Casa cu pridvor - Partea III - vizita de șantier

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 8 ก.ย. 2024
  • E una dintre cele mai îndrăgite case de pe site-ul Miolk.
    Pridvorul a fost cerința cheie....alături de lumină și aspectul tradițional.
    Am profitat de o vizită la șantier și am discutat mai pe larg cu Cătălin Caraza - autorul soluțiilor de structură, inginer proiectant specializat pe structuri din lemn, co-fondator al biroului Inginerie Creativă.
    În general, când vine vorba despre case, primul gând e: ce mare lucru pentru un structurist!? Câțiva pereți, un acoperiș și gata - prea simplu. Casa cu pridvor este un exemplu foarte bun pentru ”ba nu!” :)
    Aveți ocazia de a vedea cum gravitația poate face show, cum dansează de la un tirant la o coamă și apoi la niște căpriori - plecând dintr-o parte a casei și descărcând în celălalt capăt. Mai vorbim despre ce înseamnă pentru un proiectant să meargă și să execute pe șantier ceea ce a desenat.
    Iar la final aflăm că sunt patru direcții prin care un proiectant dedicat poate eficientiza bugetul final al casei.
    Mulțumiri lui Vlad Florea. Cadrele frumoase din filmare i se datorează, cât și regia montajului. Irina Solomon, mulțumiri pentru editare și fler.
    Acest episod este pregătit de alte două episoade publicate anterior pe canalul Miolk:
    Casa cu pridvor - Partea 1 • Casa cu pridvor - Part...
    unde am arătat care sunt elementele de casă tradițională care au fost folosite pentru fațadele acestei case și cum le-am descoperit/ descifrat. Am explicat ce spune zona climatică în care se află casa despre folosirea pridvorului în Frătăuți. Am făcut un tur prin simularea 3D a exteriorului casei.
    Casa cu Pridvor - Partea 2 • Casa cu pridvor - Part...
    în care descifrăm interiorul. Povestim despre camera surpriză și cum și-a găsit fiecare încăpere poziția față de traseul soarelui. Vedem poze și mici filmări din timpul șantierului mulțumită echipei Inginerie Creativă care a participat alături de ProBuilding la montajul panourilor de CLT sub umbrela Integrall Building.
    Pentru cei care nu au răbdare să urmărească materiale video, căsuța e explicată și ilustrată pe site: miolk.ro/casa-...

ความคิดเห็น • 15

  • @MIOLK
    @MIOLK  ปีที่แล้ว +3

    Poate ajută și câteva date despre dimensiunile casei 😀: are subsol total, garaj dublu și pridvor pe 3 laturi, pe lângă parterul locuibil și mansardă. Subsolul de 87mp utili e pe toată amprenta parterului. Garajul pentru două mașini de 32mp utili e lipit de zona locuibilă protejând latura de nord. Pridvorul de cca 60mp utili se desfășoară generos pe 3 laturi ale casei (pe sud are ccca 3m adâncime cu tot cu streașină) . Suprafața utilă totală a casei este de 361mp. Amprenta casei are 13,64m x 17,45m. Are trei niveluri: subsol, parter și mansardă. Suprafața totală desfășurată (doar casa, fără bucătăria de vară) , adică suprafața utilă plus cea a pereților este de 437mp.

  • @elenagrecu5369
    @elenagrecu5369 ปีที่แล้ว

    Acoperis = arta , bravo domnule

  • @michaeltom5465
    @michaeltom5465 ปีที่แล้ว +1

    Ceva de genul asta ar trebuii sa construiasca toti Romanii ca sa ne aratam identitatea, pt ca este extrem de frumoasa arhitectira veche combinata cu cea noua.

  • @ChrisL0K
    @ChrisL0K ปีที่แล้ว +1

    Foarte misto! Keep it up :) deasemenea ne-ar ajuta daca ati crea si playlisturile aferente fiecarei case prezentate - just a thought ...

    • @MIOLK
      @MIOLK  ปีที่แล้ว +1

      very good thought :). Chiar am pus pe lista noastră de ”to do”. Mulțumim!

  • @MultiAng3l0
    @MultiAng3l0 ปีที่แล้ว

    frumoase solutiile la mansarda!

  • @florintirlea8374
    @florintirlea8374 ปีที่แล้ว

    Toate bune si frumoase! cat ai sageata in acel varf de triunghi. Sectiunea de sus a triunghiului cat la suta este utilizata?
    Cat este forta de intindere in tiranti kN?

  • @ELECTRICLIFE4U
    @ELECTRICLIFE4U ปีที่แล้ว

    👍👍👍👍👍👍

  • @IZOTV
    @IZOTV ปีที่แล้ว

    👍🏼

  • @direstraitslondon6034
    @direstraitslondon6034 ปีที่แล้ว +1

    ARSTIST cel care a faucut partea de tamplaire ! Impecabil...meticulos...! Mai rar asa meseriasi...! O placere sa vezi cum este executat....! Cand ai un arhitect foarte bun si o asa echipa de tamplari...atunci deja vorbesti de o casa normala...de lux....!

  • @napoleono16
    @napoleono16 ปีที่แล้ว

    In poze am vazut un XPS verde, iar la detalii la inceput apare XPS-ul cu lamdba de 0.031. Puteti va rog sa-mi spuneti ce fel de XPS s-a folosit cu aceasta caracteristica? Initial m-am gandit ca e ceva grafitat, dar vazand culoarea verde, cred ca putem exclude aceasta varianta. Multumesc.

    • @MIOLK
      @MIOLK  ปีที่แล้ว +1

      Ce ochi bun :) Complimente! În șantier s-a folosit Fibran, cu lambda de 0,034.

    • @napoleono16
      @napoleono16 ปีที่แล้ว +1

      @@MIOLK sunt si eu in constructii, un fel de manager de proiect la propria casa :) si in ultimii ~2 ani ma tot documentez in privinta materialelor.

    • @MIOLK
      @MIOLK  ปีที่แล้ว

      @@napoleono16 în ceea ce privește anvelopanta (conturul care separă interiorul casei de exterior) tipul de materiale, lambda-urile și grosimile de punere în operă le calculăm în cadrul Pachetului de conformare energetică (pe baza uneltelor de calcul ale Institutului de Case Pasive)

  • @coriuta4142
    @coriuta4142 ปีที่แล้ว

    Nu stiu cum il cheama pe baiat, dar e super tare! Fufa parca face reclame la crema de maini... Lasa fata specialistii sa vorbeasca, sincer...edti praf