Te salut, Radu , toată aprecierea. Aceste lucruri le știam fără să fi citit undeva , am intuit pentru că cunosc anumite lucruri. De exemplu eu dau apă la albine , dar nu in stup ci pe podisor deasupra cuibului , Saptamâna trecută stupi peste 8 rame au consumat 2 litri apă Toți stupi peste 6 rame la mine primesc apă am administrat şi in ianuarie in alții ani au fost stupi care au consumat in ianuarie 2 l apă Iar stupi mici sub 6 rame îi desființez (unesc între ei ) .Multă sănătate.
Condensul se face cand albinele sunt stranse in ghem si cuibul este incalzit doar in interiorul ghemului. Atunci este nevoie de urdinis mare. Primavara cand albina incepe sa zboare regulat si toamna cand albina trebuie sa se apere, urdinisul se inchide. Acest material este facut cu intarziere de cel putin 6 saptamani. Insa este facut la cererea unui apicultor care insista ca albinei ii ajunge apa din condens.
Sa traiti. La stupi de poliestire se pune folie de plastic deasupra ramelor in aceasta perioada? Daca se pune nu este riscul sa mucigaiasca? Ma refer la stupi de poliestiren cu fund de sita, dar subarul pus in aceasta perioada.
Totul depinde de volumul albinei din stup si activitatea ei. Cine va da un raspuns la intrebarea aceasta cu atat de putine elemente prezentate, poata sa nimereasca un raspuns bun ... sau poate sa ofere un raspuns foarte prost.
Domnu` Prodan scotea de la 25 de stupi mai multa miere decat scoteau altii de la 100. In plus, in acest material analizam nevoia albinei pentru apa. Iar ce a aplicat Prodan (operat la coloana vertebrala) la 25 de stupi in cele maxim 20 ore/saptamana lucrate la albine pentru a obtine peste 90 kg de miere in fiecare an, se poate lua ca si exemplu. Cam asta este atitudinea care ar trebui sa o aiba cei care vad si aud ceea ce am prezentat. Bineinteles ca putem vorbi si despre cat de arogant este si despre cat de ingamfat este si despre fixurile pe care le are ... insa nu pe acest canal; aici vrem sa evoluam ... nu sa involuam.
Bună seara Radu !
Ok
Te salut, Radu , toată aprecierea.
Aceste lucruri le știam fără să fi citit undeva , am intuit pentru că cunosc anumite lucruri.
De exemplu eu dau apă la albine , dar nu in stup ci pe podisor deasupra cuibului ,
Saptamâna trecută stupi peste 8 rame au consumat 2 litri apă
Toți stupi peste 6 rame la mine primesc apă am administrat şi in ianuarie in alții ani au fost stupi care au consumat in ianuarie 2 l apă
Iar stupi mici sub 6 rame îi desființez (unesc între ei )
.Multă sănătate.
Felicitari.
Asta da tehnologie.
Te rog sa detaliezi cat mai mult ceea ce faci. In felul acesta ii facem si pe altii sa inteleaga ce nevoi are albina.
Mulțumesc frumos, de apreciere.
Salut Radu administrez apa în hrănitor de urdinis în viitor o sa le schimb cu cele de pomișor
Salutare, cred ca ar fi mai relevant să-l citezi pe Dan Margarit în legătură cu apa în stupi și ai închide subiectul.
Și furtișag nu se face cu un urdiniș așa mare in timpu asta ?
Eu cred că primăvara nu sunt probleme cu furtișagul, doar toamna.
Condensul se face cand albinele sunt stranse in ghem si cuibul este incalzit doar in interiorul ghemului. Atunci este nevoie de urdinis mare.
Primavara cand albina incepe sa zboare regulat si toamna cand albina trebuie sa se apere, urdinisul se inchide.
Acest material este facut cu intarziere de cel putin 6 saptamani. Insa este facut la cererea unui apicultor care insista ca albinei ii ajunge apa din condens.
Sa traiti. La stupi de poliestire se pune folie de plastic deasupra ramelor in aceasta perioada? Daca se pune nu este riscul sa mucigaiasca? Ma refer la stupi de poliestiren cu fund de sita, dar subarul pus in aceasta perioada.
Totul depinde de volumul albinei din stup si activitatea ei.
Cine va da un raspuns la intrebarea aceasta cu atat de putine elemente prezentate, poata sa nimereasca un raspuns bun ... sau poate sa ofere un raspuns foarte prost.
@@viitorsanatos6279 Va multumesc.
Domnul Prodan lucra cu f puțin stupi
Nu putem spune că e mare apicultor
Domnu` Prodan scotea de la 25 de stupi mai multa miere decat scoteau altii de la 100.
In plus, in acest material analizam nevoia albinei pentru apa. Iar ce a aplicat Prodan (operat la coloana vertebrala) la 25 de stupi in cele maxim 20 ore/saptamana lucrate la albine pentru a obtine peste 90 kg de miere in fiecare an, se poate lua ca si exemplu.
Cam asta este atitudinea care ar trebui sa o aiba cei care vad si aud ceea ce am prezentat.
Bineinteles ca putem vorbi si despre cat de arogant este si despre cat de ingamfat este si despre fixurile pe care le are ... insa nu pe acest canal; aici vrem sa evoluam ... nu sa involuam.