006 Doç Dr Hasan AYDIN'la Felsefe ve Felsefe Tarihi Üzerine
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 8 ก.พ. 2025
- Bu hafta Doç.Dr. Hasan AYDIN’ı konuk ettik ve ona şu soruları sorduk:
Felsefe Nedir?
Felsefe Tarihinin genel olarak tarih biliminden ayrı okutulmasının sebebi nedir?
Felsefe öğrenenler için felsefe tarihinin önemi nedir?
Geçmişteki filozofları ne kadar anlayabiliriz?
Metinleri yorumlarken ne kadar ileri gidebiliriz?
Felsefe öğrenenlere tavsiyeleriniz nelerdir?
Felsefe insana ne katar?
🔷 iPhone: podcasts.apple...
🔷Android: filozofunyolu....
🔷Spotify: open.spotify.c...
🔷Program notları: www.filozofuny...
🔷Twitter adresimiz: / filozofunyolu
🔷Twitch adresimiz: / filozofunyolu
🔷Kreosus sayfamız: kreosus.com/Fi...
🔷Patreon sayfamız: / filozofunyolu
Hasan Aydın hocamızı dinlemeye doyamadık. Çok sağolun, katılımı için de kendisine çok teşekkürler.👏🏻
Gerçekten mükemmel! Emeği geçen herkese teşekkürler! Ayrıca Hasan Hoca gibi değerli bir felsefecinin bu tür paylaşımlarının artmasını temenni ediyorum!
Sorduğunuz sorular da Hasan Hocanın anlatımı da çok kaliteliydi. Hocam çaktırmadan Caner Taslaman'a geçirmeyi de ihmal etmedi. Güzel bir video olmuş.
Ufuk açıcı bir söyleşi. Çok teşekkür ederim.
Ağzınıza, yüreğinize sağlık Hocam. Daha iyi anlatılamazdı.
Sesinize sağlık hocam.Çok iyi anlattınız.Bu meseleler zannedilenden ve hatta zannettiğimizden çok daha büyük önem teşkil ediyor.
Merhabalar, ben mimarlık okuyorum, maket yaparken bir yandan da sizi dinliyorum. Ancak bu şekilde dayanılabilir bir boyut kazanıyor. Emeklerinize sağlık, çok teşekkürler.
oğuz atay hangi kitabı tam hatırlamıyorum tutunamayanlardı sanırım orada şuna benzer bir cümle geçiyordu felsefe kitapları okumayı denedi sonra iki kere ikinin dört olduğundan kuşkulanmaya başladığı için bıraktı diye. benimde buna benzer bir önyargım vardı felsefeye karşı.sonra caner taslamanı tvler de felsefeciyim ben diye izleyince şok oldum adamın hiç güven vermediğini gördüm o nedenle felsefe ile güvenilir kaynaklardan okumaya başlayarak ilgilenmeye başladım . teşekkürler taslaman.
Şimdi izledim ve çok etkilendim, çocuğumu küçük yaşlardan itibaren felsefe ile tanistiracagim, hocamizin dediği gibi içsel bir denge için bunu şart görüyorum. Teşekkürler filozofun yolu
Çocuklar için felsefe eğitim programları var. Bazı gençlik merkezleri veya eğitim merkezleri veya belediyeler yapıyor. Karşılaştığınızda değerlendirebilirsiniz.
@@FilozofunYolu Teşekkür ederim, bazı küçük programlara katılmaya başladık, bazı kitaplarda alacağım.
teknolojifelsefesi.com sitesine de göz gezdirebilirsiniz. Ebru Gurhan Cengiz'i Twitter üzerinden takip etmenizde de fayda olabilir. Kendisijin bu konuda çalışmaları var sanıyorum, site de kendisine ait yine anladığım kadarıyla.
@@FilozofunYoluTeşekkür ederim, takip edeceğim
Harika kanalsınız...
Emeği geçen herkese teşekkürler💎
Gerçekten sesinize yüreğinize emeğinize sağlık
Çok keyifli bir söyleşi olmuş. Teşekkürler
mükemmel anlatım. teşekkürler.
Teşekkürler Hocam.
çok güzel bir program . Teşekkürler
Felsefe olmasaydı, insanlık bilim ile günümüzdeki aydınlanma çağına ulaşabilirmiydi ?Diye sormak lazım.
Altın değerinde.
felsefenin ne olduğu bence başlı başına bir mantık, dil felsefesi, tarih problemidir. (mitten çıkıp işe teori ekleyerek yeni bir düşünme sahası açılmıştır.) (sözcükleri kullanarak sözcükleri sorguluyoruz felsefe nedir diye sorunca.)
bunun için daha çok yönteme eğilen kitaplar okunabilir. takiyeddin mengüşoğlu iyi ama ağır bir başlangıç mesela. Sizce ne olabilir?
belki de philosophia felsefesi veya felsefe yorumu adı altında felsefenin temelleri, yöntemlerinin doğru olup olmadığı, örneklerle hangi düşünürün hangi yolu izlemiş olabileceği, yöntemlerin nasıl çıkmış olabileceği, fikir temellerindeki boşlukları ve bunlara yeni yöntemler eklemeyi tartışmak doğru olabilir.
ayrıca felsefeye girişte felsefe tarihi kitaplarından bahsedilir. bence bu yanlıştır. felsefenin temellerini ve nasıl yapıldığını bilmeden tarihini okumaya çalışmak, sonra da okuduğunu anlamayı beklemek hayalperestlik olur bence.
Düşünce tarihi ve felsefe tarihi aynı şey midir?
Felsefe haricinde bilim, sanat, din, siyaset ve birçok düşünceleri ve uygulamaları da düşünce tarihine dahil edebiliriz fakat felsefe genelde bu konular hakkında da birşeyler söylediği için sadece felsefeye bağlı kalsanız bile tarihsel açıdan geniş bir kavrayışa sahip olabilirsiniz.
Bu kanalı neden yeni görüyorum.
Aynı ülkede yaşayan biri olarak,kadınların kölelerle zenginler arasında bir yer anlayışının hala hüküm sürdüğünü görebiliyorum.Sayın Hasan hocamıza bu konuda katılmıyorum.Hatta kölelik sistemi bile manevi kalın zincirlerle devam ediyor.Saygılar.