alabilir kazandigi para ile. Kendi geçimi dahil + hayvan ucreti + yem + genel gider olarak tum hesabi yaptim. Kazançli olmuş o kadar sorun yaşanmasina rağmen eline emegine sağlık.

  • @muratolmezogullari3994
    @muratolmezogullari3994 11 หลายเดือนก่อน +2

    EMEKLERINE SAĞLIK HOCAM

  • @mustafatastepe8375
    @mustafatastepe8375 11 หลายเดือนก่อน +2

    Beklenen video geldi, teşekkürler

  • @abdullahfratylmaz9822
    @abdullahfratylmaz9822 11 หลายเดือนก่อน +1

    Maşallah bereketli olsun. Allah emeklerinizi boşa çılarmasın.
    Yeni danaları kaça paraya çiflige girecek....

    • @drfurkandilber
      @drfurkandilber 11 หลายเดือนก่อน +1

      Teşekkür ederiz. Mevcut piyasada dana baskül fiyatları 180-220 TL arasında değişmektedir. Net fiyatları öğrenmek için yeni danalar çiftliğe alındıktan sonra Erdinç Bey ile iletişime geçebilirsiniz.

  • @MehmetBaygeldi-v1v
    @MehmetBaygeldi-v1v 4 หลายเดือนก่อน

    İyi çalışmalar
    Bende hayvancılık yapıyorum 16 aylık hayvanın 490 kğ karkas vermesi için bir mucize olması gerekiyor.
    Bu kadar sorun olmasına rağmen bu kadar kısa sürede bu kiloyu aldırmak bana pek inandırıcı gelmedi. Yağlı randıman %57 olması övünecek bir randıman değil.

  • @sametbolukbas
    @sametbolukbas 11 หลายเดือนก่อน +2

    Videoları sıklaştırın Furkan bey. Çok seyrek atıyorsunuz. Bende Sakarya'da bu ay kullanmaya başladım. Buraya da bekleriz inşallah

    • @drfurkandilber
      @drfurkandilber 11 หลายเดือนก่อน

      Samet Bey, merhaba. Daha fazla çalışmayı ekranlara taşımak için gayret edeceğiz inşallah. Sizi de en yakın zamanda ziyaret etmek ve tecrübelerinizi paylaşmak isteriz. Sağlıcakla kalınız.

  • @MehmetBaygeldi-v1v
    @MehmetBaygeldi-v1v 11 หลายเดือนก่อน +2

    İyi günler hayvanların ilk besiye girişi 3 aylıkken mi oldu bu küçük yaşta hayvan besiye alınıyor mu akıllı yeminizle

    • @drfurkandilber
      @drfurkandilber 11 หลายเดือนก่อน

      Evet, hayvanlar 3-6 aylık yaşta işletmeye geldi. Buzağılara 15 günlükten itibaren kesime kadar Akıllı Yem buzağı ve besi yemi ile besleme yapabilirsiniz.

  • @aytacunal497
    @aytacunal497 11 หลายเดือนก่อน +1

    Furkan hocam saygılar sunuyorum güzel ve eğitici ve öğretici bir video oldu üretici arkadaş keşke birazdaha bekleseymis ama yarın ne olacağının bir garantisi yok Allah bereket versin bol kazançları olsun gençleri destekliyoruz her açıdan bu işin içinde olmak zorundalar size bir sorum olacak 10 aylık besi sonucunda güncel 1 hayvanın yeme içme maliyeti nedir acaba bugün itibari ile siz ( arpa +akıllı besi yemi + saman)
    Bunu size sormamın sebebi siz bu işin doayenisiniz bunun hesabını her ay veya 6 ayda bir kesin yasıyorsunuzdur.
    Teşekkür ederiz videoların sıklaşmasını talep ediyoruz iyi çalışmalar dilerim.

    • @drfurkandilber
      @drfurkandilber 11 หลายเดือนก่อน +2

      Merhabalar. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
      Bir danayı 6. aydan 16. ayına kadar 10 ay boyunca beslemek için;
      220 kg Akıllı Besi Yemi
      1500 kg arpa ezmesi
      1000 kg haşbay saman gerekmektedir.
      220 kg Akıllı Besi Yemi x 27,65 TL=6.083 TL
      1500 kg arpa ezmesi x 8 TL= 12.000 TL
      1000 kg haşbay saman x 3 TL= 3.000 TL
      Toplamda 21.083 TL besleme maliyeti olmaktadır.
      Bu besleme programı ile bir danayı 200 kilo canlı ağırlıktan 700 kilo canlı ağırlığa ulaştırmak mümkündür. Yani ortalama 500 kilo canlı ağırlık kazancı alınmaktadır.
      İyi çalışmalar dilerim.

    • @aytacunal497
      @aytacunal497 11 หลายเดือนก่อน +1

      @@drfurkandilber teşekkürler hocam emeğinize sağlık

  • @ndrkrcsuvsn2939
    @ndrkrcsuvsn2939 11 หลายเดือนก่อน +2

    Usta 15 aylık olduğunu nerden biliyorsunuz danaların küpesindenmi

    • @drfurkandilber
      @drfurkandilber 11 หลายเดือนก่อน

      Hayvanların küpelerini Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Küpe Sorgulama uygulamasından sorguladık. Bu sorgulama sonucunda yaş aralığını videoda belirttik. Arzu ederseniz videonun açıklama kısmında bulunan dana tartım tablosundan kulak küpelerinin tamamına ulaşabilirsiniz.

    • @selimylmaz9616
      @selimylmaz9616 11 หลายเดือนก่อน +1

      ​@@drfurkandilber elinize sağlık

  • @talipsoydan7908
    @talipsoydan7908 11 หลายเดือนก่อน +1

    Çiftliğe girdiği ilk hallerinin videosu yokmuydu abi

    • @drfurkandilber
      @drfurkandilber 11 หลายเดือนก่อน

      Erdinç Bey'den istememiz lazım. Olabilir muhtemelen. İstemeyi unutmuşuz.

  • @halistekeli3189
    @halistekeli3189 8 หลายเดือนก่อน

    Yemleme sadece akşamları mı sabah akşam mı

  • @gokboru951
    @gokboru951 11 หลายเดือนก่อน +3

    Bu yazacaklarım yem şirketi ile ilgili değil, genel ekonomik durum ile ilgili. Yanlışım varsa lütfen düzeltin, besi başlangıcında danaların tanesinin ahıra giriş maliyeti 23bin tl, besi sonunda edilen kar dana başına 35 bin tl. Yeniden ahıra besi danası alınacak olsa maliyet 50 bin TL. Bizim kar dediğimiz kısım yeni maliyetlenmede uçtu gitti, gerçekten amacım öğrenmek, ben de düşünüyorum çünkü. Hesabımda hata varsa lütfen doğrusunu yazın, herkese kolay gelsin

    • @drfurkandilber
      @drfurkandilber 11 หลายเดือนก่อน +2

      Gökbörü Bey, merhaba. Yaptığınız hesap doğru. Bu hesabı besicilik yapan kişiler de yaşayarak görüyor. Burada besi danası yerine herhangi bir tarımsal üretimden de bahsetsek (10-12 aylık bekleme süresi olan işlerde) yine benzer oranlarda düşük kârlar çıkmaktadır. Bu durum "enflasyonla yaşamayı öğrenmek" diye adlandırılan iktisadi terimin günlük yaşam içinde vücut bulmuş halidir.
      Bizim bugünkü yaptığımız hayvansal veya tarımsal üretimin temel amacı; ahırları ve arazileri boş tutmamak, elimizdeki sermayeyi TL yerine "mal ya da ürün"de tutmaktır. Yapılması ve olması gereken ise bir an önce ekonomideki paranın değer kaybını önlemek ve enflasyon oranlarını tek haneye indirmektir. Aksi taktirde 10-12 ay dana bakıp, yem ve işletme giderlerini çıktıktan sonra elimizde kalan para ile ancak benzer bir besilik materyali yerine koyabiliriz. Ama bu 10-12 aylık besi döneminden elimize hiç sıcak nakit para kalmamış gibi olur. Burada olan bizim emeğimize olur.
      Eğer ki topyekün bu işi bırakır da, elimizdeki parayı vadeli mevduata yatırırsak bize 1 yıl sonra %45-55 arasında faiz getirisi olur, ama birkaç yıl içinde üretmeyen bir toplum olarak cari açık, enflasyonun daha da yükselmesi vb sonuçları ile birlikte daha pahalıya besilik dana ve karkas et olarak bu problem daha da büyüyerek karşımıza gelmiş olur.
      Biz toplum olarak hep birlikte tarım, hayvancılık, sanayi, turizm vb alanlarında daha fazla verimli çalışmalı, ancak hane halkı ve devlet bütçesini de denk hale getirmeliyiz, daha fazla iktisat yapmalıyız. Birey olarak bizlerin, firmalarımızın ve devletimizin sermaye birikimini arttırıp, kısa vadeli dış finansman kaynaklarına olan ihtiyacı azaltmalıyız.
      Özetle; tarım ve hayvancılık yapan üreticilerimiz, ciddi bir fedakarlık ile ürettikleri bitkisel ve hayvansal ürünlerle hem ülkemizi hem de dünyadaki bir çok ülkeyi yıllardır besliyorlar. Dilerim ki yapılan bu emekler zayi olmadan, daha fazla maddi ve manevi karşılık bularak üretmeye devam edebiliriz. İyi çalışmalar dilerim.

    • @gokboru951
      @gokboru951 11 หลายเดือนก่อน +1

      @@drfurkandilber hocam teşekkür ederim. Ülkemizde finansal okur yazarlık maalesef düşük. Ben tarım ve özellikle hayvancılık yapan üreticilerimizin nasıl bir fedakarlık yaptıklarını, alınan yanlış ekonomik kararların kendilerine nelere mal olduğunu görmelerini istiyorum. Sizin açıklamanız gayet yeterli ve dolu. Umarım üretici arkadaşlarımız yaşananların farkına varırlar.

  • @yusufortayakarsk3753
    @yusufortayakarsk3753 11 หลายเดือนก่อน +1

    Şimdi benim anlamadığım birşey var
    1 dana kesime giderken sakat at tamir ettiğimiz yerleri para etmiyor mu
    2 kesimde deri ne oluyor
    3 kesimlere neye göre değerlendirme yapıyor bunları öğrenmek için soruyorum canlı kilodan mi para veriliyor yoksa çıkan kemikli ete göremi

    • @halukalpkaya7895
      @halukalpkaya7895 11 หลายเดือนก่อน +4

      Yusuf bey iyi akşamlar. Ben kuzu ile ilgili Marmara bölgesi için net cevap vereyim. Danayı ve diğer bölgeleri tam olarak bilmiyorum. Kasaplık kuzular ilgili et entegre tesisine sevk edilir. Göz ile ön değerlendirmeden sonra kuzuların otomatik hatta kesimi ve karkas haline gelmesi gerçekleştirilir. Yağlı kuyruk zaten yoktur. Ciğer dışında ( erkekse yumurtalar ve böbrekler) bazen çıkarılır. İşkembe gibi diğer diğer iç organlar kesinlikle çıkartılır. Hayvan bütün halde akcigeri , kara ciğeri ve soluk borusu ile beraber veteriner tarafından kontrol edilir. Sağlamsa tartıma dahil edilir. Bazen veteriner beğenmez çıkarttırır. Deri, kelle , ayaklar, işkembe ve barsaklar karkasa ve fiyatlandırmaya dahil edilmez. Genel olarak canlı 38 45 Kg arası gelir. Karkas olarak 18 23 Kg arası kemiğiyle beraber verim verir. Bu günkü fiyattan kuzu karkas yaklaşık 300 TL Kg dır. Bir kuzu da 5500 ile 6900 TL arası para eder. KDV, vergi, teşvik, prim yoktur. AL gülüm ver gülüm yarım saat içinde hayvanlarınız kesilir ve sıcak paranızı alırsınız. Büyük entegre tesislerde Barsaklar iç yağları hormon salgı bezleri kokoreç olarak değerlendirilir. Kelle ve ayaklar sakatat olarak değerlendirilir. Mal sahibinin bunlarda bir tasarrufu yoktur. Gerekli hijyen tedbirlere uyarak isterseniz kesime refakat edebilirsiniz. Ya da benim yaptığım gibi camlı bölme arkasından izleyebilirsiniz. Tartım yerine girmek ve tartımı görmek serbesttir. Kantarın güvenmiyorsanız kalibre edilmesini isteyebilirsiniz ya da doğruluğunu bildiğiniz bir ağırlıkla kendiniz kalibre edebilirsiniz. Bu konuda kimse bir şey diyemez yalnız bunu yaparsanız bir daha hayvanınızı keserler mi bilmiyorum. Her şey karşılıklı iyi niyet çerçevesinde yürür. Bazen kasada o an nakit yoktur günlük veya haftalık çek alabilirsiniz yada hesabınıza havale istersiniz. Çek senet yerine karşılıklı güven geçerlidir. Umarım bilgilendirici olmuştur.❤💯🐏🐑🐮🐂🌾☘❤ Not : Koyun ve koç için bu geçerli değildir. Sadece en fazla 5 aylık 45 Kg kuzu için geçerlidir. Erkek dişi ayrımı ve fiyat farkı yoktur.

    • @drfurkandilber
      @drfurkandilber 11 หลายเดือนก่อน +2

      Sakatatlar kesimi yapan kişiye ya da mezbahaya kalır. Aynı şekilde deri de kesimi yapan kişiye ya da mezbahaya kalır. Hayvanını satan kişi baskül canlılarla göre ya da kesimden sonra 4 kol kemikli ete göre parasını alır.

    • @yusufortayakarsk3753
      @yusufortayakarsk3753 11 หลายเดือนก่อน +2

      Abilerim bilgiler için teşekkür ederim ben ufaktan başlamayı öğrenmek için 2 tane kuzuyla başlıcam o bakımdan sordum bilgi verdiğiniz için tekrar teşekürler herkese hayırlı üretimler

  • @ndrkrcsuvsn2939
    @ndrkrcsuvsn2939 11 หลายเดือนก่อน +1

    Kaç tane zahiatın var kardeşim geçmiş olsun

    • @drfurkandilber
      @drfurkandilber 11 หลายเดือนก่อน

      Çalışmada herhangi bir ölüm yaşanmamıştır. Erken dönemde kesime giden danalar olmuştur.

  • @erdemozcan6531
    @erdemozcan6531 11 หลายเดือนก่อน

    Bu çiftliğin ölçülerini rica etsem yazar mısınız?

    • @drfurkandilber
      @drfurkandilber 11 หลายเดือนก่อน

      Erdem Bey merhaba. 2023 yılı haziran ayında yayınlamış olduğumuz ilk videomuzda çiftliğin ölçülerini iletmiştik. Arzu ederseniz işletme sahibini de arayabilirsiniz.

  • @leonpartcom5108
    @leonpartcom5108 11 หลายเดือนก่อน +2

    52bin +60% enflasyon = 83,200 bin maliyet
    satış 83,600 tl

    • @halukalpkaya7895
      @halukalpkaya7895 11 หลายเดือนก่อน +1

      Enflasyon konusunda son derece haklısınız buna yapabilecek tek şey enflasyonun olumsuz etkilerini azaltmak gerekli. Yemlerinizi hasat zamanında konsantre yeminizide yeni liste çıkmadan almanız gerekir. Bu konuda yem firması zaten en az bir hafta önceden bilgilendirme yapıyor. Kestirirken de fiyatın en yüksek olabileceği ana en az yem ile ulaşabilmek gerekli. Yem hiç bir zaman büyük maliyeti oluşturmuyor. Asıl büyük maliyet ham dana maliyeti bunu önceden alarak stok yapabilmek gibi bir şey mümkün değil. Belki bir haftalık yaştaki danaları çok ucuza alıp mama artı yem ile beslerseniz olabilir. Bunu da bulabilmek zor. Uygun danayı bulduktan sonra günde 100 120 TL lik yem ile 1,5 Kg ayda da 50 KG aldırabilmek zor değil. Günde 1,5 Kg aldırırsanız en az 800 Gr karkas alırsınız. Bunun için en fazla 120 TL ödersiniz karşılığında en az 240 TL lik et alırsınız. 7 8 aylık periyot içinde her gün en az 120 TL kazanırsınız. Önemli olan 200 gün boyunca kazandığınızın dana toplama maliyetini geçmemesi gerekir bu mümkün değil. 200 gün boyunca kazandığınız 24 bin liranın en az 2 katını dana için harcıyorsunuz bu da toplam alacağınız karkas gelirini neredeyse sıfırlıyor. Ya sütçülük yaparak ineklerinize melez azmanlığı yapacak erkek sperma atarak çıkan erkek danalarını yüksek fiyattan satacaksınız ya da kendiniz besiye alacaksınız. Malesef bunun dışında en fazla AKILLI yemler ile besi zamanını kısaltarak bir miktar da maliyeti düşürüyorsunuz başka bir yol yok. Umarım açıklayıcı olmuştur. İyi akşamlar dilerim.❤💯🐏🐮🐂🌾🌿☘❤

    • @drfurkandilber
      @drfurkandilber 11 หลายเดือนก่อน +1

      Sizin hesaba küçük bir revize;
      52.000 TL+ %30 enflasyon= 68.000 TL
      11 ayın ortalamasını almak lazım.
      Brüt 15-16 bin TL kâr kalmıştır.

    • @ClemsonFeed
      @ClemsonFeed 11 หลายเดือนก่อน

      @@drfurkandilber Furkan bey piyasadaki muadillerine nispeten sizin urununuzun kalitesine ve seffafliginiza diyecek yok. Ancak besiciligin handikapi kesim gunu gelip cattiginda danada artik satacak bir beklentinin kalmamasi ve kar edip etmemenin sadece piyasadaki karkas fiyatina bagli olmasi sorunu. Oysaki uretici buzagi satarken karkas fiyatinin yani sira 10 ay sonra yukselecek fiyatlari da hesaba katarak bir beklentiyi de satmis oluyor. Bu yuzden besici kesim sonrasi alinacak hayvan maliyetiyle kazancini eritmis oluyor.
      Hal böyleyken benim fikrim hayvani kesime degil de, yetistirip tekrar piyasaya veren bir is modeline gecmektir. Böylelikle biz de karkas fiyatina ek olarak bir miktar beklentiyi de satabiliriz. Örnek vermek gerekirse simental damizlik duve alip yetistirip gebeletip satmak. Böylelikle hem canli agirlik artisini hem de gebe duvedeki buzagi beklentisini de satmis oluruz. Ne dersiniz bu fikrime, bence icinde bulundugumuz enflasyonist ortama uygun is modeli budur.

  • @hakanyavuz53
    @hakanyavuz53 4 หลายเดือนก่อน

    Bana çok inandırıcı gelmedi 16 aylık dana 490 karkas vermez...

  • @huseyinkzl544
    @huseyinkzl544 10 หลายเดือนก่อน

    Bu danalar 15 aydan büyük

  • @zekeriyayildiz2667
    @zekeriyayildiz2667 11 หลายเดือนก่อน +1

    Bu kar hesabı çok mantıklı gelmiyor bana enflasyona endeksleri yapmak lazim

    • @drfurkandilber
      @drfurkandilber 11 หลายเดือนก่อน

      Zekeriya Bey merhaba. Evet haklısınız. Tavsiye edeceğiniz bir program ya da web sitesi varsa , o şekilde de bir hesaplama yapmak isterim. Bu videonun altına yorum olarak yazabiliriz. Grafik, tablo vb çıkarsa videonun açıklama kısmına onu da link olarak bırakabiliriz.

  • @muratsen2155
    @muratsen2155 11 หลายเดือนก่อน

    Eleştiriyi açık olun. Emek verdiğiniz en kötü video olmuş. Adam dünyadan bezmiş. İki kelimeyi bir araya getirip alt tarafı cümle kuracak.

    • @drfurkandilber
      @drfurkandilber 11 หลายเดือนก่อน +1

      Murat Bey, herkesin bir fıtratı ve konuşma tarzı vardır. Burada önemli olan yapılan çalışma süreci ve sonucudur. Sizden ricam, videolarımızı 1,5 x hızla izleyiniz. O zaman daha akıcı bir video olacaktır. Iyi çalışmalar dilerim.

    • @muratsen2155
      @muratsen2155 11 หลายเดือนก่อน +1

      @@drfurkandilber manav yem=mutlu hayvanlar= müşteri kaybolmasın. Anlıyorum.

  • @kustumemet1929
    @kustumemet1929 11 หลายเดือนก่อน +1

  • @alpertop2009
    @alpertop2009 11 หลายเดือนก่อน +2

    Daha nceki yemin markası rota mı ?