Hi-Fi Sohbetleri - 8.Bölüm - Mustafa Uğurlu - 2. Kısım

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 13 ธ.ค. 2024

ความคิดเห็น • 34

  • @instantjuice7283
    @instantjuice7283 4 หลายเดือนก่อน +1

    Ağzınızdan bal damlıyor,emeğinize sağlık...

  • @BarsKuru-bq7xh
    @BarsKuru-bq7xh 5 หลายเดือนก่อน +2

    emeginize sağlık çok harika bir program olmuş. 2. bölümü merakla bekliyoruz. karşıyakadan sevgiler Saygılar.

  • @meeckemann5692
    @meeckemann5692 5 หลายเดือนก่อน +3

    80'lerde muzikevi isletiyorduk, bir grup cihazimiz Sony ve Technics, diger grup cihazimz Pioneer idi ve HPM 60 ile SX 750 ikilisi vazgecilmezdi. Bunlara bagli iki PL 117 pikap, ctf 700 ve ctf 1000 teyplerimiz ve simdi modelini hatirlayamadigim nefis bir Pioneer equalizer'imiz vardi. Diger aletleri saymayayim. Cok guzel sesler, cok guzel muzikler ve cok guzel zamanlardi.

  • @kaankaral
    @kaankaral 5 หลายเดือนก่อน +2

    Teşekkürler bu güzel video iin. Emekleirne zağlık.

  • @ercumenttemel2935
    @ercumenttemel2935 5 หลายเดือนก่อน +2

    Çok güzel bir çekim olmuş. Mağaza çekimini bekliyoruz. Teşekkürler.

  • @alanhosman8185
    @alanhosman8185 16 วันที่ผ่านมา +2

    Sevgili Mustafa kardeşim artık üst frekanslarda D sınıfı çok küçük kayıp yapıyorlar. Hatta damping factor 8800/8 ohm larda olan ama THD 0,0008olan ampliler var. Class D artık yerleşmeye başladı.

  • @alanhosman8185
    @alanhosman8185 16 วันที่ผ่านมา +1

    Aynen katılıyorum. Pionerr SX 750 ve HPM 60 kesin eşleşmiş en iyi takımdı.

  • @ugurpekin-rm2sh
    @ugurpekin-rm2sh 5 หลายเดือนก่อน +4

    Yılların tecrübesi ve sonucu,başarı tesadüf değildir…

  • @hacmustafaus173
    @hacmustafaus173 5 หลายเดือนก่อน +2

    Amplifikatör şaşırtıcı derecede harika....

  • @mehmetaydogan4532
    @mehmetaydogan4532 8 วันที่ผ่านมา

    Yamaha RX 497 AMFİ mükemmel tatlı sesi vardır, ayrıca saubvofer çıkışı vardır. aktif saubvofer kullandığınızda mükemmel bas sesleri alırsınız.saygılar🎉

  • @anltiryakiler7050
    @anltiryakiler7050 5 หลายเดือนก่อน +4

    Hi-End sistemin aktif olmasını ifade eden bir tanım değil. Tüm bileşenlerin mevcut standartların en üstünde olduğunu ifade eden pazarlamaya yönelik bir tanımdır. Dsp içeren bazı aktif sistemlerin fletcher munson eğrisine göre düzeltme yapması harika bir özelliktir fakat sistemin kaliteli olup olmaması ile ilgili bir fikir vermez.

    • @mustafaugurlu4522
      @mustafaugurlu4522 5 หลายเดือนก่อน

      Merhaba doğru ve yapıcı yorumunuza teşekkür ederim. Elbette High-End mutlak aktif bir sistem omurgasına mecbur değildir. Aksine High-End gerekli kusursuz bileşenlerden oluşan, tecrübeli insanların amaca uygun cihazlar, ekipmanlarla kurduğu, doğru akustiğe sahip mekanlarda doğru kullanımla bekleneni veren, müziği sevenler için pahalı mükemmel bileşenlerdir. Bu da ciddi maliyetleri, uzun Ar-Ge sürelerini, uluslar arası pazarlamayı servisleri vs. düşünürsek marjinal fayda fiyat örtüşmesi kabul edilebilir... Sonuçta her müzikseverin ulaşabileceği maliyetlerden söz edersek gerçek malumumuzdur... (BURADAN İTİBAREN AŞAĞIDA Kİ METİN UZUN OLMAKLA BERABER BU MESLEĞİ PROFESYONELCE 49 YIL YAPSAMDA AMATÖR RUHU KAYBETMEDEN YAPTIĞIM ARAŞTIRMALARIN NETİCESİDİR) Sohbetimizde bulabildiğimiz amacımıza uygun maliyetli ulaşılabilir hoparlörleri Ar-Ge birikimlerimizle aralarında olabildiğince anlaştırıp 2 veya 3, bazen gerekirse 4 yollu 20Hz...20Kz bandında (çoğu orta yaş üstü bu bandı 16 KHZ CİVARINI DUYAMAMAKTADIR) ARTAN YADA AZALAN DESİBELLE FREKANS SAPMALARINDAN olabildiğince uzak (YUKARIDA BELİTTİĞİNİZ HAKLI KONU) flat cevabı mümkün olan en az bedelle yakalamak için tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Bu açıdan makul bütçe ile her hoparlörün önüne pasif FİLİTRE ile yapılan düzeltmelerle yada DSP yardımıyla yapılabilir. KARŞILAŞTIRIRSAK: Aktif bir kabinin her hoparlörüne uygun güçte ve frekans bandında ayrı bir anfi hemen önüne beklenen cevaba uyan bir fltre koyarsak pasif fltre den daha avantajlı sonuçları daha başarılı alabiliriz, üstelik beklediğimiz frekans cevabı dışında desibel cevabı gerçeğe en yakın sesi duymayı mümkün kılabilir...(Her durumda sistemin girişinde uygun bir limiter doğru olacaktır) Sonuçta bu sistemleri aktif kabinler olarak uygun maliyetlerle edinebiliriz. (Ayrıca bununla anfiler çok kısa kablolarla Hoparlörler üzerinde DAMPİNG faktörlerinide daha etkin gösterecektir, buda seslerin kenar keskinliğini yani anlaşılırlığını arttıcaktır.) Ayrıca yine uygun maliyetli videoda tanıttığımız cihaza bakalım A750 ANFİ (bknz sensonic web site) L+R hoparlör çıkışları iyi tonlanmış 60...80 W, (Bu güçlere ve amaca uygun makul herhangi 2....3 yollu pasif kabin kullanılabiliriz, zor olan alçak frekanslı yani Bas sesleri ayrı bir anfi, uygun bir sub kabin ile ön paneldeki sub volümle kısık seslerde bile ön plana çıkarabiliriz.) Üçüncü bağımsız ayrı volüm 300...500 W (kullanacağımız hp empedasına göre alınacak güç) Özetle 3 ayrı ara ön ayar ( L + R + SUB BASS) istenilen oranlarda volümlenir, ton kontrol ile tonlanır oran master volum ile aralarındaki belirlediğimiz ayrıntıyı bozmadan tolam volum kontrol edilebilir. Bu kulvarda daha ayrıntılı anfi ve aktif kabinler yapmaktayız. Nasipse gelecek sohbetlerde bilgi vereceğim. SAYGILAR IMLA MUSTAFA UĞURLU.

    • @anltiryakiler7050
      @anltiryakiler7050 5 หลายเดือนก่อน

      @@mustafaugurlu4522 Kapsamlı cevabınız için teşekkürler.

  • @BarisSOZUAK
    @BarisSOZUAK 2 วันที่ผ่านมา

    Eskinin cihazları hala çalışacak kadar sağlam. Şimdiki ekonomide bir firma bu kalitede ürünler üretse başka mal satamaz piyasa doyar çünkü ve batar. Zaten çoğu da bundan battı. Artık insanlar da az yer kaplayan ama aynı sesi çıkartan hatta çok ses çıkartmasına da gerek olmayan cihazlar tercih ediyorlar.Hatta bass hoparlörü bile bir tane yetiyor. O yüzden minicik mid ve tiz kabinleri yanında bir tane sub. İş bitiyor. Evinde 150x50x50 cm lik devasa kabinleri insanlar istemiyor. Onları anca o dönemin insanları bilip istiyor maalesef.
    Eski cihazların frekans aralıkları dardı . Bu yüzden de güç o dar aralığa dağıtılırdı. Şimdi kayıtlar da geniş band genişliğine sahip. Duyamasakta o seslerin kaynakta bulunuyor olması ses kalitesini arttırıyor. Haliyle güç te daha geniş aralığa dağıldığında güç spektrumu daha zayıf kalıyor. Haliyle bizler o eski güçlü sesleri bildiğimiz için istiyoruz.

  • @RoockeeR
    @RoockeeR 5 หลายเดือนก่อน +2

    mikemmel..

  • @alanhosman8185
    @alanhosman8185 16 วันที่ผ่านมา +1

    Aktif hoparlörler HıFı için en sadık olan hoparlörlerdir. Yıllarca bu hoparlör sistemleri layıt stüdyolarında kullanılmıştır.

    • @duayenmutfak5624
      @duayenmutfak5624 3 วันที่ผ่านมา

      merhaba size nasil ulaşabilirim

    • @alanhosman8185
      @alanhosman8185 3 วันที่ผ่านมา

      @duayenmutfak5624 iyi akşamlar. Buradan ulaşmanız mümkün. Aklınızda bir soru varsa paylaşın lütfen.

  • @ahmetalp4228
    @ahmetalp4228 5 หลายเดือนก่อน +2

    Ben sizi izlerken imrendim. Fakat bu bilgi birikimi ve tecrübeyi neden bir "dev markaya" çeviremediniz, sormak isterim. Cihaz komponentleri ithal sebep bu mudur? Ne dersiniz.

    • @mustafaugurlu4522
      @mustafaugurlu4522 5 หลายเดือนก่อน +3

      Teşekkür ederim. Amatör ruhlu profesyonelim diyebirim. Adetli Seri üretim hiç yapmadım. Daha ziyade amaca uygun nokta siparişlere uygun çalışmalarım oldu.

  • @vahantorosoglu5219
    @vahantorosoglu5219 5 หลายเดือนก่อน +1

    iletişim adres yazarsansanız çok iyi olur

  • @EmreLikya
    @EmreLikya 5 หลายเดือนก่อน

    bence en iyisi araba amfileri jbl in class H araba amfisi var bende, çok iyi.

  • @hakanyurdakul1440
    @hakanyurdakul1440 5 หลายเดือนก่อน

    Merhaba pioneer sa950 anfiyi nasıl dır tavsiye edermisiniz

    • @mustafaugurlu4522
      @mustafaugurlu4522 5 หลายเดือนก่อน +1

      SELAMLAR . SA 950 2X70W 6....16 OHM STEREO ENTEGRE ÇIKIŞLI BİR ANFİDİR. YANILMIYORSAM 1984 YILLARININ ANFİLERİNDEN. BULUNDUĞUNUZ BÖLGEDE BU KULVARDA BİLGİLİ İŞLETMEDEN ORJİNLLİĞİ İLE KONTROL ETTİRİN. DÜZGÜNSE MEMNUN KALIRSINIZ. SAYGILAR,

    • @hakanyurdakul1440
      @hakanyurdakul1440 5 หลายเดือนก่อน +1

      @@mustafaugurlu4522 çok teşekkürler

    • @mustafaugurlu4522
      @mustafaugurlu4522 5 หลายเดือนก่อน

      @@hakanyurdakul1440 Rica ederim. Saygılar.

  • @mariokaldato
    @mariokaldato 5 หลายเดือนก่อน +1

    Selamlar kolay gelsin. Mustafa abinin tanittigi amfi hangi class ta acaba ? ❤

    • @mustafaugurlu4522
      @mustafaugurlu4522 5 หลายเดือนก่อน +1

      Merhaba. A-750 Class AB sınıfındadır. Saygılar.

    • @mariokaldato
      @mariokaldato 5 หลายเดือนก่อน +1

      @@mustafaugurlu4522 tesekkur ederim Mustafa abi hayırlı isler

  • @furkankaya77
    @furkankaya77 5 หลายเดือนก่อน

    ton kontrol için ne dediğini anlamadım, bir marka mı?

    • @mustafaugurlu4522
      @mustafaugurlu4522 5 หลายเดือนก่อน

      Merhaba, ton kontrolümüz artı eksi 12 dB bas ve tiz den ibarettir. marka değiidir. (bakınız A-750 yada A-gibi modellerimizde) sensonic ses web sitemizden inceleyebilirsiniz. Saygılar.

  • @tayfunali
    @tayfunali หลายเดือนก่อน

    Abi aktif sub bass varken neden amfinin icine koydun,ne karisik bir sistem,bluetooth ile hi-fi bi arada ne kadar doğru ? Son surum chiplerde bile hala bir cd kalitesinde veri iletmek almak zor iken? Hi fi amfilerin cogunda zaten bi amp,bi wire yani sesi bas ve tiz olarak ayirmak mümkün cikan ses ise öyle muhtesem bir se duyamadim güçlü bas tiz olmasi başka bir şey ama hassasiyet yuksek çözünürlüklü detaylar yok!?? Neyse sonucta stamdart sistem değil,camilere okullara takilan amfiler tarzinda bir ürün 👍

    • @alanhosman8185
      @alanhosman8185 3 วันที่ผ่านมา

      @@tayfunali Bluetooth ile HiFi streaming yapılıyor. Bluetooth 6, versiyon 5.3 ün 18 bit/96kHz de çalışmasını aşarak 24 bit/192kHz e yükseltti. Yani digital sistemler çok gelişti ve havadan yapılan dosya aktarımları çok kapsamlı oldu.
      Bir sorunuz da aktif sub hakkında hatta bas ve tizleri bi-ampnyada bi-wire olarak sürüldüğünde dinlediğiniz pek iyi bulmamışsınız.
      Bi-amp ihoparlörünüzün krosover devresi imkan veriyorsa, iki amplifikatörle bağımsız olarak bas ve orta+ tizlerin sürülmesi
      Three-amp, hoparlörünüzün crossover devresi Bas, orta ve tiz olarak bağımsız sürülebilme imkanına sahipse üç ayrı amplifikatörle sürülmesidir.
      Bu işlem hoparlörünüzü yarı aktif duruma getirir. Ses çok daha güçlü ve detaylıdır.
      Bi-wiring ise, hoparlörünüzü krosoverinden ikiye ayrılmış ve arkasında iki girişi varsa, tek bir amplifikatörden bu iki girişe iki ayrı kabloyla girmek demektir. Amplifikatördeki yük değişmez güç artmaz ama iki bağımsız kabloyla hoparlörün ses üretim kapasitesi artar. Baslar daha dolgunlaşır, orta sesler arada kalmaktan kurtulur ama tizler sanki azalmış gibi hissedilir. Sebebi güçlü bas ve ortaların insan duyumuna psikolojik maske uygulamasıdır. Aslında ses hala daha natureldir.
      Aktif hoparlörein ise, içerisinde elektrikle çalışan bir yada daha çok(kaç yollu ise) krosover devresi/leri ve bağımsız olan amplifikatörler vardır. Line in yada balans dediğimiz dengeli girişle bağlanılırlar. Profesyonel kesimde Neutric spicon gibi girişleri de olur.
      Aktif hoparlörlerin her şeyi kutularının içerisinde olduğu için kayıp az verim yüksektir.