Emeğinize sağlık Amerika'da İngiltere'de hollanda'da beton kabin uygulaması yapılmakta ancak kalıptan çıkarırken onlarda da çatlama oluyor ve onarım yapıyorlar şimdiye dek gördüğüm en temiz beton kabin sizinki oldu
Teşekkür ederim. Aslında silikon kalıp spreyi kullanıyorum ama burada maçada problem vardı, o yüzden sıkışma oldu. Bir sonraki üretimde maça tasarımında küçük bir değişiklik yapmam gerekiyor. Selamlar 👋.
Üstadım elinize , emeğinize , ilminize sağlık inşallah dahada geliştirebilirsiniz . Ses kabinin tamamiyle Mermer veya Traverten tarzı bir malzeme kullanılarak yapılmasını geçmiş senelerde denedim kesinlikle yapılması gereken , tadılması gereken bir ziyafet çıkıyor ortaya
Teşekkürler Ahmet bey. Mermer v.b. malzemeler de söylediğiniz gibi betona benzer özellikteler ve gerçekten rezonansın düşük olması açısından faydalılar. Ben kalıpla şekil verilebilmesinden dolayı betonu tercih ettim ama mümkün olsa mermer de denemek isterdim. Selam ve sevgiler.
Merhaba.elinize sağlık çok güzel ve özel bir iş olmuş.bu fikri görünce ilk aklıma gelen mermer kabin oldu.seneler önce yapmayı çok istemiştim.Bir türlü nasip olmadı.titreşimsiz ses için çok güzel bir malzeme.sesi dinleyemeseler kutlarım sizi.başarılar.hoporlör ne marka?
Evet, mermer de çok iyi sonuç verebilir ama kesim ve şekil verme işlemleri zor biraz. Betonda kalıbı iyi yaparsanız, şekil vermeyle tekrar fazla uğraşmıyorsunuz ama kalıbı iyi yapmak zor. Büyük modellerde kalıp işi daha da zorlaşabilir. Selamlar.
tel kafes kullanmadıysanız (kolon yapar gibi), saf beton, ses titreşimleriyle çatlayabilir. ince demir telden örülü şekilde (aynı inşaatlarda gördüğünüz gibi)bir kafes üzerine çimentoyu uygulayın derim. elinize sağlık.
Merhaba, tel kafes kullanmayı düşündüm ama işçiliği çok arttırıyor ve uygulamada bazı zorlukları var. Onun yerine çimento oranı yüksek bir harç ile döküm yaptım. Normalde beton çok sağlam oldu, öyle sesle filan çatlayacak gibi değil ama maça şıkıştığı için zorlayarak çıkartmak zorunda kaldım. Maça değişikliğinden sonra problem olacağını sanmıyorum. Önerileriniz için teşekkürler. Selamlar.
Çok az konik yapıp köşeleri de yuvarlatırsanız ve yapışmayı önleyici kalıp boyası kullanırsanız, sıkışma ve yapışma olmaz. Betonun da deliksiz girintili çıkıntılı olmaması için, titreşim uygulayabilirsiniz. Umarım çok faydalı olacaktır. Eski jant üreticisi ve kalıp yapısından anlayan, mekanik bilgisi olan biri olarak öneride bulundum. Saygıla.
Kardeşim Eline Sağlık..Yalnız Çatlama Olmaması İçin Binaların Dış Söve Kaplamasında kullanılan Betonun Çatlamasını Önleyen Plastik perdeler var..Ondan Kullanabilirsiniz 2 Kat Kalıp betonun İçine.. Almanya'da Bazalt Taştandan CNC İle Kesilmiş Yapilmiş Kolon bir Görmüştüm..25 cmlik Bots Hoperlor Vardı Üstünde..200 metre Karelik Alını İnletiyordu..Muhteşem Bir Bası Vardı..Beton Bilemiyorum Ama Taş Yada mermerin Verdiği Akustik Tahta MDF Yada Plastikten Çok Üstün..
Öneriniz için teşekkürler Ümit bey. İlk denemede desteksiz yapmak istedim betonu, kendini ne kadar tutacağını görmek için. Kullandığım karışımın çimento oranı yüksek, o yüzden bayağı sağlam oldu aslında, ama maça sıkışınca fazla zorlamam gerekti. Maçayı kolay çıkabilir hale getirmek için tasarımını biraz değiştiriyorum. İleride belki sizin önerinize benzer destek malzemeleri de kullanabilirim, uzun vadede daha sağlam olması için. Mermer ve benzeri malzemelerin de çok iyi olduğunu deneyenler söylüyor. Ama şekil vermesi, yani CNC kesimi ve sonra birleştirmesi biraz daha zor bir süreç. Kalıp iyi olursa beton da akşaba göre daha iyi sonuç veriyor. Ben et kalınlığını 25mm yaptım ve oldukça iyi oldu. İlginize teşekkürler. Selamlar 👋.
Merhabalar hoparlör kabini ölçü hesabı ile ilgili bir video yapsrmısınız jbl 16 cm hoparlörleri var bunlara kabin yapmak istiyorum ama ölçüleri bilmiyorum
Merhaba Serdar Bey; çok başarılı bir çalışma olduğunu düşünüyorum, emeklerinize sağlık... İhtisas alanınız olan hoparlör ses sistemleri hk.da bilgim bulunmamaktadır. Sadece kullandığınız beton ile ilgili olarak nacizane birkaç düşüncemi ifade etmek istedim. Yaş beton içine katacağınız fiber elyaf donatı malzemesi betonun prizini alması ve sonrasında oluşabilecek rötre ve mikro çatlakları engeller, darbe dayanımını arttırır. Ayrıca kabin gövdesinde yer yer küçük hava kabarcıkları kaldığı gözleniyor. Kalıbınıza beton dökümü esnasında titreşim üreten bir cihaz olan beton vibratörü benzeri bir cihaz kullanarak yüzeylerin pürüzsüz çıkmasını sağlayabilirsiniz. Beton vibratörü benzeri deme sebebim, İnşaatlarda kullanılan beton vibratörü kabininizin ölçüsü gereği uygun olmayacaktır. Vibratör hareketi, taze dökülmüş betonu sallayarak ve titreştirerek hava kabarcıklarını ortadan kaldıracaktır. İç kalıbı sökerken zorlanıldığı için bir çatlak oluştuğunu ve epoksi kullandığınızı ifade etmişsiniz. Net bir bilgim olmamakla birlikte bir genleşme mi söz konusudur acaba? Bu problem eğer bir genleşme sonucu ortaya çıktı ise belki iç ya da dış kalıbın bir yüzünde uygun kalınlıkta strafor veya eps vb.bir malz.kullanarak kalıp sökümü esnasında bir esneklik sağlama imkânı doğar mı? Bilgilerinize sunar, esenlikler dilerim.
Merhaba Murat bey, ilginize ve detaylı önerilerinize teşekkür ederim. Elyaf konusu aklıma geldi ama ilk dökümde elyafsız denemek istedim, bakalım nasıl olacak diye. Dayanım fena değil aslında ama elyaf olsa daha da mükemmel olurdu sanırım. Ben duvar kalınlığını 25mm yaptım, bu kalınlıkta beton kendini tutabildi. Maça sıkışmasa çok sağlamdı aslında. Vibratör yoktu ama kalıbı sallayarak ve sarsarak kabarcıkları çıkarmaya çalıştım. Sonuç fena olmadı, elbette daha iyi de olabilir ama ben bu kadar kabarcığa razıyım, betonun yapısının da biraz belli olması hoşuma gidiyor. Kullandığım maça çok parçalı ve beton donduktan sonra içten parça parça çıkacak şekilde tasarladım. Genleşme olmadı ama beton ağırlığıyla maça parçalarını beklediğimden daha fazla sıkıştırdı, öyle olunca çıkarmak için güç kullanmak gerekti. Maça tasarımını değiştiriyorum, beton sıkıştırsa bile içten sökülebilir bir yapı olacak yenisi, sanırım o zaman sıkıntı kalmayacak. Sizin öneriniz gibi içten depron kaplamak da aklımdan geçti ama şimdilik maça tasarımını değiştirmek daha doğru geliyor. Ama bence herhangi bir köpük malzeme de çıkartmayı kolaylaştıracaktır. Vaktim olunca kalıbı güncelleyerek yeni bir döküm yapacağım ama sanırım bir süre bekleyecek :-). Selam ve sevgiler.
Bu sistemin çok çok çok daha farklı olanını kendim tasarlayarak yaptım ve beton yerine özel kesim mermer kullandım 1 cm kalınlığında ve 1.30 cm boyunda kolon içinde rezonansı engellemek adına farklı desteklemeler denedim ve sonunda istediğim sesi alabildim yakında bu sistem ile alakalı bir video paylaşacağım eminim ki beğenilecektir betondan daha önce denemiştim fakat betonun sıvı halinden katı haline geçtiği zaman diliminde ister istemez beton plakada hava boşlukları oluyor mermer tamda bu konudaki biçilmez kaftan hem görsel anlamda hem de performans olarak betondan daha sağlıklı ve daha etkili.....
Evet, mermer de iyi bir çözüm olabilir, videonuzu yayınlayınlayıca haber verirseniz izlerim. Ben betonu şekil vermesi kolay olduğu için tercih ettim, ama kalıbın çok iyi olması gerekiyor. Duvar kalınlığı bunda 25mm olduğu için, desteksiz olmasına rağmen rezonans yok gibi. Selamlar 👋.
Zevkinize saygı duyarım ama mermerin betondan daha güzel gözüktüğünü hiç düşünmüyorum. Aynı zamanda beton içinde hava kabarcığı bırakmamak da mümkün. Ayrıca beton seri üretime ve ekstra tasarımlara daha uygun ve maliyetsiz.
Benim wilson audio sophiya vardı sanırım 82 kilo ama sese etkisi asla ve asla tartışılmaz . Jl audio sub 110 43 kilo ama tabin çok yükseklerde ve çok altlarda çoookkk az hissedebilirsiniz titreşimi. Argeye dair hep ileri hep ileri .
Teşekkürler Yavuz Önder bey. Beton olunca hem ağırlığın artmasıyla, hem de betonun daha az titreşmesi nedeniyle ses kalitesine etkisi çok olumlu yönde. Tabi bu ürün henüz deneysel aşamada ama yine de etkileyici. Selam ve sevgiler.
Merhaba Elm Sokağı. Vida deliklerini matkapla yapmadım, dübel de kullanmadım. Onun yerine, betonun içine gömülmüş daire şeklinde hoparlör boyutlarında 3D yazıcıdan çıkarttığım bir plastik flanş parça kullandım. Bu parçada vida delikleri tam yerinde hazırdı zaten. Dübel ve matkapla da yapılabilir ama hem betona zarar verebilir, hem de hassas yerleşim olmayabilir diye bu yolu tercih ettim. Benzer şekilde, plastik yerine betonda vida delikleri için ahşap takoz da yerleştirebilirsiniz. Tabi bunu beton dökümü aşamasında ilgili parçaları kalıba sabitleyerek yapmanız gerekir. İlginize teşekkürler. Sevgi ve selamlar.
Neye göre böyle bir görüşünüz var? Bas refleks port kullanımı tamamen kullanılan hoparlörün özellikleriyle ilgili bir durum. En bilinen markalar, en üst seviye ürünlerinin çoğunda bass-reflex tasarımı kullanıyorlar. Kabin iç havasının alınmasını da ilk sizden duydum :-).
Emeğinize sağlık Amerika'da İngiltere'de hollanda'da beton kabin uygulaması yapılmakta ancak kalıptan çıkarırken onlarda da çatlama oluyor ve onarım yapıyorlar şimdiye dek gördüğüm en temiz beton kabin sizinki oldu
Teşekkürler, selamlar 👋.
Muhteşem. Çok güzel bi fikir mutlaka seri üretime geçirilmeli
Teşekkürler, şu anda deneme üretimi yapıyorum. Bazı iyileştirmelerden sonra hazır olacak. Selamlar.
Elinize sağlık. Patent almalısınız. Kalıp yağı kullanabilirsiniz. Daha kolay sökülür kalıp.
Teşekkür ederim. Aslında silikon kalıp spreyi kullanıyorum ama burada maçada problem vardı, o yüzden sıkışma oldu. Bir sonraki üretimde maça tasarımında küçük bir değişiklik yapmam gerekiyor. Selamlar 👋.
Üstadım elinize , emeğinize , ilminize sağlık inşallah dahada geliştirebilirsiniz . Ses kabinin tamamiyle Mermer veya Traverten tarzı bir malzeme kullanılarak yapılmasını geçmiş senelerde denedim kesinlikle yapılması gereken , tadılması gereken bir ziyafet çıkıyor ortaya
Teşekkürler Ahmet bey. Mermer v.b. malzemeler de söylediğiniz gibi betona benzer özellikteler ve gerçekten rezonansın düşük olması açısından faydalılar. Ben kalıpla şekil verilebilmesinden dolayı betonu tercih ettim ama mümkün olsa mermer de denemek isterdim. Selam ve sevgiler.
Merhaba.elinize sağlık çok güzel ve özel bir iş olmuş.bu fikri görünce ilk aklıma gelen mermer kabin oldu.seneler önce yapmayı çok istemiştim.Bir türlü nasip olmadı.titreşimsiz ses için çok güzel bir malzeme.sesi dinleyemeseler kutlarım sizi.başarılar.hoporlör ne marka?
beton pan var medefe gibi istediğin ölçüde kes güzel yapıştır. kalıba gerek kalmaz.
Doğru ama betonu kesmek ve şekil vermek zor. Kalıpla döküm bu açıdan daha rahat. Ama kalıbın da kendine göre zorlukları var tabi. Selamlar 👋.
Merhaba hocam kabının ölçülerini ağırlığını ve et kalınlığını yazarmisiniz ? Rica etsem önemli benim için iyi çalışmalar dilerim🙂
En, derinlik, yükseklik olarak 20x26x37cm boyutlarındadır. Et kalınlığı 25mm. Ağırlığı 18Kg civarıydı. İlginize teşekkür ederim. Sevgiler.
Benim böyle biseyden haberim bile yoktu toz alçı dan kabin yaptım boyadım efsane oldu görünüşte plastik gibi oldu
Selamlar.
26 yıl önce babam mermerden 2 tane yaptırmıştı. 2 kişi zor kaldırıyorduk. Ama verdiği bass sesi kelimeler ile anlatmam imkansız
Evet, mermer de çok iyi sonuç verebilir ama kesim ve şekil verme işlemleri zor biraz. Betonda kalıbı iyi yaparsanız, şekil vermeyle tekrar fazla uğraşmıyorsunuz ama kalıbı iyi yapmak zor. Büyük modellerde kalıp işi daha da zorlaşabilir. Selamlar.
Bencede abi bu pahalılıkta kabine hoparlörün fiyatı na yanaştı farkındalık olmuş güzel paylaşım
tel kafes kullanmadıysanız (kolon yapar gibi), saf beton, ses titreşimleriyle çatlayabilir. ince demir telden örülü şekilde (aynı inşaatlarda gördüğünüz gibi)bir kafes üzerine çimentoyu uygulayın derim. elinize sağlık.
Merhaba, tel kafes kullanmayı düşündüm ama işçiliği çok arttırıyor ve uygulamada bazı zorlukları var. Onun yerine çimento oranı yüksek bir harç ile döküm yaptım. Normalde beton çok sağlam oldu, öyle sesle filan çatlayacak gibi değil ama maça şıkıştığı için zorlayarak çıkartmak zorunda kaldım. Maça değişikliğinden sonra problem olacağını sanmıyorum. Önerileriniz için teşekkürler. Selamlar.
Çok az konik yapıp köşeleri de yuvarlatırsanız ve yapışmayı önleyici kalıp boyası kullanırsanız, sıkışma ve yapışma olmaz. Betonun da deliksiz girintili çıkıntılı olmaması için, titreşim uygulayabilirsiniz. Umarım çok faydalı olacaktır. Eski jant üreticisi ve kalıp yapısından anlayan, mekanik bilgisi olan biri olarak öneride bulundum. Saygıla.
Teşekkürler, selamlar 👋.
@@MuseicSoundworks 👋
Eline sağlık üstadım
Teşekkürler Yasin bey. Selamlar 👋.
Kardeşim Eline Sağlık..Yalnız Çatlama Olmaması İçin Binaların Dış Söve Kaplamasında kullanılan Betonun Çatlamasını Önleyen Plastik perdeler var..Ondan Kullanabilirsiniz 2 Kat Kalıp betonun İçine.. Almanya'da Bazalt Taştandan CNC İle Kesilmiş Yapilmiş Kolon bir Görmüştüm..25 cmlik Bots Hoperlor Vardı Üstünde..200 metre Karelik Alını İnletiyordu..Muhteşem Bir Bası Vardı..Beton Bilemiyorum Ama Taş Yada mermerin Verdiği Akustik Tahta MDF Yada Plastikten Çok Üstün..
Öneriniz için teşekkürler Ümit bey. İlk denemede desteksiz yapmak istedim betonu, kendini ne kadar tutacağını görmek için. Kullandığım karışımın çimento oranı yüksek, o yüzden bayağı sağlam oldu aslında, ama maça sıkışınca fazla zorlamam gerekti. Maçayı kolay çıkabilir hale getirmek için tasarımını biraz değiştiriyorum. İleride belki sizin önerinize benzer destek malzemeleri de kullanabilirim, uzun vadede daha sağlam olması için.
Mermer ve benzeri malzemelerin de çok iyi olduğunu deneyenler söylüyor. Ama şekil vermesi, yani CNC kesimi ve sonra birleştirmesi biraz daha zor bir süreç. Kalıp iyi olursa beton da akşaba göre daha iyi sonuç veriyor. Ben et kalınlığını 25mm yaptım ve oldukça iyi oldu.
İlginize teşekkürler. Selamlar 👋.
Bencede abi bu pahalılıkta kabine hoparlörün fiyatı na yanaştı farkındalık olmuş güzel paylaşım
Teşekkürler 🙋
Merhabalar hoparlör kabini ölçü hesabı ile ilgili bir video yapsrmısınız jbl 16 cm hoparlörleri var bunlara kabin yapmak istiyorum ama ölçüleri bilmiyorum
Burak bey, eğer model numarasını verirseniz ben bir araştırırım. Selamlar 👋.
Merhaba Serdar Bey; çok başarılı bir çalışma olduğunu düşünüyorum, emeklerinize sağlık...
İhtisas alanınız olan hoparlör ses sistemleri hk.da bilgim bulunmamaktadır. Sadece kullandığınız beton ile ilgili olarak nacizane birkaç düşüncemi ifade etmek istedim.
Yaş beton içine katacağınız fiber elyaf donatı malzemesi betonun prizini alması ve sonrasında oluşabilecek rötre ve mikro çatlakları engeller, darbe dayanımını arttırır.
Ayrıca kabin gövdesinde yer yer küçük hava kabarcıkları kaldığı gözleniyor. Kalıbınıza beton dökümü esnasında titreşim üreten bir cihaz olan beton vibratörü benzeri bir cihaz kullanarak yüzeylerin pürüzsüz çıkmasını sağlayabilirsiniz. Beton vibratörü benzeri deme sebebim, İnşaatlarda kullanılan beton vibratörü kabininizin ölçüsü gereği uygun olmayacaktır. Vibratör hareketi, taze dökülmüş betonu sallayarak ve titreştirerek hava kabarcıklarını ortadan kaldıracaktır.
İç kalıbı sökerken zorlanıldığı için bir çatlak oluştuğunu ve epoksi kullandığınızı ifade etmişsiniz. Net bir bilgim olmamakla birlikte bir genleşme mi söz konusudur acaba? Bu problem eğer bir genleşme sonucu ortaya çıktı ise belki iç ya da dış kalıbın bir yüzünde uygun kalınlıkta strafor veya eps vb.bir malz.kullanarak kalıp sökümü esnasında bir esneklik sağlama imkânı doğar mı?
Bilgilerinize sunar, esenlikler dilerim.
Merhaba Murat bey, ilginize ve detaylı önerilerinize teşekkür ederim. Elyaf konusu aklıma geldi ama ilk dökümde elyafsız denemek istedim, bakalım nasıl olacak diye. Dayanım fena değil aslında ama elyaf olsa daha da mükemmel olurdu sanırım. Ben duvar kalınlığını 25mm yaptım, bu kalınlıkta beton kendini tutabildi. Maça sıkışmasa çok sağlamdı aslında.
Vibratör yoktu ama kalıbı sallayarak ve sarsarak kabarcıkları çıkarmaya çalıştım. Sonuç fena olmadı, elbette daha iyi de olabilir ama ben bu kadar kabarcığa razıyım, betonun yapısının da biraz belli olması hoşuma gidiyor.
Kullandığım maça çok parçalı ve beton donduktan sonra içten parça parça çıkacak şekilde tasarladım. Genleşme olmadı ama beton ağırlığıyla maça parçalarını beklediğimden daha fazla sıkıştırdı, öyle olunca çıkarmak için güç kullanmak gerekti. Maça tasarımını değiştiriyorum, beton sıkıştırsa bile içten sökülebilir bir yapı olacak yenisi, sanırım o zaman sıkıntı kalmayacak. Sizin öneriniz gibi içten depron kaplamak da aklımdan geçti ama şimdilik maça tasarımını değiştirmek daha doğru geliyor. Ama bence herhangi bir köpük malzeme de çıkartmayı kolaylaştıracaktır.
Vaktim olunca kalıbı güncelleyerek yeni bir döküm yapacağım ama sanırım bir süre bekleyecek :-).
Selam ve sevgiler.
@@MuseicSoundworks Çok daha iyi sonuçlar elde edeceğinizden eminim, kolaylıklar dilerim.
Bu sistemin çok çok çok daha farklı olanını kendim tasarlayarak yaptım ve beton yerine özel kesim mermer kullandım 1 cm kalınlığında ve 1.30 cm boyunda kolon içinde rezonansı engellemek adına farklı desteklemeler denedim ve sonunda istediğim sesi alabildim yakında bu sistem ile alakalı bir video paylaşacağım eminim ki beğenilecektir betondan daha önce denemiştim fakat betonun sıvı halinden katı haline geçtiği zaman diliminde ister istemez beton plakada hava boşlukları oluyor mermer tamda bu konudaki biçilmez kaftan hem görsel anlamda hem de performans olarak betondan daha sağlıklı ve daha etkili.....
Evet, mermer de iyi bir çözüm olabilir, videonuzu yayınlayınlayıca haber verirseniz izlerim. Ben betonu şekil vermesi kolay olduğu için tercih ettim, ama kalıbın çok iyi olması gerekiyor. Duvar kalınlığı bunda 25mm olduğu için, desteksiz olmasına rağmen rezonans yok gibi. Selamlar 👋.
Tam emin değilim ama en iyi kabin mermer diye biliyorum..
Zevkinize saygı duyarım ama mermerin betondan daha güzel gözüktüğünü hiç düşünmüyorum. Aynı zamanda beton içinde hava kabarcığı bırakmamak da mümkün. Ayrıca beton seri üretime ve ekstra tasarımlara daha uygun ve maliyetsiz.
Sesini duysaydık iyi olurdu ustam
Demo videosu burada: th-cam.com/video/VSdU4mKpGlo/w-d-xo.html
Benim wilson audio sophiya vardı sanırım 82 kilo ama sese etkisi asla ve asla tartışılmaz .
Jl audio sub 110 43 kilo ama tabin çok yükseklerde ve çok altlarda çoookkk az hissedebilirsiniz titreşimi.
Argeye dair hep ileri hep ileri .
Teşekkürler Yavuz Önder bey. Beton olunca hem ağırlığın artmasıyla, hem de betonun daha az titreşmesi nedeniyle ses kalitesine etkisi çok olumlu yönde. Tabi bu ürün henüz deneysel aşamada ama yine de etkileyici. Selam ve sevgiler.
Ben mermerden yapmıştım infinity subwoofera
Evet, mermer de güzel malzeme düşük rezonans açısından. Selamlar.
Cidden şaşırdım. Çılgınca bir şey. 18 kg kolon vay be. Bende yapmak isterim. Hoparlör vida deliğine darbeli matkapla delip dübel mi koydunuz nedir?
Merhaba Elm Sokağı. Vida deliklerini matkapla yapmadım, dübel de kullanmadım. Onun yerine, betonun içine gömülmüş daire şeklinde hoparlör boyutlarında 3D yazıcıdan çıkarttığım bir plastik flanş parça kullandım. Bu parçada vida delikleri tam yerinde hazırdı zaten. Dübel ve matkapla da yapılabilir ama hem betona zarar verebilir, hem de hassas yerleşim olmayabilir diye bu yolu tercih ettim. Benzer şekilde, plastik yerine betonda vida delikleri için ahşap takoz da yerleştirebilirsiniz. Tabi bunu beton dökümü aşamasında ilgili
parçaları kalıba sabitleyerek yapmanız gerekir.
İlginize teşekkürler. Sevgi ve selamlar.
Mermer den kabin de olabilir.
Evet, mermer de bu konuda iyi bir malzeme. Selamlar.
Usta keşke müzik açsaydın
th-cam.com/video/VSdU4mKpGlo/w-d-xo.html
Bass reflex portu kullanımı doğru değildir.
İyi bir iç yalıtım ve kabin içinin havasının bir miktarının alınmasını tavsiye ederim.
Neye göre böyle bir görüşünüz var? Bas refleks port kullanımı tamamen kullanılan hoparlörün özellikleriyle ilgili bir durum. En bilinen markalar, en üst seviye ürünlerinin çoğunda bass-reflex tasarımı kullanıyorlar. Kabin iç havasının alınmasını da ilk sizden duydum :-).
Pek sürekliliği olabilecek bir proje değil
sesini bir duysaydık ,, ne diye çektin videoyu , sesini duyamıyacaksak
Kanalda var demo vidoesu, biraz ararsan bulursun.
Abi işinde iyisin belli ki ama konuşma sunum konusunda ııı lar çok yoğun
Doğru :-).
Depreme dayanıklıysa neden olmasın?
Bence de :-)