FDM mi? SLA mı? Hangi 3Boyutlu Yazıcıyı Almalı ?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 7 ก.พ. 2025
  • Bu videoda 3 boyutlu yazıcı almak için araştırma yapan kişilerin kafasında oluşan soru işaretlerinden birine yanıt arıyorum. Hangi tip 3 boyutlu yazıcıyı almalıyım ? FDM mi ? SLA mı ?
    3D Yazıcı Türkiye kanalını desteklemek için:
    / @3dyazicitÜrkİye
    Videoda Kullanılan Malzemeler;
    Alias Reçine : www.3dyazicitu...
    5X Temizleme Sıvısı : www.dokuzkimya...
    Flax Filament : www.3dyazicitu...
    Videoda Kullanılan Modeller;
    Spider-Man : www.gambody.co...
    Deadpool : www.thingivers...
    Kurama Tilki : www.myminifact...
    Tekne : www.thingivers...

ความคิดเห็น • 313

  • @3DYAZICITÜRKİYE
    @3DYAZICITÜRKİYE  4 ปีที่แล้ว +13

    Siz, hangi yazıcıyı, neden tercih ederdiniz ?

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 ปีที่แล้ว +2

      @@mert3385 Ben maket bıçağı, keski ve karga burun haricinde bir şey kullanmıyorum. İp, cam ahşap oyma setiyle ne yapılır baskılarda bilemedim.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 ปีที่แล้ว +2

      @@mert3385 Güzel yorumun için teşekkür ederim, senin de baskıların kusursuz olsun :D

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 ปีที่แล้ว +2

      @@mert3385 Ben zorunlu haller haricinde yazıcıyı başıboş bırakmayı tercih ve tavsiye etmiyorum ama bırakacağın zaman tabiki IP Kameranın çok faydası olur. Ben onu '' İp '' ve ''Cam'' olarak anladım bir an diyorum ipi ne yapacağız diye :D Yabancı kelimelerden genelde uzak durmaya çalıştığım için kafa hep Türkçe'ye gidiyor. Çapakları almak için ahşap oyma seti almaya hiç gerek yok.Aşağıda linkini verdiğim malzemeyi tercih edebilirsin. Linki örnek olsun diye verdim aliexpressten falan daha uyguna bulunabilir muhtemelen. www.skpsistem.com/urun/capak-alma-raspalari/

    • @ilhanhacimusaogullari5265
      @ilhanhacimusaogullari5265 4 ปีที่แล้ว +1

      Aslında şu anda kararımı vermiş oldum hanigi yazıcıyı alıcagıma.benim hem ölçü toleransına hemde mukavemete ihtiyacım var. sla karar verdim.fakat halen mukavemette şüphelerim var. yardımcı olursanız hangi malzemeyi kullanıcagımı gösterebilirseniz sevinirim.hem civata sıkabilmem gerekiyor hem yük taşıyabilmesi hemde 0.1 ölçü içinde kalabilmem gerekiyor.p6 veya 66 ayarında bir malzeme tavsiye ederseniz sevinirim. karar verdigim makina photon mono x large.şimdiden teşekkürler

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 ปีที่แล้ว +1

      @@ilhanhacimusaogullari5265 0.1 mm ölçü içinde kalacaksanız ve sağlam malzemelere ihtiyacınız varsa FDM yazıcıları da düşünebilirsiniz. Bahsettiğiniz malzemelerin filamenti yada reçinesi varmı bilmiyorum ancak filamentlerde malzeme çeşitliliği çok daha fazla.

  • @osmanrumeli
    @osmanrumeli 3 ปีที่แล้ว +64

    4 yıl önce FDM ve SLA yazıcı aynı anda alarak başladım.Yeni bir hobiye geçiş yapmadan önce saatlerce hatta günler haftalarca araştırma yapmasını çok severim..Bir takım şeyler başıma gelmeden önce acı tecrübe etmeden önce bunu yaşamış kişilerin çözümleri öğrenip, hatta bu acı tecrübelere maruz kalmadan nasıl yapabildiklerini okurum hep.
    Bu araştırmaların da çok faydasını gördüm. SLA ve FDM aynı anda satın alarak çok mantıklı bir hareket yaptığımı hemen anladım. Çünkü bazı objeler var ki sadece SLA yazıcı da üretilmesi gerekli, bazı objelerde sadece FDM de.
    Ben süperkahraman figürlerini çok seviyorum.Yüksek çözünürlük ister, ağzı dudakları hassas yazdırılma ister bu FDM ile de çıkar ama neden 0.05micron ile yapmak var iken bunu 0.2 gibi SLA yazıcıya nazaran hiçte hassas olmayan çözünürlükte yapayım ki?
    Bir vazo saksı vs gibi kaba bir obje mi yapılacak? Tabi ki bu da SLA 'da imkansız,çıktıları hem narin ve kırılgan, hem de reçine hammaddesi vazo gibi ucuz bir modelde kullanmak için gereksiz yere pahalı, hem zaten SLA yazıcının boyutu saksı gibi bir objeyi yazdırmaya yetmez bile istesekte.
    Şuan 4 sene sonunda hala FDM ve SLA birlikte kullanıyorum..Çoğunlukla ikisini 1 model üzerinde kombin ederek kullanıyorum , Örneğin bir Magneto mu yazdırılacak? Tüm vücüdu komple SLA yazdırıp , modele ait tüm zemini FDMde yazdırıyorum.
    Türkiye'de ki şuan benim gözlemlediğim en büyük sorun FDM yazıcılar ile herşeyin yazdırılmaya çalışılması.Çok yüksek çözünürlük isteyen modellerde bile FDM kullanılması. SLA nın yaygın olmaması.
    Bu da malesef ülkemizde çok kaliteli işlerin çıkmasına engel oluyor.İnstagramda düzenlenen 3D yarışmalara katıldım. Açık ara farkla herseferinde 1. oldum
    Sebebi ; benim bu işi çok iyi yaptığımdan falan değil kesinlikle yanlış anlasılmasın benim daha 10 fırın ekmek yemem lazım bu işte , sebebi diğer tüm yarışmacıların FDM ile baskı almış olması ve boya olarakta Vallejo , AKInteractive vs gibi kaliteli boyalar yerine Artdeco gibi ucuz boyalar kullanmış olmaları.
    FDM Model malesef ki zaten boyanırken de yapısı kaynaklı boyanmıyor pek SLA çıktılara nazaran. üstündeki boya akıyor , plastik boyayı emiyor, renk kayboluyor. katman katman saatlerce renk tam otursun diye boyamak zorunda kalıyorsunuz.
    Bir dönem SLA yazıcısız , bir dönem de FDM yazıcısız kaldğım zamanlar oldu
    malesef biri olmadan ötekini çok arıyorum. ikisi de şart benim için.
    Yaşımız genç inşallah daha ömrümüzde varsa 5-6 seneye kendimi biraz daha geliştirmiş olurum boyama konusunda. ufak tefek birşeyler yapmaya çalışıyorum vaktim olursa kendi mesleğimden göz atmak isterseniz instagram adresim @osmanrumeli
    kalın sağlıcakla

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว +8

      Ne kadar güzel ve açıklayıcı bir yorum. instagram sayfanıza size cevap yazdıktan hemen sonra bakacağım. Tam olarak bu söylediklerinizi izleyenlere aktarmaya çalıştığım ve oldukça fazla mesai harcadığım 2 bölümden oluşan bir video serim mevcut. Eğer izlemek isterseniz aşağıya linki ekledim.
      th-cam.com/video/OYXTSSHalgQ/w-d-xo.html
      Not : İki bölümde oldukça uzun, sizin gibi konuya hakim biri sıkılıp izlemezse alınmam :)

    • @Hüseyin_Kan_45
      @Hüseyin_Kan_45 3 ปีที่แล้ว +1

      FDM ve SLA yazıcılarınızdan memnun musunuz? Markalarını belirtir misiniz? FDM ve SLA yazıcılarda önereceğiniz marka ve modeller var mı? Ben de sizin 4 yıl önce araştırma yaptığınız gibi araştırma aşamasındayım. Yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim.

    • @osmanrumeli
      @osmanrumeli 3 ปีที่แล้ว +2

      @@3DYAZICITÜRKİYE selamlar . Estagfurullah her saniyesini izleyecegim güzel mesajiniz icin cok teşekkürler 🙏💐

    • @osmanrumeli
      @osmanrumeli 3 ปีที่แล้ว +1

      @@Hüseyin_Kan_45 Selamlar. Ben hobi amaçlı bu olayla ilgilenen bir amatörüm @3d Yazıcı Türkiye hocamiz size çok daha doğru güzel bilgiler verir.
      Ama bana sorduysaniz eğer, ben Fdm yazıcı olarak Prusa MK3S kullanıyorum , SLA Yazicim da Anycunic Photon Mono X
      İkisinden de gayet memnunum. Özellikle Fdm yazıcımdan ve Turkiye teknik servisinden

    • @Hüseyin_Kan_45
      @Hüseyin_Kan_45 3 ปีที่แล้ว +2

      @@osmanrumeli Cevabınız için teşekkür ediyorum.

  • @ah.7758
    @ah.7758 3 ปีที่แล้ว +7

    Nasıl milyonun üstünde değil abone sayın. Ders niyetine alabileceğin bir video olmuş. Emeğine sağlık sayın hocam.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว +3

      Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Milyonda gözüm olmasa da daha fazla kişiye ulaşabilmeyi tabii ki isterim.

  • @mtokkan
    @mtokkan ปีที่แล้ว +2

    Arkadaş ilk defa bu konuyu araştırıyorum. Daha önce kullanmadım üç boyutlu yazıcı. Vallahi helal olsun bilmem gereken her şeyi bir videoya sığdırmışsın. Çok detaylı bir karşılaştırma olmuş. Uzun zamandır bu kadar doyurucu bir video denk gelmemişti herhangi bir alanda

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  ปีที่แล้ว +1

      Böyle düşünmenize de, işinize yaramasına da sevindim.

  • @ademengin7631
    @ademengin7631 4 ปีที่แล้ว +17

    FDM ve SLA yazıcıları mukayese eden harika bir çalışma! Tam bir kılavuz denilebilir. Tebrik ederim.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 ปีที่แล้ว +4

      Güzel yorumunuz için teşekkür ederim, elimden geldiğince detayları aktarmaya özen gösterdim.

    • @Volkan.B
      @Volkan.B 3 ปีที่แล้ว

      Aslında harika bir çalışma değil çünkü sadece modelleme üzerinden kıyas yapılmış ve model baskısı alıp boyayan hobby ile uğraşan adamlar için sla vazgeçilmez mükemmel bir tercih. Ama basit işler için aparat ve parça üretip onu kullanmak isteyen kişiler için sla saçma bir tercih olur çünkü mukavemeti yok dayanıksız. Örneğin küçük bir ingiliz anahtarı üretin veya basit bir iş için vida üretin ikisiyle de fdm dayanıklı olup kırılmadan kullanılırken sla hemen kırılacaktır. Yani ikisinin kullanım alanı tamamen farklı ama arkadaş sadece modelleme üzerinden anlatmış

  • @nefesinitut4341
    @nefesinitut4341 4 ปีที่แล้ว +7

    Keşke boyaması da olsaydı videoda. Gerçekten bilgilendirici olmuş teşekkürler

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 ปีที่แล้ว +4

      Rica ederim, güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim. Boyamanın başlı başına ayrı bir video konusu ve çok ayrı bir uzmanlık gerektirdiğini düşünüyorum. Ayrıca konu yazıcıların mukayesesi üzerine olduğundan dolayı konunun dışına pek çıkmak istemedim. Bir de boyamada çok yetenekli olmadığımı da belirtmek isterim :) Az biraz boyama yapmaya çalıştığım The Mandalorian temalı diorama yapımı videosu var. İlginizi çekerse izleyebilirsiniz.

    • @nefesinitut4341
      @nefesinitut4341 4 ปีที่แล้ว +2

      @@3DYAZICITÜRKİYE hemen izliyorum 👍

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 ปีที่แล้ว +1

      @@nefesinitut4341 Kolaylık olsun :)
      th-cam.com/video/GCYHfyfcnMs/w-d-xo.html

  • @zubeyiraltintas
    @zubeyiraltintas ปีที่แล้ว +1

    Bu zamana kadar youtube da izlediğim en akışkan anlatım ve akıldaki soruların cevap sıralaması da çok iyiydi. Teşekkür ediyorum.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  ปีที่แล้ว +1

      Rica ederim, güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim. 20dk sonra yeni video yayınlanacak, beklerim.

  • @kayabuyukcelen
    @kayabuyukcelen 3 ปีที่แล้ว +2

    ohh beee, istediğim bilgileri direkt veren profesyonel bir kullanıcı tarafından hazırlanan bir içerik. ellerinize sağlık..

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว +2

      Çok teşekkür ederim. Aradığınız bilgileri bulduğunuza sevindim.

  • @naca16
    @naca16 2 ปีที่แล้ว +1

    Video deyince böyle olur. Süpersin net bir karşılaştırma. Teşekkürler

  • @cotyoran0652
    @cotyoran0652 2 ปีที่แล้ว +12

    Bir FDM kullanıcısı olarak eğer karakter basacaksanız (Özellikle ufak parçalar) ve detaylar da önem arz ediyorsa kesinlikle SLA yazıcı daha kaliteli işler çıkarır. Ama genel olarak kaba işler ve prototiplere (Makine parçaları gibi) zaman ayrılmak isteniyorsa FDM açık ara maliyette döver.. Ha SLA ile makine parçaları vs de iyi üretilir ama gereksiz bir maliyet oluşur.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  2 ปีที่แล้ว +2

      Bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

    • @skno9
      @skno9 ปีที่แล้ว +1

      @@3DYAZICITÜRKİYE SLA’da da oynar figürler mümkün mü? Birbirine geçmiş yılan, balık veya animasyon karakterleri gibi?…

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  ปีที่แล้ว +2

      @@skno9 Merhaba, evet mümkün.

    • @darkknightgameer
      @darkknightgameer ปีที่แล้ว

      Hocam 3 yıllık ender 3 V2nin ardından karakter basımı için sla ya geçmek istiyorum bana onerebileceginiz marka model var mı hani crealty gibi kitlesi çok olan ya da ne bilim şu çok iyidir diyebileceginiz öneriyi bekliyorum 😊

    • @Rixtoon
      @Rixtoon ปีที่แล้ว

      Sla ile kalıp alırsanız cok verimli olabilir aslında

  • @atasoy
    @atasoy 3 ปีที่แล้ว +1

    Harika bir video olmuş, dilinize sağlık.

  • @mustafa.ugurlu
    @mustafa.ugurlu 3 ปีที่แล้ว +1

    Teşekkürler. Güzel bir inceleme olmuş. Aklıma takılmış bir meseleyi açıklığa kavuşturmuşsunuz.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว +1

      Ben teşekkür ederim. İşinize yaradıysa ne mutlu.

  • @tarikincefikir
    @tarikincefikir 4 ปีที่แล้ว +2

    Video gayet bilgilendirici olmuş. 3 boyutlu yazıcı (FDM) imalatı yapan biri olarak (Kanalımda videoları mevcut) söylüyorum bu karşılaştırmalar kullanıcılar için çok faydalı oluyor. FDM printerlar hala maliyet ve baskı boyutu açısından avantajlı olsa da küçük modeller FDM yazıcının teknik imkanlarını çok zorluyor. 0.2mm nozzle ve 50 mikron katman kalınlığıyla SLA baskıya çok yakın sonuçlar elde edilebilse de hala SLA yazıcılar teknik olarak çok üstün.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 ปีที่แล้ว +1

      Yorumunuz için teşekkür ederim. Size katılıyorum.

  • @volkancakiral
    @volkancakiral 5 หลายเดือนก่อน

    Mükemmel anlatım, akıcı ve sıkmayan konu dizilimi ile amacına uygun, ihtiyaç olan hap bilgilerin temini. Ağzınıza sağlık, bir konu ancak bu kadar güzel işlenebilirdi 👏🏻

  • @abdullahmusabkoyuncu7730
    @abdullahmusabkoyuncu7730 2 ปีที่แล้ว +1

    İzlediğim en net anlatım, karar vermeye yardımcı oldu. Teşekkürler.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  2 ปีที่แล้ว +2

      Rica ederim, işinize yaramasına sevindim.

  • @gokhangurbuz3423
    @gokhangurbuz3423 5 หลายเดือนก่อน

    Çok güzel bir karşılaştırma olmuş, emeğinize sağlık. Tabi günümüzde özellikle maliyetler açısından durum çok değişti. Günümüz için tekrar bir karşılaştırma videosu çekebilirseniz, şu anki fikirlerinizi merak ediyorum.

  • @BatuhanYumrukaya
    @BatuhanYumrukaya 4 ปีที่แล้ว +3

    tüm merakım gitti :) harika video..

  • @ahmettalhaaltntas8259
    @ahmettalhaaltntas8259 ปีที่แล้ว

    Hocam yaptığınız bu içerikler ve verdiğiniz bilgiler konu hakkında bilgi edinmek isteyenler için çok ama çok faydalı. Yürekten teşekkür ediyorum emeğinize sağlık.

  • @ilhanhacimusaogullari5265
    @ilhanhacimusaogullari5265 4 ปีที่แล้ว +4

    Teşekkürler .Benim gibi bir amatörü 5-0 önde başlattınız.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 ปีที่แล้ว +2

      Rica ederim. Bir numaralı amaç en azından 1,2 - 0 önde başlamaya yardımcı olmak ama 5-0 da iyi skor :)

  • @ademcimen8455
    @ademcimen8455 3 ปีที่แล้ว +1

    Açıklayıcı bilgiler ve özenli anlatım için teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim hocam.

  • @sercanozdemir1418
    @sercanozdemir1418 3 ปีที่แล้ว +2

    Emeğinize sağlık, çok başarılı bir video olmuş. Yakın zamanda izlediğim en faydalı içerik.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว

      Teşekkür ederim, faydalı bulmanıza sevindim.

  • @aslankeser4310
    @aslankeser4310 ปีที่แล้ว +1

    Çok güzel açıklamışsınız. Teşekkürler. Çok faydalı oldu.

  • @Vollijean
    @Vollijean 28 วันที่ผ่านมา

    Bende ilk 3d makinanızı alıcaksanız Fdm öneririm öncelikle yazılımsal slicer gibi faktör'leri öğrenmekte fayda var Sla ile Fdm bence kıyaslamak ikisinede 3d yazıcı olarak nitelendirmek yanlış olur ancak slayı 3d lazer cnc kategorisine koyabiliriz. Fdm yazıcıdada uğraşılması gereken faktörler ile sla ile uğrasılması gereken faktörlar ap ayrı Sla baskı daha zor ve sabır gösterilirse cok daha iyi sonuçlar elde edilir eğerki protatip ve kalıp yapıcaksanız zevk hobi amaçlı dekarosyon parça üretme Fdm Baskı alanı ve hızlı olmasında kaynaklı olarak çok daha iyi çok buyuk baskıları sla ile almak kask vs gibi çok çok zor eğer büyük gelişmiş bir cihaz almıcaksanız giriş seviyesinden bahsediyorum sla cihazları ucuz olabilir ham madderi aşırı pahalı özellikle şu zamanda ve işlemler bittikten sonra temizlik yapmanız için zaman ayırmanız gerekli aynı zamanda modeli cürelmeniz içinde ayrı bir makina almanız gerekli güneş ışığı utra viole ışığa mağruz falan bırakıyorlar ama makina kadar elverişli olduğunu düşünmüyorum. Bence ufak bir makinadan başlayın fdm olarak bir kaç sene kendizi geliştirdikten sonra sla ve daha büyük çaplı makinalara yönelin direk pahalı alıyım bi kere olsun derseniz 25-30 binliralık maina aldınız bir kaç yazdırmada fail alırsanız soğursunuz ve kenara koyarsınız yada satarsınız uğraşamam diyip baştan söylüyorum gerçekten 3d makinalarının hepsinle uğraşmak kolay bir iş değil timelapse çekenleri izleyip bende yapıcam demekle olmuyor malesef kan ter göz yaşı deneyim oeratörlük herşey şuanki makinalar 2 sene önceki makinalara göre çok daha iyi fakat öğrenmesseniz yine canınız sıkılır 1 milyonluk makinada alsanız fark etmez operatörlük çok önemli bir faktör sevgiler.

  • @yusufk3798
    @yusufk3798 ปีที่แล้ว +1

    Aklımdaki tüm sorulara cevap aldım tek videoda çok teşekkürler emeğine ve eline sağlık

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  ปีที่แล้ว +1

      Cevapları bulabilmenize sevindim, rica ederim.

  • @b.g.9023
    @b.g.9023 2 ปีที่แล้ว +1

    emekleriniz için çok teşekkürler harika bir video olmuş soru isaretlerimin neredeyse hepsini giderdi

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  2 ปีที่แล้ว +1

      Rica ederim, işinize yaramasına sevindim.

  • @mugairkaya5024
    @mugairkaya5024 4 ปีที่แล้ว +7

    3d yazıcılar hakkında derinlemesine bilgiler ve ipuçları saglayan turkiyedeki en başarılı içerikleri uretiyorsunuz. Diğer kanallar sizin anlatımınız yaninda yüzeysel kalıyor. Abone sayınızın daha fazla olması lazım. Ürün tanıtım, kutu açılış, montaj, test vs gibi iceriker üretmeyi düşünür müsünüz?

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 ปีที่แล้ว +3

      Öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Azda olsa ürün incelemeleri üzerine videolar çekiyorum ancak bunları kendi bütçemle yapmaya çalıştığımdan dolayı çok sık içerik üretmek mümkün olmuyor maalesef. Şu anda 3boyutlu yazıcılarla baskı sonrası işlemler ve figür boyama konusu üzerinde çalışıyorum yakında yayında olacak. Abone sayısı yavaşta olsa artış gösteriyor. Sayının az olması sanırım çok sık içerik üretemememden kaynaklanıyor. Örneğin sadece son iki aydır az önce bahsettiğim proje üzerine uğraşıyorum. Bence ancak böyle yapılınca kalite belli bir düzeye çıkabiliyor. Her hafta bir video yayınlamaya kalksam aynı kaliteyi yakalamam mümkün olmayacak. Yapabilenlere lafım yok , ben beceremem sadece. İçerikler kaliteli olsun, önce beni, sonra izleyenleri tatmin etsin varsın abone sayısı yavaş artsın.

  • @a.esel.3883
    @a.esel.3883 3 ปีที่แล้ว +1

    Sen nasıl bir kralsın ya. Çok yararlı bir video olmuş. Teşekkürler.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว +1

      Estağfurullah :) Teşekkür ederim, işine yaradıysa ne mutlu.

  • @atlmbozca6269
    @atlmbozca6269 ปีที่แล้ว +1

    Merhabalar kanaliniza yeni denk geldim birkaç videonuzu izledim, anlatımınız gayet keyifli ve çok güzel bilgiler veriyorsunuz. Çok teşekkür ederim 😊

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  ปีที่แล้ว +1

      Merhaba, rica ederim, karşılaştığımıza sevindim :)

  • @kadir9154
    @kadir9154 2 ปีที่แล้ว +1

    Tamda böyle aklımdaki soruları tek tek yanıtladıniz teşekkür ederim 🧑‍🎨

  • @boylse
    @boylse 4 ปีที่แล้ว +3

    Küçük figür hobicileri için sla çok daha iyi. Bende ikisi de var. Daha geometrik ürünler için ise fdm yi kullanıyorum.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 ปีที่แล้ว +3

      Evet özellikle söz konusu minyatür modellerse SLA ile baskı almak mantıklı. Ben de benzer şekilde kullanıyorum.

  • @fatihtarakci
    @fatihtarakci 2 ปีที่แล้ว +1

    harika bir yayın olmuş. teşekkurler

  • @emretopal5454
    @emretopal5454 ปีที่แล้ว +1

    hocam cok guzel video tesekkurler

  • @imumutkilic
    @imumutkilic 2 ปีที่แล้ว +1

    Tüm detayları çok güzel anlatmışsınız. Ağzınıza sağlık.

  • @muratturhan35
    @muratturhan35 2 หลายเดือนก่อน +1

    Bu videoyu çektiğinizde Pla fiyatları 100 tl Sla reçineler ise 400 tl civarındaymış 😀 günümüzde her ikisi neredeyse eşit fiyata, video için teşekkürler öyle videolar yayınlıyorsunuz ki hiç eskimiyor ve güncelliğini bugün bile koruyor

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  2 หลายเดือนก่อน +1

      O günler güzel günlermiş 😄Evet geçen gün canlı yayında da konuşuyorduk reçine fiyatları ile arasındaki fark çoktu. Covid'ten sonra plastik fiyatlarında ciddi bir artış oldu. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Bu videonun güncel versiyonu yeni bilgilerle birlikte gelecek.

    • @muratturhan35
      @muratturhan35 2 หลายเดือนก่อน +1

      @ canlı yayın açınca haberdar olmak için bildirimleri açtım yeni yayını da sabırsızlıkla bekliyoruz Can abi

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  2 หลายเดือนก่อน

      @muratturhan35 Eyvallah, çok teşekkür ederim. Instagram üzerinden de mutlaka duyuru yapıyorum yayın oldukça bilginiz olsun.

  • @bakancelik1928
    @bakancelik1928 3 ปีที่แล้ว +1

    Tebrik ederim çok güzel bir içerik konu bu kadar iyi anlatılır.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว +1

      Güzel yorumununuz için ben teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.

  •  3 ปีที่แล้ว +1

    Ellerine ve diline sağlık çok güzel bilgiler veriyorsun... Yorum yapmadan geçmek istemedim.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว +1

      Ben de mutlu oldum, iyi ki yorum yaptınız. Teşekkür ederim.

  • @gsli2023
    @gsli2023 3 ปีที่แล้ว +1

    Hocam video için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok faydalıydı.

  • @GBVRGAME
    @GBVRGAME 3 ปีที่แล้ว +1

    Cok guzel bir aciklama olmus agziniza saglik her detayi anlattiniz aklimdaki sorulara cvp oldu 👍

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว

      Ben teşekkür ederim, işinize yaramasına sevindim.

  • @palax73
    @palax73 3 ปีที่แล้ว +2

    Ben bugüne kadar Ender 3 Pro, Anycubic Mega S, Falshforge 3, Anycubic Photon Mono SE, Anycubic Photon Mono X kullandım. Reçine mi filament mi diye sorarsanız direk filament derim.
    Reçine tam bir eziyet. Hem pahalı hem de kokusu, alkolü, yıkaması küllemesi insanı bıktırıyor. Elimdeki tüm reçineli makineleri satıp ender 3 aldım tekrardan.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว +1

      Fikir ve tecrübelerinizi izleyenlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.

    • @palax73
      @palax73 3 ปีที่แล้ว +1

      @@3DYAZICITÜRKİYE Estf. Uzun zamandır kanalınıza aboneyim. Ben teşekkür ederim detaylı ve teknik bilgiler paylaştığınız için.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว +1

      @@palax73 İşinize yarıyorsa ne mutlu, iyi akşamlar.

  • @yavuzkaramert6136
    @yavuzkaramert6136 ปีที่แล้ว

    aşırı faydalı bir video. emeğiniz için teşekkürler

  • @ufuk6022
    @ufuk6022 4 หลายเดือนก่อน

    Bu işi bildiğini sandığım genç arkadaşım ile bu işe girdim. Şirket kurduk ve yolun başında dımdızlak kaldım böyle k1 yazıcı ve lhim makinesi aletleri ile. İMDAT

  • @metronom_81
    @metronom_81 ปีที่แล้ว +2

    harikasın dostum

  • @quapex35tr
    @quapex35tr 3 ปีที่แล้ว +2

    Harika anlatım

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว

      Teşekkür ederim, işinize yaradıysa ne mutlu.

  • @emremicrosoft5321
    @emremicrosoft5321 6 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam, mükemmel bir eğitim videosu 🙏🏻 aydınlandım, teşekkür ederim. Robot kol prototipleri geliştirmeye başlayacağım. Hangi özelliklerde bir yazıcı almamı tavsiye edersiniz?

  • @hamzayt3879
    @hamzayt3879 ปีที่แล้ว +1

    harika video cok yardımcı oldu tesekkur ederim

  • @muzaffermahoni6828
    @muzaffermahoni6828 4 ปีที่แล้ว +2

    ilginç sla daha pürüzsüz ama detay konusunda fdm daha iyi ve keskin çıkarmış

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 ปีที่แล้ว +4

      Bu tarz işlerde modelin tipi de çok önemli. Örneğin bir kılıç modeli basılsa, özellikle keskin köşelerde sla çok daha net bir obje oluşturur. Yine model kadar kullanılan reçine de fark yaratabilir. Örneğin model reçinesi yerine döküm reçinesi kullanılsa yine aynı şekilde daha keskin sonuçlar elde edilecektir. Değişkenler fazla.

    • @muzaffermahoni6828
      @muzaffermahoni6828 4 ปีที่แล้ว +1

      @@3DYAZICITÜRKİYE anladım hocam teşekkür ederim.

  • @acikgozemre
    @acikgozemre 3 ปีที่แล้ว +1

    Bilgi icin tesekkurler

  • @HuseyinCagatayKarakurt
    @HuseyinCagatayKarakurt ปีที่แล้ว

    Her ikisinede neden sahip olmayayım ki. İkiside birbirinden farklı cihazlar. Farklı işler yapıyorlar.

  • @erkindoganay6564
    @erkindoganay6564 ปีที่แล้ว +1

    Mukkemmele yakin anlatım

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  ปีที่แล้ว +1

      Çok teşekkür ederim. Eski bir içerik. Yazıcılar da ben de kendimi çok güncelledim. Umarım tekrar hazırlayacağım güncel versiyonunda biraz daha yaklaşabilirim :)

  • @epatlak
    @epatlak 4 ปีที่แล้ว +1

    Harika bir kıyaslama olmuş. Peki basılan ürünleri sağlamlık açısından değerlendirebilir misiniz. Hangi baskı çeşidi kırılmaya yada kopmaya daha mukavemetledir.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 ปีที่แล้ว +2

      Teşekkür ederim. Malzeme yelpazesi FDM yazıcılarda oldukça geniş dolayısıyla bu çeşitlilik içinde kırılmaya yada kopmaya mukavemeti olan bir çok filament var. Reçine konusunda da dayanıklı malzemeler olduğunu biliyorum ancak özellikle ülkemizde bunlara ulaşmak çok güç. Eğer niyetiniz sağlam malzemeler üretmekse sanırım fdm yazıcı tercih etmek daha mantıklı olacaktır.

  • @TunaDaglk
    @TunaDaglk 10 หลายเดือนก่อน

    eğitim niteliğinde bir video olmuş çok teşekkürler. Keycaps için hangi FLA modelini önerirsiniz?

  • @atacaliskan3434
    @atacaliskan3434 4 หลายเดือนก่อน +1

    Mrblar
    Creality 3D K1
    Creality Ender-3 V3 Plus CoreXZ
    Bambu lab a1 3D yazici hangisini tavsiye edersiniz?

  • @Galeri533
    @Galeri533 3 ปีที่แล้ว +1

    Çok güzel bilgiler sağolasın

  • @onurturgutmahfer
    @onurturgutmahfer ปีที่แล้ว

    2023 sonundan selam. PLA kilosu 400-500 civarı 2024 te daha artacak hayırlısı bakalım

  • @isimsizninja9622
    @isimsizninja9622 11 หลายเดือนก่อน

    Anladığım kadarıyla:
    Fiyat - Performans ürünü = FDM
    Detay - Kalite ürünü = SLA
    Hocam peki bu baskıları yaparken kullandığınız yazıcıların marka ve modelleri nedir?

  • @ozan7189
    @ozan7189 3 ปีที่แล้ว +1

    Sla kullanmamiz gerekiyor sanırım 🧐🤨🤔

  • @MuratAydemirs
    @MuratAydemirs 3 ปีที่แล้ว +1

    kral video teşekkürler

  • @UzbBoy571
    @UzbBoy571 3 ปีที่แล้ว +2

    Bu videoyu izledikten sonra SLA ciyiz reis ! SLA candir gerisi heyecandir 😂😂😂😂😂(not: bugüne kadar 3D printer kullandim mi?
    Hayir!)

  • @voltran86
    @voltran86 2 ปีที่แล้ว

    teşekkürler çok aydınlatıcı oldu

  • @uy8884
    @uy8884 3 ปีที่แล้ว +1

    Teşekkürler, SLA yazıcılar biraz zahmetli gibi sanki ama baskı kalitesi bariz daha iyi, değer mi ona karar vermek lazım.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว +1

      Rica ederim, reçineli yazıcıların zahmetli olduğu kesin. Kullanım amacına yönelik seçim yapmanın daha doğru olacağı görüşündeyim.

  • @talipcaneren4022
    @talipcaneren4022 3 ปีที่แล้ว +1

    videonuz çok güzel olmuş. ağzınıza emeğinize sağlık. 3 yıldır FDM yazıcısı kullanıcısıyım ve detay problemi yüzünden SLA ya geçmek istiyordum. tam aradığım video olmuş tebrikler.
    ayrıca her yoruma (olumlu olumsuz) kibarca cevap vermeniz çok takdir edilesi bir davranış.
    sorum olucak: örneklerdeki infill (doluluk) oranları nedir acaba. infill de zaman ve malzeme maliyeti açısından önemli bir kriter. SLA da kalın duvarlı içi boş ürünler çıkarmak mümkün mü.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว

      Ben teşekkür ederim, işinize yaramasına sevindim.

  • @PROJEYMEN2528
    @PROJEYMEN2528 ปีที่แล้ว

    ben sla yı tercih ederim hem aksesuarları çok temiz çıkarır

  • @mucahit9596
    @mucahit9596 3 ปีที่แล้ว

    Merhaba harika içerik! Maliyetlere SLA yazıcıların yüksek meblalar istenilen parçalarını da yazsaydınız daha gerçeğe yakın olurdu. Saygılar.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba, güzel yorumunuz için teşekkür ederim. İki tip yazıcının da baskı süresi ve maliyetlerine genel olarak değindim ama siz başka hangi detaya değinmemi istediniz onu tam anlayamadım.

    • @mucahit9596
      @mucahit9596 3 ปีที่แล้ว

      @@3DYAZICITÜRKİYE zamansiz bozulan LCD ekranin fiyatlari , 2-3 litrede bir degismesi gereken recine haznesi ve baski tablasi fiyati. Cogu sla yazicilarin yedek parcalari turkiye gelmedi, haliyle bu parcalara ulasmasida zor... Bende kalip yapacagim icin SLA almayi dusunuyordum ama yukaridaki maliyetlerden dolayi FDM ye karar kildim. Ilginiz icin tesekkurler.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว +4

      ​@@mucahit9596 Mücahit Bey, her teknolojik cihazda olduğu gibi bu parçaların da bir ömrü oluyor. Kimi marka lcd ekrana +500 saat veriyor kimi +1000 saat, yada daha fazla. Firmalar bu süreyi daha yazıcıyı satarken garanti sürelerine ekliyor. Reçine haznesinden kastınız sanırım PEP film değişikliği. Bu parçaya da ne kadar hassas davranırsanız sanırım o kadar uzun ömrü oluyor. Evet ben SLA ve FDM yazıcılar için bir genelleme yaparak izleyenlerin karar vermesine kolaylık sağlamaya çalıştım. Bahsettiğim noktalar çoğu SLA ve FDM yazıcıda ortakken tabi ki başka marka ve modellere göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin benim zamansız lcd ekranım bozulmamış yada 2-3 litre sonra PEP filmimi değiştirmemişken bu bilgiyi izleyicilere vermem mantıksız olmaz mı ? Kişisel tecrübeler bu noktada çok önemli. O nedenle yorumlarda marka model ve kullanım şeklinin belirtilerek, izleyenleri ve yorumları okuyanları bilgilendirmenin daha doğru olacağını düşünüyorum.

  • @fragmanfilms
    @fragmanfilms ปีที่แล้ว

    Herhangi hırdavat satan yerden alınan reçine ile baskı yapılabilir mi yoksa illa 3d yazıcı reçinesi mi olması lazım?

  • @gokaykaya4440
    @gokaykaya4440 ปีที่แล้ว +1

    Sala baskı yapıyorum araba basıyorum işlem bittiğinde arabanın içinde reçine yahut alkol kalıyor bunu nasıl giderebilirim

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  ปีที่แล้ว +1

      Merhaba, SLA yazıcılarda bu durumu azaltmak yada tamamen yok etmek için yıkama ve kürleme cihazları kullanılabilir. Sonuçlar elle yıkamaya göre daha iyi olacaktır.

  • @aknguraycivi6063
    @aknguraycivi6063 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba 5x temizleyicnin markasını yazarsanız sevinirim

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  ปีที่แล้ว +1

      Merhaba, daha iyisini yapayım.
      www.dokuzkimya.com/collections/ekipman/products/sla-dlp-3d-model-temizleme-sivisi-1-litre

  • @boradtb
    @boradtb 4 ปีที่แล้ว +1

    Yine tebrikler

  • @kardelenkardelen8121
    @kardelenkardelen8121 4 ปีที่แล้ว +2

    başarılar

  • @sayuka734
    @sayuka734 ปีที่แล้ว

    Mukemmel video emegine saglik

  • @m.uveys.a
    @m.uveys.a 3 ปีที่แล้ว +2

    Hocam merhabalar, spiderman figürü 84 saat dediniz. Bu durmaksızın mı yoksa çalışma aralığı var mı? Varsa ne kadardır? Ve sürekli bu boyut ve şekillerde 84 saatlik üretimler yapacaksam, cihazın ömrü ve sağlığı için nasıl bir tempo izlemek doğru olur?

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว +3

      Marhaba, çalışma aralığı ister istemez oluyor kimi parçayı geceden veriyorsunuz sabah bitmiş oluyor. Bunun için baskı bittikten sonra şu kadar bekleyin diye net bir şey söylenemez. Bazı firmakalar kesintisiz test edilmiş baskı bilgilerini paylaşıyor ancak çoğunda bu bilgiye ulaşamaıyorsunuz. Ben 50 saaati aşan baskılar aldım ve bir sorun ile karşılaşmadım. Ama bana sorsanız 50 saatin üstüne hiç beklemeden bir 50 saat verir misin diye, vermem. Biraz cihazı dinlendirir kartların ve motorların soğumasını bekler öyle devam ederim.

    • @m.uveys.a
      @m.uveys.a 3 ปีที่แล้ว +1

      @@3DYAZICITÜRKİYE anladım, çok teşekkür ederim 🙏🏼

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว

      @@m.uveys.a Rica ederim, iyi günler.

  • @BilimAtolyesii
    @BilimAtolyesii 3 ปีที่แล้ว +1

    13:48 deki soldaki PLA filamantin marka modelini söyler misiniz rica etsem ben bu rengi çok beğendim gri alsam x marka rezil birşey gelir.

  • @bugracevik9075
    @bugracevik9075 2 หลายเดือนก่อน

    SLA ile büyük figürler basamıyoruz sanırım doğru mudur ? O spidermanın büyük versiyonu basılmıyor

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  2 หลายเดือนก่อน +1

      Yazıcınızın baskı ebadına bağlı. Genel olarak SLA yazıcılar ile daha küçük parçalar üretilse de çok büyük baskı alabilen modeller mevcut.

  • @lt18iandroid
    @lt18iandroid 9 หลายเดือนก่อน +1

    Can bey iyi günler dilerim, üzerinden çok zaman geçmiş ama aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum. Ben model uçak hobim için 3b yazıcı almak istiyorum. Sanırım bunun için fdm yazıcılar daha iyi gibi duruyor. Benim merak ettiğim şu sla yazıcılarda, fdm yazıcılar için tasarlanmış bir model sla yazıcıda da yazdırılabilir mi? Yazdırılırsa eğer kullanılan madde den dolayı ağırlık sorunu olur mu. Fdm yazıcılarla basılan parçalar sanırım daha hafif oluyor. Neden fdm yazıcı almıyorum çünkü bazı biblolar ve figürler de basmak istiyorum. Bu durumda öneriniz nedir? SLA yazıcı alsam model uçak için de baskı alabilir miyim? Çok sağolun esenlikler dilerim.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  9 หลายเดือนก่อน +1

      Merhaba, model uçak baskıları için reçine çok ağır bir malzeme olur. FDM yazıcılarda sırf bu işler için hafifletilmiş PLA gibi filamentler var. Biblo ve figür gibi işler ise reçineli yazıcılarda çok daha iyi sonuç veriyor. Benim önerim RC araçlar için FDM, figürler ve detaylı ufak objeler için SLA :)

    • @lt18iandroid
      @lt18iandroid 9 หลายเดือนก่อน +1

      @@3DYAZICITÜRKİYE Yanıtınız için çok sağolun. Esen kalın.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  9 หลายเดือนก่อน +1

      @@lt18iandroid Rica ederim.

  • @HaYToKoRaZ
    @HaYToKoRaZ ปีที่แล้ว

    sert ve koku tad yapmayacak urun hangısı hangısını secmelıyım

  • @eyliskon
    @eyliskon ปีที่แล้ว

    Sağlamlık konusunda hiç birşeyden bahsetmemişsiniz. Benim için en önemlisi bu. Hangisi, hangi şartlar altında daha sağlam?

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  ปีที่แล้ว

      Merhaba, bu videoda genel bir karşılaştırma yaptım. ''Sağlamlığı'' cihaz için kullanıyorsak bu markadan markaya, modelden modele çok değişebilir. Eğer baskı sağlamlığından bahsediyorsak bu da kullanılan malzemenin cinsine ve baskı ayarlarına göre değişkenlik gösterecektir. Sizin için önemli olan tam olarak nedir konuyu biraz daha açarsanız belki yardımcı olabilirim.

  • @jiifors500
    @jiifors500 3 ปีที่แล้ว +2

    kuramaya nası şeytani dersin oysaki sevgi yumağadır

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว +2

      Kendisini henüz izlemedim ama izleyeceğim. Ancak o güzel sevimli yüzünden kaynaklı ben de öyle bir izlenim oluşturdu :)

  • @yavuzhocaoglu8568
    @yavuzhocaoglu8568 ปีที่แล้ว +1

    Hocam kolay gelsin resin printer almaya dusunuyorum autocad kullanicisiyim hobby amacli alacagim sorum su olacak autocad de kumpas yardimi ile cizegim bi parca yada objenin baskisini alabjliyormuyuz 3d resin printerden yoksa baska bir software mi.kullanmamiz gerekiyor sorum size komik gelebilir ama malasef 3d printer konusunda cok yeniyim yani amacim hazir modelden ziyade kendigim cizdigim modelin baskisini almak saygilar

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  ปีที่แล้ว +2

      Merhaba, estağfurullah neden komik gelsin bu videoları yapma amacım konuya uzak olanlara kendi bilgilerimi aktarmak. Tüm 3D modelleme programlarınızda yaptığınız nesnelerin baskılarını reçineli yazıcılardan alabilirsiniz. STL formatında kaydetmeniz yeterli. Çizim için farklı bir yazılım kullanmanıza gerek yok. Sadece baskı ayarlarını yapmak için dilimleme yazılımları oluyor. Örneğin en çok kullanılan Chitubox gibi.

    • @yavuzhocaoglu8568
      @yavuzhocaoglu8568 ปีที่แล้ว

      @@3DYAZICITÜRKİYE tesekkurler hocam anladim sizin dediginiz software yi inceleyecegim Ben mutfak tasarliyorum amacim tasarladigim mutfaklarin marketing almak isin dogrusu tesekkurler takilirsam yine kapinizi calarim:))

  • @ertugrulbekmen954
    @ertugrulbekmen954 ปีที่แล้ว

    spidermanı bastırmak için bir ücret ödemememiz mi gerekiyor ben indiremedim stl dosyasını

  • @Cagriolmez01
    @Cagriolmez01 3 ปีที่แล้ว

    Hangisi almalıyım karar veremedim
    Figür yap boya satışa sun diye düyünüyorum. Almak için ana sebebim bu

  • @mustafaakkaya9742
    @mustafaakkaya9742 2 ปีที่แล้ว +1

    Merhabalar hocam destek konusuyla ilgili cura üzerinden bir eğitim videonuz var mı destekler konusunda çok sıkıntı yaşıyorum

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  2 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba, destek özelinde değil ancak Cura hakkında tüm bildiklerimi anlattığım 4 bölümden oluşan bir seri var. Destek ayarlarına da bu video serisinde değiniyorum. linki aşağıya ekledim.
      th-cam.com/video/Mo7oh6VUoWs/w-d-xo.html

  • @ceronemo
    @ceronemo ปีที่แล้ว +1

    merhabalar size bir sorum olucak sla yazıcı alarak figür satışı işine girmeyi düşünüyorum. Bunun reçine maliyetini nasıl hesapıyoruz ? Bunun hakkında yardımcı olursanız sevinirim saygılar.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  ปีที่แล้ว +1

      Merhaba, dilimleme yazılımında model için teorik olarak harcanacak reçine miktarı yazar. Bunu baz alarak hesaplama yapılabilir.

  •  ปีที่แล้ว

    bu maliyet hesaplarına makinenin elektrik harcaması da var mı? bildiğimden değilde sanki baya elektrik harcayan makineler diye düşünüyorum.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  ปีที่แล้ว +1

      Merhaba, hayır elektrik maliyetini dahil etmedim malzeme maliyetinin yanında oldukça az kalıyor. Bunun için bir videom var aşağıya linkini ekliyorum.
      th-cam.com/video/4DYFVEw7S3Y/w-d-xo.html

    •  ปีที่แล้ว +1

      @@3DYAZICITÜRKİYE hiç cevap geleceğini düşünmemiştim :) teşekkürler

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  ปีที่แล้ว +2

      @ Estağfurullah herkese cevap vermeye çalışıyorum :)

  • @mustafagunes7777
    @mustafagunes7777 2 ปีที่แล้ว +1

    Faydalı video

  • @cemmutlumail
    @cemmutlumail ปีที่แล้ว +1

    84 saat mi? 3.5 gün... bir figür 3.5 günde mi basılıyor? yanlışlık yok değil mi?

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  ปีที่แล้ว +1

      Merhaba, bir yanlışlık yok. Yüksek kalite ayarlarda baskı süresi uzuyor. Tabii ki bu her baskı bu kadar uzun sürecek anlamına gelmez. Baskı kalitesi, baskı hızı, modellerin iç doluluk oranları çok önemli. Kanaldaki yazıcı inceleme videolarını izlerseniz incelemelerde her bir örneğin ne kadar sürede basıldığını belirtiyorum. Size fikir verecektir.

  • @ardakutlu6157
    @ardakutlu6157 4 ปีที่แล้ว +1

    Bu yazicilarla tarım ve sulamada kullanılan pvc borulardan uretebilirmiyiz? 75 lik 100 lük maşonlar mesela ?

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 ปีที่แล้ว +4

      Konuyu internetten biraz araştırdım. Nadirende olsa pvc malzeme kullanma denemeleri olmuş ancak pvc yüksek sıcaklıkta zehirli gaz salınımı yaptığından dolayı pek tercih edilmiyor. Özel ve tedbirleri alınarak ancak baskı alınabiliyormuş. Aşağıya eklediğim linkte konudan biraz bahsediyor. Kaynak ingilizce ancak Türkçeye çeviri yapınca düzgün bir çeviri oluyor. İlginizi çekerse bakabilirsiniz.
      all3dp.com/2/can-you-3d-print-pvc-simply-explained/

  • @hilalhobi
    @hilalhobi ปีที่แล้ว

    Merhaba sağlamlik olarak abs kdr darbe direnci hangi recine önerirsini ben absnin kokusuna dayanamiyorm bitki bazli recine uv reçine gördm sla dyaniklimi ince detayli modeller sertlikte

  • @kidsgamess20
    @kidsgamess20 3 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba videonuz için oncelikle teşekkür ederim. ben hobi amaçlı alacağım RC araba parçaları ufak tefek oyuncak parçaları üretmek için fdm iyi olacak sanırım ilk defa alacağım tavsiyeniz ne olur bu konuda

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba, rica ederim. Hobi amaçlı üretim için FDM kullanımı daha kolay olacaktır. Malum videoda da gördünüz SLA yazıcıların baskı sonrası işlemleri biraz daha meşakkatli. Yazıcınızı sıfır alacaksanız mutlaka parça ve servis desteği verebilecek bir firmayı tercih etmenizi öneririm.

    • @kidsgamess20
      @kidsgamess20 3 ปีที่แล้ว +1

      @@3DYAZICITÜRKİYE çok teşekkür ederim yardımınız için fdm yi tercih edeceğim zaten mantıklı görünen de bu

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว

      @@kidsgamess20 Rica ederim, şimdiden hayırlı olsun.

  • @yusuf.agcadag
    @yusuf.agcadag ปีที่แล้ว +1

    Merhaba. Minik bir sorum olacak. Ben Crealty Ender3 S1 yazıcı sahibiyim ve deprem bölgesinde yaşıyorum. Burada elektrik kesintisi sık sık olmaya başladı ve bu çok canımı sıkıyor. UPS almak ve kullanmak istiyorum. Yalnız merak ettiğim şu. 850w/1000w gücünde bir UPS ile bu yazıcı ne kadar süreyle çalışmaya devam edebilir? Yazıcının güç kaynağı 350w maks tüketime sahip. Cevabınız için şimdiden teşekkürler 🙏☺️

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  ปีที่แล้ว +2

      Merhaba, maalesef hakim olmadığım bir konu. Bunu UPS üreticilerine sorarsanız size çok daha net cevap verebilirler. Öncesinde yazıcıların elektrik tüketimi hakkında hazırladığım bir içeriği de izlemeniz firmalarla görüşmeden önce elinizde bir veri olması açısından faydalı olabilir. Video linkini aşağıya ekliyorum.
      th-cam.com/video/4DYFVEw7S3Y/w-d-xo.html

    • @yusuf.agcadag
      @yusuf.agcadag ปีที่แล้ว +1

      @@3DYAZICITÜRKİYE çok çok teşekkür ederim. Bu da bir yerden başlayabileceğim bir ip ucu benim için. Sağolun 🙏☺️

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  ปีที่แล้ว +2

      @@yusuf.agcadag Rica ederim ne demek, iyi günler.

  • @palmofchrist
    @palmofchrist 2 ปีที่แล้ว +1

    Hocam 0.5 cm büyüklükte mini oyuncaklar üretmek istiyorum, bi çok firma ile görüştüm dikkate alıp fiyat bile vermiyor ben de kendim üretmek istiyorum. Sizce SLA yazıcı olarak anycubic 4k mı almalıyım yoksa FDM modellerden mi almak mantıklı ? Bi tavsiyeniz var mı ? Fikirleriniz benim için önemli , teşekkürler

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  2 ปีที่แล้ว +2

      Fdm ile 0.5mm boyutunda mini oyuncaklar üretmek çok zor. Yapılabilirse ancak SLA yazıcılarla olabilir. En az 4K hatta belki 8K ekrana sahip olması daha iyi olur. Yine de istenilen deteylar alınabilir mi pek emin değilim. Böyle bir iş için baskı teklifi almanız güç. Ancak bir parçadan 100-200 tane isteyeceksiniz ki teklif alabilesiniz. Yoksa zaten 5-10 adet için verecekleri teklifler çok yüksek olacaktır.

    • @palmofchrist
      @palmofchrist 2 ปีที่แล้ว

      @@3DYAZICITÜRKİYE değerli yorumunuz için teşekkürler :) 4k siparişi verdim bi kaç kişi ile daha görüştğm onlar da 4k veya 8k sla alman lazım dediler. 4k ile başlıyoruz bakalım hayırlısı ürün geldikten sonra burdan sonuçlsrla ilgi bilgi vermiş olurum :)

  • @rufphi
    @rufphi 4 ปีที่แล้ว

    sla olarak hangi yazıcıyı almalıyım fiyatı nedir fdm olarak hangisini almalıyım fiyatı nedir

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 ปีที่แล้ว +1

      Ben videoda gördüğünüz yazıcılar haricinde başka bir yazıcı kullanmadım ve kullandığım yazıcılardan da gayet memnun kaldım.

  • @selimbirben
    @selimbirben ปีที่แล้ว

    kırılganlıkları arasındaki fark nedir? hangisi daha dayanıklı oluyor? Aklımda SLA var alacağım baskılarda baskı kalitesi önemli olduğundan dolayı ama yine de bu konuyu danışmak istedim.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  ปีที่แล้ว +1

      Her iki tip cihazda da artık çok fazla malzeme çeşitliliği var ve her malzemenin kendi içinde farklı kırılganlık veya esneklik özellikleri bulunuyor.

  • @mehmetcetinkaya8355
    @mehmetcetinkaya8355 ปีที่แล้ว

    3D kusursuz figür yapımı için hangi yazıcı tipini önerirsiniz?

  • @asliyesilbagofficial
    @asliyesilbagofficial 3 ปีที่แล้ว

    Merhaba, sizin öneriniz üzerine Alias reçine aldım. 1 litresi bitti ve henüz hiç bir baskı alamadım. Teknik destekle görüştük yardımcı olmaya çalışsalar da bilgi eksikliği mi yoksa reçinenin berbat oluşundan mıdır maalesef çözüm olamadılar. Yeni üretilen reçine önerildi. Teknik desteğin ilgi alakası güzeldi ama reçineye güvenim kalmadı. Bu sebeple almayacağım.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba, böyle bir sorunla karşılaşmış olmanıza üzüldüm. Videoları hazırlarken sırf bu nedenle tamamen objektif davranıyor ve yaşadığım baskı sorunlarını yada genel problemleri detaylarıyla paylaşmaya özen gösteriyorum. Tabi ben sadece kişisel tecrübelerimi aktarıyorum. Kullanıcıya, yazıcıya, verilen ayarlara, malzemeye, hatta baskı alınan ortamın koşullarına göre çok fazla değişken olduğu ve farklı sonuçlar alınabileceği aşikar. Keşke ürünü bitirmeden kendilerine gönderseydiniz. Belki bir kusuru vardır, değişim yapılma ihtimali olurdu. Yeni üretilen reçineyi henüz kullanmadım, sadece hızlı kürleşme sağlayan daha sert bir malzeme olduğu biliyorum. O nedenle daha iyidir yada kötüdür diyemiyorum. İlerleyen zamanlarda kullanırsam mutlaka yine bir videoyla beraber tecrübelerimi aktarırım. Umarım benzer problemleri bir daha yaşamazsınız. Sağlıklı günler.

  • @ahmetguzelkokar6458
    @ahmetguzelkokar6458 ปีที่แล้ว

    merhaba yüksek kaliteli figür heykelleri basmak istiyorum ama hangi yazıcıyı alabilirim onu araştırıyorum. hangi yazıcıyı önerirsiniz?

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  ปีที่แล้ว

      Son dönemde Elegoo Saturn 3 incelemesi yaptım ve çok memnun kaldım. 12K çözünürlüklü ekranıyla çok yüksek kalitede işler çıkarmak mümkün. İnceleme videosunu izlemenizi tavsiye ederim.
      th-cam.com/video/h8sO5COhOfA/w-d-xo.html

  • @zeanorax
    @zeanorax 3 ปีที่แล้ว +1

    Ben makine üretmek istiyorum tasarımı neredeyse bitirdim ve maliyeti düşürmek için bazı parçaları 3d yazıcıdan yapmak istiyorum. Aklımdakiler şunlar: Çarklar, şeffaf parçalar, rulman yatakları (rulmanları takıp makineye sabitlemek için kullanılan ayaklar) ve çeşitli mekanizmalar. Abs ya da başka bir filament bunları yapmak için yeterince güçlü olur mu? 3d parçaların ne kadar güçlü olduklarını bilmiyorum mesela okuduğum göre polycarbonat diye bi filament 10.000 psi çekme mukavemetine sahipmiş (alüminyum 12.000, çelik 40.000 civarı)
    Ama hiçbir videosunu bulamıyorum gerçekten sağlam bir malzeme mi neden kimse kullanmıyor. Absnin çok sağlam olduğunu söylüyorlar bugün 5 saat civarı filament araştırmama rağmen hala ufak bi karar bile veremedim eğer vaktin varsa aşınmaya dayanıklı ve sağlam bir filament önerebilir misin lütfen

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba, aşınmaya dayanıklı ve stres dayanımı yüksek olan en iyi filament cinslerinden bir tanesi PA12 dir. ABS sizin işinizi görmeyecektir belki PCABS kullanılabilir. İşin psi gibi teknik değerlerini bilmiyorum zaten üreticinin kullandığı hammaddeye göre de mutlaka belli değerler içinde değişkenlik gösterecektir. Ülkemizde bu malzemeler ve çok daha fazlasıyla üretim yapan değerli markalarımız var. Malzeme çeşitliliği açısından 7 Hills ve ABG ilk aklıma gelenler. Her iki firmanında sahibine sitelerindeki iletişim bilgilerinden ulaşarak en doğru bilgiye ulaşabilirsiniz. 7 Hills'ten Nejdet Bey, ABG'den Özgür Bey size bu konuda yardımcı olacaklardır. Konuşursanız selamlarımı iletin lütfen :)

    • @zeanorax
      @zeanorax 3 ปีที่แล้ว +1

      Teşekkür ederim o kadar araştırdım en işime yarayacak filament sizin önerdiğiniz pa12 oldu. Pa12 vs pc kullanmaya karar verdim şeffaf parçalarda pc, mukavemet gerektiren parçalarda da pa12 kullanacağım belki rulman yatakları hatta güç gerektiren mekanizmalarda bile kullanabilirim deneyeceğim hem zamandan hem de masraftan büyük oranda kurtarır beni. Teşekkür ederim değerli yanıtınız için. Bahsettiğiniz kişilerle konuşursam da mutlaka selamınızı iletirim.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  3 ปีที่แล้ว +2

      @@zeanorax İşinize yaradıysa ne mutlu. PA12 ile üretilmiş endüstriyel parçalar rulmanlarda kulanılıyor. Baskılar nasıl sonuç verir bilmiyorum, denemek lazım. İyi akşamlar.

  • @burakozsen6377
    @burakozsen6377 2 ปีที่แล้ว

    Yapılan baskının sertliklerini kıyaslayabilir misiniz? Yere düştüğü zaman hangisinin kılıcı kırılır merak ediyorum.

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  2 ปีที่แล้ว +1

      Sertlik, sağlamlık ve darbe direnci farklı değerlendirilmeli. Hiç bir plastik filament reçine kadar sert değil ancak bu onun en sağlam malzeme olduğu anlamına gelmez. Örneğin dediğiniz gibi reçineyi ve PLA malzemeyi yere düşürdüğünüzde muhtemelen kırılan reçine olacaktır. Burada malzemelerin öz kütlelerinin, esnekliğinin ve darbe direncinin etkisi fazla. Ancak diyelim ki yine iki malzemeyle bir kanca yaptınız ve buna ağırlık asıyorsunuz işte böyle bir testin sonucunda da muhtemelen reçine daha fazla yük taşıyacaktır.

  • @EnesTahaGor
    @EnesTahaGor 11 หลายเดือนก่อน

    merhaba İşyerimde odamda flashforge yazıcı ile çalışıyorum ve ince beyaz toz atıyor çok son zamanlarda çok baş ağrısı çekiyorum bunla ilgisi olabilir mi sağlığa bir zararı varmı

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  11 หลายเดือนก่อน

      Merhaba, yazıcınız nedir bilmiyorum ancak FDM yazıcılarda özellikle ABS, ASA gibi malzemelerle çalışırken de reçineli yazıcılarda ise hemen hemen tüm reçinelerde aynı ortamda çalışıyorsanız iyi bir ortam havalandırması gerekir. Aksi halde aynı ortamda uzun süre bulunmak sağlığa zararlı olbilir. Sağlığa etkilerinin tespitini yapacak veya etkilerini söyleyebilecek bir bilgiye maalesef sahip değilim.

    • @EnesTahaGor
      @EnesTahaGor 11 หลายเดือนก่อน

      @@3DYAZICITÜRKİYE flashforge waxjet 410 markası , recine bal mum bazlı , odada havalandırma yok malesef

  • @vecdiorkun8713
    @vecdiorkun8713 3 ปีที่แล้ว

    Size nasıl ulaşabilirim acaba

  • @H_Orion
    @H_Orion 4 ปีที่แล้ว +1

    Selamlar abi ben yazıcı aldım ve yanında da TİNYLAB filament aldın sence tinylab filamenti nasıl kalitelimidir teşekkürler

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 ปีที่แล้ว +2

      Maalesef hiç kullanmadım. Flax , ABG, Microzey, Power PLA , 7 Hills , Porima kullandım ve hepsinden memnun kaldım.

    • @H_Orion
      @H_Orion 4 ปีที่แล้ว +1

      @@3DYAZICITÜRKİYE Tamamdır teşekkürler

    • @3DYAZICITÜRKİYE
      @3DYAZICITÜRKİYE  4 ปีที่แล้ว +1

      @@H_Orion Rica ederim.

  • @beytullahismettoprak816
    @beytullahismettoprak816 10 หลายเดือนก่อน

    iyi de FDM nin detayları daha belirgin. Bir tek bana mı öyle geliyor?