CSS Grid ile Adım Adım Site Tasarımı-6.Bölüm(Flex Yöntemiyle İçerik Alanı Oluşturma)

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 15 ธ.ค. 2024

ความคิดเห็น • 11

  • @hemzevahabov5877
    @hemzevahabov5877 3 ปีที่แล้ว +1

    Salam hocam. Bence "displey flex" ile çalışmak daha avantajlı. "Grid sistem" biraz ondan daha fazla zaman alıyor. Doğrumu düşünüyorum? Yani hər şey "displey flex" ile yapmak.

    • @WebMucidi
      @WebMucidi  3 ปีที่แล้ว +1

      Aleyküm selam Hemze. Senin de dediğin gibi flexbox kullanımı birçok yerde daha pratik oluyor. Ancak örnekte de belirttiğimiz gibi layout tasarımı gibi öngörülebilir sayfa dizilişinde grid kullanıp bölümleri parsellemek de sağlam bir yapı oluşturmamızı sağlıyor. Her ne kadar kontrolümüz dahilinde ve responsive ruhuna daha yatkın olsa da adı üstünde flex biraz oynak ve değişken durumlar oluşturabiliyor zaman zaman.
      Özellikle layout tasarımında neyin nerede duracağını grid ile daha keskin bir biçimde belirlemek tercih sebebi olabilir. Ancak içerik için kesinlikle flex büyük nimet. Float ve position la yaşadığımız cebelleşmeleri düşündükçe flex yapısını evladım gibi sevesim geliyor :))
      Değerli görüşlerin ve katkın için çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere...

  • @hikmtkrimov5577
    @hikmtkrimov5577 4 ปีที่แล้ว

    hocam mobil gorunume gecerken forograflar buyuk kalıyo

    • @WebMucidi
      @WebMucidi  4 ปีที่แล้ว

      Merhaba,mobil uyumluluk videomuz yayındadır. İyi seyirler dilerim...

  • @melisaaltemur5753
    @melisaaltemur5753 5 ปีที่แล้ว +1

    👍

  • @alikorkmaz5364
    @alikorkmaz5364 4 ปีที่แล้ว

    nth child yerine başka bişey yazamazmıyız nolur cevap verin

    • @WebMucidi
      @WebMucidi  4 ปีที่แล้ว

      Merhaba Ali bey, istediğiniz çocuk nesneye bir class ataması yapıp o şekilde özel olarak bir seçiciyle ulaşabilirsiniz. Tam olarak neden başka birşey yazmak istediğinizi öğrenebilirsem belki daha iyi yardımcı olabilirim. İyi çalışmalar dilerim...

    • @alikorkmaz5364
      @alikorkmaz5364 4 ปีที่แล้ว

      @@WebMucidi acaba başka grid tabanlı web sitesi örnekleri varmı

  • @burhanakcan7350
    @burhanakcan7350 4 ปีที่แล้ว +1

    Abi sana 2 sörum olcak,
    1) Bazi "Html&Css'i kaç günde ögrenebilirim" Könularda 2 hafta ,1ay gibi cevaplar verilmiş. Sizce bu sürede senin yaptigin siteyi yapabilmek münkunmu?
    Ben 2,3 aydir ügraşiyorum,
    Ve hala Css ile uğrasiyorum.
    2) Senin yaptigin bir siteyi
    Örtalama 300 satirlik bir kodla yazmak yerine 50-100 Satirla yazmak münkunmu, Sitenin daha hizli acilmasi açisindan?.

    • @WebMucidi
      @WebMucidi  4 ปีที่แล้ว

      Burhan merhaba,öncelikle soruna bu kadar gecikmeli cevap verebilmiş olduğum için kusura bakma. Umarım bu geçen 2 hafta içerisinde önemli mesafe katedebilmişsindir Html&Css konusunda :)) Sorulara yanıt verecek olursak öncelikle bu iş için kesin süreler sınırlar koymak çok doğru olmaz. Aslına bakarsan tasarım işi ben öğrendim oldu denecek bir iş değil zaten,devamlı yaşayan gelişen dinamik bir süreç. İşin teorik kısmını ve temelini anlamak belki bir haftada bile mümkün olabiliyorken pratik kazanmak,modern tasarımlar üretmek oldukça uzun bir zaman ve çaba gerektirecektir haliyle. İkinci soruya gelecek olursak evet daha az satırla daha çok iş prensibi bizim için önemli bir hedef olmakla birlikte sitenin hızlı açılmasını bire bir etkileyen çok daha önemli faktörler arasında daha arka sıralarda kalır önem olarak.Sonuç olarak sana tavsiyem sanki bir müşteriden iş almışcasına bir projeye odaklanman ve iyi kötü demeden 1,2,3 ... siteler tasarlayarak seviyeni daha ileriye taşıman olacaktır. Çıktığın bu yolda sana başarılar ve kolaylıklar diliyorum...

    • @burhanakcan7350
      @burhanakcan7350 4 ปีที่แล้ว

      @@WebMucidi çok saolun geri dönuş için, bu 2 haftada baya iyi geliştirebildim.