Am fost intr-un laborator de tehnica dentară pe un deal cu livada in jos și vedere spre oraș cu geamuri panoramice din podea pana in tavan in fata meselor de lucru - peisajul e superb …
Salut! Felicitări pentru exemplele oferite si pasiunea cu care transpui informațiile. Sunt de părere ca in primul rând,ferestrele panoramice trebuiesc încadrate corect,lucru care după cum bine ai menționat și tu,acest aspect,cam lipsește! Un aspect important legat de încadrarea corecta,este și adaptarea ferestrelor panoramice,odată la zona climatică,la zona seismica si bine-nțeles la altitudinea la care acestea sunt realizate. Aici ma raportez strict la soluția tehnica de realizare a acestor ferestre panoramice,mai exact la soluția tehnica oferită la proiectare cat si la execuția,montajul acestora! De exemplu,o fereastra panoramica de mari dimensiuni ,respectiv 10/12 mp de suprafața vitrată,minim,necesita diferite tipuri de montaj,in functie de incadrarea zonelor menționate anterior. Acest lucru trebuie studiat obligatoriu si este necesar atât pentru confortul beneficiarului cât si pentru siguranța în exploatare. Din păcate observ cum multe proiecte sunt realizate defectuos,doar din lipsa informațiilor corecte si complete,încă din stadiul de proiectare,de aici pleacă toate si ajung sa se facă compromisuri. Trebuie sa ne conectam mai mult la nevoile clienților astfel încât sa putem oferi o plaja de soluții complete si corecte,raportat la disponibilitatea tehnica de execuție si beneficiile create in contextul dorințelor.
Gheamul panoramic e ca bolidul de curse, trebue folosit la locul lui. La noi arhitectii iubesc sal bage peste tot, si la final primim, un Maklaren sau un Bughati care merge pe drum de tara si se ingloada + inca si benifeciarii optimizeaza masina asta scumpa, i scor jantele originale sii pun de dacia sau i ca ceva mai rau. Unicul motiv de ce marea majoritate a populatiei le pun este ,, Sa fie mai frumos si mai tantos ca la vecin".
Trăiesc în casă cu ferestre panoramice de 10 ani. Avind în vedere că la noi iernile din ultimii ani sunt blinde, consumul pentru încălzire nu este cu mult mai mare decât dacă ar fi ferestrele mici din contul că în zilele cu soare se compensează. Într-adevăr consumul apare cînd afară temperatura scade mai jos de 10 grade și mai mult. Dar aceasta este rar, de aceea ne putem bucura de cele 280-300 de zile însorite care le avem în scumpa noastră țărișoara. Mulțumim pentru efortul care-l depuneți pentru a ne aduce atit de multă informație utilă.
Iti ofera optiunea de a alege, tragand draperia Sau jaluzeaua, lucru care nu se poate face cand ai in fata un mare zid. Iar pierderile ti le asumi, vin la pachet si o parte le recuperezi primavara si toamna cand efectul de sera iti ridica gratuit temperatura ambianta.
@@EnciclopediaConstructiilor da, se Mai adauga si costul cu iluminatul artificial in cazul unei ferestre mici. La fel, daca stai intr-o zona aglomerata si ai probleme cu zgomotul Sau cladiri foarte appropriate... Personal prefer panoramic ca te apropie de natura, nu sunt mare fan al ascunzisurilor "stramosilor" cum le zici 😀 Erau si alte ferestre pe atunci... Slabe dpdv al transferului termic, fonic. Dar merci de video, te urmaresc 🥰
Foarte interesant , multumiri pentru info❤❤ Credeti ca astfel de solutii cu geamuri panoramice fac o constructie mai vulnerabila la anumite dezastre gen cutremure furtuni puternice inundatii incendii ? Mi ar fi placut ca aceasta solutie , acolo unde se poate sa vina si cu o tehnologie gen o folie flexibila cu panouri solare desi nu stiu daca se vor putea face transparente
Cu multa placere! Daca se calculeaza corect structura de rezistenta luandu-se din start in calcul deschiderile golurilor viitoarelor ferestre panoramice, nu cred ca e o problema. Sunt idei cu mini panouri / folii fotovoltaice pentru geamuri, insa pana ce le-am vazut doar pe internet )))
Da, la fel ca si termic, in sensul ca daca tamplaria/termopanul si sticla e mai putin eficienta, si sunetul se transmite mai usor din strada in interior, si invers.
Primul dezavantaj se rezolvă prin montarea roladelor, așa e toată germania, la blocuri nu merge dar la casa individuală cu spațiu bun eu recomand la toți, și nu-mi creează disconfort să mă vadă cineva, asta pentru cei fricoși care se tem de umbra lor nu le trebue geamuri. Ce folos că plătesc factura cu 10€ mai puțin dar eu nu am lumină nu am priveliște, apropo ziua daca tare vreau dă nu mă vadă cineva în afara roladelor geamurile le putem tona cu peliculă ca la mașini, pentru o încăpere e sănătoasă dacă ea e ventilată și luminată,dar dacă ne învelopăm locuința ca să economisim 2bănuți după părerea mea în așa casă nu este nici un confort chiar dacă nu te vede nimenea.
Impresia noastra este ca ati inteles partial mesajul nostru, adica: a) Nu tine de frica, tine de intimitate, sunt 2 lucruri diferite. b) Diferentele pot ajunge la sute, chiar uneori la 1000 euro diferenta per sezon de incalzire daca o casa are ferestre panoramice vs ferestre obisnuite, insa aici totul e relativ si fiecare calcul trebuie facut separat, insa diferenta nu e deloc 10 euro. c) nu ai mai putina lumina decat sunt recomandarile din prezent cu ferestre la dimensiuni normale, nu doar ferestrele panoramice ofera lumina multa. d) O priveliste e ceea ce vad ochii, care se vede perfect stand la geam obisnuit, deja cu geam panoramic vad aceeasi priveliste ceva mai departe de geam. Sunt okay geamurile panoramice cand e vreo priveliste, am mentionat lucrul dat, insa marea majoritate nu au acea priveliste, ci o alta casa urata in fata, un gard de 2 m de beton sau altceva urat. e) Inveloparea tine de termoizolare, nu ferestre, nu incurcati acest subiect. Si revenim: nu e vorba deloc de 2 banuti.
Ma cunosc pe cineva cu casa cu ferestre mari panoramice la etaj la dormitor și pe balcon/terasa acoperișul din sticla - a trebuit sa își pună omul perdele pentru ca sticla balconului era ca și o oglinda noaptea și se vedea din strada direct in patul omului … el nu a observat - i-au spus vecinii 😅😂
Pai eu am pus ferestra de 6 metri cu 2.80 metri înălțime împărțit în doua bucăți sticla e de 6cm grosime și nu am nici o problema apropo da vad o mare parte din oraș... 😮
La mine inca ii in faza de proiect casa... dar am prevazut 12 vetrine panoramice pe tot latul sud al casei, inalte 2 mt si ceva, prin care se vede tot orasul ...in asa fel incat incepand cu toamna sa bata soarele si sa faca efect sera pt. a incalzi casa. De la primavara la toamna acoperisul imi face umbra pe ele. Sunt curios daca exista un calcul (sau stie cineva sa faca) de genul: 1 m2 de fereastra expusa pe SUD, da mai multa caldura de la soare (efect sera) sau lasa mai multa caldura sa iasa...
@@EnciclopediaConstructiilor Nu nu... ii o casa nu un apartament... Va fi o casa pe wood-frame, cu izolare in hempcrete(canepa) si pe un singur etaj. Am uitat... mersi de video :-)
@@MrDenisJoshuaeu as zice ca mai mult pierzi, sa nu uitam ca o fereastra e de 20 de ori mai slab performanta ca izolatia. Nu zic, e frumos sa ai geamuri mari dar sa nu uitam ca noi avem frig, nu suntem in Miami :) daca ne uitam la arhitectura din tarile nordice, vedem la ei geamuri mici de regula
@@utzdeac Ai mai intrat intr-o masina cand afare sunt minus 10 grade si ii soare afara ? ei... masina aia nu-i nu stiu cat de izolata... si totusi sant 40 de grade inauntru... diferenta de 50 de grade intre afara si inauntru.
A fost pauza pana acum, insa am inceput deja lucrarile acolo, video-uri vor urma, insa mai tarziu. Asa cum am zis, documentam casa pasiva pana la certificarea oficiala, cine stie, poate chiar si dupa cateva review-uri.
@@EnciclopediaConstructiilorare este intervalul de preț pe mp în care se încadrează o casă pasivă cu etaj? Întreb pentru că în viitorul apropiat aș dori să construiesc o casă, cu voi dacă s-ar putea, și doresc să îmi fac un buget aproximativ.🙏🏻
Nu e adevarat ca vorbesc de rau ferestrele panoramice, mai ascultati/vizionati inca o data acest video atent. Poate asa vi s-a parut dvs, noi am atras atentia si la avantaje, si la dezavantaje.
Exact asta am vrut să scriu eu , Chiar cred că ar da bine casa cu acoperiș plat măcar un geam panoramic ,O să vedem pe viitor tot de la el , Casă acoperiș plat +geam panoramic 😂
Mulțumim mult pentru acest acest video!!!🤗🤗🤗
Cu placere!
Am fost intr-un laborator de tehnica dentară pe un deal cu livada in jos și vedere spre oraș cu geamuri panoramice din podea pana in tavan in fata meselor de lucru - peisajul e superb …
Atunci cand avem o panorama frumoasa, se merita in cele mai multe cazuri.
Multumesc pentru video si pentru sugestii, as mai dori sa vad un video despre ce feluri de geamuri si companii in RM . Multumesc
Salut! Felicitări pentru exemplele oferite si pasiunea cu care transpui informațiile.
Sunt de părere ca in primul rând,ferestrele panoramice trebuiesc încadrate corect,lucru care după cum bine ai menționat și tu,acest aspect,cam lipsește!
Un aspect important legat de încadrarea corecta,este și adaptarea ferestrelor panoramice,odată la zona climatică,la zona seismica si bine-nțeles la altitudinea la care acestea sunt realizate. Aici ma raportez strict la soluția tehnica de realizare a acestor ferestre panoramice,mai exact la soluția tehnica oferită la proiectare cat si la execuția,montajul acestora! De exemplu,o fereastra panoramica de mari dimensiuni ,respectiv 10/12 mp de suprafața vitrată,minim,necesita diferite tipuri de montaj,in functie de incadrarea zonelor menționate anterior. Acest lucru trebuie studiat obligatoriu si este necesar atât pentru confortul beneficiarului cât si pentru siguranța în exploatare. Din păcate observ cum multe proiecte sunt realizate defectuos,doar din lipsa informațiilor corecte si complete,încă din stadiul de proiectare,de aici pleacă toate si ajung sa se facă compromisuri. Trebuie sa ne conectam mai mult la nevoile clienților astfel încât sa putem oferi o plaja de soluții complete si corecte,raportat la disponibilitatea tehnica de execuție si beneficiile create in contextul dorințelor.
Salut si multumim mult de comentariul complex si argumentat. Aveti mare dreptate!
Gheamul panoramic e ca bolidul de curse, trebue folosit la locul lui. La noi arhitectii iubesc sal bage peste tot, si la final primim, un Maklaren sau un Bughati care merge pe drum de tara si se ingloada + inca si benifeciarii optimizeaza masina asta scumpa, i scor jantele originale sii pun de dacia sau i ca ceva mai rau. Unicul motiv de ce marea majoritate a populatiei le pun este ,, Sa fie mai frumos si mai tantos ca la vecin".
Foarte corecta si interesanta comparatia, multi vor Bugatti, insa ii schimba piesele din mers de Dacia si merg cu ea pe drum de tara )))
Trăiesc în casă cu ferestre panoramice de 10 ani. Avind în vedere că la noi iernile din ultimii ani sunt blinde, consumul pentru încălzire nu este cu mult mai mare decât dacă ar fi ferestrele mici din contul că în zilele cu soare se compensează. Într-adevăr consumul apare cînd afară temperatura scade mai jos de 10 grade și mai mult. Dar aceasta este rar, de aceea ne putem bucura de cele 280-300 de zile însorite care le avem în scumpa noastră țărișoara. Mulțumim pentru efortul care-l depuneți pentru a ne aduce atit de multă informație utilă.
Salutare, super informativ continutul!
Salutarem multumim!
Treaba cu intimitatea nu ma intereseaza, daca vecini sunt curiosi sa ma vada dezbracat, le fac pe plac! 😂🤷♂️
Dar poate nu toată lumea este amatoare să te vadă dezbrăcat... 😂😂😂
Deja fiecare cu treaba lui )))))
@@raducumilea-is2yi cine nu vrea, sa nu se uite! 😂🤷♂️
@@i.am.george 🤣🤣🤣
Este mare probabilitatea sa devii viral pe TH-cam
La case mai exista un dezavantaj: faptul ca se poate patrunde mai usor prin efractie, geamurile mari fiind mai usor de spart.
Pe curând
👍
Danke!
Iti ofera optiunea de a alege, tragand draperia Sau jaluzeaua, lucru care nu se poate face cand ai in fata un mare zid. Iar pierderile ti le asumi, vin la pachet si o parte le recuperezi primavara si toamna cand efectul de sera iti ridica gratuit temperatura ambianta.
Deja fiecare decide pentru sine ce avantaje / dezavantaje sunt importante pentru el.
@@EnciclopediaConstructiilor da, se Mai adauga si costul cu iluminatul artificial in cazul unei ferestre mici. La fel, daca stai intr-o zona aglomerata si ai probleme cu zgomotul Sau cladiri foarte appropriate... Personal prefer panoramic ca te apropie de natura, nu sunt mare fan al ascunzisurilor "stramosilor" cum le zici 😀 Erau si alte ferestre pe atunci... Slabe dpdv al transferului termic, fonic. Dar merci de video, te urmaresc 🥰
Foarte interesant , multumiri pentru info❤❤
Credeti ca astfel de solutii cu geamuri panoramice fac o constructie mai vulnerabila la anumite dezastre gen cutremure furtuni puternice inundatii incendii ?
Mi ar fi placut ca aceasta solutie , acolo unde se poate sa vina si cu o tehnologie gen o folie flexibila cu panouri solare desi nu stiu daca se vor putea face transparente
Cu multa placere! Daca se calculeaza corect structura de rezistenta luandu-se din start in calcul deschiderile golurilor viitoarelor ferestre panoramice, nu cred ca e o problema.
Sunt idei cu mini panouri / folii fotovoltaice pentru geamuri, insa pana ce le-am vazut doar pe internet )))
Este cumva afectat confortul fonic ?
Da, la fel ca si termic, in sensul ca daca tamplaria/termopanul si sticla e mai putin eficienta, si sunetul se transmite mai usor din strada in interior, si invers.
Pentru a fi cat de cat mică pierderea de căldură iarna prin geam ce procent este min într-o construcție între geam și cea construită?
#152 Cum alegi corect ferestre eficiente energetic? th-cam.com/video/ZgpWnHypRao/w-d-xo.html
Primul dezavantaj se rezolvă prin montarea roladelor, așa e toată germania, la blocuri nu merge dar la casa individuală cu spațiu bun eu recomand la toți, și nu-mi creează disconfort să mă vadă cineva, asta pentru cei fricoși care se tem de umbra lor nu le trebue geamuri. Ce folos că plătesc factura cu 10€ mai puțin dar eu nu am lumină nu am priveliște, apropo ziua daca tare vreau dă nu mă vadă cineva în afara roladelor geamurile le putem tona cu peliculă ca la mașini, pentru o încăpere e sănătoasă dacă ea e ventilată și luminată,dar dacă ne învelopăm locuința ca să economisim 2bănuți după părerea mea în așa casă nu este nici un confort chiar dacă nu te vede nimenea.
Impresia noastra este ca ati inteles partial mesajul nostru, adica:
a) Nu tine de frica, tine de intimitate, sunt 2 lucruri diferite.
b) Diferentele pot ajunge la sute, chiar uneori la 1000 euro diferenta per sezon de incalzire daca o casa are ferestre panoramice vs ferestre obisnuite, insa aici totul e relativ si fiecare calcul trebuie facut separat, insa diferenta nu e deloc 10 euro.
c) nu ai mai putina lumina decat sunt recomandarile din prezent cu ferestre la dimensiuni normale, nu doar ferestrele panoramice ofera lumina multa.
d) O priveliste e ceea ce vad ochii, care se vede perfect stand la geam obisnuit, deja cu geam panoramic vad aceeasi priveliste ceva mai departe de geam. Sunt okay geamurile panoramice cand e vreo priveliste, am mentionat lucrul dat, insa marea majoritate nu au acea priveliste, ci o alta casa urata in fata, un gard de 2 m de beton sau altceva urat.
e) Inveloparea tine de termoizolare, nu ferestre, nu incurcati acest subiect. Si revenim: nu e vorba deloc de 2 banuti.
Ma cunosc pe cineva cu casa cu ferestre mari panoramice la etaj la dormitor și pe balcon/terasa acoperișul din sticla - a trebuit sa își pună omul perdele pentru ca sticla balconului era ca și o oglinda noaptea și se vedea din strada direct in patul omului … el nu a observat - i-au spus vecinii 😅😂
Din pacate, astfel de cazuri sunt multe. Merci de comentariu.
Geamuri panoramice cel mult la o terasa pe est sau nord, cu geamuri dintr o singura foaie, spre o grădina sau livada.
Merci de parere!
Pai eu am pus ferestra de 6 metri cu 2.80 metri înălțime împărțit în doua bucăți sticla e de 6cm grosime și nu am nici o problema apropo da vad o mare parte din oraș... 😮
La mine inca ii in faza de proiect casa...
dar am prevazut 12 vetrine panoramice pe tot latul sud al casei, inalte 2 mt si ceva, prin care se vede tot orasul
...in asa fel incat incepand cu toamna sa bata soarele si sa faca efect sera pt. a incalzi casa.
De la primavara la toamna acoperisul imi face umbra pe ele.
Sunt curios daca exista un calcul (sau stie cineva sa faca) de genul:
1 m2 de fereastra expusa pe SUD, da mai multa caldura de la soare (efect sera) sau lasa mai multa caldura sa iasa...
Frumos, frumos... la ce etaj sunteti?
@@EnciclopediaConstructiilor Nu nu... ii o casa nu un apartament...
Va fi o casa pe wood-frame, cu izolare in hempcrete(canepa) si pe un singur etaj.
Am uitat... mersi de video :-)
@@MrDenisJoshuaeu as zice ca mai mult pierzi, sa nu uitam ca o fereastra e de 20 de ori mai slab performanta ca izolatia. Nu zic, e frumos sa ai geamuri mari dar sa nu uitam ca noi avem frig, nu suntem in Miami :) daca ne uitam la arhitectura din tarile nordice, vedem la ei geamuri mici de regula
@@utzdeac Ai mai intrat intr-o masina cand afare sunt minus 10 grade si ii soare afara ?
ei... masina aia nu-i nu stiu cat de izolata... si totusi sant 40 de grade inauntru... diferenta de 50 de grade intre afara si inauntru.
La ce stadiu ai mai ajuns cu casa ta pasiva? Mai faci vloguri in acest sens?
A fost pauza pana acum, insa am inceput deja lucrarile acolo, video-uri vor urma, insa mai tarziu. Asa cum am zis, documentam casa pasiva pana la certificarea oficiala, cine stie, poate chiar si dupa cateva review-uri.
@@EnciclopediaConstructiilorare este intervalul de preț pe mp în care se încadrează o casă pasivă cu etaj? Întreb pentru că în viitorul apropiat aș dori să construiesc o casă, cu voi dacă s-ar putea, și doresc să îmi fac un buget aproximativ.🙏🏻
@@klawsixx Nu exista un interval general, doar ia in calcul ca fata de o casa normala, acea pasiva va necesita costuri cu +20-30% mai mult (in medie).
Vorbesti de rau ferestrele de mari dimrnsiuni cum ai vorbit de rau si acoperisurile tip terasa pe care ulterior ai ajuns sa le folosesti. :))
Nu e adevarat ca vorbesc de rau ferestrele panoramice, mai ascultati/vizionati inca o data acest video atent. Poate asa vi s-a parut dvs, noi am atras atentia si la avantaje, si la dezavantaje.
Exact asta am vrut să scriu eu , Chiar cred că ar da bine casa cu acoperiș plat măcar un geam panoramic ,O să vedem pe viitor tot de la el , Casă acoperiș plat +geam panoramic 😂