Bindokuzyüzyetmişyediden beri bu işin içindeyim .Bu tip bir sistematik içinde arıcılık yapmak isterdim .Artık yaşlandık .Sizlere bol kazançlı uğraşlar dilerim .
16:34 İLK DEFA TÜRKİYEDE YAPTIĞI İŞİN EN ZOR İŞ OLMADIĞINI SÖYLEYEN BİR KARDEŞİMİZ . BENCE VİDEONUN ÖZETİ BUDUR. TEBRİKLER BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM BEREKETLİ OLSUN TEKERİNE TAŞ DEĞMESİN
Arkadaşımız hayelimde olan bir işi yapmış helal olsun diğer türlü yapılan arıcılık yoruculuk ve bitkinlik veriyor insana bizim çocukluğumuzda 300 arimiz vardı Hatay tarafına giderdik 70 ...80 li yıllarda sonrasında biz kardeşler gurbete çıktık babamda bıraktı o işi..bende işte Sivas'ın dağlarında çobanlik yaparken Allah in izniyle kendimi denizlerde buldun 32 senedir denizlerdeyim halende denizlerdeyim..
Kemal bey, nerelerden bulursun böyle enteresan şeyleri yahu. Sayende çok bilgi sahibi olduk sağ ol... tebrik ediyor, yeniliklerinizin serüvenini takip ediyorum.
Bu sistemi geçen yıl gökçeada da gördüm yapanlar var 3 adet ayrı yerlerde idi banada ilginç gelmişti daha önce rusya bölgesinde görmüştüm burada bayağı yeni anlaşılan! ALLAH bereketinizi artırsın çoğalsın inşallah
Harika gerçekten. Adam arıcılığa boyut atlatmış ama ona rağmen kendi lehine bişey söyleyeceği zaman utanıyor yani kendini övemiyor, edebiyle anlatti yaptıklarını helal olsun. Kayseriden denizli civrile ari sardik sene 2011 falandi. Ari yanmadan indirip kovanları açmamız lazım diye canimiz disimizde gece boyu kamyonla bas babam bas F1 yarışı gibi geçtik konya ovasını falan .. su sistemi görünce helal olsun dedim. Gerçekten işin içinde olan bilir adamlar çok güzel iş çıkarmışlar
Yurt dışında bunun gunes enerjili iklimlendirme sistemi olanını görmüştüm. Surekli kovanları en makul sıcaklıkta tutuyordu ,arılar sitrese girmeyip uretim performansları artiyordu
Dün Ankarada gölbaşı tarafındaki bahçemize oğul vermiş arılar geldi ve o gün o arıları etrafta arıcılık yapan bir arkadaşımız sayesinde aldık... yaklaşık 30 senedir o bahçede 200 ü aşkın meyve ağacı , sebze ve meyveyi sırf hobi gibi yetiştirdik ve kendime kızdım neden daha evvel bahçeye arı koymadım diye...arılarımız şu an çok az ama inşaallah sayıları artacak ve bu işde artık ilgi alanıma girdi...
@@beybitaha6511 arı alacak isen en az 3 kovan al ve alacağın arı nüfusu cok yogun olmalı...kışa girerken nüfus az ise kışı çıkartamaz arılar... oldure oldure ogreniyorsun...
Mükemmel bir sistem olmuş emeğine sağlık kardeşim, bende Ordu'luyum bizim yüksek rakımlı köylerimizde, yaylalarımızda endemik bitkiler ve çiçekler olduğu için ballarimiz çok lezzetlidir ancak bu işle uğraşmak artık geleneksel yöntemle çok meşakkatli olmaya başlamış biz arıcı değiliz ancak yapmayı bir zamanlar düşünüyordum bu sistem gerçekten çok güzel olmuş.👍🏻 O dorseli sisteme birde güneş enerjili ısıtma sistemi eklenirse kendi kendini yenileyerek devridaim eden arılar uygun sıcaklıkta mükemmel bir performans yakalayacaktır çünkü Karadeniz'in havası çok değişken olabilmekte yaz aylarında dahi.
Helal sana kardeşim.. Teprik ederim. Allah, yolunu açık etsin. Allah, kaza bela vermesin. Bol kazançlar. Genç girişimci kardeşimizin emeğine saygılar... Arılar olmasa insan ömrü bir yıldır... İnşallah, sizin gibi değerli insanların sayıları artar. Doğaya saygı, hayvanlara saygının emeği insana hizmettir. Doğada her şey zincirleme birbirlerine bağımlıdır. O halkalardan biri kopsa insanoğlu kendi sonunu getirir. Başarının sırrı sabırdır. Arılar gibi... Sevgi dua ile Allah'a emanet ol kardeşim.
Rabbım ayagına tas degdırmesın kardesımızın sızınde emegınıze saglık cok güzel olmus.Rabbım muaffak eylesın.Hayatımda hep ılgılenmek ıstedıgım bır ıstır ama hayat sartları ve cesaretım o ısı yapmama manı oldu hayalımı artık emeklı olduktan sonraya saklayacagım gıbı gorunuyor.
Biz bunu denedik. Kovanlarda yağmanın önüne geçemedik. Doktor arkadaş konuya çok hakim değil. Doktor diyorsunuz da. Arkadaş tıp fakültesi mezunu değil belirtelim. Bu tip arıcılık yapanların uzun vadede tecrübelerini duymak isterdim doğrusu. Allah kolaylık versin. Emeklerinin karşılığını alırlar umarım.
Emeğine sağlık Kemal Ağbi zevkle izledim sözüm ona tarım yayıncılığı yapan özel TV lerden daha iyi daha zevkli videolar çekiyorsun. Bergama'dan selamlar...
Evet uzman doktor olarak tanıttı ama fizyoterapistmiş kendisi. Yani uzman doktor degil, tıp fakultesine gitmemis. Konusmalarindan da anlasiliyor. Ama bu girişim gerçekten mukemmel helal olsun buyuk cesaret. Cok basarili olmalarini can-ı yurekten isterim
Çok güzel bir sistem yıllardır düşündüğüm bir sistem güzel bir video olmuş fakat en önemli yerleri konuşulmamiş yani dorse nasıl muayene ye giriyor dorse için işletme gereklimi yapan usta kim proje gereklimi bunlar onemli eger iletişime geçebileceğimiz bir yer varsa bana yargimci olabileceğiniz sevinirim videolarım devamı da gelir inşallah
Maşallah ne güzel bir sistem tabiki birkaç örnekleri vardır oralardan esinlenilmiş olabilir. Muhteşem bir görüntü inşallah daha da büyütüp genişler bu sistem.
Kemal by cok guzel bi programin. Çifcilik programini ve bu aricilik programi da cok guzel Güzel insan guzel cekimleri olur. Arkadasin yaptigi proje benimde hayalimde yapmak istedigim sistem. İnşallah bizede nasip olur .
güzel olmuş burdan çok ileri taşınabilinir gibi geldi şu an gayet işlevsel duruyor daha da katma değer kalılabilinir 1)ses izolasyonu, 2)mordenizasyon ve 3) ısı izolasyonu yapılabilinir treylere belki + yük katacaktı ama verim artacaktır.
Bu sistemi bizim Karadeniz köylerinde onlarca insan yapıyor yıllardır... Birkaç tanesi benim arkadaşım.. en az yirmi yıldır kasada yayla yayla gezerler.. kestane balı olmadı çiçek balı gezerler ... Yeni bir şey değil... Ama çok kazandırıyor 👍
çok iyimiş. hoşuma gitti. arkadaşla bu sene tekrar buluşur musunuz? neydi ne kazandı ne harcadı nerelere gitti vs.. malum yakıt 3 kat arttı. yeni bir video yapar mısınız?
Arıya şeker veren insanlar bal akımı olmadığı dönemde bakım için ilaç kullanımı için veriyorlar. İkinci bir sorun da şu ki kovanlar milimetrik Yanyana duruyor oysa arıların yuvalarını şaşırmamaları için aralarında belli bir mesafe ve kovanların uçuş deliklerinin küçük derecelerde farklı yönlere bakması daha sağlıklı olurdu. Öte yandan emek harcanmış geliştirilmeye uygun bir proje Allah tamamına erdirsin.
Biz fakirler olarak hemen hesapladık 🤣 çıtası 300 tl her kovanda 30 çıta 250 kovan sene de 6 sağım 13.5 milton tl senelik ciro. Maşallah Allah senin gibi helalinden çalışanlara daha fazla versin...
@@mertyucel7134 evren kusursuzda biz kusurluyuz. hadi yarısı bizim kusurumuzla zayi olsa 6 milyon ciro olsun. Müthiş para. Bir de propolis arı sütü polen ticareti de yaparsa. O zaman tadından yenmez...
Mükemmel örnek bi sisten olmuş Allah işini rast getirsin, ancak dorsenin altına bi sistem yapıp lastikleri askıya alırsa lastikler zarar görmemiş olur, lastik sorunu yaşamamış olur bence ..
Afferin koçuma. Testislerini öperim böyle delikanlının. Harikasın muhteşemsin. yaşım ve sağlık durumum nedeniyle yapamadığım hayalimi gerçekleştirmişsin.
Mobil sistemle ilgili sistem ilk önce 2005 yılında Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsünde Bakanlık projesi olarak gerçekleştirildi. Program yapıcıları, yaptıkları işle ilgili birazcık önbilgi araştırmasını tavsiye ediyorum. Girişimciyi g tebrik ederim, güzel bir sistem.
Artı şeker kullanan aricilari şekerli bal satmakla itham etti. Halbuki ari cogalsin diye bahar ayında şeker kış ayında kek verilir. Sağım yapılan çerçeveler dolarken verilmez.
@@pratikbahcebilgileri Piyasada Çerçeve balın yüzeyinin tamamen sırlanmış olduğuna şahit oluyoruz; çerçeve bal yaparken, arı çerçeve balın yüzeyini sır yapsın diye nasıl bir işlem uyguluyorsunuz. .
@@pratikbahcebilgileri Şeker ve kek doğal besinler mi, arılara kendi yaptıkları bal verilse daha sağlıklı olmaz mı ?! Arı size bedavadan bal yapacak ve kendi yaptığı balın küçük bir kısmını bile ona çok göreceksiniz, bu çok bencilce bir davranış ve ayrıca arıyı buna alıştırarak, bal yapma döneminde doğal olmayan besin kaynaklarına da yönlendirmiş oluyorsunuz, duruma bu çerçeveden bakmak gerekir. Türkiye dışında hangi ülkelerde şeker ve kek uygulaması var acaba ; elinde bu kadar güzel kaynakları olup, diger tarım ve hayvancılık ürünleri de dahil olmak üzere, yanlış uygulamalarla bunun içine eden nadir ülkelerden biriyiz maalesef. Açgözlülük ve bencillik halk sağlığını tehdit ediyor, sözün özü budur.
@@haklsn8099 Belli ki konuya dair bilginiz yok. Madem öyle şu kadar yazmadan önce internete girip dünyada nasıl yapılıyor, kışın ariya hiç bal birakilmiyor mu bir arastirsaydiniz.
@@pratikbahcebilgileri İşte ben de onu diyorum ; arıcılık ve bal sektöründe ileri olan ülkelerde ve özellikle organik bal yetiştiriciliği yapanlar tarafından, kış yiyeceği olarak bal ve polen depolanmış petekler bırakılır. Türkiye ve Türkiye benzeri, sahtekârlık konusunda uzmanlaşmayı tercih eden ve cahilliğin rağbet gördüğü ülkelerde şeker ve kek uygulaması olması normaldir, şaşırmamak gerekir aslında. Arı dediğimiz hayvan milyonlarca yıldır yaşıyor dünyada ; şeker dediğimiz işlenmiş gıda ise son 200 senedir var, yani şeker ve kek olmadığı dönemde arılar açlıktan ölüyor muydu veya bal son 200 senedir mi tüketiliyordu gıda olarak ?! İnsanlık tarihinden daha eski bir gıda olan balı, arılar kışın en doğal şekilde beslenip hayatta kalarak üretiyorlardı ve olması gereken budur, tıpkı bu konuda iyi konumda olan ülkelerin yaptığı gibi..
Seni kutlarım kardeşim.Bu cesaretli girişimin Örnek olur .Çok iyi yapmışsın Eğer birde Çekicin var ise Tak tıraileri istediğin yere git.Şöför sıkıntın olursa beni ara..Yardımcı olurum.
Sene 2017 üniversitesi de bu sistemi düşünmüştüm İzmir yüksek teknoloji üniversitesinde okuyan makine mühendisliği son sınıf bir abime söylemiştim kendisi tarıma girmek istiyordu kendisine kafamdakini anlatmıştım bu video görünce çok şaşırdım ve gerçekten mutlu oldum
Üniversitelerin 4 yıllık (lisans) eğitim veren Fizyoterapi, Rehabilitasyon, Fizik Tedavi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon şeklinde adlandırılan bölümünden mezun olmuş sanırım kardeşimiz. Siz doktor diye tanıttınız.
Al sana ne güzel girişimci. Devlet adam gibi çalışana şöyle güzel destekler verse. Böyle bir çok işletmeci olsa. Millet sağlıklı bal yese. Üretici kazansa halk sağlıklı olsa. Ne güzel olur. Ama yoook bizde .......
öncelikle belırtmek ısterım türkiye de ilk değil yine aynı şekilde tır da yapılan bir sistem var ve faalıyette tesisi yapan arkadaşımız o nedenle biliyorum
koyun keçi yetiştiriciliğinde de bu sistemi kullanan yabancılar var ayrıca tavuk da var devamlı taze otlaklara gidiyorlar ve organik hayvancılık yapıyorlar...
Öncelikle tebrik ederim. Başarılarınızın devamını dilerim. Çok hoş şeyler bunlar, böyle şeyler duymak mutlu ediyor insanı, ben sizden Bal almak istiyorum. Nasıl alabilirim bana yardımcı olursanız sevinirim. Kimseye güvenemiyorum. Hakiki bal yemiyoruz biliyorum yani, ama siz güzel insanlarsınız bir parça hakiki Bal'da biz yiyelim. Cevap verirseniz memnun olurum. Kolay gelsin🧿🍀🍀🍀
İlk bakışta çok ilham verici gibi görünse de pek çok sorun görüyorum. Bu sistemde treylerin ortası boş yani az sayıda kovan taşınabilir. Zaten zor arazilerde treylerden ziyade kırkayak kamyonlar kullanılıyor, son olarak arıların bakımı ve gözlenmesi için yüksekte çalışmak gerekecek, dağ başında kimse yüksekten düşme riskine atılmamalı. Yani proje bu haliyle uygulamaz gibi gördüm.
Argumanlarinin temeli bos! 1- "az sayıda kovan taşınabilir"? Hayir! Ne az ne cok, yeteri kadar kovan tasinabilir. 250 kovani oldugunu ve herbirinde 30 cita bulundugunu soyluyor arkadas. Bu sayi normal aricilik yapanlara gore x3 kovan avantaji demektir. Yani 750 ari kovani var diyebiliriz normal aricilik olculeriyle. Yilda 6 kez sagim yapabiliyor. Bir citadan ortalama 2,5~3kg suzme bal alinabilir. Yani kovan basina 30 x 3 x 6 = 540kg ortalama bal verimi alabilir. 250 kovan icin bu toplamda 540 x 250 = 135000kg bal demektir. Tam kapasiteyle calismasini elbette dusunemeyiz, -ki bazen kovanlari arilarin kolonizasyonu icin ayirmasi gerekiyor. Hastalikti, verimsizlikti vs gibi firelerle bu kapasiteyi yari yariya dusurdugunde bile 60 ton uzeri bir bal uretimi demektir. Bala gore degisir fakat cicek bali bu yil ortalama 100TL/kg fiyattan gidiyor. Kaliteli sekersiz bal 200TL/kg, Kestane bali 500TL/kg bazen 1000TL/kg fiyatla satiliyor. Yani bu ureticinin yillik minimum 6000000TL cirosu olmalidir. Bunun yarisini kar yazsa yillik 3 milyon TL kar demektir, olaganustu bir rakam. 2- " dağ başında kimse yüksekten düşme riskine atılmamalı." Bu soylem temelden curuk! tarim-hayvancilik yapmayi dusunen bir insanin soylemi degildir. Hem ayranim dokulmesin, hem yanaklarim opulmesin mantigidir🤣😁sen git kumda oyna derler adama!
@@desertaxe Türkiye de Arıcılık konusundaki tarihin yazılmasında benim ailemin önemli yeri vardır. Arı kovanların kırkayak kamyonlarla taşınması gezici arıcılıkta nerdeyse standart bir uygulamadır. Treylerle dağları gezemezsin. Arıcılığın ticari olarak yapıldığı uygulamalarda 400 civarı kovanla göç yapılır. Bir kovanda Max 9 çıta bulunur, 3 katlı kovanlar bile 27 çıta yapar, sanırım burda standart fenni kovanlar dışında bir sistem var. Tabi ananın verimi, oğul verme gibi olaylar yüzünden çoğu zaman 3 katlı kovanlar oluşmaz ya da katlı kovanlar tam çıta dolu olmaz. Bu yöntemin toplamda iki adet avantajı var, birincisi yükleme ve indirme yapmamak, ikincisi arıları yiyen Küçük memeli ve kertenkeleler den korunma. Tabi burda arının bakımını yapacak kişi günün sıcak saatlerinde bazı günler 8 saat yüksekte çalışacaktır. İş güvenliğinde risk analizi açısından bakarsak, yüksekten düşme riski düşük değil, düşme durumunda ağır yaralanma riski düşük değil, yaralanma durumunda tıbbi yardıma ulaşamama riski düşük değil. Türkiye de bu uygulama standart hale gelse her yıl enaz 10 arıcı yüksekten düşerek ölür. Bir fikrin iyi niyetle yapılması ve ilham verici olması onun başarılı olacağı anlamına gelmez. Zaten İLO ve 6331 sayılı iş kanununu ve yüksekte çalışma yönetmeliğini incelerseniz ülkemizde böyle bir çalışma modelinin yasaya uygun olmadığını siz de anlayabilirsiniz. Ben Süleyman Erdem'in yeğeni, Emrah Zararsız'ın kuzeniyim. Arıcılık konusunda bu gün akıl yürütmeye başlamadım.
Arı uçus tahtası bisiklet carkı ve boruyla olusturulacak sistemle 10saniye kapanır.borulara kapak altına gelecek şeklde eğri bir demir kaynatılır.arkadan çark az çevr
Bindokuzyüzyetmişyediden beri bu işin içindeyim .Bu tip bir sistematik içinde arıcılık yapmak isterdim .Artık yaşlandık .Sizlere bol kazançlı uğraşlar dilerim .
16:34 İLK DEFA TÜRKİYEDE YAPTIĞI İŞİN EN ZOR İŞ OLMADIĞINI SÖYLEYEN BİR KARDEŞİMİZ . BENCE VİDEONUN ÖZETİ BUDUR. TEBRİKLER BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM BEREKETLİ OLSUN TEKERİNE TAŞ DEĞMESİN
Kabuğumuzu kırıp bu tür yenilikçi fikirlere yelken acmaliyiz.. Karaduzen sistemi bizi hep aynı yerde saymamiza sebep oldu.. 👏👏👏
Arkadaşımız hayelimde olan bir işi yapmış helal olsun diğer türlü yapılan arıcılık yoruculuk ve bitkinlik veriyor insana bizim çocukluğumuzda 300 arimiz vardı Hatay tarafına giderdik 70 ...80 li yıllarda sonrasında biz kardeşler gurbete çıktık babamda bıraktı o işi..bende işte Sivas'ın dağlarında çobanlik yaparken Allah in izniyle kendimi denizlerde buldun 32 senedir denizlerdeyim halende denizlerdeyim..
AYNI. SİSTEM. KIRIM. TOPRAGİNDA. YAPİLYOR
Kardeş ben de Sivaslıyım.38 sene denizcilik yaptım.Allah selamet versin.
@@ibrahimgokceler142 Allah razı olsun inşallah yakında bizde bırakacağız şuan İspanya dan İtalya'ya doğru gidiyoruz sonrasında Yunanistan olacak.
Harika. tebrik ettim genç kardeşimizi. KPSS derdi kendi işi severek yapıyor. Helal olsun. Şeker yok. Gerçek bal. Afiyet olsun
Selamu aleikum, Kirgizistandan selamlar 🇰🇬🇰🇬🇹🇷🇹🇷
Kemal bey, nerelerden bulursun böyle enteresan şeyleri yahu. Sayende çok bilgi sahibi olduk sağ ol... tebrik ediyor, yeniliklerinizin serüvenini takip ediyorum.
Tebrik ediyorum tüm aricilarimizin bu sekilde modern girisimler yapmasini bekleriz
Bu sistemi geçen yıl gökçeada da gördüm yapanlar var 3 adet ayrı yerlerde idi banada ilginç gelmişti daha önce rusya bölgesinde görmüştüm burada bayağı yeni anlaşılan! ALLAH bereketinizi artırsın çoğalsın inşallah
Bu güzel video için teşekkürler. Kardeşimi de cesaretinden dolayı kutluyorum. Allah yolunu bahtını açık etsin inşallah
Yaptığın işte fark yaratmak denen şeyin en güzel örneği,tebrikler,Allah bereketini artırsın ,bol kazançlar dilerim.
Bu güzel delikanlının yolu açık olsun, güzel kalbinden dolayı başarılar diliyorum.. 👏👏🙏
vallahi bravo dürüst beyefendi bir kardeşimize benziyor inşallah işleri rast gider
Tebrikler. Yatırımcı ruhu ve mühendislik çözüm beraber. Ayrıca tek başına çalışkan birisi. Tekrar tekrar tebrikler.
Harika gerçekten. Adam arıcılığa boyut atlatmış ama ona rağmen kendi lehine bişey söyleyeceği zaman utanıyor yani kendini övemiyor, edebiyle anlatti yaptıklarını helal olsun. Kayseriden denizli civrile ari sardik sene 2011 falandi. Ari yanmadan indirip kovanları açmamız lazım diye canimiz disimizde gece boyu kamyonla bas babam bas F1 yarışı gibi geçtik konya ovasını falan .. su sistemi görünce helal olsun dedim. Gerçekten işin içinde olan bilir adamlar çok güzel iş çıkarmışlar
Yurt dışında bunun gunes enerjili iklimlendirme sistemi olanını görmüştüm. Surekli kovanları en makul sıcaklıkta tutuyordu ,arılar sitrese girmeyip uretim performansları artiyordu
Dün Ankarada gölbaşı tarafındaki bahçemize oğul vermiş arılar geldi ve o gün o arıları etrafta arıcılık yapan bir arkadaşımız sayesinde aldık... yaklaşık 30 senedir o bahçede 200 ü aşkın meyve ağacı , sebze ve meyveyi sırf hobi gibi yetiştirdik ve kendime kızdım neden daha evvel bahçeye arı koymadım diye...arılarımız şu an çok az ama inşaallah sayıları artacak ve bu işde artık ilgi alanıma girdi...
Merhaba hocam şu an durum nedir? Bizde gölbaşında yer alan bahçemize bir kovan almak istiyoruz
@@beybitaha6511 arı alacak isen en az 3 kovan al ve alacağın arı nüfusu cok yogun olmalı...kışa girerken nüfus az ise kışı çıkartamaz arılar... oldure oldure ogreniyorsun...
@@beybitaha6511 en az 3 kovan koy, tek kovanla sorun yaşarsan çözmen zorlaşabilir.
Mükemmel bir sistem olmuş emeğine sağlık kardeşim, bende Ordu'luyum bizim yüksek rakımlı köylerimizde, yaylalarımızda endemik bitkiler ve çiçekler olduğu için ballarimiz çok lezzetlidir ancak bu işle uğraşmak artık geleneksel yöntemle çok meşakkatli olmaya başlamış biz arıcı değiliz ancak yapmayı bir zamanlar düşünüyordum bu sistem gerçekten çok güzel olmuş.👍🏻
O dorseli sisteme birde güneş enerjili ısıtma sistemi eklenirse kendi kendini yenileyerek devridaim eden arılar uygun sıcaklıkta mükemmel bir performans yakalayacaktır çünkü Karadeniz'in havası çok değişken olabilmekte yaz aylarında dahi.
Helal sana kardeşim.. Teprik ederim. Allah, yolunu açık etsin. Allah, kaza bela vermesin. Bol kazançlar. Genç girişimci kardeşimizin emeğine saygılar... Arılar olmasa insan ömrü bir yıldır... İnşallah, sizin gibi değerli insanların sayıları artar. Doğaya saygı, hayvanlara saygının emeği insana hizmettir. Doğada her şey zincirleme birbirlerine bağımlıdır. O halkalardan biri kopsa insanoğlu kendi sonunu getirir. Başarının sırrı sabırdır. Arılar gibi... Sevgi dua ile Allah'a emanet ol kardeşim.
Emeğinize sağlık çok faydalı bir video oldu harika bir sistem Rabbim bereketini versin.
helal olsun kardesime harika bir sistemi hayata gecirmiş peteklerin bal dolsun inşallh
çok akıllıca ve modern bir yöntem tebrik ederim yatırımcıları.
Hemşo bu video çok güzel oldu
Inşallah bir video daha istiyoruz bu ariciyla
Bu güzel delikanlının yolu açık olsun, güzel kalbinden dolayı başarılar diliyorum..
Öncede cengiz doğan beyin videosunda takip etmiştim çok güzel videolar iyi bir teknik Allah razı olsun hepinizden
Teşekkürler
Helal olsun güzel insan... bu tarz sistemleri araştırılıp geliştirilmesi şart...
muhateşem emeğinize sağlık olması gereken arıcılık (imkanı olan için) imrenerek izledim saygılar
Rabbım ayagına tas degdırmesın kardesımızın sızınde emegınıze saglık cok güzel olmus.Rabbım muaffak eylesın.Hayatımda hep ılgılenmek ıstedıgım bır ıstır ama hayat sartları ve cesaretım o ısı yapmama manı oldu hayalımı artık emeklı olduktan sonraya saklayacagım gıbı gorunuyor.
Maşallah Allah bereketini artırsın inşallah tebrik ederim
Biz bunu denedik. Kovanlarda yağmanın önüne geçemedik. Doktor arkadaş konuya çok hakim değil. Doktor diyorsunuz da. Arkadaş tıp fakültesi mezunu değil belirtelim. Bu tip arıcılık yapanların uzun vadede tecrübelerini duymak isterdim doğrusu. Allah kolaylık versin. Emeklerinin karşılığını alırlar umarım.
Nasıl denediniz detay vere bilir misiniz
Yağmadan kastınız ınsan mı vahşi arı mı
@@alikuyucu146 üst kovan alt kovam yan kovan güçlü arı zayıf arıya saldırıyor demek istemiş
10 cerceve arıya bırakıyormusunuz
Ballik nasıl atiyorsunuz
Çok güzel, genç enerjşsş yüksek arkadaşımıza hayırlı bereketli ömürler ddilerim
Çok mantıklı bir uygulama...ben bunu küçücük pikap üstünü tasarlamaya çaba harcıyorum..👏👏👏
Hep aklımda olan sistemi hayata geçirmişler. Bence arıcılığın evrilecegi sistem bu sistem olacak.
şerefsizim aklıma gelmişdi :D
@@shyixia 😂
@@shyixia 🤣tek şerefsiz siz değilsiniz😄
Ağzınıza yüreğinize emeğinize sağlık devam teşekkürler
Emeğine sağlık Kemal Ağbi zevkle izledim sözüm ona tarım yayıncılığı yapan özel TV lerden daha iyi daha zevkli videolar çekiyorsun. Bergama'dan selamlar...
Maşallah çokgüzel olmuş. Eline emeğine salık
RENÇBER TV.çok güzel Video olmuş kutluyorum.. 👏👏🙏
Baba ustaymış, çok güzel sistemi kurmuş.
Kutlarım iyi olmuş Ordu arıcilık yillar önce hemen hemen aynı denedi verim elde edemedi + _ bilemem insalla muhafak olur ve dahada geliştirirsin
Evet uzman doktor olarak tanıttı ama fizyoterapistmiş kendisi. Yani uzman doktor degil, tıp fakultesine gitmemis. Konusmalarindan da anlasiliyor. Ama bu girişim gerçekten mukemmel helal olsun buyuk cesaret. Cok basarili olmalarini can-ı yurekten isterim
Videoyu çok samimi ve faydalı buldum. Teşekkürler! :)
Super gjeja me e bukur eleminon shum pun me transportin ngarkim shkarkim systemim pun te shkurtuara super super 🙏🙏🙏👍
Çok güzel bir sistem yıllardır düşündüğüm bir sistem güzel bir video olmuş fakat en önemli yerleri konuşulmamiş yani dorse nasıl muayene ye giriyor dorse için işletme gereklimi yapan usta kim proje gereklimi bunlar onemli eger iletişime geçebileceğimiz bir yer varsa bana yargimci olabileceğiniz sevinirim videolarım devamı da gelir inşallah
Maşallah ne güzel bir sistem tabiki birkaç örnekleri vardır oralardan esinlenilmiş olabilir. Muhteşem bir görüntü inşallah daha da büyütüp genişler bu sistem.
Kemal by cok guzel bi programin.
Çifcilik programini ve bu aricilik programi da cok guzel
Güzel insan guzel cekimleri olur.
Arkadasin yaptigi proje benimde hayalimde yapmak istedigim sistem.
İnşallah bizede nasip olur .
güzel olmuş burdan çok ileri taşınabilinir gibi geldi şu an gayet işlevsel duruyor daha da katma değer kalılabilinir 1)ses izolasyonu, 2)mordenizasyon ve 3) ısı izolasyonu yapılabilinir treylere belki + yük katacaktı ama verim artacaktır.
Bu sistemi bizim Karadeniz köylerinde onlarca insan yapıyor yıllardır... Birkaç tanesi benim arkadaşım.. en az yirmi yıldır kasada yayla yayla gezerler.. kestane balı olmadı çiçek balı gezerler ... Yeni bir şey değil... Ama çok kazandırıyor 👍
Kıskandım, Sağlıklı ve kazançlı günler diliyorum.
MaşALLAH. Allah bərəkət versin
Tebrik ederim çok güzel bir proje olmuş.
Eline emeğine sağlık çekim için
Hocam Dr. yeni işiniz hayırlı olsun sizinde yolunuz açık kazancınız bol olsun.
Maşallah maşallah çok güzel zevkle izlerken araya giren 5 tane reklam çekimin tüm büyüsünü bozuyor, Daha az reklam eklerseniz daha keyifle izleriz
Valla helal olsun. Allah emeklerinin karşılığını fazlasıyla versin kardeşim.
çok iyimiş. hoşuma gitti. arkadaşla bu sene tekrar buluşur musunuz? neydi ne kazandı ne harcadı nerelere gitti vs.. malum yakıt 3 kat arttı. yeni bir video yapar mısınız?
Çok güzel bi sistem bi de arkaya hidrolik ayaklar koyup dorsenin tekerlerinide kaldırsa on numara olur
Arıya şeker veren insanlar bal akımı olmadığı dönemde bakım için ilaç kullanımı için veriyorlar. İkinci bir sorun da şu ki kovanlar milimetrik Yanyana duruyor oysa arıların yuvalarını şaşırmamaları için aralarında belli bir mesafe ve kovanların uçuş deliklerinin küçük derecelerde farklı yönlere bakması daha sağlıklı olurdu. Öte yandan emek harcanmış geliştirilmeye uygun bir proje Allah tamamına erdirsin.
👍👍👍(insanlar ülvi ve süflidir Ülvi Meleklerden üstün Süfli hayvanlardan aşağı)o nedenle insan olmak zordur Rabbim insan olmayı nasip etsin.
👍anzer yaylasi balları kaya ballari muhteşem ballar 👍
meribe hoş bulduk ərhəchişı. ◼️💯👍🌚
Biz fakirler olarak hemen hesapladık 🤣 çıtası 300 tl her kovanda 30 çıta 250 kovan sene de 6 sağım 13.5 milton tl senelik ciro. Maşallah Allah senin gibi helalinden çalışanlara daha fazla versin...
Kusursuz bir evrende olsaydık, bu fiyat olası :)
@@mertyucel7134 evren kusursuzda biz kusurluyuz. hadi yarısı bizim kusurumuzla zayi olsa 6 milyon ciro olsun. Müthiş para. Bir de propolis arı sütü polen ticareti de yaparsa. O zaman tadından yenmez...
@@blue_white1759 😁👍
Bravo 👏 arkadaşlar.
Sizinle görüşmek isteriz.
bu arıcı bir youtube kanalı açsın baya izlenir hemdde yeniliği paylasmış olur
👍Mâşallâh Bârekellâh, tebrik ederiz...
Mükemmel örnek bi sisten olmuş Allah işini rast getirsin, ancak dorsenin altına bi sistem yapıp lastikleri askıya alırsa lastikler zarar görmemiş olur, lastik sorunu yaşamamış olur bence ..
mantıklı. arkaya sağlı sollu iki kriko kaynatılsa yeterli olur.
Arıların birbirine çok yakın olması sorun olmuyorsa güzel pratik sistemmiş.
Sən əjdəhasan qardaş
Xeyirli uğurlu olsun
Afferin koçuma. Testislerini öperim böyle delikanlının. Harikasın muhteşemsin. yaşım ve sağlık durumum nedeniyle yapamadığım hayalimi gerçekleştirmişsin.
Mobil sistemle ilgili sistem ilk önce 2005 yılında Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsünde Bakanlık projesi olarak gerçekleştirildi. Program yapıcıları, yaptıkları işle ilgili birazcık önbilgi araştırmasını tavsiye ediyorum. Girişimciyi g tebrik ederim, güzel bir sistem.
Artı şeker kullanan aricilari şekerli bal satmakla itham etti. Halbuki ari cogalsin diye bahar ayında şeker kış ayında kek verilir. Sağım yapılan çerçeveler dolarken verilmez.
@@pratikbahcebilgileri Piyasada Çerçeve balın yüzeyinin tamamen sırlanmış olduğuna şahit oluyoruz; çerçeve bal yaparken, arı çerçeve balın yüzeyini sır yapsın diye nasıl bir işlem uyguluyorsunuz. .
@@pratikbahcebilgileri Şeker ve kek doğal besinler mi, arılara kendi yaptıkları bal verilse daha sağlıklı olmaz mı ?! Arı size bedavadan bal yapacak ve kendi yaptığı balın küçük bir kısmını bile ona çok göreceksiniz, bu çok bencilce bir davranış ve ayrıca arıyı buna alıştırarak, bal yapma döneminde doğal olmayan besin kaynaklarına da yönlendirmiş oluyorsunuz, duruma bu çerçeveden bakmak gerekir. Türkiye dışında hangi ülkelerde şeker ve kek uygulaması var acaba ; elinde bu kadar güzel kaynakları olup, diger tarım ve hayvancılık ürünleri de dahil olmak üzere, yanlış uygulamalarla bunun içine eden nadir ülkelerden biriyiz maalesef. Açgözlülük ve bencillik halk sağlığını tehdit ediyor, sözün özü budur.
@@haklsn8099 Belli ki konuya dair bilginiz yok. Madem öyle şu kadar yazmadan önce internete girip dünyada nasıl yapılıyor, kışın ariya hiç bal birakilmiyor mu bir arastirsaydiniz.
@@pratikbahcebilgileri İşte ben de onu diyorum ; arıcılık ve bal sektöründe ileri olan ülkelerde ve özellikle organik bal yetiştiriciliği yapanlar tarafından, kış yiyeceği olarak bal ve polen depolanmış petekler bırakılır. Türkiye ve Türkiye benzeri, sahtekârlık konusunda uzmanlaşmayı tercih eden ve cahilliğin rağbet gördüğü ülkelerde şeker ve kek uygulaması olması normaldir, şaşırmamak gerekir aslında. Arı dediğimiz hayvan milyonlarca yıldır yaşıyor dünyada ; şeker dediğimiz işlenmiş gıda ise son 200 senedir var, yani şeker ve kek olmadığı dönemde arılar açlıktan ölüyor muydu veya bal son 200 senedir mi tüketiliyordu gıda olarak ?! İnsanlık tarihinden daha eski bir gıda olan balı, arılar kışın en doğal şekilde beslenip hayatta kalarak üretiyorlardı ve olması gereken budur, tıpkı bu konuda iyi konumda olan ülkelerin yaptığı gibi..
Bravo ! Devam Devam!! Bize yenilikler lazim,cevreyi ve insani koruyarak daha efektif sistemler lazim
Sevindim,bravo👍
Seni kutlarım kardeşim.Bu cesaretli girişimin Örnek olur .Çok iyi yapmışsın Eğer birde Çekicin var ise Tak tıraileri istediğin yere git.Şöför sıkıntın olursa beni ara..Yardımcı olurum.
Sene 2017 üniversitesi de bu sistemi düşünmüştüm İzmir yüksek teknoloji üniversitesinde okuyan makine mühendisliği son sınıf bir abime söylemiştim kendisi tarıma girmek istiyordu kendisine kafamdakini anlatmıştım bu video görünce çok şaşırdım ve gerçekten mutlu oldum
bende şu an iytede son sınıf makinedeyim ve bu işe girmeyi düşünüyorum :D
Eşim Rusyada çalışmıştı. Böyle tırda arıcılık sistemini orada görmüş.
Sistem çok güzelmiş dorse nasıl muayene oluyor acaba , gezgin arıcı çok güzelmiş ama çok cidi bir yatırım kolay gelsin bol kazanç versin rabbim .
Üniversitelerin 4 yıllık (lisans) eğitim veren Fizyoterapi, Rehabilitasyon, Fizik Tedavi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon şeklinde adlandırılan bölümünden mezun olmuş sanırım kardeşimiz.
Siz doktor diye tanıttınız.
Klasik bir durum. Hastanede tuvalet temizleyen de ben sağlıkçıyım diyor.
Harika, çok teşekkür ederim, İran'a da sipariş verip ihracat yapıyor musunuz?
Şükür arıcıyız güzel bir ömür ve sezon biliyorum bütün ARICILARA....
Birşey soracağım arıcıyım demişsiniz. Kulak çınlaması için arı vızıltısı iyi geliyor diyorlar. Sizde çınlama var mı
@@bacarbacari855 o konuda bir bilgim yok
Ben de cınlama yok
Al sana ne güzel girişimci. Devlet adam gibi çalışana şöyle güzel destekler verse. Böyle bir çok işletmeci olsa. Millet sağlıklı bal yese. Üretici kazansa halk sağlıklı olsa. Ne güzel olur. Ama yoook bizde .......
Ner de yok yahu . Bos konusuyon .
@@bluegreen4460 senin kafayı muhatap almıyorum üzgünüm. Hadi başka kapıya. Muhatabım değilsin.
Sostem guzel fakat daha da geliştirilmeli. O kovanların bakımı çok zor olur.
öncelikle belırtmek ısterım türkiye de ilk değil yine aynı şekilde tır da yapılan bir sistem var ve faalıyette tesisi yapan arkadaşımız o nedenle biliyorum
Helal olsun sana , işin rast gelsin
Ama arıcılıktw mükemmel tebrik ediyorum
Emeğinize sağlık arkadaşlar
Arıcı değilim fakat her bir kovan numaralandırmalı her bir kovan icin yaptığı işlemler not edilmeli ,.yedek en az 10 kovan olmalı
Arkadaş keyifçi gözlerden belli
koyun keçi yetiştiriciliğinde de bu sistemi kullanan yabancılar var ayrıca tavuk da var devamlı taze otlaklara gidiyorlar ve organik hayvancılık yapıyorlar...
Öncelikle tebrik ederim. Başarılarınızın devamını dilerim. Çok hoş şeyler bunlar, böyle şeyler duymak mutlu ediyor insanı, ben sizden Bal almak istiyorum. Nasıl alabilirim bana yardımcı olursanız sevinirim. Kimseye güvenemiyorum. Hakiki bal yemiyoruz biliyorum yani, ama siz güzel insanlarsınız bir parça hakiki Bal'da biz yiyelim. Cevap verirseniz memnun olurum. Kolay gelsin🧿🍀🍀🍀
Çok güzel bir sistem bu sistem çok modern olmus basarilar
Süper bir video oldu Kemal abo
Merak etmişimdir, çiçek az arı çok, çiçek fazla mı emilir? Bunun çiçeğe etkisi ne olur?
Abi bu genc tam bir mucit helal sana
Azərbaycandan salamlar ağzına sağlıq abi hasilatın insanları tanıdıqca heyvanları sevməyə başlayırsan
Emegineze saglik..
İlk bakışta çok ilham verici gibi görünse de pek çok sorun görüyorum. Bu sistemde treylerin ortası boş yani az sayıda kovan taşınabilir. Zaten zor arazilerde treylerden ziyade kırkayak kamyonlar kullanılıyor, son olarak arıların bakımı ve gözlenmesi için yüksekte çalışmak gerekecek, dağ başında kimse yüksekten düşme riskine atılmamalı. Yani proje bu haliyle uygulamaz gibi gördüm.
Sen bardağın boş kısmını görmüşsün, yapan ise dolu kısmını görmüş, o yapar sen yapmazsın, bence o kazanır 👍
Argumanlarinin temeli bos!
1- "az sayıda kovan taşınabilir"?
Hayir! Ne az ne cok, yeteri kadar kovan tasinabilir.
250 kovani oldugunu ve herbirinde 30 cita bulundugunu soyluyor arkadas.
Bu sayi normal aricilik yapanlara gore x3 kovan avantaji demektir. Yani 750 ari kovani var diyebiliriz normal aricilik olculeriyle.
Yilda 6 kez sagim yapabiliyor. Bir citadan ortalama 2,5~3kg suzme bal alinabilir.
Yani kovan basina 30 x 3 x 6 = 540kg ortalama bal verimi alabilir. 250 kovan icin bu toplamda 540 x 250 = 135000kg bal demektir.
Tam kapasiteyle calismasini elbette dusunemeyiz, -ki bazen kovanlari arilarin kolonizasyonu icin ayirmasi gerekiyor.
Hastalikti, verimsizlikti vs gibi firelerle bu kapasiteyi yari yariya dusurdugunde bile 60 ton uzeri bir bal uretimi demektir.
Bala gore degisir fakat cicek bali bu yil ortalama 100TL/kg fiyattan gidiyor. Kaliteli sekersiz bal 200TL/kg,
Kestane bali 500TL/kg bazen 1000TL/kg fiyatla satiliyor.
Yani bu ureticinin yillik minimum 6000000TL cirosu olmalidir. Bunun yarisini kar yazsa yillik 3 milyon TL kar demektir, olaganustu bir rakam.
2- " dağ başında kimse yüksekten düşme riskine atılmamalı."
Bu soylem temelden curuk! tarim-hayvancilik yapmayi dusunen bir insanin soylemi degildir.
Hem ayranim dokulmesin, hem yanaklarim opulmesin mantigidir🤣😁sen git kumda oyna derler adama!
@@desertaxe Türkiye de Arıcılık konusundaki tarihin yazılmasında benim ailemin önemli yeri vardır. Arı kovanların kırkayak kamyonlarla taşınması gezici arıcılıkta nerdeyse standart bir uygulamadır. Treylerle dağları gezemezsin. Arıcılığın ticari olarak yapıldığı uygulamalarda 400 civarı kovanla göç yapılır. Bir kovanda Max 9 çıta bulunur, 3 katlı kovanlar bile 27 çıta yapar, sanırım burda standart fenni kovanlar dışında bir sistem var. Tabi ananın verimi, oğul verme gibi olaylar yüzünden çoğu zaman 3 katlı kovanlar oluşmaz ya da katlı kovanlar tam çıta dolu olmaz. Bu yöntemin toplamda iki adet avantajı var, birincisi yükleme ve indirme yapmamak, ikincisi arıları yiyen Küçük memeli ve kertenkeleler den korunma. Tabi burda arının bakımını yapacak kişi günün sıcak saatlerinde bazı günler 8 saat yüksekte çalışacaktır. İş güvenliğinde risk analizi açısından bakarsak, yüksekten düşme riski düşük değil, düşme durumunda ağır yaralanma riski düşük değil, yaralanma durumunda tıbbi yardıma ulaşamama riski düşük değil. Türkiye de bu uygulama standart hale gelse her yıl enaz 10 arıcı yüksekten düşerek ölür. Bir fikrin iyi niyetle yapılması ve ilham verici olması onun başarılı olacağı anlamına gelmez. Zaten İLO ve 6331 sayılı iş kanununu ve yüksekte çalışma yönetmeliğini incelerseniz ülkemizde böyle bir çalışma modelinin yasaya uygun olmadığını siz de anlayabilirsiniz. Ben Süleyman Erdem'in yeğeni, Emrah Zararsız'ın kuzeniyim. Arıcılık konusunda bu gün akıl yürütmeye başlamadım.
tebrikler oldukça akıllıca
Arı uçus tahtası bisiklet carkı ve boruyla olusturulacak sistemle 10saniye kapanır.borulara kapak altına gelecek şeklde eğri bir demir kaynatılır.arkadan çark az çevr
Sizi ve girişimci arkadası teprik ederim
şu muhabbete hayran kalıyorum
bütün aricılar seker kullanmıyor
peki bukadar sekerli bal nereden geliyor :)
Ekrana bir kaç arıcı çıkıyor Türkiye’de 59 bin arıcı var 7 milyon 991 bin kovan var .
@@bilgehankara1319 arıya seker vermeyince guc toplayamaz calisamaz fazlasini verince bala ekler diye biliyirum
Kemal bey biber çimleri çok yavaş büyüyor çimleri sızın videoları izleyerek yapıyorum geçen sene çok güzeldi ALLAH ŞÜKÜR
Baba olmasa yapamaz bay destek baba sağ olsun
Baştan sona izlemedim.bu arılar oğul vermiyormu? yada kovanları nasıl kontrol ediyorsunuz ?
Kral ya. Süpersin dostum