Boala Crohn și Colita Ulceroasă

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 12 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น • 23

  • @voineamarcela
    @voineamarcela 3 ปีที่แล้ว +5

    Multumesc si eu pentru ca ati infiintat acest canal si postati informatii atit de importante pentru sanatatea noastra ! Va doresc sanatate si putere de munca in tot ce faceti ! Multumesc !

  • @elenacaliogluTopor
    @elenacaliogluTopor 3 ปีที่แล้ว +6

    Mulțumesc mult , o lecție interesantă,pe înțelesul tuturor !

  • @floryvarvara2963
    @floryvarvara2963 2 ปีที่แล้ว +2

    Salutari din Baltimore Maryland America.,D na Doctor Angela., Multumesc mult pentru informatiile pretioase ., Credinciosi multumitori binecuvantati de Dumnezeu suveran !!

  • @loredanamatei7617
    @loredanamatei7617 3 ปีที่แล้ว +2

    Cat timp trebuie sa folosim probioticul VSL3?

    • @HashimotoMonAmour
      @HashimotoMonAmour  3 ปีที่แล้ว +2

      Bună ziua. VSL#3 are 10 plicuri sub formă de praf. Folosiți un pachet pe lună, o zi da, o zi nu, 1 plic/zi, luat seara. Evaluați cum vă simțiți. Aș continua 3 luni prima dată. Reevaluați situația. E bine de alternat și cu alte tipuri de probiotice / alte tulpini, citiți compoziția. Verificați/ comparați și cu ce probiotice vă recomandă medicul. Cu timpul veți realiza cum răspunde corpul, fiecare reacționează diferit. Ideea este de repopulare bacteriană. Dacă nu vă simțiți bine sau nu observați ameliorări, întrerupeți. Eu folosesc cel puțin o dată pe trimestru. Alternez și cu alte tipuri de probiotice despre care am vorbit.

  • @matero1818
    @matero1818 3 ปีที่แล้ว +2

    Sărut mana stimata doamna, îmi cer scuze ca nu sunt in subiectul discuției. Ne puteți sfătui va rog, pentru băiatul soției, cum sau cu ce am putea trata dependenta de Rivotril, de la 25 de picături a scăzut la 3 dar nu se simte bine deloc. Ce am putea folosi ca tratament natural, vitamine, alimentație? Mulțumim din suflet!!

    • @HashimotoMonAmour
      @HashimotoMonAmour  3 ปีที่แล้ว +2

      Bună seara. Rivotril este un antiepileptic. Ca intervenție în alimentație, sugerez Dieta Ketogenică care chiar așa a debutat în 1921, deci acum 100 de ani, in tratamentul epilepsiei. Menționez acest aspect în prezentarea Dieta Ketogenică pentru începători. Aflați mai multe de pe situl indicat in prezentare.

    • @matero1818
      @matero1818 3 ปีที่แล้ว +1

      @@HashimotoMonAmour Imi cer scuze ca nu am precizat, este un tratament dupa o lunga perioada de dependenta de canabis si apoi de amfetamina, cu multe internari la psihiatrie. Sa va urmam acelasi sfat?

    • @HashimotoMonAmour
      @HashimotoMonAmour  3 ปีที่แล้ว +2

      @@matero1818 Vorbiți de un caz complex, cu un istoric bogat care este sub observația unui psihiatru, bănuiesc. Nu cunosc dacă dieta ketogenică, ca atare, poate da rezultate în cazul acestor dependențe de care vorbiți. Dar este cert că există studii pe epilepsie. Pe de altă parte, dieta ketogenică făcută corect cere implicare personală și ceva anduranță, nu știu daca este posibil in acest caz. Dacă da, opinia mea este că dieta Keto te disciplinează și te motivează in primul rând să devii mai sănătos.

    • @matero1818
      @matero1818 3 ปีที่แล้ว +2

      @@HashimotoMonAmour Va multumim din suflet pentru raspuns , va urmarim cu pasiune si interes, sunteti deosebita!!

  • @W_.._
    @W_.._ 3 ปีที่แล้ว +1

    Uleiuri vegetale ca uleiul de masline extravirgin sau de cânepă presat la rece ori de floarea soarelui( procurat de la o cunoștință care il produce natural), sunt bune/sanatoase? Sau sunt rele doar daca se consuma in cantitate foarte mare? Am vrut sa vă intreb de mult despre acest lucru.

    • @HashimotoMonAmour
      @HashimotoMonAmour  3 ปีที่แล้ว +4

      Bună ziua. Uleiul de măsline EV este bun. Atenție de unde îl cumpărați. Uleiul de cânepă are un raport bun omega 6/omega 3. Uleiul de floarea soarelui presat la rece desigur este mai bun ca cel rafinat dar este un ulei cu mult omega 6, deci consum moderat.

    • @W_.._
      @W_.._ 3 ปีที่แล้ว +1

      Mulțumesc!

  • @savinirinaiuliana1183
    @savinirinaiuliana1183 11 หลายเดือนก่อน

    Sucul de varza este recomandat și în colita ulceroasa?

  • @marinesculenuta3429
    @marinesculenuta3429 11 หลายเดือนก่อน

    Mulțumesc frumos pentru informații! Sufăr de colită ulcerativă cronică din 2019. (rectocolita ulcero hemoragică - RCUH). Confirm că folosirea probioticului VSL#3 este benefică! Cel puțin în cazul meu funcționează. Încerc din răsputeri să mențin remisia cât mai mult timp dar din păcate aproape în fiecare an am avut câte un puseu activ.... Nu înțeleg un lucru : de ce medicii gastroenterologi de la noi din România nu vorbesc, nu ne spun nimic despre acest transplant de microbiote fecale sau cei care o fac în treacăt, o fac fără să o pună și în practică pe noi bolnavii de această afecțiune.
    Acest transplant de microbiote fecale înțeleg de la dumneavoastră că ajută la menținerea remisiei îndelungate.(că de vindecat definitiv nu se pune problema - nu se vindecă această afecțiune). Vă mulțumesc frumos pentru aceste prețioase informații! Aș dori dacă nu deranjez să vă contactez în privat pentru a vă pune câteva întrebări despre cum aș putea să-mi mențin o remisie cât mai îndelungată. Vă mulțumesc frumos!! Am vrut să-mi comand pulbere de suc de iarbă de grâu dar în România nu se găsește iar pe site-ul de afară nu au pe stoc momentan acest produs. Vă mulțumesc din suflet!

    • @HashimotoMonAmour
      @HashimotoMonAmour  11 หลายเดือนก่อน +1

      Bună ziua. Vă puteți documenta la noi despre Transplant de microbiotă la unele clinici, de exemplu, aici: www.reginamaria.ro/articole-medicale/transplantul-fecal sau aici: www.imuno-medica.ro/transplantul-de-microbiota-fecala-disbioza-intestinala De asemenea, nu știu dacă deja v-ați uitat aici de unde puteți afla lucruri utile: openbiome.org/ și aici: What is Ulcerative Colitis th-cam.com/video/YH0jYSX7W60/w-d-xo.html sau aici: my.clevelandclinic.org/health/diseases/10351-ulcerative-colitis In altă ordine, până revine pulberea de iarbă de grâu, eventual încercați acest tip: www.drmax.ro/iarba-de-grau-pulbere-bio-125g-obio

    • @marinesculenuta3429
      @marinesculenuta3429 11 หลายเดือนก่อน

      Mulțumesc frumos pt informații! Cu multe din informațiile de pe site-urile de afară sunt la curent. Dar am o mare dilemă pe care sper să o rezolv curând(să mă lămuresc odată pt totdeauna) cu medicul curant gastroenterolog și anume cu transplantul FMT și anume de ce nu mi-a fost recomandat până acum. Vă țin la curent. Mulțumesc frumos din suflet pentru informații!! ❤❤❤

  • @getailenutadobos8121
    @getailenutadobos8121 11 หลายเดือนก่อน

    Vă rog să îmi spuneți ce alte remedii recomandați pentru refacerea membranei intestinale.
    Vă mulțumesc frumos!
    Incerc să descopăr ce am.... mă simt groaznic ,dar nu știu ce să fac...
    Locuiesc în Anglia și nu este ușor să fii examinat aici....te țin la distanță cu PARACETAMOL.
    Aș dori să știu ce analize ar trebui să fac și ce fel de specialiști să caut când vin în țară.
    Am dureri și usturime în zona iliacă, partea dreaptă jos a abdomenului....balonare permanentă, arsuri pe esofag.... eructații puternice, dar nu mereu,
    Am pietre la vezica biliară....
    Nu am dureri de stomac....
    Imediat după ce mănâncă se irită intestinul....sunt disperată....am impresia că imi ies din minți( poate și dereglări hormonale/48 de ani)
    Dacă ar fi posibil să îmi dați o mână de ajutor, o vizită on-line/ contra cost evident.
    Îmi cer scuze că am îndrăznit, dar poate este Providența divină care v-a scos în calea mea!

    • @getailenutadobos8121
      @getailenutadobos8121 11 หลายเดือนก่อน

      Oricum ar fi vă MULȚUMESC MULT pentru toate videourile instructive pe care le prezentați!
      Cred că sunteți unică!

    • @HashimotoMonAmour
      @HashimotoMonAmour  11 หลายเดือนก่อน +1

      Bună ziua. Nu se înțelege dacă aveți un diagnostic deja sau este ceva de moment, de o perioadă scurtă de timp. Este posibil să aveți aciditate stomacală scăzută, Reflux gastroesofagian, dacă vă vine mâncarea înapoi pe gât, cu eructații cum spuneți, este posibil să aveți colon iritabil și ar fi bine să renunțați la carbohidrați rafinați și zahăr o vreme, să vedeți cum vă simțiți. Dacă disconfortul intestinal este recent, încercați un probiotic. Starea poate fi legată și de tiroidă, ați testat tiroida vreodată? Ați făcut o colonoscopie până acum? Ați testat H. Pylori, Candida? Se pot face multe presupuneri la starea dvs., de aceea ar trebui o serie de testări și să le luați prin eliminare. In altă ordine, nu ofer consultații, pe acest canal sunt aproape 500 de video-uri, e posibil să găsiți un răspuns cât de cât la starea dvs. Între timp, poate ați văzut deja sau nu, dar vorbesc aici despre Colon iritabil: th-cam.com/video/z0_-aKyDx10/w-d-xo.html sau aici: Probleme digestive? ce este SIBO: th-cam.com/video/PnC5cMQ1X2E/w-d-xo.html sau aici Cum cresc aciditatea stomacală: th-cam.com/users/shortsQ3iOQQocXjs sau vă puteți ghida / inspira după titlu și căuta aici in video lungi: www.youtube.com/@HashimotoMonAmour/videos sau aici in video scurte: www.youtube.com/@HashimotoMonAmour/shorts