Cel mai SIMPLU mod de a lua Vitamina D

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 7 ก.พ. 2025
  • Uite de ce nu iei destulă Vitamina D de la soare și din alimente! Dar nu e problemă, avem o soluție foarte bună! Atât pentru copii, cât și pentru adulți, în cel mai SIMPLU MOD! Explică doamna dr. Ioana Stavrositu, medic specialist endocrinologie și nutriționist.
    Acest video a fost realizată cu sprijinul Pharma Brands.
    Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: / pacientul20
    Ce riști dacă ai un deficit de vitamina D în organism? Păi riști să-ți faci sistemul imunitar harcea-parcea, riști să nu absorbi eficient calciul, și de aici osteoporoza (în cazul femeilor aflate la menopauză), demineralizări ale dinților și rahitism în cazul copiilor.
    O doză optimă recomandată pentru copii este de 400-800 UI, în funcție de vârstă. Conform Protocolului național, vitamina D ar trebui suplimentată la copii începând încă din a șaptea zi de viață și până la un an și jumătate zilnic, în funcție de situația în sine și de analize, iar în cazul adulților o doză optimă de vitamina D ar fi între 1000 și 2000 UI zilnic, care ar trebui luată pe tot parcursul anului sau măcar în sezonul rece, când expunerea la soare oricum este mult mai scăzută.
    De unde luăm vitamina D? În principal de la soare. Prin expunerea la soare vitamina D este sintetizată în organism, dar pentru a obține o doză optimă ar trebui să ne vadă Sorinel preț de 15-20 de minute măcar de 3 ori pe săptămână.
    Cealaltă sursă de vitamina D sunt alimentele. Unele. Cum ar fi lactatele fortificate, gălbenușul de ou sau peștii grași și în mod deosebit somonul. Ei, acum e o problemă și cu expunerea la soare, și cu ce bagi în gură de mâncare. De văzut, soarele nu ne prea vede (expunerea e așadar minimă) fiindcă noi trăim mai mult la interior: La servici - ostatici în clădire, de la servici fuga la scorbură, acasă. De stat afară cu ochii-n soare, cui îi mai pasă?! Și-apoi nu ne prea vine să stăm la soare și de frica radiațiilor solare și a riscului de cancer de piele. Că să fie ale naibii, exact radiațiile alea în prezența cărora se absoarbe și sintetizează vitamina D (radiațiile solare de tip UVB), alea sunt cele implicate în apariția cancerului de piele și e bine să te ferești de ele. Măi, și tu te ferești, și cu creme de protecție solară te mozolești (nu, că e bine ce faci, doar că ele funcționează ca o barieră în absorbția de vitamina D, și-atunci alea 15-20-30 de minute în care tu te-ai pus în acest scop la soare, de fapt nu te-ai ales cu nimic). Te-ai prins ce zic? Și-atunci care să fie soluția să-ți iei și vitamina D dar să nici nu te expui la pericole? Suplimentele!
    Acum legat de alimentaâie. Fii atent aici: doza zilnică optimă de vitamina D pentru un adult am zis că este între 1000 și 2000 de UI.
    Cum îți dai seama că ai deficit de vitamina D? Păi nu prea îți dai seama că e vorba despre asta, pentru că nu asociezi simptomele cu deficitul de vitamina D. Nici nu le dai atenție, nici nu te sperie. Dar ele există: oboseală cronică, stare de moleșeală zilnică, slăbiciune musculară, înțepături la nivelul mâinilor și picioarelor, somn agitat, nervozitate, anxietate, răceli și viroze repetate. Nivelul de vitamina D din organism se poate măsura prin analize de sânge. Acestea se referă la dozarea 25OH vitaminei D, un nivel suboptimal fiind sub 20 de nanograme pe mililitru, iar un nivel de deficit sever undeva sub 5 nanograme pe mililitru.
    Ce ne-a mai spus doamna doctor Stavrositu și noi vă spunem vouă: chiar dacă suplimentele alimentare se obțin fără rețetă nu luați fără să aveți indicație de la medic, care stabilește doza în funcție de nivelul de vitamina D pe care îl arată analiza că îl aveți.
    ---
    Facebook: / pacientul20
    Instagram: / pacientul2.0
    TikTok: / _pacientul2.0
    EHealthRomania: ehealthromania...
    Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.
    Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: / pacientul20

ความคิดเห็น • 74

  • @danielmedrea8184
    @danielmedrea8184 11 หลายเดือนก่อน +7

    ”Gustați și vedeți ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El! Temeți-vă de Domnul voi, sfinții Lui, căci de nimic nu duc lipsă cei ce se tem de El! Puii de leu duc lipsă și li-i foame, dar cei ce caută pe Domnul nu duc lipsă de niciun bine.„
    ‭‭Psalmul‬ ‭34‬:‭8‬-‭10‬ ‭

  • @miluteanuelvira3118
    @miluteanuelvira3118 11 หลายเดือนก่อน +20

    Până în anii '90 nu exista la noi moda suplimentelor...și nu le-a dus nimeni dorul! E și asta o industrie prosperă, deci are nevoie de reclamă!

    • @marianamarin7374
      @marianamarin7374 11 หลายเดือนก่อน

      Pentru ca eram în comunism. Americanii luau permanent suplimente. De ce credeți ca copiii din ziua de astăzi sunt genii?

    • @angelapreda3888
      @angelapreda3888 11 หลายเดือนก่อน

      Sunt studii care arata ca peste 90%din populatia lumii are deficit de vit. D. Aceasta vitamina e de fapt un hormon.😊

    • @D3VitRomania
      @D3VitRomania 11 หลายเดือนก่อน +6

      Bună ziua, în ultimii ani au apărut multipli factori perturbatori, cu efect antiinflamator la nivelul organismului: poluarea, construcțiile masive (care blochează expunerea noastră la lumina benefică a soarelui) și microplasticele consumate fără să știm, din alimentație, stresul oxidativ, fast-food-ul, alimentele procesate, etc.
      Din acest motiv se recomandă suplimentarea dietei, căci aceasta este deficitară în micronutrienți esențiali, pe care altădată îi luam direct din natură, așa cum menționați și dvs.
      Sănătate!

    • @Nico-G65
      @Nico-G65 11 หลายเดือนก่อน +4

      In vlog este specificat clar ca sa vedem cum stam cu vit d facem analiza de sange si suplimentam cu cat este nevoie ce este asa greu de inteles....in anii 90 nu era atata informatie ca acum.....daca stim s-o alegem pe cea corecta este in beneficiul nostru! Daca pornim din start cu gandul ca in trecut nu era asa si pe dincolo riscam sa traim in trecut.....si studiile medicale au progresat fata de acum 30 si ceva de ani..... acum muuulti ani cand mergeam la medic copil fiind primeam multe pastile de vit C eu fiind copil de la tara care manca fructe foarte multe cat tinea sezonul.....iarna mai putin fata de ce este acum....in schimb atunci stateam mult mai mult pe afara in comparatie cu acum s .a.m.d......

    • @marianapopescu753
      @marianapopescu753 11 หลายเดือนก่อน +7

      Până în anii 90' nu mâncam porcăriile de acum,de când ne-am deschis către UE am adoptat și conservanții și chimicalele din alimente. Așa că mai gândiți -vă dacă chiar nu avem nevoie de ele

  • @feliciadascalu6541
    @feliciadascalu6541 11 หลายเดือนก่อน +3

    In funcțiede rezultatul analizei 25-OH Vitamina D medicul endocrinolog vă va stabili doza pe care să o luați; eu iau pentru întreținere pe zi în sezonul rece (cu puțin soare) o capsulă moale care este foarte mică de Alfacalcidol Heaton 0,5 micrograme care este gratis cu rețeta compensată si mai și primesc si un cadou de la farmacia Dr Max 😉

  • @emiliamkg2879
    @emiliamkg2879 11 หลายเดือนก่อน +5

    L'aura, ești superbă !❤

  • @lenutagavrilescu4061
    @lenutagavrilescu4061 11 หลายเดือนก่อน +2

    Pup sanatate ❤❤❤

  • @Zoe_12355
    @Zoe_12355 9 หลายเดือนก่อน

    🙏🙏🙏 Multumesc ❤❤ Sunteti superba!❤❤

  • @ellaama5875
    @ellaama5875 11 หลายเดือนก่อน +2

    Buna explicatie! Va multumim!

    • @liviuoltean1500
      @liviuoltean1500 11 หลายเดือนก่อน

      Bună pe naibii! De k2 și Mg nimic. Doamna doctor unde a făcut școala?...

    • @Dr.IoanaStavrositu
      @Dr.IoanaStavrositu 11 หลายเดือนก่อน

      @@liviuoltean1500 Vă rog sa fim respectuși și va răspund cu drag la intrebari.
      Administrarea suplimentară a vitaminei D fără suficientă vitamina K2 poate, teoretic, să crească riscul de calcificare în țesuturile moi, deoarece vitamina D crește nivelurile de calciu în sânge.
      Însă cercetarea privind interacțiunea dintre vitaminele K2 și D continuă să evolueze, iar studiile sunt limitate la acest moment! Este clar că un aport echilibrat al ambelor vitamine este important pentru sănătatea osoasă și cardiovasculară. De aceea, mulți experți recomandă asigurarea unui aport adecvat de ambele vitamine, fie prin dietă, fie prin suplimente, pentru a susține sănătatea generală, DAR rețineți ca înca nu este pe deplin întrleasa acțiunea lor sinergică, iar recomandarea administrării concomitente nu se aplică tuturor!

  • @corycorlaci9650
    @corycorlaci9650 11 หลายเดือนก่อน +3

    La recomandarea medicului eu iau 4000 de unitati pe zi de vit D3 uleioasa si abia reusesc sa ma mentin intre valorile 24 - 35 in functie de anotimp. Dar am deficit de cand ma stiu, fara suplimente nu urc de 18 vara.

  • @suzanadimitriu8342
    @suzanadimitriu8342 7 หลายเดือนก่อน

    Recent am făcut analiza și vit D este 53,3 este buna

  • @madalintrusca9224
    @madalintrusca9224 11 หลายเดือนก่อน +2

    Am avut-O eu

  • @vioricawinkelbach156
    @vioricawinkelbach156 11 หลายเดือนก่อน +1

    ❤❤❤

  • @violetaailioaiei5077
    @violetaailioaiei5077 11 หลายเดือนก่อน

    D.vit.500. și AlfaCalcidol.

  • @cameliavergu2172
    @cameliavergu2172 11 หลายเดือนก่อน +1

    Mulțumim. Va rog , ce înseamnă compianta la adm.pastilei de vit. D ?

    • @gela137
      @gela137 11 หลายเดือนก่อน +1

      complianță
      1. Mărime care indică gradul de elasticitate al unui sistem mecanic.
      1.1. Complianță pulmonară = variație a volumului pulmonar, datorită schimbării de presiune.
      2. Acord, supunere, ascultare, conformare comportamentală.
      sinonime: acord ascultare conformare supunere
      2.1. Adeziune a bolnavului la mijloacele terapeutice necesare ameliorării stării sale de sănătate....in acest caz valabil punctul 2.1.

    • @D3VitRomania
      @D3VitRomania 11 หลายเดือนก่อน +2

      Dacă nu agreați comprimatele, pastilele tari, înseamnă că nu aveți complianță la acest tip de preparat și puteți testa varianta sub formă de spray sau picături, precum DeVit500 sau varianta de capsule moi si foarte mici, precum DeVit 2000.
      Sănătate!

    • @feliciadascalu6541
      @feliciadascalu6541 11 หลายเดือนก่อน +1

      Se pot lua 1 sau două capsule moi foarte mici de Alfacalcidol Heaton 0,5 micrograme care se obțin gratis prin rețetă compensată

    • @oooynesco2859
      @oooynesco2859 11 หลายเดือนก่อน +1

      Ce simpatică este prezentatoarea acestui canal. Și prezentabilă.

  • @liberingandire590
    @liberingandire590 11 หลายเดือนก่อน +2

    Am informații că 1000-2000 UI de vit. D3 pe zi pentru un adult este puțin . Personal iau 5000 UI ( la picături) în combinație cu K2 .

    • @florentinaflori1019
      @florentinaflori1019 11 หลายเดือนก่อน

      Dar dvs nu mai consumați nimic ??
      De unde mai puteți lua vitamina D

    • @angelapreda3888
      @angelapreda3888 11 หลายเดือนก่อน

      Depinde de deficit

    • @D3VitRomania
      @D3VitRomania 11 หลายเดือนก่อน

      Depinde ce indicație medicală aveți. 2000 U.I pe zi la adulți este de menținere în limite normale a vitaminei D. Dacă aveți deficit sever, consultați medicul, pentru a vă prescrie doze mai mari pe o perioada scurtă, până ajungeți la un nivel optim. Optați pentru vitamina D în suspensie uleioasă, se asimilează mai repede și mai eficient, ocolind procesele gastrointestinale.
      Sănătate!

    • @feliciadascalu6541
      @feliciadascalu6541 11 หลายเดือนก่อน

      Depinde de ce valoare v a ieșit la analiza 25-OH Vitamina D

    • @liberingandire590
      @liberingandire590 11 หลายเดือนก่อน

      @@D3VitRomania cine a stabilit imitele ,,normale” ,ca de altfel și cele pentru colesterol ? Tot aceia (organizațiile) care ne-au spus că injecțiile (vaxxinurile) sunt sigure ?

  • @maryy2515
    @maryy2515 11 หลายเดือนก่อน +2

    👏👏👏👏

  • @adrianmarin3201
    @adrianmarin3201 11 หลายเดือนก่อน +2

  • @mihaiiacov-lx4zm
    @mihaiiacov-lx4zm 11 หลายเดือนก่อน +1

    Care este cea mai bună vitamina d ,eu am avut vitamina d 22 și am luat vitamina d plus vitamina k 2 de la Zenyth. Este bună sau trebuie să schimb

    • @angelapreda3888
      @angelapreda3888 11 หลายเดือนก่อน +2

      Parerea mea e ca cea de la Zenith e cea mai buna. Luati picaturi sau pastile?

    • @D3VitRomania
      @D3VitRomania 11 หลายเดือนก่อน +4

      DeVit 500 spray sau picături și DeVit 2000 capsule moi sunt sub formă de suspensie uleioasă și se asimilează optim, ocolind procesele gastrointestinale. În plus, au un preț accesibil și sunt foarte ușor de administrat.
      Sănătate!

  • @adrianacioara7819
    @adrianacioara7819 11 หลายเดือนก่อน

    Buna ziua eu iau 10000 unitati cu vit K2 in fiecare zi locuesc in UK aici nu este soare credeti ca este ok va rog mult sa imi raspundeti ❤ o zi frumoasa 😊😊😊😊😊😊

    • @Dr.IoanaStavrositu
      @Dr.IoanaStavrositu 11 หลายเดือนก่อน +1

      Este important sa efectuați o dozare a 25OH vit D în sânge și, deasemenea, să urmați protocoalele de prevenție locale. Puteți gasi recomandarile oficiale pe NHS.

  • @ancaancuta2701
    @ancaancuta2701 11 หลายเดือนก่อน

    Am 27 nivel, este deficit mare?

  • @cosminplaian1518
    @cosminplaian1518 11 หลายเดือนก่อน +1

    Omiterea ciupercilor ca cea mai importantă sursă de vitamina D ( 100 g de ciuperci lăsate aproximativ 30 de minute la soare înainte de consum, asigură doza zilnică de vitamina D ) și recomandarea de suplimente alimentare, produse evident de firma indicată, ca soluție inevitabilă pt asigurarea dozei zilnice, îmi ridică multe semne de întrebare.

    • @Alexutzu011111
      @Alexutzu011111 11 หลายเดือนก่อน

      Cu tot respectul, chiar puteti manca 365 de zile pe an, 100 g de ciuperci tinute 30 de minute la soare??? Cum procedati in zilele mohorate de toamna, fara soare??? Cu bebelusii cum procedam?

  • @madalintrusca9224
    @madalintrusca9224 11 หลายเดือนก่อน +2

    17

  • @laurabogaciu1766
    @laurabogaciu1766 10 หลายเดือนก่อน +1

    Mi-am facut analiza 25 OH si v-am batut pe toti! Am 8!😂😂😂😂😂 Deci voi lua vitamina D cu... galeata!

  • @mirceamorea4414
    @mirceamorea4414 11 หลายเดือนก่อน

    I don't understand

    • @AlessiaSarban
      @AlessiaSarban 11 หลายเดือนก่อน

      You don't understand Romanian?😊

    • @D3VitRomania
      @D3VitRomania 11 หลายเดือนก่อน

      The power of Vitamin D is real:) Take it daily, for maintaining your health and a good state of mind.

  • @adrianbogdan3432
    @adrianbogdan3432 11 หลายเดือนก่อน

    Vitamina D este de fapt un hormon, soarele îl face să producă vitamina D...nu cred că am fost informat greşit.😊

    • @D3VitRomania
      @D3VitRomania 11 หลายเดือนก่อน +1

      Vitamina D este clasificată ca hormon de către endocrinologi datorită importanței sale în buna funcționare a organismului.
      Sănătate!

    • @Dr.IoanaStavrositu
      @Dr.IoanaStavrositu 11 หลายเดือนก่อน +1

      Da, vitamina D este considerată un pro-hormon, mai degrabă decât o vitamină tradițională. Diferența dintre vitamine și hormoni constă în modul în care aceste substanțe sunt sintetizate și funcționează în organism. Vitaminele sunt nutrienți care trebuie obținuți din dietă pentru că organismul nu le poate produce în cantități suficiente sau deloc, în timp ce hormonii sunt substanțe chimice produse de glandele endocrine ale corpului, care reglează activitatea diferitelor țesuturi și organe.
      Vitamina D este unică deoarece organismul uman poate să o sintetizeze în piele ca răspuns la expunerea la razele ultraviolete B (UVB) ale soarelui. Însă din pacate nu în cantitați suficiente! Odată produsă sau obținută din alimente sau suplimente, vitamina D este transportată la ficat și apoi la rinichi, unde este transformată în forma sa activă, calcitriol (1,25-dihidroxivitamina D). Calcitriolul funcționează ca un hormon steroid, legându-se de receptorii vitaminei D (VDR) prezenți în multe tipuri de celule din întreg organismul, unde influențează expresia genelor și reglează procese precum absorbția calciului și a fosforului din intestine, menținând astfel sănătatea osoasă și reglând sistemul imunitar.
      Prin aceste mecanisme, vitamina D exercită un efect hormonal asupra unei varietăți largi de țesuturi și funcții în organism, ceea ce subliniază importanța sa esențială pentru sănătatea umană.

  • @gela137
    @gela137 11 หลายเดือนก่อน

    Vara stai la soare, iarna suplimente.....over 60

    • @D3VitRomania
      @D3VitRomania 11 หลายเดือนก่อน

      Dacă stai la soare cu factor de protecție solară sau la orele la care nu se asimilează vitamina D, nu e util...
      Sănătate!

  • @Terra0Univers
    @Terra0Univers 11 หลายเดือนก่อน

    Dar de ce aratati acel semn subliminal 666 din poza de descriere a clipului? Noi ce sa intelegem din asta?Daca ati trecut la alte credinte, tineti pentru dvs, nu vrem sa stim/vedem asa ceva...Chiar am avut respect pt dvs pana acum.

  • @ionmaria2888
    @ionmaria2888 11 หลายเดือนก่อน +1

    Un milionar a murit dintr-o supradoză de vitamina D..

    • @baneaancuta8352
      @baneaancuta8352 11 หลายเดือนก่อน

      😂 zice cine

    • @angelapreda3888
      @angelapreda3888 11 หลายเดือนก่อน +1

      Cand faceti o afirmatie trebuie sa aveti argumente.

    • @ionmaria2888
      @ionmaria2888 11 หลายเดือนก่อน

      @@angelapreda3888 Este pe toate știrile de la tv unde am văzut și eu, o americancă tânără a murit din 2 litri de apă, o doză mai mare de fier iar ucide, nu știu dacă pe cutia de vitamina D scrie că poate fi letală, un copil de 13 ani a murit dintr-o singură cutie de energizant, totul este periculos de aceea trebuie să ni se spună și pericolele, doamna a bătut 2 litri de apă în 20 de minute în așa condiții apa este mortală , 2 litri pe zi.

    • @ionmaria2888
      @ionmaria2888 11 หลายเดือนก่อน

      @@angelapreda3888 Doamnă, puteți lua vitamina D cu pumnul dacă asta vreți, verificați singură..

    • @ionmaria2888
      @ionmaria2888 11 หลายเดือนก่อน

      @@baneaancuta8352 Proastele de la știrile de cam peste tot dar poți să iei pastile, vitamina D cu pumnul, vei vedea ce se întâmplă și ne spui , zici și nouă.

  • @marialupu3990
    @marialupu3990 11 หลายเดือนก่อน +2

    Unei femei la varsta dv îi sta bine sa fie un pic mai serioasă, dar cu strambaturile astea parca sunteți o tata !!!!😮😮😮😮 Oare pentru aceste videoclipuri nu au gasit pe cineva mai CA LUMEA !!!!😮😮😮😮 PAREREA MEA : FII MAI SERIOASA !!!! NU URMARESC VIDEOCLIPUL PREZENTAT!!!!😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮😮

    • @seredanhorea
      @seredanhorea 11 หลายเดือนก่อน +4

      Ca să vezi, eu tocmai de aceea caut această emisiune...Pentru strambaturi !

    • @angelapreda3888
      @angelapreda3888 11 หลายเดือนก่อน +2

      Are 100 de ani?

    • @adelina5555aaa
      @adelina5555aaa 11 หลายเดือนก่อน +5

      Știința arată că ca o prezentare mai exotică este asimilată mai usor de creierul auditoriului !

  • @lenutababan3854
    @lenutababan3854 11 หลายเดือนก่อน +1

    ❤❤❤❤❤

  • @anarodicasampetru3337
    @anarodicasampetru3337 11 หลายเดือนก่อน +1

    ❤❤❤❤❤