Üniversite Tercihi Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler #1 | Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 25 พ.ย. 2024
  • Üniversite tercihlerinde Bilgisayar veya Yazılım Mühendisliği bölümlerini düşünenler için hazırladığımız bu videoda, iki bölümün de avantajlarını ve dezavantajlarını ele alıyoruz. Kendi deneyimlerimizi paylaşıyor ve bu bölümleri seçmenin getirdiği gerçek zorlukları ve faydaları sizlere aktarıyoruz.
    Bu videoda, özellikle bilgisayar ve yazılım mühendisliği bölümlerinin olumsuz taraflarına değinerek, gerçekçi bir bakış açısı sunmayı amaçlıyoruz. Bu sayede, tercih yaparken daha bilinçli kararlar almanıza yardımcı olmayı hedefliyoruz.
    Bu videoda bulabilecekleriniz:
    Bilgisayar ve yazılım mühendisliği bölümlerinin içerikleri ve farkları,
    Bu bölümlerin kariyer olanakları ve iş piyasasındaki durumu,
    Mezuniyet sonrası iş bulma süreci ve karşılaşılan engeller,
    Bölümlerin olumlu ve olumsuz yanları ve daha bir çok şey...
    Eğer Bilgisayar veya Yazılım Mühendisliği bölümlerini tercih etmeyi düşünüyorsanız, bu videoyu izlemeniz karar verme sürecinizde size yardımcı olabilir. Daha fazla bilgi ve deneyim için kanalımıza abone olmayı unutmayın!

ความคิดเห็น • 97

  • @cihanloyan
    @cihanloyan  3 หลายเดือนก่อน +2

    Konuk dediğime bakmayın kanalın sahibi sayılır 🙂 Aslında tek başıma çekmeyi düşündüğüm bir videoydu fakat son anda "gel hadi beraber çekelim tek başıma kalmayayım" dedim sağolsun renk kattı 💛

    • @sumeyyemutlu8146
      @sumeyyemutlu8146 3 หลายเดือนก่อน

      Hem eğlendik, hem sektörün durumunu eleştirdik, sinirlendik. Çok güzel bir video oldu bence ❤🙂 Kanalda aniden "Herkese merhabalar, kanalıma hoşgeldiniz" İle başlayan bir video görürseniz şaşırmayın, iyi seyirler ☺

    • @bilmiyoruminan
      @bilmiyoruminan 2 หลายเดือนก่อน

      @@sumeyyemutlu8146merhaba seçmezdim dediniz ya tekrar merak ettim ne seçerdiniz bu meslek yerine 😊

  • @007aykut
    @007aykut 3 หลายเดือนก่อน +3

    Bayan arkadaş olayı çok güzel açıklamış, tebirk ediyorum. Ben de farklı bir seçeneğim olsa şu anda meslek değiştirmeyi isterdim. 35'ini geçmiş bir yazılımcı olarak gerçekten gün geçtikçe bu işi sürdürmek daha yorucu geliyor. Sürekli güncel kalmak, canlıdaki bir uygulamada çıkan bir sorun yüzünden saat gözetilmeksizin aranmak gibi durumlar söz konusu. Bu sebeple mesai saatleri dışında bile ciddi mesai yaptığınız bir meslek bu. Benim görüşüm; eğer asosyal değilseniz, sevdiklerinizle gezip dolaşmayı seviyosanız, iş dışında spordur, enstrüman çalmaktır bunun gibi aktiviteleriniz varsa bu meslek daha da zor olaibliyor. Yakınımda iyi yazılımcı arkadaşlarım var ve çoğunluğu hep evde oturup bilgisayar başında vakit geçirmeyi seven insanlar, yukarıda saydığım aktivitelerle pek işleri yok. Son olarak; videodaki yorumunda haklısın. Biraz antiptaik geldi tavrın :) Konuk arkadaşı biraz daha dinlemeyi tercih ederdim.

    • @Deniz06-n6m
      @Deniz06-n6m 2 หลายเดือนก่อน

      Hocam bence bazı alanlar harici bu sektör özellikle yurt dışında is yaşam dengesi olarak çok başarılı ve hobilerinize zaman ayirabildiginiz bi meslek.
      Hayatınız boyunca her zaman yazılımcı kalmak zorunda değilsiniz ayrıca. Ben herhalde 15 sene yaptıktan sonra aşçılığa falan geçerim :D

    • @007aykut
      @007aykut 2 หลายเดือนก่อน

      Haklısın hocam, öyle bir zorunluluğum yok. Ben de tam olarak ondan bahsetmeye çalıştım aslında. Elimden öyle bir iş gelirse ciddi ciddi düşünürüm. Yurt dışı olayına gelince eminim öyledir. Farklı firmalarda çalıştım, işler hepsinde acil, koşturmacalı ve mesai saat kavramı pek yok.

    • @Deniz06-n6m
      @Deniz06-n6m 2 หลายเดือนก่อน

      @@007aykut Bende çalışmıyorum bu arada henüz. Bu sene hazırlığımı alacağım Çek Teknik Üniversitesinde sonra lisansımı.

  • @f.betulozdemir6188
    @f.betulozdemir6188 4 หลายเดือนก่อน +24

    Herseye de bir kulp buluyoruz. Hayatta iyi olan birsey yok bunu kabul edelim. Ne olursanız olun herkesin kendi imkanları doğrultusunda bir avantaj yada dezavantaj yaşayacak.

    • @Deniz06-n6m
      @Deniz06-n6m 2 หลายเดือนก่อน

      Daha doğrusu kusursuz olan bir şey yok demek daha doğru olur.

  • @SelmaKulaksızoğlu
    @SelmaKulaksızoğlu 4 หลายเดือนก่อน +6

    Yazılımın neden seçilmemesi gerektiğini ve eğer seçilirse de verdiğiniz tavsiyeleri güzelce dinledim ve haklı buldum sizi.

  • @erkant
    @erkant 3 หลายเดือนก่อน +10

    Öncelikle her mesleğin zorluğu ve sevilmeyen tarafları vardır. Videodaki söylenenler kısmen haklı olmakla birlikte biraz ağır bir eleştiri olmuş bence. Bu arada ben de bir yazılım mühendisiyim, Ankara da çalışıyorum. Bana göre kimler bu işte yapabilir yapamaz söylemek istiyorum.
    Öncelikle bu işe ilgi duymuyorsanız iyi para varmış, uzaktan çalışılıyormuş gibi avantajlarından dolayı tercih etmeniz yanlış olabilir. Teknoloji hızlı gelişen bir şey olduğu için öğrenme süreci de devamlı ve hızlı. Mental yorgunluğu fazla bir meslek, nasıl yapacağınızı, hataları nasıl çözeceğiniz ile ilgili çok kafa yorduğunuz bir iş.
    - Öğrenim süreci: Bana göre en zorlu kısmı Sümeyye Hanımın da söylediği gibi öğrenme sürecinin sürekli olması. Ama bu sadece bu mesleğe özgü bir şey değil, genel mühendislik bölümleri ve tıp gibi sürekli gelişen her meslekte olabilen bir zorluk, yazılım alanında biraz daha hızlı ama.
    -Yaptığımız işin soyut olması: Özellikle backend çalışıyorsanız yazdığınız kodun ne işe yarayacağını hayal ederek ilerliyorsunuz. Frontend daha somut sayılabilir.
    -Problemler ve hatalar: İşin içine girince şunu görüyorsunuz, aslında bir geliştiricinin işi hata çözmek. Tıkır tıkır kod yazayım o da tıkır tıkır çalışsın gibi bir durum neredeyse hiç yok. Yani hata almak bu işin doğasında olan bir şey. Hata giderme süreci bazen çok yorucu ve motivasyon kırıcı olabiliyor ama stackoverflow ve chatgpt sorun çözme sürecinde çok yardımcı oluyor.
    Sen ne kadar iyi olursan o kadar da kazanabilirsin. Diplomanın iş yapmadığı bir bölüm. Maddi geliriniz ve çalışma esnekliğiniz size kalmış. Çalışma alanı çok geniş, siber güvenlikten mobil uygulamaya, devops tan network e, web otomasyon alnından insansız otonom sistemlere bir çok alan var. Başarılı işler katma değeri çok yüksek; insta gibi bir uygulamanın milyar dolarlık getirisi var, çok geniş kitleye hitap edebilirsiniz, iha siha gibi güvenlik alanındaki başarıların ülkeye katkıları ortada...
    Sonuç olarak zor bir meslek sayılabilir ama kolay ne var ki zaten. Kişi tercihini ilgi ve yeteneklerine göre yapması lazım. Hangi alanda başarılı işler yapmak isterdim ve zorluklara karşı bu başarı hissi için savaşabilirdim sorusunu sorun kendinize.

    • @cihanloyan
      @cihanloyan  3 หลายเดือนก่อน +2

      Zamanınızı ayırıp bu uzun yorumu yazdığınızı için öncelikle teşekkürler 🙂 yazdıklarınızla hemfikiriz gibi görünüyor. Ağır eleştiri kısmına katılıyorum fakat zaten videonun birkaç yerine bunu bilerek yaptığımızı söyledik. Çünkü avantajlarından ziyade dezavantajlarını vurgulamak istedik. Biliyorsunuz ki bu meslek hep güzellemelerle sunuluyor ve herkes iş garantisi ve yüksek maaşlara kanıp kendine uygun bir meslek olup olmadığına bakmadan bu mesleği seçiyor. Bunun sonucunda ya mutsuz olarak bu işi yapıyorlar ya da işsiz kalıyorlar. Farkındalık yaratmak için böyle bir üslup belirlemeyi tercih ettik. Yorumunuz için tekrardan teşekkürler. Abone olmanızı çok isterim. Böyle izleyicilere çok ihtiyacımız var 🙂🙏

    • @erkant
      @erkant 3 หลายเดือนก่อน +2

      @@cihanloyan Ben teşekkür ederim faydalı bir video için ☺

  • @Remziemirkoculu
    @Remziemirkoculu 3 หลายเดือนก่อน +1

    Çok iyi bir video olmuş tercih etmeyi düşünenlerin kesinlikle izlemesi gereken bir video samimiyetiniz ve güler yüzünüz için de ayrıca teşekkür ederim ağzınıza sağlık😊

    • @cihanloyan
      @cihanloyan  3 หลายเดือนก่อน

      @@Remziemirkoculu güzel yorumunuz için teşekkürler 🙏🙏🙏

  • @bugrakank
    @bugrakank 3 หลายเดือนก่อน +1

    Çok verimli ve açıklayıcı bir sohbet olmuş ağzınıza sağlık

    • @cihanloyan
      @cihanloyan  3 หลายเดือนก่อน

      @@bugrakank 🙏🙏

  • @06320017
    @06320017 2 หลายเดือนก่อน +1

    yazılım 2001 - 2014 arası iyi zamanlardı
    şimdi maaşlar düştü, öğrenmesi çok zahmetli karşılığı az olan bir sektör
    tıp bölümünde diploması olmayan sana rakip olamaz ama yazılımda ipini koparan yazılımcı olur
    işe baş vurur maaşları düşürür

  • @rumeysacakmat3607
    @rumeysacakmat3607 4 หลายเดือนก่อน +10

    Benim Ankara’da ki kuzenimin yaşadıklarını çok iyi özetledi Sümeyye hanım Bire bir şahit oldum tercih edilecek meslek değil gerçekten

    • @canozkan5754
      @canozkan5754 4 หลายเดือนก่อน

      O kadar mı kötü ?

    • @usras221
      @usras221 4 หลายเดือนก่อน

      @@canozkan5754 kişiden kişiye değişir

    • @uguripek4945
      @uguripek4945 4 หลายเดือนก่อน

      @@canozkan5754 ya birazda bilerek yapıyorlar kendilerine rakip çıkmasın diye :) O kadar kötüde değil. Ama bu işi gerçekten seviyorsanız ve araştırma-geliştirme tutkunuz varsa seçin.

    • @ozanaydogan4625
      @ozanaydogan4625 3 หลายเดือนก่อน

      ​@@canozkan5754intihar etmeyin düşünüyorum daha ötesi var mı, her saniye işi düşünüyorum her saniye. Allah kötürüm yapsaydida yazmasaydim

    • @erkant
      @erkant 3 หลายเดือนก่อน +8

      Yanlış bir fikir, insanların yetenekleri ve istekleri farklı olabilir. Kimine çok zor ve sıkıcı bir meslektir kimine göre eğlenceli ve üretken olabileceği bir meslektir.

  • @usras221
    @usras221 4 หลายเดือนก่อน +6

    Biglisayr mühendisisi kendini geliştirise roboitk, yapay zeka, veri bilimi alanında çalışabilir . Ama alaylı bir şekilde bunu öğrenmezsin işin içinde çok ciddi matematik ve algoritma bilgisi gerekiyor bunu da anca mühendisler yapabilir. Ayrıca rekabet kısmınıza gelmek istiyorum Bilgisayar mühendislerin hepsi aynı alanı seçmediğine göre rekabet aslında seçtiğiniz alan hangisiyse o kişilerle yarışmış oluyorsunuz . yazılıma genel olarak bakmayın yazılım geliştirciliğin içinde bile bir çok alanlar var. sizler çok genel bakıyorsunuz .

    • @dorukilhan4329
      @dorukilhan4329 2 หลายเดือนก่อน

      bilgisayar mühendisliği bölümüne genel bakmak gerekiyor zaten , senin dediğin alanlar artık bireyin kendi kararıyla ilerleyeceği bölümün temelleri dışında olan uzmanlıklar , tıp okuyup kardiyoloji seçmek gibi

  • @sumeyyegor2433
    @sumeyyegor2433 4 หลายเดือนก่อน +6

    Bilgisayar mühendisliğini, yazılımcılığı günümüzün mesleği olarak gören kesime artıları eksileriyle cevap niteliğinde öğretici bir vide olmuş.. Sümeyye hanımın sağlık açısından değerlendirmeleri de kesinlikle çok haklı. Bel fıtığı olma bonusu var bu mesleğin:)

  • @Aryaates23
    @Aryaates23 3 หลายเดือนก่อน +2

    Bence çok güzel video olmuş emeğinize sağlık

    • @cihanloyan
      @cihanloyan  3 หลายเดือนก่อน +1

      @@Aryaates23 teşekkür ederiz 🙏

  • @MeteSamlioglu
    @MeteSamlioglu 3 หลายเดือนก่อน

    Son sınıfta seçtiğimiz alanla ilgili bir devam zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum, kafamızda öyle belirlesekte ileride radikal bi kararla başka alana geçmekte mümkün. Böyle bir esnekliğe sahip olacağınız başka bir bölüm bulmak zor, bunun dezavantajı olarak da devamlı kendinizi geliştirmek zorunda olmanız söylenebilir fakat eğer bölüme ilgiliyseniz bu da sizin için bir zorunluluk değil de hobi gibi oluyor.

  • @civilien9724
    @civilien9724 3 หลายเดือนก่อน +1

    bence konuğunuzun mezun olduğu üniversite epey önemli. aşırı sayıda mezun olması durumu sadece örnek verdiğiniz inşaat mühendisliğinde veya konunuz olan yazılım alanında değil, Türkiye'de neredeyse tüm bölümlerde var. bu videoyu herhangi bir bölümün mezunuyla yapsak aynı içeriği alırdık diye düşünüyorum. 550 bininci olan da yazılımcı olabiliyor 20 bininci olan da. bu videoda önemli olan bizim cevap beklediğimiz kişi hangi kategoride.

    • @cihanloyan
      @cihanloyan  3 หลายเดือนก่อน +3

      @@civilien9724 550 bininci olan da yazılımcı oluyor demişsiniz, bırakın 550 yi sınava girmeden de yazılımcı olabileceğiniz bir sektörden bahsediyoruz. Diplomasız makina ya da inşaat mühendisliği yapan birini gördünüz mü. Bu durum neredeyse tüm bölümlerde var demişsiniz. Sayısal bölümleri düşünelim nerede var? Tıp okumadan doktorluk yapan, diş hekimliği bitirmeden diş hekimliği yapan, eczacılık bitirmeden eczacılık yapan veya mühendislikleri düşünelim elektrik elektronik bitirmeden bir işletmede elektrik elektronik mühendisi olan işe başlayan birini gördünüz mü? Veya Türkiyede başka bir meslek dalı için 1 milyon insan yetiştirme gibi bir saçmalık gördünüz mü? 6 aylık kurslar bu işi öğrenmek için yeterli demiyorum, iyi bir torpiliniz varsa 6 aylık bir kurs bile sizi yazılımcı olarak bir işe kolayca sokabiliyor diyorum. Orta düzey bir üniversiteden mezun olmuş, kendini geliştirmiş fakat torpili olmayan birisi ise işsiz kalabiliyor. Konuğunuzun mezun olduğu üniversite önemli demişsiniz. Hangi bölüm için önemli değil? Zaten derece yapıp girilen üniversitelerden mezun olanlar ister yazılım okusunlar ister başka bir şey benzer sıkıntıları yaşamıyorlar. Fakat Türkiyede yazılım bölümleri okuyan ve mezun olmuş on binlerce insan var. Bu on binlerin içerisinde sıkıntı yaşayacak olan kesim büyük çoğunluk. Çünkü çok fazla bölüm var, çok fazla okuyan var ve çok fazla sertifika veren kurs var. Bunların sayısının artması kalitenin düşmesine sebep oluyor. Kalite düştüğü zaman da ortaya bahsettiğimiz sorunlar çıkıyor. Örneğin itü den mezun bir yazılımcıyı getirip soralım, istediği kadar bu mesleği överek anlatsın, Türkiyede itü yü kazanacak kaç kişi var? Bu üniversiteyi kazanamayan gençler peki ne yapacak? Orta veya kötü düzey bir üniversiteye gidecek ve bahsettiğimiz sorunları yaşayacak. Uzun lafın kısası ne siz bana kızın ne ben sizin eleştirinize. Eğitim politikasındaki yanlışlar yüzünden birbirimize yüklenmeyelim. İyi günler.

    • @civilien9724
      @civilien9724 3 หลายเดือนก่อน +2

      @@cihanloyan aynı düşüncelerdeyiz

  • @yusufsaca5050
    @yusufsaca5050 4 หลายเดือนก่อน +3

    Aklımda birkaç soru işareti vardı sayenizde kayboldu. Çok yararlı bir video olmuş elinize sağlık 👏👏

  • @kubanjankart2005
    @kubanjankart2005 3 หลายเดือนก่อน

    Bu meslekte diliin çok iyi olmalı ki frelanc eşistediğin kadra istediğin konuda tüm dünya da çalış.Dil keisnlikle C2 düzeyinde olmalı.

  • @MustafaCam-uv5fr
    @MustafaCam-uv5fr 4 หลายเดือนก่อน +2

    Harika bir video olmuş. 👏

  • @pinaradak1807
    @pinaradak1807 3 หลายเดือนก่อน +2

    Teşekkürler gençler, oğlum için dinledim çok faydalı oldu. Şu anda üniversitelerde yazılım geliştirme ön lisans dışında lisans eğitimi de var. Mühendislik eğitiminin ne kadar zor ve detaylı olduğunu hatta kazandırdığı bakış açısını göz ardı etmeden; yazılım geliştirme lisans programlarında mesleki açıdan benzer becerileri edineceğinizi düşündüğümüzde dahi mühendislik etiketi mezuniyet sonrasında iş hayatında başlangıç için kapıları daha kolay açacaktır değil mi?

  • @beyza4238
    @beyza4238 3 หลายเดือนก่อน +1

    Tercih yapacaklar için gerçekçi bir video olmuş emeğinize sağlık

  • @Themanwarnq
    @Themanwarnq 3 หลายเดือนก่อน +2

    Meslek lisesi ve önlisans makine mezunuyum.Bu ay 87.000 tl maaş aldım. Bence ülkemizde ki müfredat çok geri kaldı ki hocalar bile öyle söylüyor. Yapay zekayı birkaç firma götürüyor ki o yüzden bu bölümü okumanın anlamı kalır mi sanmam.

    • @3266be
      @3266be 3 หลายเดือนก่อน

      Yazılımımı kastediyorsunuz yoksa yapay zekayı mı (anlamı kalmaz derken)

    • @Themanwarnq
      @Themanwarnq 3 หลายเดือนก่อน

      @@3266be ikisi içinde öyle düşünüyorum. Onu geçtim profesör bir hoca da öyle söylüyor

    • @akın-q4h
      @akın-q4h 3 หลายเดือนก่อน

      ​@@Themanwarnq Ne işle meşgulsunüz acaba yaptığınız iş ve çalışma saatleriniz nedir

    • @Themanwarnq
      @Themanwarnq 3 หลายเดือนก่อน

      @@3266be evet yapay zeka için söyledim

    • @cyloun
      @cyloun 12 วันที่ผ่านมา

      kaç senedir sektördesiniz

  • @aslsonmez3909
    @aslsonmez3909 4 หลายเดือนก่อน +1

    Çok anlaşılır bir video olmuş.Emeğinize sağlık 👏🏻

  • @feynmanxyz
    @feynmanxyz 3 หลายเดือนก่อน +1

    İyi bir sıralama ile örneğin ilk 30k yapıp bölümü okuyanların tanıtımları daha yerinde olacaktır.
    30k üstü sıralamalarda mühendislikler genellikle bilinçsiz ve puana göre tercih ediliyor.

    • @imalreadygenji
      @imalreadygenji 3 หลายเดือนก่อน +3

      abartma ve alakası yok

    • @MustafaCam-uv5fr
      @MustafaCam-uv5fr 3 หลายเดือนก่อน +2

      neye göre tercih edecekler kardeşim. Zaten çok olanın değeri düşüyor. Bi yerden sonra artık yazılımdan uzaklaşılacak çünkü elmas az ve değerlidir. Az olan değerli olur. yazılımda yığılma çok ve değer düştü bile. Dışardan istihdam sağlanıyor Cihan abinin dediği gibi. Ama dışardan tıp okunmaz. asıl olay bu zaten.

  • @Inekot
    @Inekot 4 หลายเดือนก่อน +2

    Küçüklükten pc müh istiyordum ve başka hiçbir bölüme bakmamıştım bile yeni yeni biyomühendislik ve endüstri mühendisliği ni araştırdım ve kafama yattı sıralamam 48k yani adı duyulmuş iyi bi yerdede PC muh gelmiyor acaba biyomühendislik okusam yazılım la ortak bi noktası varmıdır endüstri ve biyomühendislik ve pc arasında kalmıştım siizn sayenizde pc eledim ama halen karar veremiyorum

    • @bloomdancer736
      @bloomdancer736 3 หลายเดือนก่อน

      Biyomühendislik çok niş bi bölüm, çok emin olmadıkça yazmak büyük risk almak demek. Daha temel daha genel bir bölüm seçip özeli kendin seçmen daha iyi olur benim görüşümce

    • @disiplininkolesi
      @disiplininkolesi 3 หลายเดือนก่อน

      PC niye eliyorsun istiyorsan yaz benxe

    • @Inekot
      @Inekot 3 หลายเดือนก่อน

      @@bloomdancer736 48k ya en iyi yildiz tejnik biyomuhendislik geliyor

    • @Inekot
      @Inekot 3 หลายเดือนก่อน

      @@disiplininkolesi artık istediğimden emin değilim soru işareti 40 yıl yapmak istiyormuyum bilmiyorum masa başında

  • @Ömer-x9m
    @Ömer-x9m 4 หลายเดือนก่อน +1

    hocam kendinizin de Sümeyye hanimin da ve bundan sonra yayina katılacaklarin da LinkedIn hesaplarını paylaşabilir misiniz?

  • @zack9199
    @zack9199 3 หลายเดือนก่อน

    yazılım mühendisliğini ingilizce bir şekilde okuyunca derste öğretmen sadece ingilizce mi konuşuyor yoksa yüzde otuz mu ingilizce konuşuyorlar? hazırlık sınıfından muaf olmak istiyorum ama ders nasıl işleniyor bilmiyorum birisi söylerse çok teşekkür ederim şimdiden.

    • @yalcintutuncu
      @yalcintutuncu 29 วันที่ผ่านมา

      Full ingilizce işlenir

  • @feyza-s7v
    @feyza-s7v 4 หลายเดือนก่อน +1

    birçok mühendislikten yazılıma kayabileceğimizi söylediniz ama metalurji ve malzeme mühendisliğinden yönelmek zor mudur acaba ve nasıl bir yol çizebilirim nasıl işler bulabilirim

    • @cihanloyan
      @cihanloyan  4 หลายเดือนก่อน

      @@feyza-s7v evet o çoğunlukla kimyaya yakın bir mühendislik alanı. Yazılımı işlerinde nasıl kullandıkları hakkında bir bilgim yok malesef.

    • @feyza-s7v
      @feyza-s7v 4 หลายเดือนก่อน +1

      @@cihanloyan anladım teşekkür ederim cevabınız için

  • @sevgigunes7368
    @sevgigunes7368 3 หลายเดือนก่อน +1

    Konuk hangi üniversite mezunu?

  • @MustafaCam-uv5fr
    @MustafaCam-uv5fr 3 หลายเดือนก่อน +2

    ya böyle gerçekleri konuşun işte ya.

  • @Büşra.Yeşil
    @Büşra.Yeşil 4 หลายเดือนก่อน +2

    Ne kadar akıcı ifade ediyorsunuz kendinizi Sümeyye Hanım maşallah 👏

  • @kubanjankart2005
    @kubanjankart2005 3 หลายเดือนก่อน

    Maaşlı çalışmak hedfte olmamalı.Hatta hiç maaşlı çalışmamalı

  • @Güngör24
    @Güngör24 4 หลายเดือนก่อน +2

    abi erciyes de bilgisayar mühendisliği okunur mu

    • @cihanloyan
      @cihanloyan  4 หลายเดือนก่อน +3

      @@Güngör24 merhaba kardeşim, bir üniversite özelinde yorum yapmam pek etik olmaz. O üniversitede okuyanların yorumlarını alsan çok daha sağlıklı olur. Linkedin'den bir hesap açıp orada okuyan ya da mezun olanlarla iletişime geçersen yardımcı olacaklardır. Ya da forum sitelerinde ilgini üniversite ve bölümle alakalı yorum yapanlar mutlaka olmuştur. Hakkında hayırlısı olsun.

  • @wtcaurora
    @wtcaurora 3 หลายเดือนก่อน +1

    29k ile ankarada birkaç özel üniversitenin yazılımı geliyor (tabi aşırı bir yükselme göstermezlerse) sizce tıp yazmak daha mı mantıklı ankarayı iş imkanı olur diye seçmeyi düşünüyordum

    • @cihanloyan
      @cihanloyan  3 หลายเดือนก่อน +1

      @@wtcaurora tıp üzerine yaptığımız yayını izlerseniz faydası olacaktır

  • @LastK1ng63
    @LastK1ng63 3 หลายเดือนก่อน

    Hocam tekirdag muhendislik kampusu asiri kotu diyorlar ya biraz da 4 seneyi ozetler misiniz

    • @cihanloyan
      @cihanloyan  3 หลายเดือนก่อน

      eğitimi için kötü bir yorum yapamam çok değerli hocalarımız vardı. Fakat evet mühendislik kampüs ortamı malesef beklentilerin çok altında.

    • @despotjc3144
      @despotjc3144 3 หลายเดือนก่อน

      Mühendislik fakültesi çorlu da !

  • @haticeterliksiz3583
    @haticeterliksiz3583 4 หลายเดือนก่อน +1

    Bilgisayar mühendisliği secmeseydiniz ne okurdunuz ne olsa daha iyi olurdu diye dusunuyorsunuz.

    • @sumeyyemutlu8146
      @sumeyyemutlu8146 3 หลายเดือนก่อน +3

      Güzel soru, videoda da açıklanabilirmiş teşekkür ederim. Ben Uçak Mühendisliği seçerdim, küçüklükten beri havacılığa karşı bir ilgim var. Sonrasında da Pilotaja geçiş de yapılabiliyor bildiğim kadarıyla. Mühendis olmayı bıraktığım noktada pilot olabilirmişim diye düşünüyorum :)

    • @furkanaktas4682
      @furkanaktas4682 3 หลายเดือนก่อน

      @@sumeyyemutlu8146 merhaba ben de şuan tam o noktadayım ya bilgisayar seçeceğim ya da uçak müh. savunma sanayide çalışmak istiyorum ileride, türkiye de uçak konusunda suanda gelişim gösteriyor ama onların yazılımını yapacak elamana da ihtiyaç var sen benim için hangisini tavsiye edersin şuanda? erciyes ingilizce yazılım ve uçak tutuyor ama uçak ingilizce değil

    • @furkanaktas4682
      @furkanaktas4682 3 หลายเดือนก่อน

      @@sumeyyemutlu8146 merhaba ben de şuan tam o noktadayım. savunma sanayide çalışmak istiyorum erciyes üni. de yazılım ingilizce ve uçak müh. tutuyor sen bana bu noktada ne tavsiye edersin? yazılımcıların da savunma sanayi de çalışma durumu var uçağın da

    • @xyz-tc3vq
      @xyz-tc3vq 3 หลายเดือนก่อน

      İş imkanları nasıl uçak mühendisliğinde​@@sumeyyemutlu8146

  • @mucellakarabag7529
    @mucellakarabag7529 4 หลายเดือนก่อน

    Hangi üni söyledinizmi bnmi kaçırdım

    • @cihanloyan
      @cihanloyan  4 หลายเดือนก่อน

      Tekirdağ Namık Kemal

  • @kadriyeyavuz8865
    @kadriyeyavuz8865 4 หลายเดือนก่อน +3

    👏🏻👏🏻👏🏻

  • @AliyeLoyan
    @AliyeLoyan 4 หลายเดือนก่อน +3

    Güzellerim benim

    • @cihanloyan
      @cihanloyan  4 หลายเดือนก่อน +2

      @@AliyeLoyan sağol ana 🙂🌹

  • @rabia4048
    @rabia4048 4 หลายเดือนก่อน +2

    👏🏼

  • @omerfaruk-xz5pj
    @omerfaruk-xz5pj 3 หลายเดือนก่อน

    ne okuyacakmış ki bunu okumasa bence daha iyi bi seçeneği de yok

  • @zuhalozturk4889
    @zuhalozturk4889 4 หลายเดือนก่อน

    ( EE ) OKUYUN!

    • @mesut134
      @mesut134 3 หลายเดือนก่อน

      Neden

    • @zuhalozturk4889
      @zuhalozturk4889 3 หลายเดือนก่อน

      @@mesut134 İş alanı daha geniş..

  • @mustafayavuz500
    @mustafayavuz500 4 หลายเดือนก่อน +2

    👏👏👏

  • @kürşataliyavuz
    @kürşataliyavuz 4 หลายเดือนก่อน +2

    👏👏👏

  • @adilos1919
    @adilos1919 4 หลายเดือนก่อน +3

    👏👏👏

    • @cihanloyan
      @cihanloyan  4 หลายเดือนก่อน

      Sağolasın Ayhan abim

  • @melikeyldz5655
    @melikeyldz5655 4 หลายเดือนก่อน +1

    👏🏻👏🏻👏🏻

  • @muhammedcnar7884
    @muhammedcnar7884 3 หลายเดือนก่อน +1

    👏👏👏