Podcast #8: Yksijakoiset kokeneen treenaajan ohjelmat

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 15 ต.ค. 2024
  • Yleisen myytin mukaan 1-jakoiset ovat lähinnä aloittelijoiden ohjelmia mutta miksi tämä ei ole totta ja milloin koko kropan treenaaminen kerralla on perusteltu valinta? Entä mitä asioita kannattaa huomioida ohjelmoinnissa ja käytännön toteutuksessa ja milloin on viisaampaa valita jokin toinen treenijako?
    Valmennuspalvelutiedustelut:
    ellmen.mikko@gmail.com
    / punttisaaga
    / punttisaaga
    Keskusteluketjuni Pakkotoisto.comissa:
    keskustelu.pak...
  • กีฬา

ความคิดเห็น • 11

  • @lauritapiohonkala
    @lauritapiohonkala ปีที่แล้ว

    Huikean hyvää pohdintaa. Jäin miettimään, että tuoko treenaajan ikä jonkilaisen lisämausteen tähän treenijaon valintaan, lähinnä iän vaikutus palautumiskapasiteettin & kuormituksen sietämisen kannalta? Nim. 47 v. Treenaaja😀

    • @punttisaaga
      @punttisaaga  ปีที่แล้ว

      Kyllä se jossain määrin vaikuttaa, eli kun puhutaan oikeasti vanhasta tai vanhenevasta treenaajasta, niin se kyllä siirtää käytössä olevaa jakopalettia pienijakoisten suuntaan. Se on sitten eri kysymys, että onko 47v kumpaakaan vielä. Useimmiten ei ole, ja minulla on ollut esim. +50v valmennettavia, jotka takovat hyvää tulosta lihas kerran viikossa (tai viidessä päivässä) -pohjalta.
      Kiitos palautteesta!

  • @jape69
    @jape69 3 ปีที่แล้ว

    Hyvää tietoa, kiitos. Itsellä on ollut todella hankala oppia pois bro split treeneistä. Se DY mielikuva kun syöpyi nuorena mieleen, ja itsekin uskoi kasvavan lähes yhtä isoksi kun vaan treenaa samalla tavalla. :)

    • @punttisaaga
      @punttisaaga  3 ปีที่แล้ว +1

      Vaikka bro splitit eivät missään tapauksessa ole käyttökelvottomia ohjelmia, treenaahan minulla nytkin muutama asiakas sellaisella, niin suurimman osan kannattaa ainakin tutustua myös tiheämpien frekvenssien mahdollisuuksiin. Kiitos palautteesta!

  • @jpd5557
    @jpd5557 4 ปีที่แล้ว

    Kiitokset tästä podcastista, sain uutta näkemystä omaan tekemiseen :)

  • @mariakosamo3424
    @mariakosamo3424 3 ปีที่แล้ว

    Sulla ois varmaan niin paljon sisältöä. Sekä osaat kertoa johdonmukaisesti vastusharjoitelusta yms muusta sen ympärillä olevasta. Et kykenisit Kirjan aiheesta kirjoittaan

  • @supersonal9295
    @supersonal9295 4 ปีที่แล้ว

    Hyvä kattava pakeetti 1-jakoisista! Mainitsemasi hybridijaot ovat ehdottomasti oma suosikkitapani ohjelmoida varsinkin omia treenejäni. Mulla aukes sun valmennuksessa paljon "lukkoja" varsinkin treenijakojen suhteen. Vanha koirakin voi oppia! Varsinkin omissa treeneissä jaot ovat nykyisin välillä hyvinkin vapaita ja toimivat enemmänkin tavoitteen ehdoilla kuin toisinpäin. Niitä voi tosin olla vaikea nimetä mitenkään järkevästi! :)

    • @punttisaaga
      @punttisaaga  4 ปีที่แล้ว +1

      Missään nimessä ei tarvitse olla "naimisissa" tietyn treenijaon kanssa tai edes olla selkeästi määriteltyä jakoa. Yksijakoinen on hyvä lähtökohta ohjelmasuunnitteluun monessa tilanteessa mutta lopullinen ohjelma voi olla hyvinkin taiteellinen lihasryhmäkohtaisen frekvenssin osalta vaikkapa.
      Niin ja kiitos myös valmennuspalautteesta Petri!

  • @mariakosamo3424
    @mariakosamo3424 3 ปีที่แล้ว

    Hei jos treenaan kaksijakoisella 4 kertaa viikko ja viides viikko ois kevennys. niin voinko käyttää yksijakoistatreeniä kevennys viikolla. esim 1 treeni yksjakoista kevennys viikolla että kasvuärsyke säilyy. Yritän luoda itselle järkevää treeniohjelmaa

    • @punttisaaga
      @punttisaaga  3 ปีที่แล้ว

      Ei ole mitään ehdotonta syytä miksei näin voisi toimia. Esimerkiksi itse käytän usein kevennysviikoilla valmennusasiakkailla sellaista taktiikkaa, että tiivistetään normaali kaksijakoinen ohjelma kahteen koko kropan treeniin ei-peräkkäisinä päivinä. Silloin karsitaan kyllä hieman liikkeitä ja jäljelle jäävissä liikkeissä sarjamääriä sekä mahdollisesti vielä ponnistelun tasoakin.

    • @mariakosamo3424
      @mariakosamo3424 3 ปีที่แล้ว

      @@punttisaaga ok kiitos vastauksesta