#casaveche

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 6 ก.ย. 2024
  • #casaverde2022 #celmairapidșantier #casaveche
    Ferestre - perfectview.ro - view@perfectview.ro - Gabriel Ionescu 0720 444 251. Menționează codul de reducere "Buhnici" pentru un preț mai bun.
    Sere Codlea - www.serecodlea... - contact@serecodlea.ro
    Costi Tistea - caseclt.ro - costi.tistea@caseclt.ro
    Ovidiu Țifui - tifui.ro - office@pompedecaldura.eu
    Dă un like și urmărește-ne și pe:
    / casebune.ro
    / casebune.ro

ความคิดเห็น • 80

  • @radu.zinca12
    @radu.zinca12 ปีที่แล้ว +1

    Am avut si eu onoarea sa construiesc cu Costy in aceasta vara o casa de mici dimensiuni (83 mp) si pot spune ca a venit pe santier in fiecare zi si s-a asigurat ca totul e realizat corect. Nu-mi pot exprima in cuvinte respectul pentru acest om si nu cred ca o sa ii pot multumi vreodata suficient pentru ajutorul pe care l-am primit.

  • @georgedumitrache3320
    @georgedumitrache3320 2 ปีที่แล้ว +38

    Vrem mai multe clipuri de la casa veche 👍👍👍👍👍👍👍👍👍

  • @ionpirva915
    @ionpirva915 2 ปีที่แล้ว +2

    Costi ești un om adevărat din toate punctele de vedere să îți de-a Dumnezeu multa sanatate

  • @sofiacroitoru5972
    @sofiacroitoru5972 2 ปีที่แล้ว +5

    Iar D-l Tifui este cel mai inteligent, muncitor, responsabil, serios IL ador👏

  • @adrianmunteanu4827
    @adrianmunteanu4827 2 ปีที่แล้ว +10

    Sunt foarte curios ce o să iasă din #casaveche. Felicitări!

  • @cualtiochi
    @cualtiochi 2 ปีที่แล้ว +1

    Nimeni nu poate avea *predictibilitate George...iar când vine vorba despre a avea buget pentru o casă în zilele noastre, e aproape o loterie să ieși la gata chiar și cu acei 15-20% puși *deoparte pentru neprevăzut! Eu mă apuc anul ăsta de *o casă* dar habar n-am când și cu ce buget o voi termina...asta în cazul voi "pune mâna" și eu! Spor și succes 👍👏

  • @GolfAlh
    @GolfAlh 2 ปีที่แล้ว +2

    Foarte interesant subiectul Casa Veche, păcat ca a fost cam neglijat din punctul meu de vedere! Mai multe video și mai dese pls!

  • @mariapopescu1904
    @mariapopescu1904 2 ปีที่แล้ว

    Felicitări pentru tot ce faci,fiecare să folosească ce dorește și consideră că îl satisface,sunt informații foarte utile,păcat că la mana de lucru stăm ptost

  • @CasaDeITst
    @CasaDeITst 2 ปีที่แล้ว +1

    Este senzational de tare procesul de constructie a unei asemenea case. Tocmai ce am ridicat o casa pe timber frame si a durat 3 saptamani de la fundatie pana cand au plecat cei de la Dimmer si pot sa ma apuc de instalatiile interioare. Nu mi-a venit sa cred cat de repede ne-am miscat

  • @danielparfeni6858
    @danielparfeni6858 2 ปีที่แล้ว +3

    Bravo Costi , mare om !

  • @danielbalcan6270
    @danielbalcan6270 2 ปีที่แล้ว +3

    Sună excelent dacă lemnul provine din surse sustenabile garantat 100%. Ar fi nemaipomenit dacă ați putea dezvolta puțin tema aceasta.

    • @CaseBune
      @CaseBune  2 ปีที่แล้ว +4

      Furnizorul are toate certificările publice. Folosim doar lemn FSC 100% www.klh.at/en/approvals-certificates/

  • @sofiacroitoru5972
    @sofiacroitoru5972 2 ปีที่แล้ว +5

    Adevarul este ca ai parteneri numai oameni super profesionisti🧠

  • @seeg1688
    @seeg1688 2 ปีที่แล้ว

    Eu râd pt că am construit cu o frică foarte mare și într-un timp foarte scurt. 2 echipe una la gard - 4 zile și alta la casa din lemn simplu nu avioane (CLT) - 9 zile echivalentul în roșu. Eu am experiență care tinde spre zero. Daca vrei sa faci ceva: citești întrebi în mai multe locuri și iei deciziile. Suma este modestă. Mai mult nu spun. Dar când văd câtă conductăraie se montează mai nou și se ascunde în pereți care când iese apa deja este târziu.

  • @adriandragocea
    @adriandragocea 2 ปีที่แล้ว +2

    Daca este posibil, ar fi interesant dacă ați specifica durata și prețul pentru fiecare operație în parte și prin operatie mă refer la etapele mari in realizarea construcției precum: proiectarea de arhitectura, proiectarea de structură, proiectare de instalații, managementul proiectului, infrastructura, suprastructura, finisajele exterioare, finisajele interioare, tâmplăriile, sistemul de încălzire, sistemul de ventilație, instalatia electrica, organizarea șantierului, amenajarea terenului și cred că am zis cam tot 😂. Consider că ar fi util pentru cei ce te urmăresc să înțeleagă un cost raportat la timpul de executie ca ulterior aceștia să tragă concluzia daca este mai puțin costisitor, eficient și sustemabil să facă așa cum ai făcut tu.
    Că și incheiere sunt bucuros că aduci o forma de educație în realizarea unei construcții (eu personal așa o vadă) și este un pas important în ceea ce însemna a construii eficient și sustenabil. Multa bafta!

    • @CaseBune
      @CaseBune  2 ปีที่แล้ว

      Vezi următorul clip. 😉

    • @blackzxr6900
      @blackzxr6900 2 ปีที่แล้ว

      Asta aștept și eu, sunt multe metode de construcții, vreau sa vad dacă aceasta construcție sta deasupra unei construcții clasice pe blocuri ceramice în materie de costuri, exploatare și sustenabilitate

  • @alinrusu8749
    @alinrusu8749 2 ปีที่แล้ว

    Asteptam de mult un clip de la casa veche👍

  • @capracutreiiezi
    @capracutreiiezi 2 ปีที่แล้ว

    Super interesant, mai vrem!

  • @mneriedaniel1291
    @mneriedaniel1291 2 ปีที่แล้ว

    Felicitări

  • @mlg779
    @mlg779 2 ปีที่แล้ว +2

    Macaraua in romania trebuie sa aiba acelas pret ca si in europa. Cand cumperi o macara nu o cumperi mai ieftin daca esti din Romania. Deci si in Romania trebuie sa-ti recuperezi banii investiti.

    • @CaseBune
      @CaseBune  2 ปีที่แล้ว +1

      Macaragiul însă nu are același cost de trai și nici salariul nu este ca in Vest. Încă mai trăim intr-o țară accesibilă.

    • @imiplacesaconduc6302
      @imiplacesaconduc6302 2 ปีที่แล้ว

      @@CaseBune din experienta proprie: in 2014-2016, un macaragiu castiga 1500 - 2000 euro/luna + diurna + hotel + masina de serviciu (Logan, Skoda Rapid etc.).
      Macaragiu pe automacara de 90 tone.
      Edit: salariu NET cu toate taxele incluse

    • @emil10139
      @emil10139 2 ปีที่แล้ว

      @@CaseBune Din pacate costul de trai la fel ca in Spania, iar salariile in constructii au ajuns mai mari in Romania. Deci ce sustine @mlg779 mi se pare corect.

  • @adrianpopute3490
    @adrianpopute3490 2 ปีที่แล้ว

    O Doamne sa castig o data la loto sa pot sa imi fac si eu casa dasta smechera, eu vreau sa fie mare, am deja modelul de casa pe care vreau sa il fac, eu zic ca rupe orice casa din romania, cel putin pe cele contemporane😀

  • @macoveialex6823
    @macoveialex6823 2 ปีที่แล้ว

    Ai schimbat total proiectul?

  • @alexandruvarganici7094
    @alexandruvarganici7094 2 ปีที่แล้ว

    Extensia este deja asamblată (la cornișă)?Wow!

  • @MinteaSIcredintele
    @MinteaSIcredintele 2 ปีที่แล้ว

    Se poate crea și un bloc de 5-10 etaje cu CLT? Ce durată de viață ar avea cu aproximație?

    • @CostiTisteaCLT
      @CostiTisteaCLT 2 ปีที่แล้ว

      Exista deja de foarte mulți ani construcții din CLT care depășesc 10 etaje. Personal am participat la construcții multietajate din CLT printre care și una de 13 etaje. In acest moment colaborez cu un birou de inginerie care proiectează un bloc de 25 de etaje in Brazilia. Durata depinde doar de protecția pe care o primește structura. Dacă este realizată corespunzător poate sa dureze mai mult de 150 de ani.

    • @CaseBune
      @CaseBune  2 ปีที่แล้ว

      Da. Durata de viață este de sute de ani dacă lemnul nu stă ud cu săptămânile iar incendiile sunt stinse in prima oră.

  • @GabiArdeal
    @GabiArdeal 2 ปีที่แล้ว +1

    👏 👌

  • @bobo_bughi
    @bobo_bughi 2 ปีที่แล้ว +1

    Costi Tistea Costyedil clipuri frumoase

  • @alxenache
    @alxenache 2 ปีที่แล้ว

    Care este procesul de licitatii? Ce platforma folositi? Cine este responsabil pentru acest proces?

    • @CaseBune
      @CaseBune  2 ปีที่แล้ว

      Vezi următorul clip cu managerul de proiect.

  • @yamahacip
    @yamahacip 2 ปีที่แล้ว +1

    Te salut George, îți mulțumesc pentru clipurile educative, dar trebuie neaparat sa fii mai atent la detalii, mai ales afirmații de genul “dar totuși suntem in România, nu ar trebui sa fie mai ieftină forța de munca?”
    Asta ii exact ca și problema cu jignirea femeilor intr-un moment de “slăbiciune” sa zicem al tău care a avut loc recent.
    Totul se reduce la forța de munca, nici măcar expertul costel nu are ce sa facă dacă nu are oameni cu cine sa muncească. In loc sa tot “dezonorați” clasa muncitoare, care din motive diverse pot fii in situația financiară sau poziția socială defavorabilă, mai bine onorații cu un salar ca și in afara, sa nu ne mai plângem ca pleacă oamenii dincolo la munca, mai bine ajutați-i cu ce puteți, cursuri de specialitate, un contract bun de munca sau alte lucruri.
    Și dacă totuși facem totul ca la carte, de ce nu angajezi o firma de construcții care sa muncească pe proiect cu șef echipa, cu echipament și salopete, de ce oameni la zi cu munca, poate fără obligații contractuale și alte lucruri deochiate (excludem cazul de fata, și generalizam, ca sa nu te simți jignit într-un fel sau altul).
    Hai sa nu mai fim rai George, fără comentarii fără rost la adresa muncitorilor, fără discuții despre cât trebuie sa-i plătim pe romani in România, ca de multe ori pentru voi va gândiți la cel mai bun salar/câștig, dar când altul sa va facă o prestare serviciu la un preț ca in afara, deveniți cei mai buni negociatori.
    Multă bafta in continuare in a presta servicii de calitate și respect pt oricine oricând .

    • @CaseBune
      @CaseBune  2 ปีที่แล้ว

      Îți propun să nu ghicești cum gândește și se comportă un om pe care nu îl cunoști. Referința la costul unui macaragiu este relevantă din două motive. 1 Macaragiul muncește intr-o piață competitivă. Prețul și calitatea selectează când ai de unde alege. Un cost de 350 de euro pe zi este competitiv in Romania. Părerile noastre nu au relevanță. Piața reglează asta. 2. Nu e nimeni obligat să facă nimic pentru nimeni de pomană. Nu a venit nici un muncitor sa facă voluntariat la noi. E datoria fiecăruia să facă o muncă buna ori sa o plătească la timp și conform înțelegerii. Asta e cel mai de bun simt lucru pe care îl pot face. Dacă vrei sa discutam însă despre productivitatea oamenilor raportat la cat plătim, îți pot spune ca am avut echipe care taxau 10 ore pe zi, erau pe santier 7 și munceau efectiv 4. Da, as plăti dublu dacă as avea randament dublu. Așa am pierdut dublu timp și am plătit dublu manopera pentru demolare.

    • @yamahacip
      @yamahacip 2 ปีที่แล้ว

      @@CaseBune nu is ghicitoare si nu m.am legat de cum gandeste si se comporta nici un personaj din clip, am comentat la ceea ce am auzit in clip, ceea ce cred ca nu este deplasat sau jignitor intr.un fel sau altul, pana la urma criticile sunt tot un feedback. Fiecare alege ce si cu cine doreste sa munceasca in fct de criteriile pe care le prioritizează si bineinteles de capital. Nu dorim sa platim mult, dar totusi lucrul sa fie productiv si calitativ. Este o vorba in popor "nu.i prost cine cere, ii prost ala care da" se aplica in ambele tabere (beneficiar, muncitor)
      Însă capacitatea celor mai multi de a percepe nevoia celuilalt, este pusa pe locul 2-3 intenționat, profitat la maxim sa stoarcem banii (si acest lucru se aplica la ce in ambele tabere).
      Bafta si succes cu santierul 👍

    • @CostiTisteaCLT
      @CostiTisteaCLT 2 ปีที่แล้ว

      Nu văd nimic rău in ce a zis George. Mâna de lucru in Romania este mai scumpă decât in occident! Și aici ma refer nu doar la profesioniști ci și la muncitori necalificați. Poți sa crezi ca anul trecut am avut o oferta de preț de la o echipa din Germania/Italia/Austria cu 25% mai mică decât de la echipa din Romania? Diferența între cele doua echipe era și experiența. Cei din occident cu 25 de ani de experiența Vs 0 ani Romania. In plus pot să-ți garantez ca știu profesioniști romani care s-au întors definitiv din străinătate și practica prețuri mai mici decât cei din Romania. Comisioanele și adausurile in Ro sunt de 100% in măsura in care Occidentul aplica doar 5/10%. Pot argumenta ce spun dar as dori același lucru din partea ta!

  • @maryan7926
    @maryan7926 2 ปีที่แล้ว +1

    Ar fi interesant un calcul grosier. Adica, casa din videoclip,facuta traditional din caramizi costa X, facuta din placajele alea Y. Ca si nenea ala vedeta...nu cred ca are onorariu ca un mester traditional.

    • @CaseBune
      @CaseBune  2 ปีที่แล้ว

      Vom avea detaliate.

  • @georgenistor6641
    @georgenistor6641 2 ปีที่แล้ว +1

    M-ai spart, chiar a fost o lovitura de teatru, nu ma asteptam sa adaugi clt, la o casa veche.
    Sunt curios cum va arata proictul final "low" cost.
    Esti printre putinii carora le dau like la majoritatea videourilor inainte sa vad despre ce este vorba.

    • @CaseBune
      @CaseBune  2 ปีที่แล้ว +1

      O sa merite.

  • @Kaboo24
    @Kaboo24 2 ปีที่แล้ว

    Sunt curios cu casa veche la fel de mult pe cat ma macina gandul cum ai obtinut o? Legal vorbind ...

    • @CaseBune
      @CaseBune  2 ปีที่แล้ว +1

      Am cumparat-o de ceva timp. De ce e important?

    • @Kaboo24
      @Kaboo24 2 ปีที่แล้ว

      @@CaseBune Ce raspuns prezidential ! Ms de raspuns

    • @stefanionescu2999
      @stefanionescu2999 2 ปีที่แล้ว

      L ai prins, a furat-o😅😅😅

    • @stefanionescu2999
      @stefanionescu2999 2 ปีที่แล้ว

      Nu monitorizezi pe cine trebuie, vezi bugetarii care nu și pot justifica averi impresionante.

    • @georgedumitrache3320
      @georgedumitrache3320 2 ปีที่แล้ว

      Cum ii fu....e grija pe romani de banii altuia🤦‍♂️👎.
      Ai găsit pe cine sa bănuiești de ilegalități.
      Mult ne trebuie sa ne civilizam.

  • @PROCONSTRUCT85
    @PROCONSTRUCT85 2 ปีที่แล้ว

    Aia numiti voi fundatie pentru structura usoara???aia este o fundatie pentru o cladire din betoane si zidarie pentru cel putin 2 nivele...stiu ce vorbesc sunt in domeniu constructiilor.

    • @CostiTisteaCLT
      @CostiTisteaCLT 2 ปีที่แล้ว +3

      Dacă la o construcție cu doua nivele din betoane sau cărămida este suficient beton, comparativ cu ce am făcut și noi, as dori mai multe argumente din partea dumneavoastră. In Romania exista vorba aceea: “Lasă ca merge și așa”. Noi respectam adevăratele criterii ale unei construcții, indiferent de natura ei. Este simplu sa zici: “știu ce vorbesc, sunt in domeniul construcțiilor” fără sa argumentezi.

  • @tinelcojocariu383
    @tinelcojocariu383 2 ปีที่แล้ว

    👏👏👏🙏

  • @imiplacesaconduc6302
    @imiplacesaconduc6302 2 ปีที่แล้ว +1

    Domnii care lucreaza la fundatie, purtam si noi echipament de protectie? 😂

    • @CaseBune
      @CaseBune  2 ปีที่แล้ว

      Ce fel de echipament special se cere pentru faza asta?

    • @cetaree
      @cetaree 2 ปีที่แล้ว +1

      Casca, vesta si bocanci, pentru ca practic e santier din momentul in care se sapa prima lopata.

  • @neculaigabrielzaharia7825
    @neculaigabrielzaharia7825 2 ปีที่แล้ว

    Cum pot contacta cu Costi

    • @CaseBune
      @CaseBune  2 ปีที่แล้ว +1

      www.caseclt.ro

    • @CostiTisteaCLT
      @CostiTisteaCLT 2 ปีที่แล้ว

      costi.tistea@caseclt.ro

  • @lucian.stancu01
    @lucian.stancu01 2 ปีที่แล้ว

    Un house tour la #casabuhnici cand?

    • @CaseBune
      @CaseBune  2 ปีที่แล้ว

      Am arătat casa pana la mutare de zeci de ori. Cred că nu am omis nimic important.

  • @danimosiu7415
    @danimosiu7415 2 ปีที่แล้ว

    Bravos! sa sarim toti pe clt ca doar avem paduri! no f. way!!!!

    • @CaseBune
      @CaseBune  2 ปีที่แล้ว

      Lemnul exploatat sustenabil generează de 2-5 ori mai puțină poluare față de o casă din beton și cărămidă.

  • @marianaciulpan1224
    @marianaciulpan1224 2 ปีที่แล้ว +1

    😋👌👍👏👏🙏

  • @seraf7780
    @seraf7780 2 ปีที่แล้ว

    Ai demolat casa veche ?

  • @semanuel77
    @semanuel77 2 ปีที่แล้ว +1

    pana la urma nu te-ai putut abtine :) si tot o faci lata :)))

  • @ClaudiuLuca
    @ClaudiuLuca 2 ปีที่แล้ว +1

    Iar te lauzi ca publici costurile?
    Asa ai facut si acum 5 ani cu prima casa ... ba chiar atunci te laudai ca faci public si proiectul ... si pana la final nu ai mai facut publica niciuna dintre aceste informatii.

    • @CaseBune
      @CaseBune  2 ปีที่แล้ว

      Am publicat cea mai mare parte din costuri, mai ales cele relevante. In clipuri spunem foarte des costurile la orice arătăm. Din păcate însă, proiectul e proprietatea intelectuală a echipei de arhitectura și… s-au răzgândit după ce am agreat inițial verbal publicarea. La CasaVeche avem însă transparență mult mai mare. Vezi clipul deja prezentat cu proiectul.

  • @Rotaru1
    @Rotaru1 2 ปีที่แล้ว

    Ați terminat casa până la momentul actual

  • @iacobconstantinciprian
    @iacobconstantinciprian 2 ปีที่แล้ว

    casa de lem i-a foc caeramida este sfântă

    • @CaseBune
      @CaseBune  2 ปีที่แล้ว

      Dimpotrivă. CLT-ul rezistă mai bine la incendiu decât betonul.

    • @iacobconstantinciprian
      @iacobconstantinciprian 2 ปีที่แล้ว

      @@CaseBune Nu eu sunt inginer Lemnul Arde si Re la baza lui o rezistentă mai mică, , cărămida este făcută din pămant galben nisip si ... bagată la o temeperatură de 1800 C ,eu stau intr-o casă de lemn . Apar crăpături, deoarece lemnu din cauza razelor uve lucrează.căt privește politirenu expandat el se dilată in timpul căldurii, iar in timpul iernii se strânge , vata bazaltică, are o rezistentă crescută. petru acustică trebuie plută deoarece are un coeficient landa crescut 0,00 decibeli

    • @iacobconstantinciprian
      @iacobconstantinciprian 2 ปีที่แล้ว

      @@CaseBune eu Am un proiect din tigări să fac o casă, iată calculul tutunarilor, 50*31=1550. 1550*12=18600, 18600*15=279,000. Casa ve fi partrer imi este greu de unul singur, banii se duc dragostea rămăne.peste parterer vine planșseu, apoi pod

    • @marianaciulpan1224
      @marianaciulpan1224 2 ปีที่แล้ว

      @@iacobconstantinciprian o chestie aiurea nerealizabila spusa la mișto

    • @CostiTisteaCLT
      @CostiTisteaCLT ปีที่แล้ว

      @@iacobconstantinciprian Personal nu am înțeles absolut nimic din ce ai scris. Care este specializarea ta de fapt? Mi-ar plăcea totuși sa te Invit la o dezbatere live cu niște specialiști unde tu ai putea să-ți exprimi opiniile legate de coeficienți termici, acustici etc. Ce zici?

  • @razvanmarian6390
    @razvanmarian6390 2 ปีที่แล้ว +2